Άρθρο 25: Διεύθυνση Λειτουργίας

Τη Διεύθυνση Λειτουργίας συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλο τους:
1.Τμήμα Εσωτερικής Τηλεοπτικής Παραγωγής
Το Τμήμα έχει την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης με κάθε τρόπο του συνόλου των εσωτερικών τηλεοπτικών παραγωγών της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ.
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η τεχνική υποστήριξη της παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος και η ευθύνη για το άρτιο τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα αυτού, η διαχείριση και λειτουργία των τηλεοπτικών στούντιο, η πρόβλεψη εφεδρικών συστημάτων, η κάλυψη έκτακτων γεγονότων και καταστάσεων, η υποστήριξη της ροής του προγράμματος, επιδιορθώσεις βλαβών και προβλημάτων, ο τεχνικός ποιοτικός έλεγχος και η εγκατάσταση, ο έλεγχος και η συντήρηση του εξοπλισμού παραγωγής. Ο διαδραστικός έλεγχος της ποιότητας του προγράμματος μέσω δράσεων πληθοπορισμού και ειδικών διακτυακών εφαρμογών που είναι προσβάσιμες με πολλαπλούς τρόπους.

2. Τμήμα Εσωτερικής Ραδιοφωνικής Παραγωγής
Το Τμήμα έχει την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης με κάθε τρόπο του συνόλου των εσωτερικών ραδιοφωνικών παραγωγών της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ.
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η τεχνική υποστήριξη της παραγωγής του ραδιοφωνικού προγράμματος και η ευθύνη για το άρτιο τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα αυτού, η διαχείριση και λειτουργία των ραδιοφωνικών στούντιο, η πρόβλεψη εφεδρικών συστημάτων, η κάλυψη έκτακτων γεγονότων και καταστάσεων, η υποστήριξη της ροής του προγράμματος, επιδιορθώσεις βλαβών και προβλημάτων, ο τεχνικός ποιοτικός έλεγχος και η εγκατάσταση, ο έλεγχος και η συντήρηση του εξοπλισμού παραγωγής. Ο διαδραστικός έλεγχος της ποιότητας του προγράμματος μέσω δράσεων πληθοπορισμού και ειδικών διακτυακών εφαρμογών που είναι προσβάσιμες με πολλαπλούς τρόπους.
3.Τμήμα Εξωτερικών Μεταδόσεων
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η κάλυψη προγραμμάτων σε εξωτερικούς χώρους, η τηλεοπτική ή ραδιοφωνική κάλυψη πολιτικών, πολιτιστικών ή άλλων γεγονότων και αθλητικών διοργανώσεων, η εν γένει κάλυψη της καθημερινής ειδησεογραφίας και των αναγκών των ενημερωτικών εκπομπών.
4. Τμήμα Δικτύου Εκπομπής
Οι αρμοδιότητες του τμήματος είναι η εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου Εκπομπής (κέντρα εκπομπής, πομποί, κεραίες, αναμεταδότες, συστήματα επίγειας και δορυφορικής μετάδοσης), ο ποιοτικός έλεγχος της Εκπομπής, η εκπόνηση μελετών σχετικών με τη βελτίωση της διανομής και μετάδοσης σήματος, η παροχή υπηρεσιών δικτύου εκπομπής της ΝΕΡΙΤ-ΑΕ προς τρίτους και η ευθύνη εξασφάλισης πανελλαδικής κάλυψης και μετάδοσης σήματος εκτός Ελλάδος, Ο διαδραστικός έλεγχος της ποιότητας του σήματος μέσω δράσεων πληθοπορισμού και ειδικών διακτυακών εφαρμογών που είναι προσβάσιμες με πολλαπλούς τρόπους.
5. Τμήμα Υποδομών
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η οργάνωση της συντήρησης όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., η εποπτεία εκτέλεσης των συντηρήσεων και ο προγραμματισμός, η επίβλεψη και η υλοποίηση των κάθε είδους οικοδομικών, ηλεκτρολογικών ή μηχανολογικών, μελετών, αδειοδοτήσεων, εργασιών και έργων, καθώς και η αξιολόγηση των αναγκών πραγματοποίησης βελτιώσεων των ήδη υπαρχουσών κτηριακών ή Η/Μ εγκαταστάσεων ή της κατασκευής νέων.
6. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της Διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της διαμόρφωσης των δεικτών – κλειδιών στοχοθέτησης.

  • 13 Δεκεμβρίου 2013, 11:26 | papas
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Βλέπω μεγάλο ζήλο για τμήματα σχεδιασμού , έρευνας και ανάπτυξης και άλλων λοιπών μεγαλόσχημων δομών σε μια μικρή εταιρία δημόσιου συμφέροντος που στο παρελθόν τα σχετικά στελέχη της (που προσπαθούν να γίνουν και τα μελλοντικά) δεν έχουν κάνει ούτε μια δημοσίευση. Απλά, όλα αυτά τα τμήματα με τους ωραίου τίτλους έχουν να κάνουν με τη συγκάλυψη θέσεων για αργόσχολους και με πιθανούς μελλοντικούς τουρίστες διεθνών συνεδρίων και εκθέσεων που όπως και στο παρελθόν είναι πιθανόν ούτε την γλωσσά των συνέδρων να μην καταλαβαίνουν.

  • 12 Δεκεμβρίου 2013, 14:06 | ΛΠ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το τμήμα Σχεδιασμού & Μελέτης κρίνεται απαραίτητο σε έναν πάροχο δικτύου και περιεχομένου ο οποίος έχει δέσμευση υψηλής γεωγραφικής και όχι μόνο πληθυσμιακής κάλυψης.
    Το τμήμα θα πρέπει να είναι αρμόδιο για θέματα παρεμβολών τόσο των όμορων τηλεπικοινωνιακά χωρών όσο και του εσωτερικού της χώρας, για θέματα συντονισμού τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς (ITU, EBU κλπ) σε ομάδες εργασίας νέων τεχνολογιών (WG ITU-R) και διεθνή συνέδρια (WRC, RRC κλπ).

  • 11 Δεκεμβρίου 2013, 11:15 | Ν. Νιρός
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Σχετικά με το Δίκτυο Εκπομπής της ΝΕΡΙΤ.

    Θα πρέπει να οριστεί εξ΄αρχής η πρόθεση τηλεοπτικής κάλυψης της Ελληνικής Επικράτειας.Δεδομένου οτι πρόκειται για Δημόσια τηλεόραση της Χώρας προσωπική μου αποψη είναι οτι απο την μεριά της ΝΕΡΙΤ ο κάτοικος των ακριτικών περιοχων θα πρέπει να απολαμβάνει τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες με τον κάτοικο των μεγάλων πόλεων.
    Για την υλοποίηση του δικτύου εκπομπής με τον παραπάνω προσανατολισμό θα πρέπει να οργανωθεί ανάλογα το τμήμα Δικτυου Εκπομπής με τις ανάλογες μονάδες μελέτης και εγκατάστασης του απο τις κεντρικές υπηρεσίες της εταιρείας.
    Η υποστήριξη του παραπάνω Δικτύου θα πρέπει να γίνεται σε αρχικό στάδιο απο ενα κεντρικό κέντρο ελέγχου με υπηρεσίας τηλεμετρίας και εξ’ αποστάσεως ελέγχου για πληροφορηση και πρώτη επέμβαση.Το δίκτυο τηλεμετρίας θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του δικτύου που ενδεχόμενη αστοχία τους θα οδηγούσε σε διακοπή λειτουργίας των θέσεων εκπομπής.
    Στο παράπανω Κέντρο Ελέγχου Δικτύου Εκπομπής θα πρέπει να υπάρχει μόνιμος έλεγχος της λειτουργίας των δικτύων SFN με απομακρυσμένη σύνδεση σε σημεία παρακολούθησης των περιοχών κάλυψης.
    Η λειτουργία του θα πρέπει να είναι 24/7.Σε περίπτωση αδύναμίας αποκατάστασης της αστοχίας θα πρέπει να ενεργοποιείται τοπικό κλιμάκιο πρώτης επέμβασης της περιοχής σε συνεργασία με το κεντρικό τμήμα δικτύου εκπομπής της ΝΕΡΙΤ που θα καταγράφει χρόνους και αιτία διακοπής και θα μελετά τρόπους μελλοντικής αποφυγής παρόμοιων καταστάσεων.
    Η μελέτη της αρχικής εγκατάστασης των θέσεων εκπομπής (εφεδρείες κλπ) θα πρέπει να γίνει με βάση την αξιοπιστία που απαιτείται για τους μέγιστους επιτρεπόμενους χρόνους διακοπής λειτουργίας.
    Λόγω της οικονομικής απαίτησης που υπάρχει για την μέγιστη αξιοπιστία αυτή θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί ανάλογα με την σπουδαίοτητα και την τηλεοπτική κάλυψη της εκάστοτε θέσης εκπομπής.
    Στις θέσεις μέγιστης σπουδαιότητας θα πρέπει να υπάρχει τοπικό κλιμάκιο βάρδιας ή ομάδα άμεσης επέμβασης – standby.

  • 10 Δεκεμβρίου 2013, 23:37 | ΣΤΑΜΕΛΟΣ Γ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μελετώντας την περιγραφή της διεύθυνσης λειτουργίας κάποιος, καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια υπερδιεύθυνση με διαστάσεις γενικής διεύθυνσης. Αυτό δεν είναι κατά ανάγκη μειονέκτημα.
    Ο συγκεντρωτισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, απλουστεύοντας σημαντικά την αλληλεπίδραση μεταξύ των διαδικασιών που θα εκτελούνται για την παραγωγή του προσδοκώμενου έργου, φτάνει να επιτευχθεί ο αρτιότερος συντονισμός των εμπλεκόμενων τμημάτων.
    Το μοντέλο που προτείνεται στον εωτερικό κανονισμό μπορεί να χαρακτηριστεί οριζόντιο, αποτελούμενο από ελάχιστα επίπεδα ιεραρχίας. Χαμηλότερο επίπεδο σύμφωνα με το σχέδιο είναι τα διάφορα τμήματα με κάποια εξ’ αυτών να χαρακτηρίζονται από υπερσυγκεντρωτισμό δραστηριοτήτων κατά τη γνώμη μου.
    Τα τμήματα εσωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής, εσωτερικής ραδιοφωνικής παραγωγής και δικτύου αναλμβάνουν αριθμό δραστηριοτήτων δυσανάλογο του αναλογούντος στο μέγεθος ενός τμήματος.
    Για τα τμήματα εσωτερικής ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής παραγωγής, προτείνεται ο κερματισμός τους και η δημιουργία κοινών τμημάτων ή μονάδων, με κριτήριο το είδος της δραστηριότητας. Για παράδειγμα ο υπέυθυνος του «τμήματος διαχείρισης του έργου των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών studio», μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των ραδιοφωνικών studio με το ίδιο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που εργάζεται στο τηλεοπτικό studio και αντίστροφα. Το ίδιο ισχύει για το «τμήμα συντήρησης εξοπλισμού» ή των «ροών προγράμματος». Ομαδοποιώντας τις όμοιες δραστηριότητες, επιτυχάνεται ευκολότερα ο συντονισμός των διαδικασιών στο εσωτερικό της διεύθυνσης. Η ανάπτυξη επίσης ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης – επεξεργασίας του παραγώμενου τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού υλικού, θα ενισχύσει στην σύγκλιση δραστηριοτήτων.
    Για το τμήμα δικτύου, προτείνεται ο κερματισμός του σε μικρότερες μονάδες με κριτήριο και πάλι την ομαδοποίηση συγκλινόντων δραστηριοτήτων.
    Ενα τμήμα «μελετών εκπομπής και διαχείρισης φάσματος» θα μπορούσε να επιφορτιστεί με μελέτες ακτινοβολίας, αποτύπωσης και διαχείρισης της κάλυψης, αντιμετώπισης παρεμβολών, έλεγχο συμμόρφωσης και ανάληψη πρωτοβουλιών συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς (ITU, EBU κλπ), την διεξαγωγή διαγωνισμών προμήθειας κατάλληλου εξοπλισμού, την παροχή υπηρεσιών προς τρίτους και την έρευνα.
    Κατά τον ίδιο συλλογισμό το «τμήμα εγκατάστασης και συντήρησης δικτύου» θα επιφορτιζόταν με την εγκατάσταση του εξοπλισμού σύμφωνα με τις προδιαγραφές του τμήματος μελετών. Επίσης θα αναλάμβανε την συντήρηση του δικτύου, συνεπικουρούμενο από εξειδικευμένο περιφερειακό προσωπικό ή συνεργάτες και από ένα ευέλικτο δίκτυο τηλεμετρίας.
    Το τμήμα «Δορυφορικών ζεύξεων και διανομής προγράμματος» θα είχε την ευθύνη κωδικοποίησης, πολυπλεξίας και διανομής του σήματος του προγράμματος στα σημεία εκπομπής, μέσω παρόχων επίγειας ή δορυφορικής υπηρεσίας και ανάπτυξης – διαμόρφωσης του δικτύου τηλεμετρίας.
    Κρατώντας τα ίδια επίπεδα ιεραρχίας, επιλέγοντας προσεκτικά την ανάπτυξη κάποιων επιπλέον οριζόντιων δομών ή την σύμπτυξη κάποιων άλλων, θα διασφαλιστεί κατά τη γνώμη μου η αποτελεσματικότητα του προτεινόμενου μοντέλου για την συγκεκριμένη διεύθυνση.

  • 10 Δεκεμβρίου 2013, 09:26 | M.G
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η εγκατάσταση λειτουργίας, η συντήρηση του Δικτύου Εκπομπής (περίπου 2000 εγκαταστάσεων αναμεταδοτών, περίπου 6000 αναμεταδοτών), ο ποιοτικός έλεγχος της εκπομπής, η εκπόνηση μελετών σχετικών με τη βελτίωση της διανομής και μετάδοσης σήματος, την ευθύνη εξασφάλισης πανελλαδικής κάλυψης και μετάδοσης σήματος εκτός Ελλάδος, είναι όντως αρμοδιότητες του τμήματος. Τμήματος που στελεχώνεται από άτομα με τη προϋπηρεσία. Από άτομα πού ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τόσο το αντικείμενο όσο και τις ανάγκες. Άτομα που μπροστά στις ανάγκες πού προκύπτουν δεν θα έρχονται αντιμέτωποι με την ανακάλυψη της Αμερικής αλλά θα γνωρίζουν γιατί τα έχουν ήδη δει.

    Παρακαλώ όπως διευκρινιστεί για ποιους τρίτους αναφέρεστε, στους οποίους η ΝΕΡΙΤ – ΑΕ θα παρέχει τις υπηρεσίες της μέσω του τμήματος Δικτύου.

  • 10 Δεκεμβρίου 2013, 09:12 | M.G
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η εγκατάσταση λειτουργίας, η συντήρηση του Δικτύου Εκπομπής (περίπου 2000 εγκαταστάσεων αναμεταδοτών, περίπου 6000 αναμεταδοτών), ο ποιοτικός έλεγχος της εκπομπής, η εκπόνηση μελετών σχετικών με τη βελτίωση της διανομής και μετάδοσης σήματος, την ευθύνη εξασφάλισης πανελλαδικής κάλυψης και μετάδοσης σήματος εκτός Ελλάδος, είναι όντως αρμοδιότητες του τμήματος. Τμήματος που στελεχώνεται από άτομα με τη προϋπηρεσία. Από άτομα πού ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τόσο το αντικείμενο όσο και τις ανάγκες. Άτομα που μπροστά στις ανάγκες πού προκύπτουν δεν θα έρχονται αντιμέτωποι με την ανακάλυψη της Αμερικής αλλά θα γνωρίζουν γιατί τα έχουν ήδη δει.

    Παρακαλώ όπως διευκρινιστεί για ποιους τρίτους αναφέρεστε, στους οποίους η ΝΕΡΙΤ – ΑΕ θα παρέχει της υπηρεσίες της μέσω του τμήματος Δικτύου.

  • 10 Δεκεμβρίου 2013, 09:02 | P.M.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙΡΙΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΙΚΟΥ ΚΕΡΑΙΩΝ-ΙΣΤΩΝ. ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ο ΠΟΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ; Η ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΤΟΤΕ DIGEA2. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ RF ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ Ο ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗ ΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΑΙΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, (ΕΝΑΕΡΙΤΗΣ – ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 250 ΜΕΤΡΑ)
    ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ(ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ)
    ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

  • 10 Δεκεμβρίου 2013, 08:16 | ΞΥΛΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ένας επιπλέον παράγων που παλιότερα τον βλέπαμε πιο σοβαρά είναι η ανεξαρτησία του Δικτύου και για «εθνικούς λόγους», με την εξασφάλιση προστασίας από ανεξέλεγκτες διακοπές σήματος, αλλά και «στιβαρής» παρουσίας στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ειδικά σήμερα, είναι λάθος αν νιώθουμε υπερβολικά σίγουροι. Σε πολλές θέσεις εκπομπής «φιλοξενούνται» μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και μηχανήματα ιδιωτικών καναλιών. Η ΕΡΤ είχε πληρώσει μεγάλα ποσά για να ανοίξει δρόμο στο βουνό, για να πάει το ρεύμα, για να χτιστεί οικίσκος και ιστός και όχι μόνον δεν εισέπραττε ενοίκιο αλλά … τους πλήρωνε και το ρεύμα! Το Δίκτυο της ΕΡΤ αποτελεί μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα, εγκαταστάσεις και χρηστική αξία. Γι αυτό το λόγο κάποιοι το εποφθαλμιούν και αποτελεί και έναν ακόμη από τους βασικούς λόγους (μαζί και με άλλους πολλούς) που έκλεισε η ΕΡΤ. Εξετάζοντας οικονομικά και τεχνικά το θέμα, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως έχει προταθεί μία λειτουργική και αποδοτική συγκρότηση των υπηρεσιών Δικτύου που έχει συγκρίσιμο μεν κόστος με αυτό της αγοράς αλλά και πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία.Κοιτώντας τις επικείμενες προσλήψεις, βλέπουμε δυστυχώς πως η έλλειψη κάποιων ειδικοτήτων (και κυρίως των Αναρριχητών – Συντηρητών Ιστών) δείχνει πως ή υπάρχουν κάποια σοβαρά λάθη – παραλήψεις που θα πρέπει να διορθωθούν, ή υπάρχουν σκέψεις για παραχώρηση δικαιωμάτων του Δικτύου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

  • 6 Δεκεμβρίου 2013, 14:16 | Τζουβελέκης Μιχάλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στο ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ πρέπει να αναφέρεται σαν αρμοδιότητα το
    φάσμα συχνοτήτων,οι δορυφορικές εκπομπές,το Head End,και η συνεργασία με τους φορείς(εθνικούς ή διεθνείς)που είναι αρμόδιοι για την εκπομπή
    και το φάσμα της.
    Επίσης πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι ασκεί τις αναφερόμενες αρμοδιότητες εξ’ολοκλήρου και όχι με επίβλεψη μέσω τρίτων.