Άρθρο 9 – Αριθμός και Κατανομή των αδειών

Για τον αριθμό και την κατανομή των αδειών εξετάζονται οι παρακάτω εναλλακτικές δυνατότητες:
α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
β) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό, με μεταβατικό στάδιο για 2-3 χρόνια. Στόχος είναι και πάλι η κατανομή των αδειών μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Επειδή ωστόσο μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού, για να μπορέσει να λειτουργήσει γρηγορότερα νόμιμα η σχετική αγορά, το Δημόσιο αναθέτει απ’ ευθείας τη μικρότερη από τις προς προκήρυξη άδειες, στο κρατικό μονοπώλιο (ΟΠΑΠ) με προκαθορισμένο κόστος. Όταν γίνει ο διαγωνισμός για όλες τις άδειες, ο προσωρινός κάτοχος άδειας μπορεί να συμμετέχει και να διεκδικήσει μεγαλύτερη άδεια. Σε περίπτωση που το κόστος των αδειών υπερβεί αυτό που έχει καταβάλει ο επιλεγμένος κάτοχος της άδειας καταβάλλει τη διαφορά.
γ) Ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός αδειών με καθορισμένο κόστος. Οι άδειες προκηρύσσονται σε «πακέτα» όπου καθένα από αυτά μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικό αριθμό τερματικών και παρέχονται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων. Σε περίπτωση υπερκάλυψης της προσφοράς οι άδειες μοιράζονται αναλογικά.
δ) Αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ των νέων αδειών για ορισμένο χρόνο με προκαθορισμένη την τιμή ανά άδεια και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ , με ανοικτή διαδικασία, υποχρεούται να επιλέξει κατ’ ελάχιστον 3 παρόχους στους οποίους αναθέτει την αγορά, εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση των τερματικών συσκευών και των παιχνιδιών που λειτουργούν σε αυτές. Έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής των σημείων εγκατάστασης των τερματικών συσκευών, εποπτεύει συνολικά την λειτουργία τους, συλλέγει τα χρήματα και εκκαθαρίζει τις αμοιβές των διαφόρων συμμετεχόντων, ήτοι του δημοσίου, των παρόχων και των ιδιοκτητών των σημείων εγκατάστασης. Η παραχώρηση στο μονοπώλιο μπορεί να είναι άμεση και να καταλαμβάνει είτε το σύνολο των μηχανημάτων που θα αναπτυχθούν στην ελληνική αγορά είτε μέρος τους.

Ερωτήσεις:

  • Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους στη χώρα;
  • Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η διαδικασία παραχώρησης αυτών , μεταξύ των σεναρίων α, β, γ και δ;
  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 16:06 | Κουλούρης Χρηστος

    Καμια αδεια και κανενα μηχανακι δεν πρεπει να δωθει αυτην την περιοδο.
    Η οικνομικη κριση εχει κτυπησει για καλα την πορτα της Ελλαδας,
    και μια τετοια κινηση,το μονο που θα επιτυχενε, θα ηταν η επιδεινωση
    του κοινωνικου ιστου των Ελληνων. Ιδη τα σημαδια ειναι ορατα: μειωση μισθων, καθολου διακοπες για πολλους Ελληνες, ανεργια, ανεχεια,φτωχια,
    ειναι καθημερινο φαινομενο. Ολα αυτα φερνουν σε καθε οικογενεια της πρωην μεσσαιας ταξης,σημαδια διαλυσης.
    Αν στο ονομα του μνημονιου του ΔΝΤ, ΤΖΟΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ τα παντα, με τον α,η, β τροπο,αυτην την χρονικη περιοδο,τοτε ο οικογενιακος, και κοινωνικος ιστος της χωρας, θα καταρευσει σαν χαρτινος πυργος, με απροβλεπτες συνεπειες. Και ας προσπαθουν καποιοι να μας πεισουν για το
    αντιθετο, και για το οτι ετσι θα λυσουν το οινομικο προβλημα της χωρας.
    Μια προσεχτικη ματια στην διπλανη χωρα, τη Σερβια,που στο ονομα
    του φιλελευθερισμου αναπτυξανε βιομηχανια <> τζογου,
    μολις σε 2 χρονια απεκτησε τεραστιο κοινωνικο προβλημα, το οποιο δεν μπορει να το ελεξει, και με απροβλέπτες συνεπειες τοσο για το ιδιο το κρατος της Σερβιας, οσο και για τους πολιτες της. Τα ΜΜΕ της Ελλαδας, αυτο το θεμα το <>, γιατι τα συμφεροντα των αφεντικων τους
    ειναι διαφορετικα.Αν το Υ.ΟΙΚ. θελει χρηματα, ας ψαξει να τα βρει απο αλλου, και, ας εφαρμοσει τους νομους, που το ιδιο ψιφησε , αλλα ΔΕΝ εφαρμοσε και τηρησε ποτε, και οχι να τιναξει τον κοινωνικο ιστο στον αερα.
    Ευχαριστω για την φιλοξενια
    Κουλουρης Χρηστος.Σκεπτομενος πρακτορας ΟΠΑΠ

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 15:46 | B.X

    Εννοείται η περίπτωση Δ.
    Τουλάχιστον έτσι, υπάρχει και μια περίπτωση να λειτουργήσει υπέρ της πολιτείας, η εισαγωγή των «διαόλων».
    Η Κυβέρνηση στη στιγμή που βρίσκεται, πρέπει να διαλέξει την λιγότερο οδυνηρή λύση και αυτή είναι η παραχώρηση στον ΟΠΑΠ την οργάνωση, λειτουργία, δικτύωση των μηχανημάτων.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΠΕΤΥΧΕ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.

    Έχω βέβαια ένσταση για το πλήθος τους, αφού η αναλογία 3,2:1000 κατοίκους είναι στο μέσο όρο όλων των Ευρωπαικών χωρών, αλλά σε σχέση με τις χώρες που έχουν ανάλογο πληθυσμό με την Ελλάδα, ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 1,5-2 μηχανάκια ανά 1000 κατοίκους.
    Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 12εκ πληθυσμό, μας αρκούν 15-20000 φρουτάκια σε αυστηρά ελεγχόμενους χώρους με κατάλληλη δικτύωση και υψηλή φερεγγυότητα στις συναλλαγές με αμιγώς οικονομική δραστηριότητα τα τυχερά παιχνίδια.
    Εδώ και 50 χρόνια το ρόλο αυτό τον έχουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και είναι αδιανόητο να υπάρχει σκέψη για άλλου τύπου καταστήματα. Είναι ήδη αρκετά με τα 5000 σε όλη την Ελλάδα.
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΗΡΗ.

    Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω τους ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ αλλά δεν έχουν καμιά δουλειά με τα τυχερά παιχνίδια.
    ΣΩΣΤΑ ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ DEAL ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

    Κύριοι της κυβέρνησης, αφού πήρατε την απόφαση να εντάξετε στο μνημόνιο έσοδα 1,3δις ευρώ από τυχερά παιχνίδια, φροντίστε να λειτουργούν στα εξουσιοδοτημένα από το Ελληνικό κράτος σημεία πώλησης τυχερών παιχνιδιών, που είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
    ΑΜ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΤΣΙ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΟΥ.

    Είναι το πιο οργανωμένο και μεγαλύτερο δίκτυο στην Ευρώπη,(ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΝΑΙ, ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ)
    με αυστηρότατους κανόνες λειτουργίας,(ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΔΩ)
    που πρέπει να επεκταθούν ώστε να εξασφαλιστεί η απαγόρευση ΕΙΣΟΔΟΥ σε ανήλικους(ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ), με αφαίρεση άδειας για τους τυχόν παραβάτες.

    Η φορολογία είναι εξασφαλισμένη με ακριβής καταγραφή των κερδών με το πανάκριβο Μηχανογραφικό Σύστημα του ΟΠΑΠ και κατά συνέπεια είναι εξασφαλισμένα τα έσοδα από δικαιώματα.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
    ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΘΕΣ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ.
    ΦΙΛΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ.

    Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι έτοιμοι, τα λειτουργικά συστήματα είναι έτοιμα, το δίκτυο είναι έτοιμο, θέλει πολύ σκέψη;
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΚΕΨΗ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 15:26 | Ρούλα

    Ανακοινώνοντας την ύπαρξη ενός σχεδίου που θα ρυθμίζει την αγορά παιχνιδιών ο Υπ. Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει στις 5 Ιουλίου ότι “Θα είναι μια πραγματικά ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία. Ερχόμαστε στη διαβούλευση με ανοικτό μυαλό”.

    Στις 30 Ιουλίου ο ΟΠΑΠ έγραφε σε δελτίο τύπου:

    Η Intralot θα αναπτύξει ή θα εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας από τρίτους προμηθευτές, θα εγκαταστήσει, οργανώσει και λειτουργήσει από κοινού με την ΟΠΑΠ και θα συντηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης, 20 παιχνίδια άμεσης κλήρωσης, τα οποία θα λειτουργούν στα τερματικά αυτόνομης χρήσης (ΤΑΧ), θα εγκατασταθούν σταδιακώς και θα είναι της επιλογής της ΟΠΑΠ.

    Η Intralot θα αναπτύξει ή εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες λειτουργίας από τρίτους προμηθευτές, θα εγκαταστήσει, οργανώσει και λειτουργήσει από κοινού με την ΟΠΑΠ και θα συντηρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης 5 παιχνίδια Monitor Games, τα οποία θα λειτουργούν στο σύστημα Horizon.

    To σχέδιο ρύθμισης της αγοράς παιχνιδιών αναφέρει:

    Επειδή ωστόσο μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού, για να μπορέσει να λειτουργήσει γρηγορότερα νόμιμα η σχετική αγορά, το Δημόσιο αναθέτει απ’ ευθείας τη μικρότερη από τις προς προκήρυξη άδειες, στο κρατικό μονοπώλιο (ΟΠΑΠ) με προκαθορισμένο κόστος. Όταν γίνει ο διαγωνισμός για όλες τις άδειες, ο προσωρινός κάτοχος άδειας μπορεί να συμμετέχει και να διεκδικήσει μεγαλύτερη άδεια.

    Συμπέρασμα: Το δημόσιο παραχωρεί τις άδειες στον ΟΠΑΠ ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει με την INTRALOT για τη δημιουργία νέων παιχνιδιών ΑΜΕΣΗΣ κλήρωσης σε αυτόνομα τερματικά. Ουσιαστικά παρέχει VLT. Το σχέδιο ρύθμισης φωτογραφίζει μια άνευ διαγωνισμού συμφωνία που έχει κλειστεί μεταξύ ΟΠΑΠ και INTRALOT 15 ημέρες πριν κατατεθεί για διαβούλευση. Επιπλέον αναφέρεται στο δελτίο τύπου ότι δυο στελέχη της Intralot θα είναι μόνιμα στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΠ για να συνδράμουν στον σχεδιασμό.

    http://www.opap.gr/pressdetails.asp?pressid=1068&ptype=NEWS&langid=1&pageid=475

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 12:29 | thal

    Κύριε Σταυρος Γ.

    Και ενδιαφέρον υπάρχει και μάλιστα μεγάλο.

    Προφανώς δεν έχετε αντιληφθεί, ότι ούτε επίσημες προδιαγραφές υπάρχουν, ούτε έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο. Πιστεύω να καταλαβαίνετε ότι οι επενδυτές δεν αγοράζουν «γουρούνι στο σακί».

    Ο ΟΠΑΠ δεν είναι λύση, γιατί ήδη είναι στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα χωρίς κάποιο υφιστάμενο νομοσχέδιο προχώρησε ήδη σε συμφωνία με την Intralot μέσω της Intracom για εγκατάσταση τερματικών σε ξεχωριστό δίκτυο, καπαρώνοντας αδιαφανώς μία από τις άδειες. Προφανώς δεν ταιριάζει και στο αναπτυξιακό μέρος της υπόθεσης. Ως εκ τούτου ούτε νέες επενδύσεις θα κάνει, γιατί θα χρησιμοποιήσει τους υπάρχοντες χώρους των πρακτορείων, ούτε θα προχωρήσει σε νέες θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό γνώμη μου είναι εξαρχής να αποκλειστεί παντελώς ο ΟΠΑΠ από τις άδειες. Μην ξεχνάτε ότι ο ΟΠΑΠ είναι δημόσια εταιρεία με μικρή συμμετοχή ιδιωτών, ως εκ τούτου θα πρέπει η Κυβέρνηση να αναλογιστεί το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον, τη γενικότερη ανάπτυξη.

    Η κυβέρνηση θα πρέπει να δει το συνολικό budget της επένδυσης και όχι μόνο το κόστος της άδειας που θα καταβάλουν οι ΝΕΕΣ εταιρείες στο χώρο. Να συνυπολογίσει και τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

    Καλό επίσης θα ήταν να αρθεί η άδεια για την εγκατάσταση των τερματικών από την Intralot στον ΟΠΑΠ (ανακοίνωση προς το Χ.Α. της 31/7/2010) και να συμφωνήσουν σε νέα βάση ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ώστε όλα να είναι «στο φως». Αλλιώς η παραχώρηση του ΟΠΑΠ της εγκατάστασης τερματικών VLTs από την Intralot στους χώρους του ΟΠΑΠ είναι πέρα για πέρα ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 09:49 | KOSTOPOULOS I.

    ΤΟ Α ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.
    ΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΑΙΡΙΕΣ ,ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥΣ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΡΘΙΟΙ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΑΧ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΑΝΑΤΕ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 08:23 | ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΣ

    Ειλικρινά κάθομαι και διαβάζω τις απόψεις των πρακτόρων του οπαπ
    και με πιάνει αγανάκτηση.
    Βασικά είναι οι μόνοι που αντιστέκονται στο άνοιγμα της αγόράς.
    Όλοι ομως εμείς οι παίκτες του στοιχήματος ασφαλώς και θέλουμε ανταγωνισμό στον στοιχηματικό χώρο και ζητάμε απλώς η κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της.

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.

    Και σίγουρα είμαστε πολύ περισότεροι απο αυτούς!!!!!!!!!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 00:38 | socratis

    Εννοείται η περίπτωση Δ.
    Τουλάχιστον έτσι, υπάρχει και μια περίπτωση να λειτουργήσει υπέρ της πολιτείας, η εισαγωγή των «διαόλων».
    Η Κυβέρνηση στη στιγμή που βρίσκεται, πρέπει να διαλέξει την λιγότερο οδυνηρή λύση και αυτή είναι η παραχώρηση στον ΟΠΑΠ την οργάνωση, λειτουργία, δικτύωση των μηχανημάτων.
    Έχω βέβαια ένσταση για το πλήθος τους, αφού η αναλογία 3,2:1000 κατοίκους είναι στο μέσο όρο όλων των Ευρωπαικών χωρών, αλλά σε σχέση με τις χώρες που έχουν ανάλογο πληθυσμό με την Ελλάδα, ο μέσος όρος διαμορφώνεται στα 1,5-2 μηχανάκια ανά 1000 κατοίκους.
    Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 12εκ πληθυσμό, μας αρκούν 15-20000 φρουτάκια σε αυστηρά ελεγχόμενους χώρους με κατάλληλη δικτύωση και υψηλή φερεγγυότητα στις συναλλαγές με αμιγώς οικονομική δραστηριότητα τα τυχερά παιχνίδια.
    Εδώ και 50 χρόνια το ρόλο αυτό τον έχουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και είναι αδιανόητο να υπάρχει σκέψη για άλλου τύπου καταστήματα. Είναι ήδη αρκετά με τα 5000 σε όλη την Ελλάδα.
    Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω τους ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ αλλά δεν έχουν καμιά δουλειά με τα τυχερά παιχνίδια.
    Κύριοι της κυβέρνησης, αφού πήρατε την απόφαση να εντάξετε στο μνημόνιο έσοδα 1,3δις ευρώ από τυχερά παιχνίδια, φροντίστε να λειτουργούν στα εξουσιοδοτημένα από το Ελληνικό κράτος σημεία πώλησης τυχερών παιχνιδιών, που είναι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
    Είναι το πιο οργανωμένο και μεγαλύτερο δίκτυο στην Ευρώπη, με αυστηρότατους κανόνες λειτουργίας, που πρέπει να επεκταθούν ώστε να εξασφαλιστεί η απαγόρευση ΕΙΣΟΔΟΥ σε ανήλικους, με αφαίρεση άδειας για τους τυχόν παραβάτες.
    Η φορολογία είναι εξασφαλισμένη με ακριβής καταγραφή των κερδών με το πανάκριβο Μηχανογραφικό Σύστημα του ΟΠΑΠ και κατά συνέπεια είναι εξασφαλισμένα τα έσοδα από δικαιώματα.
    Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι έτοιμοι, τα λειτουργικά συστήματα είναι έτοιμα, το δίκτυο είναι έτοιμο, θέλει πολύ σκέψη;

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 19:18 | ΙΑΣΩΝ

    Ο αριθμός και η κατανομή των αδειών θα πρέπει να είναι απεριόριστη με το ανάλογο κόστος φυσικά για τις εταιρίες οι οποιες θα θελήσουν να έλθουν στην ελληνική αγορά,εταιρίες οι οποίες δεν μπορούμε να τις αποκαλούμε παράνομες αφού το κράτος μας δεν είχε νομοθετήσει για τις εταιρίες του διαδυκτιου,οι οποίες δεν έχουν ως βάση φορολογικούς παραδείσους όπως προαναφέρετε αρκετοί απο εσάς που καταθέτετε την αποψή σας.Οι μεγαλύτερες και πιό αξιόπιστες του χώρου με μια μικρή έρευνα θα δείτε ότι στα κράτη τους φορολογούνται,ελέγχονται και δεν είναι ξέφραγα αμπέλια και τι κράτη δεν κουνιέται φύλλο,ας υιθετήσουμε κι εμείς τους δικούς τους κανόνες,οι Γερμανοι,οι Αγγλοι δε μου μοιάζουν και τόσο κατωτέρου πνευματικού επιπέδου,γιατί αυτοί να μπορούν κι εμείς όχι?

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:09 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ Α.
    ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΑΜΕΙΞΗ Ο ΟΠΑΠ.
    ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:55 | ΑΝΤΑΛΙΔΗΣ

    Για ποιες αδειες μιλατε απο την στιγμη που Δεν υπαρχει καμια επισημη προταση και ενδιαφερον ΠΟΥΘΕΝΑ ….

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΗ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ.
    ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
    Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΠΑΠ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΣΗΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
    ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΒΡΕ!!!!
    ΓΙΑ ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΤΣΙ?

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΤΣΙ?
    ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:42 | RΑΝΙΑ

    Οι άδειες θα καταλήξουν εκεί που έχει προβλεφτεί να καταλήξουν. Ότι και να λένε όσοι θέλουν να μπουν στο χορό δεν τρώνε. Τζάμπα περίμεναν τόσα χρόνια να ξαναπλουτίσουν.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:52 | Σταυρος Γ.

    Για ποιες αδειες μιλατε απο την στιγμη που Δεν υπαρχει καμια επισημη προταση και ενδιαφερον ΠΟΥΘΕΝΑ ….
    εγω λεω το Δ

    δ) Αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ των νέων αδειών για ορισμένο χρόνο με προκαθορισμένη την τιμή ανά άδεια και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ , με ανοικτή διαδικασία, υποχρεούται να επιλέξει κατ’ ελάχιστον 3 παρόχους στους οποίους αναθέτει την αγορά, εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση των τερματικών συσκευών και των παιχνιδιών που λειτουργούν σε αυτές. Έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής των σημείων εγκατάστασης των τερματικών συσκευών, εποπτεύει συνολικά την λειτουργία τους, συλλέγει τα χρήματα και εκκαθαρίζει τις αμοιβές των διαφόρων συμμετεχόντων, ήτοι του δημοσίου, των παρόχων και των ιδιοκτητών των σημείων εγκατάστασης. Η παραχώρηση στο μονοπώλιο μπορεί να είναι άμεση και να καταλαμβάνει είτε το σύνολο των μηχανημάτων που θα αναπτυχθούν στην ελληνική αγορά είτε μέρος τους.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 17:48 | ΑΝΤΑΛΙΔΗΣ

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
    ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ.
    ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ.
    ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΦΤΟΥ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 16:44 | JOHN

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
    mono etsi tha kataferei to kratos na vgalei xrimata

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 15:04 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

    Εδώ νομίζω οτι απλά δουλευόμαστε μεταξύ μας Έλληνες.
    Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το Α.
    Είναι η καλύτερη και πιό έντιμη λύση.
    Τέρμα πιά στα μονοπώλια και στην ασυδοσία του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων του.
    Ο έλληνας θέλω να πιστέυω οτι δεν θα μασήσει το παραμυθάκι τους.

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 13:27 | ΣΤΑΘΗΣ Κ.

    Μόνο ο ΟΠΑΠ, η μοναδική δοκιμασμένη επί σειρά ετων και αξιόπιστη εταιρία μπορεί να διασφαλίσει την φερεγγυοτητα των παιχνιδιών αυτών και την διεξαγωγή τους με το πιο πρόσφορο για το κρατος τρόπο (απ’ ευθειας on line συνδεση με το Υπ. Οικονομικών), έτοιμο και οργανωμένο δίκτυο πρακτορείων στελεχομένων από φορολογούμενους μέχρι το τελευταίο σεντς επαγγελματίες (φορολογούμενοι με τον ανώτερο συντελεστή της αγοράς, που δεσμεύονται με συμβαση που τους αποκλείει την οποιαδήποτε παρέκλιση από την νομιμότητα με κίνδυνο απώλειας ακόμη και της άδειάς τους.
    Ο χώρος των τυχερών παιχνιδιών είναι πολύ ευαίσθητος για το κοινωνικό σύνολο και απαιτείται μεγάλη προσοχή στην διαχείρησή του από δοκιμασμένους οργανωτές και επαγγελματίες. Δεν είναι δυνατόν αυτός που χρόνια τώρα δρούσε παράνομα ή ψαχνοντας παράθυρα στη νομοθεσία για να βγάζει χρήματα μαύρα, από τα οποία το δημόσιο δεν είχε κανένα απολύτως όφελος, να γίνει ξαφνικά ο νομιμόφρων πολίτης που θα αποδίδει κανονικά τους φόρους του και θα σταματήσει την προσπάθειά του για συγκομιδή μαύρου χρήματος.
    Όχι κύριοι, μεγαλώσαμε αρκετά για να πιστεύουμε στην καλή νεράϊδα με το μαγικό ραβδάκι.
    Μια και μοναδική λύση, μόνο ΟΠΑΠ με τα πρακτορεία του και αυστηρότατο κρατικό έλεγχο!

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 12:39 | ΓΙΩΡΓΟΣ Π.

    Προτεινω τη περιπτωση δ.
    Με τη διαφορα η αναθεση να ειναι σε μονιμη βαση και η τυχον παραχωρηση
    αδειων απο την ΟΠΑΠ να ειναι προεραιτικη και στη κριση της.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 12:43 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΜ

    Το Δ.Η ΟΠΑΠ με δικτυο 5000 καταστηματων και με την υποχρεωση που εχει εαν οχι να τα μειωσει τουλαχιστον να μην τα αυξησει συμβαλει στο να μην μετατραπει η χωρα σε απεραντο καζινο.Δυστυχως φανταζουν ισαξιοι συνδιαβουλευτες οι μεχρι τωρα παρανομοι φοροκλεφτες .Σαν να μπηκε κλεφτης στο σπιτι να τον πιανει η αστυνομια και να συζηταμε για ποσα απο τα κλοπιμαια μπορει να κρατησει.Δεν εχω δει κανενα πρακτορειο ΟΠΑΠ σκοτεινο και με μυστικες αιθουσες.Η μεγαλη δε υποκρισια ειναι ο διαδικτυακος τζογος.Οποια σελιδα κι εαν ανοιξεις και μια διαφημιση.Μιας και υπαρχει η δυνατοτητα να μπλοκαριστουν οι σελιδες εκτος απο τις .gr γιατι δεν εχει γινει μεχρι τωρα?Τα Ευρωπαικα δικαστηρια δικαιωσαν οσες χωρες το εκαναν.Ο ΤΖΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 11:52 | ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ειμαι τριαντα πεντε χρονων και διατηρω πρακτορειο οπαπ εδω και 9 χρονια.

    θελω να παρω μερος στη διαβουλευση,πιστευοντας οτι μεσα απο την καταθεση διαφορετικων αποψεων,θα μπορεσουμε να βρουμε μια λυση σε ενα προβλημα που μαστιζει την ελληνικη κοινωνια εδω και παρα πολλα χρονια.

    σαφως ειναι λογικο και θεμιτο να υποστηριξω τα συμφεροντα μου,οπως και καθενας απο ολους οσους συμμετεχουν εδω.

    το θεμα ειναι να το κανουμε με επιχειρηματα και οχι με αναθεματα.

    κυριοι τα εσοδα μου φορολογουνται μεχρι το τελευταιο ευρω.
    βεβαιωνονται με ετησιο εκκαθαριστικο απο την οπαπ α.ε οπως σε καθε δημοσιο υπαλληλο π.χ

    το καταστημα μου ειναι οικογενειακη επιχειρηση ,οπως και η συντριπτικη πλειοψηφια των πρακτορειων.
    δεν εχω αλλα εισοδηματα.

    με το περιβαλλον που παει να διαμορφωθει το πιο πιθανο ειναι να κλεισω.
    τα εξοδα αυξανονται συνεχως και τωρα με την επιβολη βιβλιων εσοδων-εξοδων θα αυξηθει και ο φορος εισοδηματος.

    ουσιαστικα θα βγαζω λιγοτερα και θα πληρωνω περισσοτερα στην εφορια ενω ηδη φορολογουμαι με τον μεγαλυτερο συντελεστη!

    δεν παραπονιεμαι γιατι υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι σε χειροτερη μοιρα απο εμενα.

    απλως δεν αντεχω την αδικια κυριοι που παει να συντελεστει.

    ενας κλαδος ο οποιος δεν μπορει να φοροδιαφυγει,ενας κλαδος που εργαζεται απο το πρωι μεχρι το βραδυ με ποσοστο κερδους 8% μεικτα,5000 οικογενειακες επιχειρησεις καθαρες και τιμιες ,να οδηγηθουν στον οικονομικο μαρασμο επειδη το επιβαλλουν για αλλη μια φορα τα μεγαλα συμφεροντα.

    ειλικρινα πιστευετε οτι το κοινωνικο προσωπο της οπαπ ,με τις αμετρητες χορηγιες ,με την δημιουργια αθλητικων κεντρων,με την στηριξη ουσιαστικα του ελληνικου αθλητισμου,θα αντικατασταθει απο την ιδιωτικη πρωτοβουλια προερχομενη μαλιστα απο φορολογικους παραδεισους;

    νομιζετε οτι θα ανοιξουν θεσεις εργασιας,ενω ολα μπορουν να γινουν με το πατημα ενος κουμπιου και μαλιστα απο αποσταση;

    και ζητατε κι ολας τα αντιτιμα να ειναι χαμηλα γι αυτες τις αδειες;

    δηλαδη τοσα χρονια που το ελληνικο κρατος δεν εχει εισπραξει δεκαρα τσακιστη απο ολες αυτες τις εταιρειες ενω παραλληλα η οπαπ εχει συνεισφερει με εκατονταδες εκατομυρια ευρω,θα εξισωθουν προς οφελος των παρανομων;

    θα επιβραβευσουμε δηλαδη την παρανομια και την φοροδιαφυγη;

    οσον αφορα τα λεγομενα φρουτακια,η προταση μου ειναι οσον το δυνατον λιγοτερα και με αυστηρη κρατικη εποπτεια.

    δεν ξεχασαμε τοσο ευκολα τα οικογενεια δραματα απο τον εθισμο που προκαλουν.

    μια αδικια που συντελεστηκε με την απαγορευση των ψυχαχωγικων παιχνιδιων ,παει να αποκατασταθει εχοντας απο πισω ομως καλυμενους τους μεγαλυτερους φοροφυγαδες,τους μεγαλυτερους νονους της νυχτας,την κορυφη της παραοικονομιας.

    δισεκατομυριουχοι υστερα απο τοσα χρονια μαυρου χρηματος,ερχονται σημερα να διεκδικησουν μεριδιο στην πιτα του τζογου.

    σε αυτους θελετε να εμπιστευθειτε την προσδοκια του κρατους για αυξηση των εσοδων;
    θα βαλετε το λυκο να φυλαει το μαντρι;
    θα σας πω εγω την καταληξη.

    μπροστα τα νομιμα μηχανηματα,πισω απο ανοιγοκλειομενους τοιχους τα παρανομα,διεξαγωγη παρανομου στοιχηματος,τοκογλυφιες.

    γιατι πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι.

    ελπιζοντας να το ξανασκεφτειτε,γιατι τα πραγματα ειναι σοβαρα,αποτρεποντας ετσι τον εθισμο ολων των ελληνων στον τζογο με καταστροφικες συνεπειες για την συνοχη την ελληνικης κοινωνιας και φυσικα για την σιγουρη αυξηση των κρατικων εσοδων,προτεινω ολες τις αδειες στην οπαπ α.ε

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 11:09 | dimitris

    μονο μεσω οπαπ μπορου να ελεγχθουν οι καταστασεις ωστε να μην ειναι ανεξελεγκτες.μονο αυτο ειναι λογικο

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 10:40 | χρηστος

    Κοινωνικός έλεγχος εξασφαλίζετε μόνο μέσω ΟΠΑΠ. Κοιτάξτε να προ φυλάξετε την κοινωνία. Μην ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 09:03 | Παναγιώτης Ηλιάδης

    5.000 καταστήμτα νομίζω είναι αρκετά.
    Αλλιώς θα γίνουμε τεράστιο καζίνο.
    Νομίζω οτι η λύση ΟΠΑΠ ειναι η πιο καλή αφού οι επιχειρειματικοί κολλοσοί εχουν αποδείξει οτι το μόνο μέλημα τους είναι το κέρδος σε αντιθεση με τον ΟΠΑΠ που εχει και κοινωνικό πρόσωπο δεκαετίες τώρα

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 09:17 | MHNAS K.

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
    APELEYTHEROSI EDO KAI TORA.
    OXI ALLA MONOPOLIA MAS IPIANE TO AIMA TOSA XRONIA.
    FTASAME PIA STON GKREMO.
    GIA KOITAXTE POY KATANTHSE TO XRIMATISTIRIO MAS.
    MONO H METOXES TOY OPAP KAI TIS DEH EINAI ANODIKES.
    ETSI DEN GINETAI PROKOPH.
    PREPEI NA MPOYN NEES DYNAMEIS PANTOY
    STO TELOS THA PEINASOYME ENTELOS AN ENDIAFEREI KANENAN.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 08:39 | ΜΗΤΣΑΡΑΣ

    Επειδή διαβάζω και κάποια σχόλια, για τον ΟΠΑΠ, και ξέπλυμα χρήματος μέσω αυτού, και κάτι για μεγάλες εταιρίες, ….εγώ λέω το παραμύθι
    να τελειώνει, διότι αυτές οι εταιρίες, χρόνια τώρα βγάζουν ΜΟΝΟ ΜΑΥΡΟ
    ΧΡΗΜΑ, χωρίς να έχουν πληρώσει ούτε 1 ευρώ, στη χώρα μας, όλα τα κάνουν μέχρι σήμερα ΜΑΥΡΑ. Αυτό υποστηρίζεται δηλαδή, να τα κάνουμε μαύρα, και μετά να έρχεται ένας νόμος, και να μας κάνει νόμιμους??

    Τελειώνω λέγοντας, οτι το παράδειγμα κάποιου, για τον Αγγλο που έχει το διπλανό μπάρ, αυτός ήρθε πήρε την άδεια, άνοιξε τα βιβλία στην εφορία και ξεκίνησε από την αρχή σωστά, δεν ήταν χωρίς τίποτα από βιβλία ΧΡΟΝΙΑ δίπλα σου, σου έπαιρνε την δουλειά σου, με πιο φτηνά ποτά. (μιας και δεν πλήρωνε εφορία ΦΠΑ κ.λ.π.)

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 08:03 | ΜΗΤΣΑΡΑΣ

    Aφού, μιλάμε για νόμο, και για άδειες, εκτός από τον εισπρακτικό
    χαρακτήρα της κατάστασης, που έχει ανάγκη το δημόσιο ταμείο, πρέπει σαν υπεύθυνη πολιτεία, που θέλει να προφυλάσει τους πολίτες της,να υπάρχει αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός, για αυτούς που θα πάρουν τις άδειες.
    Γνώμη μου λοιπόν, επειδή κανένας δεν έχει αδιάβλητο και καθαρό ελεγκτικό μηχανισμό,(και ούτε πρόκειται να υπάρξει αδιάβλητος),
    η λύση είναι μία, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ, ο οποίος ελέγχεται και ΑΜΜΕΣΑ από το κράτος.

    Μπορεί το κράτος να κρατά πλήρως τον έλεγχο, μόνο μέσω του ΟΠΑΠ.

  • 31 Αυγούστου 2010, 19:25 | ΑΡΑΟΥΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΤΟ Α ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
    ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ.
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ Β.Χ.
    ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ!!!!!!!

  • 31 Αυγούστου 2010, 19:50 | θωμας

    καλησπερα,θα συμφωνησω με τον Β.Χ. οτι πρεπει να γραφουμε την ιδιοτητα μας για να μπορουμε να βγαλουμε μια ακρη.Εγω λοιπον ειμαι ενας νεος(ενηλικος) απο ενα χωριο της επαρχιας,μου αρεσει να ασχολουμαι γενικα με το ιντερνετ καθως και με το στοιχημα και το ποκερ.Δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι αυτο που θα κανει μικρους και μεγαλους να εθιστουν στο τζογο?το ιντερνετ φταιει αν καποιος δεν εχει αυτοσυγκρατηση,τοτε το ιδιο ευκολο ειναι να εθιστει και στο αλκοολ που υπαρχει παντου,στα σπιτια μας,στα σουπερ μαρκετ ακομη και στα περιπτερα.Τα ανηλικα δε διατρεχουν κινδυνο απο το αλκοολ?και αυτο 24ωρες το 24ωρο το εχουν στα σπιτια τους,αλλα κανεις γονιος δεν τα προφυλασει απο το αλκοολ ομως απο τις στοιχηματικες εταιριες θελει να τα προφυλαξει μη δινοντας τους αδεια το ελληνικο κρατος.Αυτα κυριες και κυριοι ειναι φτηνες δικαιολογιες με τα ανηλικα οσοι θελουν να προφυλαξουν τα παιδια τους το κανουν δεν περιμενουν το κρατος να βαλει απαγορευσεις,δεν εχουμε χουντα.Αλλα οταν η μαμα λεει στο παιδακι της ελα πες μου ενα νουμερο για το τζοκερ που εισαι τυχερο παιδι…τι κανει?η ιδια του η μανα το στελνει προς τον τζογο!!!!
    ζουμε σε ελευθερη αγορα η διακινηση των αγαθων και η παροχες υπηρεσιων πρεπει να ειναι ελευθερες ωστε να υπαρχει ανταγωνισμος και πολλες επιλογες για τον καθε πολιτη αυτης της χωρας που τα μονοπωλια του εχουν φαει και το μεδουλι.Συμφωνω με την προταση Α

  • 31 Αυγούστου 2010, 18:14 | ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

    Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους στη χώρα;
    ΄δεν νομιζω οτι υπάρχει νούμερο εδώ

  • 31 Αυγούστου 2010, 18:00 | ΦΩΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

    Α βλέπω και εδώ
    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
    νομίζω οτι δεν μπορεί να γίνει κατι άλλο πιο σωστό.
    Φορολογίσιμες αδειες σε όλους τους ενδιαφερομενους χωρίς σίγουρα
    να έχει καμμία δουλειά ο ΟΠΑΠ.

  • 31 Αυγούστου 2010, 16:19 | Ευάγγελος

    10.000 μηχανήματα μόνο μέσω της ΟΠΑΠ.

  • 31 Αυγούστου 2010, 14:45 | Β. Δρεμούρας

    Υπάρχει ένα δίκτυο 5.000 πρακτορείων, που λειτουργεί σχεδόν υποδειγματικά, με αξιοζήλευτη γεωγραφική κατανομή, πλήρως ελεγχόμενο, που διέπεται από κανόνες λειτουργίας, δοκιμασμένο δεκαετίες ολόκληρες, που λειτουργεί πάνω από 12 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, χωρίς αργίες.
    Ποιο είναι το πρόβλημα του Έλληνα;
    Ότι διαθέτει χρήματα που του περισσεύουν, αλλά… δε βρίσκει πού να πάει να τα παίξει, γιατί δεν έχει πρακτορείο στη γειτονιά του;
    Υπήρξαν στο παρελθόν και άλλα… «νόμιμα» δίκτυα, με κάθε λογής μηχανήματα, που αυτοαναιρέθηκαν και γνωρίζουμε καλά τους λόγους…

    Τι έχει αλλάξει από τότε που αναιρεί αυτούς τους λόγους και εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία τέτοιων δικτύων;
    Μήπως άλλαξε η βούληση της πολιτείας σε ότι αφορά τον έλεγχο;
    Τότε δηλαδή η πολιτεία δεν ήθελε να ελέγχει;
    Μήπως άλλαξε η δυνατότητα ελέγχου και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας προβλέπεται αποτελεσματικότερη;
    Μα η τεχνολογία δεν αναπτύσσεται μόνο για τους ελεγκτές.
    Αναπτύσσεται πρώτα για αυτούς που θέλουν να ξεγελάσουν τον έλεγχο και οι ελεγκτές τρέχουν και δε φτάνουν.
    (Παράδειγμα η WADA που αφαιρεί μετάλλια ολυμπιονικών ύστερα από χρόνια, εξετάζοντας το…υπόλοιπο του δείγματος που φύλαγε στο ψυγείο).

    Και πού θα βρείτε παρακαλώ τους αδιάφθορους ελεγκτές;
    Δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι;
    Αστυνομικοί θα είναι;
    Επιστήμονες; Διευθυντές;…Βουλευτές, υπουργοί;
    Εγώ αδυνατώ να προτείνω…Είμαι…μικρός.

    Τα παιδιά μου πάντως θα τα κλείσω μέσα.
    Σπίτι.
    Για να’χω το κεφάλι μου ήσυχο.
    Αλλά τι είπα τώρα. Κάπου άκουσα οτι αντί να «βουλώσετε» τα παράνομα, θα μας βάλετε και νόμιμα «θηρία» κατ’οίκον!!!
    Έ, δε γίνεται αλλιώς.
    Θα βάλω τα παιδιά στο ψυγείο και θα τα βγάλω όταν αλλάξει η κυβέρνηση, εκτός αν περιορίσετε το κακό με τη δ επιλογή και χωρίς συνέχεια… «ανοιχτής διαδικασίας για παραχώρηση από τον ΟΠΑΠ».

    Γίνεται όμως λόγος και για έσοδα του δημοσίου από την πώληση αδειών και από τη φορολόγηση του τζίρου και των κερδών.
    Δηλαδή ο ΟΠΑΠ δεν έχει λεφτά να αγοράσει τις άδειες, ή μήπως έχετε αμφιβολίες οτι θα πληρώνει τους φόρους;
    Στην Ελλάδα, μόνο μια επιχείρηση δε φοροδιαφεύγει ούτε παράνομα ούτε νόμιμα.
    Ο ΟΠΑΠ.
    Και μόνο μια κατηγορία επαγγελματιών.
    Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ.
    Δώστε τους την ευκαιρία να αναπτυχθούν και για το καλό της Εθνικής οικονομίας.
    Αν, ντε και καλά, «χρωματίσουμε» την ανάπτυξη στο τζόγο, είναι η μόνη που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε…πράσινη (ως λιγότερο βλαπτική για τον πολίτη, ως μη τοξική).

  • 31 Αυγούστου 2010, 14:02 | TELIS ST.

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ?
    ΕΓΩ ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ.
    ΔΙΠΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΕΝΑΣ ΑΓΓΛΟΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΩ….. ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΩ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟ?
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ….ΒΕΒΑΙΩΣ….
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΤΥΧΗ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ…
    ΑΡΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕΣ.
    ΒΕΤ365,SPORTINGBET,WILLIAMHILL,BETFAIR,LADBROKES KAI ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
    ΕΜΑΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΤΙ ΕΠΕΙΧΗΡΗΜΑΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΤΟΤΕ…. ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ…
    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ….
    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ?
    ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ…..
    ΔΕΧΤΗΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΜΑΣ ΠΙΑ.
    ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΑΡΟΤΙΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ?
    ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ……..
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ.

  • 31 Αυγούστου 2010, 12:28 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ Μ.

    και εγώ με την σέιρά μου οπως και η πλειοψηφία φανταζομαι,των ελλήνων που ασχολούνται με το στοίχημα ψιφίζω το Α για πολλους και διάφορους λόγους.
    δεν πάει αλλο το παραμύθι με τον οπαπ ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο μέσο για ξέπλυμα χρήματος στην ελλάδα και όχι μόνο τα τελευταία χρόνια.
    τέρμα πιά, η ελλάδα έχει χάσει πολλά από τον οπαπ τόσα χρόνια.
    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.

    αυτό και μόνον αυτό θα σταματήσει την παρανομία στο στοίχημα.
    με τον άρχοντα της παρανομίας να΄λέγεται οπαπ.
    ζούμε σε ελέυθερη αγορά και πρέπει ο καθένας να μπορεί να παίζει όπου
    θέλει.
    δεν λέω να μην φορολογηθούν σωστά επαναλαμβανω σωστά οι εταιρείες που θα θελησουν να αδειοθοτηθούν στην ελλάδα αλλά σίγουρα πρεπει να γίνει άνοιγμα της αγοράς και επίγεια και ιντερνετικά σίγουρα.
    μόνον ετσι η χώρα μας θα αποκομίσει οσα της στερεί ο οπαπ και οι λίγα γνωριζοντες πράκτορες του (οσον αφορα το στοίχημα)τόσα χρόνια.

  • 31 Αυγούστου 2010, 12:55 | μανολης χροστοπουλος

    βαρεθηκαμε τους πρακτορες ολοι μερα να γκρινιαζουν που δεν εχουν πελατεια, και πως να εχουν με τα απαραδεκτα κουπονια του οπαπ.να ανοιξει η αγορα του στοιχηματος και να ερθουν μεγαλες εταιρειες του χωρου να προσφερουν αληθινο στοιχημα και με καλες αποδοσεις και οχι την κοροιδια του οπαπ.να δουμε πως θα λοιτουργησει σε ανοιχτη αγορα ο οπαπ και αν θα τα καταφερουν οι τεμπεληδες εργαζομενοι της οπαπ να ανταποκριθουν,τερμα στην κοροιδια.και το κρατος να παρει και αυτο ζεστο χρημα μεσα απο την φορολογησει.αδειες σε οποιον την ζητησει πρεπει να δωσει το κρατος ετσι θα εχει περισσοτερα εσοδα.και επιτελους ο πρωθυπουργος που ειναι ανοιχτομυαλος ξερει οτι στην σημερινη εποχη δεν πρεπει να υπαρχουν μονοπωλια αλλα τα παντα να ειναι ελευθερα οπως σε ολη την ευρωπη.

  • 31 Αυγούστου 2010, 10:51 | Γιωργος Λ.

    νομιζω οτι ολοι εχουμε μαθει να μην πληρωνουμε την εφορεια ετσι κανουν και οι ιντερνετικοι κυριοι ολοι εσεις που γραφεται εδω υπερ των λαμογιων των νησιων κευμαν (το 1995 που ημουν εκει ειχε 583 τραπεζες) ολοι εσεις που γραφετε για τον οπαπ ξεχνατε οτι στην τελευταια εκτακτη εισφορα εδωσε 93.000.000 τα λαμογια σας τι εδωσαν
    αλλα ολοι ειστε κατα του οπαπ αλλα μια αδειουλα πρακτορειου θα την θελατε ολοι καιρος ειναι να μαζευτουν λιγο τα πραγματα ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ καιρος να τελειωσουν τα παρτυ με τα λεφτα μας στα νησια κευμαν-μαλτα κτλ
    γι αυτο σε βγαλαμε για να μαζεψεις τα πραγματα και τους κυριους με τα παρτυ
    Για ολα τα παραπανω ΣΧΕΔΙΟ Δ.
    ολα ελεγχονται απο τον ΟΠΑΠ πληρωμενοι ολοι οι φοροι απο τον οπαπ και ολους τους υπολοιπους εμπλεκομενους με τον οπαπ

  • 30 Αυγούστου 2010, 19:20 | ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΘ.

    ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 5 ΜΕ 6 % ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ
    ΑΛΛΙΩΣ ΤΣΑΜΠΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ.
    ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.

  • 30 Αυγούστου 2010, 19:24 | ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΑΘ.

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010

  • 30 Αυγούστου 2010, 19:55 | Χρήστος

    Το Δ είναι το καλύτερο για την κοινωνία. Μόνο ο ΟΠΑΠ μπορεί να εγγυηθεί τον έλεγχο και την σωστή λειτουργία των όποιων μηχανημάτων.

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:03 | ΕΛΕΝΑ ΞΕΝΟΥ

    ΤΟ Δ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ 5ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

    ΤΟ Δ

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:02 | marios

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Α.ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
    ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΕΞΟΘΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:50 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡ.

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
    μονο ετσι μπορει να υπαρξει υγειης ανταγωνισμος

  • 30 Αυγούστου 2010, 17:11 | Βασίλης

    Φορολόγηση 11%-23% στα κέρδη σε όλα τα νέα παιχνίδια

    100% δήλωση κερδών σε όλους τους πωλητές και φορολόγηση 40%-45% αυτών.

    Απαγόρευση νέων παιχνιδιών σε χώρους που μπορεί να βρεθούν ανήλικα άτομα.

    Απαγόρευση νέων παιχνιδιών σε χώρους που υπάρχει κατανάλωση/πώληση αλκοόλ.

    Απαγόρευση νέων παιχνιδιών σε χώρους κοντά σε σχολεία, σχολές, παιδότοπους, εκκλησίες, αθλητικούς χώρους, και πάσης φύσης περιοχές που μπορεί να βρεθούν ανήλικα άτομα κ.α

  • 30 Αυγούστου 2010, 17:32 | ΤΟΠΟΥΖΗΣ

    καλησπέρα
    νομίζω οτι το άνοιγμα και η απελευθέρωση της αγοράς είναι το σωστότερο απο όλα.
    ζούμε σε μια ελέυθερη αγορά όπως λέει συνέχεια και ο πρωθυπουργός μας.
    τώρα θα δούμε αν όντως είναι έτσι τα πράγματα ή απλά μας κοροιδευουν όλοι ψιλό γαζί.
    το Α λοιπόν είναι η σωστότερη επιλογή και κάτι παραπάνω.

  • 30 Αυγούστου 2010, 15:54 | sakis papadopoulos

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
    sigoura to pio sosto einai ayto. to A
    o opap den prepei na exei logo se ayto.
    prepei na mpei telos sto monopolio tou opap loipon
    na moun xenes dinameis ston horo.
    i agora tou stoixoimatos einai kati san to hrimatistirio.
    horis xenous ependites tha pethanei to athlima stin ellada

  • 30 Αυγούστου 2010, 14:26 | Νικολακης ΣΤ.

    ΤΟ Δ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΥΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ

  • 30 Αυγούστου 2010, 14:49 | Sifis

    Μόνο ο ΟΠΑΠ έχει την εμπειρία και τη δυνατότητα να ελέγξει τον ανεξέλεγκτο τζόγο.

    Κοιμάστε ύπνο βαθύ όσοι νομίζετε ότι ο κάθε Έλληνας ή ξένος επιχειρηματίας θα έρθει ως «απελευθερωτής».

    Κοιμάστε ύπνο βαθύ όσοι έχετε την εντύπωση ότι ο τζόγος θα ελέγχεται από φιλανθρωπικά ιδρύματα.

    Ώρα να ξυπνήσετε φίλοι μου και να δείτε την πραγματικότητα.

  • 30 Αυγούστου 2010, 12:08 | ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.

    Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους στη χώρα; ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ

    Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η διαδικασία παραχώρησης αυτών , μεταξύ των σεναρίων α, β, γ και δ;
    Α ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ STOP ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

  • 30 Αυγούστου 2010, 12:29 | NIKOS ARMENIS

    «Η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει με απόλυτη διαφάνεια στην αποτελεσματική ρύθμιση της λειτουργίας του χώρου των τυχερών και τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών…»

    Μιλάτε για διαφάνεια εσείς -που όπως και οι προηγούμενες παλλακίδες-κρατάτε ερμητικά απόρρητη τη συμφωνία ΟΠΑΠ-IΝΤΡΑΛΟΤ;

    Δεν ντρέπεστε λίγο ρε ξιπασμένοι υποκριτές του opengov και της παπαρολογίας;

    Έρχεται λοιπόν τώρα ο ξιπασμένος και καραδιαπλεκόμενος ΟΠΑΠ, ο πολιορκητικός κριός της διαπλοκής, να μιλήσει για διαφάνεια.

    Ο ΟΠΑΠ που είναι ο μεγαλύτερος και πιο επίσημος «τροφοδότης λογαριασμός» των νταβατζήδων εδώ και δεκαετίες, φιλοδοξεί εκτός απο τα ξυστά και τις υπόλοιπες αρχιδιές να φέρει και τα φρουτάκια στις άρρωστες γειτονιές της Αθήνας.

    Πρόκειται πράγματι για επαναστατική πρωτοβουλία του δόκτωρα Παπακωνσταντίνου, η οποία ταιριάζει γάντι στο όραμα του Γ. Παπανδρέου για πράσινη ανάπτυξη, την Αττική του Χοσεμπίγιο κι άλλα τέτοια λόγια που όμορφα καίγονται.

    Θα ήθελα σ αυτό το σημείο να ρωτήσω τον κο Παπακωνσταντίνου, εάν θα επέτρεπε στη δική του οικογένεια να παίζει κουλοχέρηδες και φρουτάκια: Στη δική του σύζυγο και στα δικά του παιδιά.

    Φυσικά και όχι κε Παπακωνσταντίνου: Το «ζεν» και ο σνομπισμός του κακομαθημένου κολλεγιόπαιδου που διακρίνει όλους εσάς, δεν θα σας επέτρεπε να παίξετε φρουτάκια, κουλοχέρηδες, ξυστά.

    Αυτά είναι λαικά σπορ.

    Ολα αυτά είναι για τα λαικά παιδιά που σκοτώνονται πάνω απο τη Κρήτη με τα ανάπηρα F-16, μια και οι μίζες που παντελόνιασαν οι προκάτοχοί σου υπουργοί-πασόκοι και δεξιοί-δεν άφησαν περιθώρια για άρτια οπλικά συστήματα πάσης φύσεως.

    Είναι για τα λαικά παιδιά που ντόπαραν με ντόπες κάποιοι σεσημασμένοι υπουργοί αθλητισμού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τα γνωστά λαμόγια του ΣΕΓΑΣ-φτύνω το κόρφο μου.

    Έρχεται λοιπόν σήμερα ο διεφθαρμένος ΟΠΑΠ που δεκαετίες τώρα είναι ο κρατικός φορέας του τζόγου να δώσει κι άλλα εκατομμύρια ευρώ στους νταβατζήδες που καραδοκούν.

    Εκατομμύρια σαν κι αυτά που ξοδεύει σε κρατική διαφήμιση για να στηρίξει ακόμη και τα πιο εξευτελισμένα ΜΜΕ των νταβατζήδων. Η τις πρώην συζύγους των συμβούλων του Προέδρου αν μ εννοείς κε Παπανδρέου.

    (Σ.σ. Θα φροντίσουμε να μάθεις εκεί στο Μαξίμου τι γίνεται στα έγκατα του ΟΠΑΠ).

    Έρχεται σήμερα ο ΟΠΑΠ με το επιχείρημα ότι χάνει έσοδα εκατομμυρίων να επιβάλλει τα φρουτάκια.

    Αλήθεια, γιατί δεν κόπτεστε κύριοι εξουσιαστές, εξίσου για τις μίζες της Siemens, για τις μίζες που άρπαξαν κάποια καλόπαιδα στο υπ. Εθνικής Άμυνας;

    Πως είναι δυνατόν μέσα στη Βουλή των Ελλήνων να καταθέτουν μάρτυρες ότι λάδωσαν (Καρακώστας π.χ) και να μην τους οδηγείτε στον Κορυδαλλό να φτιάχνου τσάι -χωρίς τεΐνη- στον Βλαστό και στους υπόλοιπους Νονούς;

    Αντί να ντρέπεστε για τη κατάντια της Παιδείας, για τη διάλυση του ΕΣΥ, για τη διάλυση της Εθνικής Αμυνας, αντί να ζητάτε συγνώμη για την εγκληματική ανεπάρκειά σας-που είναι συνέπεια του γεγονότος ότι δεν έχετε δουλέψει ποτέ στη ζωή σας-έρχεστε να επικοινωνήσετε με όμορφα λόγια και άλλοθι του κώλου, την κρατική νομιμοποίηση των παρεζεμπόρων του Τζόγου;

    Κι αν εσείς δεν ντρέπεστε, οι πεταλουδίτσες της αντιπολίτευσης γιατί βγάζουν το σκασμό;

    Γιατί έβγαλες τον σκασμό Αντωνάκη Σαμαρά στην σιωπηλή ανανέωση της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ;

    Τι έχει να πει για τα φρουτάκια ο «σύντροφος» Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο πολυγραφότατος Φαήλος Κρανιδιώτης και η αισθαντική ντιζέζ-εκπρόσωπος Τζοτζώ;

    Πάλι θα βγάλετε το σκασμό με την ονείρωξη της εξουσίας;

    Πάλι θα βγάλετε το σκασμό, γλείφοντας κι εσείς με τη σειρά σας, τα μπαλάκια της διαπλοκής;

    Ντροπή σας ξεφτίλες εξουσιαστές-ντροπή και σε μας που σας ανεχόμαστε…

  • 30 Αυγούστου 2010, 12:00 | ΕΛΕΝΑ ΞΕΝΟΥ

    TO Δ Αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ των νέων αδειών για ορισμένο χρόνο με προκαθορισμένη την τιμή ανά άδεια και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ , με ανοικτή διαδικασία, υποχρεούται να επιλέξει κατ’ ελάχιστον 3 παρόχους στους οποίους αναθέτει την αγορά, εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση των τερματικών συσκευών και των παιχνιδιών που λειτουργούν σε αυτές. Έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής των σημείων εγκατάστασης των τερματικών συσκευών, εποπτεύει συνολικά την λειτουργία τους, συλλέγει τα χρήματα και εκκαθαρίζει τις αμοιβές των διαφόρων συμμετεχόντων, ήτοι του δημοσίου, των παρόχων και των ιδιοκτητών των σημείων εγκατάστασης. Η παραχώρηση στο μονοπώλιο μπορεί να είναι άμεση και να καταλαμβάνει είτε το σύνολο των μηχανημάτων που θα αναπτυχθούν στην ελληνική αγορά είτε μέρος τους.

    ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΟΠΑΠ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΟΣ ΕΛΕΝΧΟΣ

  • 30 Αυγούστου 2010, 09:02 | Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

    Πλαίσιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για Δημόσια Διαβούλευση: «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων»

    Σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με το άρθρο 9 (Αριθμός και κατανομή των αδειών)

    Προτού σας αναλύσω τις προτάσεις μου σε σχέση με τους όρους και τις προϋποθέσεις (αριθμός μηχανημάτων και κατανομή των αδειών) που θα διέπουν την λειτουργία των τερματικών θέλω να σημειώσω μία παρατήρηση που προέκυψε από την διατύπωση του συντάκτη του άρθρου 9 περί «…κρατικού μονοπωλίου (ΟΠΑΠ)…» όπως αναφέρεται στην (β) πρόταση του εν λόγω άρθρου. Μία επιχείρηση εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, της οποίας ελεύθερα διαπραγματεύονται οι μετοχές (μπορούν δηλαδή να μετέχουν και… ανταγωνιστές ! της στην μετοχική της σύνθεση…), όπου δεν διαθέτει μονοπωλιακό προϊόν προς την αγορά την εγχώρια αλλά και διεθνώς (οι Ελληνικοί αγώνες ποδοσφαίρου προσφέρονται στο Διαδίκτυο) και το μόνο που έχει αποκλειστικά είναι το management, δεν αποτελεί κρατικό μονοπώλιο. Στον αντίποδα, ο ΟΔΙΕ είναι επιχείρηση που ανήκει (σήμερα που μιλάμε) αποκλειστικά στο Δημόσιο, έχει ουσιαστικό μονοπωλιακό προϊόν (Ελληνικές Ιπποδρομίες) που δεν διατίθεται από καμία εταιρία στοιχημάτων παγκοσμίως και το management ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δημόσιο. Με άλλα λόγια, το μοναδικό κρατικό μονοπώλιο – ουσία και τύποις – σήμερα στην Ελλάδα είναι ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

    «Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους στη χώρα;»

    Η δική μου θέση (όπως ανέφερα και στις παρατηρήσεις μου για το άρθρο 6) είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς όπου ένας από τους βασικούς «νόμους» της είναι η σχέση προσφοράς – ζήτησης. Αυτό φυσικά συνεπάγεται την κατανομή με βάση την ζήτηση που προκύπτει σε σχέση με τις ειδικές κατά τόπους συνθήκες (κριτήρια που περιέγραψα στο άρθρο 6, δηλαδή σχέση προσφοράς – ζήτησης, ειδικά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και προϋποθέσεις των χώρων εγκατάστασης). Συνοψίζοντας, στην δική μου σκέψη δεν τίθεται αριθμητικός περιορισμός διότι από τα παραπάνω συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως το θέμα είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό.

    «Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η διαδικασία παραχώρησης αυτών , μεταξύ των σεναρίων α, β, γ και δ;»

    Τα σενάρια που θεωρώ πως θα είναι πιο αποδοτικά είναι τα (δ) και (β) (με αυτή την σειρά). Απαραίτητη και ουσιώδης προσθήκη βεβαίως είναι δίπλα στην λέξη «ΟΠΑΠ» να προστεθεί η λέξη «ΟΔΙΕ» ώστε να μην δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού ανάμεσα σε επιχειρήσεις με παραπλήσιο αντικείμενο (τυχερά παιχνίδια) στις οποίες το Δημόσιο έχει το αποκλειστικό management.

    Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης