Άρθρο 21: Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

Τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού συγκροτούν οι ακόλουθες υπηρεσιακές μονάδες, των οποίων οι αρμοδιότητες περιγράφονται κάτω από τον τίτλο τους:
1.Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι ο σχεδιασμός και ο προσδιορισμός των αναγκών της εταιρίας σε ανθρώπινο δυναμικό, η διαχείριση των διαδικασιών επιλογής και αξιολόγησης του προσωπικού. ο χειρισμός θεμάτων εργασιακών σχέσεων, η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και των εσωτερικών κανονισμών, η διαχείριση των πειθαρχικών διαδικασιών, θεμάτων μητρώου, αποδοχών παροχών και εκτός έδρας. Το σύνολο των στοιχείων και των διαδικασιών του ανθρωπίνου δυναμικού θα διαχειρίζεται από σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα που θα παρέχει την δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο να έχει πρόσβαση στα στοιχεία που τον αφορούν.

2. Τμήμα Εκπαίδευσης
Οι αρμοδιότητες του τμήματος είναι η δημιουργία ελεύθερα διαθέσιμου διαδραστικού διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού σε συνεργασία με την Διεύθυνση Έρευνας, Ανάπτυξης & Πληροφορικής και η διενέργεια εκπαιδεύσεων εντός της ΝΕΡΙΤ με αντικείμενο το σύνολο των λειτουργιών και τη γενικότερη δραστηριότητα του οργανισμού. Το τμήμα συνεργάζεται με τρίτους Ελληνικούς και διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς για την πραγματοποίηση των στόχων του.
3. Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας
Οι αρμοδιότητες του Τμήματος είναι η ασφάλεια και η καθαριότητα των εγκαταστάσεων της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., η τήρηση του κεντρικού πρωτοκόλλου της εταιρίας, η υποδοχή, η διαχείριση των οχημάτων και ο έλεγχος της πρόσβασης σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Η παρακολούθηση και εφαρμογή των διατάξεων της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια της εργασίας, τη διαχείριση υγειονομικών θεμάτων του προσωπικού. Όλες οι λειτουργίες Διοικητικής Μέριμνας υλοποιούνται με διαδικτυακές εφαρμογές.

4. Γραμματεία
Η αρμοδιότητα της γραμματείας είναι η γραμματειακή υποστήριξη της Διεύθυνσης, η συγκέντρωση και διαχείριση όλων των στοιχείων που αφορούν τη λειτουργία της και η παρακολούθηση της διαμόρφωσης των δεικτών – κλειδιών στοχοθέτησης.