Κεφάλαιο 02 – ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Για να δείτε το περιεχόμενο του κεφαλαίου κάντε κλικ εδώ

  • 24 Απριλίου 2017, 14:42 | Φ. Σαμιώτης

    Άρθρο 5 παράγραφος 12 – Να εναρμονιστεί το ύψος του προστίμου με αυτό που προβλέπεται για την ελλιπή αναγραφή ενδείξεων προσυσκευασμένων προϊόντων δηλαδή 500€.

  • 24 Απριλίου 2017, 14:11 | Φ. Σαμιώτης

    Άρθρο 3 – Προτείνεται στο άρθρο αυτό να γίνει σχετική αναφορά για τις αγοραπωλησίες των προϊόντων απόσταξης, έπειτα από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές. Τα προϊόντα αυτά διακινούνται χύμα αλλά στα συνοδευτικά παραστατικά η αναγραφή της διακινούμενης ποσότητας γίνεται σε κιλά (κατά αντιστοιχία των αδειών απόσταξης) και όχι σε λίτρα, όπως εφαρμόζεται για τα υπόλοιπα τρόφιμα σε υγρή μορφή.

  • 19 Απριλίου 2017, 15:26 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

    Καταθέτοντας την εμπειρία μου ως ελεγκτής του τμήματος Εμπορίου Ν.Καβάλας σας αναφέρω :1) Στο αρθ.3 παρ.3 να μη υπάρχει κανένα περιθώριο πώλησης τροφίμων σε στερεή μορφή με τεμάχιο αλλά όλα τα μη προσυσκευασμένα να πωλούνται επί ζηγίω με μικτό βάρος της συσκευασίας. Αυτό εξαλείφει κάθε πρόβλημα στο προϊόν που το συναντάς να πουλιέται με τεμάχιο και δυστυχώς ρωτώντας εγγράφως το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ μας έστειλαν την ατεκμηρίωτη απάντηση «..συνηθίζεται να πουλιούνται..κλπ» και τελειωμό δεν έχουν, τα αγγουράκια με το τεμάχιο ,τα Κρήτης με το κιλό, τα καλαμπόκια τα ανεπεξέργαστα(όχι τα βρασμένα η ψημένα) με το τεμάχιο, τα μαρούλια αλλού με το τεμάχιο και σε άλλα μέρη με το κιλό ..κλπ. Τεμάχιο με τεμάχιο διαφέρει σε βάρος και το δίκαιο και ξεκάθαρο είναι η τιμή κιλού μόνον όπως ζυγίζεται ένα πορτοκάλι η ένα μήλο κλπ. Όλα με τιμή κιλού.
    Κατά τον ίδιο τρόπο με το ψωμί κάθε τύπου και σχήματος και τότε όλα θα πάρουν την σειρά τους αλλά και στον μαϊντανό και άνηθο κλπ τιμή κιλού και κάθε δεματάκι θα ζυγίζεται και έτσι δικαίως θα χρεώνεται.
    Στα παραστατικά ,τιμολόγια –αποστολής όλα θα χρεώνονται με τιμή κιλού.
    Τα πάντα με τιμή κιλού.

  • 18 Απριλίου 2017, 12:41 | Θ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

    Στο άρθρο 6 γίνεται αναφορά σε επισήμανση δοσολογίας και αριθμού πλύσεων κλπ και στα μαλακτικά ρούχων/ υφασμάτων πέραν των απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων.
    Η αναφορά δεν είναι σωστή, αφού η σχετική υποχρέωση δεν εκτείνεται και στα μαλακτικά, βάσει της ρητής σχετικής ειδικής πρόβλεψης του Παραρτήματος VII του Κανονισμού 648/04 περί Απορρυπαντικών.
    Μπορεί στην έννοια των απορρυπαντικών να θεωρείται γενικότερα ότι εμπίπτουν τα μαλακτικά, πλην όμως εδώ πρόκειται για ειδικότερη και συγκεκριμένη ρητή διάταξη του Κανονισμού, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ως προς την γραμματική αλλά και τελολογική ερμηνεία της.

  • 17 Απριλίου 2017, 19:37 | Συνδεσμος Ελληνικής Βιομηχανίας Απορρυπαντικών και Σαπώνων (ΣΕΒΑΣ)

    Αρθρο 6, παραγραφος 4, σημειο Α, 5η σειρά: Να απαλειφθεί η λέξη «απορρυπαντικά», καθώς η αναφορά του «συνολικού αριθμού των πλύσεων ανά συσκευασία» για τα εν λόγω προϊόντα και η υποχρεωτική αναγραφή τους επί της συσκευασίας τους, βάσει του Κανονισμού των Απορρυπαντικών 648/2004 (όπως ισχύει) αναφέρεται ήδη στο διάστημα από την 1η έως την 4η σειρά του ιδίου σημείου.

  • 17 Απριλίου 2017, 19:56 | Συνδεσμος Ελληνικής Βιομηχανίας Απορρυπαντικών και Σαπώνων (ΣΕΒΑΣ)

    Αρθρο 6, παραγραφος 4, σημειο Α, 1η σειρά: Να απαλειφθεί η λέξη «μαλακτικά», καθώς η αναφορά του «συνολικού αριθμού των πλύσεων ανά συσκευασία» δεν είναι υποχρεωτική επί της συσκευασίας τους, βάσει του Κανονισμού των Απορρυπαντικών 648/2004, όπως ισχύει.
    Αλλωστε, η σχετική υποχρέωση για τα μαλακτικά αναφέρεται λίγο πιο κάτω, εφ’ όσον (και μόνον τότε) ο «παρασκευαστής» τους έχει δηλώσει εθελοντικά τον «συνολικό αριθμό μοναδιαίων δόσεων ανά συσκευασία» επί της συσκευασίας τους.