Άρθρο 1 – Ορισμοί

1. Ανάλογα με τον τρόπο διεξαγωγής τους, τα παιχνίδια κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες:
α) τα «Ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια», το αποτέλεσμα της διενέργειας των οποίων, εξαρτάται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο, από την τεχνική ή πνευματική ικανότητα του παίκτη και η διεξαγωγή τους γίνεται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς, μπορούν να παιχτούν από ένα παίκτη ή ανταγωνιστικά με περισσότερους παίκτες και επιτρέπουν την παράταση του χρόνου διεξαγωγής του παιχνιδιού ή την επιβράβευση με τη συγκέντρωση βαθμών. Στα παιχνίδια αυτά δεν επιτρέπεται να συνομολογηθεί στοίχημα μεταξύ οποιωνδήποτε προσώπων ή να αποδοθεί οποιασδήποτε μορφής οικονομικό όφελος στον παίκτη. Μπορεί να αποδοθούν στον συμμετέχοντα ή στους συμμετέχοντες αγαθά χαμηλής αξίας άμεσα ή και έμμεσα μέσω διεξαγωγής «τουρνουά» .
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και όσα παιχνίδια χαρακτηρίσθηκαν ως «τεχνικά παίγνια» με βάση τις διατάξεις του β.δ. 29/1971 (Α’ 21), μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Τα κάθε είδους τερματικά με οθόνη στα οποία εγκαθίστανται ή λειτουργούν ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια δεν επιτρέπεται να διαθέτουν σύστημα υπολογισμού, καταγραφής (αποτύπωσης) και απόδοσης οικονομικού οφέλους στον παίκτη.
β) τα «Τυχερά παιχνίδια» προϋποθέτουν την καταβολή στοιχήματος , για συμμετοχή στη λειτουργία ή στη διεξαγωγή τους και το αποτέλεσμα τους εξαρτάται, αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο, από την τύχη. Το αποτέλεσμά τους μπορεί να αποδώσει στον παίκτη οικονομικό όφελος.
Ως τυχερά παιχνίδια θεωρούνται και τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια που παραλλάσσονται σε τυχερά ή για το αποτέλεσμα των οποίων συνομολογείται στοίχημα μεταξύ οποιωνδήποτε προσώπων ή το αποτέλεσμα τους μπορεί να αποδώσει στον παίκτη οικονομικό όφελος οποιασδήποτε μορφής. Στην κατηγορία των τυχερών παιχνιδιών εντάσσονται και όλα όσα χαρακτηρίσθηκαν ως «μικτά παίγνια» ή «τυχερά παίγνια», με βάση τις διατάξεις του β.δ. 29/1971, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.
Το οικονομικό αυτό όφελος μπορεί να ρυθμίζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους: είτε να είναι «περιορισμένου οφέλους» όπου ο παίκτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον της μίας μονάδας πίστωσης και η μέγιστη απόδοση προς τον παίκτη δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο πολλαπλάσιο της μονάδας πίστωσης για την κάθε φορά, είτε «τυχερά παιχνίδια» όπου το κέρδος δεν σχετίζεται με τη μονάδα πίστωσης συμμετοχής.
2. Ανάλογα με τον τρόπο διεξαγωγής τους, τα τεχνικά και τυχερά παιχνίδια διακρίνονται σε:
«Μηχανικά παιχνίδια»: Παιχνίδια που για τη διεξαγωγή τους είναι αναγκαία η συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη.
«Ηλεκτρικά παιχνίδια»: Παιχνίδια που για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται ηλεκτρικοί υποστηρικτικοί μηχανισμοί, όσο και η συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη.
«Ηλεκτρομηχανικά παιχνίδια»: Παιχνίδια που για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται ηλεκτρομηχανικοί υποστηρικτικοί μηχανισμοί, όσο και η συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη.
«Ηλεκτρονικά παιχνίδια»: Παιχνίδια που για τη διεξαγωγή τους, εκτός των υποστηρικτικών ηλεκτρομηχανικών, ηλεκτρονικών και άλλων μηχανισμών, απαιτείται η ύπαρξη και η εκτέλεση ηλεκτρονικού λογισμικού.
«Εξ αποστάσεως στοιχηματισμός»: Ο στοιχηματισμός μέσω του διαδικτύου (internet) ή άλλων οπτικοακουστικών και ηλεκτρομαγνητικών μέσων (itv, mobile).
3. Λοιποί ορισμοί:
«Μονάδα Πίστωσης»: Η λογιστική μονάδα που αντιπροσωπεύει το ελάχιστο χρηματικό ποσό συμμετοχής του παίκτη στο κάθε παιχνίδι.
«ΙSPs»: Internet Service Providers – Πάροχοι διαδικτυακής επικοινωνίας.
«VLTs» (Video Lottery Terminals): Ένα ή περισσότερα ηλεκτρονικά τερματικά με οθόνη, συνδεδεμένα με κεντρικό πληροφοριακό σύστημα. Λειτουργούν με την εισαγωγή από τον παίκτη χαρτονομίσματος ή ειδικής κάρτας και ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του, πέραν του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα, δύναται να αποδίδει στον παίκτη, μέσω εξαργυρώσιμης απόδειξης, ορισμένο κέρδος, το οποίο εξαρτάται από την τύχη ή τις γνώσεις ή τη δεξιότητα του παίκτη ή από συνδυασμούς αυτών. Για να συμμετάσχει σε ένα παίγνιο, ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες της μίας μονάδας πίστωσης στο παιγνιομηχάνημα.
«AWPs» (Amusement With Prizes): Ένα ή περισσότερα ηλεκτρονικά τερματικά με οθόνη, συνδεδεμένα με κεντρικό πληροφοριακό σύστημα. Λειτουργούν με την εισαγωγή από τον παίκτη χαρτονομίσματος ή ειδικής κάρτας και ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του, πέραν του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα, δύναται να αποδίδει στον παίκτη, μέσω εξαργυρώσιμης απόδειξης, κέρδος, το οποίο εξαρτάται από την τύχη ή τις γνώσεις ή τη δεξιότητα του παίκτη ή από συνδυασμούς αυτών. Για να συμμετάσχει σε ένα παίγνιο, ο παίκτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον της μίας μονάδας πίστωσης στο παιγνιομηχάνημα.

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:21 | Βαγγέλης Α.

    ΝΟΥΜΕΡΑ & ΝΟΥΜΕΡΑ

    Θέλετε να δώσετε άδειες για περίπου 35.000 έως 40.000 «φρουτάκια» (3,2 μηχανήματα ανά 1000 κατοίκους) γνωρίζοντας ότι όταν είχαν επιτραπεί τα «φρουτάκια» ήταν περίπου 120.000 (με ειδικό σήμα της εφορίας καταβάλλοντας το ανάλογο τέλος).

    Μάλλον θέλουν να δώσουν την «δουλειά» καθαρή στους ολίγους και πάλι. Με αυτόν τον τρόπο εκ του ασφαλούς η μόνη εταιρεία που κερδίζει είναι η ΙΝΤΡΑΛΟΤ η οποία θα πουλήσει την πλατφόρμα της στον ΟΠΑΠ.

    Επίσης θέλει να βάλει το τζόγο στα καταστήματα του ΟΠΑΠ, τα οποία έχουν συγκεκριμένο οράριο λειτουργίας (λειτουργούν μέχρι τις 8μ.μ.) βάζοντας όριο και στον παίκτη.

    Σας ενημερώνουμε κύριοι του Υπουργείου ότι ο τζόγος παίζεται όλες τις ώρες της ημέρας και συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες…

    Με μεγάλη αποτυχία θα στεφθεί το εγχείρημα σας μιας και είναι στημένο για να θριαμβεύσει ο Παράνομος Τζόγος…, η προστασία στα μαγαζιά κλπ… τριτοκοσμικές συνθήκες δηλαδή.

    Αυτό που έχετε ετοιμάσει προστατεύει μόβο τα μεγάλα συμφέροντα, τα χρηματοδοτεί εκ του ασφαλούς, τους δίνει δουλειές με ορίζοντα 10ετίας.
    Το ερώτημα είναι ποιός θα επενδύσει στην Ελλάδα? Ποιά σοβαρή εταιρεία θα επενδύσει σε μια δουλειά που είναι καταδικασμένη σε αποτυχία από την αρχή?
    Ποιός θα αστυνομεύσει τον παράνομο τζόγο? Η αστυνομία?, Η Επιτροπή Εποπτείας Παιχνιδιών? είμαστε με τα καλά μας…

    Μια είναι η λύση κύριοι του κράτους, αν θέλετε την υιοθετείται και βγάζει χρήματα το κράτος εφ όρου ζωής.

    Αφήστε ελεύθερα τα AWP’s, ενεργοποιήστε την Επιτροπή Εποπτείας Παιχνιδιών, η οποία θα δίνει την ειδική άδεια καταλληλότητας για κάθε AWP’s με τέλος 3.000Ε. Δηλαδή έσοδα για το δημόσιο άμεσα 3.000 Χ 120.000 = 360.000.000Ε

    Βάλτε ειδικό μηχανισμό αποδείξεων σε κάθε AWP’s, ο οποίος μάλιστα να στέλνει δεδομένα στο υπουργείο οικονομικών (on line) και φορολογήστε με 10% τα χρήματα που μπαίνουν στο AWP;s, δηλαδή έσοδα 3,5 δις Ε Χ 10% = 350 εκ Ε με ασφάλεια.

    Σύμφωνα με τα παραπάνω οικονομικά είμαστε και εντός του μνημονίου… και λειτουργούμε και υπερ του κράτους και όχι μόνο των Συμφερόντων.

    Νομίζεται ότι σε αντίθετη περίπτωση (έτσι όπως διαφαίνεται από το προς δημόσια διαβούλευση σχετικό κείμενο) θα βρεθούν πολλοί έξυπνοι επιχειρηματίες οι οποίοι θα πάρουν άδεια πληρώνοντας 25 ή 10 ή 15 εκ. Ε για μια δουλειά ή οποία «μπάζει» από όλες τις πάντες…

    Κύριοι του Κράτους Αφήστε τις αλχημείες και μία φορά δουλέψτε για την Ελλάδα της αξίζει…

  • 30 Αυγούστου 2010, 18:25 | Thanos P.

    ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ-ΤΖΟΓΟΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

    Στο βωμό του κέρδους της Intralot (επίσημος προμηθευτής του ΟΠΑΠ) θυσιάζονται 5.000 περίπου πρακτορεία, γιατί κύριοι του ΟΠΑΠ, θέλετε οι πράκτορες σας (δηλαδή τα καταστήματά σας) να τα κάνετε 24ωρα στέκια τζόγου? Μόνο και μόνο για να κερδίσουν κάποιοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που μόνο μέσω του κράτους μπορούν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους εις βάρος πάντα του Δημοσίου και των πολιτών. Δεν θα συμμορφωθεί επιτέλους αυτή η χώρα και τα κριτήρια της να μην είναι προς όφελος των ολίγων.

    Δεν βάλατε ακόμη μυαλό κύριοι του κράτους ότι αυτή η πολιτική έχει καταδικάσει τη χώρα σε πτώχευση…. Συμμορφωθείτε και αλλάξτε νοοτροπία, ο λαός δεν είναι κουτός και καταλαβαίνει περισσότερα στις μέρες μας…

    Λειτουργήστε και κάποια στιγμή στην ζωή σας εις όφελος του κράτους και όχι μόνο της τσέπης σας…

    ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ 24ΩΡΑ ΤΖΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…

  • 30 Αυγούστου 2010, 14:08 | Β. Δρεμούρας

    Επειδή «κάποιοι αμφισβητούν τον λόγο (ratio) εισαγωγής του παρόντος νομοσχεδίου», κάποιοι άλλοι μας παραθέτουν τα νούμερα του μνημονίου (απόλυτα, αλλά και…ως ποσοστό του ΑΕΠ !!!).
    Απελευθερώστε το τζόγο λοιπόν για να πληρώσουμε τους τοκογλύφους, γιατί αλλιώς θα μειωθούν οι συντάξεις, οι προσλήψεις, θα αυξηθούν οι φόροι (και κυρίως θα αυξηθεί ο φόρος στην κόκα-κόλα).
    Και «η ανεύρεση πόρων για να βγουν τα νούμερα είναι εκ των ουκ άνευ»!!!

    Εγώ δε θα λαϊκίσω.
    Δεν θα πω οτι, τότε, για να βγουν τα νούμερα, η φορολόγηση των ναρκωτικών και η επιβολή ΦΠΑ στα κέρδη ληστών και διαρρηκτών και άλλα πολλά ευτράπελα είναι… εκ των ουκ άνευ.
    Θα προκαλέσω όμως να αθροίσετε τα προσδόκιμα οικονομικά οφέλη από την απελευθέρωση του τζόγου και να τα συγκρίνετε με τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα στοιχεία και αριθμούς που ο υπουργός κ. Γερουλάνος προσκόμισε στη Βουλή:

    «Το ποσοστό, λοιπόν, που ανήκει στο κράτος, το 1/3, δίνει το δικαίωμα στο κράτος να ελέγξει τον Ο.Π.Α.Π., να ελέγξει –τουλάχιστον- κάποιες αποφάσεις του. Μέσα απ’ αυτόν τον έλεγχο την τελευταία δεκαετία, το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική κοινωνία, τα τελευταία δέκα χρόνια εισέπραξε από τον Ο.Π.Α.Π. γύρω στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ».

    4,5 δισεκατομμύρια λοιπόν από το 1/3 των μετοχών, που θα ήσαν 13,5 δις, αν το δημόσιο δεν είχε πουλήσει τα 2/3 και άλλα τόσα αν, κάνοντας χρήση της απόφασης του ΔΕΚ, απαγόρευε το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα.
    Αυτά τα δισεκατομμύρια, σε ποιες τσέπες θα πάνε με την απελευθέρωση;
    Και το δημόσιο θα αρκεστεί στη φορολόγησή τους και θα εισπράξει και λίγα ψίχουλα από την πώληση των αδειών.

    Αυτά τα λίγα για τα οικονομικά «οφέλη» της απελευθέρωσης του τζόγου.
    Για την «εκ των ουκ άνευ» ανεύρεση πόρων!!!

    Αλλά το θέμα του τζόγου δεν εξαντλείται με νούμερα και προσθέσεις.
    Είναι κυρίως οι κοινωνικές επιπτώσεις που πρέπει να μας απασχολήσουν.
    Είναι η αντικατάσταση του δόγματος:
    «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο»
    με τα νέα «μοντέρνα» δόγματα:
    «κάθε γωνιά και φρουτάδικο»
    «κάθε σπίτι και μικρό καζίνο»
    Για να τσοντάρουμε στους τόκους που πληρώνουμε στους «νονούς» για το δημόσιο χρέος και τον οβολό του κάθε, υγιούς ή αρρώστου, τζογαδόρου.
    Για να αποκτήσουν και τα παιδιά μας…ιδανικά.

  • 30 Αυγούστου 2010, 13:30 | ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ

    οτι κι αν πουμε εμεις, εσεις θα κανετε αυτο που θελετε…
    αν ομως τα αφησετε ελευθερα θα κανετε μεγαλο κακο στον κοσμο και ο λαος θα το θυμαται ΠΑΝΤΑ.
    Ελπιζω να παρετε τις σωστες αποφασεις που θα βοηθησουν τους πολιτες και δεν θα τους καταστρεψουν.

  • Διαβάστε την ακόλουθη μελέτη:
    http://www.mecn.net/Publications/Balkan_Gambling_Market-Report/balkan_gambling_market-report.html

    Στην συνέχεια επικεντρωθείτε στα εξής:
    1. Άμεση αποσύνδεση στη σχέση ΟΠΑΠ – ΙΝΤΡΑΛΟΤ
    2. Άμεση απελευθέρωση και φορολόγηση διαδικτυακού στοιχήματος
    3. Άμεση επαναδιαπραγμάτευση των αδειών καζίνο και δευτερευόντως των «κουλοχέρηδων»
    4. Εκσυγχρονισμός ή (καλύτερα) πώληση ΟΔΙΕ και ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΑΧΕΙΩΝ

    Η ανάλωση επί της κοινωνικής πολιτικής και της αντιμετώπισης του εθισμού είναι αυτονόητη αρμοδιότητα υπεύθυνων επιστημονικών φορέων και όχι αντικείμενο διαβούλευσης.

  • 30 Αυγούστου 2010, 05:16 | Τζογιδης

    Θελουμε φρουτακια με κερδος 120% να μοιραζει λεφτα ο ΟΠΑΠ και να να ειναι ανοικτα 24 ωρες.Τυχαια…………… δεν νομιζουμε!

  • 30 Αυγούστου 2010, 02:42 | κιμωνας

    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ο Ο.Π.Α.Π. ΝΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

  • 29 Αυγούστου 2010, 22:51 | Σ.Ε.Η

    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
    Επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ασάφειες και ελλείψεις στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ: «ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ» καλούνται όλοι οι συνάδελφοι-επιχειρηματίες να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ (Βασ. Αλεξάνδρου 2-Αθήνα). Ο σκοπός της Γ.Σ είναι η ανταλλαγή απόψεων μετά την κατάθεση του πλαισίου νομοθετικής πρωτοβουλίας, για την ρύθμιση αγοράς των παιγνίων, στη δημόσια διαβούλευση.

  • 29 Αυγούστου 2010, 18:19 | Παναγιώτης Βαρλάγκας

    Επειδή κάποιοι αμφισβητούν τον λόγο (ratio) εισαγωγής του παρόντος νομοσχεδίου (ενδεικτική φράση: «δεν το ενδιαφέρει το κράτος η ψυχαγωγία του Έλληνα, αλλά μόνο να τους βγουν τα νούμερα), να θυμίσω ότι α) σχεδόν πτωχεύσαμε, β) δεν έχουμε διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο της πτώχευσης και γ) υπάρχει ένα ούτως-καλούμενο *μνημόνιο* το οποίο εφαρμόζουμε για να αποφύγουμε τον κίνδυνο αυτό και να στρώσουμε την οικονομία μας. Άρα, αφ’ ενός μεν η ανεύρεση πόρων («να βγουν τα νούμερα») είναι εκ των ουκ άνευ, αφ’ ετέρου δε το μνημόνιο έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων («Ελλάδα – Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής» Παράρτημα ΙΙΙ στο νόμο-πλαίσιο 3845/2010 (ΦΕΚ Α’ 65/6.5.2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη – μέλη της ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.») και είμαστε νομικά υποχρεωμένοι (βάσει του διεθνούς οικονομικού δικαίου) να το εφαρμόσουμε.

    Το μνημόνιο λοιπόν προβλέπει στον Πίνακα 1 (σελ. 30 επ. «Δημοσιονομικά μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα»:

    «* 2011:

    Έσοδα

    – Δικαιώματα τυχερών παιγνίων: 200 εκατ. Ευρώ, 0.1% του ΑΕΠ
    – Άδειες τυχερών παιγνίων: 500 εκατ. Ευρώ, 0.2% του ΑΕΠ

    * 2012:
    Έσοδα
    – Άδειες τυχερών παιγνίων: 225 εκατ. Ευρώ, 0.1% του ΑΕΠ
    – Δικαιώματα τυχερών παιγνίων: 400 εκατ. Ευρώ, 0.2% του ΑΕΠ

    * 2012:
    – Άδειες τυχερών παιγνίων: -725 εκατ. Ευρώ, -0.3% του ΑΕΠ»

    (σελ. 40 επ.)
    «Ενέργειες για τη δεύτερη αξιολόγηση (να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος 3ου τριμήνου 2010 [Σ.Σ. δηλ. μέχρι 30 Σεπτεμβρίου – σε 1 μήνα από τώρα]

    Η κυβέρνηση θα καταθέσει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2011 στη Βουλή κ.λπ.

    Ο προϋπολογισμός θα περιέχει […]

    – Συλλογή εσόδων από αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατομμύρια ευρώ από δικαιώματα»

    (σελ. 51 επ.)
    «Ενέργειες για τον έκτο απολογισμό (να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος 3ου τριμήνου 2011 [Σ.Σ. δηλ. του χρόνου το Σεπτέμβρη]

    Αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2011 κ.λπ.

    Η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει έναν προκαταρκτικό προϋπολογισμό για το 2012 […] περιλαμβάνοντας την αναλυτική παρουσίαση των μέτρων προσαρμογής […] Τα μέτρα αυτά είναι […]:

    – Η εξασφάλιση επιπρόσθετων εσόδων από την αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 225 εκ. ευρώ από την πώληση αδειών και 400 εκ. ευρώ από τα δικαιώματα.

    —-

    Μήπως προτιμάμε να μειωθούν οι συντάξεις ξανά (αντί απλά να παγώσουν), να μειωθούν κι άλλο οι προσλήψεις στο δημόσιο (*πέραν* δηλ. του 1:5), να αυξηθεί κι άλλο ο φόρος ακίνητης περιουσίας, να μπει ακόμα μεγαλύτερος φόρος στα *μη-αλκοολούχα* ποτά (ναι, στην «κόκα-κόλα») το 2012, να μειωθούν κι άλλο τα επιδόματα ανεργίας, ή να διευρυνθεί έτι περαιτέρω η «βάση» του ΦΠΑ (δηλ. κι άλλα προϊόντα στο 23%) για να μην έχουμε απελευθέρωση των τυχερών παιγνίων;

  • 29 Αυγούστου 2010, 15:09 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ν.

    ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

  • 29 Αυγούστου 2010, 14:57 | ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

    Επειδή πιστεύουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ασάφειες και ελλείψεις στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ: «ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ» καλούνται όλοι οι συνάδελφοι-επιχειρηματίες να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ (Βασ. Αλεξάνδρου 2-Αθήνα). Ο σκοπός της Γ.Σ είναι η ανταλλαγή απόψεων μετά την κατάθεση του πλαισίου νομοθετικής πρωτοβουλίας, για την ρύθμιση αγοράς των παιγνίων, στη δημόσια διαβούλευση.

  • 29 Αυγούστου 2010, 14:46 | Β. Δρεμούρας

    Γίνεται λοιπόν ένας σεισμός.
    Καταστρέφονται μερικές χιλιάδες συμπολίτες μας.
    Το κράτος αδυνατεί να τους στεγάσει.
    Αποφασίζει να απευθυνθεί στους έχοντες και οργανώνει λαχειοφόρο αγορά.
    Πιστοποιημένοι υπάλληλοι χτυπάνε τα κουδούνια του κόσμου και πουλάνε λαχνούς.
    Ένα ποσό από τις εισπράξεις θα διατεθεί για την αγορά 10 πολυτελών αυτοκινήτων για τους τυχερούς της κλήρωσης και τα υπόλοιπα, το κέρδος που θα μείνει, θα διατεθούν για τη στέγαση των σεισμόπληκτων.
    Εγώ ευχαρίστως θα έδινα ένα δεκάρικο για να πάρω ένα λαχνό.

    Αν αντί για τον πιστοποιημένο υπάλληλο μου χτυπούσε το κουδούνι ένας υπάλληλος του κάθε κυρίου william hill που θα τσέπωνε το κέρδος, θα τον πετούσα έξω με τις κλωτσιές. Είτε πλήρωνε φόρο για το κέρδος αυτός ο κύριος, είτε όχι.

    Μόνο για κοινωφελείς σκοπούς μπορούν να διατίθενται τα κέρδη του τζόγου και μόνο δημόσιος φορέας μπορεί να το κάνει αυτό.
    Αλλιώς το κέρδος του τζόγου είναι προϊόν απάτης και ο φόρος του κέρδους είναι φόρος παράνομου εισοδήματος.
    Και δεν νοείται «μέρισμα» του δημοσίου σε ένα τέτοιο κέρδος.
    Όλο το κέρδος πρέπει να ανήκει στο δημόσιο.

    Πάρτε πίσω τα 2/3 του ΟΠΑΠ με κάθε τρόπο και βάλτε εισαγγελέα στο διοικητικό του συμβούλιο, αν αυτό νομίζετε οτι χρειάζεται.

    Θέλω όμως να επισημάνω και το εξής:
    Η WADA βάζει στο ψυγείο τα δείγματα των αθλητών 8 χρόνια.
    Αναγνωρίζει δηλαδή οτι η τεχνολογία του doping προηγείται από την αντίστοιχη των ελεγκτικών μηχανισμών ίσως και κατά 8 χρόνια.
    Ποιος μπορεί να με διαβεβαιώσει οτι δε συμβαίνει το ίδιο και με τα διάφορα μηχανήματα, είτε «λέγονται» τεχνικά, είτε περιορισμένου κέρδους, όταν αυτά βρίσκονται στα χέρια κερδοσκόπων;

    Ή μήπως μπορεί να αποκλείσει κανείς σαν ενδεχόμενο, το περιορισμένο κατά τα λεγόμενα ποντάρισμα ή κέρδος, σε συμφωνία παίκτη και «φρουτέμπορου» να παίζεται (στην…απέξω) επί 10 ή επί 100;
    Σε αυτή την περίπτωση, εκτός των άλλων, πάπαλα και τα 9/10 του φόρου.

  • 29 Αυγούστου 2010, 14:57 | τσαουσης γιαννης

    προφανως δεν ενδιαφερεστε και τοσο για την ψυχαγωγια του ελληνα φορολογουμενου αλλα δεν σας βγενουν τα νουμερα.
    η ελλαδα ενα απεραντο καζινο θα γινει κ παλι ΝΠΟΠΗ ΣΑΣ

  • 29 Αυγούστου 2010, 13:17 | nikos

    Καθομαι και αναρωτιεμαι ποιος ο λογος αυτης της διαβουλευσης και τελικα τι θελουμε ενα κρατος που σε καθε νοικοκυριο που διαθετει ενα Pc να μπορει να τζογαρει απο το μικρο παιδι μεχρι την μητερα?
    αυτο το κρατος θελετε?
    Η μηπως ενα κρατος γεματο κουλοχερηδες παντου στα καφενεια στα ψιληκατζιδικα σε μικρα καφε που ειναι διπλα σε σχολεια σε φροντιστηρια κλπ? Μηπως ξεχνατε τι ειχε γινει στο παρελθον που καποιος ανοιγε ενα μαγαζι πχ καφε και το πρωτο που σκεφτοταν δεν ηταν που θα βαλει το μπαρ του αλλα πως θα γινει να χωρεσει οσο το δυνατον περισσοτερα μασινια……..
    αφηστε τα πραγματα οπως ειναι και αν ειναι αναγκαστικο να τα βαλετε οπως λετε τοτε ας τα βαλετε μονο στα καζινο και στα πρακτορεια οπαπ και εκει περιοριζμενα 3-4 το πολυ σε καθε πρακτορειο οπαπ και επισης ας ενεργοποιησετε και ενα σωμα που να αξιζει ο κοπος που να κανει συνεχουν ελενχους και οι παραβατες να τιμωρουνται τοσο αυστηρα ωστε ποτε μετα στο μελλον να μην σκεφτουν να ξανακανουν την ιδια παρανομια.
    καλησπερα σας και ελπιζω να μπορειτε να καταλαβετε οτι ενα κρατος τζουγου δεν συμφερει κανεναν ουτε το κρατος αλλα πολυ περισσοτερο ουτε τους πολιτες του

  • 29 Αυγούστου 2010, 12:25 | Τασος Γεωργαντας

    Να σας θυμισω το 2002 που γελουσαν σε ολη την Ευρωπη με τα χαλια μας , με γελιογραφιες των ΜΑΤ να σημαδευουν τον super mario. 9 χρονια μετα βλεπω στο βωμο του κερδους δεν εχει αλαξει τιποτα.

    Σημα λετε στα ψηχαγωγικα παιγνια. Με χρωση 1 ευρω την ωρα στα ραλακια και στα ποδοσφερακια, με ηδη τα καταφρεωμενα τα καταστηματα να κλεινουν το ενα μετα το αλλο, προσπαθειτε να εισπραξετε οτι δεν σας βγαινει στον προυπολογισμο. Οταν κλεισουν και αυτα, θα χασετε ακομα και τον φορους που θα περνατε αν ηταν ανοιχτα. Το ρητο λεει «πηγα για μαλι και βγηκα κουρεμενος».

    Αναρωτιεμαι ομως πως θα καταφερετε να σταματισετε τον online τζογο Αφου υποτιθετε οτι αυτος ειναι ο σκοπος σας. πχ: Το bwin ειναι νομιμοτατο , και μαλιστα το μεγαλυτερο site τζογου παγκοσμιος. sponsor στις μεγαλυτερες ομαδες παγκοσμιος. Εσεις με πιο δικαιωμα θα το μπλοκαρετε ; (http://en.wikipedia.org/wiki/Bwin)
    ξερετε οτι δεν μπορειτε νομικα να κανετε καποια τετοια κηνηση γιατι εκει θα επεμβουν πολυ μεγαλυτεροι παραγοντες με πολυ μεγαλυτερες κυρωσεις απεναντι σας.

    Με λιγα λογια εφοσον τα γνωριζετε ολα αυτα, αφιστε τους ελληνες πολιτες να πιστευουν οτι τα μετρα ειναι εισπρακτικα, ξερουμε οτι στο βωμο του χρηματος ξεπουλατε οσο οσο την πατριδα και παρα το δημοσιο διαλογο, εσεις θα περασετετο νομοσχεδιο με συνεπια η ΕΕ να βαζει ακομα μεγαλυτερα προστιμα στο μελον.

  • 29 Αυγούστου 2010, 02:49 | vasilis

    sxedon 4 dis xanei to kratos??? kai ta zitate apo emas? afiste ta eleu8era gia na mas afisete kai mas stin hsuxia mas. oxi na mas kovete tous mis8ous afou uparxoun 1000 tropoi na vreite ta lefta! ferta ta pisw…

  • 28 Αυγούστου 2010, 23:52 | SANTINISTAS

    Απο οικονομικης σκοπιας αναλυση του θεματος και της καταστασης εχω να σημειωσω τα εξης:

    -Οταν μια χωρα εχει δημοσιονομικο προβλημα η πιο καλη συνταγη ειναι να κλεισει την οικονομια της και ολα τα εσοδα να περιερχονται στο κρατος.Στην χωρα μας που τα περισσοτερα εχουν πουληθει-και δεν μπορει να το αλλαξει σε κρισιμους τομεις- βαση συμφωνιων με την Ε.Ε.και που ακομα καλα-καλα δεν μπορει να παραγει οτι θελει αλλα μεχρι τις ποσοστωσεις που εχει ορισει η ε.ε. ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ η αποφαση των ευρωπαικων δικαστηριων και μετεπειτα της κομισιον να ΜΠΟΡΕΙ -η χωρα- αν εχει την βουληση, να κανει τον τζογο απολυτα κρατικο,απολυτα ελεγχομενο και απολυτα προσοδοφορο για το κρατος.

    Και αναρωτιεμαι: το συζηταει κιολας???????
    Μου θυμιζει αυτο που λεει ο σοφος λαος μας:ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΡΙΖΑΝ ΕΝΑ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ…….

    Κρατικα και μονοπωλιακα λοιπον με πολυ αυστηΡες ποινες στους παραβατες..π.χ. οποιος διεξαγει παρανομα παιγνιδια 300.000 ευρω προστιμο και 5ετη φυλακιση χωρις αναστολη και χωρις να χρειαζεται δικαστικη αποφαση…
    -Ετσι πολεμιεται η παρανομια και οχι με ασπιρινες και ηξεις-αφιξεις των νομων…

    Επισης καμμια μα καμμια ελληνικη η ξενη ιστοσελιδα να μην ειναι προσβασιμη στους 10.000.000. ελληνες που ειναι τα θυματα των καζιναρχων του διαδικτυου και τα κοροιδα για τους διαφορους αετονυχηδες.Π.Χ.πας στο σπιτι παιζει ρουλετα ο μικρος,ποκερ η μικρη,live στοιχημα ο αλλος μικρος και κουλοχερη η κυρια….
    ΩΡΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ………..
    Πας στον δημοσιο τομεα και καθε υπαλληλος πισω απο το πι-σι η με το κινητο παιζει οποιοδηποτε παγνιδι γουσταρει,σε γραφει κανονικα αν χανει σε βριζει κιολας και μετα μιλαει η κυβερνηση για παραγωγικοτητα… μα δουλευομαστε λοιπον??
    Για να μην καταχραστω αλλο το χωρο,γιατι μπορω να γραψω ενα βιβλιο, η προταση μου ειναι ο τζογος να ειναι απολυτα κρατικος.τωρα ο φορεας καλως η κακως ειναι ο οπαπ,κρατικοποιηση συνολικα λοιπον του οπαπ,εξοδος απο το χρηματηστηριο και με τα υπαρχοντα σημεια-πρακτορεια διακινηση απολυτα ελεγχομενου τζογου…
    Για επιμερους ζητηματα θα γραψω στα υπολοιπα αρθρα..

  • 28 Αυγούστου 2010, 22:07 | Μαρία Κεραμέως

    Δεν είναι λογικό να επιτρέψουμε τη νομιμοποίηση των «τυχερών παιχνιδιών».
    Αν η καταδίκη της Ελλάδας είναι επειδή απαγορεύσαμε γενικώς τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, και όχι επειδή απαγορέψαμε τα τυχερά παιχνίδια, τότε γιατί μας γράφετε στο εισαγωγικό σημείωμα ότι η Ε.Ε. μας επιβάλει να έχουμε τυχερά παιχνίδια;

  • 28 Αυγούστου 2010, 13:10 | ΗΛΙΑΣ

    Το σίγουρο είναι ότι από αυτή τη διαβούλευση θα τετραγωνίσουμε τον κύκλο,
    Τέλος πάντων τα πράγματα είναι απλά κυρίως για το στοίχημα στο οποίο εγώ προσωπικά είμαι τακτικός παίκτης. Για φρουτάκια, λαχανάκια, και μπιρίμπα δεν έχω άποψη.
    Κατ αρχήν στους αφορισμούς κατά του τζόγου, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού και τα λοιπά που επικαλούνται αρκετοί εκ των διαβουλευτών. Και ο αλκοολισμός είναι κοινωνικό πρόβλημα αλλά δεν μπορείς επειδή μερικοί είναι άρρωστοι να μου απαγορεύεις να πίνω την μπυρίτσα μου στο μπαλκόνι παρέα με τους φίλους μου.

    Επί της ουσίας.
    Πρώτον. Θα παίξω όπου βρω καλύτερο προϊόν δηλαδή καλύτερους όρους (γκανιότα, επιλογές κλπ, κλπ). Ας βρει τρόπους ο Κος Υπουργός να είναι και νόμιμο το προϊόν αυτό. Όμως πολύ φοβάμαι ότι καμιά από τις λύσεις Α, Β, Γ, δεν θα λειτουργήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
    Ισως βέβαια η ύπαρξη μιας δεύτερης και μόνον εταιρίας, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ να λειτουργούσε ανταγωνιστικά και να βλέπαμε καλύτερο προϊόν. Προσωπικά θα επέλεγα ένα υποδεέστερο προϊόν προκειμένου να είμαι νόμιμος αλλά αυτό που γίνεται σήμερα με τον ΟΠΑΠ είναι Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-T-Ο.

    Θέμα φορολογίας.
    Ως συνήθως το κράτος είδε ψωμί και έσπευσε ταχέως.
    ΠΡΟΤΑΣΗ απλή, εφικτή και ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να περιορίσει τις λαμογιές που ακούμε κατά καιρούς στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, ξεπλύματα και τοιαύτα.
    Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. Θα ανοίγω καρτέλα στον χψ ΟΠΑΠ (εννοείται νόμιμο), τέλος του χρόνου θα μου δίνει εκκαθαριστικό ΜΕ ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ (όπως κάνουν όλοι οι εργοδότες για τους υπαλλήλους τους), και θα τη βάζω στη ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ.
    Κέρδισα? Πάρε κράτος το ποσοστό σου.
    Εχασα? Πάρε το ποσοστό σου από τον ΟΠΑΠ που κέρδισε τη δική μου χασούρα!
    Απλά πράγματα. Αυτό κάνει η ΜπετΦαιρ και κονομάει.

  • 28 Αυγούστου 2010, 13:45 | ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ 100ΑΔΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
    ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ

  • 28 Αυγούστου 2010, 11:30 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Ότι έχει σχέση με τον τζόγο πρέπει σίγουρα να παραμείνει όπως είναι δηλαδή στα καζίνο και στον οπαπ εκεί που υπάρχει και ο έλεγχος φυσικά.εκεί που δεν φοροδιαφεύγει κανένας για να πιάσει και τόπο το νομοσχέδιο

  • 27 Αυγούστου 2010, 23:59 | Τάσος Παλιούρας

    Αν δεν ανοίξει η αγορά μόνο το κράτος έχει να χάσει. Να χάσει αυτά τα εκατομύρια που φεύγουν ΚΑΘΕ μερα σε ξένες εταιρείες. Το κράτος το οποίο «κόβει» από τον μισθό υπαληλλάκων για να επιζήσει. Αν δεν ανοίξει η αγορά θα φταίει το κράτος και μετά δεν θα υπάρχει ούτε μισή δικαιολογία για τους μισθούς που κόβονται και τις απολύσεις που γίνονται προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα. Το ποιος θα φταίει θα το γνωρίζουμε όλοι.

  • Μετά από μακρά περίοδο αναμονής και με το ποσό του προστίμου που επιβλήθηκε στην χώρα μας να ξεπερνάει τα 17.000.000 € επιτέλους δημοσιεύθηκε η διαβούλευση.
    Εδώ να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που αυτή η διαβούλευση είναι πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΑ και όχι «με πρόσκληση» όπως κάποια προγενέστερη (2008 – 2009).
    ΔΕΝ εκφράζουμε όμως ικανοποίηση βλέποντας ένα «ευχολόγιο» σε όλα τα άρθρα της διαβούλευσης με αναχρονιστικούς ορισμούς, ρυθμίσεις ασαφείς, ανέφικτες και αλληλοαναιρούμενες σε διάφορα σημεία στο σύνολο των άρθρων καθώς και μιας επιτροπής με «δικτατορικές» αρμοδιότητες.
    Παρατηρούμε μια επιμονή σε ένα μονοπώλιο για το οποίο η χώρα μας έχει λάβει «Αιτιολογημένη Γνώμη Παράβαση αριθ. 2007/4094» η οποία υπάρχει διαθέσιμη στο διαδίκτυο.
    Ομοίως προδιαγραφές που ήδη ισχύουν σχετικά με παιγνιομηχανήματα παρόμοια με τα ζητούμενα – περιορισμένου ωφέλους ΚΑΙ VLT’s – δεν αναφέρονται καθόλου.
    Μετά από τα παραπάνω επιτρέψτε μας να έχουμε αμφιβολίες σχετικά με το αγαθό των προθέσεών σας.
    Θα επιδείξουμε κάθε καλοπιστία και θα συμβάλουμε στην διαβούλευση με σκοπό να ισχύσει στην χώρα μας, σε σχέση με την «Ρυθμιση Της Αγοράς Παιγνίων», ότι ισχύει σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και είναι σύμφωνο με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
    Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και ανάλυση σε λίγες ημέρες.

    Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρονικών Παιγνιδιών Ελλάδας – Σ.ΤΕ.ΗΛ.Π.Ε.
    Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρονικών Παιγνιδιών Βόρειας Ελλάδας – Σ.ΤΕ.ΗΛ.Π.Β.Ε.
    Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρονικών Παιγνιδιών Δυτικής Ελλάδας – Σ.ΤΕ.ΗΛ.Π.Δ.Ε.

  • 27 Αυγούστου 2010, 22:29 | daniilidis nikolaos

    Emena i gnomimou eine oti i adies gia ta Froutakia prepi na dinounde ston kathe ellina politi pou theli na asxolithi me aftin tin doulia, opos ine stin germania ke se polla ala ewropaika krati,ke na elexonde ke na forologounde kanonika,ke mono se magasia opos kafeteries, ke birarie, ke oxi perisotera apo 2 Froutakia se kathe magasi.Zo sto eksoteriko 42 hronia, ala tin nootropia ton ellinon den mporesa na tin katalawo akoma,ti tha pi diladi tis adies gia ta Froutakia tha tis paroun megaloeteries.diladi o ellines den mpori nazisi epitelous xoris NTABATZIDES,ntropisas.

  • 27 Αυγούστου 2010, 21:16 | daniilidis nikolaos

    Emena i gnomimou ine oti i adies gia ta Froutakia prepi na dinounde ston kathe ellina politi pou theli na asxolithi me aftin tin doulia, opos ine stin germania ke se polla ala ewropaika krati,ke na elexonde ke na forologounde kanonika,ke mono se magasia opos kafeteries, ke birarie, ke oxi perisotera apo 2 Froutakia se kathe magasi.Zo sto eksoteriko 42 hronia, ala tin nootropia ton ellinon den mporesa na tin katalawo akoma,ti tha pi diladi tis adies gia ta Froutakia tha tis paroun megaloeteries.diladi o ellines den mpori nazisi epitelous xoris NTABATZIDES,ntropisas.

  • 27 Αυγούστου 2010, 21:11 | papatheodorou basilis

    Σε μια χώρα που έχει διδάξει πολιτισμό και δημοκρατία σε όλο τον κόσμο θα πρέπει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση να φερθεί δημοκρατικά και στο λαό της θα πρέπει λοιπόν να τα αφήσει ελεύθερα και τα ψυχαγωγικά και τα περιορισμένου οφέλους οπουδήποτε ζητηθεί με τους ανάλογους Όρους και με το ανάλογο αντίτιμο

  • 27 Αυγούστου 2010, 20:49 | sakis pantoulis

    Το 77% των Ελλήνων πολιτών διαφωνεί με την κυβερνητική πρωτοβουλία για νομιμοποίηση χιλιάδων «κουλοχέρηδων» που θα φτάσουν σε όλες τις γειτονιές της χώρας. Σύμφωνα με νέα έρευνα της VPRC.

  • 27 Αυγούστου 2010, 19:38 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΗΣΙΜΟΣ

    Ο ΤΖΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ.ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ & ΝΟΜΙΖΩ ΣΩΣΤΗ
    ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ.

  • 27 Αυγούστου 2010, 18:32 | melsoti

    Ξεχωρίστε τα τεχνικά παιδικά,τα περιορισμένου κέρδους και τα τυχερα.Τρεις κατηγορίες διαφορετικές διαφορετικό παίξιμο όχι αυτό που περιγράφετε Λύσσαξαν όλοι γιατί δεν κάνετε κάποιον καθορισμό του τι είναι τεχνικό (πακμαν –παιχνίδια αφής) περιορισμένου κέρδους και το πως παίζεται τι κέρδος αφήνει και τα τυχερά που όλοι γνωρίζουν σαν φρουτακια Εσκεμμένα δεν νομίζω από άγνοια πιστεύω Μα καλά δεν ρώτησαν να μάθουν πόσα χρήματα αφήνει ένα τεχνικό παιδικό παιχνίδι ετήσιος .Παίζεται και εάν παίζεται ένα περιορισμένου κέρδους στην Ευρώπη (παντελώς απαξιωμένο) τα υπολογίζουν όλα σαν τυχερά –φρουτακια.Οριστε ξεκάθαρα τις κατηγορίες Φτιάξτε νόμο ευρωπαϊκό ,ρωτήστε ανθρώπους του κλάδου ακόμη και ανεξάρτητους μην συνεχίζετε να κάνετε το ίδιο λάθος στον ορισμό των παιχνιδιών μόνο για το κέρδος που υποτίθεται πως προσδοκει η Κυβέρνηση είναι λάθος μπορεί να διορθωθεί όμως εάν θελήσετε
    melsoti

  • 27 Αυγούστου 2010, 18:38 | Τελίδης Σίμος

    Πιστεύετε οτι μπορούμε ( με οποιαδήποτε μέτρα ) να καταργήσουμε
    τον τζόγο;
    Εγω δεν το πιστεύω.

    Απόδειξη οτι απαγορεύσαμε τα πάντα με νομο και
    αντί να μειωθούν πολλαπλασιάστηκαν.
    Οχι μόνο δεν μπορούμε αλλά μας «αναγκάζει» και το
    ευρωπαϊκό δίκαιο να τα επαναφέρουμε.

    Είμαστε υποχρεωμένοι ( είτε το θέλουμε είτε όχι ) να κάνουμε
    οτι και οι ευρωπαίοι «εταίροι μας» τελος.
    Αλλιώς .. πρόστιμο.

    Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

    Να τα νομιμοποιήσουμε οπως:
    Τα καζίνο όπου ο καθένας μπορεί ( και έχει αποδειχθεί οτι μπορεί )
    να καταστραφεί οικονομικά και κυρίως νόμιμα.
    Στα προποτζίδικα . όπου ο καθένας μπορεί ( και έχει αποδειχθεί οτι μπορεί ) να καταστραφεί. ( πάλι νόμιμα )
    Στο χρηματιστήριο, οπου ο καθένας μπορεί ( και εχει αποδειχθεί οτι μπορεί ) να καταστραφεί. ( πάλι νόμιμα ).

    Μήπως πιστεύετε οτι μπορείς να απαγορεύσεις κάποιον να ποντάρει
    στο ΛΟΤΤΟ, στοίχημα, Λαχειο, τόσα πολλά χρήματα που μπορεί να
    καταστραφεί οικονoμικά;
    Ή μήπως μπορείς να απαγορεύσεις κάποιον να καταστραφεί στα καζινο;
    Ή μήπως μπορείς να απαγορεύσεις κάποιον να καταστραφεί στο χρηματιστήριο;

    Ο καθένας μπορεί να καταστραφεί πολύ εύκολα και νόμιμα.

    Εντάξει,να τα νομιμοποιήσουμε αφου δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιως αλλά ..

    Να φροντίσουμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους
    για τις συνέπειες που θα προκύψουν.

    Να φροντίσουμε να μάθουν-μαθουμε την αξία του μετρου.

    Οπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες μορφές εθισμού.

    Να αναγράφουμε ( οπως στα τσιγάρα) «ΠΡΟΣΟΧΗ προκαλεί καρκίνο»
    «Ο αλκοολισμός σκοτώνει»
    «Τα ναρκωτικά σκοτώνουν»
    «Ο τζόγος μπορεί να σε καταστρέψει»
    «Το χρηματιστήριο μπορεί να σε καταστρέψει»
    «Το υπερβολικό φαγητό μπορεί να σε σκοτώσει»
    και άλλα ..

    Γιατί;

    Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς χωρίς να αφαιρέσουμε
    το δικαίωμα του καθενός στην δημοκρατία και την ελευθερη βούληση.
    Απο εκεί και πέρα αστον να λειτουργήσει σαν ΕΝΗΛΙΚΟΣ.

    Αν δεν μπορείς να απαγορεύσεις κάποιον ( ενήλικο εννοώ ) να χάσει
    την περιουσία του στοιχηματίζοντας σε μια παρτίδα Τάβλι δεν πιστεύω οτι μπορείς να το κάνεις και με τα φρουτάκια.
    Πιστεύετε οτι για τον εθισμένο παίζει ρόλο το αντικείμενο;

    Ποιός νόμος μπορεί να τα βάλει πέρα με αυτό.

    Αυτό σημαίνει οτι ο καθένας μπορεί να κερδίσει ή να χάσει
    στοιχηματίζοντας οπουδήποτε.

    Δέν μπορείς να το απαγορεύσεις.

    Μπορείς όμως φροντίσεις να γίνεται δίκαια.

    Να δώσουμε ισα και δίκαια το δικαίωμα της επιλογής στον καθένα και οχι να δημιουργήσουμε μερικές ακόμα πολυεθνικές εταιρίες τύπου καζινο
    που να μπορούν μόνο αυτές ( και προπαντός άνευ ανταγωνισμού )
    να χειρίζονται τα πάντα.

    Αν ο μπακάλης μου πουλάει το γάλα στην διπλάσια τιμή τότε
    μολις το καταλάβω θα πάω αλλού και αυτός θα κλείσει.
    Αν ομως η πολυεθνική μας πουλάει το γάλα στην διπλάσια τιμή
    δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί οπου και να πάω θα εχει ιδια τιμή.

    Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ανταγωνισμός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να καταπολεμήσεις
    την αισχροκέρδεια.

    Υποθέτω οτι μπορώ ( ακόμα ) ελεύθερα να λέω την γνώμη μου
    και αυτό έκανα.

    Τελίδης Σίμος ( ‘ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ’ )

  • 27 Αυγούστου 2010, 18:35 | aristeidis

    ΟΧΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ
    ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ REAL MAGIK ΠΟΥ Η ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΨΙΛΙΚΑΤΣΙΔΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΖΑΓΑΡΗ ΚΑΙ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΚΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΥΛΟΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΧΙ ΖΑΧΑΡΗ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΛΛΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ
    ΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΧΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΟΔΟΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:43 | PERITHORIOS

    ΘΑ ΤΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ !
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΛΟΓΟΣ !

  • 27 Αυγούστου 2010, 17:49 | Μικρός Ήρωας

    O βασικός λόγος που δίνεται ως αιτία για τη νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών είναι η λανθασμένη άποψη ότι η χωρά μας πληρώνει πρόστιμο ύψους 11.5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο στην ΕΕ για την απαγόρευση τους. Αυτό είναι απολύτως αναληθές. Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί για το νόμο 3037/2002 που μεταξύ άλλων απαγόρευε και τα φρουτάκια αλλά δεν καταδικάστηκε για ίδια τα φρουτάκια. Καταδικάστηκε διότι απαγόρευσε κάθε μορφής ηλεκτρονικό παιχνίδι ακόμα και στο σπίτι.
    Για την ακρίβεια, ο κάτοχος κάθε video game που θα έπρεπε να έχει καταδικαστεί σε 3 μήνες φυλάκιση και σε πρόστιμο 10.000 ευρώ για την εγκατάσταση του. Καταδικαστήκαμε από την Ευρώπη γιατί δεν έχουμε ακυρώσει έναν παράλογο νόμο βάσει του οποίου θα έπρεπε να είναι η μισή Ελλάδα στη φυλακή. Ειδικά για τα τυχερά παιχνίδια η απόφαση γράφει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτρέψει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να λάβει μέτρα ώστε να μη μπορούν να μετατραπούν σε τυχερά. Το πλήρες κείμενο της απόφασης είναι δημοσιευμένο στη σελίδα του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου και θα έπρεπε οι συντάκτες του νομοσχεδίου να το έχουν μελετήσει προσεκτικά πριν δημοσιεύσουν αυτή την ανακρίβεια στο opengov.
    Επίσης, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα λειτουργούν 20 χιλιάδες ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως και 150 χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια (τύπου φρουτάκια). Με βάση ποια έρευνα έχουν δημοσιευτεί αυτά τα στοιχεία; Γιατί επιτράπηκε να λάβει ο παράνομος τζόγος τις τεράστιες διαστάσεις που περιγράφονται εάν τα στοιχεία είναι σωστά;

  • 27 Αυγούστου 2010, 14:10 | ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΛΕΝΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ,
    ΤΟ ίντερνετ που όλοι ξέρουμε το κακό που θα κάνει στην κοινωνία και στα παιδιά μας με τη δημιουργία 5εκ Καζίνο, τότε να φορολογούνται οπωσδήποτε επί του τζίρου με 10%!

    Όχι στα ανταλλακτήρια που παίζουν οι εταιρίες και οι παράγοντες και στήνουν τα παιχνίδια.

    Αυστηρότατες κυρώσεις στους παραβάτες με εξαντλητικά πρόστιμα άνω των 30000 ευρώ και κλείσιμο των καταστημάτων.

    Όχι στα παράνομα ιντερνετ καφέ που γίνονται πρακτορεία πώλησης τυχερών παιχνιδιών με φυσικό τρόπο.

    Μόνο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ θα υπαρχει τήρηση των κανόνων για την προστασία των ανηλίκων.

  • 27 Αυγούστου 2010, 13:48 | gevrgakopoylow

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
    Αριστείδου 135 Καλλιθέα τηλ.
    210 9523901 6944 547773 Τ.Κ. 176 72
    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ
    ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
    URL: http: // sea.enosi.org Email: koko69@ih.gr
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    27/08/2010
    Προς

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΘΕΜΑ . ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ.

    Θέτω υπόψη του Υπουργείου ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα μετά από διετή έρευνα.

    Μέχρι σήμερα από το 2002 που έγινε η απόλυτη απαγόρευση των τυχερών παιγνίων οι μόνοι που κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ ήταν κάποιοι αστυνομικοί νταβατζήδες που κάνουν τα στραβά μάτια για την παράνομη λειτουργία των παιγνίων αυτών και οι υποκρυπτόμενοι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ αυτών.
    Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι πολίτες χρήστες ( εξαρτημένοι ) το κράτος και η δημόσια τάξη.
    Το μαύρο παράνομο χρήμα ξεπλένετε η παρανομία ΟΡΓΙΑΖΕΙ και το κράτος μέχρι σήμερα ήταν με την στάση του απλώς θεατής.
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΝΟΜΟΙΜΟΠΟΙΟΙΣΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

    Παρακαλώ λάβετε γνώση για κάθε νόμιμη ενέργεια σας και ενημερώστε μας .

    Με τιμή

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
    Πρόεδρος ΣΕΑ

  • 27 Αυγούστου 2010, 12:42 | Νικος

    Ωραία η διαδούλευση , ωραία και τα αναπτυξιακά σας προγράμματα. Με το τζόγο θα πάει η Ελλάδα μπροστά, δουλειές χρειάζεται ο κόσμος και ανάπτυξη η οικονομία.Ετσι που το πάτε για έσοδα απο το τζόγο να υποθέσω οτι τα επόμενα νομοσχεδια θα ειναι για την πορνεια και τα ναρκωτικα; ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ αλλα που να τη βρειτε;

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:37 | panos

    διαβασα προσεκτικα ολες τισ προτασεις και τα σχολια σας. δεν θα σχοληθω με τισ προτασεις αλλα με τα σχολια. βλεπουμε ξεκαθαρα εναν πολεμο μεταξυ συνδικαλιστων των καζινο με συνδικαλιστων των πρακτορων του ΟΠΑΠ και κατασκευαστων μηχανηματων αλλα και καρεκλοκενταυρων με αντικειμενο ποιο αλλο απο την ΚΟΝΟΜΑ. οι του ΟΠΑΠ θελουν την διαχειρηση ενω δεν βλεπουν οτι ειναι το μεγαλυτερο πλυντηριο ξεπλυματος μαυρου χρηματοσ παγκοσμιος. δεν βλεπουν οτι πουλανε σαπιο προιον π.χ. 27 αγωνες περυσι στημενοι στο ελληνικο πρωταθλημα-γερμανοι διατητες στην φυλακη για στημενα παιχνιδια-στην κινα διαδικτυακη σελιδα που εναντι αδρασ αμοιβησ σου δινει οσα παιχνιδια θελεισ και τα οποια παντα βγαινουν-σαλος σε ολη την ευρωπη με την σαπιλα του ποδοσφαιρικου και οχι μονο στοιχηματισμου-διευθυντες με 500.000 ευρω ετησια αμοιβη- 800 κληρωσεισ την εβδομαδα στο ΚΙΝΟ-καταστραμενες οικογενειες.
    οι αλλοι αγαθοι τωρα των καζινο δεν μας λενε για το που πανε τα λεφτα?μηπως ολα τα κερδη τους πανε στους Αγγλους μετοχους απο Μοντ-Παρνες και απο Θεσσαλονικη?μηπως ολα τα κερδη τους πανε στο Ισραηλ και τους Εβραιους του Λουτρακιου?μηπως το Λουτρακι το <> με ποινη χαδι εδω και καποια χρονια για στημενες ρουλετες?

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑ
    ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ,ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ,ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΕ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ,ΑΝ ΘΕΛΕΙ, ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΗΜΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑ
    ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ
    ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ.
    ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑ

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 27 Αυγούστου 2010, 10:18 | Πέτρος Γιανναράς

    Είναι τουλάχιστον ατυχές, η Ελληνική Κυβέρνηση να επιχειρεί να αποπροσονατολίσει τον Έλληνα πολίτη, που περνά πραγματικά δύσκολες ώρες. Με πρόφαση το πρόστιμο για τα πακμαν, πάμε να νομιμοποιήσουμε και τα «φρουτάκια»;

    Οι Έλληνες προσπαθούν να επιβιώσουν και η Κυβέρνηση προσπαθεί να «αρπάξει» τα τελευταία χρήματα που έχουν απομείνει στους οικονομικά ασθενέστερους. Ποιοι σας συμβουλεύουν;

    Δεν βλέπω τι καλό μπορεί πραγματικά να προκύψει από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ»; Δηλαδή να διαβουλευτούμε σαν τα αρνιά αν θα μας σφάξετε με λιγότερο η περισσότερο ήπιο τρόπο;

    ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΖΟΓΟ. ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ – ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ;

  • 27 Αυγούστου 2010, 09:35 | σωτηροπουλος γιαννης

    Όπως είναι λογικό οι πράκτορες του ΟΠΑΠ τα θέλουν όλα Κάποιοι βέβαια τους βάζουν Τα τεχνικά παιχνίδια γιατί θα πρέπει να φορολογούνται σαν τυχερά Μα κανένας από την επιτροπή που πρότεινε αυτό το νομοσχέδιο δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει και να μάθει πόσα κερδίζει ένα μηχάνημα. Ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με την λογική που επικρατεί σήμερα ενισχύεται την διάπλοκη και το μαύρο χρημα.Υπαρχει τρόπος για τα τεχνικά παιχνίδια και την μη μετατροπή τους Εδώ είμαστε καλέστε μας να σας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο.
    Γιαννης σωτηροπουλος

  • Η χώρα μας έχει καταδικασθεί για την καθολική απαγόρευση των ψυχαγωγικών παιχνιδιών και όχι των τυχερών. Η πρόθεση της Κυβέρνησης να ρυθμίσει την αγορά με πρόφαση το πρόστιμο από την Ερυπαϊκή Ένωση δεν ανταπιοκρίνεται στην πραγματικότητα και αποτελεί απλά άλλοθι για το επερχόμενο έγκλημα που θα συντελεστεί εις βάρος των χαμηλών κυρίως στρωμάτων της κοινωνίας μας, προς εξυπηρέτηση του Εθνικού προμηθευτή και των μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε. Οι Έλληνες πληρώνουν κάθε χρόνο 1€ έκαστος πρόστιμο (περίπου 11εκ. ευρώ) για να μην έχουν τα φρουτάκια έξω από την πόρτα τους, μέσα σε κάθε σπίτι ουσιαστικά. Νομίζω ότι εμπρός στην οικονομική καταστροφή που επέρχεται σε κάθε νοικοκυριό, όλοι είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε 1€ ετησίως και να εξακολουθήσει να υπάρχει η καθολική απαγόρευση. Επίσης είμαστε διτεθειμένοι να δίνουμε άλλο 1€ ετησίως και να ενισχύσουμε τις δομές της πολιτείας και τους μηχανισμούς πάταξης του παράνομου τζόγου, δημιουργώντας ειδικό σώμα δίωξης παράνομου στοιχηματισμού, αποτελούμενο από μεικτά κλιμάκια σε όλη την χώρα(αστυνομικούς, ΣΔΟΕ, ανθρώπους της νόμιμης αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, ελεγκτές Καζίνο, δημοτική αστυνομία κ.τ.λ.) που θα εκπαιδεύσουμε κατάλληλα προς τούτο και θα τους χορηγήσουμε την ανάλογη υλικοτεχνική υποστήριξη.

    Σε κάθε περίπτωση πρέπει να απαλοιφθεί κάθε έννοια τυχερού παιχνιδιού και για να μην επιβάλλονται πρόστιμα στη χώρα ας νομιμοποιήσουμε μόνο τα ψυχαγωγικά παιχνίδια και ας ενισχύσουμε θεσμικά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
    Κάθε άλλη λύση στοχεύει στην εξυπηρέτηση συμφερόντων και η Κυβέρνηση θα διαπράξει το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

  • 27 Αυγούστου 2010, 02:51 | γεωργακοπουλος δημητρης

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
    Αριστείδου 135 Καλλιθέα τηλ.
    210 9523901 6944 547773 Τ.Κ. 176 72
    ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ
    ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
    URL: http: // sea.enosi.org Email: koko69@ih.gr
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Προς 13/02/2010

    ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

    Κύριε Αρχηγέ στην ιστοσελίδα του Υπουργείου υπάρχει η εξής καταχώριση

    NOMIKH ΔΙΑΤΑΞΗ Π.Δ. 180/79 (46/Α΄), όπως αντικ. με Π.Δ. 264/2003 (237/Α΄)
    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Τμήμα Ασφαλείας ή Α.Τ./Γραφείο Ασφαλείας
    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (1) Αίτηση

    (2) Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου για δικαστική χρήση του οποίου η ημερομηνία έκδοσης δεν απέχει πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του.
    *ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΣ

    (3) Δύο (2) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
    • Απαγορεύεται η χορήγηση της ως άνω αναφερομένης άδειας, σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ως και στους καταδικασθέντες τελεσίδικα για εγκλήματα κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, για αδικήματα που αφορούν τα ήθη γενικά, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή όπλου και του Νόμου περί ναρκωτικών. (Οι ως άνω απαγορεύσεις δεν ισχύουν αν παρήλθε πενταετία από την έκτιση ή την παραγραφή της ποινής ή τη με χάρη άφεση αυτών, εκτός αν η χάρη απονεμήθηκε με άρση των συνεπειών.)

    Επίσης στο διαδίκτυο υπάρχει η ποιο κάτω αναφορά
    Ανίσχυρο υποχρέωσης κατοχής άδειας εργασίας σε μπαρ, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κλπ
    Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΠΔ 180/1979, » Η εργασία με οποιαδήποτε ιδιότητα στα καταστήματα των κέντρων διασκεδάσεως, μπαρ, καφετεριών, αμιγών αιθουσών διενέργειας τεχνικών παιγνίων καθώς και στα λοιπά καταστήματα, στα οποία διενεργούνται
    τεχνικά παίγνια, απαγορεύεται χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής». Η παράβαση της υποχρεώσεως αυτής, τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος με φυλάκιση μέχρι δύο (2) ετών και χρηματική ποινή, βάσει της διάταξης του άρ. 5 παρ. 4 του ν. 2452/31.12.96 με την οποία αντικαθίσταται η παράγραφος 2 του άρ. 12 ν. 1481/84 (όπως εξηγείται με κάποιο νομικό ακροβατισμό στην [μη πειστική κατά τη γνώμη μας] με αρ. 8/2003 Γνωμοδότηση της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου – Δημοσιευμένη στην Ποιν.Δ/νη 2003/1332).

    Βάσει των παραπάνω διατάξεων έχουν καταδικασθεί από τα ποινικά Δικαστήρια ουκ ολίγοι επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενοι ως σερβιτόροι, μπάρμαν, δισκοθέτες κλπ στα προαναφερθέντα καταστήματα, επειδή οι μεν καταστηματάρχες απασχολούσαν προσωπικό χωρίς να έχει την εν λόγω άδεια, ενώ οι δε εργαζόμενοι επειδή δεν είχαν εφοδιαστεί από την Αστυνομία με τη σχετική άδεια.

    Ήδη όμως, κατόπιν αμφιταλαντεύσεων της νομολογίας του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού Δικαστηρίου με την με αρ. 6/2008 απόφασή της, απεφάνθη ότι η απαγόρευση εργασίας με οποιαδήποτε ιδιότητα σε κέντρα διασκεδάσεως χωρίς άδεια της αστυνομικής αρχής που θεσπίζεται με το άρθρο 4 του ΠΔ 180/1979, βρίσκεται εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και άρα είναι ανίσχυρη. Ο Άρειος Πάγος, δέχτηκε ότι κατά το μέρος κατά το οποίο με το άρθρο 4 παρ. 1 του ΠΔ 180/1979 θεσπίζεται απαγόρευση εργασίας με οποιαδήποτε ιδιότητα σε κέντρα διασκεδάσεως κλπ χωρίς άδειας της αστυνομικής Αρχής, κείται τούτο εκτός νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως, αφού η εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 167 του ΒΔ της 31-12-1957/20-1-1958 [βάσει του οποίου θεσπίστηκε το ΠΔ 180/1979] παρέχει τέτοια εξουσιοδότηση μόνο καθόσον αφορά την ίδρυση ή διατήρηση κέντρων διασκεδάσεως και όχι για την παροχή εργασίας σ` αυτά, πράγμα που είναι διαφορετικό από την λειτουργία ή διατήρηση των εν λόγω κέντρων.

    Η σημασία της απόφασης αυτής είναι διπλή:
    1) Πρώτον, οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στα καφέ, μπαρ κλπ, οι οποίοι στερούνται άδεια εργασίας, ΔΕΝ είναι άκυρες, και άρα δικαιούνται όλες τις μισθολογικές και άλλες παροχές που προβλέπονται για αυτούς από την οικεία νομοθεσία και τις σχετικές με αυτούς Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.
    2) Δεύτερον, ΔΕΝ υπάρχει υποχρέωση εφοδιασμού των εργαζομένων αυτών με άδεια εργασίας από την Αστυνομία, και άρα δεν υπάρχει σχετικό ποινικό αδίκημα και πρέπει οι παραβάτες (τόσο εργαζόμενοι όσο και επιχειρηματίες) όχι μόνο να αθωώνονται πλέον από τα Δικαστήρια αλλά και να μην υποβάλλονται καν κατ’αυτούς μηνύσεις από την Αστυνομία.

    Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις, αποτέλεσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σύρου της 4-5-2009, στην οποία το Δικαστήριο, δέχτηκε το προαναφερθέν σκεπτικό και αθώωσε τόσο τον ιδιοκτήτη μπαρ όσο και τον εργαζόμενο, οι οποίοι είχαν μηνυθεί από την Αστυνομία επειδή ο τελευταίος απασχολείτο ως δισκοθέτης χωρίς να έχει εφοδιαστεί με άδεια εργασίας. Συνήθως βέβαια, οι κατηγορούμενοι προτιμούν να εκδώσουν την σχετική άδεια εργασίας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ώστε να αθωωθούν με τον τρόπο αυτόν, όμως εν προκειμένω ο εργαζόμενος δεν μπορούσε να βγάλει άδεια εργασίας καθόσον είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο με καταδίκες σχετιζόμενες με ναρκωτικά, οι οποίες αποκλείουν την έκδοση της εν λόγω διοικητικής άδειας.

    Επίσης καθημερινά αστυνομικά όργανα συλλαμβάνουν και οδηγούν στην δικαιοσύνη δεκάδες πολίτες που έχουν στη επιχείρηση τους τα λεγόμενα φρουτακια .
    Η ποιο πάνω υποθέσεις πάντα σε όλα τα αυτόφωρα δικαστήρια οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ είναι ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ με διαδικασία δυο λεπτών έδρα ΤΟΥ τριμελές.
    Το κράτος καθημερινά ξοδεύει εκατομμύρια για τη σύλληψη την κράτηση την μεταγωγή στον εισαγγελέα και στο τριμελές αυτόφωρο.
    Όλη αυτή η διαδικασία κύριε Αρχηγέ που υπάρχει έχει σαν συνέπεια να διαφθείρονται κάποιοι αστυνομικοί με πολύ μεγάλα κέρδη και κάποιοι δικηγόροι.

    Ερώτημα 1 ) Ισχύει η άδεια εργασίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

    Ερώτημα 2 ) Ισχύει η διάταξη για τα (( φρουτακια. ))

    Πρόταση για την δεύτερη περίπτωση μέχρι η πολιτεία ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό να μην εφαρμόζετε η αυτόφωρη διαδικασία ( σε αυτό συμφωνούν και οι Εισαγγελείς αφού πολλές φορές δεν ασκούν ποινική δίωξη και διατάσσουν προκαταρκτική.

    Οι δε δικηγόροι περιφέρονται στα καταστήματα αυτά και λέγουν ότι με 1000 ευρω μπορούν να διαγράψουν και το κάθε πρόστιμο εκατομμυρίων Ευρω που έχει επιβάλει η

    Αστυνομία στους παραβάτες αυτό έτσι και αλλιώς χωρίς χρήματα ο πολίτης μπορεί να μετέβη στην αστυνομία και να το διαγράψουν σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ με αίτηση του .

    Παρακαλώ λάβετε γνώση για κάθε νόμιμη ενέργεια σας και ενημερώστε μας .

    Με τιμή

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
    Πρόεδρος ΣΕΑ

    Η παρούσα αναφορά κοινοποιείτε στον κύριο Υπουργό της Δικαιοσύνης ώστε μπουν οι χιλιάδες υποθέσεις αυτές που εκκρεμούν στο Αρχείο.

    ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

  • 27 Αυγούστου 2010, 00:04 | sakis

    Τζόγος και νόμιμος που το είδατε . Δεν ντρέπεστε λίγο . Γεμίσατε τα πρακτορεία με παιδιά. Αντί να απαγορευθεί ο τζόγος τον κάνετε νόμιμο.

  • 27 Αυγούστου 2010, 00:01 | martin

    «»η παντελής απουσία ρυθμιστικού πλαισίου έχει οδηγήσει στο προοδευτικά de facto παράνομο άνοιγμα της αγοράς τεχνικών και τυχερών παιχνιδιών με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.»»
    »Ταυτόχρονα η εξάπλωση του διαδικτύου έχει διαμορφώσει μια νέα αγορά ηλεκτρονικού στοιχήματος, η οποία όμως λειτουργεί χωρίς κανενός είδους ρύθμιση και εποπτεία»
    και ρωτώ : Πως μπορεί το κράτος να βάλει ένα φραγμό σε όλη αυτή την κατάσταση;
    Γιατί χαρακτηριζεται de facto η συγκεκριμενη κατάσταση;
    Έχει κάνει τα παντα ο κρατικος μηχανισμος για να αποφεγχθει η παρουσα κατασταση;
    δλδ δεν μπορει το κρατος να απαγορευσει στις τραπεζες τις συναλλαγες των συγκεκριμενων διαδυκτιακων τόπων; δεν εχει γινει πουθενά αλλου στο κόσμο αυτό; δεν μπορει να μπλοκαρει τα συγκεκριμενα site; και να υπερασπιστει επιτελους το κρατικο μονοπωλιο που εχει  εως το 2020 με τον ΟΠΑΠ;
    να απαγορευθει η διαφημιση δυκτιακών σελιδων σε εντυπα, αθλητικους χώρους, και λοιπους χώρους.
    Δεν συμφωνω με παρων νομοσχεδιο, δεν πρεπει την παρουσα δυσκολη οικονομικη κατασταση να ωθειτε ο πολιτης σε πιο εθιστικο τζογο. Πολεμιστε το διαδυκτιακο στοιχημα και αφηστε τον ΟΠΑΠ και τα πρακτορεια να δουλεψουν.
     
     
     

  • 26 Αυγούστου 2010, 21:35 | ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Νομίζω ότι έχετε μπερδευτει ,αλλο ψυχαγωγικά παιγνια και άλλο τυχερα περιορισμένου κέρδους .
    Πρέπει κάποια στιγμή αυτό να διαχωριστεί ,
    άλλη αντιμετώπιση πρέπει να έχει ένας που θέλει να παίξει με ένα ράλι (video games)και άλλη  ένας που θέλει να πολλαπλασιασει τα χρηματά του .
    Είμαστε μπερδεμένοι :
    α)
    1) ενα  ράλι  χρονολογίας 1999 κόστιζε 2000 ευρω  και δίνει κέρδος 30 (τριαντα)ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ  και
    2) ένα ράλι χρονολογίας 2010 κοστίζει 5000 ευρω και δίνει κέρδος 60 (εξηντα)ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

    θα φορολογηθούν το ίδιο? θα υπάρξει σήμα ? και γιατί να υπάρξει σήμα ?καμία χώρα δεν έχει σήμα στα παιχνίδια γιατί να συμβεί στην Ελλαδα .Γιατι και αυτο στην αμοιρη την ελλαδίτσα μας

    β)
    Διαβάζουμε επισης οτι κάθε παιχνίδι θα περνάει απο κάποια επιτροπή για να χαρακτηριστεί τυχερό ή ψυγαγωγικό τεχνικό παίγνιο ,αν για παραδειγμα έχουμε ένα παιχνίδι που κοστίζει 300 ευρω και ενα παιχνιδι που κοστίζει 1000ο ευρώ  θα πληρώσουμε τα ίδια χρήματα για τον έλεγχο και τον χαρακτηρισμό τους ?

    γ) πιστευουμε επειδη έχουμε τουριστικές περιοχες που δουλευουν με παιχνίδια μόνο δυο μήνες το χρόνο  ειναι άδικο να φορολογηθούν με παιχνιδια που δουλευουν όλο το χρόνο για αυτο θα ήταν σωστό να διαχωριστούν τα ψυχαγωγικά και τεχνικα παιχνίδια απο τα τυχερά .Πρωτείνουμε να μην φορολογηθούν επιπλέον (οπως :σήμα) απο την ήδη υπάρχουσα φορολογία ,μιας και τα έσοδα του κλάδου των ψυχαγωγικών παιχνιδιών ούτος η αλλος είναι αμελητέα και ο κλάδος θα κλείσει μιας και παίζουν όλοι στα σπιτια τους μεσω playstation ή μεσω internet

  • 26 Αυγούστου 2010, 20:55 | stam

    φτώχεια και τζόγος.που πάμε??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 26 Αυγούστου 2010, 20:20 | NIKOS PAPADOPOULOS

    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ  ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΠΟΥΚ, ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΠΟΠΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • 26 Αυγούστου 2010, 19:11 | Γιάννης Σαμολαδάς

    Είμαι της άποψης ότι στα τεχνικά παιχνίδια ,μπορούν να παίζουν παιδιά από 12 ετών και άνω, ενώ στα τυχερά από 18 ετών και άνω.

  • 26 Αυγούστου 2010, 19:27 | takis koyrniaxtos

    to sτοιχημα πρεπει να γινει νομιμο να φορολογουνται οι εταιριεσ και οσεσ πληρουν τισ προυποθεσεισ του κρατουσ να μπουν φτανει με τουσ πρακτορεσ τζογαδορουσ του οπαπ που επαιζαν και δεν ειχαν να πληρωσουν τουσ πελατεσ τουσ .πρεπει να υπαρχουν εππαγελματιεσ στο καθε ειδοσ κ οχι επειδη εχω μεσο κ πηρα μια αδεια να δουλευω .προτεινω το κρατοσ να φορολογει τα καθαρα εσοδα των εταιρειων και οχι απο τα ακαθαριστα .μπαινοντασ οι εταιριεσ θα ανοιξουν πολλεσ νεεσ θεσεισ εργασιασ .

  • 26 Αυγούστου 2010, 18:55 | Τόκας Γιώργος

    Τα παρακάτω σχόλια είναι ΚΑΘΑΡΑ προσωπικά και ΔΕΝ αντανακλούν απαραίτητα τα σχόλια και τις απόψεις συνδικαλιστικών οργάνων που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.
    Για την ενημέρωση όλων λοιπόν να σας πληροφορήσω τα παρακάτω:
    4 Ιουνίου 2009:
    Απόφαση επιβολής προστίμου στην χώρα μας κατ’ αποκοπή € 3.000.000
    Και ημερήσιο πρόστιμο € 31.536 μέχρι την συμόρφωση.
    Εναρξη διαβούλευσης.
    26 Αυγούστου 2010:
    Συνολικό ποσό προστίμου: 3.000.000 + 14.128.128 (448 ημέρες) = € 17.128.128
    Τέλος διαβούλευσης.
    12 Σεπτεμβρίου 2010:
    Συνολικό ποσό προστίμου: 3.000.000 + 14.664.240 (465 ημέρες) = € 17.664.240
     
    ΔΕΝ σχολιαζώ το ΠΟΣΕΣ φορές ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ είναι το ποσό του ημερήσιου προστίμου σε σχέση με τον ακαθάριστο τζίρο που είχα το προηγούμενο οικονομικό έτος σαν επαγγελματίας σαν μια κίνηση καλής θέλησης και προσφοράς συνεργασίας με σκοπό την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εναρμόνιση της χώρας μας με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις συνθήκες.
     
    Με κάθε καλή πρόθεση αλλά και επιφύλαξη,
     
    Γιώργος Τόκας.
     

  • 26 Αυγούστου 2010, 17:10 | Νικ

    Κάνει και διάλογο με τους πολίτες η κυβέρνηση, μπράβο βρε άντε και σ’ ανώτερα που λέει και ο παπούς της. Αυτη η κυβέρνηση πάντως θα μείνει στην ιστορια, θα την θυμόμαστε και θα τρέχουμε να φύγουμε.
     
    Καληνύχτα σας