Άρθρο 26 Μοριοδότηση της εμπειρίας υποψηφίων για την κάλυψη θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης των ειδικοτήτων ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Στις διαδικασίες επιλογής προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, για την κάλυψη θέσεων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης των ειδικοτήτων ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, στις οποίες εφαρμόζεται η περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021 (Α’ 6), περί των κριτηρίων επιλογής προσωπικού με σειρά προτεραιότητας, η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την άσκηση καθηκόντων φύλακα σε μουσείο ή σε αρχαιολογικό χώρο μετά από τη λήψη του αντίστοιχου τίτλου σπουδών βαθμολογείται με δεκαεπτά (17) μονάδες ανά μήνα και για συνολική εμπειρία μέχρι εξήντα (60) μήνες και με επτά (7) μονάδες ανά μήνα για τους υπόλοιπους είκοσι τέσσερις (24) μήνες. Η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης άνευ αντίστοιχου τίτλου σπουδών βαθμολογείται σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4765/2021.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:12 | Βαγγέλης

    Σύμφωνα με τους Κινέζους, οι αυτοκράτορες που πλησιάζουν στο τέλος τους, εκδίδουν αναρίθμητους νόμους. Μάλλον και η κυβέρνηση αυτή στο τέλος της πλησιάζει και τα δίνει όλα για τις ευρωεκλογες. ΔΙΑΦΩΝΩ!

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:00 | Τάκιτος

    Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν. Καλησπέρα σας.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:05 | Αμαλία

    ΤΟ άρθρο 26 φέρνει έναν νόμο με σκοπό να παρακάμψει έναν άλλο νόμο που δεν συμφέρει του κολλητούς, το γεγονός αυτό λίγες μέρες πριν την προκήρυξη μονο ερωτηματικά

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:19 | Αντιφάντης

    Όποιος δεν κάνει καμιά αδικία, δεν χρειάζεται κανένα νόμο.
    Αν ήσασταν σωστοί θα μπορούσατε να διοριστείτε και χωρίς το άρθρο 26

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:21 | Αναγνωσταράς K.

    που ψήφισαν συναδελφε οι αρχαιοφύλακες; Γιατί διαδίδεις fake news_ Στο facebook σε μια σελίδα που οι περισσότεροι δεν ειναι καν αρχαιοφύλακες και ζητάνε 20 φόρες πως πρέπει να γράψουν μια ΥΔ; Η σε εκείνη την σελίδα που ενώ έβγαλε το αποτέλεσμα, άφησε το δημοψίφισμα ανοιχτό ώστε να εξακολουθεί να μπαίνει ο κάθε ένας και που ο διαχειριστής του ανέβασε σαν είδηση το ότι βγαίνει η προκήρυξη επειδή μπερδεύτηκε και πέρασε την πράξη υπουργικου συμβουλίου του 2022 για προκήρυξη; ; Σκοπιμότητες και γελοιότητες και κάποιοι τις υπηρετουν στενά.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:25 | Χάρης

    Συμφωνώ με τις κινήσεις της υπουργού.
    Έλυσε το 60μηνο.
    Τώρα προστατεύει τους αρχαιοφύλακες.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:35 | Λύσανδρος Π.

    Βλέπω ανθρώπους πραγματικά να λυσσανε για το ποιός θα διοριστεί. Είμαι αρχαιολόγος τω επάγγελμα. Διακρίνω δίκαιο και στις δύο μεριές, αλλά παιδιά έχετε χάσει την μπάλα όλοι.
    Η αλήθεια είναι πως αυτό που επιχειρείται με το εν λόγω άρθρο είναι σαφώς σκόπιμο και θα έλεγε κανείς «φωτογραφικό». Μη νομίζετε όμως ότι όσοι ευνοούνται από αυτό είναι προσωπική συμπάθεια της κας. Υπουργού. Κάθε άλλο. Απλά είναι στους τυχερούς της υπόθεσης διότι ανήκουν στην ίδια ομάδα με εκείνους που θέλει να προμοτάρει.
    Βέβαια επιτρέψετε μου να σας παραθέσω και μια άλλη σκοπιά της υπόθεσης. Όσο εσείς τρωγεστε μεταξύ σας, οι άνθρωποι στο υπουργείο γνωρίζουν ότι εφόσον ψηφιστεί και εκ των υστέρων προσβληθεί δικαστικά, στο ΣτΕ δεν θα έχει καμία τύχη. Οπότε αυτοί θα νιψουν τας χείρας τους σαν τον Πόντιο Πιλάτο και η προκήρυξη θα έχει πιθανότατα χαθεί…
    Καλά μυαλά σε όλους

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:33 | Νικός Φ

    Επειδή πολλά ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, καλό θα ήταν να συνοψίσουμε τις τοποθετήσεις που γίνανε μήπως και μπορέσουμε να βρούμε μια κάποια άκρη.

    Από την μια πλευρά υπάρχουν πολλά σχόλια κυρίως παλαιών συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων, τα οποία συμφωνούν με τη ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς θεωρούν ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση:

    – Θα μπορέσει επιτέλους μια μερίδα αρχαιοφυλάκων να μονιμοποιηθεί, καθώς ο χαμηλός βαθμός με τον οποίον πήραν την πιστοποίηση του πτυχίου τους (λόγω αυστηρής βαθμολόγησης των γραπτών που έγινε κάποιες χρονιές) δεν τους αφήνει μεγάλα περιθώρια ώστε να διοριστούν με άλλον τρόπο.

    – Θα είναι καλύτερη η φύλαξη των μουσείων, αφού αυτοί που θα προσληφθούν θα έχουν μεγαλύτερη εξειδικευμένη προϋπηρεσία στον χώρο των μουσείων.

    – Καλώς διαχωρίζεται και μοριοδοτείται παραπάνω η προϋπηρεσία στα μουσεία, καθώς διαφέρει από τη προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται σε άλλου είδους φυλάξεις.

    Από την άλλη μεριά υπάρχουν πολλά σχόλια νεότερων συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων με αυξημένα σχετικά τυπικά προσόντα καθώς και πιστοποιημένων αρχαιοφυλάκων οι οποίοι όμως έχουν προϋπηρεσία εκτός μουσείων, τα οποία διαφωνούν με τη ρύθμιση την οποία χαρακτηρίζουν φωτογραφική και υποστηρίζουν ότι πρέπει να αποσυρθεί από το νομοσχέδιο διότι:

    – Είναι αντισυνταγματική η υπερμοριοδότηση συγκεκριμένης κατηγορίας υποψηφίων, καθώς πλήττει τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας και ότι γι αυτό υπάρχει και η πρόσφατη σχετική απόφαση 192/2022 της ολομέλιας του ΣτΕ.

    – Παραβιάζεται η ασφάλεια του δικαίου, καθώς η διάταξη αυτή αιφνιδιάζει τους υποψηφίους λίγο πριν βγάλει το ΑΣΕΠ προκήρυξη για αρχαιοφύλακες, και ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα κριτήρια μοριοδότησης που ισχύουν για όλες τις προκηρύξεις Κ του ΑΣΕΠ αφού δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν τα κριτήρια την τελευταία στιγμή.

    – Δεν μπορεί να υπάρχει διαφοροποίηση στην μοριοδότηση της εμπειρίας του νυχτοφύλακα μουσείων καθώς δεν κάνει κάτι διαφορετικό από έναν απλό νυχτοφύλακα, αφού όταν εργάζεται το μουσείο είναι κλειστό, ενώ με την υπερμοριοδότηση των ημερήσιων φυλάκων πλήττεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν μπορούν με όσα υπόλοιπα μόρια και αν διαθέτουν να διοριστούν αυτοί σε σχέση με αυτούς που υπερμοριοδοτούνται.

    Σέβομαι τις απόψεις όλων και σίγουρα ο καθένας έχει το δίκαιο του. Εξαρτάται από τη πλευρά που το βλέπει κανείς. Όμως υπάρχουν και οι υπόλοιποι που το σημαντικότερο γι αυτούς είναι απλά η προκήρυξη να προχωρήσει χωρίς προβλήματα, όπως είναι και το σωστό. Ελπίζω να μην ταλαιπωρηθούμε άλλο. Πρέπει να γίνει ένας συμβιβασμός ώστε όλοι να νιώθουν ικανοποιημένοι. Όχι πλήρως ικανοποιημένοι ίσως, όμως τόσο όσο να μην νιώθουν και αδικημένοι.
    Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι ένας έντιμος συμβιβασμός θα μπορούσε να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε η υπερμοριοδότηση να παραμείνει μόνο στην κατηγορία των ημερήσιων αρχαιοφυλάκων, περιορισμένη στα 7 x 1,25 = 8,75 μόρια ανά μήνα (συνολικά 1,75*60= 105 μόρια). Ως αντιστάθμισμα, προτείνω ταυτόχρονα να προβλεφθεί διάταξη η οποία θα δίνει στους παλαιότερους πιστοποιημένους αρχαιοφύλακες τη δυνατότητα να προσμετράται η προϋπηρεσία τους και πέρα των προβλεπόμενων 84 μηνών (έως τους 120 μήνες, 36 x 7 =252 επιπλέον μόρια), ώστε ακόμα και αν δεν διοριστούν με αυτή την προκήρυξη, να διοριστούν με την επόμενη. Με αυτό τον τρόπο δεν θα παραμείνουν για πάντα στο καθεστώς του συμβασιούχου.

    Καταλαβαίνω ότι φτάσαμε στο σημείο στο οποίο όλοι είναι αδικημένοι… Όμως δεν μπορούμε να διορθώνουμε την όποια αδικία έχει γίνει εις βάρος μας, αδικώντας κάποιον άλλον. Και το σημαντικότερο ίσως: Πρέπει να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση, όποια και αν είναι αυτή, καθώς είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι πάλι στον ίδιο χώρο θα πρέπει να εργαστούμε. Εκτός και αν δεν τα βρούμε και αναγκαστούμε όλοι μαζί να ψάχνουμε για δουλειά κάπου αλλού.
    Κατόπιν των ανωτέρω ελπίζω η πρόταση μου να αξιολογηθεί δεόντως και να εισακουσθεί. Σας ευχαριστώ.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:14 | Νικόλας

    Θα το φωνάζω να ακουστεί συμφωνούμε το άρθρο 26 και πρέπει να ψηφιστεί
    ΜΠΡΆΒΟ ΜΠΡΆΒΟ

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:11 | Κωστής

    Εσείς όλοι που λέτε ¨»ευγε», προφανώς και λάβατε το αντάλλαγμα σας για να σιωπάτε για όλα . Εύγε και σε εσάς λοιπόν. Διαφωνώ με το άρθρο 26, να μην προχωρήσει το υπουργείο στον δρόμο του διχασμού

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:34 | Σωτήρης

    Είναι αστείο την στιγμή που υπάρχουν άτομα που εργάζονατο χωρίς πιστοποίηση από το 2007, να το παιζούν παλιοι άτομα που πιστοποιηθηκαν το 2016. Πείτε το ξεκάθαρα κυριοι, δεν είστε παλιοι, αλλά «διοριστέοι» αν περάσει αυτό το αντισυνταγματικό άρθρο.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:32 | Λεωνίδας Περπινιάδης

    Αν και μπήκα στην διαβούλευση για το τραγούδι, με εκπλήσει αρνητικά το ότι άνθρωποι του πολιτισμού ανταλλάσουν τέτοιες κουβέντες. Είναι φανερή η πάλη όσων αδικούνται με μια ομάδα δήθεν «παλαιών» που προσπαθούν να περάσουν από το παράθυρο. Το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσύρει αυτό το άρθρο που διαταράσει την κοινωνική ενότητα και διχάζει

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:00 | Στελιος

    Ορισμένοι κακόβουλοι, διαδιδουν ότι δήθεν τα παλαιότερα χρόνια, δεν ΄έμπαιναν μεγάλοι βαθμοί. Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιευτηκαν όλα τα έτη πάνω κάτω οι ίδιοι βαθμοί έμπαιναν. Σχετικά αν δεν κάνω λάθος έχει βγεί και ανακοίνωση από τους διδάσκοντες.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:12 | αντι-Νέμεσις

    Εσύ που χρησιμοποιείς το ψευδόνυμο «Νεμεσις» δείχνεις από αυτό και μόνο το πως βλέπεις το θέμα με όρους ρεβανσισμού και το πόσο μνησίκακος είσαο Ξέρεις πολύ καλά ότι με το δεκάρι σου μέσω ΑΣΕΠ δεν θα διοριστείς ποτέ και θεωρείς ότι τώρα δθικαιώνεσαι. Κάτσε να δείς στο ΣΤΕ τι ωραία απόφαση θα έχεις. Αμ και είμαι αντίθετη με το πετίεται έξω κόσμος με δικαστικ΄λες αποφάσεις, εσένα θα σου αξίζει

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:06 | Σεκος

    😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽✌🏽 με την νίκη
    ΜΠΡΑΒΟ

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:52 | Μήτσος

    Μερικοί που εδώ μέσα υποστηρίζετε την «ειδική εμπειρία» και την ονοματίζεται κιόλας έτσι, θα έπρεπε να γνωρίζετε που κατέληξαν οι τελευταίες δυο προσπάθειες να βγούν προκήρυξεις με ειδική εμπειρία

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:04 | Πανος

    Το άρθρο 26 ήταν οτι πιο σωστό και δίκαιο θα μπορούσε να γίνει !! Απέναντι σε μια φωτογραφική προκυρηξη του 2018 που με την υπερμοριοδοτηση του βαθμού έγιναν μόνιμοι άνθρωποι με μηδενική εμπειρία στους χώρους του πολιτισμού!!

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:56 | Βασίλης

    Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την αντίθεσή μου. Αν ψηφιστεί, οι αρχαιοφύλακες που αδικούνται θα προσφύγουν στο ΣΤΕ μέχρι την δικαίωση τους

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:50 | Φαίδωνας

    Το άρθρο αυτό που είναι προκλητικότατο, αντιβαίνει του Συντάγματος και δεν θα περάσει!Το ζήτημα της υπερμοριοδότησης της ‘εξειδικευμένης’ εμπειρίας με 17 μόρια τον μήνα είναι απλώς φωτογραφική και εξυπηρετεί το βόλεμα συγκεκριμένων ατόμων, που δεν έχουν άλλα προσόντα πέραν της εμπειρίας… Η μόνη συναφής εμπειρία που δικαιούται να βαθμολογηθεί για θέσεις στο ΥΠΠΟΑ είναι αυτή που έχει αποκτηθεί σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους μετά την απόκτηση του Διπλώματος από τον Εοππεπ, πιστοποιείται από τις σχετικές βεβαιώσεις που δίνει η εκάστοτε υπηρεσία/εφορία και βαθμολογείται βάσει κριτηρίων του ΑΣΕΠ με 7 μόρια/μήνα. Η ειδικότητα του Φύλακα Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων εργάζεται εξορισμού σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οποιαδήποτε προσπάθεια να μπερδευτεί η ειδικότητα (και κατά συνέπεια η συναφής εμπειρία) με άλλες μορφές φύλαξης εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες… Οποιαδήποτε άλλη φύλαξη σε χώρους άσχετους με τους χώρους Πολιτισμού δεν μπορεί να θεωρείται συναφής και δεν μπορεί να παίρνει μόρια.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:41 | Εμμανουέλα Παππά

    Σχεδόν όλα τα παιδια στο μουσείο είμαστε κατά. Αν αυτο επεκταθεί και στους συμβασιούχους εμείς δεν θα δουλεψουμε στον τόπο μας ξανά ποτες. Ξέρετε τι κινήσεις έχουν γίνει για το ΣΤΕ ? Θέλουμε και εμείς να βοηθήσουμε..

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:23 | Αναστασία Γ.

    Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη!
    Τέρμα τα παιχνίδια εις βάρος του χώρου του πολιτισμού με τον κάθε λογής άσχετο να διεκδικεί ίσα κι όμοια μοριοδότηση με εκείνη του εξειδικευμένου προσωπικού!!
    Συνταγματικά άρτιο, νομοθετικά άψογο!!
    ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 26 για εξειδικευμένη μοριοδότηση στο ειδικά καταρτισμένο προσωπικό, το πλέον κατάλληλο στις υπηρεσίες του Υπουργείου πολιτισμού .

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:01 | Σοφία

    Συμφωνώ με αυτή την κίνηση γιατί όσοι έχουν αποκτήσει εμπειρία σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους μετά την απόκτηση του αντίστοιχου τίτλου σπουδών είναι και οι πλέον κατάλληλοι για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η απόκτηση εμπειρίας σε άλλους χώρους ουδεμία σχέση έχει με το Υπουργείο Πολιτισμού.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:42 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γιατί το εν λόγο προσωπικό είναι εξειδικευμένο στον Πολιτισμό, σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και άλλα Μνημεία, καθώς καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές του επαγγελματία Αρχαιοφύλακα όπως αυτές περιγράφονται από την UNESCO για την καλύτερη λειτουργία των Μουσείων, αλλά και από τον κώδικα δεοντολογίας του ICOM (Διεθνούς Συμβουλίου των Μουσείων), όπου προκρίνει την σημασία της εξειδίκευσης όλων των εργαζομένων των Μουσείων.
    Έχει εξειδικευμένες γνώσεις οι οποίες και διδάσκονται και αποκτούνται κ με τα χρόνια εμπειρίας και παρά τις αυξημένες απαιτήσεις προστατεύει και αναδεικνύει καλύτερα από τον καθένα την πολιτιστική μας κληρονομιά και φροντίζει για την συνέχεια της.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:36 | Πανωραία

    Πρόκειται για νομικό τερατούργημα που επαναφέρει από την πίσω πόρτα την επετηρίδα, βαθμολογόντας την εμπειρία δυσανάλογα σε σχέση με τα υπόλοιπα.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:19 | Κλόουν 🤡

    🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:36 | Μιχάλης Πανούσακης

    Πιστοποιήθηκα το 2019 και έχω 18. Με τον νόμο αυτό, υποβιβάζομαι, μόνο και μόνο επειδή έχω μια σύμβαση λιγότερη (εφτα μηνες δηλαδις)

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:44 | Γιώργος

    Οι μόνιμοι φύλακες θέλουμε το έμπειρο προσωπικό.
    Να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το άρθρο στις επόμενες προκηρύξεις!

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:50 | Ελένη Ανδρεοπούλου

    ¨Οποιος έχει κάνει μια σύμβαση παραπάνω με αυτό το άρθρο είναι σαν να έχει επιπλέν ένα προφίσενσυ και ένα λοουερ. Όποις έχεις 2 συμβάσεις, δηλαδη δεκατεσσερις μήνες είναι σαν να έχει ακόμα 3 προφισενσυ και 2 λαουερ! Ισοπεδωση κάθε προσόντος

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:10 | Τασούλα

    Κυρία Μενδωνη είστε στο σωστό δρόμο.
    Η καλύτερη υπουργός που έχει περάσει και σας το λέω εγώ που είμαι χρόνια στον χώρο και έχω δεί τόσους προκατόχους σας!
    Να ψηφιστεί το άρθρο 26, να λύσετε το πρόβλημα του κλάδου που πρέπει να διασφαλιστεί!

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:29 | ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

    Ένα άρθρο ξεκάθαρο και ουσιώδες δεν μπορεί παρά να το επικροτούν όλοι εκείνοι που εργάζονται σε μουσεία κι αρχαιολογικούς χώρους!
    Αναβαθμίζεται η εμπειρία τους και προκρίνεται από την εμπειρία αυτή σε super market !
    Βεβαίως και είμαι ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:53 | Νίκος Ξ

    Το 2014 διορίστικαν με πρόσχημα τις δικαστικές αποφάσεις 350 άτομα με νόμο της Κονίορδου. Τώρα με νόμο της Μενδώνη επιχειρείται ο διορισμός 450 δήθεν «παλάιών», των οποίων η παλαιότητα μετρίεται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:34 | Νέμεσις

    Οι αρχαιοφύλακες ψήφισαν και συμφωνούν με το άρθρο 26.
    Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα ακόμη και έχουν ως εξής
    Συμφωνώ 52%
    Διαφωνώ 43%
    Δ/Γ- Δ/Α 5%
    Με πολύ χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία συμφωνεί με το άρθρο ενώ οι περισσότεροι από αυτούς που διαφωνούν παραδέχονται πως είναι σωστό το άρθρο αλλά ίσως θα έπρεπε να ερχόταν αργότερα ή να είχε άλλο συντελεστή.
    Η ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ ΣΥΜΦΩΝΕΊ ΜΕ ΤΟ ΥΠΠΟ!
    ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΦΎΛΑΚΕΣ ΨΉΦΙΣΑΝ!!!

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:58 | Κωστακης

    Κωνσταντίνα έλα στον παππού, έλα στον παππού!!!!θα τα καταφέρουμε θα περάσει.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΟ

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:46 | Αντιγόνη

    Δυστυχώς για σένα υποτιθέμενη συνάδελφε, ναι έχω ακόμα την στοιχειώδη ηθική μέσα μου. Διοριζομαστε οι περισσότεροι έτσι κι αλλιώς, αλλά θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτατο. Να πατήσουμε επί πτωμάτων και να περάσουμε όλοι οπωσδήποτε σπίτι μας.
    Περίπατο το ΑΣΕΠ, περίπατο η ισονομία, η αξιοκρατία, η αναλογικότητα στην πρόσληψη και η διαφάνεια.
    Δεν θέλω να σας βλέπω πραγματικά ακόμα και πρώτη να είμαι στη λίστα.

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:52 | Δροσιά

    Το ΥΠΠΟα κάνει δουλειά και φαίνεται!
    Πρώτα με την κατάργηση του 60 μηνου έδωσε λύση σε μια εργασιακή ομηρία που κανένας υπουργός από την εποχή του Παυλόπουλου δεν άγγιξε.
    Μετά έβαλε σε σειρά της συμβάσεις ξεκινώντας τις κανονικά και όπως προβλέπει ο νόμος από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο.
    Τώρα με αυτό δείχνει ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συνέβαινε χρόνια τώρα στα ΙΕΚ των ΕΟΠΠΕΠ και φυσικά στα μουσεία και τα μνημεία της χώρας.
    Με το άρθρο αυτό θωρακίζει τους αρχαιοφύλακες, κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και κυρίως δεν αδικεί κανέναν.
    Όποιος αρχαιοφυλακας ήταν εργατικός, δεν αρνήθηκε ποτέ του να αναλάβει εργασία, πολλές φορές σε δυσπρόσιτες περιοχές δικαιώνεται.
    Μια μεγάλη μερίδα πιστοποιημένων , τα έτη 2017-2019, με βαθμό 15 έως 18 που έτρεχαν από σύμβαση σε σύμβαση όπου τους καλούσε το υπουργείο βγαίνουν δικαιωμένοι από αυτό το άρθρο.
    Όποιος στρογγυλό κάθησε σε έναν βαθμό (20) δεν πήγαινε για δουλειά σε περιοχή μακριά από το σπίτι του σαφώς και θα νιώθει αδικημένος.
    Φυσικά ακόμα και αυτός συνεχίζει να χαίρει τα προνόμια που του έδωσε η αλλαγή της εξεταστικής επιτροπής το 2017-2018 με τα γνωστά αποτελέσματα, όλοι τότε ως διά μαγείας αρίστευσαν!

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:23 | Κωσταντίνος

    Ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που ετοίμασε αυτό το άρθρο.
    Φαίνεται πως γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται στο ΥΠΠΟ τα 10 τελευταία χρόνια.
    Οι παλιότεροι αρχαιοφύλακες κάποτε πλήρωναν στα δημόσια ΙΕΚ, μετά περίμεναν 3 χρόνια να δώσουν πιστοποίηση, εν καιρώ μνημονίων ζούσαν στην αβεβαιότητα για το πότε θα πάνε για μια σύμβαση.
    Αργότερα είδαν νέους πιστοποιημένους να έχουν υψηλές βαθμολογίες και με μια φωτογραφική προκήρυξη του 2018 να χάνουν τις μόνιμες προκηρύξεις.
    Αργότερα βλέπανε συνέχεια τους υψηλούς βαθμούς και τις ανύπαρκτες ξένες γλώσσες να τους στερούν την θέση που αγωνίστηκαν για χρόνια.
    Για πάρα πολλούς λόγους αυτό το άρθρο έρχεται να δώσει δικαίωση σε όλους αυτούς και το ξανά λέω πως αυτός που το επεξεργάστηκε φαίνεται πως είναι μύστης της κατάστασης.
    Μπράβο και το στηρίζω απόλυτα!

  • 13 Μαρτίου 2024, 23:30 | Κατερίνα

    Έχω 52 μήνες προϋπηρεσία. Με όλα αυτά που διαβάζω εδώ μέσα , ανησυχώ ιδιαίτερα τελικά για το μέλλον της προκήρυξης

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:38 | Αφροδίτη

    Συγχαρητήρια στο υπουργείο γιατί φαίνεται πως γνωρίζει τα προβλήματα του κλάδου πάρα πολύ καλά.
    Η κυρία Μενδωνη ως αρχαιολόγος ξέρει πολύ καλά τι θέλουν οι εργαζόμενοι και νομοθετεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
    ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌ ΔΊΚΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΡΊΩΣ ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΦΎΛΑΚΕΣ ΘΈΛΟΥΝ ΤΟ ΆΡΘΡΟ 26!

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:33 | Γρωργιαννα

    Φυσικά και πρέπει η εμπειρία να επιβραβεύεται. Ο βαθμός είναι ένας αριθμός πάνω σε ένα γραπτό. Η εμπειρία όμως που έχει αποκτήσει κάποιος αυτό είναι αξία ανυπέρβλητη. Μιλάτε για προκηρύξεις φωτογραφικές αγωγές μαζικές κτλ. Όλοι εσείς που μιλάτε με αυτή την σιγουριά από που πηγάζει η πληροφόρηση σας; Απλά ερωτώ. Μήπως έχετε και εσείς τα βύσματα σας και βλέπετε πτι θα είστε στην απέξω έχετε αφηνιάσει;;; Ντροπή σας
    Συγχαρητήρια στο υπουργείο που βραβεύει την εμπειρία χρόνων

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:00 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Σαν μεσόκοπη και γηραιά που είμαι είναι καιρός να διοριστώ έστω και τώρα να δω να πραγματοποιείται το όνειρό μου. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Συμφωνώ με την ψήφιση του άρθρου 26.

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:12 | Γιώργος

    Η προκλητική αυτή αλλαγή στην κατεύθυνση της μοριοδότησης της προϋπηρεσίας την παραμονή της προκήρυξης μόνιμου προσωπικού είναι όχι μόνο αντισυνταγματική, αλλά αποκαλύπτει τον σάπιο τρόπο λειτουργίας του ίδιου του κράτους, που προκειμένου να τακτοποιήσει τα ‘δικά του παιδιά’, μαγειρεύει με τον πιο αναίσχυντο τρόπο τους συντελεστές βαρύτητας των κριτηρίων του ΑΣΕΠ. Αλήθεια, ποιος εισηγείται την αλλαγή αυτή; Και με ποια λογική δηλαδή είναι αποδεκτό ένα είδος ‘άτυπης επετηρίδας’ που δίνει τεράστιο προβάδισμα στους παλαιούς αρχαιοφύλακες σε μια προκήρυξη τύπου Κ, εκμηδενίζοντας όλα τα άλλα κριτήρια; Και για να είμαστε ακριβείς, δεν χρειάζεται να είναι και τόσο παλιοί. Αρκούν μόλις 18 μήνες παραπάνω εμπειρίας ενός που έχει βαθμό πιστοποίησης 10, σε σύγκριση με έναν άλλον που έχει βαθμό πιστοποίησης 20, για να προκριθεί ο πρώτος. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος των Αρίστων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση; Αν το ζητούμενο είναι να τακτοποιηθούν συγκεκριμένα άτομα, γιατί να βγάλεις μια προκήρυξη με πειραγμένα κριτήρια ΑΣΕΠ, ευτελίζοντας και την έννοια της Αξιοκρατίας;;;

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:54 | Αδεσμευτη

    Αδέσμευτε θέλεις να κάνουμε παρέα; Επίπεδο δάπεδο.
    Κυρία υπουργέ
    Μπραβο μια αδικία έρχεται να αποκατασταθει

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:20 | Μαριτσα

    Τα χρόνια περνούν. Γέρασα περιμένοντας μονιμοποίηση.Επιτελους ας ψηφιστεί αυτό το άρθρο να μην πεθάνουμε συμβασιούχοι.

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:09 | Σταυρούλα

    Κανονικά ο βαθμός έπρεπε να πολλαπλασιαστεί με 20 μόρια όπως στις ΣΟΧ.
    Συμφωνώ με το άρθρο 26 μας προστατεύει όλους, μοριοδοτει τους πάντες!
    Δίκαιο, συνταγματικό!

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:44 | Λευτέρης

    Δείχνετε το ήθος σας όλοι εσείς οι ρεζιληδες που με μια σύμβαση παραπάνω θέλετε να πιάσετε τον παπα από τα.. φρύδια..μη σας πω τι ακριβώς θα πάρετε καλύτερα

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:19 | Kill bill

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏το άρθρο αυτό το λέει ξεκάθαρα κάποιοι που φωνάζουν έχουν μαλλον θέμα με το διάβασμα κ δεν το έχουν δει καν.οταν θέλεις φύλαξη από εμπειρία που έχει αποκτηθεί στα μουσεία κ αρχαιολογικους χώρους αυτό λέγεται αναβάθμιση,όταν θέλεις φύλαξη από πανυγήρια κ σούπερ μάρκετ κ θέλεις να μετρηθεί η εμπειρία το ίδιο αυτό λέγεται υποβάθμιση υπηρεσιών της πολιτισμικής κληρονομιάς μας .είμαι υπέρ του άρθρου

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:25 | Γίωργος

    Το άρθρο 26 καταπατάει κάθε έννοια του νομου του ΑΣΕΠ , με πρόσχημα την ρύθμιση μια ήδη ρυθμισμένης κατάστασης

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:50 | Αδέσμευτος

    Ρουσφετολογική παρέμβαση, για να ξεχάσουμε τα όσα συμβαίνουν στην Ακρόπολη!

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:15 | Ευη Λ.

    Διχαστικό άρθρο..Αύριο όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεργαστούν στους χώρους! Κυνδυνεύει οι συνοχή των εργαζομένων με αυτους τους σχεδιασμούς

  • 13 Μαρτίου 2024, 22:39 | Θοδωρος

    Φωτογραφική μοριοδότηση, με σκοπό 10 άτομα να διοριστούν δίπλα στα σπίτια τους. Αυτό το χάλι κρατάει από του 2018 που ζητούσαν ένα χρόνο υποχρεωτική εμπειρία αλλά έφαγαν πόρτα από το ΑΣΕΠ. Τωρα οι βρυκόλακες επιστρέφουν με άλλο σχέδιο!