Άρθρο 20: Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλο τους:
1.Τμήμα Λογιστηρίου
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η καταχώριση κάθε είδους λογιστικών εγγραφών στα βιβλία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.), το Εθνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Περιλαμβάνεται επίσης η διαχείριση οικονομικών και ασφαλιστικών θεμάτων του προσωπικού.
2.Τμήμα Εσόδων – Εξόδων
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι αφενός η είσπραξη και γενικά η παρακολούθηση ρευστοποίησης όλων των αξιώσεων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και αφετέρου η συγκέντρωση, ο έλεγχος και η εκκαθάριση – νομιμοποίηση των δικαιολογητικών των δαπανών της εταιρίας. Περιλαμβάνεται επίσης το ταμείο της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ.
3. Τμήμα Προμηθειών
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των προμηθειών παγίων, αναλωσίμων, υπηρεσιών και ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος της εταιρίας, η έρευνα αγοράς προμηθευτών, η διαχείριση διακηρύξεων και η διεξαγωγή διαγωνισμών, καθώς και η κατάρτιση συμβάσεων και η διαχείριση και παρακολούθηση της υλοποίησής τους. Η υποστήριξη των πάσης φύσεως επιτροπών και οργάνων που εμπλέκονται στις προμήθειες της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ. Για όλες τις διαδικασίες προμηθειών χρησιμοποιείται ηλεκτρονική υπηρεσία προμηθειών που διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση όλων των δυνητικών προμηθευτών, την διαφάνεια και τον ελεύθερο ανταγωνισμό σε όλες τις προμήθειες της ΝΕΡΙΤ Α.Ε
4. Τμήμα Διαχείρισης
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η λογιστική και διαχειριστική παρακολούθηση, η παραλαβή, η αποθήκευση και η διακίνηση όλων των αποθεμάτων και παγίων που αφορούν τη λειτουργία της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του δικτύου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. Η διαχείριση θα υποστηρίζεται από σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα.
5.Γραφείο Πληροφόρησης
Οι αρμοδιότητες του γραφείου είναι η σύνταξη του προϋπολογισμού, των οικονομικών καταστάσεων και των απαιτουμένων αναφορών προς το εσωτερικό και το εξωτερικό της εταιρίας. Όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ως ανοικτά και, όπου είναι δυνατόν διασυνδεδεμένα, δεδομένα, σύμφωνα με διεθνή ανοικτά πρότυπα.
6. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της Διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της διαμόρφωσης των δεικτών – κλειδιών στοχοθέτησης.

  • 11 Δεκεμβρίου 2013, 22:18 | Κ.Ο
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το Τμήμα Προμηθειών που θα διαχειρίζεται (ελπίζω ηλεκτρονικά) το σύνολο των προμηθειών (και του εξοπλισμού και των υπηρεσιών και του ραδιοτηλεοπτικού προγραμματος) θα πρέπει λόγω μεγέθους και σημασίας να γίνει Διεύθυνση. Στη Διεύθυνση αυτή θα μπορούν να υπαχθούν τα Τμήματα Υποδομών και Διαχείρισης επίσης.