Άρθρο 12 Περιουσία της Ε.ΣΤ.Α.

2. Το ακίνητο που βρίσκεται στο Δήμο Πειραιά, και στη συμβολή των οδών Πειραιώς, Επονιτών και Α. Μουράτη, περιέρχεται χωρίς καμία άλλη διατύπωση στο Νομικό Πρόσωπο της Ε.ΣΤ.Α. Η σχετική πράξη μεταγραφής στα βιβλία του αρμόδιου υποθηκοφυλακείου απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή δικαίωμα υπέρ τρίτων.

Κινητά πράγματα, καθώς και κάθε εξοπλισμός, που χρησιμοποιείται ή έχει διατεθεί στη Γ.Γ. Ε.Σ.Υ.Ε., περιέρχονται χωρίς καμία άλλη διατύπωση στο Νομικό Πρόσωπο της Ε.ΣΤ.Α.

  • Παρ. 1 Απαραίτητος ο ειδικότερος ορισμός των περιερχόμενων στην αρχή εμπραγμάτων δικαιωμάτων.
    Παρ. 2 Απαραίτητη η ειδική αναφορά στα αναφερόμενα κινητά πράγματα και εξοπλισμό, με παραπομπή σε ειδική σχετική κατάσταση.

    Σημείωση: Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΓΓ ΕΣΥΕ ενδιαφέρεται για την διασφάλιση της ανεξάρτητης λειτουργίας της ΓΓ ΕΣΥΕ και την αξιοπιστία των δημοσίων στατιστικών στοιχείων. Διαφωνεί επί της αρχής με το σχολιαζόμενο προσχέδιο νόμου, διότι θεωρεί ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν επιτυγχάνεται ο επιδιωκόμενος σκοπός. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΓΓ ΕΣΥΕ προκρίνει την ενίσχυση του ήδη υφισταμένου Εθνικού Συμβουλίου Στατιστικής με εποπτικές αρμοδιότητες και τη διασφάλιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του, σύμφωνα και με τις σχετικές συστάσεις της E.E. (βλ. αναλυτικά υπόμνημα Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓ ΕΣΥΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.esye.webs.com). Ο παρών σχολιασμός κατ’ άρθρο του προσχεδίου δεν αίρει την επί της αρχής επιφύλαξη του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓ ΕΣΥΕ ως προς την όλη προτεινόμενη ρύθμιση.

  • 3 Δεκεμβρίου 2009, 11:57 | Κατερίνα

    Όπως και να έχει είμαστε εδώ για να πούμε τη γνώμη μας σχετικά με το νομοσχέδιο και να καταθέσουμε τυχόν προτάσεις μας. Ο μισθός, η τσέπη και τα οικονομικά των άλλων δεν είναι δική μας δουλειά και δεν μας αφορά πόσα παίρνει ο καθένας.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 11:48 | Κατερίνα

    Κύριε Στάθη μήπως θα ήταν καλύτερο να απαιτείτε να αναπροσαρμοστούν οι μισθοί όλων των δημοσίων υπαλλήλων προς τα πάνω αντί να μειωθεί ο μισθός των υπαλλήλων της ΕΣΥΕ; Τι έχουν να κερδίσουν οι Έλληνες πολίτες από αυτό; Η λύση του προβλήματος δεν είναι να μειώνονται οι αποδοχές κάποιων υπαλλήλων του δημοσίου απλά και μόνο για να ικανοποιήσουμε την μικροψυχία μας.Η λύση είναι να αυξηθούν οι μισθοί όλων των υπαλλήλων γενικότερα ώστε η αμοιβή όλων μας για την εργασία μας να είναι αξιοπρεπής.
    Στ’αλήθεια πιστεύετε ότι με την ανεξαρτητοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια ως Κράτος;Η Στατιστική Υπηρεσία (δηλαδή ένας συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων) ευθύνεται για τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας και μόλις ανεξαρτητοποιηθεί θα φτιάξουν όλα;;Θα αλλάξει ο τρόπος και η ποιότητα ζωής μας;Είναι αλήθεια τόσο απλό;;Μα πως δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα να κάνουμε ανεξάρτητη τη Στατιστική μπας και σωθεί η χώρα;;
    Όσον αφορά το έργο της ΕΣΥΕ καλό θα ήταν να μην κρίνουμε τη δουλειά κάποιων ανθρώπων, χωρίς να γνωρίζουμε επί της ουσίας το αντικείμενο εργασίας τους, καθώς και τους τρόπους που χρησιμοποιούν για τη συλλογή των στοιχείων, καθώς πρόκειται για διαδικασία χρονοβόρα και επίπονη. Επιπλέον ας μην χαρακτηρίζουμε κακόβουλα κάποιους εργαζόμενους τεμπέληδες αφού δεν είμαστε μπροστά την ώρα που εργάζονται για να βλέπουμε τι κάνουν.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 09:20 | Georgia

    Αγαπητέ κύριε Στάθη,
    Είναι προφανές ότι μιλάς για μία υπηρεσία την οποία δεν γνωρίζεις. Οπως επίσης δεν γνωρίζεις καθόλου και τα μισθολογικά της (προφανώς ενημερώθηκες «έγκυρα» από κάποιον δημοσιογραφίσκο) τα οποία δεν διαφέρουν ιδιαίτερα (και σίγουρα όχι «σκανδαλωδώς» από αυτά των λοιπών ΔΥ).

    Αλλά και έτσι να είναι, εσένα ποιός είναι ο γενικότερος στόχος σου σε αυτή τη ζωή; Να βελτιώσεις το δικό σου επίπεδο και να αποκτήσεις καλύτερη ζωή, ή να δεις τους άλλους να βουλιάζουν και να κατεβαίνουν χαμηλότερα;

    Ειλικρινά ελπίζω να είναι το πρώτο….

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 09:58 | ΚΩΝΚΗ

    Κύριε Στάθη θα ήταν καλύτερο να κάνατε σοβαρές προτάσεις, από το να κατηγορείτε υπαλλήλους, που δεν γνωρίζετε στο ελάχιστο απο ότι φαίνεται το είδους της δουλειάς τους, ούτε την καθημερινή τους προσπάθεια για την συλλογή των στατιστικών στοιχείων.

  • 2 Δεκεμβρίου 2009, 08:21 | poorcs

    Αγαπητέ Σταθη,

    Δεν είναι οι υπάλληλοι της ΕΣΥΕ που μας κάνουν ρόμπα και ρεντίκολο παγκοσμίως.

    Είναι οι εκάστοτε κυβερνήτες μας τους οποίους εσύ και εγώ ανεβάζουμε κάθε φορά.

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 19:41 | Στάθης

    Οι μισθοι των Υπαλλήλων της Στατιστικής, είναι προκλητικά μεγάλοι με επιδόματα που ξεπερνούν από μόνα τους τους μισθούς άλλων υπαλλήλων σε άλλους φορείς.
    Γιατί;; Επειδή βγάζουν ψεύτικα στοιχεία και μαιμού και μας έχουν κάνει ρόμπα και ρεντίκολο παγκοσμίως;;
    Να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω όπως των άλλων εργαζομένων γιατί είναι σκανδαλωδώς μεγάλοι.
    Οσον αφορά την ανεξαρτησία της είναι άψογη κίνηση για να αποκτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία μας ως Κράτος, αλλά και για να δουλέψουν στοιχειωδώς οι εκεί εργαζόμενοι….

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 18:26 | ΤΚ+Α

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΑΝΝΗ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΣΝομων?

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 13:34 | eftol

    Είναι απαραίτητο η Στατιστική Υπηρεσία να διαθέτει ακίνητη περιουσία;
    Γιατί να μη γίνεται κεντρικά η διαχείριση των ακινήτων του δημοσίου;

  • 1 Δεκεμβρίου 2009, 12:04 | Γιάννης

    Οι ΥΣΝομών τι θα γίνουν;