Άρθρο 7 – Τυχερά παιχνίδια περιορισμένου οφέλους

Εκτός από τα τεχνικά παιχνίδια, στόχος του νόμου είναι να επιτραπεί η διεξαγωγή υπό όλες τις προαναφερθείσες προστατευτικές δικλείδες και για τυχερά παιχνίδια περιορισμένου οφέλους.
Το προσδοκώμενο κέρδος είναι περιορισμένο, και προτείνεται να αποτελεί, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, το 60% του ύψους στοιχηματισμού του κάθε μηχανήματος.
Το ποσοστό κερδών προς τους παίκτες μπορεί να διανέμεται με δύο τρόπους: είτε να μην σχετίζεται με το ύψους του στοιχηματισμού, αλλά να δίνεται ένα μέγιστο ποσό ή να οριστεί σε πολλαπλάσιο του ποσού στοιχηματισμού. Σε κάθε περίπτωση το ανώτατο ποσό στοιχήματος θα είναι συγκεκριμένο π.χ. από 0,20 – 10,00 €.
Επιπλέον, οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν μόνο μέχρι ένα ορισμένο ποσό για μία χρονική περίοδο (πχ. 300 ευρώ ανά μήνα) και σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούν να χάσουν περισσότερα χρήματα από αυτά που στοιχηματίζουν.
Ερωτήσεις:

  • Ποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το ανώτατο και κατώτατο ποσό στοιχήματος ανά στοίχημα και ανά μήνα για ένα παίκτη;
  • Εκτιμάτε ότι ένα προτεινόμενο ποσό στοιχηματισμού ελάχιστο και μέγιστο διαφυλάσσει τους παίκτες από τον κίνδυνο σημαντικής οικονομικής ζημίας;
  • Εκτιμάτε ότι η διανομή των κερδών πρέπει να είναι συνάρτηση του ποσού του στοιχήματος ή να υπάρχει ένα ανώτατο προσδόκιμο ποσό, ανεξάρτητο από το ύψος του στοιχήματος;
  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 19:58 | ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

    Η εγκατάσταση και λειτουργία των παιγνίων περιορισμένου οφέλους ή απόδοσης (AWPs) θα βοηθήσει στο να σταθεί η αγορά αυτή αξιοπρεπώς λειτουργούσα κάτω από νόμιμο καθεστώς όπως άλλοι Ευρωπαίοι συνάδελφοι μας δημιουργώντας και εξασφαλίζοντας πολλές θέσεις εργασίας από τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους από το επάγγελμα αυτό, ενώ παράλληλα θα προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον και οι καταναλωτές ενώ τα έσοδα προς το Υπουργείο Οικονομικών σε μια δύσκολη εποχή θα είναι σημαντικά ενώ θα αποφευχθούν πάσης φύσεως παράνομες δραστηριότητες, όπως διάφορες μετατροπές ψυχαγωγικών σε τυχερά και φοροδιαφυγή.
    -0,20 έως 0,50
    -ΝΑΙ
    -Συνάρτηση του πονταρίσματος

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 15:17 | Chatziemmanuil Anastasios

    prosexete ke dite oti to germaniko sistima me minimum 0,05€ ke maximum 2.-€ echi poli megali apodosi ke gia tus pektes opos ke giamas.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 14:44 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΚΟΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 0,50 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ 50 ΕΥΡΩ !
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ !!

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 12:04 | ΜΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    -Μικρή δυνατότητα πονταρίσματος (0,20 – 0,50)
    -Φυσικά και οι παίκτες διασφαλίζονται όταν το ποντάρισμα είναι χαμηλό και ελεγχόμενο.
    -Βέβαια πρέπει να είναι συνάρτηση του στοιχήματος.
    -Τα παιχνιδια a.w.p. να δοθουν στους ανθρωπους που κανουν αυτη τη δουλεια με αυστηρες ομως προδιαγραφες

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 12:26 | ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

    ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ A.W.P ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ 0,20Ε ΕΩΣ 1.20Ε.
    ΤΟ ΜΑΧ.ΚΕΡΔΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 240Ε.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧ. ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 80% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ.
    ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ VLT ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 12:55 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    Με το νόμο 3037/2002 καταργήθηκε μια επαγγελματική δραστηριότητα που σε παγκόσμιο επίπεδο ευδοκιμεί και αναπτύσσεται χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί η Ελλάδα αγαπητοί φίλοι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ να μην είναι ικανή να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τις δικλίδες ασφαλείας ώστε να λειτουργήσουν τα μηχανήματα περιορισμένου οφέλους δίνοντας αφενός στους παίκτες την ευχαρίστηση που αναζητούν και σε ένα ολόκληρο κλάδο δουλειά.
    α)Όριο στο στοίχημα 0,20 – 0,5
    β)Χαμηλό ποντάρισμα – ελεγχόμενο
    γ)Κέρδος συνάρτηση του πονταρίσματος

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 23:02 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΙΝΑΙ 92%,Ο ΣΤΟΙΧΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΝΚΡΙΘΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ VIDEOLOTTO ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ .Ο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.
    ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΝΧΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΕΝΧΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ .ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ Η ΑΥΣΤΡΙΑ Η ΠΩΛΟΝΙΑ Η ΤΣΕΧΙΑ Η ΣΛΟΒΑΚΙΑ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ Η ΣΕΡΒΙΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ.
    ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΩΠΟΛΙΟΥ(ΣΤΟΙΧΗΜΑ ,ΛΟΤΟ , ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ).
    ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ» ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 19:40 | ΑΝΔΡΟΥΤΣΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Αναγκαίο κακό η αδειοδότηση μηχανημάτων.
    Τουλάχιστον να έχει χαμηλό ποσοστό πονταρίσματος (όχι πάνω από 0,50) γιατί έτσι προστατεύεται κατά το δυνατόν ο παίκτης και τα κέρδη συνάρτηση του στοιχήματος.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 19:42 | Χρήστος Κοκκινάκης

    1. Μπορεί να καθοριστεί ελάχιστος στοιχηματισμός ανά στόίχημα π.χ. 0,50 € και μέγιστος 1000 €. Τα ποσά που θα παίζει ο καθένας εξαρτώνται από αυτόν τον ίδιο και μόνο. Δε μπορεί κανείς να μπει τροχονόμος στην τσέπη του άλλου. Αν είναι να τα παίξει θα τα παίξει είτε νόμιμα είτε παράνομα. Οπότε το μηνιαίο όριο δε νομίζω να μπορεί να εφαρμοστεί.
    2. Το ελάχιστο όριο δε διασφαλίζει τον παίκτη από οικονομική ζημιά, οπότε δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται. Το μέγιστο τον διασφαλίζει, αλλά αυτό μπορεί να ορισθεί ανά στοιχηματισμό κι όχι μηνιαία. Αν κερδίσει κάποιος ένα μεγάλο ποσό δεν έχει το δικαίωμα να παίξει περισσότερα?
    3. Η διανομή των κερδών πρέπει να είναι κάποιο ανώτατο προσδόκιμο ποσό, ούτως ώστε να μη δημιουργείται στον παίκτη απληστία. Αν το ανώτατο κέρδος είναι πεπερασμένο, τότε ο παίκτης κερδίζοντάς το αποχωρεί από το παιχνίδι. Σε αντίθετη περίπτωση παίζει όλο και περισσότερο προσπαθώντας να κερδίσει όλο και περισσότερα.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 18:35 | ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ερώτηση 2: Ανώτερο 0,50 – Κατώτερο 0,20 ανά στοίχημα, ελεύθερο ανά μήνα
    Ερώτηση 3: Ναι
    Ερώτηση 4: Συνάρτηση στοιχήματος

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 18:54 | Ειρήνη

    Ερώτηση προς όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών παιχνιδιών που λένε ότι καταστράφηκαν με τον νόμο του 2002 και θέλουν τώρα να πουλήσουν μηχανήματα.

    Γιατί το μόνο παιχνίδι που τους ενδιαφέρει είναι το AWP? Τόσα χρόνια το software απογειώθηκε και ακόμα και ανατολικές χώρες δημιούργησαν μια σεβαστή αγορά video games. Γιατί δεν έχει βγει ούτε ένα ελληνικό παιχνίδι για PC?

    Γιατί ένας ολόκληρος κλάδος περιμένει υπομονετικά 8 χρόνια να επιτραπούν τα φρουτάκια? Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο? Δεν μπορούσε να εξελιχθεί? Μήπως τα φρουτάκια έχουν τόσα πολλά λεφτά που αξίζει να περιμένεις και δεν αξίζει να επενδύεις σε προσωπικό και τεχνογνωσία για πραγματικά games?

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 17:57 | ΝΙΚΟΣ Μ

    Χαμηλό ποσό πονταρίσματος για τη προστασία του παίκτη και τα κέρδη συνάρτηση στοιχήματος.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 17:21 | ΡΑΝΙΑ Κ

    1)Μικρή δυνατότητα πονταρίσματος (0,20 – 0,50)
    2)Φυσικά και οι παίκτες διασφαλίζονται όταν το ποντάρισμα είναι χαμηλό και ελεγχόμενο.
    3)Βέβαια πρέπει να είναι συνάρτηση του στοιχήματος.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 14:29 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ναι στα παιχνιδια μονο με ελεγχο

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 13:35 | ΣΤΑΘΗΣ

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1: Ποσό στοιχήματος από 0,20 έως 0,50 ανά στοίχημα και ελέυθερο ανά μήνα.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2: Είναι υποχρεωτικό να υπάρχει όριο στο στοιχηματισμό για τη διαφύλαξη του παίκτη από οικονομική καταστροφή.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3: Η διανομή των κερδών πρέπει να είναι συνάρτηση του ποσού στοιχήματος.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 18:58 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ
    1.ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 3 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ VLT ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 1Ε ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 10Ε. ΤΟ ΔΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 3000Ε. ΤΟ ΔΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΝΑ ΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 80%.
    2.ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ A.W.P. ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 5 ΧΡΟΝΩΝ.ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ON-LINE ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΟΡΕΙΕΣ Η ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΗΣΜΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΚΟ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΒΕΙ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΩΣ ΦΟΡΟ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΩΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΗΧΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.
    ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ A.W.P. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠ0 0.20Ε ΜΕΧΡΙ 1Ε ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ .ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 200Ε. ΤΟ ΔΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ 80% ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ.ΤΟ ΔΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΘΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ 5 ΛΕΠΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΝΕΤΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΟ ΠΑΙΞΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΗΓΕΙ.
    ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΗΓΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 20 ΜΗΧΑΝΕΣ MAXIMUM ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΜΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΩΜΙΑ

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 14:16 | Γιαννης Γεωργίου (απλός Έλληνας )

    http://www.intralot.com/opencms/export/INTRALOT/en/ADMIN-uploaded-files/Horizon09.pdf
    ayto einai koroithia ayto kipioi dimokrates sto xorio moy legete monopolio dimokratia einai eleytheri agora Gia oloys toys ellines ISA dikeomata Gia oloys .exoyme stirixi se ayti tin kivernisi poles elpides min arxizete Kai eseis pali me ta monopolia . Apeleytheroste ta epagelmata liste ta xeria stoys anthropoys poy theloy na doylepsoyn Gia na kanoyn tin ellada San autoi poy mas lete kathe mera me Paxia logia .
    Oxi sta monopolia .nai sti dimokratia
    I ellada stoys ellines .Gia ayto sas psifisame!!!!!!!!!

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 20:04 | Γιάννης Σαμολαδάς

    Σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ υπάρχει όριο στοιχηματισμού ανα παίκτη το μήνα ; Δεν νομίζω. Όσα χρήματα και να στοιχηματίσει κάποιος,ο πράκτορας θα τα εισπράξει.Εκεί το κέρδος είναι απεριόριστο,καθώς και η ζημιά.Τα μηχανήματα περιορισμένου κέρδους δουλεύουν με κέρματα.Μπορούμε να δούμε σε χώρες της Ευρώπης πως λειτουργούν αυτά τα μηχανήματα συγκρινόμενα με τα δικά τους πρακτορεία ΟΠΑΠ.¨Οσα έχουν σύνδεση online ή offline,φαίνεται πόσα χρήματα παίχτηκαν,πόσα επιστράφηκαν στους παίκτες και πόσα θα μοιραστεί ο καταστηματάρχης με τον ιδιοκτήτη του μηχανήματος και με την εφορία.Υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια.Τέλος οι παίκτες,για να περνάνε την ώρα τους στα καφενεία και να μην καταστρέφονται οικονομικά,θα πρέπει το κάθε μηχάνημα να επιστρέφει τουλάχιστον το 70% των εισπραχθέντων χρημάτων,και από το 30% να αποδίδεται ΦΠΑ ,έστω και στην υψηλή κλίμακα και αφού αποσβεστεί το μηχάνημα από τον ιδιοκτήτη,τότε να πληρώνει και φόρο εισοδήματος.Όταν υπάρχει διαφάνεια,το ΤΕΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Ή ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ είναι περιττό.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:20 | Κώστας

    Ποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το ανώτατο και κατώτατο ποσό στοιχήματος ανά στοίχημα και ανά μήνα για ένα παίκτη;

    Κατώτατο ποσό στοιχηματος πρέπει να είναι ποσό ίσο με το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Το ανώτερο θα πρέπει να είναι διαφορετικό για κάθε παίκτη και να μην υπερβαίνει τα περιουσιακά του στοιχεία.

    Εκτιμάτε ότι ένα προτεινόμενο ποσό στοιχηματισμού ελάχιστο και μέγιστο διαφυλάσσει τους παίκτες από τον κίνδυνο σημαντικής οικονομικής ζημίας;

    Όχι, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Ο παίκτης είναι ενήλικας και έχει κάθε δικαίωμα να καταστραφεί με όποιο τρόπο επιθυμεί. Με τον ίδιο τρόπο που το κράτος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι κάποιος δεν θα πέσει από την ταράτσα έτσι και δεν φέρει ευθύνη και για το τι στοιχηματίζει.

    Εκτιμάτε ότι η διανομή των κερδών πρέπει να είναι συνάρτηση του ποσού του στοιχήματος ή να υπάρχει ένα ανώτατο προσδόκιμο ποσό, ανεξάρτητο από το ύψος του στοιχήματος;

    Θα πρέπει να υπάρχει ανώτατο προσδόκιμο ποσό, ανεξάρτητο από το ύψος του στοιχήματος αλλά να ανακοινωθεί ότι ο παίκτης κερδίζει ανάλογα με το ύψος του στοιχήματος. Είναι ο μόνος τρόπος να μεγιστοποιηθούν τα κέρδη του Δημοσίου.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:05 | ΤΟΝΙΑ ΤΣΙΣΚΑΚΗ

    30 ΙΟΥΛΙΟΥ υπογράφτηκε σύμβαση ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και στην ΙΤΡΑΛΟΤ για 20000 τερματικά με την ονομασία monitor gaming (χωρίς διαγωνισμό)

    Τα monitor gaming σε ποια κατηγορία κατατάσσονται, στα VLT΄ς (τυχερά παιχνίδια) ή AWP΄ς περιορισμένου οφέλους?

    Στο άρθρο 8 βάζετε τίτλο Γενικές αρχές τυχερών παιχνιδιών περιορισμένου οφέλους AWP΄ς και ρυθμίζετε τα τυχερά (VLT΄ς). Επειδή τα λάθη είναι ανθρώπινα…μήπως να ξαναρίξετε μια ματιά?

    Τόνια Τσισκάκη

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 23:41 | Κώστας

    Κανένα «φρουτάκι»δεν θέλουμε. Τα είδαμε τα καλά τους. Μην ξύνεται πληγές που ακόμα δεν έχουν κλείσει.
    «Δεν θέλουμε φρουτάκια».
    «Δεν θέλουμε φρουτάκια».
    «Δεν θέλουμε φρουτάκια».
    «Δεν θέλουμε φρουτάκια».
    «Δεν θέλουμε φρουτάκια».
    Το καταλάβατε ή να σας το ξαναπώ;
    Ξεχάσατε τι «πρόσφεραν» παλιότερα τα φρουτάκια.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 15:24 | Eirini

    Αυτή η διαβούλευση μπορεί εύκολα να ομαδοποιηθεί. Τρεις απόψεις ακούγονται.

    Ο ΟΠΑΠ είναι ο καλύτερος και αυτός πρέπει να ελέγχει τον τζόγο.
    Η αγορά πρέπει να ανοίξει και να βγάλουν πάλι λεφτά όσοι είχαν τα φρουτάκια προ απαγορεύσεως.

    Ο τζόγος είναι καταστροφικός και δεν πρέπει να μπουν φρουτάκια και online στοιχήματα.

    Quiz: Ποια από τις τρεις απόψεις εκπροσωπεί την κοινωνική βούληση και ποιες συμφέροντα. Όποιος το βρει κερδίζει ένα VLT.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:02 | kostis

    8 στους 10 Έλληνες λέει ΟΧΙ στα Φρουτάκια. Το ΠΑΣΟΚ τους καλεί να διαβουλευτούν με την κυβέρνηση μέσα στον ΑΥΓΟΥΣΤΟ…

    κυριοι θα σας παρουν με τις πετρες

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:10 | Αγγελική

    Η δημόσια διαβούλευση ηλεκτρονικού χαρακτήρα αποκλείει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που λόγω του ψηφιακού χάσματος στην Ελλάδα δεν μπορούν να συμμετάσχουν.

    – Πως θα ακουστούν οι απόψεις των πολιτών 50+ που καταστράφηκαν από τα «φρουτάκια» πριν το 2002

    – Πως θα επικοινωνηθεί η αγωνία και το άγχος των γονέων που δεν έχουν πρόσβαση στο internet

    – Τι έχουν να πουν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χωριών και ακριτικών περιοχών όπου η περίφημη προτεινόμενη αναλογία 1 μηχάνημα ανά 300 κατοίκους θα είναι 1 μηχάνημα ανά 30 κατοίκους

    Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει καταθέσει την άποψη του τόσο στο διαδίκτυο (χιλιάδες blogs) αλλά και σε έρευνες (77% κατά της επαναφοράς των «κουλοχέρηδων»). Φοβάμαι ότι εδώ διαβουλεύονται αυτοί που έχουν να πάρουν και όχι αυτοί που θα τους τα πάρουν.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 12:20 | Κωστας Αλβερατσιδης

    H αντιφατικη πολιτικη της κυβερνησης ειναι πραγματικα αξια λογου.
    Τη στιγμη που επιχειρει ν’ανοιξει κλειστα επαγγελματα ερχεται με αυτο το νομοσχεδιο να δημιουργησει και αλλα μονοπολια τυπου ΟΠΑΠ.

    Κυριοι υπουργοι εχετε τελειωσει τα καλυτερα πανεπιστημια αλλα δυστυχως δεν εχετε βγει ποτε στην αγορα, αλλιως θα γνωριζατε οτι η μονη ενδεδειγμενη αποφαση αυτη τη στιγμη που αντιμετωπιζουμε σοβαρα προβληματα ως κρατος αλλα και ως πολιτες (ανεργια, μηδενικη ρευστοτητα, αρνητικη αναπτυξη)ειναι η αποδοση αυτων των μηχανηματων στα καφενεια της γειτονιας ετσι ωστε να μεινουν τα χρηματα στον Ελληνα, στο γειτονα, να ενισχυθει η καταναλωση, να τονωθει η απασχοληση, να μπουν χρηματα στα κρατικα ταμεια και να νομιμοποιηθει επιτελους ενα πολυ μεγαλο κομματι της κοινωνιας μας που εργαζεται σκληρα αποδιδει φορους και αντιμετωπιζεται ολα αυτα τα χρονια με καχυποψια και εμπαιγμο.

    Το χρωσταει αυτο η πολιτεια σε ολους εκεινους που αναγκαστηκαν να δουλευουν ολα αυτα τα χρονια πισω απο μαυρα τζαμια και κουρτινες γιατι ειναι οικογενειαρχες που προσπαθουσαν να ζησουν τις οικογενειες τους και οχι απατεωνες οπως σκοπιμα καποιοι προσπαθουν να τους παρουσιασουν.

    Η αποδοση ομως αυτων των μηχανηματων σε μονοπολιακα κατεστημενα τυπου Ιντραλοτ δημιουργει τεραστια ερωτηματικα για μια κυβερνηση που εκλεχτηκε κανοντας σημαια της τις διαφανεις διαδικασιες, τις ισες ευκαιριες για ολους τους Ελληνες, το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων και το χτυπημα της διαπλοκης.

    Μηπως αυτη εδω η διαβουλευση γινεται για να ντυθουν τον μανδυα της διαφανειας οι προειλημμένες αποφασεις ;

    Κωστας Αλβερατσιδης
    Κατασκευαστης Ηλεκτρονικων Παιχνιδιων

  • 31 Αυγούστου 2010, 19:52 | Mixalis

    Αν αυτή η Βουλή το 2010 συζητάει να δώσει δουλειές πάλι σε μονοπολια τύπου (ΟΠΑΠ ) είμαστε πραγματικά κρίμα και άξιοι της μοίρας μας . Ακούμε κάθε μέρα για απελευθερώσει επαγκελματον και ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες πως να γίνει αυτό με το να εξηπειρετουμαι μονοπολιακα συμφέροντα
    όταν χάνεις τα λευτα σου στο στοίχημα στο κινο στο καζίνο είναι νόμιμα και όταν τα χάνεις στο καφενιο της γειτονιάς είναι παράνομο τα λευτα από το καφενείο θα τα μοιραστούν ο μαναβης ο φουρναρης οεργατης ο οικοδόμος και πολύ άλλη που ζουν κάθε μέρα μαζί . Ενώ αυτά του ΟΠΑΠ και των καζίνο θα τα πάρουν πάλι αυτή που τα παίρνουν πάντα και μας έχουν φτάσει εδώ που μας έφτασαν και θα χρειαστη πάλι εμείς οι μικροί και οι άνθρωποι του μεροκάματου να βγαλουμαι την ελλάδα από το τέλμα που την φτανουν κάθε φορά
    δώσε δουλειά στους Έλληνες βαλτους να φκιαξουν Μηχανηματα και όχι να τα φέρουμε από την ευρώπη μπορούνε και εδώ να γεινουν τα πάντα κίνητρα θελουμε όχι χαρές κανε τον κόσμο ναεχει ίσες ευκαιρίες Τα καφενια έχουν κρατήσει την κουλτούρα του Έλληνα όχι τα καζίνο
    αν πάρεις τα μηχανηματα από τα καφενια θα κλείσουν ολα

  • 31 Αυγούστου 2010, 14:49 | ΣΑΚΗΣ

    1. Καταρχήν δεν πρέπει να εγκατασταθούν τυχερά παιχνίδια εκτός από αυτά που διεξάγονται στις αίθουσες των Καζίνο, όπου η νομοθεσία είναι αυστηρή και ο χώρος απόλυτα ελεγχόμενος.
    2. Επιπλέον το περιθώριο κέρδους σε ποσοστό 60% είναι ληστρικό και δεν υπάρχει διεθνή πρακτική. Στα Καζίνο το κέρδος δεν ξεπερνάει το 30%, ενώ το υπόλοιπο διανέμεται με τη μορφή jack pots στους παίκτες.
    3. Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράτει στο τέλος κάθε παικτικής ημέρας το 33% από τα ακαθάριστα έσοδα τυχερών παιχνιδιών και επιπλέον 15€ από κάθε εισιτήριο εισόδου. Εδώ θα υπάρχει ανάλογη μεταχείριση ή θα δημιουργήσετε συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε σ΄χεση με τις επιχειρήσεις καζίνο και θα χάσουμε τη δουλειά μας μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι?
    4. Το μέγιστο ποσό στοιχηματισμού ανά παίκτη δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1€ ανά έτος, δηλαδή όσο και το πρόστιμο που αναλογεί σε καθένα από εμάς κάθε χρόνο από την Ε.Ε.

    o ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΚΑΖΙΝΟΥ
    ΝΑ ΤΑ ΑΦΕΙΣΟΥΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ

  • 31 Αυγούστου 2010, 00:13 | AGGELOS MYK

    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ 80-90% ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΤΙ ΠΟΣΟ ΘΕΛΕΙ.ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΖΙΝΟ Η’ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ,ΠΡΟ-ΠΟ,ΛΟΤΤΟ ΚΤΛ…ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ(ΜΙΖΕΣ,ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΤΛ..)ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ…ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?

  • 30 Αυγούστου 2010, 20:04 | Πέτρος Γιανναράς

    Συμφωνώ Λευτέρη,

    Δεν χρειάζεται να διαβουλευτούμε. Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης βρίσκεται στον ιστοχώρο της ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Δέστε http://www.intralot.com/opencms/export/INTRALOT/en/ADMIN-uploaded-files/Horizon09.pdf

    Απογοήτευση και αγανάκτηση. Γιώργο ξύπνα και «κλώτσα» τους όλους έξω.

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:59 | Georgos D.

    Λίγα σχόλια τα οποία πρέπει να λάβετε υπόψη σας για το περίεργο άρθρο 7. Αναφέρεται ότι:

    «Το υπεύθυνο παιχνίδι διασφαλίζεται με μηχανισμούς όπως, ενδεικτικά, η έκδοση ατομικής κάρτας παίκτη, ώστε να εξακριβώνονται η ηλικία, η ροή των χρημάτων, ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής και τυχόν πρόσθετοι περιορισμοί που θέτει ο ίδιος ο παίκτης (π.χ. μέγιστο ποσό στοιχηματισμού ανά ημέρα ή μήνα).»

    Δηλαδή με την κάρτα παίκτη νομιμοποιείται έμμεσα ο τζόγος σε όλες τις ηλικίες, σίγουρα θα «βγουν» κάρτες παίκτη «μαϊμού» που θα πωλούνται στην αγορά και θα χορηγούνται (με τίμημα φυσικά) σε άτομα που δεν επιτρέπεται να παίζουν τζόγο, ότι πιο πονηρό για την νομιμοποίηση και το ξέπλυμα χρήματος και φυσικά για την νομιμοποίηση χρήσης σε άτομα που ηλικιακά δεν τους επιτρέπεται….. ο νοών νοείτο.

  • 30 Αυγούστου 2010, 17:01 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

    http://www.intracom-telecom.com/images/products/wagering_systems/vid_lott.jpg
    ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΕΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ.
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  • 30 Αυγούστου 2010, 15:20 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

    Επανέρχεται το βιντεολόττο με ΟΠΑΠ και στο βάθος Intralot
    Από Factorx | Τετ. 19 Μαι 2010, 21:20 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

    Με σχέδιο νόμου 22 άρθρων εισάγει η κυβέρνηση το περιβόητο βιντεολόττο, 11 χρόνια μετά τη “γείωση” του διαγωνισμού για το ολυμπιακό -τότε- βιντεολόττο, στην οποία υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Σημίτη το 1999, υπό τα πυρά της Ν.Δ. και των καταγγελιών του κ. Κ. Καραμανλή κατά του παρ’ ολίγον αναδόχου και άρχοντα του τζόγου κ. Σ. Κόκκαλη,

    Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η Αριστέα Μπουγάτσου σε ρεπορτάζ της στην “Ελευθεροτυπία”

    Η εφημερίδα παρουσιάζει τα βασικότερα άρθρα του νομοσχεδίου για τον νέο τζόγο, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, αρχικά για διαβούλευση με τους ενδιαφερομένους.

    Να σημειωθεί ότι στο θέμα είχε αναφερθεί και το euro2day.gr, με δημοσίευμα στις 10/5.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας”, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται διασπορά ανά το πανελλήνιο 50.000 τερματικών μηχανών σε αναλογία μία ανά 250 κατοίκους αλλά και εγκατάσταση VLT σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια ή κρουαζιέρες στο εσωτερικό.

    Το Δημόσιο προσβλέπει στη δημιουργία μιας νέας ελεγχόμενης αγοράς με ετήσιο τζίρο πάνω από 3,5 δισ. ευρώ και σε άμεση πρόσοδο από τις αδειοδοτήσεις μισού δισ. ευρώ τουλάχιστον.

    Μεταξύ άλλων, η “Ελευθεροτυπία” αναφέρει ότι με έναν λόγο το Δημόσιο δείχνει να κάνει διαγωνισμό με όρους πριμοδότησης για τον ημικρατικό ΟΠΑΠ, από τον οποίο πασχίζει να εισπράξει τα εφάπαξ τέλη, αντί να στοχεύει να τα αντλήσει από νέους παίκτες που θα υποχρεωθούν και σε νέες επενδύσεις. Στο παρασκήνιο, πάντως, σημειώνει η “Ελευθεροτυπία”, πάλι γίνονται συζητήσεις για νέο τζακ ποτ που κυνηγά η Intralot, μέσω της πλατφόρμας του βιντεολόττο που θα διαθέσει στον καλύτερο μακράν πελάτη της, τον ΟΠΑΠ

    ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ;
    ΔΩΣΤΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ Η ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑΤΙ(ΠΕΙΝΑΝΕ).
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • 30 Αυγούστου 2010, 13:57 | Νικολακης ΣΤ.

    Για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει να μας φακελωσετε ολους μας φασκελωνεται που μας φασκελωνεται καθημερινα αντε φακελωστε μας τι παιζουμε τι τρωμε και ποιες ειναι οι σεξουαλικες μας προτιμησεις.
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΕΚΕΛΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ

  • 29 Αυγούστου 2010, 14:09 | dimitris

    TA MPOROYSA NA GRAPSO KAI ALLA POLA THS MEGALES DIAFORES ELLADAS ME THN EOK ALLA TA XREIASTH NA GRAFO MERIKA XRONIA ETSI GRAFO MERIKA PARADIGMATA

    AN OMOS TELETE NA SAS TA GRAPSO PESTE MOY TA GRAPSO OLOKLHRO BIBLIO

  • 29 Αυγούστου 2010, 14:24 | dimitris

    OLLA EINAI TRIXES KATSARES AYTA POY GRAFETAI TO MONO POY TELETE EINAI NA BALETE FOROYS KAI EDO KAI OXI NA PROSEKSETAI TO POLITI

    KANENAS ELLINAS DEN EINAI KATA THS FOROLOGIAS SE OTI TA FEREI STHN KONONIA KALYTERA PRAGMATA ALLA DIKSE TE MAS KATI TO KALYTERO POY EXETE KANEI TA TELEYTEA 20-30 XRONIA ???? TIPOTA PARA MONO MERIKES XILADES SKANDALA POLITIKON SE BAROYS TOY POLITI

    AN POTE STHN ELLADA KATAFERETE NA STISETE H NA ORGANOSETE KATI TA EINAI NA MPEI STO BIBLIO TON REKOR GIATI TA EINAI MONO 1 FORA AYTO. ALLA ME ERGA APODIKSEIS OTI KATI KATAFERATE KAI OXI MONO STA LOGIA OPOS KANETE OLA TA XRONIA ..

    DEN TA SAS PISTEPSI ETSI KAI ALIOS KANEIS OTI MPORITE NA KATAFERETE KATI H NA ORGANOSETE KATI.

    STHN ELLADA PANTA EXETE ENA KOLPO NA KSEKISETE TON POLITI ME OPIO TROPO MPORESETE KAI TA SAS ANAFERO KAPIA PARAKATO.

    SE OLLES THS XORES THS EOK KATE POLITIS MPOREI NA AGORASEI ENA AYTOKINITO APO OPOY MPOREI NA TO BREI PIO FTINO KAI TA METAFERH STHN XORA TOY XORIS TOYS PARAMIKROYS DASMOYS H TELONIA TO MONO POY PREPEI NA KANEI EINAI NA PAREI TO TAX FREI KAI NA O METAFEREI STHN XORA TOY.
    STHN ELLADA PREPEI NA PERASOYME TELONIO NA PLIROSOYME TO TELONIO KAI NA PLIROSOYME EKSOTELONISTH EKSTRA ENO TA EPREPE OLLA GINOYN APO TOYS DIMOSIOYS YPALILOYS ALLA OXI PREPEI NA PARO EKSOTELONISTH EKSTRA ME EKSTRA AMOIBH,AYTO YPARXEI MONO STHN ELADA.

    SE OLLES THS XORES THS EOK KATE POLITIS MPOREI NA ODIGISEI ME TO DIPLOMA AYTOKINITOY ENA MIXANAKI 50.STHN ELADA PREPEI NA PLIROSOYME NA BGALOYME EKSTRA DIPLOMA .

    SE OLLES THS XORES THS EOK KATE POLITIS MPOREI NA ERGASTEI MIA DEYTERH ERGASIA EOS TA 500.. EYRO AFOROLOGITA …STHN ELLADA O MISTOS O PROTOS EINAI STA 600 ME 700 EYRO ANOIKOYSTO APARADEKTO ME THN SYMPARASTASH SAS KIOLAS .. BEBEA STO DHMOSIO O PROTOS MISTOS KSEPERNA TA 1000 EYRO.. STO IDIOTIKO O YPOLIPOS LAOS EINAI LAOS ALLOY TEOY KAI LIGOTERA AMOIBETE KAI KATE MERA DEN EINAI SIGOYROS AN TA EXEI ERGASIA THN EPOMENH MERA KAI TH KANATE GIA AYTO ALLAKSATE OLLOYS TOS NOMOYS NA EINAI KATA AYTOY LAOY NA MPOROYN NA TOYS PETAKSOYN ANA PASA STIGMH APO THN ERGASIA TOYS KAI XORIS APOZIMIOSH MAZI …. OYGANTA DHLADH ..TA IDIA OMOS DEN ISXIOYN KAI GIA TO DIMOSIO EKEI KANEIS DEN KOYNA APO THN TESH TOYS AKOMH KAI KANOYN PATATA KAPIA YPOTESH KAI XATOYN EIKATOMYRIA APO TA LEFTA TON FOROLOGOYMENON DEN TA KOYNITI OYTE FILO OPOS DEN EXEI KOYNITI POTE EVS TORA.

    NA MHN AKOYO LOIPON H DIABAZO OTI SKEFTESTE TON POLITI KAI OTI TA KANETRE TA KALYTERA GIA TON POLITI KAI MPLA MPLA MPLA MLPA MLPA MLPA GIA KATI KALYTERO
    GIATI OLLA EINAI MONO LOGIA TELIKA.

    KAI TELEYTEO MAGKES POLITIKOI BALTE MIALO OLOI SAS KAI KANETE KALA THN DOYLIA SAS GIATI TA TO PLIROSETE ASXHMA STO TELOS O LAOS EINAI STHN TELEYTEA TOY TA SAS PAREI STO KINIGITO OLOYS KAI TA SAS SPASEI TA PAIDIA AN SYNEXITE ETSI TA GINEI H EPOMENH EPANASTASH TOY LAOY KAI DEN KSERO POY TA PATE NA KRYFTITE STO TELOS EINAI STA PROTYRA NA GINEI H MEGALYTERH EPENASTASH LAOY POY DEN EXETE DEI POTE SAS KATALABETE TO GIATI OTAN TA ERTH TA EINAI POLI ARGA GIA OLOYS SAS NYXTA TA FYGETE OLOI SAS

  • 29 Αυγούστου 2010, 14:25 | nikos tsaoysoglu

    καλο μεσημερι κυριε ιωαννη μπρ.αν και δεν με ενδιαφερει το κομματι τζογος καλα εκανες και τα εχωσες στον κυριο αρμοδιο ο οποιος ως γνησιος συνδικαληστης εβγαλε φιρμανι οτι πρεπει να υπαρχουν 2 χυγαγωγικα παιχνιδια ανα χιλιαδες κατοικους δεν μας λεει ποσα κουλοχερια υπαρχουν στο καζινο ριου και ακομα περιμενουμε ασχετο βεβαια τα αντισταθμιστηκα ωφελη στην πρωτευουσα της ανεργιας την πατρα στην πατρα που στεναζει.ευχαριστω

  • 29 Αυγούστου 2010, 13:52 | ΙΣΜΗΝΗ

    1000ευρω τον μηνα. Ειναι καλυτερα αυτοι που θελουν να στοιχηματισουν να τουσ δωθει η δυνατοτητα να το κανουν σε νομιμους χωρους και οχι σε παρανομα καταστηματα ή σε γειτονικες χωρες οπου επιτρεπεται χωρισ κανενα οριο ο τζογος. καποιος που εχει εθισμο θα βρει τροπο να ξοδεψει, όχι μόνο 500 ευρω αλλα πολυ περισσοτερα αν θέλει. θεωρω λοιπον οτι κανονικα δεν πρεπει να υπαρχει καθολου οριο.
    Στην πολη μου που συνορευει με την Βουλγαρια, καθημερινα οι Ελληνες χανουν τεραστια ποσα στα καζινο τους. Διαρροη ελληνικου χρηματος που θα μπορουσε να παραμεινει στη πολη μας με ενα αξιολογο χωρο τυχερων παιχνιδιων.

  • 28 Αυγούστου 2010, 18:39 | Σέργιος Μαναράκης

    * Ποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το ανώτατο και κατώτατο ποσό στοιχήματος ανά στοίχημα και ανά μήνα για ένα παίκτη;

    Κατώτατο δεν θεωρώ ότι απαιτείται. Ο παίκτης θα πρέπει να έχει δικαίωμα να στοιχηματίζει όσο λίγο αυτός επιθυμεί. Συνεπώς από 0,01 €. (ένα λεπτό) και πάνω.

    Το ανώτατο ανά στοίχημα θα μπορεί να είναι το 1/4 του ανώτατου ανά μήνα.

    Το ανώτατο ανά μήνα θα μπορεί να είναι το 1/100 του καθαρού δηλωθέντος εισοδήματος του προηγούμενο οικονομικού έτους, ώστε συνολικά να μην μπορεί να στοιχηματίσει περισσότερο του 12% αυτού.

    * Εκτιμάτε ότι ένα προτεινόμενο ποσό στοιχηματισμού ελάχιστο και μέγιστο διαφυλάσσει τους παίκτες από τον κίνδυνο σημαντικής οικονομικής ζημίας;

    Εκτιμώ ότι ο ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ παίκτης θα βρει τρόπο να … παίξει και να καταστραφεί.
    Ωστόσο, μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των νέων εθισμών.

    * Εκτιμάτε ότι η διανομή των κερδών πρέπει να είναι συνάρτηση του ποσού του στοιχήματος ή να υπάρχει ένα ανώτατο προσδόκιμο ποσό, ανεξάρτητο από το ύψος του στοιχήματος;

    Ο παίκτης θα πρέπει να ενημερώνεται για το ποσό που ενδέχεται να κερδίσει.

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:06 | Μικρός Ήρωας

    Το ανώτατο και κατώτατο ποσό στοιχηματισμού είναι μια από τις βασικές ερωτήσεις της δημόσιας διαβούλευσης προς το κοινό. Στην πραγματικότητα δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Τα VLT λειτουργούν με βάση την ταχύτητα του στοιχηματισμού και όχι με το μέγιστο ποσό. Στα φρουτάκια με το μικρότερο επιτρεπόμενο ποσό στοιχηματισμού ο παίκτης χάνει κατά μέσο όρο 36 ευρώ ανά μισή ώρα παιχνιδιού στη Μ. Βρετανία. Τα VLT έχουν κατασκευαστεί ακριβώς για να πετυχαίνουν την υψηλότερη δυνατή απόδοση σε συνθήκες περιορισμένου στοιχηματισμού.

    Η οικονομική απώλεια του κάθε παίκτη έχει άμεση επίπτωση στην αγοραστική του δύναμη και την τοπική οικονομία. Η Ελλάδα είναι στη δυσκολότερη οικονομική κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της. Στις ΗΠΑ όπου η αναλογία τερματικών προς κατοίκους είναι ίδια με αυτήν που προτείνεται για την Ελλάδα έχει αποδειχτεί ότι για κάθε $1000 που αυξάνει ο τζίρος του τζόγου σε μια περιοχή όλες οι επιχειρήσεις σε απόσταση 30 μιλίων χάνουν $243. Μπορεί να το ανεχτεί αυτό η Ελληνική οικονομία;

  • 27 Αυγούστου 2010, 16:14 | ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΖΙΝΟ.

    ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΠΧ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ.

  • 27 Αυγούστου 2010, 15:47 | Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

    Πλαίσιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για Δημόσια Διαβούλευση: «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων»

    Σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με το άρθρο 7 (Τυχερά παιχνίδια περιορισμένου οφέλους)

    «Ποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το ανώτατο και κατώτατο ποσό στοιχήματος ανά στοίχημα και ανά μήνα για ένα παίκτη;»

    Λόγω της «ανομοιογένειας» των παικτών σε ο, τι αφορά στην οικονομική δυνατότητα εκάστου, στην διάρκεια συμμετοχής και σε ενδεχόμενες «παθογένειες» μερίδας παικτών (εθισμός) έχω την αίσθηση πως δεν είναι εφικτός ο προσδιορισμός ανώτατου και κατώτατου στοιχήματος ανά στοίχημα και ανά μήνα για όλους τους παίκτες από κοινού. Για την επίλυση αυτού του ζητήματος κατά την προσωπική μου εκτίμηση υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις:

    • Ο προσδιορισμός ενός ενιαίου κατώτατου ποσού στοιχήματος ανά στοίχημα που θα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως, αφήνοντας το ανώτατο ποσό «στην κρίση» αλλά και στην οικονομική ευχέρεια κάθε παίκτη. Εξάλλου, κάτι ανάλογο συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα σε όλα τα παιχνίδια προκαθορισμένου και αμοιβαίου στοιχήματος (εξαίρεση αποτελούν τα limit tables των καζίνο) όπου υπάρχει ορισμένη μονάδα πίστωσης και ο μόνος περιορισμός που υφίσταται αφορά στα κέρδη ανά μονάδα πίστωσης για κάποια παιχνίδια (πχ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ) και στην φορολογία των μεγάλων κερδών ανά μονάδα πίστωσης.
    • Αν θεωρήσουμε «ανώριμες» τις συνθήκες ώστε να αφήσουμε τα όρια στοιχηματισμού στην προσωπική κρίση του καθενός, τότε θα μπορούσε ανάλογα με το πλήθος των εγκατεστημένων μηχανημάτων διεξαγωγής των παιχνιδιών να είναι τα ίδια τα μηχανήματα ρυθμισμένα με σταθερή μονάδα πίστωσης εκ των προτέρων με δυνατότητα διαβάθμισης αυτών (μικρή μονάδα πίστωσης για συγκεκριμένο πλήθος μηχανημάτων και μεγαλύτερη για τα υπόλοιπα μηχανήματα) σε γνώση του παίκτη προ της συμμετοχής του, να αναγράφεται με άλλα λόγια σε ευκρινή θέση επάνω στο μηχάνημα τόσο το κατώτερο όσο και το ανώτερο ποσό στοιχηματισμού ανά στοίχημα. Ευνόητο είναι πως αν υπάρξει χώρος που να διαθέτει ένα μηχάνημα, αυτό υποχρεωτικά θα πρέπει να δέχεται ως μονάδα πίστωσης την ελάχιστη δυνατή.

    Τέλος, τα μηνιαία όρια στοιχηματισμού δεν νομίζω πως εξυπηρετούν ιδιαίτερα την «φραγή» και τον περιορισμό μεγάλων απωλειών των παικτών. Θα μπορούσε κάποιος στον αντίποδα να προτείνει είτε εβδομαδιαία όρια, ή ημερήσια όρια, ή ετήσια όρια. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως ο παίκτης «απειλείται» από δύο κύριους παράγοντες: την «διάρκεια» και τον εθισμό. Εξάλλου, η «παράκαμψη» τέτοιων ορίων φαντάζει μάλλον εύκολη υπόθεση.

    «Εκτιμάτε ότι ένα προτεινόμενο ποσό στοιχηματισμού ελάχιστο και μέγιστο διαφυλάσσει τους παίκτες από τον κίνδυνο σημαντικής οικονομικής ζημίας;»

    Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα νομίζω πως δόθηκε στην τελευταία παράγραφο της απάντησης στην προηγούμενη ερώτηση. Κάποιος παίκτης μπορεί να χάσει το ίδιο ποσό είτε παίξει μία φορά ή παίζει καθημερινά για πολλά χρόνια. Το ζήτημα κατά την εκτίμησή μου είναι η «εκπαίδευση» του πολίτη – επίδοξου παίκτη ώστε να θεωρεί την συμμετοχή του σε τυχερά παιχνίδια επιλογή διασκέδασης και όχι μέσο εύκολου και γρήγορου πλουτισμού, αντίληψη που δυστυχώς βρίσκει ήδη σημαντική απήχηση διαστρωματικά στην κοινωνία μας (εδώ αλλά και παγκοσμίως). Αν προσθέσει κανείς την οικονομική δυσχέρεια που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, υπάρχει ορατός ο κίνδυνος μεγάλη μερίδα παικτών να εναποθέσει τις όποιες ελπίδες του για οικονομική ανάκαμψη στα ενδεχόμενα κέρδη από παιχνίδια, γεγονός που καθιστά την συμμετοχή τους σε αυτά άκρως επικίνδυνη και κατά πάσα πιθανότητα επιβλαβή για την τσέπη και – κυρίως – για την ψυχική υγεία τους.
    Μία πρόταση που ενδεχομένως να περιορίζει την «διάρκεια» συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια (εφόσον αυτά διεξάγονται με χρήση ειδικών καρτών για να «προσωποποιείται» το παιχνίδι κατά κάποιον τρόπο) είναι ο χρονικός περιορισμός συμμετοχής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ανάγνωση της ειδικής κάρτας κατά την είσοδό της στο μηχάνημα και την ύπαρξη μηχανισμού (μέσω κατάλληλου λογισμικού) που να εμποδίζει στον κάτοχο της συγκεκριμένης κάρτας την περαιτέρω ενασχόλησή του πέραν των χρονικών ορίων που θα οριστούν ημερησίως. Έτσι, με αυτό τον τρόπο (και με την προϋπόθεση πως οι κάρτες στοιχηματισμού είναι ονομαστικές) πιθανώς να περιοριστεί σημαντικά η μεγάλης έκτασης οικονομική ζημία των παικτών που οφείλεται στην υπέρμετρη διάρκεια στοιχηματισμού.

    «Εκτιμάτε ότι η διανομή των κερδών πρέπει να είναι συνάρτηση του ποσού του στοιχήματος ή να υπάρχει ένα ανώτατο προσδόκιμο ποσό, ανεξάρτητο από το ύψος του στοιχήματος;»

    Και οι δύο περιπτώσεις είναι αποδεκτές και εφαρμόσιμες. Η ύπαρξη μάλιστα των λεγόμενων «προοδευτικών παιχνιδιών» με την δημιουργία ενός μεγάλου τζακ ποτ αποτελεί υποπερίπτωση της πρώτης επιλογής (συνάρτηση του ποσού στοιχήματος). Στην πρώτη περίπτωση μάλλον κάνουμε λόγο για αμοιβαίου τύπου παιχνίδι ενώ στην δεύτερη για προκαθορισμένου τύπου παιχνίδι (πάντα σε ο, τι αφορά στις αποδόσεις). Η ταυτόχρονη ύπαρξη και των δύο τύπων μηχανημάτων και η δυνατότητα επιλογής του παίκτη νομίζω πως αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση, αφήνοντας τον παίκτη να «προσαρμόσει» το στοίχημά του ανάλογα με τις δικές του προσωπικές επιλογές και επιδιώξεις (οικονομικά οφέλη).

    Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

  • 27 Αυγούστου 2010, 12:19 | Πέτρος Π.

    Η παρούσα δημόσια διαβούλευση στερείται πραγματικού νοήματος και γι’ αυτό το λόγο περιορίζεται στις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου. Οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από την στιγμή που ο ΟΠΑΠ υπέγραψε την άνευ διαγωνισμού συμφωνία με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ.
    Η κυβέρνηση σύρεται στη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα ΟΠΑΠ και ΙΝΤΡΑΛΟΤ η όποια και ως κυρίαρχη εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών και δημιουργίας κόμβων διαδικτυακού τζόγου πίεζε εδώ και χρόνια για την απελευθέρωση της αγοράς.
    Αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας επιχειρηματικής ελίτ και η δημόσια διαβούλευση στοχεύει στη δημιουργία μιας ψευδαίσθησης συμμετοχής της κοινωνίας στην απόφαση αποδόμησής της.

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:59 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΓΩΝΗΣ

    sognomi alla den mporo na katalavo olo afto to paramithi.
    kyrioi afoy thelete na nomothetisete sosta yparhoun pola modela nomoy apo alles europaikes hores poli sosta kai aksiokratika poy pragmatika stirizoun toys anthropoys aftoy toy kladoy.
    loipon dialekste ena poy nomizete oti teriazei perisetero sti hora mas
    kai efarmosteto.
    voithiste afto ton klado sosta giati 9 hronia tora ypoferi pragmatika,
    tin plirosame oloi mas gia ligous.
    giati apo oti fenete pali gia ligoys ginete o nomos kai ohi gia ton klado tis doylias mas poy esis 9 hronia tora mas ehete teliosi me tin apofasi toy 2002.
    lipon dialekste ena modelo sosto gia oloys kai ohi gia dio i tris (filous sas).

  • 27 Αυγούστου 2010, 08:27 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡ

    Προς κο. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ.

    Αγαπητε προεδρε. Αθεμιτο ανταγωνισμο κανουν τα καζινο εδω και χρονια. Πληρωνουμε καθημερινη εισοδο εμεις οι παικτες για να μπορεσουμε να ψυχαγωγηθουμε στα καζινο. Και μην μου πειτε οτι δεν θα κανει τα αδυνατα δυνατα η ενωση ελληνικων καζινο να αποτρεψει καθε αδειοδοτηση ξενης εταιρειας καζινο στην Ελλαδα. Οσο για τυους υπαλληλους (γκρουπιερηδες, ελεγκτες κτλ.) ας μην αναφερθουμε σε ιστοριες ξεπλυματος χρηματων. Και ερωτω αφου ειστε και αρμοδιος. Ποτε εγινε ελεγχος σε ελληνικο καζινο για το ποθεν εσχες του ποσου που παιζουν οι παικτες καθημερινα? Ποτε εγινε τελευταια φορα ελεγχος στις μπιλιες στις τραπουλες και στα φρουτακια? Να ρωτησησω και κατι αλλο. Ειδικα στην Παρνηθα εδω και καιρο εισερχονται χιλιαδες αλλοδαποι. Ποτε ελεγχηκαν αυτοι που βρηκαν τα ποσα που παιζουν? Ποτε αρχισαν τα καζινο να ειναι ευχαριστημενα? Οταν ο δικαστης Μακης Τριανταφυλλοπουλος ξηλωσε τα φρουτακια προς οφελος σας? Απο το 2002 ειχατε την πιτα ολοκληρη. Να μαθετε να την μοιραζεστε. Να επιστρεφετε την νομιμη επιστροφη στους παικτες και οχι απο το ποσο των 1.000.000 ευρω. ΟΠΑΠ και καζινο καταληστευον τους παικτες καθημερινα προς οφελος 5 μεγαλων επιχειρηματιων. Ας αδειοδοτηθουν και αλλοι να υπαρξει και ανταγωνισμος. Ας δειξει η ιστορια ποιοι τελικα ειναι ικανοι και ΤΙΜΙΟΙ.
    Αυτα απο μενα.

  • 1. Καταρχήν δεν πρέπει να εγκατασταθούν τυχερά παιχνίδια εκτός από αυτά που διεξάγονται στις αίθουσες των Καζίνο, όπου η νομοθεσία είναι αυστηρή και ο χώρος απόλυτα ελεγχόμενος.
    2. Επιπλέον το περιθώριο κέρδους σε ποσοστό 60% είναι ληστρικό και δεν υπάρχει διεθνή πρακτική. Στα Καζίνο το κέρδος δεν ξεπερνάει το 30%, ενώ το υπόλοιπο διανέμεται με τη μορφή jack pots στους παίκτες.
    3. Το Ελληνικό Δημόσιο εισπράτει στο τέλος κάθε παικτικής ημέρας το 33% από τα ακαθάριστα έσοδα τυχερών παιχνιδιών και επιπλέον 15€ από κάθε εισιτήριο εισόδου. Εδώ θα υπάρχει ανάλογη μεταχείριση ή θα δημιουργήσετε συνθήκες άνισου ανταγωνισμού σε σ΄χεση με τις επιχειρήσεις καζίνο και θα χάσουμε τη δουλειά μας μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι?
    4. Το μέγιστο ποσό στοιχηματισμού ανά παίκτη δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1€ ανά έτος, δηλαδή όσο και το πρόστιμο που αναλογεί σε καθένα από εμάς κάθε χρόνο από την Ε.Ε.

  • 26 Αυγούστου 2010, 23:26 | σωτηροπουλος γιαννης

    Το μηχάνημα περιορισμένου κέρδους είναι συγκεκριμένο Ίσως να μην θέλουν να το περιγράψουν για δικούς τους λόγους οι ανθρώποι που έφτιαξαν αυτήν την πρόταση νόμου Κατασκευάζεται στην Ελλάδα δεν έχει μεγάλο κόστος Όχι περισσότερο από 2000 ευρώ Παίζει δε από 10 cent έως 50 Είναι έτσι προγραμματισμένο να επιστέφει το 90% των χρημάτων που παίζονται σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας του Δίνει maximum 50 ευρω.Το σπουδαιότερο είναι ότι σε καμιά περίπτωση και με οποιονδήποτε τρόπο παιξίματος δεν μπορεί κανείς να χάση περισσότερα από 12-15 ευρώ την ώρα .Αυτό προστατεύουν τους παθιασμένους με το τζόγο από την οικονομική καταστροφή πράγμα που δεν κάνει κανένα από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ και των καζίνων(τυχερά)Αυτό είναι ίσως και το πρόβλημα της επιτροπής να μην θίξει κανένα παιχνίδι που παίζεται μέχρι τώρα από τις ιδιωτικές εταιρίες που μονοπωλούν
    Γιαννης σωτηροπουλος

  • 26 Αυγούστου 2010, 21:47 | Δημητρης Πανου

    Απο οσο γνωριζω στον ΟΠΑΠ  ισως  και στα Καζινο δεν υπαρχει ανωτατο οριο ποσου για συγκεκριμενο χρονικο διαστημα εδω πως θα γινη? γιατι αν το καταστημα κρατα αρχειο παμε στην περιπτωση προσωπικων δεδομενων κλπ .

  • 26 Αυγούστου 2010, 20:16 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡ

    Κανενας δεν διασφαλιζει τον αρρωστημενο παικτη να μην παιξει πολλα. Ο υπευθυνος παικτης ομως ξερει ποτε σταματαει. Οποτε δεν ειναι χρησιμο να υπαρχει ανωτερο και κατωτατο ποσο στοιχηματισμου. Οσο για την διανομη κερδων ας οριστει ενα ποσοστο επιστροφης στον παικτη απο το ποσο που επαιξε εκεινη την ωρα.

  • 26 Αυγούστου 2010, 19:50 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    0,20 το ελαχιστο εως 2 ευρω το μεγιστο.τον μηνα το πολυ 50 ευρω.μην το αφηνετε παραπανω γιατι ο κοσμος δεν εχει ουτε να πληρωσει τα δανεια.θα χαθουν σπιτια και περιουσιες.οποιος εχει να παιξει πολλα υπαρχουν και τα καζινο.

  • 26 Αυγούστου 2010, 18:45 | παπαθανασιου ευσταθιος

    0,30 euro min- 10,00 euro max. 150-200 euro/μήνα.Το ελάχιστο-μέγιστο ποσό στοιχηματισμού ελάχιστα εως καθόλου προφυλάσσει από σημαντική οικονομική ζημία. Πιστεύω πως ένα ανώτατο ποσό κέρδους προφυλάσσει πιο αποτελεσματικά από την οικονομική καταστροφή γιατί δεν εκμαυλίζει το κοινό,δεν δημιουργεί »πυρετό » σ’αυτούς που κυνηγούν το εύκολο κέρδος