Άρθρο 34 Γενικός Επίτροπος Επικρατείας

1. Η διάταξη του άρθρου 29 περ. (η) του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων (ν.1756/1988) εφαρμόζεται και κατά την εκδίκαση των ενδίκων βοηθημάτων που ασκεί κατά τον παρόντα νόμο ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας.
2. Ο Γενικός Επίτροπος δεν υποχρεούται σε παράσταση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την εκδίκαση των ενδίκων βοηθημάτων που ασκήθηκαν από αυτόν σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Τα ένδικα βοηθήματα εκδικάζονται και κατά την απουσία του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας σαν να ήταν παρών.
3. Ο Γενικός Επίτροπος δύναται να αναθέτει την άσκηση των αρμοδιοτήτων του βάσει του παρόντος νόμου στον Αντεπίτροπο ή κάθε νόμιμο αναπληρωτή του.
4. Το δικαίωμα του Γενικού Επιτρόπου να ζητήσει την αναίρεση υπέρ του νόμου κάθε απόφασης διοικητικού δικαστηρίου, συμφώνα με το άρθρο 29 περ. (η) του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων (ν.1756/1988), είναι ανεξάρτητο από το κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 32 του παρόντος νόμου δικαίωμά του σε άσκηση αναίρεσης.