Άρθρο 13: Διεύθυνση Τηλεόρασης

Τη Διεύθυνση Τηλεόρασης συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλο τους.
1. Τμήμα Ενημερωτικών Εκπομπών & Ειδήσεων
Στις αρμοδιότητές του εμπίπτουν ο σχεδιασμός, η αξιολόγηση, η κοστολόγηση, η παραγωγή, η παρουσίαση και η σκηνοθεσία όλων των τηλεοπτικών Δελτίων Ειδήσεων (σύντομων και αναλυτικών), των τηλεοπτικών αθλητικών προγραμμάτων – γεγονότων και των τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών και η κάλυψη της έκτακτης επικαιρότητας μέσω έκτακτων ενημερωτικών αφιερωμάτων.
2. Τμήμα Σχεδιασμού & Παραγωγής
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι ο σχεδιασμός, η αξιολόγηση, η κοστολόγηση, η παραγωγή, η σκηνοθεσία του τηλεοπτικού προγράμματος και της εν γένει τηλεοπτικής παραγωγής της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ, η μετάφραση – υποτιτλισμός του ξενόγλωσσου τηλεοπτικού προγράμματος, η προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), η οργάνωση παραγωγής των εσωτερικών τηλεοπτικών παραγωγών και των συμπαραγωγών, η αξιολόγηση και κοστολόγηση της προμηθευόμενης τηλεοπτικής παραγωγής τρίτων, οι διεθνείς τηλεοπτικές συμπαραγωγές, καθώς και η προώθηση της τηλεοπτικής παραγωγής της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
3. Τμήμα Διεθνούς Προγράμματος
Οι αρμοδιότητες του τμήματος είναι ο σχεδιασμός ελληνικού και ξενόγλωσσου τηλεοπτικού προγράμματος, η μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών και την προβολή των δραστηριοτήτων των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού με τηλεοπτικά προγράμματα, η μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών και την προβολή των δραστηριοτήτων των πολιτών άλλων χωρών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με τηλεοπτικά προγράμματα.
4. Τμήμα Σύνθεσης, Ροής & Ποιοτικού Ελέγχου
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η σύνθεση, ο ολικός ποιοτικός έλεγχος και η διαχείριση της ροής των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
5. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της Διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της διαμόρφωσης των δεικτών – κλειδιών στοχοθέτησης.

  • 9 Δεκεμβρίου 2013, 17:52 | Α.Α.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Φοβάμαι πως με αυτό το οργανόγραμμα η δυσλειτουργία είναι εξασφαλισμένη καθώς κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που είναι η πρόθεση του συντάκτη του.Αντί να απλοποιεί τα πράγματα,τα κάνει εξαιρετικά περίπλοκα,αλλού με αλληλοκαλύψεις και αλλού αφήνοντας τεράστιες τρύπες.Μία από αυτές είναι του διεθνούς προγράμματος.Αν όντως πρόθεση είναι η ανάβαθμισή του,δεν μπορεί να λειτουργεί ως τμήμα της διεύθυνσης τηλεόρασης καθώς απαιτεί ξεχωριστή και αυτοτελή στελέχωση,δημιουργία δικών του προγραμμάτων, σχεδιασμό δικών του δράσεων και δικό του προυπολογισμό.Αν είναι να αναπαραχθεί η νοοτροπία πολλών στελεχών της πάλαι ποτέ ΕΡΤ που θεωρούσε την ERT World ως δυσμενή μετάθεση ή ως αποθήκη ψυχών, ανθρώπων και προγραμμάτων, καλύτερα να μη γίνει καθόλου. .Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι μιλάμε για ένα ξεχωριστό κανάλι, που απευθύνεται σε ειδικό και απαιτητικό κοινό με ιδιαίτερες ανάγκες.Η ιταλική και η γαλλική εμπειρία είναι χρήσιμος οδηγός…

  • 4 Δεκεμβρίου 2013, 02:24 | g.k
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το τμήμα Ενημερωτικών Εκπομπών & Ειδήσεων δεν μπορεί να ανήκει στη Δ.ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ αλλά στη Δ.ΕΙΔΗΣΕΩΝ σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει τεραστία δυσλειτουργία .
    Αυτό δεν χρειάζεται πολύ σκέψη και είναι λυμένο ακόμα και σε κανάλια μικρότερης εμβέλειας .
    Μερικά παραδείγματα στον Αντενα δεν μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί δελτία ειδήσεων ο Γ.ΛΑΤΣΙΟΣ αλλά αυτό είναι δουλειά του διευθυντή ειδήσεων του Σ.ΛΙΑΡΕΛΗ , του Γ.ΛΑΤΣΙΟΥ είναι π.χ το dancing with the stars .
    Αντίστοιχα στο mega ότι αφορά την ενημέρωση ανήκει αποκλειστικά στον δ.ειδησεων που είναι ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ο όχι στον Π.Μπουτο (μέχρι προσφάτως ) που είναι π.χ υπευθυνος για την εκπομπη ¨ Πρωινό μου ¨.