Άρθρο 01 – Αντικατάσταση του άρθρου 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

Το άρθρο 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας αντικαθίσταται ως εξής:

«Με δήλωση και αίτηση, λόγω γέννησης και φοίτησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα»

Άρθρο 1Α

1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) της εγγραφής του στην Α’ τάξη ελληνικού σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της συνέχισης παρακολούθησης αυτού κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης – αίτησης της παραγράφου 4.

β) της προηγούμενης συνεχούς νόμιμης διαμονής του ενός εκ των γονέων του επί πέντε τουλάχιστον έτη πριν από τη γέννησή του.

Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της ως άνω πενταετούς διαμονής, το δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας θεμελιώνεται με την συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.

γ) της νόμιμης διαμονής των γονέων του και της κατοχής από έναν τουλάχιστον εξ αυτών ενός εκ των κατωτέρω τίτλων διαμονής κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης – αίτησης της παραγράφου 4:

γα) άδειας επί μακρόν διαμένοντος, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 150/2006 (160 Α΄) ή άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 40 του ν. 3731/2008 (26 Α΄) ή άδεια διαμονής που προβλέπεται στο άρθρο 89 του ν. 4251/2014 (80 Α΄), όπως ισχύει,

γβ) άδειας διαμονής αόριστης διάρκειας ή δεκαετούς διάρκειας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2910/2001 (91Α΄), της παραγράφου 2 του άρθρου 91 του ν. 3386/2005 (212 Α΄), της παραγράφου 1 του άρθρου 39 του ν.3731/2008 (263 Α΄) και του άρθρου 138 του ν. 4251/2014 (80 Α΄), όπως ισχύουν.

γγ) εγγράφου πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ε.Ε. με βάση τις διατάξεις του π.δ. 106/2007 (135 Α΄),

γδ) τίτλου διαμονής αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα ή καθεστώς επικουρικής προστασίας σύμφωνα με τις διατάξεις των προεδρικών διαταγμάτων 61/1999 (63Α΄), 96/2008 (152Α΄), 114/2010 (195 Α΄) και 113/2013 (146 Α΄) όπως ισχύουν ή τίτλο διαμονής ανιθαγενούς,

γε) ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.) συνοδευόμενο από ισχύουσα  άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (Α.Δ.Ε.Τ.) ή άλλον τίτλο νόμιμης διαμονής ομογενούς,  

γστ) άδειας διαμονής δεύτερης γενιάς σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 108 του ν. 4251/2014 (80 Α΄),

γζ) δελτίου μόνιμης διαμονής μέλους οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της Ε.Ε.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορεί να τροποποιούνται, αντικαθίστανται ή καταργούνται οι τίτλοι οριστικής διαμονής που αναφέρονται ανωτέρω και να προστίθενται νέοι τίτλοι νόμιμης διαμονής.

2. Ανήλικος αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας λόγω φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, εφόσον έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση είτε εννέα τάξεων είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο δεν προσμετράται. Η επιτυχής ολοκλήρωση της απαιτούμενης φοίτησης αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση της αρμόδιας αρχής.

3.  Αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτος Τμήματος ή Σχολής ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας εφόσον διαθέτει απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα. Η δήλωση-αίτηση της παραγράφου 4α υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης από Τμήμα ή Σχολή ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

4. α. Για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας υποβάλλεται όσον αφορά στο δικαίωμα που θεμελιώνεται κατ΄ εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου κοινή δήλωση-αίτηση από τους γονείς του τέκνου και όσον αφορά στο δικαίωμα που θεμελιώνεται κατ΄ εφαρμογή των παραγράφων 2 και 3 σχετική δήλωση-αίτηση από τον ίδιο τον αλλοδαπό.

Η δήλωση-αίτηση κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία υπάγεται διοικητικά ο δήμος της διαμονής του/των αιτούντα/ων.

β. Τη δήλωση-αίτηση της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου  υποβάλλει στην περίπτωση τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας ή τέκνου δικαιούχου διεθνούς προστασίας (αναγνωρισμένου πρόσφυγα, προσώπου που έχει υπαχθεί σε καθεστώς επικουρικής προστασίας ή ανιθαγενούς), ο  εναπομείνας γονέας ή αυτός στον οποίο έχει ανατεθεί η επιμέλεια του ανηλίκου, εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπο του οι λοιπές σχετικές προϋποθέσεις. Σε περιπτώσεις ασυνόδευτων ανηλίκων τη δήλωση-αίτηση υποβάλλει ο επίτροπος ή ο εκπρόσωπος του ανηλίκου που έχει νόμιμα ορισθεί.

5. α. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εντός έξι μηνών από την υποβολή της δήλωσης-αίτησης των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου, με απόφασή του, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντέλλεται τον οικείο δήμο να εγγράψει τον ανήλικο αλλοδαπό, στο δημοτολόγιο του. Η ελληνική ιθαγένεια αποκτάται από την δημοσίευση της σχετικής περίληψης.

β. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εντός ενός έτους από την υποβολή της δήλωσης-αίτησης της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου, με απόφασή του, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντέλλεται τον οικείο δήμο να εγγράψει τον ενήλικο αλλοδαπό, στο δημοτολόγιο του. Η ελληνική ιθαγένεια αποκτάται από την δημοσίευση της σχετικής περίληψης.

Η αίτηση απορρίπτεται αν συντρέχει ποινικό κώλυμα, κατά την περίπτωση β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 5 ή λόγοι δημόσιας ή εθνικής ασφάλειας κατά το άρθρο 5Β. Η διερεύνηση της συνδρομής των αρνητικών προϋποθέσεων του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται με ανάλογη εφαρμογή της προβλεπόμενης στην παράγραφο 2 του άρθρου 7 διαδικασίας και εντός προθεσμίας έξι μηνών. Η σχετική διαδικασία και προθεσμίες αναστέλλονται σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 31.

6. α. Στην περίπτωση που η δήλωση-αίτηση κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας, που προβλέπεται κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς ή από τον ανήλικο αλλοδαπό, αντίστοιχα, ο αλλοδαπός που εξακολουθεί να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα υποβάλλει τη σχετική δήλωση-αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία υπάγεται διοικητικά ο δήμος της διαμονής του, μέχρι τη συμπλήρωση του 21ου έτους της ηλικίας του.

β. Στην περίπτωση που η κτήση ιθαγένειας λόγω φοίτησης, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, θεμελιώνεται χρονικά μετά την ενηλικίωση του τέκνου και μέχρι την ηλικία των 23 ετών, ο ενήλικος  αλλοδαπός που εξακολουθεί να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα υποβάλλει τη σχετική δήλωση-αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία υπάγεται διοικητικά ο δήμος της διαμονής του, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών ετών από την ημερομηνία συμπλήρωσης εννέα τάξεων ελληνικού σχολείου ή των έξι τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

γ. Στις ανωτέρω περιπτώσεις ακολουθείται αναλογικά η διαδικασία των διατάξεων της παραγράφου 5β του παρόντος άρθρου. Η ελληνική ιθαγένεια αποκτάται και στις περιπτώσεις αυτές από την ημερομηνία δημοσίευσης της περίληψης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

7. Το τέκνο αλλοδαπού, ο οποίος αποκτά την ελληνική ιθαγένεια κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, καθίσταται Έλληνας χωρίς άλλη διατύπωση, αν κατά την ημερομηνία κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από τον γονέα του είναι ανήλικο και άγαμο.

8. Δεν συνιστούν κατά την έννοια του παρόντος άρθρου τίτλο νόμιμης διαμονής δελτία, βεβαιώσεις υποβολής δικαιολογητικών ή άλλα έγγραφα που επιτρέπουν την προσωρινή διαμονή του κατόχου τους μέχρι την κρίση του αιτήματός του από την αρμόδια διοικητική ή δικαστική αρχή ή την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διοικητικής διαδικασίας.

9. Τα στοιχεία ταυτότητας του αιτούντος ενήλικου αλλοδαπού ή του ανήλικου αλλοδαπού, καθώς και η ύπαρξη της συγγενικής σχέσης του ανήλικου για τον οποίο υποβάλλεται δήλωση – αίτηση κτήσης ιθαγένειας με τους γονείς του, αποδεικνύονται από ληξιαρχική πράξη γέννησης της ημεδαπής, είτε από πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο πιστοποίησης του ληξιαρχικού συμβάντος της γέννησής του, που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές του κράτους προέλευσής του και από τα σχετικά δικαιολογητικά που πιστοποιούν τη συγγενική σχέση.

Αν ο αλλοδαπός είναι δικαιούχος διεθνούς προστασίας ως πολιτικός πρόσφυγας ή έχει υπαχθεί σε καθεστώς επικουρικής προστασίας ή είναι ανιθαγενής και αδυνατεί να προσκομίσει πιστοποιητικό γέννησής του, αρκεί η πράξη αναγνώρισής του ως πολιτικού πρόσφυγα, υπαγωγής του στο καθεστώς επικουρικής προστασίας ή το οικείο δελτίο ανιθαγενούς αντίστοιχα.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορεί να προστίθενται, καταργούνται ή τροποποιούνται τα αναγκαία έγγραφα για την υποβολή των δηλώσεων – αιτήσεων κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας του παρόντος άρθρου

10. Εφόσον ο αιτών είναι ενήλικος δύναται με υπεύθυνη δήλωση  που συνοδεύει τη σχετική αίτηση-δήλωση να προβεί  σε εξελληνισμό των ονοματεπωνυμικών του στοιχείων.

11. Για την υποβολή των προβλεπόμενων στο παρόν άρθρο δηλώσεων-αιτήσεων κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας καταβάλλεται παράβολο ύψους 100 ευρώ».

  • 21 Μαΐου 2015, 22:48 | ELEN ZA

    Οπως βλέπω στα σχόλια στο άρθρο για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, εγκρίνουν όλοι οι αλλαδαποί ,γιατί έχουν άμεσο συμφέρον ή ίσως δεν γνωρίζουν τη σημασία των λέξεων ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ-ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
    Οι Έλληνες υπουργοί μας όμως οι οποίοι υποτίθεται ότι γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ;
    Θα τρίζουν τα κόκαλα των Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Ελλάδας,την οποία σήμερα προσπαθούν οι κυβερνήσεις της να παραδώσουν σε ξένους.
    Κυρία υπουργίνα το αν είσαι ορθόδοξη ή όχι είναι δικό σου δικαίωμα. Αλλά το αν δεν είσαι Ελληνίδα, δεν σου επιτρέπουμε να κυβερνάς την χώρα μας και τις τύχες των παιδιών μας. Αν δεν σ αρέσει το ισχύον σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους να πας στα κράτη των αλλοδαπών να κατοικήσεις.Όπως καταλαβαίνεις δεν σε ψηφίσαμε να μας καταστρέψεις, και με τον τρόπο που φέρεσαι αυτό επιδιώκεις.Άκου σε παρακαλώ τη φωνή των ταλαίπωρων Ελλήνων, που οι κυβερνώντες έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

  • 21 Μαΐου 2015, 21:55 | Κλεοπάτρα Ζαρμπῆ

    Ὁ Ἑλληνικὸς Λαὸς ἔχει ἱστορία χιλιάδων ἐτῶν, τὴν ὁποία εἶναι πρακτικῶς ἀδύνατον νὰ μοιραστῆ μὲ ὅποιονδήποτε ἐπισκέπτη ἤ εἰσβολέα.
    Κανένας δὲν μπορεῖ νὰ ὀνομασθῆ Ἕλληνας, ἄν δὲν εἶναι Ἕλληνας.

    ἰθᾶ-γενής, -ές, Επικ. ἰθαι-γ-(ἰθύς, γένος), γεννημένος ἀπό νόμιμο γάμο, νόμιμος, ἀλλά μέ ἶσον ἰθαιγενέεσσιν ετίμα, με τιμούσε όπως τους πραγματικούς γιους του, λέγεται για νόθο τέκνο, σε Ομήρ. Οδ. ομείως λέγεται για έθνος, από το αρχαίο γένος, γνήσιος, όπως το αύτόχθων, αντίθ. προς το ἔπηλυς, ἰθαγενεῖς Αἰγύπτιοι,σεΗρόδ. λέγεται για μερικά από τά «στόματα», στόμια του Νείλου, φυσικός, γνήσιος, αυτός που υπάρχει αφ’εαυτού, αντιθ. προς το ὀρυκτός, στον ίδ. LIDDEL & SCOTT.

    Πρέπει νὰ εἶναι γνήσιος Ἕλληνας γιὰ νὰ αἰσθάνεται Ἕλληνας, νὰ ἀγαπᾶ τοὺς Ἕλληνες καὶ τὸν τόπο του. Νὰ δίνῃ τὴν ζωὴ του γιὰ τὴν Ἑλλάδα καὶ νὰ μὴν ἀποτελῆ κίνδυνο γιὰ τὴν Χῶρα. Δὲν ὑπάρχουν Ἕλληνες ἀσιάτες, ἀφρικανοί ἤ ὅτι ἄλλο, ἄν δὲν ἔχουν δεσμοὺς αἴματος. Δὲν ὑπάρχουν Ἕλληνες μουσουλμάνοι καὶ αὐτὸ μᾶς τὸ ἀποδεικνύουν οἱ μουσουλμάνοι τῆς Θράκης καὶ οἱ σχέσεις τους μὲ τὴν Τουρκία, αὐτὸ δὲν μᾶς φθάνει;

  • NAI! Έτσι με κεφαλαία! Το να είναι κανείς Έλληνας δεν έχει σχέση με το χρώμα ή τη φυλή αλλά με άλλα, ανώτερα χαρακτηριστικά…. επίκτητα.
    Όλοι αυτοί που μιλάνε για την «καθαρότητα της φυλής» κι άλλα τέτοια που θυμίζουν και παραπέμπουν σε ιδέες που ουδεμία σχέση έχουν με τον Ελληνισμό θα πρέπει να αναρωτηθούν για το πόσο «καθαρές» είναι οι δικές τους καταβολές…

  • 21 Μαΐου 2015, 21:50 | Αλέξανδρος

    Επιτέλους, ανυπομονούμε για την ψήφιση της τροποποίησης!

  • 21 Μαΐου 2015, 21:45 | ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
    Η ελληνική ιθαγένεια δίδεται μόνον στους Έλληνες το γένος και όχι σε κάθε καρυδιάς καρύδι που κουβαλήθηκε απρόσκλητος στην χώρα μας!
    Όχι άλλους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα μας!
    Αλήθεια, μας ρωτήσατε σαν φορολογούμενους αν θέλουμε να θρεψουμε κι άλλα εκατομμύρια ξένων;
    Γιατί δεν ρωτάτε τον λαό; Γιατί δεν κάνετε ενα δημοψήφισμα;
    Πότε ερωτηθήκαμε αν θέλουμε τα εκατομμύρια των ξένων στην Ελλάδα;
    Ε, «εντολοδόχοι του λαού» που δεν δίνετε δεκάρα τσακιστή για το τι θέλει ο λαός;
    Τόσο δημοκρατικοί είστε κι εσείς, και παριστάνετε και τους «αριστερούς δημοκράτες»!
    Η Ελπίδα πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου μαζί με τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών που κουβαλάτε στην Ελλάδα μας.
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

  • 21 Μαΐου 2015, 21:39 | Ιωάννης Τεξής

    Απαντάω με ναι!
    Το επιλέχτηκε η λέξη «ιθαγένεια» αντί της «υπηκοότητα» έχει να κάνει με λόγους πολιτικής ορθότητας. Είμαστε πολίτες, όχι υπήκοοι.

  • 21 Μαΐου 2015, 21:07 | Ελένη

    Συγχαρητήρια! Επιτέλους είναι καιρός να προχωρήσουμε με πιο αλληλέγυο και ανθρώπινο θεσμικό και νομικό σύστημα.

  • 21 Μαΐου 2015, 20:47 | Kali

    Καιρός είναι να γίνει αυτό… Μακάρι να ψηφιστεί!!!!!! και όσον αφορά τα τόσα αρνητικά σχόλια διαβάζοντας τα λυπάμαι που αισθάνονται έτσι, γιατί πολλοί έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και σπουδάσει εδώ, είναι όλη τους η ζωή στην Ελλάδα και είναι κρίμα αυτά τα άτομα να στερούνται κάτι που κατά την άποψη μου το δικαιούνται.!!

  • 21 Μαΐου 2015, 20:38 | βασίλης

    Πόσο κουραστικό να διαβάζει κανείς τα ίδια πράγματα με την επιμονή των ημιμαθών, αλλά και απολύτως αμαθών ανθρώπων.
    Εξακολουθούν να επιμένουν στο διαχωρισμό ιθαγένειας και υπηκοότητας.
    Δεν μιλάω ασφαλώς για τις χυδαιότητες ορισμένων έναντι των αλλοδαπών συμπολιτών μας.
    Επειδή έχει αργήσει λοιπόν πάρα πολύ, ας θεσμοθετηθεί επιτέλους ο Νόμος περί ιθαγενείας.
    Ας τελειώνουμε με τους ξενοφοβικούς…
    Επιτέλους… καλύτερη μοίρα αξίζει στη χώρα αυτή και στους πολίτες της, έλληνες και αλλοδαπούς….

    Για μιά ακόμη φορά:

    http://www.hlhr.gr/index.php?MDL=pages&SiteID=731‎

  • 21 Μαΐου 2015, 20:06 | vlasis

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ…………. ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΟ…… ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΞΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΜΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΛΛΗΝΑ ….. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΟΙΕΣ …… Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΤΟΥΣ …………… ΚΑΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ,ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ………. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ…………. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!

  • 21 Μαΐου 2015, 20:05 | ehetlos

    Αλλο Ιθαγενεια αλλο Υπηκοότητα…Ελεος πια. Καταψηφίζω ως ενεργός πολίτης κάθε προσπαθεια αλλοιωσης του Ελληνικού πληθυσμού. Σε όλο τον κόσμο διδεται υπηκοότητα (κατω από προυποθεσεις -αυστηρες ή μη το συζητάμε) αλλα όχι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Ποιος-ποια με πνευματική οκνηροπάθεια μπορει να θεσει τετοιο θέμα…. περί Ιθαγενειας. Ειμαι υπερ της απέλασης όλων των παρανονων και λαθραίων μεταναστων και να σχεδιαστει ορθη και προς ώφελος για τα Ελληνικα συμφεροντα Μεταναστευτική πολιτική.

  • 21 Μαΐου 2015, 20:53 | βιβιαν

    Πάνω απ’ όλα είμαστε Άνθρωποι και όχι <> άνθρωποι που διαχωρίζονται από εθνικότητες. Πρέπει να λειτουργούμε υπέρ του συνόλου και του γενικού καλού και όχι να κάνουμε διακρίσεις και να βάζουμε ταμπέλες. Από τη στιγμή που η ζωή σου είναι σ΄αυτήν την χώρα , ποίος ο λόγος να μην σε εντάξουν ως πολίτη της; Από τη στιγμή που σέβεσαι και μαθαίνεις τον πολιτισμό της, που είσαι νομοταγής πολίτης και έχεις τους ίδιους προβληματισμούς με τους πολίτες της, ποια είναι η διαφορά μας; Ελπίζω η απόφαση αυτή να ψηφιστεί, γιατί είναι άδικο να περιορίζεις και να θέτεις σε μειονότητα άτομα τα οποία μπορεί να σέβονται και να αγαπούν το ίδιο αυτή τη χώρα και να δημιουργούν γι΄ αυτήν!

  • 21 Μαΐου 2015, 20:38 | Στελλα

    Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα προς όλους τους αναγνώστες.
    Γεννήθηκα σε μια ξένη, φτωχή, χωρά και βρέθηκα στην Ελλάδα όταν ήμουν μόλις 1 έτους, ελπίζω να είναι ευκολονόητο πως δεν ήταν επιλογή μου.
    Φοίτησα σε ελληνικό σχολειό, και πλέον σπουδάζω σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
    Χωρίς να έχω γνωρίσει την χωρά από όπου κατάγομαι και έχοντας αγαπήσει την χωρά στην όποια μεγάλωσα και έλαβα τα πολύτιμα αγαθά της παιδείας και της μόρφωσης, παρά τις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές (ως προς τις ρατσιστικές συμπεριφορές) συνθήκες που συνάντησα, αναρωτιέμαι πως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που περιθωριοποιούν και δυσκολεύουν ολόκληρες ζωές, ατόμων όπως εγώ;
    Γιατί να μην μπορώ να έχω ελληνική υπηκοότητα; Γιατί να μην μπορώ να έχω ίσα δικαιώματα; Γιατί να μην μπορώ να έχω ίδιες ευκαιρίες;
    Επειδή έτυχε να γεννηθώ σε μια ξένη χωρά;
    Είναι άραγε τόσο κακό;
    Θα πρέπει μήπως θα θεωρηθώ άπατρις;
    Διότι αν πρέπει η πατρίδα μου να είναι ο τόπος από τον όποιο κατάγομαι, λυπάμαι πολύ αλλά δεν τον έχω γνωρίσει. Και αν πρέπει να είναι η πατρίδα μου ο τόπος στον όποιο μεγάλωσα, γνώρισα την ομορφιά της λογοτεχνίας του, της ιστορίας του, των σπουδαίων του φιλοσόφων, που έκανα φίλους, που σπουδάζω, που στενοχωριέμαι για τα οικονομικά δεινά που υφίσταται, και χαίρομαι όταν ευημερεί, λυπάμαι ακόμη περισσότερο που δεν μου επιτρέπουν να λέγομαι και εγώ Ελληνίδα. Λυπάμαι πολύ που ένα τυχαίο γεγονός στέκεται τροχοπέδη στην ζωή μου,και εύχομαι εγκάρδια ακόμα και σε εκείνους που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο να μην βιώσουν ποτέ τις αδικίες και τις δυσκολίες που βιώνουν οι μετανάστες.
    Ελπίζω μια μέρα να μπορέσω να πάρω την ελληνική υπηκοότητα ώστε να μπορέσω να κάνω τις μεταπτυχιακές σπουδές που ονειρεύομαι, που ακόμα και σε κάτι τόσο απλό, ούσα Ελληνίδα μπορώ να σπουδάσω όπου θέλω, αλλά ως ξένη θα μου είναι πολύ πιο δύσκολο, όπως όλα.
    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο.

  • 21 Μαΐου 2015, 20:21 | DEPY PAPAS

    ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ, ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ. Διαφωνώ κάθετα με την ιθαγένεια που πάνε να δώσουν σε όλους αυτούς τους αλλοδαπούς. Ουδέποτε αυτοί οι δύο πληθυσμοί ενώθηκαν και αυτό είναι γνωστό από τα βάθη της ιστορίας. Ουδέποτε ομογενοποιήθηκαν και δεν θα γίνει και τώρα. Ουδέποτε οι συγκεκριμένοι αγάπησαν τους Ελληνες ή τους σεβάστηκαν σύμφωνα με την ιστορία μας.
    Γιατί λοιπόν να θέλω έναν ανομοιογενή πληθυσμό στην χώρα ΜΟΥ και να τον περιθάλπω εις βάρος των Συνελλήνων. Τα παιδιά μου στο σχολείο έχουν υποστεί bullying από αλλοδαπούς παρόλη την πλειοψηφία γιατί δεν τολμάνε να μιλήσουν μήπως και χαρακτηριστούν ρατσιστές. ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΘΩΜΑΝΟΠΟΥΛΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΑΤΟΙ ΛΑΟΙ. ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΕΘΑ…

  • 21 Μαΐου 2015, 20:07 | ΔΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ . ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ,,, ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ???? ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΧΤΑΡΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ . ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΠΩ ΟΧΙ . ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ .

  • 21 Μαΐου 2015, 19:05 | Καλή

    Είμαι δασκάλα και βαρέθηκα να βλέπω τα παιδιά που μεγάλωσαν στα σχολειά μας, που δεν ξέρουν άλλη πατρίδα απ’ την Ελλάδα, που κόπιασαν και έμαθαν τη δύσκολη ελληνική γλώσσα – καλύτερα από κάτι ελληναράδες που σχολιάζουν ανοήτως παραπάνω – και την ιστορία αυτού του τόπου, να αναγκάζονται να στέκουν στην ουρά για μια άδεια παραμονής, τα ίδια που στα σχολειά μας είπαν ποιήματα, πήραν με περιφάνεια τη σημαία, έχουν φίλους και ρίζες σ’ αυτή τη χώρα. Τα παιδιά αυτά αξίζουν την ιθαγένεια όσο και οι συμμαθητές τους που γεννήθηκαν από Έλληνες γονείς. Και πολύ άργησε αυτό το νομοσχέδιο!!!

  • 21 Μαΐου 2015, 19:11 | Νάντια

    Η εγκρίση της διάταξης αυτής είναι απαραίτητη για όλους εμάς τα παιδιά δεύτερης γενίας που σπουδάσαμε και δουλεύουμε στην Ελλάδα.θεωρώ οτι θα έπρεπε ήδη να ήταν σε εφαρμογή.Προσφέρουμε στο κράτος μάθαμε την ιστορία την γλώσσα την κουλτούρα χωρίς να έχουμε το στοιχειώδες δικαίωμα ενός πολίτη να ψηφίζουμε το οποίο αποτελεί και το θεμελιώδες δικαίωμα σε μια δημοκρατική χώρα.

  • 21 Μαΐου 2015, 19:36 | Κατερίνα

    Εντάξει? Θα την μπασταρδέψετε και άλλο την χώρα? Έλληνας είναι αυτός που γεννήθηκε απο Έλληνες γονείς, και έχει μεγαλώσει με τα δικά μας ήθη και έθιμα. Κανένας άλλος. Όσο για σας που περιμένετε την ελπίδα… Θα έρθει αλλά με άλλη κυβέρνηση. Κλείστε τα σύνορα έχουμε γίνει σκουπιδότοπος.

  • 21 Μαΐου 2015, 19:52 | Gala

    Μακαρι να ψηφιστει το νομοσχεδιο.
    Παρατηρω απο πολλα σχολια οτι δε θελουν την ιθαγενεια στους αλλογενεις αλλα την υπηκοοτητα.
    Προσωπικα, ναι συμφωνω οτι υπαρχει διαφορα στο νοημα των λεξεων αλλα εφοσον για το ελληνικο δικιο αυτες οι δυο εννοιες ειναι ιδιες και το αποτελεσμα επισης ιδιο, δεν βρισκω το λογο γιατι να γινει αναφορα και διαχωρισμος αυτων. Οπως και να χει, η πολυ-πολιτισμικότητα ειναι ο πλουτος της χωρας οπως προειπε καποιος και αν θελουμε να παμε μπροστα θα πρεπει να σκεφτομαστε σαν ανθρωποι και μετα σαν Ελληνες. Μην «κολλατε» στις λεξεις, η ουσια ποια ειναι …

  • 21 Μαΐου 2015, 19:50 | Κωνσταντίνος

    Ευχαριστούμε το κράτος που δεν μας ξέχασε όλους εμάς πού δεν έχουμε γνωρίσει άλλη πατρίδα που δεν έχουμε άλλη μητρίκη γλώσσα,ευχαριστούμε για αυτήν την δικαίωση.

  • 21 Μαΐου 2015, 18:51 | Thanos

    Epitelous mia adikia pollon xronon gkremizetai, xairomai para poly! To axizoun kai efxomai oti kallitero.

  • 21 Μαΐου 2015, 18:20 | ΕΙΡΗΝΗ

    Μακάρι να περάσει!

  • 21 Μαΐου 2015, 18:53 | Rovie

    Επιτελους!!! Ελπιζουμε να ψηφιστει επιτελους!!!! ΝΑΙ με κεφαλαια ας ψηφιστει και εφαρμοστει το συντομοτερο.

  • 21 Μαΐου 2015, 18:22 | SPEN

    Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν δίνει την ελληνική ιθαγένεια σε παιδιά που μεγάλωσαν ή σπούδασαν στην Ελλάδα. Απο που κ ώς πού?Αν θέλει λοιπόν να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί επιτέλους σαν Ευρωπαϊκή χώρα και στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.Είμαι απο την Αλβανία εχω μεγαλώσει εδώ και έχω αποφοιτήσει απο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.Για ποιον λόγο θεωρεί κάποιος οτι δεν αξίζω να έχω την Ελληνική Ιθαγένεια και ας μου απαντήσει σε τι υστερώ απο έναν Έλληνα που απλά έτυχε να γεννηθεί Έλληνας!?

  • 21 Μαΐου 2015, 18:20 | Ελευθερία

    ΟΧΙ σε αυτά τα άθλια και ανθελληνικά νομοσχέδια που θέλουν να καταντήσουν την Ελλάδα μουσουλμανική αποικία!!!!!!!!!!!

  • 21 Μαΐου 2015, 18:03 | Μαρίνα

    Καλησπέρα. ..είμαι παιδί μεταναστών από την Αλβανία. .Έχω γεννηθεί στο Άργος και έχω μεγαλώσει στην Καλλονή Τροιζήνιας ..Έχω μάθει την δικιά σας γλώσσα ..την δικιά σας ιστορία και έχω διδαχθεί τα δικά σας πιστεύω και θέλω ..έχω σπουδάσει ..Έχω εργαστεί ..και πληρώνως όπως ο Έλληνας φορολογουμενος ..παρόλα αυτά η αντιμετώπιση που λαμβάνω είναι ίδια με εκείνη των παράνομων μεταναστών ..μακάρι να βρεθεί μια λύση για όλα τα παιδιά που δεν έχουν πατρίδα …

  • 21 Μαΐου 2015, 17:57 | Marianna

    Οι νέοι μεταναστευτικής καταγωγής είναι ο πλούτος αυτής της κοινωνίας, μεγαλωμένοι εδώ, φέροντας όχι μόνο την ελληνική αλλά και άλλες κουλτούρες. Αυτό τους καθιστά πολίτες απίστευτων κοινωνικών προσόντων με ευαίσθητες κεραίες και αντίληψη. Οι πολιτικές ελιτ επιτέλους άρχισαν να συνειδητοποιούν τα τελευταία 5 χρόνια οτι μια ουσιαστική πολιτική ένταξης για τέτοιου είδους θέματα πρέπει να θεσμοθετηθεί αφού αγνόησαν τους μετανάστες και τα παιδιά τους τις τελευταίες δεκαετίες, καθιστώντας τη δεύτερη γενιά αόρατη από το κράτος. Έχετε μαζευτεί εδώ όλοι οι πορωμένοι μικρόνοοι, τυφλωμένοι απο τα κόμπλεξ σας που νομίζετε οτι με το λόγο μίσους σας θα τρομάξετε ή θα αποθαρρύνατε τη νέα γενιά αυτής της κοινωνίας. Θα τσακωνόμαστε σε αυτή τη χώρα εν ετει 2015 για τα αυτονόητα μέχρι να το καταλάβετε! Εσείς που το παίζετε και αρχαιολάτρες, ο Αίσωπος τα έχει πει ήδη για σας: όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Και όσοι γκρινιάζετε να μπείτε σε μια χρονομηχανη να πάτε πίσω στην Αρχαία Αθήνα να είστε ιθαγενείς να έχετε και τους σκλάβους και τους μετοίκους, γιατί στο 2015 δε θέλουμε μια χώρα με πολίτες δυο ταχυτήτων! Όλοι ίσοι γεννιόμαστε σε αυτή τη γη. Η ανθρώπινη ιστορία είναι μια ιστορία συνεχούς μετακίνησης και μετανάστευσης!
    Το νομοσχέδιο είναι ένα καλό πρώτο βήμα προς την αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων, να δούμε και με τι πλειοψηφία θα ψηφιστεί στη Βουλή και βέβαια πολύ σημαντικό πως θα εφαρμοστεί.

  • 21 Μαΐου 2015, 17:28 | Στυλιανός Ζαφείρης

    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει αυτό. Η Ελλάς δεν ειναι μια χώρα που μόλις ανακαλύφθηκε ώστε να εποικιστεί. Η Ελλάς είναι χώρα φτωχή και με υπογενητικότητα. Ποιός είναι ο λόγος να αλλοιωθεί ο μικρός πληθυσμός της; Δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί η σε βάθος λίγων δεκαετιών μετατροπή του Ελληνικού πληθυσμού σε υπό πίεση μειονότητα; Αρκετά δεν περάσαμε τα τελευταία 100 χρόνια. Να μην ψηφιστεί παρά μόνο μέσω ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. Αν μη τι άλλο αυτό θα ήταν δημοκρατική κίνηση. Ο Λαός πρέπει να αποφασίσει και ουδείς άλλος, Ο ΛΑΟΣ ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ!

  • 21 Μαΐου 2015, 17:12 | κωστας

    Ιθαγενεια εχουν μονο οι ελληνες πολιτες. ιθαγενεια αποκκτουν κατα τη γεννηση τους οι ελληνες που εχουν γεννηθει απο ελληνες γονεις. ειναι θεμα dna. υποκοοτητα μπορει νΑ παρει όποιος πολιτης του κοσμου κανει αιτηση στο κρατος που θελει. στην προκειμενη περιπτωση στην Ελλαδα. μπορει να κανει αιτηση και να του χορηγηθει υπηκοοτητα. Στο κατω κατω πολλοι ανθρωποι εισηλθαν στην ελλλαδα παρανομα πριν πολλα χρονια. παρεμενεαν εδω για πολλα χρονια αλλοι πηραν αδεια παραμονης μετεπεια, αλλοι ουτε καν πηραν, και κυκλοφορουσαν ανενοχλητοι χρονια. εκαναν παιδια,(δικαιωμα τους) και ξαφνικα θα δοθεί ελληνικη ιθαγενεια στα παιδια τουσ τα οποια ειναι παιδια παρανόμως εισελθόντων στην χωρα ανθρώπων?
    αν πας σε αλλη χωρα , μαλλον αν επειχειρησης να εισελθεις στην χωρα χωρις να τηρεις να νομιμα ξερεισ που θα βρεθεις?
    μπορει να τουσ δοθει υποκοουξυα κια μονον. οχι ιθαγενεια

  • 21 Μαΐου 2015, 17:37 | Γρίβας

    Ξεφτίλα Καμένε!!!!

  • 21 Μαΐου 2015, 17:34 | Ιωάννης Λαμπρόπουλος

    Όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 και μετά ένα πράγμα έφτιαχναν και τρία χαλούσαν. Σιγά σιγά ένα έφτιαχναν και δέκα χαλούσαν. Και αυτό που και καλά έφτιαχνε η προηγούμενη ερχόταν η επόμενη να το χαλάσει. Τώρα εδώ που έχουμε φτάσει δεν έχουν μείνει και πολλά πράγματα για να τα διαλύσουν. Οι περισσότεροι που μιλάνε εδώ μέσα αμφιβάλω αν γνωρίζουν την διαφορά υπηκοότητας και ιθαγένειας.
    Ο στόχος από την αρχή ήταν η διάλυση της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα και τώρα το τελευταίο που έχει μείνει είναι η αλλοίωση των Ελλήνων.
    Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να βλέπουν πως αυτό το κατάπτυστο έκτρωμα που κάποιοι το ονομάζουν νόμο, μόνο στην Ελλάδα το επιχειρούν. Βλέπετε όλα τα άλλα κράτη σέβονται την ανύπαρκτη ιστορία τους.
    Μόνο οι Ελληνικές κυβερνήσεις διαλύουν πολιτισμό χιλιετηρίδων.
    Αλλά όλα τα τρελά και τα παράλογα «έτυχε» να γίνουν στην Ελλάδα.
    Ένα πράγμα έχω να πω σε όλα τα τρολάκια και σε όλους τους ανθέλληνες που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ.

  • 21 Μαΐου 2015, 16:34 | ΑΛΕΞΗΣ ΝΑΛΤΣΙΑΣ

    Πράγματι, με το άρθρο 1 παρ. α του ν/σ που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 25 Μαΐου, τα παιδιά των εποικιστών, κατά κύριο λόγο από τις όμορες Βαλκανικές χώρες και τα βάθη της Ανατολίας, θα μπορούν με μια απλή εγγραφή τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή φοίτησή τους σε Ελληνικό σχολείο, να ονομάζονται Ελληνόπουλα.Μοναδική προϋπόθεση είναι οι γονείς τους να μένουν πέντε χρόνια «νόμιμα» στην χώρα μας.Δηλαδή, οι λαθρομετανάστες απέκτησαν εκ των ΥΣΤΕΡΩΝ νομιμοποιητικά έγγραφα από τις κυβερνήσεις των ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ της τελευταίας 25ετίας, θα μπορούν να ελληνοποιήσουν σε πρώτη φάση τα παιδιά τους και στην συνέχεια να γίνουν κι οι ίδιοι «ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ» μας.
    Παράλληλα, ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ για την ελληνοποίηση δεκάδων χιλιάδων αλλοφύλων, από μουσουλμανικά κράτη, που εμφανίζονται ως διωκόμενοι πολιτικοί πρόσφυγες, ενώ στην πραγματικότητα ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ αλλοίωση της Ορθόδοξης Ελλάδας.Το μυστικό κρύβεται στην παράγραφο 9 του ιδίου άρθρου που ορίζει ότι: «Αν ο αλλοδαπός είναι δικαιούχος διεθνούς προστασίας ως πολιτικός πρόσφυγας ή έχει υπαχθεί σε καθεστώς επικουρικής προστασίας ή είναι ανιθαγενής και αδυνατεί να προσκομίσει πιστοποιητικό γέννησής του, αρκεί η πράξη αναγνώρισής του ως πολιτικού πρόσφυγα, υπαγωγής του στο καθεστώς επικουρικής προστασίας ή το οικείο δελτίο ανιθαγενούς αντίστοιχα».Δηλαδή, με απλά λόγια, δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις με το πρόσχημα των ανθρωπιστικών λόγων, να χορηγηθεί η ιθαγένεια και σε όλους όσοι δηλώσουν ότι είναι θύματα «πολιτικών και θρησκευτικών διακρίσεων στα κράτη καταγωγής τους».Προκειμένου να μην μείνει καμία αμφιβολία για το τι πραγματικά επιδιώκεται με το συγκεκριμένο εθνοκτόνο νομοσχέδιο, στο τέλος του ιδίου άρθρου, αναγράφεται ότι «με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών μπορεί να προστίθενται, να καταργούνται ή να τροποποιούνται αναγκαία έγγραφα για την υποβολή των δηλώσεων – αιτήσεων κτήσης της Ελληνικής ιθαγένειας».
    Σε απλά Ελληνικά, αν κάποιος λαθρομετανάστης ΔΕΝ διαθέτει έστω και τα τυπικά οριζόμενα έγγραφα, ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ να ελληνοποιηθεί, χωρίς να χρειασθεί ούτε καν να προσκομίσει κάποια βεβαίωση ταυτοπροσωπίας ή ένα πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει ότι προέρχεται από την χώρα που δηλώνει ότι γεννήθηκε.

    «ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΕ», όπως λέει κι ο λαός μας. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  • 21 Μαΐου 2015, 16:36 | Κώστας Δημητρίου

    Βλέπω ότι υπάρχουν ένα σωρό σχόλια και αντιδράσεις.
    Βέβαια καλό θα ήταν να ξέραμε αν υπάρχουν διαφωνίες ή συμφωνίες με τα σχόλια αυτά, κάτι που υπήρχε αρχικά στο opengov , αλλά μετά όλως ανεξήγητα χάθηκε.

    Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο.
    Από τη μια βάζει (ή μάλλον τσουβαλιάζει) τους Έλληνες (που είναι και μέλη του ελληνικού έθνους) με τους αλλοδαπούς που πολιτογραφούνται ή θέλουν να πολιτογραφηθούν Έλληνες πολίτες και από την άλλη μειώνει ή μάλλον εξαφανίζει κάποιες προυποθέσεις (στοιχειώδεις) προκειμένου να λάβει κάποιος την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη.

    Τελικά θα αναμένουμε και πάλι σε μια δικαστική εμπλοκή το Στε ή κάποιο άλλο δικαστήριο να κηρύξει (λόγω και της τσαπατσουλιάς) το νομοσχέδιο ή τις βασικές διατάξεις αντισυνταγματικές.

    Βεβαίως επειδή ενοχλεί (άσχετα αν στο δίκαιο φαίνεται ότι είναι ίδιες οι έννοιες υπηκοότητα και ιθαγένεια) η χρήση της λέξης ιθαγένειας για την κτήση της ιδιότητας του Έλληνα πολίτη από κάποιον , καλό είναι να επανεξεταστεί, αν μείνει και προωθηθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο αυτό.
    Καλύτερα να χρησιμοποιηθεί ο όρος υπηκοότητα και να διαχωριστεί από τον όρο ιθαγένεια.

    Κατά τα λοιπά καλό είναι να το πάρετε πίσω το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί είναι πρόχειρο και αποσπασματικό.
    Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα αν κάποιος θέλει να πάρει και λάβει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, αρκεί να πείθει ότι ασπάζεται όσα πρεσβεύει αυτή η ιδιότητα (του Έλληνα πολίτη) και όχι για να είναι ένας επιπλέον ψηφοφόρος.

    Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ας ψηφιστεί και αυτό το νομοσχέδιο, αλλά παράλληλα να τεθεί σε ισχύ και εφαρμογή η συνταγματική υποχρέωση του ελληνικού κράτους που προβλέπει την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων εκεί που κατοικούν.

  • 21 Μαΐου 2015, 16:59 | Δημητρίου Γεώργιος

    Ο ιθαγενής (indigenous στην Αγγλική, βλ. σχ. Διακήρυξη του ΟΗΕ), έχει σαφή και διακριτά χαρακτηριστικά όπως γλώσσα, πολιτισμό, ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, ιστορική συνέχεια στο πέρασμα των αιώνων και άρρηκτη σχέση με τον ιδιαίτερο γεωγραφικό χώρο που ονομάζει πατρίδα του.
    Η παραμονή γονέα αλλοδαπού επί 5 χρόνια στην Ελλάδα πως τεκμηριώνεται ότι μεταλαμπαδεύει όλα τα παραπάνω σε ένα παιδί 5-6 χρονών απλώς και μόνο με την εγγραφή του στην Ά τάξη του δημοτικού? Πως τεκμηριώνεται ο εκούσιος και γνήσιος δεσμός του αλλοδαπού προς την ελληνική κοινωνία δηλαδή το ψυχικό δέσιμο και η αρμονική ενσωμάτωση του σε αυτήν;
    Δεν τεκμηριώνεται με τίποτα, απλώς καταδεικνύει την ψυχονευρωτική εμμονή μέρους της παρούσας κυβέρνησης να μεταλλάξει μια κοινωνία πολιτών με ξεκάθαρα εθνικά γνωρίσματα (άρα και κοινού κώδικα επικοινωνίας) σε ένα πολυπολιτισμικό καζάνι που το μόνο που θα κοινωνεί θα είναι καχυποψία, κλίμα φόβου, και αύξηση της απομόνωσης όπως έχει βιωθεί από όλους μας τις τελευταίες δεκαετίες των μεταναστευτικών εισροών.

  • 21 Μαΐου 2015, 16:22 | Δημητρίου Γεώργιος

    Μεγάλη προσοχή με την ταυτοποίηση της ιθαγένειας και της υπηκοότητας που μάλλον σκοπίμως προωθείται.
    Καλές οι αριστερές φιλοσοφίες, σωστές οι θέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά εδώ υπάρχει ένα Έθνος που χάνεται είτε λόγω της υπογεννητικότητας είτε λόγω της κρίσης που οδηγεί τους νέους μας στην μετανάστευση.Άδεια παραμονής σε όσους ζουν νομίμως στην Ελλάδα.
    Κάθε χρόνο να ανανεώνεται ώστε να ελέγχεται κιόλας.
    Το κόστος να μειωθεί κατά πολύ προς όφελος του ελέγχου.
    Ακύρωση της άδειας παραμονής σε όσους έχουν τελέσει ποινικά αδικήματα.Υπηκοότητα σε όσους έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, ζουν συνεχόμενα και εργάζονται στην Ελλάδα, έχουν λάβει την βασική τουλάχιστον εκπαίδευση (δημοτικό + γυμνάσιο) και έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
    Σε ένα σωστό κράτος θα λαμβάνονταν υπόψιν και η εθνική συνείδηση.
    Είναι απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψιν κατά πόσο έχουν Ελληνική συνείδηση οι αιτούντες την υπηκοότητα.
    Δυστυχώς τα γειτονικά κράτη από τα οποία προέρχονται πολλοί από όσους ζητούν υπηκοότητα, έχουν επεκτατικές βλέψεις και επιθετική πολιτική εις βάρος της Ελλάδος.
    Ίσως κάποιοι το θεωρούν υπερβολή αυτό, αλλά υπερβολή είναι και το ότι ήρθαν παράνομα (κυρίως από Αλβανία) χωρίς να προέρχονται από κράτος που είχε πόλεμο και ζητούν δικαιώματα.
    Κι επειδή προέρχομαι από Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας…. κανένας Έλληνας δεν πήγε παράνομα από τα βουνά σε κάποιο κράτος έχοντας ένα σωρό απαιτήσεις.
    Βέβαια και κανένα σοβαρό κράτος δεν θα τον κρατούσε έτσι.Ιθαγένεια στα παιδιά των παιδιών όσων έχουν λάβει την υπηκοότητα.
    Πιο απλά… ιθαγένεια στα εγγόνια όσων έχουν λάβει υπηκοότητα.

  • 21 Μαΐου 2015, 15:28 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΛΑΝΗΣ

    Αντί ορισμένοι βουλευτές να ψηφίζουν και να αποφασίζουν για ότι με αφορά,καλύτερα να ρωτούσαν το λαό,πριν πάρουν τέτοιες αποφάσεις.
    Σε αντίθετη περίπτωση φοβούνται το λαό και ενεργούν για το κακό του.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΡΤΙΑ & ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.

  • 21 Μαΐου 2015, 15:18 | Eugenie

    Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους το Ελλαδιστάν μας θα πάει ένα βήμα μπροστά και που οι σόου κολντ «μετανάστες 2ης γενιάς» φίλοι μου θα γίνουν ισότιμοι πολίτες. Κι όσο γι’ αυτούς που διαφωνούν, έχω να πω ότι ανέκαθεν κάθε ανατρεπτική κοινωνική αλλαγή συνοδευόταν από αντιδράσεις όσων επωφελούνταν από μια παγιωμένη, άρρωστη κατάσταση. «Είναι σκέτο ανέκδοτο το κριτήριο για την παραχώρηση ελληνικής ιθαγένειας/υπηκοότητας να είναι ακόμα το ‘αίμα΄», όπως λένε και κάτι άλλοι φίλοι μου, Ευρωπαίοι…

  • 21 Μαΐου 2015, 14:22 | Adekunmbi

    Για όσους δεν συμφωνείτε με το νομοσχέδιο δεν αγαπάτε αρκετά την Ελλάδα γιατί δεν θέλετε την πρόοδό της σαν χώρα . Γιατί το να υπάρχει πολυπολιτισμικοτητα σε μια χώρα είναι πλούτος .

  • 21 Μαΐου 2015, 14:16 | Aντώνης

    Ιθαγένεια έχουν μόνον οι Έλληνες το γένος. Υπηκοότητα μπορεί να έχει κάποιος που δεν είναι Έλληνας το γένος. Επίσης, είμαι αντίθετος στη νομιμοποίηση παρανόμως εισελθέντων στην Ελλάδα. Επί τέλους, πρέπει κάποτε να πάψει αυτή η έρμη η χώρα να είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε…». Άλλωστε, έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα και μας έχει μείνει το θέμα τής νομιμοποίησης τών παρανόμων αλλοδαπών. Ως εκ τών ανωτέρω, διαφωνώ με το νομοσχέδιο.

  • 21 Μαΐου 2015, 14:47 | Παναγιωτα Στεφανοπουλου

    Πιστευω οτι υπαρχει μεγιστος κινδυνος αλλοιωσης της Ελλκηνικοτης της πατριδας.Υπαρχει κινδυνος απο το μεγεθος των αλλοδαπων οσον αφορα το θρησκευμα,να ξεσπασουν φωτιες εναντιων των ντοπιων σε σχεση με οτι γινεται στις Ανατολικες χωρες που βρισκονται σε μεγαλη εξαρση.Οποτε πιστευω οτι μονον οσοι γενουνται και μεγαλωνουν εδω πρεπει να παρουν μονο υπηκοοτητα και οχι ιθαγενεια.Ιθαγενεια μπορουν να παρουν αν ενας εκ των δυν γονεων ειναι Ελληνας.ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ειναι κατι μοναδικο εμπεριεχει το ομαιμον,ομολγωσσον και ομοθρησκον.
    Κατηγορηματικα ΟΧΙ στην ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

  • 21 Μαΐου 2015, 13:34 | Σωτήρης

    Ελπίζω να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν.! Η ελπίδα έρχεται; Ίσως

  • 21 Μαΐου 2015, 13:42 | ΜΑΡΙΑ

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ…………. ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΟ…… ΑΛΛΟ ΦΙΛΟΞΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΜΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΛΛΗΝΑ ….. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΟΙΕΣ …… Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΤΟΥΣ …………… ΚΑΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ,ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ………. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ…………. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!

  • 21 Μαΐου 2015, 13:36 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Οπωσδήποτε ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν η μεγάλωσαν στην Ελλάδα…

  • 21 Μαΐου 2015, 13:22 | polmarkarch

    Γιατί πολέμησαν οι Ελληνες το 1821?;;;;;;το 1912 – 13 ? γιατί πολέμησαν στην Αλβανία ? για να χαρίσουν μήπως το αίμα που έχυσαν στο υπαρκτό και εμφανές……………. Allodapistan ??

    Εμείς ως εντρυφήσαντες εις τα κοινά κα…..ι σκοπούμενοι ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ! και προτάσεις διαθέτουμε οι οποίες βασίζονται εις την Λογική, εις τον Αστικό Κώδικα, εις τους Νόμους εν γένει, και εις την Νομολογία των Δικαστηρίων μας, καθώς και απο το ΑρχαιοΕλληνικό Δίκαιο του οποίου ειμαστε μελετητές.

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    Για να έχεις την ιδιότητα του Ελληνα πολίτη, θα πρέπει σύμφωνα και με το ΑρχαιοΑθηναικό Δίκαιο να έχεις και τους δύο γονείς Ελληνες πολίτες….jus sanguinis…εξ αίματος.

    Το ότι οι πρόγονοι σου έζησαν σε αυτή τη χώρα αποτελεί…. jus soli…τοπικό κεκτημένο.

    Αλλωστε και το Ελληνικό Σύνταγμα εγγυάται την ευτυχία και την οικονομική ανάπτυξη εκάστου πολίτη χωριστά αλλά και το αυτό εγγυάται και για τους πολίτες γενικά ως σύνολο – Εθνος – Ελληνικό Λαό.

    Αρα δέν απομονώνει το άτομο απο το κοινωνικό σύνολο και το εντάσσει σε ένα ομοειδές σύνολο, δηλαδή εγγυάται ότι το άτομο – Ελληνας δέν θα ζει ανάμεσα σε ξένους, αλλά ανάμεσα σε άλλους Ελληνες τηρουμένης ετσι της Συνταγματικής επιταγής, ότι η Πολιτεία οφείλει να συμβάλλει εις την ανάπτυξη της προσωπικότητας εκάστου ατόμου,….. άρα προυπόθεση για να συμβεί αυτό ειναι ότι το άτομο θα πρέπει να ζεί και να περιβάλλεται απο άλλα άτομα,………. τα οποία θα βρίσκονται σε αρμονία με τις πεποιθήσεις και καταβολές εκάστου ενός.

    Προτείνουμε την Υπερίσχυση του Ελληνικου Συντάγματος έναντι κάθε άλλου διεθνούς νόμου και για πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα προτείνουμε «την σκληρή ποινική δίωξη όποιου νομοθετεί ενάντια στο Ελληνικό Σύνταγμα».

    Πολύκαρπος Μαρκαράς

    Γιώργος Παρασχάκης

  • 21 Μαΐου 2015, 13:19 | ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ!!!!!
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!

  • 21 Μαΐου 2015, 13:05 | Νικόλας

    Ναι με κεφαλαίο Ν

  • 21 Μαΐου 2015, 12:26 | maria koum

    ΟΠΟΥ ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΟΡΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ .
    ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΡΑΧΟΥΛΕΣ ,ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ!
    ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΟΙ ΤΑΣΜΑΝΟΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ!
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗ ΕΠΟΙΚΩΝ.ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ!
    ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΗΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 86%,ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!
    ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΛΗΘΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ:

    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΤΕ¨;

  • 21 Μαΐου 2015, 12:43 | Χλόη

    Μακάρι να περάσει! Θα νιώσω ότι ζω σε αξιόλογη χώρα!

  • 21 Μαΐου 2015, 12:24 | Δημήτρης Στάθης

    Θετική κίνηση, και κρίμα που τόσα άτομα σχολιάζουν αρνητικά. Οι όροι ιθαγένεια και υπηκοότητα στην διοικητική πρακτική είναι το ένα και το αυτό, αλλιώς τι; Διάκριση λόγω εθνοτικής καταγωγής σε υπηκόους μιας χώρας; Και πρόσφατα πέρασε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Αυτό που νοούν όλοι παραπάνω με τον όρο «ιθαγένεια» (το ότι προέρχομαι από Έλληνες γονείς κλπ) στην πραγματικότητα δεν αφορά το κράτος.

    Και ποιο δικαίωμα στην πολιτιστική κληρονομιά; Νομίζουμε ότι είναι κτήμα μας τι έγινε πριν 2000+ χρόνια; Κτήμα της ανθρωπότητας είναι, όλος ο δυτικός πολιτισμός έχει βασιστεί πάνω τους.

    Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, ενήλικα ή ανήλικα σήμερα, θα πρέπει να μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα χωρίς καμία προϋπόθεση φοίτησης σε σχολεία πρωθύστερα, αλλά αργότερα, όπως και εγώ που γεννήθηκα εδώ από Έλληνες γονείς. Η υποχρεωτική φοίτηση θα οφείλει να συμπληρωθεί αργότερα. Και σε ένα πλαίσιο προστασίας των παιδιών αυτών (διότι όλα αυτά περί βαρβάρων που μας επιτίθενται είναι άτοπα όταν μιλάμε για παιδιά) θα πρέπει να προβλέπεται και προσωρινή άδεια παραμονής για τους γονείς προκειμένου τα παιδιά να μπορούν να πάνε στο σχολείο και να ασκήσουν αυτά τους τα δικαιώματα. Εγώ έχω υπάρξει από τη γέννησή μου και για 25 χρόνια προστατευόμενο τέκνο, αυτά ποιος θα τα προστατεύσει;

  • 21 Μαΐου 2015, 12:08 | Ευτέρπη Χαριτάτου

    Η ελληνική γλώσσα -που τα καθεστώτα, χρόνια τώρα φρόντισαν να αλλοιώσουν, ώστε να μην ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε είναι σαφέστατη- μας δίνει δύο λέξεις όσον αφορά τους αλλο-δα-πούς. Γιατί μας δίνει δύο λέξεις εφόσον εννοούν το ίδιο? Διότι πολύ απλά δεν εννοούν το ίδιο. Ιθαγενής Έλλην γεννιέσαι δε γίνεσαι. Υπήκοος όμως μπορείς να γίνεις σε όποια χώρα θέλεις εφόσον πληρής τις προϋποθέσεις. Οι Έλληνες ιθαγενείς έχουν κληρονομικά δικαιώματα στο παγκόσμιο καταπίστευμα, φυσικό, ορυκτό, εναέριο, υπόγειο και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας επίσης στα πολιτιστικά, πολιτισμικά, ιστορικά, επιστημονικά και έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που αφορούν την ιστορία της Ελλάδας. Δηλαδή τι μου λέτε τώρα, πως θα ρθει ο χ ψ αλλοδαπός και θα ισχυρίζεται πως η Ακρόπολη είναι δική του??? Για να επιμένετε τόσο πολύ να δώσετε ιθαγένεια στους αλλοεθνής, είναι βέβαιον πως έχετε εντολή απ’ τα αφεντικά σας και κρύβετε δόλια σκοπιμότητα. Από εμένα λοιπόν εφόσον θέλετε απάντηση σε αυτό έχετε ένα τεράστιο ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ.