Άρθρο 33: Μεσολαβητής

1. Ο Μεσολαβητής της ΝΕΡΙΤ−Α.Ε. είναι αρμόδιος για την εξέταση και έκφραση γνώμης επί καταγγελιών, παραπόνων και αιτημάτων απάντησης για όλες τις εκπομπές και τα προγράμματα της Εταιρίας.
2. Τον Μεσολαβητή επιλέγει το ΕΣ από κατάλογο τριών (3) υποψηφίων που καταρτίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος από δημοσιογράφους εγνωσμένου κύρους, μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Α.. Η θητεία του Μεσολαβητή είναι τριετής και μπορεί να ανανεωθεί το πολύ μία φορά. Η αποζημίωσή του καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου Υπουργού για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις.

  • 4 Δεκεμβρίου 2013, 12:04 | Δρ Γεώργιος Γιαννιτσιώτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Α. «Η αποζημίωσή του καθορίζεται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου Υπουργού για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις.»
    Σχόλιο: α) Γιατί πρέπει να υπάρχει υπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας Ρ/Τ; β) Γιατί πρέπει να υπογράφεται ΥΑ για τον ορισμό αμοιβής αντί αυτή να προσδιορίζεται αυτόματα βάσει μισθολογίου Δημοσίου;

    Β. Ο Μεσολαβητής θα πρέπει να έχει αρμοδιότητα εκπροσώπησης της ΝΕΡΙΤ σε περιπτώσεις ακροάσεων για θέματα περιεχομένου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα καθώς και για θέματα ραδιοκάλυψης στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων

  • 3 Δεκεμβρίου 2013, 22:16 | Filip
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο Μεσολαβητής οφείλει να δέχεται τις ερωτήσεις/καταγγελίες των τηλεθατών και είναι υποχρεωμένος να απαντάει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός 3 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της καταγγελίας για το αν η καταγγελία γίνεται δεκτή ή όχι, καθώς και να ενημερώνει δημόσια (ειδική ανάρτηση στο site) για την τελική έκβαση της υπόθεσης.