Άρθρο 1 – Ορισμοί

1. Ανάλογα με τον τρόπο διεξαγωγής τους, τα παιχνίδια κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες:
α) τα «Ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια», το αποτέλεσμα της διενέργειας των οποίων, εξαρτάται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο, από την τεχνική ή πνευματική ικανότητα του παίκτη και η διεξαγωγή τους γίνεται αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς, μπορούν να παιχτούν από ένα παίκτη ή ανταγωνιστικά με περισσότερους παίκτες και επιτρέπουν την παράταση του χρόνου διεξαγωγής του παιχνιδιού ή την επιβράβευση με τη συγκέντρωση βαθμών. Στα παιχνίδια αυτά δεν επιτρέπεται να συνομολογηθεί στοίχημα μεταξύ οποιωνδήποτε προσώπων ή να αποδοθεί οποιασδήποτε μορφής οικονομικό όφελος στον παίκτη. Μπορεί να αποδοθούν στον συμμετέχοντα ή στους συμμετέχοντες αγαθά χαμηλής αξίας άμεσα ή και έμμεσα μέσω διεξαγωγής «τουρνουά» .
Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται και όσα παιχνίδια χαρακτηρίσθηκαν ως «τεχνικά παίγνια» με βάση τις διατάξεις του β.δ. 29/1971 (Α’ 21), μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Τα κάθε είδους τερματικά με οθόνη στα οποία εγκαθίστανται ή λειτουργούν ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια δεν επιτρέπεται να διαθέτουν σύστημα υπολογισμού, καταγραφής (αποτύπωσης) και απόδοσης οικονομικού οφέλους στον παίκτη.
β) τα «Τυχερά παιχνίδια» προϋποθέτουν την καταβολή στοιχήματος , για συμμετοχή στη λειτουργία ή στη διεξαγωγή τους και το αποτέλεσμα τους εξαρτάται, αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο, από την τύχη. Το αποτέλεσμά τους μπορεί να αποδώσει στον παίκτη οικονομικό όφελος.
Ως τυχερά παιχνίδια θεωρούνται και τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια που παραλλάσσονται σε τυχερά ή για το αποτέλεσμα των οποίων συνομολογείται στοίχημα μεταξύ οποιωνδήποτε προσώπων ή το αποτέλεσμα τους μπορεί να αποδώσει στον παίκτη οικονομικό όφελος οποιασδήποτε μορφής. Στην κατηγορία των τυχερών παιχνιδιών εντάσσονται και όλα όσα χαρακτηρίσθηκαν ως «μικτά παίγνια» ή «τυχερά παίγνια», με βάση τις διατάξεις του β.δ. 29/1971, μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.
Το οικονομικό αυτό όφελος μπορεί να ρυθμίζεται με δύο διαφορετικούς τρόπους: είτε να είναι «περιορισμένου οφέλους» όπου ο παίκτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον της μίας μονάδας πίστωσης και η μέγιστη απόδοση προς τον παίκτη δεν υπερβαίνει συγκεκριμένο πολλαπλάσιο της μονάδας πίστωσης για την κάθε φορά, είτε «τυχερά παιχνίδια» όπου το κέρδος δεν σχετίζεται με τη μονάδα πίστωσης συμμετοχής.
2. Ανάλογα με τον τρόπο διεξαγωγής τους, τα τεχνικά και τυχερά παιχνίδια διακρίνονται σε:
«Μηχανικά παιχνίδια»: Παιχνίδια που για τη διεξαγωγή τους είναι αναγκαία η συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη.
«Ηλεκτρικά παιχνίδια»: Παιχνίδια που για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται ηλεκτρικοί υποστηρικτικοί μηχανισμοί, όσο και η συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη.
«Ηλεκτρομηχανικά παιχνίδια»: Παιχνίδια που για τη διεξαγωγή τους απαιτούνται ηλεκτρομηχανικοί υποστηρικτικοί μηχανισμοί, όσο και η συμβολή της μυϊκής δύναμης του παίκτη.
«Ηλεκτρονικά παιχνίδια»: Παιχνίδια που για τη διεξαγωγή τους, εκτός των υποστηρικτικών ηλεκτρομηχανικών, ηλεκτρονικών και άλλων μηχανισμών, απαιτείται η ύπαρξη και η εκτέλεση ηλεκτρονικού λογισμικού.
«Εξ αποστάσεως στοιχηματισμός»: Ο στοιχηματισμός μέσω του διαδικτύου (internet) ή άλλων οπτικοακουστικών και ηλεκτρομαγνητικών μέσων (itv, mobile).
3. Λοιποί ορισμοί:
«Μονάδα Πίστωσης»: Η λογιστική μονάδα που αντιπροσωπεύει το ελάχιστο χρηματικό ποσό συμμετοχής του παίκτη στο κάθε παιχνίδι.
«ΙSPs»: Internet Service Providers – Πάροχοι διαδικτυακής επικοινωνίας.
«VLTs» (Video Lottery Terminals): Ένα ή περισσότερα ηλεκτρονικά τερματικά με οθόνη, συνδεδεμένα με κεντρικό πληροφοριακό σύστημα. Λειτουργούν με την εισαγωγή από τον παίκτη χαρτονομίσματος ή ειδικής κάρτας και ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του, πέραν του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα, δύναται να αποδίδει στον παίκτη, μέσω εξαργυρώσιμης απόδειξης, ορισμένο κέρδος, το οποίο εξαρτάται από την τύχη ή τις γνώσεις ή τη δεξιότητα του παίκτη ή από συνδυασμούς αυτών. Για να συμμετάσχει σε ένα παίγνιο, ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες της μίας μονάδας πίστωσης στο παιγνιομηχάνημα.
«AWPs» (Amusement With Prizes): Ένα ή περισσότερα ηλεκτρονικά τερματικά με οθόνη, συνδεδεμένα με κεντρικό πληροφοριακό σύστημα. Λειτουργούν με την εισαγωγή από τον παίκτη χαρτονομίσματος ή ειδικής κάρτας και ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του, πέραν του ψυχαγωγικού του χαρακτήρα, δύναται να αποδίδει στον παίκτη, μέσω εξαργυρώσιμης απόδειξης, κέρδος, το οποίο εξαρτάται από την τύχη ή τις γνώσεις ή τη δεξιότητα του παίκτη ή από συνδυασμούς αυτών. Για να συμμετάσχει σε ένα παίγνιο, ο παίκτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει πλέον της μίας μονάδας πίστωσης στο παιγνιομηχάνημα.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 13:54 | Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών

    Η Θέση της Κίνησης Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών στις προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών

    Στις 26 Αυγούστου 2010 το Υπουργείο Οικονομικών ανάρτησε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης για δημόσια διαβούλευση το Πλαίσιο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας για τη Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων. Σύμφωνα με τις προτάσεις, η κυβέρνηση προτίθεται να εγκαταστήσει περί τα 32.000 τερματικά VLT σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και να δώσει άδειες λειτουργίας νόμιμων διαδικτυακών τόπων στοιχηματισμού, νομιμοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το τζόγο στο Internet και στις γειτονιές.

    Οι κυβερνητικές θέσεις

    Η δημόσια διαβούλευση για την επονομαζόμενη «Ρύθμιση της Αγοράς Παιγνίων» είναι μόνο για τις λεπτομέρειες της πρότασης και όχι επί της ουσίας, καθώς η απόφαση για τη νομιμοποίηση και επέκταση του τζόγου στην Ελλάδα θεωρείται ειλημμένη και αναπόφευκτη. Για να στηρίξει το αναπόφευκτο της απόφασης η πρόταση αναφέρει ότι:

    – Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την καθολική απαγόρευση παιχνιδιών με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 32.000 ευρώ ημερησίως

    – Στην Ελλάδα διεξάγεται ανεξέλεγκτα παράνομος τζόγος, ο οποίος φτάνει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, χωρίς να ελέγχεται ή να φορολογείται

    Το σχέδιο επίσης αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει με απόλυτη διαφάνεια στην αποτελεσματική ρύθμιση της λειτουργίας του χώρου των τυχερών και τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, λαμβάνοντας υπόψη και την ανάγκη να αποφευχθούν περαιτέρω οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων της προσέλκυσης ανηλίκων, του εθισμού των πολιτών και της απώλειας σημαντικών πόρων από τα νοικοκυριά.»

    Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών είναι αντίθετη επί της ουσίας στην πρόθεση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει το συνοικιακό τζόγο και θεωρεί ότι οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που διακηρύσσει η κυβέρνηση ότι επιθυμεί να αποφύγει. Τα ίδια τα επιχειρήματα που καθιστούν την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών ως «αναγκαία» δεν ισχύουν.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν καταδίκασε την Ελλάδα για την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών

    Η καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο δε σχετίζεται με την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών. Η Ελλάδα κατηγορήθηκε διότι με το νόμο 3037/2002 απαγόρευσε κάθε μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού, συμπεριλαμβανομένων και των παιχνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, την περίοδο που ο τομέας των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών γνώριζε ραγδαία ανάπτυξη. Η απόφαση που εκδόθηκε για την υπόθεση C-65/05 υπογραμμίζει στις παραγράφους 7 και 8 ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται κάθε μορφής ηλεκτρονικό παιχνίδι σε υπολογιστές σε όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

    Με δεδομένα ότι η βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι απολύτως νόμιμη και ότι το σύνολο των παραβατών θα ήταν ανήλικοι, ήταν αδύνατο να μην παρέμβει η ΕΕ εναντίον του νόμου 3032/2002. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμπεριλαμβάνει άρθρα, στα οποία ο τζόγος κρίνεται επικίνδυνος και επιτρέπει στα κράτη μέλη να διατηρούν απαγορεύσεις, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Στις παραγράφους 33, 34, 35 και 37 αναφέρεται σαφώς το δικαίωμα του κράτους-μέλους να απαγορεύσει τα τυχερά παιχνίδια προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

    Η πρόταση ρύθμισης της αγοράς δεν μπορεί να καταπολεμήσει τον παράνομο τζόγο

    Το κυβερνητικό σχέδιο κάνει λόγο για την ανάγκη ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών λόγω της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του παράνομου τζόγου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, λειτουργούν στην Ελλάδα έως και 20 χιλιάδες ηλεκτρονικές μηχανές ψυχαγωγικών παιχνιδιών περιορισμένου κέρδους (AWPs) και έως και 150 χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παρέχουν παράνομα τυχερά παιχνίδια. Επίσης, το ελληνικό κοινό είναι εκτιθέμενο σε 250 διαδικτυακούς τόπους στοιχηματισμού.

    Στη πρόταση όμως δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πώς θα μπορέσει να καταπολεμηθεί ο παράνομος τζόγος. Η κυβέρνηση προφανώς προσδοκά ότι η απελευθέρωση της αγοράς θα οδηγήσει όσους στοιχηματίζουν μέχρι σήμερα σε παράνομα σημεία, να προτιμήσουν τους κόμβους και τις επιχειρήσεις που θα αποκτήσουν νόμιμη άδεια μετά την ψήφιση του Ν/Σ.

    Δυστυχώς όμως ο παράνομος τζόγος υφίσταται ακόμα και σε χώρες όπου η αγορά τυχερών παιχνιδιών είναι πλήρως απελευθερωμένη. Ο λόγος είναι το υψηλότερο ποσοστό κέρδους που υπόσχονται στον παίκτη τα παράνομα / αφορολόγητα σημεία τζόγου. Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει η κυβερνητική πρόταση, εάν υλοποιηθεί, θα είναι η έξαρση του τζόγου χωρίς να υπάρχει σημαντική μείωση του παράνομου στοιχηματισμού.

    Οι επιπτώσεις της κυβερνητικής ρύθμισης στην Ελληνική οικογένεια

    Ήδη είναι καταγεγραμμένες οι αρνητικές επιπτώσεις του συνοικιακού τζόγου από την περίοδο 1995 – 2002, όταν κάθε γειτονιά είχε και το δικό της μικρό καζίνο. Οι αρνητικές επιπτώσεις του τζόγου έχουν ποσοτικοποιηθεί επιστημονικότερα στις χώρες που έχουν επιτρέψει τα VLT (φρουτάκια) και χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα προς μίμηση από την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο όπου το 75% των κατοίκων παίζουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα σε VLTs, χάνοντας συνολικά 11.5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο κάθε παίκτης χάνει κατά μέσο όρο 72 ευρώ για κάθε ώρα παιχνιδιού.

    Περά από τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που συνεπάγεται η απώλεια ενός τόσο σημαντικού ποσού από τον προϋπολογισμό του κάθε νοικοκυριού, οι παίκτες αντιμετωπίζουν και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να “ρεφάρει” συνεχίζοντας τον στοιχηματισμό για ώρες και έχει παρατηρηθεί μέχρι και η χρήση καθετήρων για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

    Ο μύθος του «Υπεύθυνου Παιχνιδιού»

    Το κυβερνητικό σχέδιο αναφέρεται στα μέτρα που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να μειώσει τις αρνητικές συνέπιες των VLT. Γνωρίζοντας ότι ο τζόγος είναι μεταξύ των βαρέων εξαρτήσεων το σχέδιο προτείνει την παροχή πληροφοριών για τα κέντρα απεξάρτησης από τον τζόγο στους χώρους παιχνιδιού, τον περιορισμό του χρόνου παιχνιδιού και πιθανά την δημιουργία κάρτας παίκτη που θα του απαγορεύει να συνεχίσει το παιχνίδι αν έχει φτάσει σε ένα όριο που έχει προσδιορίσει ο ίδιος.

    Θα έπρεπε όμως να ξέρει η κυβέρνηση ότι τα κέντρα απεξάρτησης δεν φτάνουν ούτε για τους υπάρχοντες εξαρτημένους από το τζόγο και για να έχει κάποιο νόημα η «προστασία» που προτείνεται στο σχέδιο θα πρέπει να γίνει μια σημαντική επένδυση για τη δημιουργία νέων κέντρων και νέων δομών απεξάρτησης.

    Θα έπρεπε επίσης να ξέρει ότι οι εξαρτημένοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βάλουν αυτοπεριορισμό στην εξάρτησή τους, διότι αν είχαν δεν θα ήταν εξαρτημένοι. Κατά συνέπεια η κάρτα παίκτη δεν μπορεί να έχει άλλη χρησιμότητα πέρα από την βεβαίωση της ηλικίας του παίκτη, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την παρουσίαση ενός δελτίου ταυτότητας.

    Με απλά λόγια το κυβερνητικό σχέδιο προτείνει την άμεση επένδυση ενός μέρους – πιθανά σημαντικού – των κερδών που προσδοκά από την ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων που θα δημιουργηθούν από την ίδια τη ρύθμιση, καθώς επίσης και τη δημιουργία ενός κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος τζογαδόρων, όπου θα αποδεικνύεται απλά η ηλικία τους. Το πιθανότερο είναι ότι οι σχεδιαστές της πρότασης έχουν πέσει θύματα της διαφήμισης κάποιας εταιρίας που προσφέρει υπηρεσίες «Υπεύθυνου Παιχνιδιού», ενώ δε γνωρίζουν καθόλου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές απεξάρτησης της χώρας μας.

    Οι επιπτώσεις της κυβερνητικής ρύθμισης στη νέα γενιά

    Το σχέδιο θεωρεί δεδομένη την απαγόρευση πρόσβασης των ανηλίκων στα VLT και προτείνει την τοποθέτηση των τυχερών παιχνιδιών σε χώρους μακριά από σχολεία και αθλητικά κέντρα. Όμως δεν μπορεί να επιβάλει την τοποθέτηση των τυχερών παιχνιδιών σε χώρους που θα είναι μακριά από το ίδιο το σπίτι του ανηλίκου και είναι βέβαιο ότι εάν εγκατασταθούν 32.000 τερματικά κάποια θα είναι στη γειτονιά κάθε παιδιού.

    Επίσης δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η έμφυτη ανάγκη κάθε παιδιού να «μεγαλώσει» και να κάνει αυτά που κάνουν οι ενήλικες. Αυτή η ανάγκη οδηγεί τα παιδιά σε όλα τα απαγορευμένα για ανήλικους, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Είναι διαφορετική μια πλήρης απαγόρευση, όπου ορίζεται ότι κάτι είναι «κακό» για όλους, όπως τα ναρκωτικά, απ’ ότι είναι μια ηλικιακή απαγόρευση που θεωρείται τελικά «πρόκληση» για τον ανήλικο.

    Στη πραγματικότητα είναι αδύνατη ακόμα και η πλήρης απαγόρευση πρόσβασης των ανηλίκων στα τυχερά παιχνίδια εάν αυτά νομιμοποιηθούν. Είναι βέβαιο ότι κάποιος ιδιοκτήτης θα τους επιτρέψει να παίξουν, αγνοώντας τις όποιες ποινές για να αυξήσει τα κέρδη του. Σημειώνεται ότι 1 στα 25 εγκλήματα ανηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετίζεται με τα VLT.

    Οι επιπτώσεις της κυβερνητικής ρύθμισης στην Ελληνική οικονομία

    Το σχέδιο στοχεύει στην απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ώστε να υπάρξουν άμεσα έσοδα από τα τέλη για τις άδειες που θα ενισχύσουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως οι οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες θα είναι δραματικές.

    Τα χρήματα που ξοδεύονται στον τζόγο αφαιρούνται από την καταναλωτική δύναμη του πληθυσμού με συνεπαγόμενη την πτώση του τζίρου των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων. Σε περιπτώσεις εξαρτημένων επιχειρηματιών είναι πιθανή και η υπερχρέωση της ίδιας τους της επιχείρησης.

    Έρευνα που έγινε στην Αυστραλία έδειξε ότι για κάθε 80 εγκατεστημένα VLT χάνονται $2.000.000 από όλες τις άλλες επιχειρήσεις ενώ στις ΗΠΑ χάνεται μια θέση εργασίας το χρόνο για κάθε ενεργό VLT. Στην Ελλάδα της ύφεσης τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι παρά χειρότερα, διότι η μειωμένη καταναλωτική δύναμη θα ελαχιστοποιηθεί με άμεσα αρνητικά αποτελέσματα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

    Οι μεγάλοι χαμένοι από την ρύθμιση της αγοράς παιχνιδιών με τον τρόπο που προτείνεται θα είναι οι μικρομεσαίοι έμποροι και επιχειρηματίες.

    Τι προτείνει η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιχνιδιών

    Κάθε ένας πολίτης θα είναι ζημιωμένος από την ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης, τόσο κοινωνικά, όσο και οικονομικά. Εξαιρούνται μόνο όσοι θα συμμετέχουν στη παροχή των υπηρεσιών του τζόγου.

    Στη δημοκρατία μας επιτρέπεται η κατάθεση κάθε πρότασης αλλά και ο αντίλογος σε αυτήν. Προσκαλούμε τους πολίτες να καταθέσουν την άποψη τους για το προτεινόμενο σχέδιο στη διεύθυνση http://www.opengov.gr/minfin/?p=498

    – Προσκαλούμε τους οικογενειάρχες να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον των παιδιών μας.

    – Προσκαλούμε τους έμπορους να αναφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την επιδείνωση που αναμένεται από την προτεινόμενη νομιμοποίηση του τζόγου.

    – Προσκαλούμε τους υποψηφίους των δημοτικών/νομαρχιακών εκλογών να εκφέρουν τις θέσεις τους για το ζήτημα, γιατί είναι οι τοπικές κοινωνίες που θα επηρεαστούν πρώτες και οι τοπικοί άρχοντες έχουν την ευθύνη.

    Εάν η κυβέρνηση αντιληφθεί ότι οι προτάσεις της θα έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες ίσως να σταματήσει την εφαρμογή ενός σχεδίου που ωφελεί μόνο μια επιχειρηματική ελίτ εις βάρος ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου. Η κυβέρνηση οφείλει να καταπολεμήσει τον ανεξέλεγκτο παράνομο τζόγο που «ανακάλυψε» ότι υπάρχει στη χώρα μας και όχι να τον πολλαπλασιάσει.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 11:54 | ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ A.W.P. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ Η ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ON-LINE . ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΟΥΝ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΩΤΗΤΑ.ΕΤΣΙ ΘΕ ΔΗΜΗΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ κ.Β.ΔΡΕΜΟΥΡΑ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΟΥΛΕΒΑΜΕ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΕΠΙ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ. ΔΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ.ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΖΕΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 02:49 | Β. Δρεμούρας

    Κύριε με τα πολλά ψευδώνυμα.

    Επαναλαμβάνω οτι:
    Η γκανιότα στο ΚΙΝΟ είναι 30%.
    Σε προηγούμενο σχόλιό μου σας είπα οτι διαβάσατε λάθος.
    Μετά την επιμονή σας όμως, αποδέχομαι το δικό μου λάθος.
    Δε διαβάσατε λάθος.
    ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ ΣΚΟΠΙΜΑ.

    Η παράγραφος 2 του άρθρου 5 λέει:
    «Ως βάση υπολογισμού των προκαθορισμένων ποσών κέρδους ανά επιτυχία, όλων των κατηγοριών επιτυχιών, λαμβάνετε υπόψη ποσοστό μέχρι 70% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων του παιχνιδιού σε κάθε κλήρωση».
    Ακαθάριστες εισπράξεις είναι ο τζίρος.

    Η παράγραφος 2 του άρθρου 6 λέει οτι η προμήθεια του πράκτορα είναι 8% επί της τιμής της στήλης.
    Αυτό το 8% επι του τζίρου (τιμή της στήλης) στο τέλος λείπει από το 30% της γκανιότας και όχι από το 70% του payout.
    To 70% επιστρέφει στους παίκτες.

    Πραγματικά διαβάζεται με δυο τρόπους όπως παραδέχεστε κύριε…play.
    Με τον ένα τρόπο διαβάζει ο αμερόληπτος αναγνώστης και με τον άλλο ο διαστρεβλωτής.
    Ξεχάσατε όμως να το ξαναβάλετε.
    Μήπως σας φόβισα με τη νομική υπηρεσία του ΟΠΑΠ;

    http://www.opap.gr/Files/NewLegal/2170-KINO.pdf

    Φρουτέμπορος είστε κύριε…thal ή play;
    Δεν έχετε καμιά τύχη, ακόμα δεν το καταλάβατε;
    Παρατήστε τα.
    Άδικος κόπος.
    Δε βλέπετε τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης;
    Η Ελληνική κοινωνία δε σας θέλει.
    Τα ποσοστά είναι συντριπτικά εναντίον σας.
    Ελπίζετε ακόμα οτι η κυβέρνηση θα αγνοήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που δε θέλει τη χώρα ένα απέραντο καζίνο;
    Ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά τον βίο και την πολιτεία σας.
    Τυχερά παιχνίδια μόνο στον ΟΠΑΠ.
    Αυτό θέλουν.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 01:51 | ΧΟΡΕΥΤΗΣ

    Eλεύθερη και χωρίς περιορισμούς η εκμετάλλευση των TEXΝΙΚΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ σε όλους τους χώρους με ευθύνη του διακινητή για τυχόν μετατροπή τους.
    ΝΑΙ στα παιχνίδια περιορισμένου οφέλους με αυστηρό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του παίκτη, σε όλους τους χώρους και ειδικότερα εκεί που μέχρι σήμερα παίζονταν παράνομα. Προστασία ανηλίκων.
    ΟΧΙ στα VLTs γιατί είναι παιχνίδια χοντρού τζόγου και το JACKPOT προκαλεί εθισμό. ΟΧΙ λοιπόν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και τις γειτονιές παρά ΜΟΝΟΝ στα ΚΑΖΙΝΟ.

    ΝΑΙ στο διαδικτυακό στοίχημα παντού με τους όρους που θέτετε..

    ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της διαφήμισης του τζόγου(ΚΑΖΙΝΟ-ΟΠΑΠ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και ΚΑΖΙΝΟ)από όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ,καθώς και την υπαίθρια διαφήμιση.
    Άραγε υπάρχει στους πολιτικούς μας , το απαιτούμενο «βάρος» εκεί χαμηλά στη μέση για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης;

    ΔΕΝ γίνεται πουθενά λόγος για τον τζόγο με τα SMS από τα περιοδικά και την ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ενημερωτικές-ψυχαγωγικές εκπομπές) π.χ. πρωινή ενημερωτική εκπομπή λέει « στείλε SMS και κέρδισε 20.000 ΕΥΡΩ». Εδώ να τονίσω υπάρχει παντελής έλλειψη μέριμνας για την προστασία των ανηλίκων. Κύριε ΚΑΠΕΛΕΡΗ του ΣΔΟΕ, δεν ρίχνετε μια ματιά;

    ΚΥΡΙΟΙ της κυβέρνησης σας δίνεται η ευκαιρία να προηγηθείτε μια φορά των γεγονότων και της τεχνολογίας, γιατί μια ζωή έπεσθε και καταντάτε να σας σέρνει από τη μύτη η επικαιρότητα και η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    Επειδή « το παιχνίδι είναι στημένο» όπως λέει και το τραγούδι οι υγιείς δυνάμεις ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας και ο λαός μας .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 00:37 | Σιαδημος Δημητριος

    Η γνώμη μου είναι τα τυχερά παιχνίδια να είναι χωρισμένα σε 3 κατηγορίες:

    Κατηγορία |Μέγιστο ποντάρισμα |Μέγιστο Κέρδος|
    | | |
    Α.Σε χώρους Casino | Απεριόριστο | Απεριόριστο |
    | | |
    Β.Σε χώρους | | |
    Mini Casino | | |
    όπως ειναι ο Ο.Π.Α.Π | 500 Ευρώ | 5000 Ευρώ |
    | | |
    Γ.Σε χώρους Ψυχαγωγίας | | |
    όπως Cafes, Bar, | | |
    Video Games, κτλ. | 10 Ευρώ | 100 Ευρώ |

    Α. Κατηγορία να είναι μόνο τα casino και αδιωδοτουνται από την υπάρχουσα νομοθεσία.
    Β. Κατηγορία να δοθούν 2-3 άδειες σε εταιρείες όπως ο Ο.Π.Α.Π και όλα τα συστήματα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα On-Line με το κεντρικό σύστημα.
    Γ.Μηχανήματα πολύ περιορισμένου κέρδους και να μπορούν να βρίσκονται σε δημοφιλής χώρους ψυχαγωγίας. Θα πρέπει να περιέχουν φορολογικό μηχανισμό ώστε να διασφαλίζεται η αδιάβλητη λειτουργία τους.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 15:58 | Νικος Σερδάρης

    Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίσουμε επιτέλους όλοι – οι πολίτες, οι επαγγελματίες αλλά και οι υπεύθυνοι του κράτους – τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια από τα τυχερά. ΔΕΝ είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. ΔΕΝ είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν σαν τυχερά με την δικαιολογία, ότι έτσι κι’ αλλιώς τα μετατρέπουν όλοι σε τυχερά και ως εκ τούτου ας τα φορολογήσουμε, αφού δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να τα ελέγξουμε. Κάθε προσπάθεια που έχει αυτή την εξομοίωση σαν βάση θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με όλους τους ‘απόλυτα αυστηρούς νόμους’ του παρελθόντος. Αφήστε τους σωστούς επαγγελματίες να δουλέψουν ελεύθερα, τιμωρήστε αυστηρά αυτούς που παρανομούν. Τιμωρήστε αυστηρά και τους υπαλλήλους σας, που δεν εφαρμόζουν όπως πρέπει τον νόμο.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 14:39 | play

    Κύριε Β. Δρεμούρα

    Δεν διάβασα τίποτα λάθος.
    Στο άρθρο 6, παρ. 2 αναφέρεται ότι το ποσοστό 8% επί της στήλης παρακρατείται άμεσα από το αντίτιμο που καταβάλει ο συμμετέχων. Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι επιχειρήσεις. Άρα αυτό που αποδίδεται αυτό στο συμμετέχει στο τζίρο του ΟΠΑΠ. Εσείς αποδίδετε το 92% του ποσού που κατέβαλε ο παίκτης. Άρα το 70% που αναφέρετε στο άρθρο 5 παρ. 2 που μιλά για τα ακκαθάρισα αναφέρετε στο 92% και όχι στο 100% του ποσού που κατέβαλε ο παίκτης. Είναι συμφωνία δύο διαφορετικών νομικών προσώπων. Δηλαδή του πράκτορα ως επιχείρηση και του ΟΠΑΠ. Όπως βλέπετε είναι ασαφές και διαβάζεται με δύο τρόπους. Εξαρτάται από που αρχίζει η είσπραξη από τον ΟΠΑΠ το οποίο δεν διευκρινίζεται. Επίσης εάν το δούμε ως παιχνίδι πέραν της γκανιότας, από μαθηματικής άποψης με βάση τις αποδόσεις, το ποσοστό που αναφέρεται δεν συμπίπτει. Ρωτήστε τους μαθηματικούς στις τάξεις σας. Θα σας το επιβεβαιώσουν.

    Γνωρίζω ότι ονομάζεται στην στατιστική, υπεργεωμετρική κατανομή και μπορώ να σας παραθέσω αρκετούς τρόπους για να την πετύχετε.

    Υπολογιζόμενη κλήρωση ονομάζεται κάθε κλήρωση που δεν γίνεται με φυσικά μέσα, δηλαδή με κληρωτίδα. Η κλήρωση γίνεται με υπολογιστική μηχανή. Έστω και μία μαθηματική ή αριθμητική πράξη να μεσολαβεί η κλήρωση ονομάζεται ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. Μέθοδοι υπάρχουν πολλοί. Simplistic, Progressive software optimized, Hardware optimized, ISAAC κλπ. Όλες αυτές που αναφέρω είναι υπολογιστικές. Είδατε κάποια κληρωτίδα κ. Δρεμούρα;

    Επίσης κ. Δρεμούρα δεν χρησιμοποιούμε κάποιο τηλεκοντρόλ. Το σκεπτικό σας είναι λάθος. Ο καθένας μπορεί να κάνει απάτη ακόμα και ο ΟΠΑΠ. Χρόνια είστε στο επάγγελμα το γνωρίζετε. Γι’ αυτό αυτή η καραμέλα περί τηλεκοντρόλ δεν νομίζω ότι στέκει. Ακόμα και πράκτορες του ΟΠΑΠ έπαιζαν και παίζουν σε διπλό ταμπλό (σε δεύτερη εταιρεία στοιχημάτων) ή σας είναι και αυτό άγνωστο; Στην παρούσα φάση και με το κείμενο διαβούλευσης ακόμα ανοικτό, ο ΟΠΑΠ έκανε το πρώτο cheat.

    http://www.opap.gr/pressdetails.asp?pressid=1069&ptype=NEWS&langid=1&pageid=472

    Ευχαριστώ

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 20:50 | ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ A.W.P. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 20:54 | s.x.

    Ειλικρινά τα πράγματα τείνουν να ξεφύγουν εντελώς.
    Ζητούν ορισμένοι την επαναφορά των τεχνικών παιγνίων όπως στο παρελθόν και αυτό έρχεται συντονισμένα μετά την ΓΣ των εκπροσώπων των εμπόρων ηλεκτρονικών παιχνιδιών, στην οποία συμμετείχαν μεγάλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι επιχειρηματίες που μονοπώλησαν εκπομπές στο παρελθόν και μάλιστα η παρουσία τους προκάλεσε έκπληξη στη ΓΣ.
    Ζητούν την τοποθέτηση τους οπουδήποτε υποδείξουν, καφετέρειες, μπαρ, ξενοδοχεία κτλ.
    Ζητούν την ελεύθερη χωρίς όρους και τέλη, αδειοδότηση των τεχνικών και να εγγυηθούν οι ίδιοι για την ασφάλεια των συναλλαγών.
    Προφανώς ξεχνάνε εύκολα τους χιλιάδες τρόπους που εκείνοι υποδείκνυαν στα καταστήματα και συνεχίζουν να το κάνουν, για να μετατρέπουν τα τεχνικά σε τυχερά, ξέχασαν τα λαδώματα σε αστυνομικούς, εφοριακούς τις χορηγίες σε βουλευτές από τους ιδιοκτήτες των παράνομων καζίνο και μας διαβεβαιώνουν ότι πλέον μπορούμε να τους έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη.
    Και τότε γιατί σε κάθε πόλη δεν έχει σταματήσει η δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια;
    Πως διατηρούνται τα εργοστάσια;
    Γιατί κάνουν εκθέσεις στο Πειραιά και μάλιστα προσκαλούν τον κο Σκανδαλίδη;
    Ποιοι προμηθεύουν τόσα χρόνια τα καταστήματα που συλλαμβάνει η αστυνομία και από τις κατασχέσεις έχει γεμίσει η ΓΑΔΑ;
    Τόσο νομιμότητα δεν την αντέχουμε άλλο!
    Θέλετε και άδειες από το κράτος για να έχετε πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης;
    Καμία άδεια σε καφετέρειες, μπαρ κτλ.
    Μόνο στα ίντερνετ καφέ τα τεχνικά, με διασφαλισμένη την online σύνδεση και έλεγχο των οθονών.
    Ποτέ ξανά μετατροπή των μονάδων των τεχνικών, σε ευρώ.
    Αυστηρότατες κυρώσεις με πρόστιμα αποτρεπτικά στην ενασχόληση σε παράνομες δραστηριότητες.
    Αρκετά με την παραοικονομία, τη διαφθορά και τη διαπλοκή!
    Αρκετά με τους βουλευτές, αστυνομικούς, εφοριακούς, προστάτες.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 20:00 | ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΛΛΑΡΑΣ

    -ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΩΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΔΙΑ VLT
    -ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ A.W.P. ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 19:07 | ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

    ΠΡΟΤΑΣΗ
    1.ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    2.ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ A.W.P ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ π.χ 3000 Ε ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΗ . ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ON LINE ΣΥΣΤΗΜΑ .
    3.ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ VLT ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΩΡΙΕΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 19:13 | ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΛΛΑΡΑΣ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ . ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ .ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΗΜΕΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ SIMENS ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 07:24 | ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

    ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟ ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ 2002 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ?

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

    1)ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ

    2)ΟΧΙ ΑΜΙΓΩΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    3)ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 04:34 | Θεολόγος Λεοντίδης

    Πρίν από λίγη ώρα στο Ολυμπιακό στάδιο ένας Ιρλανδός…μας έδειξε τον δρόμο!
    Οχι,δεν μιλώ γιά τον διάσημο Μπόνο πού είπε αυτά πού είπε (καί μπράβο του) καί πού βλέπω τώρα σε πολλά sites γραμμένα.
    Ενας άσημος Ιρλανδός τραγουδιστής πού δουλειά του είναι να «ανοίγει» τις συναυλίες των U2 καί πού φυσικά κανένα site δεν ασχολήθηκε μαζί του.
    «Είμαι γιά πρώτη φορά στην ζωή μου στην Ελλάδα καί πολύ ευτυχισμένος πού κατάφερα καί επισκέφτηκα τον Παρθενώνα…γιά να θαυμάσω τον πολιτισμό σας».
    Αυτά είπε ο…(ούτε το όνομα του δεν γνωρίζω) καί προβληματίστηκα.
    Οχι ότι δεν το είχα ξανακούσει καί από άλλους,όμως η σωστή εκτίμηση αξιών είναι κάτι πού στις μέρες μας δεν θεωρείται δεδομένη.
    Πολιτισμός…κύριοι.
    Μιά αξία πού την κληρονομήσαμε καί πού τώρα την διαβουλευόμαστε!
    Οταν θα ξαναέρθει το παλικάρι στην Ελλάδα καί μπεί σε κανά ταξί γιά να πάει να ξαναθαυμάσει τον πολιτισμό μας…βλέπω να τού λέει ο ταξιτζής.
    «ποιόν πολιτισμό? πού ήρθες? μπαρμπουτερί είμαστε εμείς εδώ.θέλεις φρουτάδικο η να σού πω κανά καλό ανταλλακτήριο να βάλεις στοίχημα πχ ότι κάποια μέρα θα ανέβεις στα charts τού mtv…να σού βάλω εγώ…την κόντρα!»
    Μάλιστα κύριοι.
    Οί ξένοι ζηλεύουν τον πολιτισμό μας καί εμείς τον διαβουλευόμαστε. Διαβουλευόμαστε να γίνουμε Las Vegas.
    Με ποιούς πελάτες?
    Τα ελληνικά νοικοκυριά.
    Ο μπαμπάς στο φρουτάδικο,η μαμά στο διαδύκτιο.
    Καί όταν αυτοί κοιμηθούν…να καί τα παιδιά στο ανταλλακτήριο!
    Αν αυτή είναι η Ελλάδα πού ονειρεύεστε,κύριοι της κυβέρνησης…δεν θα πάρουμε.
    Καί με αφορμή την χθεσινή ιστορική μέρα,άς αναλογιστούμε όλοι,ποιά σχέση έχει μιά πιθανή καζινοποιημένη Ελλάδα με τα οράματα,τις αξίες καί τα ιδανικά τού Ανδρέα Παπανδρέου.
    Φανταστείτε ακόμα,νομοσχέδιο πού καθιστά την χώρα…μπαρμπουτιέρα,να τό δίναμε πρός ψήφιση στην Μελίνα μας…!
    Πως θα κοιτάξουμε αύριο στα μάτια τα παιδιά μας ,όταν ευλόγως αυτά εκτιμήσουν τι είναι αυτό πού τούς παραδίδουμε σε σχέση με αυτό πού θα έπρεπε.
    Εχω διαβάσει εδω καί κάποιες αντίθετες απόψεις.
    Σεβαστές.
    Λύση υπάρχει καί εύκολη.
    Ολοι σχεδόν οί λίγοι διαφωνούντες,έχουν κάποια παράπονα τεχνικής φύσης πάνω στα υπάρχοντα παιχνίδια τού ΟΠΑΠ καί γιά αυτό στρέφονται σε παράνομες εταιρίες (κυρίως τού διαδυκτίου).
    Με κάποιες συγκεκριμένες προσθήκες καί βελτιώσεις είναι βέβαιο ότι ο ΟΠΑΠ θα αγκαλιάσει καί αυτούς.
    Ο ΟΠΑΠ είναι σήμερα η πιό αξιόπιστη εταιρία-οργανισμός τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως,καθώς καί μία από τις μεγαλύτερες σαν οικονομικό μέγεθος.
    Ο ΟΠΑΠ πού σήμερα έχει κάνει τεράστια τεχνολογικά άλματα εξέλιξης καί πού διαθέτει το μεγαλύτερο φυσικό δίκτυο τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.
    Τα σημερινά πρακτορεία ΟΠΑΠ πού έχουν εκσυγχρονιστεί καί προσφέρουν ψυχαγωγία καί προπάντων υπεύθυνους τρόπους συμμετοχής στα τυχερά παιχνίδια,αξιόπιστα,ελεγχόμενα καί με μεγάλη ευαισθησία κυρίως στην απαγόρευση της συμμετοχής ανηλίκων.
    Κύριοι.
    Ολα τα τυχερά παιχνίδια,μόνο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ.
    Για την Ελλάδα πού θέλουμε,την Ελλάδα πού αγαπάμε,την πατρίδα τού πολιτισμού.

  • 4 Σεπτεμβρίου 2010, 01:47 | iraklis lappas

    Συμφωνώ απόλυτα στον έλεγχο της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Είναι σημαντικό, ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή, η χώρα να ελέγξει την ασύστολη διαφυγή εσόδων από τη διακίνηση μαύρου χρήματος. Μέσω δύο κυρίως δρόμων το κράτος χάνει έσοδα, αφενός από την διαφυγή αφορολογήτων κεφαλαίων σε παράνομα δραστηριοποιούμενες υπεράκτιες ιντερνετικές εταιρείες και αφετέρου από τα δεκάδες χιλιάδες παράνομα φρουτάκια που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε ίντερνετ καφέ της χώρας. Κάθε ανήλικος μπορεί από το σπίτι, με την κάρτα του μπαμπά να παίξει παράνομα στο ίντερνετ ή να πάει στο ίντερνετ καφέ της γειτονιάς του και να ξετινάξει το χαρτζιλίκι του, παίζοντας φρουτάκια ή πόκερ. Ακόμα δε, πιο εύκολα, μπορεί να εθιστεί στο τζόγο, παίζοντας δωρεάν πόκερ από το πλέον διαδεδομένο facebook, ένας έξυπνος τρόπος να προετοιμάζουν τα παιδιά ως μελλοντικούς τζογαδόρους.

    Κύριοι .

    Eίναι σαφές ότι ο μοναδικός τρόπος πλήρους έλεγχου του τζίρου, των αποδιδόμενων φόρων, αλλά κυρίως, ο μοναδικός τρόπος προστασίας του κοινωνικού συνόλου, είναι μέσω του δικτύου της ΟΠΑΠ.

    Αν πραγματικά θέλετε να εισπράξετε αυτά που προσδοκάτε, μπορείτε να το κάνετε μόνο από τους 5000 ειλικρινά φορολογούμενους πράκτορες της ΟΠΑΠ. Δεν χρειάζεται να γεμίσουμε με χιλιάδες νέα, μικρά ανεξέλεγκτα καζίνο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της χώρας, που θα συναγωνίζονται πιο θα κρύψει περισσότερα από την εφορεία.

    Το κράτος έχει θεσμοθετημένο δίκτυο τυχερών παιχνιδιών που 50 χρόνια τώρα, προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομία, το πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θα εξακολουθήσει να το κάνει με την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία, αρκεί όμως και το κράτος, εφαρμόζοντας τους νόμους, να πατάξει κάθε παράνομη δραστηριότητα που ματώνει τον Έλληνα φορολογούμενο.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 22:17 | nikos tsaoysogloy

    καλησπερα σας ηχωρα μας παραπεμφθηκε στο δ.δικαστηριο για την πληρη απαγορευση των παιχνιδιων το 2002 πουθενα δεν αναφερεται ο τζογος παρ ολα αυτα οιπροποτζηδες που ευνοηθηκαν απο αυτο τον νομο αισχος μερες τωρα οπως διαβαζω κανουν ευθεια επιθεση γενικωτερα στα παιχνιδια ακομα και στα ψυχαγωγικα δικαιως βεβαια ανυσειχουν επειδη γνωριζουν οτι σε ολο τον κοσμο δεν υπαρχει μονωπωλειο η αγορα ειναι ανοιχτη και βεβαιως με κανονες ασφαλειας παντου δεν πρεπει να μιλαν ετσι για τους σωστους επαγγελματιες οι οποιοι προσπαθουν μεσα σε αυτη την ατμοσφαιρα να ζ σ
    ησουν τις οικογενοιες τους .στην ελλαδα υπαρχουν εταιριες οι οποιες μπορουν να φτιαξουν οτιδηποτε ας τους δωσουν τηνευκαιρια ελληνες θα δουλεψουν εδω θα μεινουν τα λεφτα αςδωσει ευκαιρια το κρατος σε οποιον θελει και μπορει να προσφερει δουλεια σε πτυχιουχους ελληνες ταχνικους αλλιως ας γινουμε μεταναστες οκτω χρονια ΑΝΕΡΓΙΑς ειναι παρα πολλα παραλληλα οποιος εχει την προθεση να ασχοληθει ως κατασκευαστηςακομα και στον τζογο εχει δικαιωμα αρκει να βγει να το πει μην δαιμονοποηται το επιχειρην οι βαλκανικες χωρες ειναι πλεον πολυ μπροστα εμεις βλεπουμε χρονια τωρα την αναπτυξη μονον στα λογια η γενικη απαγορευση μονον κακο εκανε ας τοσκευθη το κρατος λυσεις υπαρχουν ηεμπιστοσυνη απεναντι στους επενδυτες απουσιαζει αντιθετα οι διαχρινικοι νταβατζηδες εχουν λυσει αυτα τα προβληματα αυτα ταξερεις γιωργο΄,

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 19:06 | Β. Δρεμούρας

    Κύριε thal κάνετε…lath.
    Η γκανιότα στο ΚΙΝΟ είναι 30% μικτή.
    Αφού δεν πιστεύετε το ΦΕΚ που μιλάει για 70% κέρδος επί των ακαθαρίστων εισπράξεων του παιχνιδιού, δεν έχετε παρά να το βγάλετε μόνος σας.
    Υπεργεωμετρική κατανομή κύριε thal…
    Προσέξτε γιατί στις τάξεις των πρακτόρων υπάρχουν πάρα πολλοί μαθηματικοί.
    Προσέξτε επίσης όταν λέτε πως αναφέρεται στο ΦΕΚ, που εσείς υποδείξατε, οτι «οι κληρώσεις δεν είναι τυχαίες, αλλά υπολογιζόμενες, διαβάστε το και θα εκπλαγείτε» γιατί ο ΟΠΑΠ έχει νομική υπηρεσία και μπορεί να χρειαστεί να δείξετε πού το διαβάσατε και να εκπλαγείτε εσείς.
    Μάθετε επίσης οτι ναι, υπάρχουν κέρδη που για διάφορους λόγους (με ευθύνη του παίκτη) δεν παραλαμβάνονται, αλλά ο ΟΠΑΠ είναι υποχρεωμένος να τα επιστρέψει στους παίκτες με διάφορους τρόπους και αυτό κάνει και ελέγχεται γιαυτό.
    Το ίδιο συμβαίνει άραγε με όλους τους παρόχους τυχερών παιχνιδιών κύριε thal;
    Το ίδιο έκανε και το τηλεκοντρόλ που αποδεδειγμένα μετέτρεπε τα «τεχνικά» σε τυχερά; Επέστρεφε τα…αζήτητα κέρδη;
    Μόνο ο ΟΠΑΠ έχει 50 χρόνια αποδεδειγμένη φερεγγυότητα και καταξίωση στη συνείδηση του κόσμου. Κανένας άλλος.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:28 | AZIMUT

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ .
    ΑΠΟ ΜΕΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ.
    ΕΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ . ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ .ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΗΜΑ Ή ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ . ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΟΘΟΝΗ .ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΥΧΕΡΑ ? ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ , Ή ΕΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΟΚΕΊ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΡΙΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ? ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ?
    ΜΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ .ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΤΥΧΕΡΟ .
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΗΜΑ ΄Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ .
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:46 | ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΑΙΑΝΟΣ.

    Η ελλαδα αυτην την στιγμη περναει μια απο τις χειροτερες περιοδους της ιστοριας της λογο της οικονομικης κρισης ο καθε νοημων ανθρωπος σκεφτεται οτι δεν χωραει και αλλα εξαθλιωση σε αυτον τον τοπο δεν θελουμε αλλο τζογο στην ελλαδα γιατι αν αναλογιστουμε τι εγινε στο παρελθον με τα λεγομενα φρουτακια παντου που καταστρεφοταν καθημερινα ποσες οικογενιες και αν σκεφοτυμε οτι τοτε ειμαστα και σε πολυ καλυτερη οικονομικη κατασταση γιατι οι δραχμουλες μας ειχαν και αξια τωρα φανταζεσται τι θα γινει????????????????
    Οχι στα ανεξελεκτα φρουτακια αν ειναι υποχρεωτικο να μπουν μονο περιορισμενα σε αριθμο και μονο σε ελενχομενους χωρους και δεν ειναι αλλοι απο τα καζινο και τα πρακτορεια οπαπ.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:02 | ATLAS

    ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Ο Πανελληνιος Συλλογος ηλεκτρονικων παιγνιων ΑΤΛΑΣ απευθυνομενος στους αναγνωστες του παροντος ιστοχωρου αλλα και τους προτειθεμενους να σχολιασουν το σχεδιο νομου που αφορα ολες τις κατηγοριες παιγνιων που εχει τεθει σε δημοσια διαβουλευση εως 12/09/2010 και σεβομενος τις αποψεις καθε απλου πολιτη και καταλανωτη, αλλα και καθε επαγγελματια που ενδεχομενως αμεσα η εμεσα να εμπλεκεται με το επαγγελμα της οποιας κατηγοριας παιγνιων,απο οπου και οποιον συνδικαλιστικο φορεα, η εταιρεια και να προερχεται,η και ως ασχετο η σχετικο με τα παιχνιδια φυσικο προσωπο, παρακαλουμε πριν σχολιασει η καταθεσει τις αποψεις του να λαβει προηγουμενως υπ΄οψιν του την οκταετη εως σημερα αδικια,τον παραγκωνισμο,την κοινωνικη κατακραυγη αλλα κυριως την ανεργια των περισσοτερων επαγγελματιων του κλαδου μας.Ακομη να διαβεβαιωσουμε ολους οτι οι αγωνες ολων των συνδικαλιστων μας ως στοχο εχουν την διατηρηση των κεκτημενων δικαιωματων τοσων ετων και τιποτε περισοτερο αλλα και τιποτε λιγωτερο, ζητωντας απο την πολιτεια την αναγνωριση,και την καθ΄ολα δικαιη δικαιωματικη νομιμοποιηση του επαγγελματος αυτου.Για ολους τους προαναφερομενους παραπανω λογους οι επιπολαιες η και απο σκοπου τοποθετησεις των οποιων αναγνωστων και σχολιαστων αδικουν πρωτα τους ιδιους τους ευατους τους αλλα και αδικως τους σχολιαζομενους.ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΚΚΑΣ

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 16:44 | Πέτρος

    Για ποιο λόγο απαγορεύετε δια ροπάλου το κάπνισμα επειδή προκαλεί βλάβες υγείας και σπονσάρετε τα φρουτάκια? Δεν προκαλούν βλάβες αυτά? Τι ρολό παίζουν οι προειδοποιήσεις που λέτε ότι θα βάλετε αφού και στα τσιγάρα υπάρχουν προειδοποιήσεις εδώ και χρόνια και κανένας δεν το έκοψε.

    Πόσο υποκριτικό είναι να απαγορεύεις το τσιγάρο αλλά να επιτρέπεις τη πώληση του για να μαζεύεις φόρους?

    Ποσό υποκριτικό είναι να βάζεις φρουτάκια και να προειδοποιείς ότι θα καταστρέψουν οικογένειες για να μαζέψεις φόρους?

    Φτιάξτε κανένα εργοστάσιο και μειώστε λίγο τις εξοντωτικές σας φορολογίες μπας και έρθει κανένας επενδυτής και σταματήστε να μας δουλεύετε.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 15:04 | ΤΟΝΙΑ ΤΣΙΣΚΑΚΗ

    Eλεύθερη και χωρίς περιορισμούς κατασκευή, επισκευή, εμπορία και εκμετάλλευση των TEXΝΙΚΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ σε όλους τους χώρους συνάθροισης κοινού χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες αδειοδοτήσεων και δυσβάστακτο κόστος.

    Οι ερωτήσεις σας είναι «φωτογραφικές». Για μία ακόμη φορά από ότι φαίνεται τα ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ θα πληρώσουν την νύφη. Μαθημένος ο κλάδος σε τέτοιες καταστάσεις, άλλωστε το 2002 το ίδιο δεν έγινε;

    Η επινόηση του εφάπαξ τέλος και επιπλέον ετήσιου τέλους στα ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με έχει αφήσει άφωνη. Το φόρο πολυτελείας ακόμη δεν τον έχετε σκεφτεί?

    Τόνια Τσισκάκη

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 14:08 | GIANNOPOYLOS NIKOS

    ΑΝΑΠΩΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ(ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ,ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΜΕ ΜΠΙΛΙΑΡΔΑ ΦΛΙΜΠΕΡ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Κ.Λ.Π) ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΩ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ(ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ)ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΗΒΑΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΕΙ ΘΕΛΩ (ΒΛΕΠΕ ΣΗΜΑΤΑ) ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ,ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΤΗ ΕΦΘΥΝΗ ΕΝΑΣ ΕΠΗΧΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣ ΤΟ
    ΠΑΚΜΑΝ,TO ΦΛΙΜΠΕΡ,ΤΟ ΡΑΛΑΚΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΗ Η ΔΕΝ ΘΕΛΗ ΤΟ ΠΥΘΑΝΟΤΕΡΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΝΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΗ ΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΡΑΤΟΣ (ΒΛΕΠΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ο.Ν.Ε ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ),ΕΙΧΕ ΠΗ ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΙ Ν.Δ ΚΑΙ ΥΜΟΥΝ ΩΣ ΤΟΤΕ Ν.Δ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΜΕ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΘΕ 1η ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 1000 € ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ (ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΒΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΜΑΝ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΗΒΑΛΑΝΕ Η ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΜΟΧΛΟΣ ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ Ο.Ν.Ε ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,Ο ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΖΟΓΑΡΙΖΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΟΣΜΕ ΞΥΠΝΑ,ΕΤΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΣΗ ΠΑΡΕ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ Η ΟΠΑΠΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΕΛΕΝΧΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΟΣΜΑΚΗ.ΕΧΗΣ ΚΟΤΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΣΕ ΕΚΤΗΜΩ)ΜΗΝ ΤΑ ΔΟΣΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (ΒΛΕΠΕ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΗ , ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ) ΝΑ ΕΠΗΤΡΕΨΗΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ,ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΝΧΗΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΖΙΝΟ ( ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ) ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ,ΕΞΗΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΜΙΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΖΟΓΑΡΗ ΑΝ ΘΕΛΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΗ ΝΑ ΠΑΗ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ.ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΥΣΕΙΑ ΔΗΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ,Ο ΟΠΑΠ ΕΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΛΩΣΤΕ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΥΜΩΝ ΕΥΛΟΓΑΜΕ ΤΟ € . ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ,ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΗΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΖΙΝΟ ( ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ,ΤΑ ΚΟΙΝΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ).ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΜΑΣ ΧΡΟΣΤΑΤΕ,ΚΑΘΑΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 09:44 | ΤΥΡΟΓΑΛΑΣ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ .
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ,ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ .

    ΗΔΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ Η ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟ ,
    ΕΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ .ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ , ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ,ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ!!!

    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

  • 3 Σεπτεμβρίου 2010, 08:34 | Στεφανίδου

    Πρέπει να ομολογήσω πως όσο γελία και αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως η διαβούλευση, το ότι δίδετε βήμα και στο πιό απλό πολίτη να εκφράσει δημόσια τη σκέψη του, την οργή του και την αγανακτησή του,έχει σαν αποτέλεσμα να νιώσει σημαντικός και να κάνει μια μικρή ψυχοθεραπεία κατά της κατάθληψης που τον ταλανίζει, λόγο της οικονομικής δυσκαμψίας που έχει.
    Και φυσικά να αυταπατάτε, πιστεύοντας ότι θα λάβετε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν σας τις θέσεις του.

    ΈΥΓΕ!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 22:22 | thal

    Κύριε nikosd,

    Νομίζω ότι ούτε το πνεύμα ούτε τα λεγόμενά μου κατανοείται. Αλλά για να σας δείξω ότι μάλλον δεν γνωρίζετε ούτε τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ σας παραθέτω την ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΟΠΑΠ για το ΚΙΝΟ.

    http://www.opap.gr/Files/NewLegal/2170-KINO.pdf

    Εδώ θα δείτε και τα ποσοστά και το πόσα παίρνετε ως πράκτορας. Προσθέστε τα δύο ποσοστά που προκύπτουν και δείτε που είναι η γκανιότα και όπως θα καταλάβετε δεν τα «κατεβάζει η κούτρα μου» όπως αναφέρεστε. Ταυτόχρονα προσθέστε και το ποσοστό λάθους το οποίο βαίνει κατά 95% προς τα κάτω, καθώς και τα κέρδη που δεν παραλαμβάνονται και δεν ξανασυμμετέχουν στο παιχνίδι. Θα δείτε επίσης ότι οι κληρώσεις δεν είτε τυχαίες αλλά υπολογιζόμενες. Διαβάστε το θα εκπλαγείτε.

    «Δεν ξερετε τι περιεχει η συμφωνια στην οποια αναφερεστε γιαυτο μην σε ξενα χωριφια.»
    Κάνετε τρομερό λάθος εάν νομίζετε ότι η συμφωνία δεν πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο. Εσείς αναφέρετε ότι ο ΟΠΑΠ είναι εταιρεία του Κράτους. Το Κράτος δηλαδή κρατάει μυστικές συμφωνίες για τον εαυτό του. Αυτού είναι όπως καταλαβαίνετε ανοησία. Για του λόγου το αληθές:

    http://www.opap.gr/pressdetails.asp?pressid=1069&ptype=NEWS&langid=1&pageid=472

    «Αν ο ΟΠΑΠ (δλδ.το κρατος-μετοχοι)…μας τη χαρη!!!!»
    Για το τελευταίο σκέλος της απάντησής σας, δεν νομίζω ότι έχετε δίκιο. Με πιο δικαίωμα κατηγορείται κάποιον ιδιώτη ή εταιρεία για την οποία ούτε στοιχεία πορείας έχετε, διότι δεν δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα, και δεύτερον πως προδικάζετε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Από την άλλη για τον ΟΠΑΠ θα πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γιατί ήδη είναι στην αγορά και είναι Δημόσια Εταιρεία. Τα κεφάλαιά μας προστατεύουμε. Έχουμε κάθε δικαίωμα να δραστηριοποιηθούμε εφόσον είμαστε εταιρεία ευρωπαϊκών συμφερόντων και ταυτόχρονα το ίδιο το κράτος έκανε έμμεση πρόσκληση για τη διαβούλευση και θα γίνει άμεση εφόσον οι όροι και οι συνθήκες μας ευνοούν.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 21:11 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΥΣ ΜΕΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ ΣΕ ΟΠΑΠ ΚΑΙ 3,4 ΑΛΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΣΟ ΠΑΝΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ.ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΙΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΑΓΚΛΙΑ,ΚΛΠ.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 15:50 | Ρούλα

    Στις 5 Ιουλίου ο Υπ. Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι το σχέδιο για τη ρύθμιση των παιχνιδιών “Θα είναι μια πραγματικά ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία. Ερχόμαστε στη διαβούλευση με ανοικτό μυαλό”.

    Δεν είναι ανοικτή διαδικασία γιατί φωτογραφίζει την σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ ΟΠΑΠ και INTALOT στις 30 Ιουλίου.

    Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ συμφώνησε να δημιουργήσει νέα παιχνίδια άμεσου στοιχηματισμού για τον ΟΠΑΠ, να υποστηρίξει την υποδομή του και να προμηθεύσει νέα τερματικά. Η INTRALOT θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για πιθανές “έκτακτες ανάγκες” του Οργανισμού.

    Η INTRALOT θα παίρνει 57.000.0000 ευρώ ετησίως και 8% των ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ εισπράξεων των παιχνιδιών.

    Συμπέρασμα: Δεν χρειαζόταν καμία διαβούλευση. Το παιχνίδι είναι στημένο.

    http://www.opap.gr/pressdetails.asp?pressid=1068&ptype=NEWS&langid=1&pageid=475

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 14:28 | nikosd

    Κ. thal οταν μιλατε για τον ΟΠΑΠ νομιζω οτι μιλατε για εταιρια του κρατους αγου εχει την χρυση μετοχη οποτε αν νομιζετε οτι υπαρχει θεμα αξιοπιστιας θα πρεπει να εχετε στοιχεια για τα pay out του Κινο και να μην λετε οτι σας καταιβει απο την κουτρα! Δεν ξερετε τι περιεχει η συμφωνια στην οποια αναφερεστε γιαυτο μην σε ξενα χωριφια. Αν ο ΟΠΑΠ (δλδ.το κρατος-μετοχοι) δεν ειναι εντιμοι παιχτες στην αγορα φανταστειτε ποσο εντιμα θα ειναι τα λαμογια που μαλλον εκπροσωπειτε με τα τηλεκοντολ και τα κατσαβια, καθως και οι κυριοι με τις βαλιτσες του τρεχουν παρασκευη πρωι για να παιξουν ματς της κυριακη καθως ειναι οι μονοι που γνωριζουν το αποτελεσμα? σε αυτους θελετε να περασει η διαχειριση?? για καντε μας τη χαρη!!!!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 12:07 | ΛΟΥΛΟΥΡΓΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ .

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ !!!
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ .
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ . ΗΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ .
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ?
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ?
    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΘΟΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ Ή ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΥΧΕΡΑ ?
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ή ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ . ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ PAC-MAN ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕ ΤΥΧΕΡΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ .
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Ή ΣΗΜΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΣ .
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ,
    ΛΟΥΛΟΥΡΓΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ .

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 11:18 | geo

    Διαβαζοντας τις τελευταιες ημερες τα σχολια στην διαβουλευση οφειλω να ομολογησω οτι αλλαξα τις αρχικες αποψεις που ειχα εκφρασει στην αρχη της διαβουλευσης.

    Λοιπον.

    Ανοιγμα της αγορας του στοιχηματος.

    Τελος στα μονοπολεια.

    Ελευθερη διακινηση του παιχνιδιου απο οποιον θελει,χωρις να χρειαζεται καμια αδεια.

    Ελευθερη διακινηση των τυχερων παιχνιδιων(φρουτακια)απο οποιον και οπου θελει,χωρις κανενα περιορισμο.

    Δεκαπλασιασμος τουλαχιστων των μηχανηματων που εχει σαν αρχικη σκεψη να χορηγησει το υουργειο.

    Καμια εποπτεια καθως και κανενας ελεγχος.Δεν κανουμε τιποτα παρανομο για να χρειαζεται κατι τετοιο.

    Εξυπακουεται φυσικα οτι δεν υπαρχουν κυρωσεις.

    Ανταλλακτηρια?Οσα θελουμε.Με την προυποθεση να ανοιξει ενα και το υπουργειο οικονομικων.Ενα μεγαλο.

    Οταν γινουν ολα αυτα τοτε δωστε μας εργατικη visa για να φυγουμε.

    Οπως λεει και η διαφημηση να φυγουμε να παμε αλλου.

    Και εμεις …μαντολινο παιζαμε αλλα οχι ηλεκτρικο.

    Να παμε καπου,οπου οι ηθικες αξιες υπερτερουν στις υλικες.

    Να παμε καπου,οπου υπαρχουν νομοι που τηρουνται.

    Να παμε καπου,οπου δεν διδεται το δικαιωμα της διαβουλευσης σε οσους παρανομησαν στον παρελθον και τωρα καλουνται να πουν την γνωμη τους.

    Να παμε καπου,οπου οι κυβερνηση εμπνεεται απο τον Σωκρατη τον Αριστοτελη τον Πλατωνα.

    Να παμε καπου,οπου δεν βραβευεται ο πρωθυπουργος απο την deutsch bank.

    Καληνυχτα σας.

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 10:35 | nikosd

    Σε μια τετοια διαβουλευση επρεπε να παιρνει μερος η Κυβερνηση ο ΟΠΑΠ και τα Καζινο ΜΟΝΟ! Και οχι οι κυριοι που επι σειρα ετων επαιζαν 80% για τα μαγαζια τους και 20% για τους παιχτες ! Ειναι οι ιδιοι κυριοι που κλεινοντας καθε βραδυ το μαγαζι τους εφερναν τον τεχνικο και μηδενιζε τα μηχανακια εχοντας το μεγιστο κερδος και ειναι οι ιδιοι επιχειρηματιες που κρατωντας ενα τηλεκοντρολ ή κινητο τηλεφωνο εκαναν ενα μηχανακι να πληρωνει τον παιχτη που τα ψιχουλα αφου βεβαια ειχε χασει τα πολλαπλασια!!!Νομιζω οτι το δικαστηριο ευρωπαικων κοινοτητων με αποφασεις εχει δειξει στον δρομο και στην ελλαδα μετα την γαλλια κλπ. Το ελεγχομενο παιχνιδι ειναι το σωστο παιχνιδι. αλλιως ασ αρχισουμε και το μπαρμουτι και οπου μας βγαλει και οποιος αντεξει!!!!!

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 01:01 | thal

    Κύριοι Θεολόγε Λεοντίδη, Μοσχιδης Μιχαλης

    Νομίζω ότι ο ΟΠΑΠ δεν είναι ο πλέον έντιμος παίκτης στην αγορά του τζόγου. Εκτός από το ότι «γδέρνει» τους παίκτες με γκανιότες όπως 40% π.χ. στο ΚΙΝΟ, ταυτόχρονα έχει κάνει και απ’ ευθείας αναθέσεις στην μεν Intracom το service της τάξης των 57δις και στην δε Intralot μερίδα περίπου 3.500-5.000 VLTs με 8% επί των ακαθαρίστων το οποίο είναι ανεπίτρεπτο και σκανδαλώδες (επίσημη ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ προς το Χ.Α. στις 30/07/2010). Επίσης μετά από κατάθεση στοιχείων και ανάλογης επερώτησης της κ. Λιάνας Κανέλη βουλευτή του ΚΚΕ στη Βουλή, δεν δόθηκε απάντηση για τα μεταχρονολογημένα στοιχήματα τα οποία παίχτηκαν στον ΟΠΑΠ, όπως και για τη λίστα των ονομάτων που παρέλαβαν τα ποσά.

    Γι’ αυτό το λόγο καλά θα ήταν από την πλευρά της Κυβέρνησης να δοθεί επαρκής δικαιολογία-απάντηση για την απ’ ευθείας ανάθεση στην Intracom, για την επέκταση της συμφωνίας με την Intralot και από την πλευρά του ΟΠΑΠ στοιχεία για τα παράνομα στοιχήματα του ΟΠΑΠ.

    Όπως καταλαβαίνετε και ο ΟΠΑΠ είναι στο χορό των παρανόμων και καλά θα ήταν να μην αναφέρετε με τους χαρακτηρισμούς έντιμος ή αξιόπιστος.

    Ευχαριστώ

  • 2 Σεπτεμβρίου 2010, 01:47 | thal

    Κύριοι, νομίζω ότι κάνετε ένα λάθος όσον αφορά το πρόστιμο των 32.000 ευρώ που κλίθηκε να πληρώνει η Ελλάδα ανά ημέρα, στην εισαγωγή του νομοσχεδίου. Το πρόστιμο δεν κυρώθηκε για τα τυχερά παιχνίδια αλλά για το γεγονός ότι ο νόμος, που ψηφίστηκε άρον-άρον από την τότε κυβέρνηση, καταργούσε ουσιαστικά όλα τα παιχνίδια παντός τύπου και όχι κατ’ ανάγκη των τυχερών. Έτσι το πρόστιμο αφορά τα παιχνίδια για διασκέδαση και όχι για τα τυχερά. Παρακαλώ να μην αναφέρετε ως πρόσχημα ή επιχείρημα για να φέρετε τον τζόγο πάλι στις γειτονιές.

    Ευχαριστώ

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 21:29 | Μιχάλης Χαϊδάρης

    4/6/2010
    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Περιστέρι, 4 Ιουνίου 2010

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Με δυο χτεσινές αποφάσεις του το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ), δέχθηκε ότι κάθε κράτος-μέλος δύναται να απαγορεύσει την εκμετάλλευση και διαφήμιση τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην επικράτειά του και πως η απαγόρευση αυτή δικαιολογείται από τον σκοπό της καταπολέμησης της απάτης και της εγκληματικότητας. Ταυτόχρονα, με τις ίδιες αποφάσεις επιβεβαίωσε την νομιμότητα των κρατικών μονοπωλίων και της χορήγησης αδειών αποκλειστικής εκμετάλλευσης στα τυχερά παίγνια.
    Οι δυο υποθέσεις αφορούσαν την Sporting Exchange (Betfair) και την Ladbrokes Betting, δυο εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο βάσει βρετανικών και μαλτέζικων αδειών. Και στις δυο αυτές εταιρείες είχε απαγορεύσει η Ολλανδική κυβέρνηση να δέχονται στοιχηματισμό εντός της επικράτειας της, καθώς στην Ολλανδία η νομοθεσία περί τυχερών παιγνίων βασίζεται σε σύστημα αποκλειστικών αδειών, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διοργάνωση και προώθηση των τυχερών παιγνίων, εκτός αν προηγουμένως χορηγηθεί διοικητική άδεια, ενώ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα προσφοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου.
    Το ΔΕΚ δέχθηκε και στις δυο υποθέσεις ότι ο περιορισμός της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών είναι δυνατό, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων της προσφοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, να θεωρηθεί ότι δικαιολογείται από τον σκοπό καταστολής της απάτης και της εγκληματικότητας.
    Κατά το ΔΕΚ τα κράτη-μέλη έχουν το δικαίωμα να θεωρήσουν ότι το γεγονός απλώς και μόνον ότι ένας επιχειρηματικός φορέας προσφέρει νομίμως υπηρεσίες σε ένα άλλο κράτος-μέλος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επαρκής εγγύηση προστασίας των καταναλωτών του. Άλλωστε, λόγω της έλλειψης άμεσης επαφής μεταξύ του καταναλωτή και του επιχειρηματικού φορέα, τα προσβάσιμα μέσω διαδικτύου τυχερά παίγνια ενέχουν κινδύνους διαφορετικής φύσεως και σημαντικότερους σε σχέση προς τις παραδοσιακές αγορές των παιγνίων αυτών, όσον αφορά τυχόν απάτες εκ μέρους των επιχειρηματικών φορέων σε βάρος των καταναλωτών.
    Σε ότι αφορά το καθεστώς αδειοδότησης μιας και μόνο επιχείρησης (μονοπώλιο), το ΔΕΚ έκρινε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των κρατών-μελών να ορίσουν το επίπεδο προστασίας που επιδιώκεται σχετικά με τα τυχερά παίγνια. Σε κάθε περίπτωση, οι περιορισμοί στις διαδικασίες χορήγησης και ανανέωσης αποκλειστικής άδειας παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων, μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένοι αν
    το κράτος-μέλος αποφασίσει να χορηγήσει ή να ανανεώσει την άδεια μιας δημόσιας επιχείρησης της οποίας η διαχείριση υπόκειται στην άμεση εποπτεία του κράτους ή μιας ιδιωτικής επιχείρησης επί των δραστηριοτήτων της οποίας οι δημόσιες αρχές είναι σε θέση να ασκήσουν συστηματικό έλεγχο. Η χορήγηση ή η ανανέωση αποκλειστικών δικαιωμάτων εκμετάλλευσης τυχερών παιγνίων σε μια τέτοια επιχείρηση, χωρίς οποιαδήποτε διαδικασία διαγωνισμού, δεν είναι δυσανάλογη με τους επιδιωκόμενους από την εθνική νομοθεσία σκοπούς.
    Επιπροσθέτως, το ΔΕΚ έκρινε ότι οι κάτοχοι αποκλειστικής άδειας έχουν την δυνατότητα να εισάγουν και να διαφημίζουν νέα τυχερά παίγνια, στο πλαίσιο μιας πολιτικής ελεγχόμενης ανάπτυξης του τομέα των τυχερών παιγνίων, σκοπός της οποίας είναι η διοχέτευση της επιθυμίας για τυχερά παίγνια εντός των νόμιμων πλαισίων.
    Τέλος, επαναβεβαίωσε τη θέση που είχε διατυπώσει και στην πρόσφατη απόφαση για την Liga Portuguesa, σύμφωνα με την οποία δεν ισχύει και δεν εφαρμόζεται η αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης στον τομέα των τυχερών παιγνίων, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι ο τομέας των τυχερών παιγνίων που προσφέρονται μέσω του διαδικτύου δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο εναρμόνισης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά συνέπεια τα κράτη-μέλη έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν εντός της επικράτειάς τους την παροχή τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου από επιχειρηματικούς φορείς νόμιμα εγκαταστημένους και παρέχοντες αντίστοιχες υπηρεσίες σε άλλα κράτη–μέλη.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 21:58 | Κος Γιαννης

    ΕΛΕΟΣ !! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΤΖΟΓΟ . Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΩΛΗΤΗΣ ΟΝΕΙΡΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ .ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΚΑΖΙΝΟ . ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΣΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΣΤΟ ΚΙΝΟ Ή ΣΤΟ ΛΟΤΤΟ . ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ . ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ? ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ . ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 20:18 | Μαρινα Καραγεωργιου

    Ο ορισμός στο ψυχαγωγικο παιγνιδι είναι λανθασμένος και ανεπαρκής στο ότι το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται απο την τύχη.Αν τα γνωστα σε όλους μας παιχνίδι π.χ. τάβλι-πασιέντζα που ένα βασικός λόγος του αποτελέσματος είναι η τυχη τοτε θα πρεπει να καταταχθούν στα τυχερά?

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 19:06 | ΠΑΝΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Τόσα χρόνια νόμιμος επαγγελματίας, πράκτορας, φορολογούμενος Έλληνας έβλεπα γύρω μου τούς Έλληνες πρώην πελάτες μου να επιδίδονται στην αγαπημένη τους συνήθεια παίζοντας στα φρουτάκια,internet-στοίχημα κ.λ.π. σε αίθουσες σκοτεινές και παράξενες.
    Οι επιτήδειοι»επαγγελματίες» πλουτίσανε και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να το κάνουν σε βάρος μου και της οικογένειας μου.
    Λοιπόν αυτή τους η πράξη λέγεται οικονομική ΑΠΑΤΗ στο ποινικό δίκαιο,τουλάχιστον!
    Εάν εγώ έκανα ένα «λάθος» φορολογικό (π.χ.:δεν είχα να πληρώσω τη δόση της εφορίας)ποιές θα ήταν οι κυρώσεις; Θα έχανα την άδειά μου θα πεινούσε η οικογένειά μου!
    Ο έλεγχος ήταν και είναι ανεπαρκής.Ποιοί ευθύνονται; Γιατί στη γειτονιά μου έχει φρουτάδικα 24ωρες. Κάνανε και σύλλογο και σωματείο…Δηλαδή και οι παράνομοι έχουν λόγο; Και στη διαβούλευση;
    Οι ζημιές που πάθαμε είναι ανεπανώρθωτες, η υγεία μας χάλασε όι οικογένειες μας διαλύθηκαν, άνθρωποι μας έφυγαν από τη ζωή.
    Η κρατική μέριμνα οφείλει να είναι η προστασία των πολιτών σε ένα έννομο περιβάλλον, όπως ορίζει το σύνταγμα της Ελλάδος.
    Αυτό υπηρετούμε 50 χρόνια ώς πράκτορες. Η προσφορά μας στη κοινωνία με τις ατελείωτες ώρες εργασίας είναι στολίδι σε σύγκριση με άλλους συνπολίτες μας όπου δημιουργούν παράκτιες εταιρίες για να αποκρύψουν τα κέρδη τους.
    Αρνούμαι να συμμετέχω από κοινού σε μιά διαβούλευση μ΄αυτούς που μου στερήσανε την επιβίωσή μου και προσμένω από μια δημοκρατική – λαϊκή κυβέρνηση να επανορθώσει με δικαίωση των πρακτόρων, των ανθρώπων του μόχθου και της προσφοράς στο ΣΥΝΟΛΟ!

    ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ.ΓΙΑΤΙ:
    1. Προσωπική επαφή, εχεμύθεια, ασφάλεια για τα μέλη της οικογένειας.
    2. Περιορισμένος αριθμός σημείων πώλησης.(διατηρεί περιορισμένη τη διάδοση στη μύηση νέων παικτών και κάνει τον ελεγχό τους πιο εύκολο)
    3. Μας γνωρίζει και το κράτος και οι γείτονες.
    4. Σας το επιτρέπει η Ε.Ε.
    5. ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ακόμα και ένα παιδί Α δημοτικού μπορεί να μάθει,να παίζει. Στην αρχή είναι δωρεάν μέσα από παιχνιδάκια.
    6. Σε χώρους διασκέδασης μόνο παιχνίδια (τύπου πακ μαν),να βρείτε βρείτε τρόπους ελέγχου και οι κυρώσεις να είναι βαρύτατες, χωρίς αναστολή.
    7. Οι 5500 άδειες πρακτόρων αντιστοιχούν σε πολύ περισσότερες οικογένειες, ιδίων των οικογενειών τους, των υπαλλήλων τους.
    Εδώ και 50 χρόνια! Εδώ και ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ περιμένουν να παταχθεί η παρανομία του ιντερνετ , ηλεκτρονικών κ.τ.λ.( για να μην τα ξαναλέω)
    και τώρα που θα την πατάξετε, έχετε κανει την απίθανη αυτή σκέψει, να τους συμπεριλάβετε στη νομιμότητα ;;;;;; ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
    Εμείς πόσα δάνεια να πάρουμε ακόμη περιμένοντας την απόφασή σας;

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 18:47 | Πέτρος

    Είμαι ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος στη Λαμία. Μέσα σε όλα αυτά που μας έχουν συμβεί, θα έρθουν και τα «φρουτάκια». Δηλαδή ότι έχει απομείνει στις τσέπες των πελατών μας θα το αρπάξουν οι επιχειρηματίες «φρουτάδες».

    Βλέπω τους φρουτάδες να δηλώνουν ικανοποιημένοι κατ’ αρχήν από το νομοσχέδιο. Ως επιχειρηματίας που αγωνιά και έχει 50% πτώση τζίρου, μου λέτε «κλείστο και άνοιξε φρουτάδικο». Να το κάνω, αλλά βλέπω ότι ακόμα και έτσι θα καταλήξουμε σύντομα να τρώμε ο ένας τον άλλον. Δεν νομίζω να θέλουν να ανοίξει πολύ ο κύκλος τους. Λίγοι και καλοί είναι.

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 17:59 | thanasis

    ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω την αξια μιας τετοιας διαβουλευσης σε ενα τοσο ευαισθητο θεμα με πολλες προεκτασεις.Ημουνα σιγουρος απο την αρχη οτι θα πλακωσουν ολα τα λαμογια που πριν απο χρονια ηπιαν το αιμα του κοσμακη και μεσα σε 2 χρονια αυτοι οι λιγοι σηκωσαν πολυκατοικιες και πραγματι νατοι εμφανιστικαν οργανωμενοι και κατακλυζουν την διαβουλευση με παπαρολογιες διανθισμενες με προτασεις οπως »ελευθερη διακινηση αγαθων στην ΕΕ»…Ο τζογος κυριοι δεν ειναι αγαθο…Επιτελους κυριοι της κυβερνησης κλειστε την διαβουλευση δεν την χρειαζεστε δειτε τις αποφασεις ευρωπαικων δικαστηριων που δικαιωνουν τα κρατικα μονοπωλια στο ευαισθητο θεμα του τζογου.Κρατηστε τα ηδη υπαρχοντα παιχνιδια η’ βαλτε καινουργια μεσα απο το υπαρχον δυκτιο του ΟΠΑΠ το οποιο μπορει ευκολα να ελεχθει κλειστε ολους τους παρανομους και τα λαμογια ,καθαριστε το δυκτιο του ΟΠΑΠ απο οσους πρακτορες ανηκουν στην παραπανω κατηγορια(παρανομους και λαμογια) ασκηστε αυστηρο ελεχγο στα πρακτορεια για την τηρηση των κανονων.Με αυτες τις απλες κινησεις και λεφτα για το κρατος θα εξοικονομησετε και το κυριοτερο θα προστατευσετε τους πολιτες που δεν περνανε και λιγα τελευταια.

  • Ο. Σ. Η. Π. Ε.
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    http://www.oshpe.gr Email:info@oshpe.gr

    Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ο.Σ.Η.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ» ΠΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

    Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδος εκφράζει κατ’ αρχήν την ικανοποίησή της για την θέση στις 26-8-2010 σε δημόσια διαβούλευση του πλαισίου νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου για τη «ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» καθώς διαπιστώνει διάθεση θεσμοθέτησης ευρύτερων ρυθμίσεων σε σχέση με προηγούμενες αναποτελεσματικές προσπάθειες.
    Ωστόσο η διάθεση δεν αρκεί και ο ενθουσιασμός μας σταματάει στο σημείο αυτό: η γενικότητα και η αοριστία του, ακόμη και ως πλαισίου ρυθμίσεων είναι τόσο μεγάλη, ώστε μας δημιουργεί την εντύπωση ότι η τελική του διαμόρφωση μπορεί να αποδειχθεί χειρότερη και από τις ρυθμίσεις του καταστροφικού Ν. 3037/2002 «της απαγόρευσης παιγνίων»!! Η επίκληση παλαιότερων νόμων, κατά τη διάρκεια ισχύος των οποίων, υπήρχε απαγόρευση των «μικτών» και «τυχερών» παιχνιδιών, που πλέον δεν θα υφίσταται, μόνο ως ατυχής επιλογή μπορεί να χαρακτηριστεί αντί της κωδικοποίησης της νομοθεσίας. Η σύγχυση των ρυθμίσεων μεταξύ των AWPs και των VLTs παιγνιομηχανημάτων επιτείνει σοβαρά τον προβληματισμό μας. Η εξαγγελία της εποπτικής αρχής (Ε.Ε.Π.) και της διαδικασίας έκδοσης αδειών καταδεικνύει μια απρόσφορη διαδικασία για μια ευρωπαϊκή κοινωνία που πρέπει να τρέξει για να προλάβει τις εξελίξεις της τεχνολογίας, ενώ η ανυπαρξία ειδικής ελεγκτικής αρχής τραγικά ελλιπής και αναχρονιστική. Οι ρυθμίσεις για την επιλογή των αδειούχων δείχνουν να οδηγούν στον αποκλεισμό των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.
    Υπό τα ανωτέρω δεδομένα η Ο.Σ.Η.Π.Ε εκτιμά ότι η διαβούλευση δεν προσλαμβάνει ουσιαστικό περιεχόμενο, όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν με άλλες νομοθετικές προτάσεις. Παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟΝ σε συγκεκριμένες διατάξεις ενός πλήρους σχεδίου νόμου. Αλλιώς δεν είναι ούτε επιτυχείς, ούτε επωφελείς. Οι ερωτήσεις που τίθενται θα απαντηθούν πάλι με ερωτήσεις.
    Η Ομοσπονδία μας έχει εδώ και πολύ καιρό εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση της για την νέα αγορά των παιγνίων στην Ελλάδα: ζητούμενο είναι η δημιουργία ελεύθερης και ανταγωνιστικής αγοράς και όχι η μετατροπή του μονοπωλίου σε ολιγοπώλιο, η θεσμοθέτηση πραγματικής ψυχαγωγίας με την καθιέρωση παιγνιομηχανημάτων περιορισμένου οφέλους (AWPs – Amusement With Prizes) μέσα σε καθεστώς προστασίας των πολιτών, που λειτουργεί ως ανάχωμα στον απεριόριστο τζόγο που δημιουργείται από την πρόβλεψη ύψους στοιχήματος έως 10,00 €, η δημιουργία φορολογικών εσόδων για το κράτος και η προστασία των ελληνικών κεφαλαίων από τον εκπατρισμό τους, η ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων και η προστασία της μικρομεσαίας οικονομικής δραστηριότητας. Η αναλυτική πρόταση της Ομοσπονδίας μας που κατατέθηκε έγκαιρα στο Υπουργείο περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, μαζί με ανάλυση των προσδοκώμενων εσόδων για το κράτος και εγγυάται την βέλτιστη λειτουργία του πλαισίου που θα θεσμοθετηθεί σε όλα τα σημεία του.
    Μετά από αυτά νοιώθουμε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε τις παραπάνω εντονότατες ενστάσεις μας και ζητάμε άμεση συνάντηση και συνεργασία με τους αρμόδιους αξιωματούχους του Υπουργείου Οικονομικών για την προώθηση ενός λεπτομερούς και πλήρους σχεδίου νόμου που θα ευθυγραμμίζεται στις ανωτέρω κατευθυντήριες γραμμές. Απλούστερη επιλογή αντί των πειραματισμών θα ήταν η υιοθέτηση μιας δοκιμασμένης νομοθεσίας Ευρωπαϊκού Κράτους …

  • 1 Σεπτεμβρίου 2010, 11:47 | Μοσχιδης Μιχαλης

    Tα αμιγως ψυχαγωγικα παιχνιδια μπορουν να επιτραπουν στην αγορα και να ελεχθουν για να μην υφισταται και η κοινοτικη μομφη. Οσο για τα τυχηρα παιχνιδια μονο μεσω του ΟΠΑΠ και του φυσικου του δυκτιου κατοχυρωνονται απο καθε αποψη. Επιβαλεται ομως η σχετικη αναβαθμιση τοσο του ΟΠΑΠ οσο και των πρακτορειων.

    mikemike

  • 31 Αυγούστου 2010, 22:30 | DIMIS

    ΘΕΟΛΟΓΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΥΠΑΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ MELSOTI ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΣΙΡΑΚΙ ΚΑΘΕ ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΑ ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΕΔΩ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΖΟΓΑΔΟΖΟΥΓΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ …ΠΑΙΖΩ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΜΕ WESTERN UNION ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ PAYOYT ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΜΕ 150 ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΨΗ ΜΟΥ. ΝΙΣΑΦΙ ΡΕ ΝΙΣΑΦΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ 15 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 362 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ .

    ΦΤΑΙΝΕ 5000 ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.!!

    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΙΣΩ !!

  • 31 Αυγούστου 2010, 20:33 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

    Κύριε Πρωθυπουργέ

    Όταν είστε έτοιμος να νομοθετήσετε κάτι τόσο μα τόσο – και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά- ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ η όποια διαβούλευση είναι περιττή. Σας Π Α Ρ Α Κ Α Λ Ω ξεχάστε για λίγο Υπουργούς Τεχνοκράτες και άπληστους εμπόρους. Βρείτε χρόνο και τρόπο να μιλήσετε με παίκτες, τις οικογένειες τους ακόμα και με φίλους τους. Εκεί θα βρείτε την Α Λ Η Θ Ε Ι Α . Είμαι σίγουρος ότι ένας άνθρωπος και ένας Πρωθυπουργός που κάνει τόσο αγώνα να σώσει την Ελλάδα από έναν ¨εξευτελισμό¨, ποτέ δεν θα έσπρωχνε με μαθηματική και ιστορική ακρίβεια πολλούς Έλληνες σε μια προσωπική αλλά και οικογενειακή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
    Υ.Γ. Αν κάποιος σας πει ότι υπερβάλλω, θα το κάνει γιατί δεν θα έχει
    ποτέ μιλήσει με κάποιον από τους πολλούς παθόντες που υπάρχουν
    δίπλα του.

    Με εκτίμηση
    Κωνσταντίνος Σπ.

  • 31 Αυγούστου 2010, 20:43 | Αιθεροβάμων

    Κάθε δραστηριότητα που βασίζεται στην «τύχη» και όχι στην «προσπάθεια» είναι απαράδεκτη σε μια «σοσιαλιστική» ή απλώς ΣΟΒΑΡΗ κοινωνία!

  • 31 Αυγούστου 2010, 12:12 | σακης

    τεχνικα και τυχερα παιχνιδια μονο σε χωρους που μπορουν να ελεγχουν απο το κρατος.αυτοι, κατα την γνωμη μου πρεπει να ειναι τα πρακτορεια οπαπ.μονο αυτα ειναι σιγουρο, οτι δεν θα σπρωξουν και αλλα μηχανηματα αμφιβολου προελευσης,κατι που μπορουν να κανουν καφετεριες,κ.α.οχι ανεξελεγκτος τζογος.θα μετατραπει η ελλαδα σε ενα απεραντο καζινο αν μπουνε παιχνιδια σε καφετεριες,κ.α.

  • 31 Αυγούστου 2010, 10:17 | melsoti

    ΟΡΙΣΜΟΣ -ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
    1)Τι σημαίνει τεχνικό παιχνίδι τι τέλος πάντων υποτίθεται ότι εισπράττει και πόσα και πως χρήματα προσδοκά η κυβέρνηση να κερδίσει. ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΠΑΞ εισφορά και το τέλος διενέργειας μάλλον είναι απίθανο να τοποθετηθούν τέτοια. Πρέπει να είναι ελεύθερα όπως σε όλες τις χώρες χωρίς περιορισμούς και τρομερές διαδικασίες για άδεια. Για τεχνικά παιδικά μιλάμε Είσπραττε ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος,όσο για το τέλος διενέργειας κάνετε ότι και στην Ιταλία μετά από κάθε μήνα πληρώνετε το τέλος και για κάθε μήνα που θα λειτουργεί. Έτσι και χρήματα θα βρουν και το κράτος θα είσπραξη
    2)Περιορισμένου κέρδους Περιγράφεται άλλο τύπο παιχνιδιού με σκοπό να διαπιστώνεται κέρδη που δεν θα υπάρξουν 10-50 cent μέγιστο ποντάρισμα και με 50 ευρώ μέγιστο κέρδος .Το ποσό που μπορεί να χάση ένας παίκτης σε μια ώρα δεν μπορεί να ξεπέρνα τα 12-15 ευρώ. Τώρα ποιος και γιατί σας τα περιγράφει σαν τυχερά από άποψη απόδοσης κερδών είναι απορίας αξιο.Παιχνιδια που είναι για να παίζεις τα ρέστα του καφέ είναι και γιαυτο υπάρχουν στην Ευρωπη.Να ξέρετε ότι δεν είναι μόνο οθόνης αλλά κατά κύριο λόγο μύλοι και ροδα.Υπαρχει η εξήγηση για αυτό δεν μετατρέπονται σε τυχερά. Με ταμειακή μνήμη η με το on line σύστημα ελέγχονται απολύτως. Εάν βάλλετε εφάπαξ εισφορά άνω των 500 ευρώ και ετήσιο σήμα που θα προπληρώνεται είναι βέβαιο ότι όλα θα μετατραπούν σε τυχερά γιατί δεν θα βγάλουν το κόστος χρήσης τους Υπάρχει τρόπος ,πιστεύω να καλέσετε και μερικούς ανεξάρτητους να σας προτείνουν τι ισχύει στην αγορά. Μάλλον έχετε κακή πληροφόρηση θέλω να πιστεύω και όχι εντολή
    3) Τυχερά παιχνίδια είναι παιχνίδια καζίνο που μπορεί να παιχτούν περιουσίες σε χρόνο μηδέν .Εκεί βέβαια βάλετε κάποια εφάπαξ εισφορά με σήμα σε ελάχιστο αριθμό ανα κατάστημα Είναι εκεί που θα γίνει και η μάχη για τις άδειες Από εκεί σίγουρα μπορεί να κερδίσει χρήματα το κράτος αφού θα μπορούν να τοποθετηθούν εκτός ΟΠΑΠ
    yiasoti video games

  • 31 Αυγούστου 2010, 04:05 | Θεολόγος Λεοντίδης

    Ζητούμενο τού νομοσχεδίου είναι η ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.
    Οταν λέμε «ρύθμιση» εννοούμε να διορθώσουμε αδυναμίες τού υπάρχων συστήματος,καθώς καί την διατήρηση καί ενίσχυση του σε ήδη σωστά λειτουργικούς καί παραγωγικούς τομείς του.
    Απαραίτητα θα πρέπει πρώτα να εκτιμήσουμε την σημερινή κατάσταση της αγοράς.Τι συμβαίνει σήμερα δηλαδή στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών στην χώρα μας.
    Σήμερα λοιπόν,έχουμε τον ΟΠΑΠ να κατέχει το μονοπώλιο (τυπικά) έχοντας το αγοράσει από το Ελληνικό δημόσιο.
    Εχουμε λοιπόν τον ΟΠΑΠ να αγοράζει το μονοπώλιο από το δημόσιο,με το δεύτερο να μην είναι σε θέση να εγγυηθεί -εδώ καί χρόνια- την αυτή (με το αζημίωτο) παραχώρηση του.
    Με την εως τώρα λοιπόν ανοχή τού κράτους ο ΟΠΑΠ εμφανίζεται σαν η μοναδική εταιρία τυχερών παιχνιδιών στη χώρα με αποτέλεσμα να είναι καί η μοναδική πού φορολογείται.
    Αντιθέτως καί κυρίως μετά την ευρεία εξάπλωση τού διαδυκτίου…τριτοκοσμικών εδρών παντελώς αφορολόγητες εταιρίες έκαναν την «απόβαση» τους στην αγορά,διεκδικώντας μερίδιο αυτής,με φυσικά αθέμιτο τρόπο ανταγωνισμού λόγω τού πλεονεκτήματος τού αφορολόγητου καθεστώτος τους.
    Αποτέλεσμα της φύσης λειτουργίας (όλα γιά το κέρδος) αυτών των παράνομων εταιριών -οί οποίες καί αποξενωμένες εκ των πραγμάτων από την ελληνική κοινωνία- ήταν η ανευ προηγουμένου εξάπλωση της οικονομικής καταστροφής σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.
    Παραδείγματα πολλά σε τηλεοπτικές εκπομπές,ακόμη καί αυτοκτονίες πολιτών…όλα στον βωμό τού ανεξέλεγκτου διαδυκτιακού τζόγου.
    Αυτά κυρίως περί της κοινωνικής διάστασης τού θέματος.
    Κύριοι της κυβέρνησης.
    Εχουμε έναν τζίρο περί τα 10 δις ευρώ ανά έτος.
    Τα μισά από αυτά σήμερα φορολογούνται καί ανακυκλώνονται εντός Ελλάδος.Στην ελληνική αγορά.
    Τα μισά από αυτά δημιουργούν θέσεις εργασίας καί συμβάλλουν στο ασφαλιστικό μας σύστημα.
    Αυτά τα 5 δις πού φέρνουν καί αμεσα κέρδη στο δημόσιο πού είναι καί ο βασικός μέτοχος τού ΟΠΑΠ.
    Τα 5 αυτά δις πού συντηρούνε περίπου 20 χιλιάδες οικογένειες.
    Η ρύθμιση είναι επιβεβλημένη.
    Φαντάζει δύσκολη,αλλά δεν είναι.
    Φέρτε κύριοι της κυβέρνησης τα αλλα 5 δις τον χρόνο,πίσω στην χώρα…
    Ψάχνετε (καί καλά κάνετε) γιά «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό,αναφέρεστε γιά επαναπατρισμό κεφαλαίων…καί σας φεύγουν 5 δις ευρώ τον χρόνο σε νησιά με μαιμούδες.
    Μήπως καί πιστεύετε ότι αν τούς αδειοδοτήσετε,θα έχετε τον τρόπο να τούς ελέγξετε καί να τούς φορολογήσετε?
    Μιά ματιά στον ισολογισμό (μαιμού) τού 2009 γνωστής ιντερνετικής εταιρίας (για να μην αναφέρω όνομα) θα σας πείσει γιά τις προθέσεις τους.
    Καί επειδή θα σας δώσουν κάποια χρήματα γιά την αδειοδότηση τους…τι με αυτό?
    Τα 5 δις πάλι δεν θα φεύγουν (ακόμη καί αν τούς φορολογήσετε)?
    Μήπως θα συμβάλλουν σε θέσεις εργασίας?
    Μήπως στο ασφαλιστικό σύστημα?
    Να τούς πληρώνουμε 5 δις κάθε χρόνο…γιατί?
    Κύριοι.
    Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί.
    Είμαστε τυχεροί,καθώς έχουμε τον ΟΠΑΠ πού είναι η πλέον αξιόπιστη εταιρία τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως.
    Εταιρία πού μαζί με το δίκτυο των πρακτορείων (ενα απο τα μεγαλύτερα στον κόσμο),προσφέρουν στο κοινό την δυνατότητα ψυχαγωγίας καί υπεύθυνης συμμετοχης στα παιχνίδια,χωρίς εθισμό καί συμμετοχή ανηλίκων.
    ΟΠΑΠ καί πρακτορεία πού 50 χρόνια τώρα έχουν προσφέρει στην κοινωνία,στον αθλητισμό,στον πολιτισμό καί στην οικονομία της πατρίδας μας.
    Μέσω λοιπόν του ΟΠΑΠ καί των πρακτορείων το δημόσιο μπορεί εύκολα να βρεί τον τρόπο των εσόδων πού προσδοκά,πάντα με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία.

  • 30 Αυγούστου 2010, 20:45 | Πέτρος Γιανναράς

    Η Ελληνική κοινωνία έχει περάσει και θα περάσει πολλά ακόμη.

    Αυτό που θα κάνει μια διεύρυνση του τζόγου είναι να συγκεντρωθεί το υστέρημα των πολλών στα χέρια πολύ λίγων.

    Κοινωνιολόγοι και οικονομολόγοι αναφέρονται στα φρουτάκια και τους κουλοχέρηδες ως τον «φόρο των αδύναμων». Εάν θέλουμε να εξολοθρέψουμε τους μικρομεσαίους και αδύναμους οικονομικά τότε ναί ας βάλουμε φρουτάκια και στα περίπτερα, στα μπαρ στις καφετέριες.

    Όταν δείχνεις στον λαό ένα τέτοιο μέλλον, ουσιαστικά του το στερείς.

  • 30 Αυγούστου 2010, 19:19 | 313131

    Δεν θελω να ζω σε μια χωρα που το παιδι μου αντι να εκμεταλλευεται τον πλουτο γνωσεων που προσφερει το διαδυκτιο να περνα τον χρονο του παιζοντας τυχερα παιχνιδια! Θεωρω σωστο να επιτραπει το ανοιγμα της αγορας σε παιχνιδια αμιγως ψυχαγωγικα ωστε να μην τιθεται θεμα προστιμου στην χωρα μας (αρκετα πληρωνουμε ουτως ή αλλως)ομως επουδενι δεν πρεπει ουτε καν να συζηταμε το ενδεχομενο νομιμοποιησης των τυχερων παιχνιδιων αλλα ουτε κ το ανοιγμα της αγορας στα ηδη υπαρχοντα παιχνιδια.Η Οπαπ Α.Ε. εχει αποδειξει πως εφαρμοζει χρονια τωρα τον απαραιτητο κοινωνικο ελεγχο για την προστασια των ανηλικων κ ετσι πρεπει να παραμεινει. Νεες εταιρειες χωρις αντιστοιχο κοινωνικο προσωπο που έχουν ως αυτοσκοπο το κερδος, ειναι βεβαιο πως θα βρουν τα παραθυρα για να τυλιξουν στα διχτυα τους ανηλικους προκειμενου να τζιραρουν. Η φορολογηση οσο υψηλη κ να ειναι δεν τους κανει να ιδρωνουν μπροστα στην προοπτικη μιας μεγαλης, νεας, κ με τις ευλογιες του κρατους αγορα. Στους ενηλικες που καταστρεφονται οπως καποιοι σχολιαζουν απο τον τζογο, -νομιμο ή μη- δεν αναφερομαι αφου ειναι κυριοι των πραξεων τους. Αυτο που πρεπει ομως με νυχια κ με δοντια να προασπισουμε ειναι το μελλον. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.