Άρθρο 6 – Τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια

Επιτρέπεται η διενέργεια όλων των μορφών των ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών μέσω τερματικών με οθόνη. Για την οργάνωση, εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή των μηχανικών, ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών μέσω τερματικών με οθόνη σε δημόσια χρήση απαιτείται η έκδοση ειδικής άδειας από την Ε.Ε.Π. Για τη χορήγηση της ειδικής άδειας, καθώς επίσης και για τη διατήρησή της σε ισχύ καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των τερματικών εφάπαξ τέλος και, επιπλέον, ετήσιο τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών.

Η διενέργεια των πιστοποιημένων ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μέσων και υπολογιστών, σε εγκεκριμένα από την Ε.Ε.Π. ηλεκτρονικά παιγνιοτερματικά που διαθέτουν χαρακτηριστικά ηλεκτρονικών υπολογιστών ή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που λειτουργούν ως παιγνιοτερματικά και συνδέονται δικτυακά με το κεντρικό σύστημα παρακολούθησης ή / και ελέγχου στην ΕΕΠ. Οι ιδιοκτήτες τερματικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών αναλαμβάνουν, αποκλειστικά με ιδία δαπάνη, ευθύνη και φροντίδα, τη δημιουργία όλης της απαραίτητης δικτυακής υποδομής για την εν λόγω δικτυακή επικοινωνία. Η οργάνωση, εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών επιτρέπεται μόνον σε παιγνιοτερματικά τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές του νόμου και έχουν λάβει σχετική πιστοποίηση από την Ε.Ε.Π.

Οι άδειες για τα μηχανήματα επιτόπιου παιχνιδιού ορίζονται πανελλαδικά με διαβαθμισμένο κόστος κτήσης ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης. Οι άδειες δίνονται βάση προδιαγραφών των χώρων και των υπευθύνων.

Ερώτηση:

  • Πόσα μηχανήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν ανά 1000 κατοίκους και ποιο πρέπει να είναι το κόστος ανά μηχάνημα;
  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 00:56 | SAKIS PALLAS

    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΡΙΘΜΙΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΨΥΧΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΟΗΤΗ Η ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 23:52 | nikos tsaoysogloy

    καλησπερα σας ο δυνδυκαλιστης της παρεας απεφανθη μετα απο βαθια σκεψη οτι πρεπει να υπαρχουν 2 παιχνιδια ανα 2000 κατοικους παλι καλα δεν μας λεει ομως το αφεντικο του οκαζινιερης πως χωρεσε στην πατρα την αρχοντισα της ανεργιας εκατονταδες κουλοχερια ρωτησε κανεναν οχιβεβαια τοσα ηθελε τοσα εβαλε .οσο για τις επιτροπες ερωτω πρεπει να εχουν παιδια ας τα ρωτησουν λοιπον αυτα σιγουρα ξερουν τι σημαινειψυχαγωγικο παιχνιδι και στην τελικη ερωτω στα πολυκαταστηματα τοσα χρονια δεν υπαρχει κανενας περιορισμος ποσοτικος σε εμας γιατι να υπαρξει θα μου πειτε βεβαια οτι κανω περιεργες σκεψεις δεν φταιω εγω η φαντασια μου τα φταιει. πατρα μιμοζα ν.τσαουσογλου

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 22:14 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΝΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ON LINE ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΟΡΟΓΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝΕ.
    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΧΕΟΥΜΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΩΠΟΛΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΝΤΙΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 18:27 | ΠΑΡΑΣΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

    ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ [ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ,ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ,ΑΝΑΨΥΚΤΙΡΙΑ,NET CAFE,ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ,ΞΕΝΩΔΟΧΙΑ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ,Κ.Τ.Λ]ΝΑ ΠΑΡΗ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΩΠΟΣ ΜΑΣ ΛΕΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΟΙΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. DART ,BILLIRD,ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,FLIPER,ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ,Κ.Τ.Λ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΘΗ ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΥΡΟΙΗ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΖΟΓΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ .ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΥΡΟΙΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΖΙΝΟ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ NET CAFE .ΕΛΕΟΣ ΠΛΕΩΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΠΟΙΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΩ ΚΡΑΤΟΣ.ΓΙΑΤΗ ΑΛΛΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΤ ΚΑΦΕ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 18:35 | ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Αγαπητέ φίλε Α.Μ.
    λυπάμαι αλλά δεν είναι ο ΟΠΑΠ ο μόνος τρόπος για να έχει το κράτος τον πλήρη έλεγχο υπάρχουν Φορολογικοί Μηχανισμοί απαραβίαστοι με δυνατότητα on-line σύνδεσης εγκεκριμένοι από το Υπουργείο που ήδη χρησιμοποιούνται και σε άλλους κλάδους (βενζινάδικα κ.λ.π.)

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 18:35 | Χρήστος Κοκκινάκης

    Tα ψυχαγωγικά παιχνίδια ελεύθερα παντού, αλλά με αυστηρούς ελέγχους για τη μη μετατροπή τους σε τυχερά. Σε περίπτωση παράβασης κλείσιμο του καταστήματος επιτόπου. Τα τυχερά παιχνίδια πρέπει να παίζονται μόνο σε διαπιστωμένα ελεγχόμενο περιβάλλον, δηλαδή σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και σε καζίνο μόνο και αυστηρά μόνο εκεί.
    Όσον αφορά την ερώτηση για την αναλογία μηχανημάτων ανά 100ο κατοίκων, έχω να πω ότι στο χωριό μου 600 κατοίκων που ήμουν τότε που υπήρχαν τα τυχερά παιχνίδια και πάλι, κόντεψαν να καταστραφούν 2 οικογένειες με ένα μηχάνημα. Το κόστος δε του μηχανήματος εκτιμώ ότι θα πρέπει να είναι περίπου 500 €.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 17:20 | ΣΤΑΘΗΣ

    Είναι παράλογο να πιστεύουμε σήμερα μετά και τη διείσδυση του διαδικτύου στα σπίτια μας, ότι τα κέρδη από τα μηχανήματα είτε ψυχαγωγικά απλά είτε περιορισμένου οφέλους θα είναι τέτοια ώστε να καλύπτουν τα έξοδα αλλά και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος στις επιχειρήσεις.
    Γι αυτό το καλύτερο για όλους θα ήταν η τοποθέτηση ειδικών απαραβίαστων φορολογικών μηχανισμών (ΦΗΜ) που προβλέπονται από τον Ν.1809/88 που μπορούν να συνδεθούν on-line με τις αρχές και με διπλό όφελος την απόδοση φόρου στην πολιτεία αλλά και την προστασία του παίκτη.
    Επίσης θα πρέπει να γίνει πιο κατανοητό πως θα γίνεται η διενέργεια ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών μιας και όπως αναφέρεται στο Άρθρο 1 επιτρέπονται τα χαρακτηρισμένα παίγνια βάση των διατάξεων Β.Δ. 29/71 τα οποία όμως είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν διαθέτουν χαρακτηριστικά ηλεκτρονικών υπολογιστών.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 16:02 | Α.Μ.

    Ολα τα παιχνιδια ειτε τεχνικα ειτε τυχερα πρεπει να περνανε μεσα απο τα πρακτορεια τις ΟΠΑΠ.Ειναι ο μοναδικος τροπος οπου μπορει το κρατος να εχει τον πληρη ελεγχο της Ελληνικης αγορας τυχερων παιχνιδιων και σιγουρα τον χρειαζετε.Φραγμενο το ιντερνετ σε οσες εταιριες δεν εχουν αδεια λειτουργιας στην Ελλαδα και στις υπολοιπες παιχνιδι μονο με καρτες αγορασμενες απο τα πρακτορεια.Επισης τα φρουτακια στα πρακτορεια με τα φυσιολογικα ωραρια λειτουργιας και την σχεση που υπαρχει αναμεσα σε πρακτορα και πελατη.Ετοιμαζονται να γινουν μεγαλα παιχνιδια στην αγορα τυχερων παιχνιδιων στην Ελλαδα και δεν ειναι σιγουρο οτι το κρατος θα βγει κερδισμενο αν κανει απερισκεπτες αλλαγες.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 15:00 | Παπαδάκης Δημήτρης

    Επιπλέον φορολογία σε netcafe θα σήμαινε αυτόματα και το κλείσιμο όλων των καταστημάτων. Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα καταστήματα ήδη πληρώνουν άδειες λογισμικού για να νομιμοποιούν αυτό που πουλάνε. Εκτός τα netcafe στις μεγάλες πόλεις υπάρχουν και αυτά στις μικρές όπως και στις τουριστικές περιοχές. Όταν τα έσοδα σου είναι 6 μήνες το χρόνο πως γίνεται να πληρώνεις φόρους για όλο το χρόνο;

    Και αν πρέπει να φορολογηθούμε γιατί πλέον δεν αποφασίζουμε εμείς αλλά η τρόικα τοτε ένα συμβολικό πόσο 200 ευρω / 12 μηνες ευρω έτσι ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

    Ποίος ο λόγος να περιορίσουμε τον αριθμό των ψυχαγωγικών παιχνιδιών; Πιστεύω όλοι γνωρίζουμε οτι τα ψυχαγωγικά είναι παιδικά παιχνίδια! ;;
    Τι εξυπηρετεί να βγάλω άδεια για να τοποθετήσω σε ένα παιδότοπο ενα αμαξάκι;

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 11:36 | ΠΑΡΣΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

    TA TEXNIKA ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ [FLIPER-DART-RALLY Κ.Τ.Λ.]ΚΑΙ ΤΑ NET CAFE.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ [ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2100]. ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΛΙΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΑΙ 1 ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η\Υ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ Η ΔΗΜΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΝΑ ΕΛΕΝΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ε.Ε.Π.ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ Η\Υ ΟΙ ΕΛΛΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΗ ΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ AYTO ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΟ ΕΧΟΥΜΑΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ . ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΩΓΙΟΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΑΙ ΕΛΛΙΝΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟΙΚΑ ΚΡΑΤΗ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 02:47 | ΠΑΡΗΣ

    ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2010 ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΩΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
    ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗς . ΝΑ ΓΙΑΤΗ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. ΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΓΝΕΙΑΤΟΥ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑ INTERNET CAFE ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
    ΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΝΑ PC ΧΡΟΝΩΧΡΕΩΣΗ. ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΑΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ NET CAFE ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΡΩΤΗΣΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΨΥΧΑΧΟΓΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΤΑΙ ΣΤΩΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΣΕ LOYNA PARK ΝΕΤ CAFE. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΥΧΕΡΑ ΚΑΙ ΤΖΟΓΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ. ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ NET CAFE. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ [ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ- ΝΕΤ CAFE- ΞΕΝΟΔΟΧΙΑ- ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ- LOYNA PARK-ΚΑΦΕΝΙΑ Κ.Τ.Λ.].ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΕ ΤΥΧΕΡΟ.ΕΧΟΥΜΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ KAI NET CAFE ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ EURO.ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΗ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙ. ΑΦΕΙΣΤΑΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΨΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ .

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 11:45 | Περδικάκης Σπύρος

    Παρακαλώ πολύ διαχωρίστε επιτέλους τα ψυχαγωγικά με τα τυχερά παιχνίδια. Είναι αυτονόητο πως αν επιβληθεί ετήσιο τέλος στα ψυχαγωγικά παιχνίδια, αυτά -όσα δεν τερματιστούν- θα μετατραπούν σε τυχερά, αφού θα είναι και ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν. Κύριοι, είμαστε πολλοί επαγγελματίες που διαφωνούμε ηθικά με τον τζόγο, και έχουμε αντισταθεί σθεναρά σε αυτόν. Τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και οι υπηρεσίες διαδυκτίου είναι πολύ περιορισμένου κέρδους το οποίο περιορίζεται ακόμη περισσότερο μέρα με τη μέρα. Αφήστε ελεύθερα τα ψυχαγωγικά και φορολογήστε τα τυχερά. Ακόμη περισσότερο, επιβάλετε βαριά πρόστημα στην παράνομη μετατροπή ψυχαγωγικών παιγνίων σε τυχερά. Όλοι έχουν δικαίωμα στη φθηνή ψυχαγωγία. Μην τη στερήσετε κλείνοντας τα νετ καφέ και τα μαγαζιά παροχής υπηρεσίας ψυχαγωγικών παιγνίων. Άλλο ψυχαγωγικά, άλλο τυχερά.
    Περδικάκης Σπύρος,
    κατασκευαστής ψυχαγωγικών παιγνίων.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 12:19 | Δαμιανός Πετρόπουλος

    Ερώτηση , σε πόλεις 50.000 με 80.000 κατοίκων υπάρχουν στο σύνολο σε ιντερνετ καφέ πάνω κάτω 200-400 υπολογιστές (που δεν είναι φρουτάκια ) , τι θα κάνετε σε αυτή την περίπτωση ?
    Θα πείτε ότι επιτρέπονται μόνο 100? η 50? Η και 20 υπολογιστές σε κάθε πόλη ?

    Τι θα κάνουν τα καταστήματα ? θα μειώσουν τους υπολογιστές? Γίνετε ένα κατάστημα αν έχει 40 – 80 υπολογιστές να συντηρηθεί με 5-10?

    Μπορούν τα net café να πληρώσουν το εφάπαξ τέλος και το ετήσιο τέλος? αυτό είναι αδύνατο .

    Διευκρινίστε τι θα κάνετε προσέξτε μην κλείσετε καταστήματα που δεν ενοχλούν κανέναν και ισα ισα προσφέρουν με της υπηρεσίες τους , έχουν προσφέρει στο μέγιστο να εξοικειωθεί ο κόσμος με το ίντερνετ .

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:49 | AZIMUT

    ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ! ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ .
    ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΕΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΟΥ ?
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΕΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ?
    ΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ?
    ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΠΟΥ SEGA RALLY Ή PHOTO PLAY . Ο ΝΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΙΑ, ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ?

    ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑ.
    ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΡΟ . ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ IPOD ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ .
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ .
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ .
    ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:23 | Νικος Σερδάρης

    ΣΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΟΧΙ ΑΜΙΓΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ – ΟΧΙ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ – ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ –ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ!

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 15:46 | ΤΟΝΙΑ ΤΣΙΣΚΑΚΗ

    Πόσα μηχανήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν ανά 1000 κατοίκους και ποιο πρέπει να είναι το κόστος ανά μηχάνημα;

    Μήπως οι πολίτες και φορείς που σχολιάζετε, μπερδευτήκατε? Για τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια μιλάμε!

    ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχει αντιστοιχία πληθυσμού με Τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια. (Βέβαια αυτό δεν αποκλείει μια ακόμη Ελληνική Πρωτοτυπία-πατέντα)

    Αναρωτιέμαι αν ο Υπουργός γνωρίζει τις ερωτήσεις που θέσατε!

    ΤΟΝΙΑ ΤΣΙΣΚΑΚΗ

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 09:00 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΕΦΑΚΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ.

    ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΦΛΙΠΕΡ,PHOTOPLAΥ,RALLY ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ .

    ΑΦΟΥ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ .

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ?,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ .

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 01:21 | ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    ΠΡΩΤΟΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ,ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ .
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΡΑΛΙ,ΦΛΙΠΕΡ ,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ,ΠΑΚΜΑΝ ,ΤΕΤΡΙΣ ,PHOTOPLAY,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ :ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΑΛΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET KAI TO PLAYSTATION ,TO ΦΛΙΠΕΡ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΦΛΙΠΕΡ .
    ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ PHOTOPLAY ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ 30-40 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ ,ΣΕ ΑΥΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΜΑ 0,50 ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 15ΛΕΠΤΑ ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 30-40 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΛΛΑ 3000 -4000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΩΡΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΠΕΡΙΟΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΟ ΜΕ 15ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ,ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ,ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΜΙΓΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ,ΟΧΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ,ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 00:11 | Κώστας

    Θα το πω και εδώ! Δεν θέλουμε φρουτάκια!
    Ούτε πάκμαν που γίνονται φρουτάκια. Ποιος θα ελέγχει αν τα τεχνικά με ένα κομπιούτερ θα τα μετατρέπουν σε τυχερά;
    Ή μήπως και αυτό το ξεχάσατε;
    Δεν θέλουμε φρουτάκια, ούτε ίντερνετ, ούτε ανταλλακτήρια.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 20:02 | Γιάννης Σαμολαδάς

    Το πόσα μηχανήματα αντιστοιχούν ανά 1000 κατοίκους το καθορίζουν πολλοί παράγοντες.Κυρίως το καθορίζει η αγορά.Επίσης το καθορίζει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.Μπορεί σε μία γειτονιά να ανοίξει μία αίθουσα ψυχαγωγίας με 100 μηχανήματα και να δουλέψουν τα περισσότερα.Μπορεί επίσης σε άλλη γειτονιά να ανοίξει μία παρόμοια αίθουσα και να μην είναι ικανοποιηκός ο τζίρος,με αποτέλεσμα να κλείσει η επιχείρηση.
    Το δεύτερο σκέλος της ερώτησης:πόσο πρέπει να είναι το κόστος ανά μηχάνημα;
    Το κόστος ανά μηχάνημα το καθορίζει ο κατασκευαστής.Θα πρέπει να δωθούν κίνητρα στους Έλληνες κατασκευαστές ώστε τα περισσότερα μηχανήματα να γίνονται ή να συναρμολογούνται στην Ελλάδα.Αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος,θα δώσει θέσεις εργασίας σε πολλούς τεχνικούς και τέλος θα βοηθήσει την Εθνική οικονομία να μην φεύγει συνάλλαγμα στο εξωτερικό.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 17:09 | ΛΟΥΛΟΥΡΓΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Πόσα μηχανήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν ανά 1000 κατοίκους και ποιο πρέπει να είναι το κόστος ανά μηχάνημα.
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΣΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ .
    ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΠΟΥ PHOTO-PLAY , SEGA RALLY ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ . ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ .ΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ? ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΕΛΕΙ ΔΩΡΕΑΝ !!!!
    ΤΩΡΑ ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΑΝΑ 1000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ . ΠΟΣΑ SUPER MARKET ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ? ΠΟΣΑ ΜΑΝΑΒΙΚΑ ? ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΤΟ . ΟΣΑ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΑΓΟΡΑ . ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΥΤΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ . ΕΤΣΙ ΞΕΡΩ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ .
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΑΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΑΡΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ 1 € ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ . ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ? ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 12:25 | ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    ΤΟ 2000 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ,ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ .
    ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ?
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΚΟΨΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ …
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΤΥΧΕΡΑ .

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 08:45 | ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Παρακαλώ την προσοχή ,σε εσάς που γράφετε τους νόμους γιατι οι αποφάσεις σας θα είναι, αποφάσεις ζωής για αρκετούς.
    Πήγατε σε κάποια σημεία της Ελλάδος να ελεγξετε ,πόσα χρήματα βγάζει ένα ψυχαγωγικό παιχνίδι?Προσοχή… δεν εννοω τυχερό αλλά ψυχαγωγικό παιχνίδι οπως για παράδειγμα ένα ράλι ?
    Αν το έχετε κάνει ,τότε πως ζητάτε ΕΦΑΠΑΞ και επιπλέον ΕΤΗΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ?
    Μην κάνετε πάλι το ίδιο λάθος ,που κάνανε παλιότερα καποιοι συναδελφοί σας ,που βάλανε 900 ευρω σήμα και έτσι μερικοί, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ,μετατρέπανε τα ψυχαγωγικά παιχνίδια σε τυχερά.
    Κατα την γνώμη μου, δεν πρέπει να μπεί πρόσθετη φορολογία και κάποια παιχνίδια οπως πχ …ράλι ,αγωνιστικές μηχανες ,φλίπερ και πολλα αλλα παιχνίδια που βγάζουν μάτι, ότι δεν είναι τυχερα και ότι δεν δίνουν λεφτά ,πρέπει να διαχωριστούν απο τα τυχερά .Είναι αυτονόητο ,ότι δεν μπορούν να μετατραπούν σε τυχερό ,τότε ποιος ο λόγος να περάσουν απο έλεγχο?
    Τα ψυχαγωγικά όταν είναι ψυχαγωγικά πρέπει να είναι ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:11 | kostis

    Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ

    . Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που σημειώθηκαν σε χώρες όπως η Σερβία, η Ισπανία και η Βρετανία, προσανατολίζεται σε εγκατάσταση 50.000 μηχανημάτων με «φρουτάκια» στις γειτονιές όλης της χώρας.
    Πενήντα χιλιάδες «φρουτάκια» ή αλλιώς «κουλοχέρηδες» σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα μηχάνημα για κάθε 250 κατοίκους της Ελλάδας. Πρόσχημα για την απόφαση αυτή αποτελεί το πρόστιμο που επέβαλλε στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί η κυβέρνηση Σημίτη απαγόρευσε το 2002 κάθε ηλεκτρονικό παιχνίδι στη χώρα μας (πρόστιμο που επιβλήθηκε γιατί απαγορεύθηκαν συνολικά τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και όχι γιατί απαγορεύθηκαν τα «φρουτάκια»). Εκτός από τον συνοικιακό τζόγο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αδειοδότηση εταιρίες για νόμιμο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου.
    Η τελική διατύπωση του νομοσχεδίου συναντάει τις έντονες διαφωνίες αρκετών μελών της κυβέρνησης -γιατί όπως λένε η Ελλάδα θα καταντήσει απέραντο Λας Βέγκας

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:51 | kostis

    ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ . 77% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ !

    Η sfedona.gr δικαιώνεται για τον πρωταγωνιστικό και συνεπή της ρόλο κόντρα στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιτρέψει την εγκατάσταση 50.000 κουλοχέρηδων σε κάθε γειτονιά της χώρας μας !

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:17 | kostis

    απο ελευθεροτυπια
    77% όχι στα φρουτάκια
    Χέρι χέρι με τον… κουλοχέρη φαίνεται να πηγαίνει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει εισροές 1,3 δισ. από την απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών. Τους κινδύνους που εγκυμονούν από την «καζινοποίηση» της χώρας κατέγραψε πανελλαδική έρευνα της VPRC, η οποία παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων. Βάσει των ευρημάτων, το 77% του δείγματος διαφωνεί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εγκαταστήσει ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια (κουλοχέρηδες και φρουτάκια) σε χιλιάδες σημεία της χώρας.
    Οπως προκύπτει από την έρευνα, το 42% των Ελλήνων (που εκτιμάται στους 3.710.711) ξοδεύουν χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, ενώ το μέσο ατομικό κόστος των δαπανών φτάνει στα 93,86 ευρώ μηνιαίως. Το 13% του δείγματος παρουσιάζει ενδείξεις εξάρτησης στα τυχερά παιχνίδια, ενώ το 20% των ερωτηθέντων έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον λόγω των τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, ερωτηθέντες για τη λειτουργία των κουλοχέρηδων, το 92% θεωρούν πως μειώνουν το οικογενειακό εισόδημα, το 86% πως αποτελούν μια σοβαρή εξάρτηση, το 74% πως αυξάνουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα και το 58% ότι εξοικειώνουν όλους τους πολίτες με τα τυχερά παιχνίδια. Στον αντίποδα, το 16% των ερωτηθέντων θεωρούν πως είναι μια ευχάριστη ενασχόληση για τον ελεύθερο χρόνο, ενώ ένα 12% πιστεύουν πως δίνεται η ευκαιρία σε όσους είναι τυχεροί να βγάλουν κάποια χρήματα. Τονίζεται επίσης ότι η έρευνα διενεργήθηκε στα μέσα του Ιουλίου, περίοδος κατά την οποία η αγορά των τυχερών παιχνιδιών περιορίζεται στα κρατικά ελεγχόμενα τυχερά παιχνίδια.

    Οπως επισήμανε ο επιστημονικός σύμβουλος της VPRC, Χριστόφορος Βερναρδάκης, «στα νούμερα δεν προσμετρώνται οι ανήλικοι που ενδεχομένως τζογάρουν, ενώ είναι πιθανόν οι συνέπειες να είναι μεγαλύτερες καθώς υπάρχει μια αμεροληψία στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις έρευνες που αφορούν προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα». Ο εκπρόσωπος της Κίνησης για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων, ο δικηγόρος Μιχάλης Κωνσταντίνου, θεωρεί δεδομένη την αύξηση των ανωτέρω ποσοστών σε περίπτωση απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και της υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου εγκατάστασης 50.000 ηλεκτρονικών κουλοχέρηδων σε όλη την χώρα. Κάνοντας λόγο για μύηση των παιδιών όλων των ηλικιών στα τυχερά παιχνίδια και άμεση προσβασιμότητα στο συνοικιακό και οικιακό τζόγο, κατέληξε πως τα επιπλέον τυχερά παιχνίδια θα κοστίσουν στη χώρα μας δισεκατομμύρια ευρώ σε «χαμένη» παραγωγικότητα, δημιουργικότητα και διαθέσιμο εισόδημα.

    Τέλος, όπως καταλήγει η διακήρυξη της Κίνησης, «δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2010 να προγραμματίζεται η περαιτέρω αφαίμαξη του Ελληνα πολίτη με αιχμή δόρατος τον τζόγο, τη στιγμή που χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας». *

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 15:28 | Μάνος

    Ας υποθέσουμε ότι έχω ένα μικρό internet cafe σε μια γωνιά της Ελλάδας. Ο τζίρος μου έχει πέσει πολύ αλλά καταφέρνω κουτσά στραβά να βγάλω τα προς το ζην. Ας υποθέσουμε ότι σιχαίνομαι τον τζόγο αλλά ξέρω καλά πως ο κλάδος μου χωρίζεται σε αυτούς που θέλουν να έχουν τα μαγαζιά τους όπως είναι και σε αυτούς που περιμένουν την ευκαιρία να τα κάνουν φρουτάδικα.

    Εχω πληρώσει τους υπολογιστές μου. Έχω πληρώσει τα προγράμματα που έχω και τα τέλη για τα παιχνίδια. Τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει πιστοποιημένο ψυχαγωγικό παιχνίδι το 2010. Μας λένε στο νομοσχέδιο ότι πρέπει να έχω πιστοποιημένα παιχνίδια, να πληρώσω γι’ αυτά και να ελέγχομαι από κεντρικό σύστημα. Μας λένε ότι θα επιβάλλουν ανώτατο αριθμό υπολογιστών ανά περιοχή!

    Τι ακριβώς να πιστοποιήσω; Τα παιχνίδια στο facebook και τα flash games που βγαίνουν κάθε μέρα; Ο κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο web μπορεί να γίνει παιχνιδομηχανή και αυτό το ξέρουν όλοι.

    Αντιμετωπίζουν από την αρχή όλα τα internet cafe σαν κέντρα τζόγου βάζοντας ανώτατο αριθμό υπολογιστών. Δεν θέλω να κάνω το μαγαζί μου φρουτάδικο. Είναι άλλη δουλειά. Άλλο να έχεις 30 μηχανήματα που κάθεται κάποιος να παίξει Lineage ή να δει τα mail του και άλλο να έχεις μαγαζί με 30 φρουτάκια. Επιλογή όμως δε θα έχει κανένας μας με αυτές τις προτάσεις. Υποχρεωτικά τα περισσότερα internet café θα βάλουν τυχερα παιχνίδια για να επιβιώσουν. Αν βεβαία δεν μπουν όλα τα φρουτάκια στα πρακτορεία προπό.
    Το 2002 πολλά μαγαζιά κλείσανε γιατί τους πήρε η μπάλα μαζί με τους κουλοχέρηδες. Τώρα πάει να γίνει μια από τα ίδια. Από το 2002 μέχρι το 2010 η τεχνολογία πήγε ένα έτος φωτός μπροστά όμως η ιδέες στην Ελλάδα έμειναν στο 1990.

    Ας καταλάβουν ότι για άλλη μια φορά μας καταδικάζουν. Βάζουν παιχνίδια και τζόγο στο ίδιο τσουβάλι και αυτό που θα κερδίσει θα είναι ο τζόγος. Ζούμε στη δεκαετία του facebook και των blogs και αυτοί μιλάνε για pac-man και ραλλάκια. Αμιγώς ψυχαγωγικά internet cafe δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν με αυτές τις πρακτικές και μόνο τα φρουτάδικα θα μείνουν. Η ασχετοσύνη τους θα τινάξει στον αέρα άλλον έναν κλάδο.

  • 31 Αυγούστου 2010, 21:59 | Γιάννης Σαμολαδάς

    Τα τεχνικά ψυχαγωγικά παίγνια απευθύνονται κυρίως σε ανήλικους.Γι’αυτό,πέραν του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος δεν θα πρέπει να επιβληθεί και τελος διενέργειας τεχνικών παιχνίων,διότι αυτό θα επιβαρύνει το κόστος.Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα παιδιά δεν έχουν εισόδημα και παίζουν το χαρτζιλίκι τους.Επιπλέον εάν ένα κατάστημα τοποθετήσει δύο ή τρία μηχανήματα μόνο,να μην απαιτήται ειδική άδεια,πράγμα που γίνεται σε άλλες χώρες εδώ και χρόνια.

  • 31 Αυγούστου 2010, 20:26 | kostis

    Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ…….ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΡΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΙΑΣ ΤΩΝ…

    ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ…….ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!! ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΓΟΝΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ….ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ…….ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ . ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΘΕΩΣΕ ΤΗΝ……ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ .ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ…. ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ !!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ……ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ !!!

  • Τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια δεν έχουν καμία σχέση με τζόγο. Δεν πρέπει πλέον, σ’ αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε, να βάζουμε τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια στο ίδιο επίπεδο με τα τυχερά εν γένει. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν υπάρχει ποσοτικός περιορισμός στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών. Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι τα έσοδα αυτών των παιχνιδιών δεν επιτρέπουν καμία επιπλέον φορολόγηση (ετήσιο τέλος διενέργειας κ.λ.), πέραν του ΦΠΑ και των καθαρών ετήσιων κερδών. Μετά το 2002 πολλοί επαγγελματίες, που ασχολούνται μόνο με τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια, πλήρωσαν όσο κανένας άλλος την απαγόρευση όλων παιχνιδιών. Η κυβέρνηση έχει πλέον την υποχρέωση να επιτρέψει στην Ελλάδα την ελεύθερη λειτουργία των τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, όπως σ’ όλες χώρες της Ευρώπης, χωρίς εμπόδια.

  • 30 Αυγούστου 2010, 17:02 | ΓΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    κ.κ. των υπουργειων και των οικονομικων επιτελειων!Μαλλον δεν εχετε αντιλοιφθει τι καιρο παιρναμε ή καλυτερα τι καιρος ερχεται!Καθημερινα οι τζοιροι στα καθαρα internet cafe συμπιεζονται(μειωνεται σημαντικα το οικογενειακο εισοδημα με αποτελεσμα το χαρτζιλικι των νεων και των φοιτητων να μην επιτρεπει «πολυτελειες» ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ 1000 και πλεον επιχειρησεων
    που απασχολουν απο 3 εως 5 υπαλληλους δηλαδη 5000 ατομα επιπλεον ανεργοι, εκατονταδες καταστηματαρχες χρεωμενους,μειωση εισπραξης Φ.Π.Α.,εκατονταδες καταστηματα ξενοικιαστα,εκατονταδες υπαλληλοι επιχειρησεων support στο δρομο και οτι μπορει να φανταστει καποιος σε οτι σχετιζεται με ενα καταστημα.Το χειροτερο ειναι οτι μεχρι τωρα ηταν καθολικα απαγορευμενοι οι κουλοχερηδες και τωρα μας επιβαλλετε καθολικη καθιερωση τους.
    Καντε οτι ειναι δυνατον για να μπορεσει ο κλαδος των net-cafe να παραμεινει υγιεις γιατι μην ξεχνατε ζουμε στο 2010!!!!!!!!!!

  • 29 Αυγούστου 2010, 19:46 | Δαμιανός Πετρόπουλος

    Επειδή στο παρελθόν μπερδευτήκατε μια ερώτηση , τεχνικά ψυχαγωγικά εννοείτε παιχνίδια που παίζουν τα παιδάκια και όχι μόνο π.χ warcraft – lineage2 τάβλι flash games στο facebook – photoplay ?

    Oι παρακάτω ερωτήσεις είναι εφόσον εννοείτε τεχνικά ψυχαγωγικά τα παιχνίδια οποία δεν είναι τυχερά – τζόγος

    Το εφάπαξ τέλος και το ετήσιο τέλος πως το βγάλατε? Είδατε τι τζίρο κάνουν τα ιντερνέτ καφέ και είπατε “ τόσο ” πρέπει να είναι?

    Θα πληρώνουμε και το ετήσιο τέλος και φ.π.α για παροχή υπηρεσίας ?

    Θα υπάρχει περιορισμός στο πόσα τερματικά θα έχει η κάθε πόλη ? Για ποιο λόγο γίνετε αυτό στα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια ?

    Φροντίστε να μην μπερδευτείτε πάλι μεταξύ τυχερών και τεχνικών παιχνιδιών και την πληρώσουν αυτοί με τα τεχνικά ψυχαγωγικά πάλι , και πληρώσουν εννοώ κλείσουν φυσικά…

  • 29 Αυγούστου 2010, 11:46 | nikos tsausoglu

    καλημερα σας ριχνοντας μια γρηγορη ματια στα σχολια για τα παιχνιδια παρατηρω οτι εχει πιασει τοπο η λασπη του κιτρινομακη ακουστε κυριοι για να ενημερωθειτε στα ψυχαγωγικα παιχνιδια οπαιχτης δεν παιζει χρηματα παιζει μονον για διασκεδαση παιζει για την πλακα του ο δε εππαγγελματιας εχει πληρωσει με τιμες του 2002 το σημα 900 ευρω και προσπαθουσε με το τετρις το φοτο πλαυ το ποδοσφαιρακι και εκατονταδες αλλα παιχνιδια να σταθει ως μαγαζι κοβοντας στο τελοςτου καθε μηνα και παροχη υπηρεσιων το ιδιο διαστημα αχορταγα οντα μεσα στον κλαδο γεμισαν την αγορα με τυχερα αυτη λοιπον την αμαρτια την πληρωσαν τοτε χιλιαδες μαγαζια και χιλιαδες εργαζομενοι που εμειναν χωρις δουλεια σημερα λοιπον το κρατος ελπιζει να εισπραξει εκατομυρια ευρω απο εμας που καταστραφηκαμε οικονομικα ενω θα μπορουσε οπως θελει να κανει τωρα να δεχτει οτι υπαρχουν και χυχαγωγικα παιχνιδια σημερα λοιπον πως να και απο που και με τι λεφτα να ξεκινισουμε παλι απο την αρχη ??

  • Κύριε υπουργέ
    Το ψυχαγωγικό παιχνίδι δεν πρέπει να έχει ποσοτικό περιορισμό εφάπαξ τέλος και, επιπλέον, ετήσιο τέλος. θα είναι εις βάρος του χαρτζιλίκι των παιδιών με την ίδια λογική θα φορολογηθεί και η πιπίλα γιατί κάποια στιγμή το παιδί με αυτήν παίζει. Όσο για τον έλεγχο και χαρακτηρισμό να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το Πανευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια (Pan-European Game Information – PEGI). Από τα στοιχεία που έχει το υπουργείο οικονομικών και εσωτερικών γνωρίζετε ότι είχαν εκδοθεί τα τελευταία χρόνια 6.600 άδειες υπηρεσίας προσφοράς διαδικτύου που κατά πλειοψηφία είχαν ανοιχτή τα καταστήματα από νέους στην ηλικία επιχειρηματίες όπου εκτός των άλλων ωφέλιμων υπηρεσιών που προσφέρουν αυτοί οι χώροι πάρα πολλά παιδιά παίζουν ψυχαγωγικά παιχνίδια. Όμως λόγο του μεγάλου κόστους συντήρησης, ανανέωσης και λειτουργίας αυτά τα καταστήματα καθημερινός κλείνουν και σήμερα υπολογίζονται στα 1200. Είναι αδύνατον να δεχτούν όλοι αυτοί οι χώροι επιπλέον επιβάρυνση .οδηγούνται κατευθείαν στο άμεσο κλείσιμο.

    ΝΙΚΟΣ ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
    Κατασκευαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών

  • 28 Αυγούστου 2010, 18:04 | Σέργιος Μαναράκης

    Γιατί θα πρέπει να υπάρχει περιορισμός στα Ψυχαγωγικά, Τεχνικά παιχνίδια;
    Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι όποιος επιθυμεί να «παίξει» με αυτά δεν θα μπορέσει να το κάνει;
    Στο internet κυκλοφορούν εκατοντάδες flash games διαφόρου περιεχομένου και δυσκολίας. Επίσης η αγορά είναι γεμάτη από εκατοντάδες «τίτλους» τέτοιου είδους παιχνιδιών.

    Όπως είναι διατυπωμένο το ερώτημα κινείται σε ΛΑΘΟΣ δρόμο.
    Δεν θα πρέπει να εξετάζεται ο ΑΡΙΘΜΟΣ των μηχανημάτων, αλλά ο ΤΟΠΟΣ που αυτά θα βρίσκονται. Με άλλα λόγια το ΕΙΔΟΣ του καταστήματος στο οποίο θα επιτρέπεται η ύπαρξη των ψυχαγωγικών, τεχνικών παιχνιδιών.

    Απαντώντας λοιπόν σε αυτό το ερώτημα θα έλεγα ότι οι άδειες θα πρέπει να δίνονται ΜΟΝΟ σε internet cafe και σε επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο αντικείμενο απασχόλησης τα ψυχαγωγικά, τεχνικά παιχνίδια.

    Το κόστος της άδειας ανά μηχάνημα θα πρέπει να μην απαγορευτικό για τον επιχειρηματία.

  • 28 Αυγούστου 2010, 18:26 | ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΜΙΓΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟ.ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΥΧΕΡΑ

  • 28 Αυγούστου 2010, 14:38 | nikos tsaoysoglu

    καλημερα σας ριχνοντας μια γρηγορη ματια στα σχολια ψαχνω να βρω ψυχιατρο για ατομα που εχουν τετοιο παθος για τα παιχνιδια και τα βλεπουν ολα τυχερα τα ψυχαγωγικα παιχνιδια πληρωσαν την ζημια ενω καποιοι με τις καταληλες γνωριμιες εχτισαν πολυκατοικιες εχω την εντυπωση οτι μας βαζουν ολους χρονια τωρα στο ιδιο τσουβαλι ταψυχαγωγικα πληρωσαν 900 ευρω ανα παιχνιδικαι αυτη την αληθεια την εθαψαν οι τοτε τηλεδικαστες σημερα που μας κατεστρεψαν οικονομικα θελουν να παρουν λεφτα και να κανουν περιορισμους σε αυτους που σεβαστηκαν τους νομους και την κοινωνια ενω η αλητεια του τζογου θησαυριζει γιωργο τα γνωριζεις αυτα παρε κεφαλια εκει που πρεπει οι υπολοιποι αγωνιζονται τιμια δεν φταινε εχω κομενα τηλ. φωτα χρωσταω εισφορες τεβε εαν ειχα φρουτακια θα ημουν μια χαρα τωρα ειμαι στο ελεος του καθε μπλογγερ που εχει αποψη για κατι που δεν γνωριζει για οποιαδηποτε διευκρινηση ειμαι στην διαθεση σας ευχαριστω

  • 28 Αυγούστου 2010, 11:29 | MANOLISK55

    Σε αυτό το άρθρο δεν θα έπρεπε να υπάρχει ερώτηση.Τα τεχνικά ψυχαγωγικά παιγνίδια,δεν θα πρέπει να έχουν όριο ούτε ανά κάτοικο,ούτε σε ποσότητα. Θα πρέπει να δοθούν ΠΑΝΤΟΥ,και απεριόριστα.Εξάλλου το λέει και η λέξη μόνη της, (ψυχαγωγικά).

  • 27 Αυγούστου 2010, 21:27 | Jeffrey Κουτόγιωργας

    Κύριοι
    Νομίζω ότι πρέπει να σοβαρευτούμε,είναι δυνατόν να υπάρχουν περιορισμοί ως προς τον αριθμό των μηχανημάτων?
    Είναι γνωστό ότι λεφτά υπάρχουν επομένως γιατί να υπάρχουν περιορισμοί?
    Εφόσον έχουμε γίνει Ευρώπη σε όλα τα άλλα ζητήματα πρέπει να γίνουμε και σε αυτό.
    Η πρόταση μου είναι 2000 μηχανάκια ανά 1000 κατοίκους.
    Ετσι ο καθένας απο εμάς θα έχει στη διάθεση του 2 μηχανάκια.
    Πρέπει να ξεφύγουμε επιτέλους από τη μιζέρια.

  • 27 Αυγούστου 2010, 16:52 | ΜΑΚΡΗΣ ΘΑΝΟΣ

    Καλησπέρα

    Είμαι ιδιοκτήτης Internet Cafe και μάλιστα συγκεκριμένης αλυσίδας. Είτε είναι μεγάλο ή μικρό κατάστημα Internet Cafe ,οι επιπτώσεις αυτού του μέτρου είναι εξίσου καταστροφικές.

    Ειλικρινά ΚΑΝΕΝΑ κατάστημα που παρέχει μόνο ψυχαγωγικά παιχνίδια και Ιντερνετ για Facebook και άλλα Social Site και ΟΧΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ «καμουφλαρισμένα» με τον τίτλο Internet Cafe, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Θα κλείσουν όλα τα πραγματικά Internet Cafe και απλά θα μείνουν ΜΟΝΟ τα ‘φρουτάδικα’ που θα συνεχίσουν και με νόμιμο πλέον τρόπο να κλέβουν τον κόσμο.

    Όσο για κάποιους χρήστες που θέλουν να τζογάρουν μέσω Ιντερνετ είτε σε Online στοιχήματα είτε σε Casino ,θα μπορούν να το κάνουν είτε μεσω του σπιτιού τους, είτε πηγαίνοντας στην Πλατεία Συντάγματος είτε γενικά μπροστά σε δημόσια κτίρια τα οποία προσφέρουν δωρεαν ασύρματο δίκτυο και θα τζογάρουν απο το παγκάκι τα χρήματα τους έτσι και αλλίως.

    Και αν κάποιος πάει στα Starbucks με το Laptop του και παίζει Online Casino ή στοιχηματίζει για το Champions League, θα είναι παράνομος? Θα υπάρχει και σήμα στο κάθε τραπέζι που έχει το Starbucks?

    Δηλαδη καταλήγουμε ότι επειδή το κράτος είναι ανίκανο να ελέγξει ποιό κατάστημα έχει υπολογιστές που τζογάρουν και ποιό κατάστημα έχει υπολογιστές που πραγματικά πάιζουν παιδιά εκεί (και πλέον με την οικονομική κρίση είναι και η ποιο φθηνη ψυχαγωγία για αυτα), θα κλείσουν αυτά τα καταστήματα και κατα συνέπεια οικογένειες ολόκληρες θα μείνουν αφραγκες, καταστήματα με αξία χιλιάδων ευρω(σε υπολογιστές και άλλο εξοπλισμό) θα απαξιωθούν τελείως και τέλος νέα παιδιά που εργάζονται στα περισότερα από αυτά τα καταστήματα να μείνουν άνεργα.

    Μακάρι κάποιος υπεύθυνος να μπορέσει να δει το πραγματικό πρόβλημα που δημιουργεί αυτό το μέτρο και να μην αφήσει υγιείς κατα τα άλλα επιχειρισεις που προσφέρουν στην κοινωνία να κλείσουν μια για πάντα.

  • 27 Αυγούστου 2010, 15:02 | σωτηροπουλος γιαννης

    Δεν νομίζω να χρειάζεται περιορισμός στα τεχνικά παιχνίδια πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιος νόμος μιλάμε για τα ψυχαγωγικά παιχνίδια τύπου πακμαν –ποδόσφαιρα- αφής γνώσεων κλπ.Να μην υπάρχει και όριο ηλικίας σε αυτά και να μην χρειάζεται ειδική άδεια .Χωρίς ετήσιο παράβολο η άλλη φορολογία πάρα μόνο επί του χρόνου λειτουργίας του.Ενα ελάχιστο αντίτιμο που θα πληρώνεται με το τέλος του επόμενου μηνός λειτουργίας (ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ)θα πληρώνεις όσο είναι σε χρήση και θα έχεις χρήματα για να πλήρωσης το μηνιαίο τέλος που θα είναι ελάχιστο και θα το έχουν όλοι Σε τι θα εξυπηρετούσε ο κλειστός αριθμός δεν μπορώ να καταλάβω Παιδικά τεχνικά ψυχαγωγικά ειναι.γιατι πρέπει να είναι αποκλειστικά με οθόνη ?Το πάγιο εφάπαξ τέλος που προτείνετε ήταν η αρχή για να μετατρέπονται όλα τα παιχνίδια σε τυχερά διότι κανείς δεν μπορούσε από τις εισπράξεις των συγκεκριμένων παιχνιδιών να πλήρωση το παράβολο και εσείς μιλάτε τώρα για συνάρτηση εφάπαξ εισφοράς και παράβολου Δυο και τρεις φόροι στο ίδιο αντικείμενο Είναι παράνομο νομίζω αυτό. Έκτος εάν θέλετε με την κατάρτιση του νόμου αυτού να λέτε ότι και οι προηγούμενοι αφού τα μετατρέπετε σε τυχερά πληρώστε κάτι και εσείς
    Γιαννης σωτηροπουλος

  • 27 Αυγούστου 2010, 14:48 | Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

    Πλαίσιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για Δημόσια Διαβούλευση: «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων»

    Σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με το άρθρο 6 (Τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια)

    Η χορήγηση αδειών κτήσης, λειτουργίας και το κόστος των μηχανημάτων διεξαγωγής ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών κατά την εκτίμησή μου πρέπει να γίνουν με τα εξής κριτήρια:

    (Κατανομή μηχανημάτων):
    • Σχέση ζήτησης – προσφοράς. Υπάρχει η πιθανότητα σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό να μην υπάρχει έντονη διάθεση συμμετοχής σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Μία κατανομή με βάση μόνον την αναλογία τερματικών ανά πλήθος κατοίκων σε μία τέτοια περίπτωση ουσιαστικά θα ισοδυναμούσε με προσπάθεια «επιβολής» αυτών των παιχνιδιών στην καθημερινότητα του πολίτη. Αντίθετα, ενδέχεται σε κάποιες περιοχές (σενάριο που κατά πάσα πιθανότητα ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα) να υπάρχει αυξημένη ζήτηση ώστε δεν βλέπω τον λόγο γιατί εκεί να υφίσταται περιορισμός τερματικών ανά κάτοικο. Άλλωστε έχω την αίσθηση πως ο Νόμος έρχεται για να ρυθμίσει και να επιβάλλει κανόνες σε μία ελεύθερη αγορά όπου ο νόμος προσφοράς – ζήτησης αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της. Για να επιτευχθεί βεβαίως η σωστή κατανομή των μηχανημάτων με βάση το συγκεκριμένο κριτήριο θα πρέπει να έχει προηγηθεί «έρευνα αγοράς», είτε με την μορφή της επιτόπιας καταγραφής των ιδιαίτερων συνθηκών κάθε περιοχής ή επωφελούμενοι των στατιστικών στοιχείων που διαθέτουν όσοι Οργανισμοί/πάροχοι διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.
    • Ειδικά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής. Τρανό παράδειγμα τα νησιά μας, όπου ο πληθυσμός τους εποχιακά αυξομειώνεται τόσο έντονα ώστε η κατανομή μηχανημάτων με βάση τον πληθυσμό μάλλον ισοδυναμεί με δυσεπίλυτο γρίφο. Σε τέτοιες περιπτώσεις για αναγάγουμε το ζήτημα στο προηγούμενο κριτήριο πρέπει να ληφθεί υπόψη η ζήτηση κατά τους μήνες «αιχμής».
    • Συνάρτηση των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι χώροι εγκατάστασης των τερματικών. Η τοποθέτηση μηχανημάτων για παράδειγμα σε ένα καζίνο κατά την εκτίμησή μου θα είχε ως μοναδικό περιορισμό τον χώρο που προτίθεται να διαθέσει το ίδιο το καζίνο για την εγκατάσταση των μηχανημάτων. Σε χώρους όμως όπου συναθροίζονται και ανήλικοι (πχ καφετέριες) νομίζω πως θα πρέπει να εγκατασταθούν με φειδώ, με γνώμονα την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των ανηλίκων.
    • Στόχοι και προσδοκίες από τις εισπράξεις. Αφού έχουν προηγουμένως εξασφαλιστεί όλες οι προϋποθέσεις για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των παιχνιδιών λαμβάνοντας υπόψη ως πρώτο και κύριο μέλημα την προστασία του πολίτη (πχ υπεύθυνος στοιχηματισμός) θα πρέπει να εστιάσουμε στην κατανομή των τερματικών με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η – κατά το δυνατόν – μεγαλύτερη «απόδοσή» τους και για την Πολιτεία (αυτό δεν έχει να κάνει με το ποσοστό κέρδους αλλά αποκλειστικά με την ζήτηση). Αποτελεί μία επέκταση της πρώτης πρότασης.

    (Κόστος μηχανημάτων):
    • Αναλογικότητα κόστους μηχανημάτων. Το κόστος ανά μηχάνημα κατά βάση εξαρτάται από το προσδοκώμενα οφέλη που θα αποφέρει. Ως εκ τούτου, μία πρόταση για το κόστος θα ήταν η αναλογικότητα του κόστους ανά μηχανή και με βάση την απόδοσή τους. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να οριστεί κάποιο ελάχιστο (ενιαίο) αντίτιμο καταβολής για την κτήση και λειτουργία τερματικών μηχανημάτων και μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος (6 – 12 μήνες) να υπολογιστεί η «αποδοτικότητά» τους ώστε σε όσα σημεία οι μηχανές αποδίδουν περισσότερα κέρδη στους κατόχους τους να επιβαρύνονται για αυτές με επιπλέον ποσό. Εναλλακτική πρόταση αποτελεί η αναλογικότητα του κόστους ανά γεωγραφική περιοχή (λαμβάνοντας υπόψη την σχέση ζήτησης – προσφοράς, τα ειδικά πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και των προϋποθέσεων των χώρων εγκατάστασης των μηχανημάτων).

    Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

  • 27 Αυγούστου 2010, 11:01 | ΖΕΥΓΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ
    ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΑΝ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ (ΗΥ) ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ – ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
    ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΦΠΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ , ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 15% ΛΟΓΟ ΚΡΙΣΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ INTERNET CAFÉ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΝΤΕ
    ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
    ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΤΙΣΗΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ(ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΙΝ. ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ) ΚΑΙ Η/Υ (NET BOOK) ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ INTERNET CAFÉ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ
    ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ (ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΔΗΛΑΔΗ )
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ(ΗΥ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑ 3 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΜΕΡΙΚΟΣ
    ΗΤΟΙ ΣΕ € ANA 3 ΧΡΟΝΙΑ 150-180€ ΑΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ 700-800€
    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΗ ΕΞΑΕΤΙΑ 140€ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤ ΕΛΑΧΙΣΤΟ
    ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ 1000,00€ ΜΕ 1300,00€ ΜΕΙΟΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ 140€ ΜΕΙΟΝ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΞΟΔΟ (ΕΝΟΙΚΙΑ, ΤΕΒΕ, ΔΕΗ ΚΤΛ )
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΑ?
    400-500?
    ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΣ
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΤΕ ΑΝΑ 1000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ 50% ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 49% ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Η ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ , ΟΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕΙΝΑΜΕ , ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΟΝΤΟ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΧΕΣΤΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΑ ΤΑ INTERNET CAFÉ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 98-99 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:12 | Sifis

    Το θέμα δεν είναι αν τα μηχανήματα πρέπει να είναι 1/1000 ή 10/1000 ή 100/1000. Το θέμα είναι τα μέτρα προστασίας και ο τρόπος παιξίματος. Διότι αν οι όροι παιχνιδιού είναι σκληροί (παίξιμο με κάρτα, μικρό περιθώριο κέδρους, είσπραξη κερδών από τράπεζα 2 φορές το μήνα), τότε τα 90 μηχανήματα από τα 100 θα πιάνουν σκόνη και αράχνες. Άρα πρέπει να ξέρουμε *ακριβώς* τα είδη και τους όρους των παιχνιδιών πριν πούμε αναλογία.

  • 27 Αυγούστου 2010, 09:15 | paignio

    Παρακαλώ να προσεχθεί ιδιαίτερα η έννοια του τεχνικού παιχνιδιού. Τεχνικό συμφωνα με τη βιβλιογραφία αλλά και στην πράξη χαρακτηρίζεται ένα παίγνιο στο οποίο ο παίκτης έχει τη δυνατότητα και την ευχαίρεια παρέμβασης. Στα ηλεκτρονικά προγραμματιζόμενα παίγνια ποιά είναι η δυνατότητα παρέμβασης και ελευθερίας επιλογών του παίκτη? Οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι τυχερά και όχι τεχνικά παιχνίδια. Επίσης, ποια θα είναι η γκανιότα σε αυτά?

  • Δεν πρέπει τα ψυχαγωγικά παιχνίδια να ξεπεράσουν τα 2 ανά 2000 κατοίκους. Το ετήσιο κόστος ανά μηχάνημα πρέπει να κυμαίνεται από 1500 – 2500€. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα δημιουργηθεί ειδικό πανίσχυρο σώμα επιθεωρητών τυχερών παιχνιδιών, υπό την εποπτεία της Επιτροπής Τυχερών (με μικρή τροπολογία και ψυχαγωγικών) Παιχνιδιών, με κλιμάκια επιτόπιου ελέγχου σε κάθε πόλη και σε κάθε κατάστημα. Τα καταστήματα δεν μπορούν να ξεπερνούν τα δύο (2) σε πόλεις μέχρι 50.000 κατοίκους, τα τέσσερα (4) σε πόλεις μέχρι 200.000 κατοίκους και τα οχτώ (8) σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων.

  • 27 Αυγούστου 2010, 00:23 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    4 / 1000 κατοίκους με κόστος 1000 ευρό ετησίως.

  • 26 Αυγούστου 2010, 23:01 | σωτηροπουλος γιαννης

    Γιατί θα πρέπει  ένας υπολογιστής η ένα μηχάνημα τύπου foto play(μηχάνημα γνώσεων) να είναι συνδεδεμένο με κεντρικό server ?γιατί θα πρέπει όλα τα μηχανήματα να είναι αγορασμένα από την Ελλάδα σε ληστρικές τιμές? .Δεν σου παρέχεται το διαδίκτυο εάν δεν έχεις δικό τους αριθμό μηχανήματος Αυτό το μηχάνημα θα πάρει και την έγκριση από την επιτροπή ,θα είναι ίδιο με το δικό μου άλλα δεν θα μπορώ να το λειτουργώ γιατί δεν θα είμαι στο server του Είναι δυνατόν να πληρώσω πάγιο τέλος και ετήσιο παράβολο? Τα περισσότερα μηχανήματα τύπου δεν κερδίζουν 200 ευρώ τον μήνα Γιατί θα πρέπει να δουλέψουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες ? θα μονοπωλήσουν την αγορά εκτοπίζοντας όλους τους άλλους?Αυτό είναι το μέλημα τα μονοπώλια?δεν νομίζω Να ορίζεται ένα σύστημα μέτρησης έσοδων (ταμειακή μνήμη πχ)η κατ αποκοπή ένα έσοδο ετήσιο που θα προστίθεται στο εισόδημα βέβαια πάντα σε συνάρτηση με την περιοχή (πολη) αν και ο Καλλικράτης θα δείξη μια πλασματική αύξηση του πληθυσμού των επαρχιακών δήμων Έτσι και θα μπορέσουμε να δουλέψουμε τα τεχνικά παιχνίδια και τους υπολογιστές και το κράτος θα κερδίσει χρήματα μια και θα κρατηθούν στα καταστήματα μας Αρκετά από αυτά και τα χρήματα που θα κερδηθούν θα καταναλωθούν στην Ελλάδα
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

  • 26 Αυγούστου 2010, 21:20 | bill

    ολες αυτες οι προτασεις εχουν να κανουν με τα  internet cafe-internet stations
    το μονο που μπορουν να καταφερουν ειναι το κλεισιμο των 700-800 καταστηματων που εχουν καταφερει με πολλες θυσιες να μεινουν ανοιχτα.
    δηλαδη να μεινουν χωρις ουτε τα βασικα 700-800 οικογενειες.
    επισης αυτα τα μετρα ειναι υπερ των μεγαλων καταστηματων (gnet-bNb) και κατα των μικρων και γειτονικων καταστηματων….οπως γινεται δλδ σε ολο το συστημα της κοινωνιας μας ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ…
    μια ερωτηση προς εσας…πως γινεται ενα καταστημα με 10 pc και τιμη ανα ωρα  στο 1ευρω να σας δωσει τα 1000 και πανω που θα ζητησεται?
    ειναι λαθος και θεωρω οτι η κυβερνηση του γ.παπανδρεου  δεν θα κανει κατι τετοιο
    ΝΑΙ στον ελεγχο
    ΝΑΙ σε προτασεις για την προστασια των ανηλικων
    ΟΧΙ στην οικονομικη εξαντληση ενος κλαδου που αργοπεθαινει μονος του, λογω του χαμηλου κοστους  πλεον των υπηρεσιων ιντερνετ στο καθε σπιτι.
    και κατι τελευταιο….οι ιδιοκτητες των μικρων και οχι των ευνοουμενων μεγαλων αναγκαζονται και καθονται συνεχομενα 24ωρα στα καταστηματα τους(στεροντας τις οικογενειες τους)για να μπορεσουν να βγαλουν περα τα εξοδα.
    ψηφιζω πασοκ 20 χρονια
    ειμαι ιδιοκτητης ιντερνετ καφε
    βλεπω τον γιο μου 2 φορες την εβδομαδα
    γιωργο σκεψου καλα και σωστα
    με εκτιμηση
     
     

  • 26 Αυγούστου 2010, 18:13 | παπαθανασιου ευσταθιος

    2 μηχανήματα/1000 κατοίκους,περισσότερα θα διαρρήξουν τον κοινωνικό ιστό (εγκληματικότητα κ.λ.π.)