Άρθρο 9 – Αριθμός και Κατανομή των αδειών

Για τον αριθμό και την κατανομή των αδειών εξετάζονται οι παρακάτω εναλλακτικές δυνατότητες:
α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.
β) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό, με μεταβατικό στάδιο για 2-3 χρόνια. Στόχος είναι και πάλι η κατανομή των αδειών μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Επειδή ωστόσο μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στις διαδικασίες του διαγωνισμού, για να μπορέσει να λειτουργήσει γρηγορότερα νόμιμα η σχετική αγορά, το Δημόσιο αναθέτει απ’ ευθείας τη μικρότερη από τις προς προκήρυξη άδειες, στο κρατικό μονοπώλιο (ΟΠΑΠ) με προκαθορισμένο κόστος. Όταν γίνει ο διαγωνισμός για όλες τις άδειες, ο προσωρινός κάτοχος άδειας μπορεί να συμμετέχει και να διεκδικήσει μεγαλύτερη άδεια. Σε περίπτωση που το κόστος των αδειών υπερβεί αυτό που έχει καταβάλει ο επιλεγμένος κάτοχος της άδειας καταβάλλει τη διαφορά.
γ) Ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός αδειών με καθορισμένο κόστος. Οι άδειες προκηρύσσονται σε «πακέτα» όπου καθένα από αυτά μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικό αριθμό τερματικών και παρέχονται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων. Σε περίπτωση υπερκάλυψης της προσφοράς οι άδειες μοιράζονται αναλογικά.
δ) Αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ των νέων αδειών για ορισμένο χρόνο με προκαθορισμένη την τιμή ανά άδεια και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ , με ανοικτή διαδικασία, υποχρεούται να επιλέξει κατ’ ελάχιστον 3 παρόχους στους οποίους αναθέτει την αγορά, εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση των τερματικών συσκευών και των παιχνιδιών που λειτουργούν σε αυτές. Έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής των σημείων εγκατάστασης των τερματικών συσκευών, εποπτεύει συνολικά την λειτουργία τους, συλλέγει τα χρήματα και εκκαθαρίζει τις αμοιβές των διαφόρων συμμετεχόντων, ήτοι του δημοσίου, των παρόχων και των ιδιοκτητών των σημείων εγκατάστασης. Η παραχώρηση στο μονοπώλιο μπορεί να είναι άμεση και να καταλαμβάνει είτε το σύνολο των μηχανημάτων που θα αναπτυχθούν στην ελληνική αγορά είτε μέρος τους.

Ερωτήσεις:

  • Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους στη χώρα;
  • Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η διαδικασία παραχώρησης αυτών , μεταξύ των σεναρίων α, β, γ και δ;
  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 12:56 | Δημήτρης Ξ

    Το σίγουρο για εμένα είναι ότι ο ΟΠΑΠ δεν θα πρέπει να εμπλακεί, διότι διαφορετικά θα είναι δύσκολο να διασφαλισθεί ο υγιής ανταγωνισμός. Οτιδήποτε διαχωρίζει τον ΟΠΑΠ από τις υπόλοιπες εταιρίες που θα δραστηριοποιηθούν, δεν μπορεί παρά να είναι άδικο και μεροληπτικό. Συνεπώς αποκλείω τα β και δ.

    Επίσης θα πρέπει οι Ευρωπαϊκές εταιρίες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα με τον ίδιο ελεύθερο τρόπο που οι Ελληνικές εταιρίες δραστηριοποιούνται όποτε το επιθυμούν στη Γερμανία και την Ισπανία, κ.λ.π Διαφορετικά μπορεί να οδηγηθούμε σε νέες παραβάσεις κοινοτικών κανονισμών και νέα πρόστιμα…

    Εάν έχω καταλάβει καλά, πιο συμβατό με τα παραπάνω είναι το γ.

    Δημήτρης Ξ

  • Εχετε σκεφτει ποσος κοσμος ασχολειται με την κατασκευη ,εξυπηρετηση και εκμεταλευση των ηλεκτρονικων παιχνιδιων ; Εχετε σκεφτει ποσος κοσμος απασχολειται σε χωρους διεξαγωγης των ; Ποσοι ιδιοκτητες χωρων
    ποσοι εμποροι και επαγγελματιες ειδων καταστηματων οπως καφε κ.λ.π
    ποσοι αλλοι επαγγελματιες οπως συνεργεια καξαρισμου , συνεργεια ανα-καινησεων , ηλεκτρολογοι κ.λ.π.(μια βολτα στις πολεις με τα τοσα μαγαζια να εχουν αναρτησει ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ειναι αποδειξη σε αυτα που αναφερω) ; Αλήθεια αυτοι που κοπτονται να δω-θει μονοπολιακα στον ΟΠΑΠ και τα πρακτορεια του η διενεργεια των τυ-χερων παιχνιδιων (αυτοι τα ονομαζουν εσφαλμενα «φρουτακια»),ειναι
    κανενας που να ενδιαφερεται για τιποτε αλλο εκτως της τσεπης του .Εχει μηνει εδω και χρονια χωρις αντικειμενο εργασιας ; Υπαρχει μια αλυσιδα επαγγελματιων που συνεργαζονται για την κατασκευη ενος παιχνιδιου (κατασκευαστες ,τεχνικοι,ξυλουργοι,λαμαριναδες,εμποροι ηλεκτρονικων ειδων ,κ.α)οι οποιοι θα πρεπει τωρα να βοηθηθουν απο την Ελληνικη πολτεια .Απασχολουν προσωπικο και σε δυσκολους καιρους οπως αυτους που ζουμε μια λανθασμενη αποφαση θα οδηγουσε πολλες οικογεννειες σε καταστροφη .ΔΩΣΤΕ λοιπον δουλεια στους Ελληνες κατασκευαστες ,ΔΩΣΤΕ αντικειμενο σε εναν κλαδο που χρονια τωρα κυνηγηθηκε ταλαιπωρηθηκε και σπηλωθηκε.Υπαρχουν παραδειγματα ευρωπαικων χωρων στις οποιες επιτυχυμενα εχουν νομιμοποιησει τα ηλεκτρονικα παιγνια .Οδηγειστε τις εταιρειες μας σε αναπτυξη και οχι σε αφανισμο , κανοντας ξενες μεγαλες εταιρειες μεγαλυτερες.
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 10:34 | Γκέκας Μ.

    Για ποιες άδειες μιλάμε εδώ; Δεν είναι καθόλου ευδιάκριτο.
    Εάν πρόκριτε για μηχανήματα AWPs που είναι και το λογικό (γιατί δεν καταστρέφουν το κόσμο) θα πρέπει να δοθούν ελεύθερα σε όλους τους επαγγελματίες με περιορισμούς βέβαια (έως 50.000τεμ) και τοποθετώντας μηχανισμούς που θα διασφαλίζουν τα έσοδα του κράτους και τη μη μετατροπή τους σε καζινικά.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 09:27 | ΖΩΗΣ ΧΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

    Άδειες σε όλους είναι η πρόταση που μου αρέσει σαν ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
    Όχι άλλα μονοπωλίακα συστήματα πιά. ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ!!!!!
    Να μήν γεμίζει συνέχεια η τσέπη μερικών μερικών…..

    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό. Οι άδειες δημοπρατούνται από το Υπουργείο Οικονομικών με πλειοδοσία και με ελάχιστη τιμή εκκίνησης. Οι προδιαγραφές ορίζονται σε σχετική προκήρυξη. Η Ε.Ε.Π., μετά την ολοκλήρωση και τελεσφόρηση του διαγωνισμού, ελέγχει και κατανέμει τις άδειες.

    Άνοιγμα της αγοράς πρίν γίνουμε ΟΥΓΚΑΝΤΑ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 09:10 | ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ,ΙΤΑΛΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΑΓΓΛΙΑ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΝΟΜΟ ΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ .ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ .ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ SEMENS.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 09:12 | ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΙΣ

    ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑ η ΟΛΙΓΟΠΟΛΙΑ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙ ΕΠΑΛΛΕΛΜΑΤΑ.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 08:48 | ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.
    ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ.
    ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ.
    ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ.
    ΑΚΟΥΩ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ 8% ΚΑΙ 9% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΩ ΕΓΩ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΕΡΔΙΖΩ 100 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ 2000 ΕΥΡΩ.
    ΑΡΑ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕ 10%?.
    ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΧΑΝΩ ΚΑΙ 100.
    ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ.
    ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ.
    ΑΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΕΔΩ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΕΤΣΙ?

    ΑΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟ Α.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ Β Γ ΚΑΙ Δ ΑΠΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΤΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 02:42 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΤΑ

    Ο καθε υπευθυνος πολιτης αυτης της χωρας μπορει να καταλαβει οτι για να υπαρχει ελενχος του τζογου και να μην γυρισουμε στα παλια που καθε μαγαγακι ειχε και δυο τρεις κουλουχεριδες πρεπει να αναλαβει ο οπαπ την διαχειρηση του.

    Το Δ ειναι ουσιαστικα η λυση για τον περιορισμο αλλα και την σωστη διαχειριση των τυχερων παιχνιδιων και φυσικα η διαθεση τους πρεπει κατα κυριο λογο να ξεκιναει απο ενα συγκεκριμενο δικτυο χωρις να υπαρχει η δυνατοτητα να τοποθετουνται ανεξελεκτα σε καθε ασχετο καταστημα.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΤΟ Δ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 01:26 | bet

    H απελευθέρωση του διαδικτυακού στοιχήματος οδηγεί τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις.
    Αδειες παίρνουν η LADBROKES (Σωκράτης Κόκκαλης),
    η BΕΤ WIN (οικογένεια Βαρδινογιάννη)
    και η WILLIAM HILL(Δημήτρης Κοντομηνάς).
    Και οι τρεις αποχώρησαν από το ποδόσφαιρο.
    για να σας δω ποια επιλογη ειπατε ???

    συνεχιστε την διαδουλευση εσεις …. το πολυ πολυ να βαλετε και τον Σωτ.και τον Πετ. και τον Μπο. στο κολπο … ποσες οικογενειες ειναι ??

    6 ΜΟΝΟ ???? κριμα

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 00:09 | Χρήστος Κοκκινάκης

    Άρθρο 9 – Αριθμός και Κατανομή των αδειών
    Για τον αριθμό και την κατανομή των αδειών εξετάζονται οι παρακάτω εναλλακτικές δυνατότητες:

    Γιατί αδειών κι όχι άδειας? Γιατί πρέπει να μοιραστεί αυτή η τόσο ευαίσθητη δραστηριότητα όπως ο τζόγος δεξιά κι αριστερά? Γιατί να μην την έχει το κράτος και να την ελέγχει αποτελεσματικά? Γιατί πρέπει να γίνουμε Λας Βέγκας και να κάνουμε κα τα σπίτια μας και τις γειτονιές μας Λας Βέγκας? Αν είναι να το κάνουν, ας το κάνουν με μια άδεια στον ΟΠΑΠ να τελειώνει η ιστορία με τον κάθε τυχάρπαστο αεριτζή που θα ανοίξει μια τρύπα ή μια μαγαζάρα με αφαιμακτήρια του υστερήματος τόσων συμπατριωτών μας.

    Η πρώτη ερώτηση αφορά τον μέγιστο αριθμό τερματικών τυχερών μηχανών. Πιστεύω ότι ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών πρέπει να είναι κατανεμημένος ανάλογα με τη σύνθεση του πληθυσμού ανά την επικράτεια. Θα μπορούν ίσως να είναι περισσότερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αλλά σε αγροτικές περιοχές καλό θα είναι να είναι μόνο ένα ή δύο ανά οικισμό.
    Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση, το σενάρο δ ειναι το πιο κατάλληλο για τη χώρα μας, εφ’ όσον βέβαια εγκατασταθούν αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου. Κι αυτό γιατί ο ΟΠΑΠ έχει ήδη υπάρχον δίκτυο ανά την επικράτεια. Είναι αποδεδειγμένα φερέγγυος οργανισμός με παρουσία για περισσότερα από 50 χρόνια στα τυχερά παιχνίδια. Έχει on line σύστημα άμεσου ελέγχου. Δεν επιτρέπεται να παίζουν ανήλικοι τα παιχνίδια του, με ποινή άμεσης αφαίρεσης άδειας λειτουργίας για τους παραβάτες. Διασφαλίζεται λοιπόν μέσω ΟΠΑΠ η φερεγγυότητα και η αδιάβλητη λειτουργία των παιχνιδιών. Ποιός άλλος μπορεί να το εγγυηθεί αυτό? Κι ας μην ακούμε τα παχιά λόγια διάφορων τυχάρπαστων που γράφουν κατηγορίες για δήθεν παραβάσεις σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Αν όντως ευσταθούν, να κατηγορήσουν με αποδείξεις και ονόματα, τόσο των παραβατών όσο και δικά τους. Αν κάποιοι δεν είναι 100% επαγγελματίες, να φύγουν από τη μέση για να μη σπιλώνουν τους υπόλοιπους. Όχι όμως να ακούγονται φωνές από εδώ κι από εκεί οι οποίες παπαγαλίζουν ανυπόστατες φήμες όπως συνήθως κάνουν οι νεοέλληνες. «Ο τάδε μου είπε ότι ο έτσι είδε τον δείνα που του είπε ότι ο άλλος άκουσε αυτό». Όχι κύριοι. Ονόματα και αποδείξεις Να δούμε ποιοί είναι οι σωστοί και ποιοί τα λαμόγια. Γιατί από όσο ξέρω, τα στέκια με παράνομο τζόγο κάθε είδους είναι πολύ περισσότερα από τα νόμια πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Μήπως λοιπόν φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νυκοκύρης?
    Για ψάξτε το αυτό παρακαλώ!

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 22:50 | Σωτήρης Μπαλιάκας

    To σενάριο δ πρέπει να αποκλειστεί από την αρχή γιατί έχει ξεκάθαρα μονοπωλιακά και ολιγοπωλιακά χαρακτηριστικά. Στα ίδια περίπου χαρακτηριστικά κινείται και το σενάριο β. Το σενάριο α το μόνο που σίγουρα θα πετύχει είναι ένα τσουνάμι διαφθοράς από κολοσσούς του εξωτερικού που θα μάχονται για την επικράτηση τους
    Το σενάριο γ δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να λειτουργήσει σε σωστή βάση αλλά χρειάζεται πολύ καλύτερη διατύπωση γιατί έτσι όπως διατυπώνεται δεν ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα.
    Ο μέγιστος αριθμός των παιχνιδιών θα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις κατηγόριες των παιχνιδιών είτε είναι AWP είτε είναι VLT σύμφωνα πάντα με τους κανόνες που ισχύουν σε όσες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπονται σε λειτουργία ταυτόχρονα και οι δυο τύποι των παραπάνω παιχνιδιών.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 17:52 | ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    Πιστεύω ότι τα παιχνίδια είτε πρόκειται για τεχνικά ψυχαγωγικά είτε για τυχερά με σκοπό την διασκέδαση είναι στοιχείο των σημερινών κοινωνιών που πρέπει να ελεγχθεί προκειμένου να λειτουργήσει σε κοινωνικά ανεκτά πλαίσια και να περιοριστούν τα όποια αρνητικά φαινόμενα όπως είναι η παράνομη λειτουργία τους, η ανάπτυξη οργανωμένου εγκλήματος, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, η αδυναμία κατοχύρωσης των συμφερόντων των κρατικών φορέων και των καταναλωτών – παικτών.
    Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να εφαρμόζονται νόμοι που η σαφήνεια τους να εξασφαλίζει την καλή λειτουργία, χωρίς να υπαγορεύουν μονοπωλιακές καταστάσεις και επιτρέπουν στην πολιτεία να έχει τον πλήρη έλεγχο.

    Δυστυχώς για άλλη μία φορά παρατηρώ ότι το Δημόσιο δείχνει να προωθεί ένα διαγωνισμό με όρους πριμοδότησης για τον ημικρατικό ΟΠΑΠ (και τον μόνιμο συνεργάτη του ΙΝΤΡΑΛΟΤ)*, από τον οποίο πασχίζει να εισπράξει τα εφάπαξ τέλη, αντί αυτά να στοχεύει να τα αντλήσει από νέους ενδιαφερόμενους που θα υποχρεωθούν και σε νέες επενδύσεις.
    Θεωρώ ότι θα ήταν πιο ουσιαστικό να είναι περισσότερες οι άδειες και συγκεκριμένα:
    (α) μία (1) άδεια με ανάθεση στον ΟΠΑΠ για την διαχείριση 10.000 τερματικών (με περιορισμένο στοίχημα, ώστε να εξασφαλίζεται η διασκέδαση στους παίκτες-πελάτες χωρίς χάνονται μεγάλα ποσά) θα εξασφαλίσουν ένα πρόσθετο έσοδο στα πρακτορεία αλλά και (σχετική ικανοποίηση στον «μόνιμο» συνεργάτη του την ΙΝΤΡΑΛΟΤ)
    (β) είκοσι (20) άδειες, κατόπιν προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού, για την διαχείριση 40.000 τερματικών (2.000 τερματικά ανά άδεια με περιορισμένο στοίχημα, ώστε να εξασφαλίζεται η διασκέδαση στους παίκτες-πελάτες χωρίς χάνονται μεγάλα ποσά).
    Ο κάθε αδειούχος θα έχει το δικό του κεντρικό σύστημα που θα συνδέεται στο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών.
    Με αυτό τον τρόπο το Δημόσιο θα εξασφαλίσει μία αγορά πιο πλουραλιστική προς όφελος των παικτών-καταναλωτών, θα υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους να συμμετέχουν και να αναπτυχθούν (οι ίδιοι μεγάλοι έχουν ήδη αναπτυχθεί!!)
    Πρόσθετα το Δημόσιο εξασφαλίζει το έλεγχο (οικονομικό και ελεγκτικό) αφού έχει να διαπραγματευτεί μόνο με είκοσι μία (21) επιχειρήσεις που από την πλευρά τους θα εξασφαλίζουν το μηνιαίο έσοδο προς το Δημόσιο αλλά και τον έλεγχο για τυχόν παρανομίες που μπορεί να προκύψουν στην αγορά. (είναι παρατηρημένο ότι ποτέ το κράτος και ο ΟΠΑΠ μόνοι δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν την επέλαση της παρανομίας)
    *Ανατυπώνω μερικά άρθρα από εφημερίδες για την μόνιμη σχέση του ΟΠΑΠ με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ (πάντα κάτω από τις ευλογίες της εκάστοτε Κυβέρνησης) :
    «Στο παρασκήνιο πάντως, πάλι γίνονται συζητήσεις για νέο τζακ ποτ που κυνηγά η Intralot, μέσω της πλατφόρμας του βιντεολόττο που θα διαθέσει στον καλύτερο μακράν πελάτη της, τον ΟΠΑΠ. Διαχρονική σχέση και μόνιμη διαπλοκή θα σηματοδοτήσει μία ακόμα σύμβαση, αν τελικά, όπως λέγεται, έχει ήδη στρωθεί ο δρόμος της Intralot και για το βιντεολόττο.»
    «Καλό θα ήταν να θυμηθεί η Κυβέρνηση την περίπτωση του κ. Σαλελέ, πρώην επικεφαλής του ΟΠΑΠ, που το όνομά του εμπλέχτηκε στην υπόθεση με το «Βιντεολόττο»(το 1999) και που παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόσληψή του σε διευθυντικό πόστο σε επιχείρηση (ΘΡΥΛΟΣ α.ε.) του Σ. Κόκκαλη (ο οποίος είχε επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το «Βιντεολόττο»).»
    «Τα σκήπτρα του εθνικού προμηθευτή του κρατικού τζόγου απένειμε η κυβέρνηση Καραμανλή στην Intralot του Σωκράτη Κόκκαλη με την απευθείας ανάθεση των 230 εκατ. ευρώ που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ στις 31 Ιουλίου, ανακοινώνοντας μόνο τα 96,5 εκατ. ευρώ.
    Η τριπλοκλειδωμένη σύμβαση (20 άρθρων και 54 σελίδων) του ΟΠΑΠ με την κοινοπραξία Intralot κοστολογείται επιεικώς με 230 εκατ. ευρώ (με τον ΦΠΑ) για τα τρία χρόνια και πάνω από 300 εκατ. ευρώ αν αυτή παραταθεί για έναν ακόμη – τέταρτο-χρόνο.
    Το κόστος αυτό, που ο ΟΠΑΠ απέκρυψε, είναι δυόμισι φορές υψηλότερο απ’ αυτό που ανακοινώθηκε (συντονισμένα από ΟΠΑΠ και Intralot την 1/8/2007) και διαμορφώνεται, αν συνυπολογιστούν τα τιμήματα των υπηρεσιών τεχνικής λειτουργίας και συντήρησης των τερματικών (29.400) και των δύο μηχανογραφικών κέντρων.
    Αν και ανέλαβαν την υποχρέωση να εξυγιάνουν τον ΟΠΑΠ, κάνοντας έναν διεθνή διαγωνισμό, με τον οποίον ο οργανισμός θα αποκτούσε δικό του πληροφοριακό σύστημα, κατάφεραν ένα ακριβό leasing, εγκαθιδρύοντας την Intralot και ως συμπαραγωγό και νέων .παιγνίων.» ………………. Και τα άρθρα συνεχίζονται……

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 15:35 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΚΟΣ

    Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 20000-25000
    ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ Γ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 12:10 | Γιαννης Βλαντικας

    Α,Β,Γ,ή Δ ? Τι συζηταμε!Αν ειναι δυνατον!Η ερωτηση ειναι με ποιον τροπο το καταχρεομενο Δημοσιο θα μαζεψει περισσοτερα χρηματα για να τα διαχειριστει κατα το δοκουν!Στους υμετερους,ως συνηθως!Ναι, ο ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ο κατέξοχην λογικος φορεας ελεγχου των παιγνιων.Αρτιο δικτυο,90% καλαισθητα καταστηματα οπου μπορει ο ενδιαφερομενος με αξιοπρεπεια σε εναν απο το κρατος ελεγχομενο χωρο,αξιοπιστια…..ΑΛΛΑ τι γινετε με την διανομη αυτων των χρηματων?Πανε πραγματι στις κοινωνικα αδυναμες ομαδες,στην υποστηριξη του Ελληνικου Αθλητισμου,στο καταχρεομενο ταμειο του κρατους ή Κοι του (ΟΠΑΠ) κατανεμισμου αυτων, στις φανελες των παμπλουτων ΠΑΕ (ΑΕΚ-ΚΙΝΟ)(ΟΣΠΦ-ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ)(ΠΑΟΚ) κτλπ? Ποιος σας ελεγχει Κοι για το πως αντιλαμβανεστε το που θα πανε τα χρηματα που συλλεγετε? Α,Β,Γ,ή Δ ? Τρομαρα σας….

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 00:02 | Κουλούρης Χρήστος

    Καμια αδεια και κανενα μηχανακι αυτην την περιοδο.
    Τους λογους τους εγραψα σε προηγουμενη αναρτηση.
    Αν ομως η κυβερνηση ειναι αποφασισμενη να δωσει αδειες,
    πρεπειν να εναι πολλυ προσεκτικη.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    1ο) Γενικη απαγορευση εισοδου των ανηλικων σε ολους τους χωρους
    που πραγματοποιουνται τα τυχερα παιχνιδια,οποιασδηποτε μορφης.
    Ουτε καν με συνοδεια γονεα.Ηλικια εισοδου τα 23 καιμονο με επιδειξη Α.Τ. Για να παψει επιτελους αυτο το αθλιο φαινομενο.να μαθαινουν οι ιδιοι οι γονεις τα παιδια τους να παιζουν τζογο.
    2ο)Γενικη απαγορευση του καπνισματος σε αυτους τους χωρους.
    Για να μπορουν οι εργαζομενοι να αναπνευσουν
    3ο) Ειδικους κανονες λειτουργειας των χωρων αυτων.
    Και Απαραίτητα «καθαρα χερια»
    4ο) Συνεχεις ελεγχους ουσιας,και οχι για τα ματια του κοσμου, και πολλυ αυστηρες ποινες στους παραβατες.Για να μην το ξανακανουν.
    Οι ποινες χαδια απαγορευονται.
    %ο)Συνεχη Ενημερωση, με ολους τους τροπους.
    Απλη δημσιευση στο Φ.Ε.Κ.και το στερεοτυπο «αγνοια νομου απαγορευται» στοιχειοδως θα ειναι γελοια.
    Οταν η κυβερνηση αυτη η καποια απο τις επομενες αποφασισει να δωσει αδειες,χωρις να εχειτα ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΑΙΡΟΜΕΝΑ, το μονο που θα πετυχει θα ειναι «μια τρύπα στο νερό», γιατι απλα θα εχει χασει το παιχνιδι.
    και το βασικοτερο. θα εχει χασει οτι εχει απομεινει απο την κοινωνικη συνοχη.

    Ευχαριστω για την φιλοξενια.
    Κουλούρης Χρήστος. Σκεπτομενος Πρακτορας.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 23:23 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ.ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΙΤEΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ VIDEOLOTTO Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ 5 AWP ΠΡΟΣ 1 VLT.
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΩΠΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΠΟ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 21:44 | ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο μέγιστος αριθμός τερματικών τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους στη χώρα;

    απαντηση
    20.000 τερματικα

    Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η διαδικασία παραχώρησης αυτών , μεταξύ των σεναρίων α, β, γ και δ;

    απαντηση
    δ) Αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ των νέων αδειών για ορισμένο χρόνο με προκαθορισμένη την τιμή ανά άδεια και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ , με ανοικτή διαδικασία, υποχρεούται να επιλέξει κατ’ ελάχιστον 3 παρόχους στους οποίους αναθέτει την αγορά, εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση των τερματικών συσκευών και των παιχνιδιών που λειτουργούν σε αυτές. Έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής των σημείων εγκατάστασης των τερματικών συσκευών, εποπτεύει συνολικά την λειτουργία τους, συλλέγει τα χρήματα και εκκαθαρίζει τις αμοιβές των διαφόρων συμμετεχόντων, ήτοι του δημοσίου, των παρόχων και των ιδιοκτητών των σημείων εγκατάστασης. Η παραχώρηση στο μονοπώλιο μπορεί να είναι άμεση και να καταλαμβάνει είτε το σύνολο των μηχανημάτων που θα αναπτυχθούν στην ελληνική αγορά είτε μέρος τους.

    Ο ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 20:43 | ΑΝΔΡΟΥΤΣΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω……
    Για πιο λόγο το κράτος έχει αναγορευθεί υπεύθυνο για το πώς ο καθένας αποφασίζει να διασκεδάζει, για το πώς ο καθένας θα διαθέτει τα χρήματά του, είναι υπεύθυνο για να εποπτεύει ενηλίκους στην ιδιωτική τους ζωή και στον τρόπο χρήσεως του χρόνου τους, δηλαδή πράγματα τα οποία είναι εντελώς παράλογα.
    Το Κράτος θα πρέπει να προειδοποιεί, θα πρέπει να ρυθμίζει αλλά όχι να αποφασίζει για τον κάθε άνθρωπο.
    Όσο για τους ανήλικους να φροντίσει για τη σωστή παιδεία και φυσικά τον πρώτο και κύριο λόγο έχουν οι γονείς που πρέπει να ασχολήθούν με τα παιδιά τους και να μην ψάχνουν υπαιτίους αλλού…….
    Τέλος πάντων θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ελεγχόμενη κατάσταση δίνοντας κάποιες άδειες στην αγορά (45.000 – 50.000) όχι Μονοπολιακά γιατί τότε δεν θα έχει πετύχει τους στόχους του το Νομοσχέδιο.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 20:35 | ΒΛΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ VLT ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ A.W.P.
    ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ A.W.P. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΡΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ A.W.P. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .
    ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ VLT ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 19:20 | Αλέξανδρος

    Σάν εργαζόμενος υπάλληλος σε Πρακτορείο της ΟΠΑΠ και μέσα στην δουλειά τόσα χρόνια ,μπορώ να πώ με σιγουριά ότι το έδαφος είναι πρόσφορο για μια τέτοια νέα κίνηση.Συνφωνω ότι δεν πρέπει να δωθούν οι άδειες στους πράκτορες άμεσα(αν και ειναι οι μοναδικοι που μπορουν αν εγγυηθουν για το κέρδος) άλλα να ελεγχονται απο τους πράκτορες.Να μπορούν οι πράκτορες να επιλέξουν αυτοί το ποιός στην περιοχή τους είναι κατάλληλος ή όχι βάση της γνώσης και τις εμπειρίας τους στην αγορά.Τους κατάλληλους και τους επικυνδυνους.Όλοι ξέρουμε ότι όσοι λένε ΟΧΙ στις άδειες για τα πρακτορεία ειναι αυτοί που τόσα χρόνια παρανομούσαν και παρανομουν είτε μεσω παράνομου στοιχήματος είτε με τα γνωστα φρουτάκια ακι φυσικά την μεγάλη φοροδιαφυγή.Οπότε εάν υπάρχει ένα πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει δίκαια και μέσα στους στόχους για κέρδος για το κράτος τότε αυτο ειναι μόνο μέσα στα πρακτορεία της ΟΠΑΠ…ή τουλάχιστον ελεγχόμενα μέσα απο την ΟΠΑΠ….και όταν λέω ΟΠΑΠ δεν εννοω φυσικά τυς Δοιηκουντες άλλα τους απλούς υπαλλήλους και εργζόμενους.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 19:28 | ΣΤΑΘΗΣ

    Παρακαλώ να γίνει σαφές για ποιες άδειες μιλάμε. Για άδειες VLTs ή για άδειες AWPs που διεκδικεί ο κλάδος; Υπενθυμίζω ότι τα VLTs είναι παιχνίδια τύπου Καζίνο και μπορούν να οδηγήσουν στην οικονομική εξόντωση τον παίκτη ενώ τα AWPs την αποτρέπουν λόγω της χαμηλής δυνατότητας πονταρίσματος.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 5: 50.000 AWPs (ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ)
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 6: Φυσικά το Α , άνοιγμα της αγοράς. Επιτέλους όχι άλλα μονοπώλια, όχι άδειες τύπου βιντεολότο, όχι συγκέντρωση της δουλειάς σε λίγους ισχυρούς αδειούχους.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 19:42 | ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΟΧΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ.
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.
    ΤΟ Α ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ.
    α) Άνοιγμα της αγοράς με διεθνή διαγωνισμό

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 18:18 | ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Η υποχρεωτική προσαρμογή της Ελλάδας στην οδηγία Ε.Ε. δεν θα πρέπει να αποτελέσει αιτία πλουτισμού κάποιων λίγων επιχειρηματιών που θα διαχειρίζονται μηχανήματα που προσφέρουν ανεξέλεγκτο τζόγο.
    Έλεος πια με τον ΟΠΑΠ και τα Μονοπώλια τουλάχιστον να δοθεί δουλειά στο κόσμο!

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 16:59 | ΝΙΚΟΣ Μ

    ΟΧΙ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ
    Να δοθούν παιχνίδια ελεύθερα και όχι ΜΟΝΟΠΟΛΕΙΑΚΑ ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και επιπλέον, εξειδικευμένες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στους κλάδους επισκευής, συντήρησης μηχανών όπως και στην κατασκευή των μηχανών στην Ελλάδα (Προγραμματιστές, Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί και Τεχνικοί Η/Υ, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Γραφίστες κλπ.).
    Να δοθούν παιχνίδια με δυνατότητα χαμηλού πονταρίσματος του παίκτη ώστε να μην καταστρέφεται οικονομικά.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 16:00 | ΡΑΝΙΑ Κ

    Όχι άδειες στον ΟΠΑΠ.
    Να βοηθηθούν επιτέλους οι 70.000 εργαζόμενοι και οι 9.736 επιχειρήσεις – βάση επίσημων στοιχείων του ΣΔΟΕ – που οδηγήθηκαν στην ανεργεία λόγω συνθηκών.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 15:24 | ΣΠΥΡΟΣ

    ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ……..
    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ?

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΟΙ ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ, ΜΗΝ ΤΡΙΒΕΙΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΟΝΟΜΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΝ .

    ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΛΕΝΧΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 14:45 | Β. Δρεμούρας

    Κύριοι κυβερνήτες
    Θυμηθείτε οτι ο λόγος για τον οποίο το 2002 απαγορεύσατε, εσείς οι ίδιοι, τα «ψυχαγωγικά» παιχνίδια, με συνέπεια την επιβολή προστίμου από την ε.ε., ήταν η αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει την παράνομη μετατροπή τους σε τυχερά.

    Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, εκτός από την επαναφορά των ψυχαγωγικών παιχνιδιών, με τη δικαιολογία του προστίμου, επιχειρείτε τη «νομιμοποίηση» των τυχερών με τη δικαιολογία της κάλυψης, από την πώληση και τη φορολογία τους, των υποχρεώσεων του μνημονίου της τρόικας.
    Δηλαδή η πολιτεία γίνεται η ίδια το τηλεκοντρόλ της παράνομης μετατροπής των ψυχαγωγικών σε τυχερά.

    Κύριε Πετσάλνικε, κύριε Χρυσοχοϊδη,κύριε Σκανδαλίδη, κύριε Χριστοδουλάκη, κύριε Ανωμερίτη.
    Εσείς υπογράψατε τότε το νόμο 3037/2002 που απαγόρευε τη λειτουργία των τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, επειδή κάποιοι επιτήδειοι τα μετέτρεπαν παράνομα σε τυχερά.
    Τώρα ποιος θα υπογράψει τη «νομιμοποίηση» των τυχερών;
    Και ποιος σκοπός αγιάζει τα τότε παράνομα μέσα;

    Ελπίζω τουλάχιστον, αν επιμείνετε στην επιλογή να νομιμοποιήσετε τα τυχερά (τα φρουτάκια και τους κουλοχέρηδες, για να τα λέμε με τη λαϊκή τους ονομασία), να διαλέξετε το καλύτερο, το μη χείρον για να ακριβολογούμε.
    Μην τα διασκορπίσετε παντού.
    Μην κάνετε τη χώρα ένα απέραντο καζίνο.
    Περιορίστε τα μόνο στο δίκτυο των πρακτορείων του ΟΠΑΠ.
    Είναι το μόνο που μπορεί να τα χειριστεί υπεύθυνα και να ικανοποιήσει χωρίς…«επιπλοκές» τόσο τις οικονομικές σας προσδοκίες, όσο και κυρίως την περιφρούρηση της κοινωνίας, από όσα μια τέτοια διεύρυνση του τζόγου αναπόφευκτα συνεπάγεται.
    Πενήντα χρόνια τώρα το αποδεικνύει.

    Άλλωστε, με μια προσεκτική ανάγνωση των σχολίων της διαβούλευσης, θα διαπιστώσετε οτι, εκτος από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ και κάποιες οργανώσεις πολιτών, όλοι οι άλλοι το μόνο που κομίζουν είναι η κατασυκοφάντηση του ΟΠΑΠ και του δικτύου των πρακτορείων.

    Το μη χείρον λοιπόν είναι το σενάριο δ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 13:02 | Μαρια dem

    ΤΟ Δ

    Αρχική παραχώρηση στον ΟΠΑΠ των νέων αδειών για ορισμένο χρόνο με προκαθορισμένη την τιμή ανά άδεια και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης. Στη συνέχεια ο ΟΠΑΠ , με ανοικτή διαδικασία, υποχρεούται να επιλέξει κατ’ ελάχιστον 3 παρόχους στους οποίους αναθέτει την αγορά, εγκατάσταση, λειτουργία και διαχείριση των τερματικών συσκευών και των παιχνιδιών που λειτουργούν σε αυτές. Έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής των σημείων εγκατάστασης των τερματικών συσκευών, εποπτεύει συνολικά την λειτουργία τους, συλλέγει τα χρήματα και εκκαθαρίζει τις αμοιβές των διαφόρων συμμετεχόντων, ήτοι του δημοσίου, των παρόχων και των ιδιοκτητών των σημείων εγκατάστασης. Η παραχώρηση στο μονοπώλιο μπορεί να είναι άμεση και να καταλαμβάνει είτε το σύνολο των μηχανημάτων που θα αναπτυχθούν στην ελληνική αγορά είτε μέρος τους.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 12:26 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΥΡΟΓΑΛΑΣ

    ΟΧΙ ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ .ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΠΟΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ .ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΕΡΔΩΝ ΓΙΑ ΞΕΠΛΗΜΑ ΜΑΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ,ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΟΤΖΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ JOKER ?. AYTH EINAI ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΗΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ A.W.P. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ .ΒΑΛΤΕ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 12:24 | ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

    ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ 5000 Ε ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΗΣ A.W.P. ΔΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΗΧΑΝΩΝ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΩΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΣΥΝΔΕΣΤΑΙ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ Η ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ON-LINE.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 20:24 | MANOLISK55

    Συπτωματικά πριν λίγο μιλούσα με ένα ζευγάρι που ζει στην Γαλλία,(ανώτατοι υπάλληλοι της ε.ε.). Ισπανία και Γαλλία προσπαθούν να βρουν τρόπο να μειώσουν τα τυχερά παιγνίδια περιορισμένου οφέλους, διότι αν και μεγαλύτερες χώρες από την Ελλάδα, ΕΚΑΝΑΝ το λάθος να τα έχουν σε καφενεία ,περίπτερα,και χωρίς περιορισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παντού μικρά καζίνο, και να μην μπορούν οι αρχές να ελέγχουν την κατάσταση στον τζόγο !!!!
    Ας ρωτήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί τους συναδέλφους τους στις Βρυξέλλες να ενημερωθούν……
    Άδειες ελεγχόμενες ,και μόνον στα πρακτορεία ΟΠΑΠ !!!!!

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 19:07 | Χρήστος Τσίντζας

    Tο 77% των πολιτών αντιτίθεται στη νομιμοποίηση των «κουλοχέρηδων»

    Το 77% των Ελλήνων πολιτών διαφωνεί με την κυβερνητική πρωτοβουλία για νομιμοποίηση χιλιάδων «κουλοχέρηδων» που θα φτάσουν σε όλες τις γειτονιές της χώρας. Σύμφωνα με νέα έρευνα της VPRC, με τίτλο «Τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα», το 42% των πολιτών -δηλαδή 3.710.711 άνθρωποι- ξοδεύουν μηνιαίως χρήματα για τυχερά παιχνίδια, με τον μέσο όρο του ατομικού κόστους να ανέρχεται στα 93.86 ευρώ το μήνα, και τον εκτιμώμενο μηνιαίο τζίρο των τυχερών παιχνιδιών να ξεπερνά τα 340 εκατομμύρια ευρώ.
    Με αφορμή το προωθούμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για νομιμοποίηση και αδειοδότηση περίπου 50.000 μηχανημάτων τζόγου («φρουτάκια» ή άλλιώς «κουλοχέρηδες») προκειμένου να εισπράξει, όπως ευελπιστεί, 1.3 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση και τις άδειες, η Κίνηση Πολιτών Για Τον Περιορισμό Των Τυχερών Παιγνίων ανέθεσε στην εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC τη διενέργεια έρευνας για τη διαπίστωση της γενικής προδιάθεσης των πολιτών για το νομοθέτημα αυτό.
    Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της έρευνας, το 77% των πολιτών διαφωνεί με την κυβερνητική πρόθεση για νομιμοποίηση των “κουλοχέρηδων”, ενώ ένα 15% δηλώνει ότι συμφωνεί. Κατά ψήφο στις βουλευτικές εκλογές του 2009, διαφωνούν με την κυβερνητική πρωτοβουλία το 75% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 81% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 78% αυτών του ΚΚΕ, το 88% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ και το 82% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 18:38 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ

    ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ
    ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΒΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ
    ΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ VLT ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ A.W.P. ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ.ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ. ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΔΩ.ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΠΤΥΧΘΕΙ Η ΕΓΧΩΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ .ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΡΟΗ ΣΥΝΝΑΛΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΞΑΓΩΓΕΣ.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 18:21 | Μιχάλης Γοντικάκης

    Κύριοι

    Σε μια ευνομούμενη Χώρα, όπως η Χώρα μας, ο Νομοθέτης έχει προβλέψει ότι στην περίπτωση που υφίσταται παρανομία, θα πρέπει να εντοπίζονται οι παράνομοι και να τιμωρούνται.
    Είναι «ηλίου φαεινότερο».

    Εμείς εδώ σκεπτόμαστε να αγκαλιάσουμε τους παράνομους, να τους νομιμοποιήσουμε και σαν επιβράβευση για τις «καλές πράξεις τους» να τους δώσουμε το ψωμί αυτών που μια ζωή ήταν νόμιμοι και συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

    Μα τόσο πια ήρθαν τα πάνω-κάτω; Να τιμωρούνται οι νομοταγείς πολίτες, αντί για τους παράνομους;

    Κύριοι, αν θέλετε να κάνετε σωστή ρύθμιση του τζόγου, κάντε το αυτονόητο:

    Δώστε όλα τα τυχερά παιχνίδια στον ΟΠΑΠ και στα καζίνο.

    Μην ανοίξετε το τζόγο στο internet, ούτε για τον ΟΠΑΠ, ούτε για κανέναν άλλο.

    Αφουγκραστείτε τη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού που φωνάζει:
    ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ.

    Αν η φωνή του λαού δε φτάνει στα αυτιά σας, κάντε κάτι άλλο πολύ απλό.

    Κάντε μια δημοσκόπηση. Αξίζει τον κόπο.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Μιχάλης Γοντικάκης

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 18:36 | Χρήστος Τσίντζας

    «Είναι γνωστό πως έχει αρχίσει είδη στο ιντερνέτ η διαβούλευση για την ρύθμιση της αγοράς των παιγνίων. Στην αρχή σκέφτηκα να μπω και εγώ στην συγκεκριμένη σελίδα για να καταθέσω την γνώμη μου, όμως έκανα πίσω για αρκετούς λογούς τους οποίους θα σας αναπτύξω αμέσως παρακάτω.
    Σε ποια διαβούλευση να συμμετάσχω? Σε αυτή την διαβούλευση που στο κείμενο της παραδέχεται πως ο παράνομος τζίρος όλων των τυχερών παιχνιδιών ξεπερνά στην χώρα μας τα 4 δις ετησίως?
    Στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η χώρα μας με την τρόικα προβλέπετε το 2011 να εισαχτεί το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ από τις άδειες και ατ δικαιώματα των παιχνιδιών. Και για χάρη των 700 εκατομμυρίων θα χαρίσουμε 4 δις? Και θα τα αφήσουμε να καταλήξουν σε τσέπες που καμιά σχέση δεν έχουν με την οικονομία και την προκοπή του ελληνικού λαού? Νομιμοποίηση του ιντερνετικου τζόγου και τα φρουτακια θα λύσουν το πρόβλημα? Η θα το κάνουν ακόμα μεγαλύτερο? Μήπως οι παράνομοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν παράλληλα με του νόμιμους?
    Και γιατί θα σταματήσουν τώρα του παράνομους, τώρα που τις άδειες θα τις πάρουν όπως όλα δείχνουν αυτό που τόσα χρόνια παρανομούσαν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου?
    Σε αυτή την διαβούλευση της…υποκρισίας δεν έχω κανένα λόγο να συμμετάσχω.
    Αντίθετα θα ήμουν πρόθυμος να συμμετάσχω σε ένα άλλο είδους διαβούλευσης.
    Σε αυτή που θα ξεκινά το κείμενο της κάπως έτσι:

    «Ελληνίδες Έλληνες, την ώρα που αναγκαζόμαστε να κόψουμε τους μισθούς σας, τις συντάξεις σας την ώρα που στραγγαλίζουμε το εμπόριο με ΦΠΑ που αγγίζει το 23% και όλα αυτά για να μαζέψουμε πενταροδεκάρες, την ίδια ώρα 4 δις ευρώ καταλήγουν σε τσέπες που καμιά σχέση δεν έχουν με την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Γιατί η κυβέρνηση παρακαλεί όλους όσους αγαπούν αυτό τον τόπο, τις ελληνίδες και τους έλληνες να καταθέσουν τις απόψεις τους , για να βοηθήσουν με την γνώμη τους , έτσι ώστε τα 4 δις να παψουν να πηγαίνουν σε ξένες τσέπες και να καταλήγουν επιτέλους στο ελληνικό δημόσιο που αυτό το χρονικό διάστημα δίνει την μάχη της οικονομικής επιβίωσης της χώρας μας.»

    Σε αυτή την διαβούλευση θα καθόμουν ημερόνυχτα και θα έγραφα σελίδες ολόκληρες. Αλλά σε διαβουλεύσεις της υποκρισίας, σε διαβουλεύσεις που χαρίζουν αυτά τα χρήματα σε ξένες τσέπες γιατί να σπαταλήσω το χρόνο μου?
    Και ειδικά όταν την ίδια ώρα βγαίνει ο οπαπ και δηλώνει «επιτέλους θα ανταγωνιστούμε τους ξένους με τους ίδιους ορους»!!!!!!!!
    Σε ποιους να πω την άποψη μου? Σε αυτούς που έχουν πετάξει ήδη λευκή πετσέτα? Σε αυτού που αφήνουν αναπάντητες όλες της προκλήσεις?
    Κατηγορούν π.χ. την οπαπ ότι τα δελτία της δεν είναι ονομαστικά, δεν μας λένε όμως οι μάγκες όταν άνοιξε εκείνη η ξένη εταιρεία μπουκαδικο στο κολωνάκι πριν ένα χρόνο, είχε ονομαστικά δελτία? Που είναι το γραφείο τύπου της οπαπ να δώσει απαντήσεις?
    Το ιντερνέτ υπάρχει για την μόρφωση και την επικοινωνία όχι για να παίζει ο κόσμος τζόγο με πιστωτικές κάρτες.
    Αφήνουν να πετανε 4 δις το χρόνο και κάνουν την χώρα ένα απέραντο καζίνο για επτακόσια εκατομμύρια.
    Λυπάμαι αλλά αυτή τη διαβούλευση τους την ….χαρίζω!!
    Για πράγματα για τα οποία έχουν παρθεί οι αποφάσεις δεν είμαι διατεθειμένος να πω την γνώμη μου.
    Αντίθετα σε διαβούλευση που θα έχει ως στόχο αυτά τα 4 δις το χρόνο να μπαίνουν στο ταμείο της πατρίδας μου.Αυτα τα ολίγα αφιερωμένα στους υποκριτές και σε όσους πάνε να βάλουν τους κατοίκους της χώρας σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες..»

    Από την στήλη του τσιμπίδα στην εφημερίδα «το στοίχημα»

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 18:02 | Χρυσικοπουλος

    Λέει κάποιος παρακάτω:

    «είναι να δώσετε κίνητρα στα 150.000 μηχανήματα (που διάβασα ότι κυκλοφορούν παράνομα),να λειτουργείσουν νόμιμα»

    Τόσα χρόνια σας κλέβουμε κύριοι της κυβέρνησης.
    Εμπρός κάντε ένα βήμα παραπάνω και εσείς.
    ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΉΣΤΕ ΜΑΣ.

    Επιτέλους κυβερνώντες .
    Κάντε τα αυτονόητα.
    Εξαφανίστε τον παράνομο τζόγο από την Ελλάδα.
    Κλείστε επιτέλους όλα τα μαγαζιά με τον παράνομο τζόγο.
    Κλείστε όλα τα ψευτοκαφενεία που είναι γεμάτα κουλοχέρηδες.
    Κλείστε όλα τα ψεύτο ΙντερνετΚαφε που είναι βιτρίνα για τον ιντερνετικό
    τζόγο.
    Σταθείτε επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και ελέγξτε τον νόμιμο τζόγο.
    Είναι ποιο εύκολο να ελέγξεις 2-3 επιχειρήσεις (ΟΠΑΠ-Καζίνο-Διεύθυνση Κρατικών λαχείων) παρά 15-20 πρώην παράνομους.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 15:55 | Σταυρος Γ.

    Γιατι ποσες νομιζετε θα δωσουν σε αδειες πανω απο τρεις ??
    αφου τοσες ειναι σοβαρες εταιρειες τα υπολοιπα ΛΟΥΚΕΤΟ καιρως ειναι

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 13:27 | Γιάννης Σαμολαδάς

    Αν κάνετε το λάθος και δώσετε μόνο 3 άδειες τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους,ο παράνομος τζόγος θα εξακολουθεί να υπάρχει.Κάθε γειτονιά έχει και ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ.Όποιος θέλει μπορεί να πάει εκεί να παίξει τα χρήματά του χωρίς περιορισμούς,και να τα χάσει νόμιμα.Για τον λόγο αυτό ο ΟΠΑΠ δεν χρειάζεται άλλα παιχνίδια.Κατά την γνώμη μου,αυτό που θα βοηθήσει να περιοριστεί σημαντικά ο παράνομος τζόγος,αν σας ενδιαφέρει να τον απατάξετε,είναι να δώσετε κίνητρα στα 150.000 μηχανήματα (που διάβασα ότι κυκλοφορούν παράνομα),να λειτουργείσουν νόμιμα.Με την βοήθεια της τεχνολογίας,μπορεί να εξασφαλιστεί διαφάνεια,να δωθούν χιλιάδες άδειες,όσες αντέχει η αγορά.Με αυτόν τον τρόπο,θα υπάρξουν φορολογικά έσοδα εκατομμηρίων Ευρώ για το κράτος, τα οποία με την παρανομία χάνονται.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 20:11 | ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΟΠΑΠ
    ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ.ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΗΛΗΚΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ JOKER ,ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΕΙ ΣΑΣ. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΕΡΔΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΕΙΝΗΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΤΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ .ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ MANAGER ΠΟΥ ΕΠΕΙΑΣΕ Η ΣΔΟΕ ,ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΑΓΙΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΗΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ Η ΣΗΜΕΝΣ ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.
    ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 20:46 | nikos tsaoysogloy

    αγαπητε κυριε κωστα σχετικα με το σχολιο σας σχετικα με τον πολιτικο ο οποιος καταστραφηκε καλως τα επαθε αν και δεν χαθηκε δεν ειχε ομως την ψυχη να παραδεχθει οτι τζογαριζε και εδωσε την ευκαιρια στον τηλεοπτικο ανακριτη να υποδειξει στην τοτε κυβερνηση την πληρη απαγορευση των παιχνιδιων των παιχνιδιων μεσυνεπεια σημερα να εχει διαμορφωθει μια κατασταση τραγελαφικη βεβαιως ο τζογος εχει συνεπειες αλλα μην φτασουμε στο σημειο να καυτηριαζουμε τον ιδιωτηπου ζητα ωφελη ως επαγγελματιαςαπο τον τζογο ενω για τον οπαπ ειναι ολα αγγελικα φτιαγμενα.ανοιξτε την αγορα θα δουλεψει κοσμος θα κινηθει χρημα αφηστε την αρνηση και την λασπολογια .ευχαριστω

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 17:03 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠ.

    ειμαι μεταξι β & δ και εξηγουμαι.γνωμη μου και πολλων αλλων νομιζω ειναι οτι ο μονος παροχος που μπορει να ελεγξει την αγορα και να αποτραπουν φαινομενα 2001(αυτοκτονιες απο υπερχρεωμο,παιδικη συμμετοχη,αισχροκερδια 90%-10% κτλ)ειναι ο ΟΠΑΠ.τοσο λογο του φυσικου δικτυου που διαθετει οσο και του μηχανογραφικου του που θα ελεγχει την ανταποδοτικοτητα.πιστευω 15000-20000 μηχανηματα και υπο αυστηρη επιτηρηση ειναι η καλυτερη λυση του κρατους(μετα την πληρη απαγορευση).οχι ξανα στις οργανωμενες ληστειες και τα σκοτεινα κρυφα δωματια.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:37 | Μιχάλης Γοντικάκης

    Κύριοι

    Λέτε ότι η επαναφορά των τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών είναι επιβεβλημένη.
    Ναι, όμως θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπορούν να μετατραπούν σε
    τυχερά .
    Παρ όλο που τα φρουτάκια ποτέ δεν είχαν αδειοδοτηθεί, θυμάστε, στο παρελθόν, πόσο είχαν εξαπλωθεί, με τις όποιες , γνωστές σε όλους, συνέπειες.
    Κάθε μετατροπή τεχνικού σε τυχερό, είναι γνωστό ότι είναι ΚΛΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
    Όσο για τις ποινές, δεν είμαι ειδικός, αλλά βλέποντας τον αντικαπνιστικό Νόμο να μου επιβάλλει πρόστιμο μέχρι και 10,000 ευρώ επειδή απλά κάπνισα, τότε για την κλοπή Δημόσιου χρήματος, αναλογικά, θα πρέπει να μου επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον 400,000 ευρώ, κλείσιμο του καταστήματος και ανάλογη φυλάκιση, αφού θεωρείται κακούργημα.
    Θα πρέπει λοιπόν, ο έλεγχος να είναι πολύ αυστηρός, καθώς επίσης και ο έλεγχος των ελεγκτών.

    Τώρα , όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια , γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να τελούν υπό τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, για το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας και της Εθνικής οικονομίας.
    Παραχώρηση όλων ανεξαίρετα των τερματικών τυχερών παιχνιδιών στον ΟΠΑΠ και στα καζίνο που τελούν υπό την Κρατική εποπτεία.
    Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί ο πλήρης έλεγχος σε ολόκληρο το φάσμα του.
    Νομίζω, γίνομαι καταννοητός και δεν υπεισέρχομαι σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Τέλος για το internet, θα ξεκινήσω με μία παρένθεση.
    ( Η διάσπαση του ατόμου ήταν μία επανάσταση της επιστήμης.
    Η χρήση όμως αυτής της επίτευξης για την κατασκευή ατομικής βόμβας, δεν ήταν η ενδεδειγμένη. )
    ΝΑΙ στο internet, αλλά ΟΧΙ για τζόγο.
    Παράκληση από όλους τους γονείς, όλης της Χώρας:
    Μην υπογράψετε την εισαγωγή του τζόγου στο internet ούτε του ΟΠΑΠ, ούτε κανενός άλλου. Είναι σαν να υπογράφετε την ολοκληρωτική καταστροφή ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ.
    Φραγή λοιπόν όλων των ιστοσελίδων, ελληνικών και ξένων που ασχολούνται με τον τζόγο.
    Σ αυτό, έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων.
    http://www.opap.gr/pressdetails.asp?pressid=1064&ptype=NEWS&langid=1&pageid=475
    Εξυπακούεται ότι και εδώ ο έλεγχος θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρός.

    Αν τέλος, πάνω στην πρότασή μου, κάνουμε και τους κατάλληλους οικονομικούς υπολογισμούς, θα δούμε ότι το Δημόσιο, θα είναι ωφελημένο και άμεσα και μεσοπρόθεσμα, αλλά ακόμη περισσότερο, μακροπρόθεσμα.

    Εσείς δε, θα έχετε επιτελέσει άριστο κοινωνικό έργο.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Μιχάλης Γοντικάκης

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:56 | ΤΟΝΙΑ ΤΣΙΣΚΑΚΗ

    Με δεδομένο, τον απόλυτο έλεγχο στη λειτουργία, το απαραβίαστο των μηχανισμών και των λοιπών διατάξεων, που εξασφαλίζει η τεχνολογία, είναι προφανές ότι δεν επιτρέπεται, μέσα από περιορισμένο αριθμό αδειούχων,(μόνο τρείς) να αποκλειστούν a priori Ελληνικές Επιχειρήσεις, άμεσα η έμμεσα, από την κατασκευή επισκευή εμπορία και εκμετάλλευση των τυχερών vlt μηχανημάτων περιορισμένου κέρδους με τους ίδιους όρους και τις προϋποθέσεις που θα θέσει ο νόμος, για όλους τους εξοχώριους φορείς. Ας εξασφαλίσει λοιπόν το Κράτος περισσότερα έσοδα, εισπράττοντας λιγότερα από πολλούς και όχι περισσότερα από λίγους.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 15:38 | Μιχάλης Γοντικάκης

    Κύριοι

    Λέτε ότι η επαναφορά των <> είναι επιβεβλημένη.
    Ναι, όμως θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπορούν να μετατραπούν σε
    <>.
    Παρ όλο που τα <> ποτέ δεν είχαν αδειοδοτηθεί, θυμάστε, στο παρελθόν, πόσο είχαν εξαπλωθεί, με τις όποιες , γνωστές σε όλους, συνέπειες.
    Κάθε μετατροπή <> σε <> είναι γνωστό ότι είναι ΚΛΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
    Όσο για τις ποινές, δεν είμαι ειδικός, αλλά βλέποντας τον αντικαπνιστικό Νόμο να μου επιβάλλει πρόστιμο μέχρι και 10,000 ευρώ επειδή απλά κάπνισα, τότε για την κλοπή Δημόσιου χρήματος, αναλογικά, θα πρέπει να μου επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον 400,000 ευρώ, κλείσιμο του καταστήματος και ανάλογη φυλάκιση, αφού θεωρείται κακούργημα.
    Θα πρέπει λοιπόν, ο έλεγχος να είναι πολύ αυστηρός, καθώς επίσης και ο έλεγχος των ελεγκτών.

    Τώρα , όσον αφορά τα <>, γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να τελούν υπό τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, για το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας και της Εθνικής οικονομίας.
    Παραχώρηση όλων ανεξαίρετα των τερματικών <> στον ΟΠΑΠ και στα καζίνο που τελούν υπό την Κρατική εποπτεία.
    Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί ο πλήρης έλεγχος σε ολόκληρο το φάσμα του.
    Νομίζω, γίνομαι καταννοητός και δεν υπεισέρχομαι σε περισσότερες λεπτομέρειες.

    Τέλος για το internet, θα ξεκινήσω με μία παρένθεση.
    ( Η διάσπαση του <> ήταν μία <> της επιστήμης.
    Η χρήση όμως αυτής της επίτευξης για την κατασκευή ατομικής βόμβας, δεν ήταν η ενδεδειγμένη. )
    ΝΑΙ στο internet, αλλά ΟΧΙ για τζόγο.
    Παράκληση από όλους τους γονείς, όλης της Χώρας:
    Μην υπογράψετε την εισαγωγή του τζόγου στο internet ούτε του ΟΠΑΠ, ούτε κανενός άλλου. Είναι σαν να υπογράφετε την ολοκληρωτική καταστροφή ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. ΜΕΓΑΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ.
    Φραγή λοιπόν όλων των ιστοσελίδων, ελληνικών και ξένων που ασχολούνται με τον τζόγο.
    Σ αυτό, έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων.
    http://www.opap.gr/pressdetails.asp?pressid=1064&ptype=NEWS&langid=1&pageid=475
    Εξυπακούεται ότι και εδώ ο έλεγχος θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρός.

    Αν τέλος, πάνω στην πρότασή μου, κάνουμε και τους κατάλληλους οικονομικούς υπολογισμούς, θα δούμε ότι το Δημόσιο, θα είναι ωφελημένο και άμεσα και μεσοπρόθεσμα, αλλά ακόμη περισσότερο, μακροπρόθεσμα.

    Εσείς δε, θα έχετε επιτελέσει άριστο κοινωνικό έργο.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Μιχάλης Γοντικάκης

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 01:46 | ΑΤΛΑΣ

    ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Ο Πανελληνιος Συλλογος ηλεκτρονικων παιγνιων ΑΤΛΑΣ απευθυνομενος στους αναγνωστες του παροντος ιστοχωρου αλλα και τους προτειθεμενους να σχολιασουν το σχεδιο νομου που αφορα ολες τις κατηγοριες παιγνιων που εχει τεθει σε δημοσια διαβουλευση εως 12/09/2010 και σεβομενος τις αποψεις καθε απλου πολιτη και καταλανωτη, αλλα και καθε επαγγελματια που ενδεχομενως αμεσα η εμεσα να εμπλεκεται με το επαγγελμα της οποιας κατηγοριας παιγνιων,απο οπου και οποιον συνδικαλιστικο φορεα, η εταιρεια και να προερχεται,η και ως ασχετο η σχετικο με τα παιχνιδια φυσικο προσωπο, παρακαλουμε πριν σχολιασει η καταθεσει τις αποψεις του να λαβει προηγουμενως υπ΄οψιν του την οκταετη εως σημερα αδικια,τον παραγκωνισμο,την κοινωνικη κατακραυγη αλλα κυριως την ανεργια των περισσοτερων επαγγελματιων του κλαδου μας.Ακομη να διαβεβαιωσουμε ολους οτι οι αγωνες ολων των συνδικαλιστων μας ως στοχο εχουν την διατηρηση των κεκτημενων δικαιωματων τοσων ετων και τιποτε περισοτερο αλλα και τιποτε λιγωτερο, ζητωντας απο την πολιτεια την αναγνωριση,και την καθ΄ολα δικαιη δικαιωματικη νομιμοποιηση του επαγγελματος αυτου.Για ολους τους προαναφερομενους παραπανω λογους οι επιπολαιες η και απο σκοπου τοποθετησεις των οποιων αναγνωστων και σχολιαστων αδικουν πρωτα τους ιδιους τους ευατους τους αλλα και αδικως τους σχολιαζομενους.ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΚΚΑΣ

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 01:28 | Παναγιώτης Αλεξόπουλος

    Το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά και οι ερωτήσεις με την περίτεχνη διατύπωσή τους κρύβουν επιμελώς μια πικρή αλήθεια.

    Μας ρωτάει ο νομοθέτης «Πώς και πότε προτιμάτε να ανοίξουμε τις πύλες της τοπικής αγοράς στη διεθνή μαφία του τζόγου: α, β, γ ή δ»;

    Αναρωτιέται κανείς για ποιό λόγο η άδεια λειτουργίας τερματικών τυχερών παιχνιδιών πρέπει νωρίτερα ή αργότερα να καταλήξει σε ιδιώτες, με ή χωρίς επιτήρηση από κρατικούς φορείς.

    Διακρίνω ότι το ζητούμενο είναι η πλειοδοσία, ανεξαρτήτως συνεπειών.
    Δυστυχώς (για εσάς) κύριοι υπάρχει και άλλος δρόμος.

    Τα τερματικά τυχερών παιχνιδιών θα μπορούσε να τα λειτουργεί κατά αποκλειστικότητα ένας κρατικός μή κερδοσκοπικός οργανισμός. Μέρος των εσόδων θα πηγαίνει στο κράτος και μπορούν να οριστούν ποσοστά για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού και του πολιτισμού. Επίσης μπορεί να χρηματοδοτηθεί η δραστηριότητα ελέγχου της αγοράς για παράνομες λέσχες.

    Ένας τέτοιος τρόπος οργάνωσης της δραστηριότητας αυτής -που δεν αποσκοπεί στο κέρδος- μπορεί σε βάθος χρόνου να αποδόσει στο υπουργείο τα επιθυμητά έσοδα, χωρίς να απαιτεί επίβλεψη από επιτροπές για την επιβολή των αρχών υπεύθυνου στοιχηματισμού. Επίσης, μπορεί να παράγει κοινωνικό έργο χωρίς να απειλεί τις ευπαθείς ομάδες.

    Δε χρειάζεται να ανακαλυφθεί ο τροχός. Απλά ψάξτε πως λειτουργούν τα φρουτάκια στη Φινλαδνία μέσω της RAY.

    Τυχαίνει να επισκέπτομαι τακτικά τη χώρα αυτή και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν και υγιείς προσεγγίσεις στο τζόγο.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 01:09 | verikios

    TO ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ 30 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΚ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ? Ε ΟΧΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 23:28 | Κώστας

    Κανένα τερματικό. Ούτε ένα. Ήδη υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια για να δοκιμάσει κάποιος την τύχη του. Καζίνο, ΟΔΙΕ, ΟΠΑΠ, Κρατικά λαχεία, δεν μας φτάνουν αυτά; Πρέπει να εξαθλιωθεί τελείως ο πολίτης; Ξεχάσατε το παρελθόν; Δεν σας δίδαξε τίποτα; Μα τίποτα απολύτως; Ξεχάσατε που ακόμα και πολιτικοί είχαν καταστραφεί από αυτή τη λαίλαπα; Αυτά θέλετε να επαναφέρετε; Και μάλιστα με νόμο του κράτους; Μάθετε επιτέλους από τα λάθη του παρελθόντος. Κανένα τερματικό και πουθενά.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 20:59 | Απιδόπουλος Αναστάσιος

    # Ποια πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι η διαδικασία παραχώρησης αυτών , μεταξύ των σεναρίων α, β, γ και δ;

    Μεταξύ των παραπάνω σεναρίων πιστεύω ότι σωστότερο είναι το Δ.
    Η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην χώρα μας εδώ και 50 χρόνια, έχει την υποδομή, την τεχνογνωσία, στελεχιακό δυναμικό, το δίκτυο των 5000 πρακτορείων, την εμπιστοσύνη του παιχτικού κοινού και μεγάλο μέρος των κερδών της επιστρέφει στο κράτος άμεσα (μερίσματα, φόροι, εισφορές) ή έμμεσα (κοινωνική προσφορά).

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 18:28 | Χρυσικοπουλος

    Όχι άδειες εκτός ΟΠΑΠ.
    Μέρος των χρημάτων μας γίνονται γήπεδα, βοηθάνε τον πολιτισμό,
    προσφέρουν πολλά στα ερασιτεχνικά σωματεία κ.λ.π.
    Όλες οι άλλες εταιρίες θα βγάζουν τα χρήματά μας στο εξωτερικό.
    Άδεια μόνο στον ΟΠΑΠ και όποια άλλη εταιρία θέλει να δραστηριοποιηθεί
    στην ΕΛΛΑΔΑ αυτό να γίνεται μόνο μέσω ΟΠΑΠ, και με το ανάλογο κόστος.