άρθρο 1 / παράγραφος 1

1. Καταβάλλεται έκτακτη ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, για τη στήριξη των οικογενειών των μισθωτών και αγροτών με πολύ χαμηλό εισόδημα και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ύψους από τριακόσια ευρώ (300) έως και χίλια τριακόσια ευρώ (1.300).

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 20:14 | NIKOS XRISTOU

    Τα δημοσιονομικα της χωρας ειναι σε αθλια κατασταση και γιαυτο ευθυνη εχουν οι πολιτικοι.Θα προτεινω τα εξης:

    1)Τα 50000 κρατικα αυτοκινητα κοστιζουν 400 εκατομμυρια ευρω.Καταργηστε τα ολα.Η Βρεταννια εχει μονο 3 κρατικα αυτοκινητα.Γιατι η ψωροκωσταινα να εχει 50000? Γιατι οι μητροπολιτες να εχουν κρατικα αυτοκινητα?Στο θεοκρατικο Ιραν βρισκομαστε ?

    2)Η βουλη κοστιζει το υπερογκο ποσο των 221.919.000 ευρώ και θα μειωσετε φετος τις δαπανες μονο κατα 1.74%. Για εξοικονομηση πορων θα προτεινα την καταργηση της ιδιας της βουλης και την καταργηση της (πλουσιοπαροχης) αμοιβης των βουλευτων.Επισης,θα προτεινα το κλεισιμο του καναλιου της βουλης.Κανεις δεν το βλεπει και στοιχιζει πολυ στο φορολογουμενο πολιτη.

    3)Αποτελει υποκρισια η φορολογηση της εκλησσιας με συντελεστη 1 τοις χιλίοις,τη στιγμη που οι πολιτες πληρωνουν με κλιμακες 20% και πανω.Η φορολογηση της εκλησσιας πρεπει να παει στο 90%.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 20:20 | JEDI

    Διαφωνώ κάθετα.

    Και για αυτό και σας ψηφίσαμε , για να σταματήσουν επιτέλους όλα αυτά.

    Δηλαδή, πάμε στο μόνο υγιές κομμάτι τον ιδιωτικό τομέα, και παίρνουμε έκτακτη εισφορά , για να δώσουμε ελεημοσύνη 500 – 900 ευρώ στους συμπολίτες μας? Διαβάζω κιόλας αρκετά σχόλια που λένε όχι 500 αυρώ αλλά να δοθούν 800, και σε όλους , και άλλο για με παιδιά και άλλο για χωρίς παιδία, και άνεργοι….

    Αλήθεια, φίλοι μου, μπορείτε να μου πείτε, τι προβλήματα σας λύνει αυτό το επίδομα, και για πόσο χρονικό διάστημα σας τα λύνει?
    Οι Έλληνες , δεν θέλουν ελεημοσύνη, ΔΟΥΛΕΙΑ θέλουν, και ανάπτυξη.

    Η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΠΙΣΩ…

    Ουσιαστικά δηλαδή , στερούμε χρήματα, από πιθανές επενδύσεις για να τα δώσουμε ελεημοσύνη?

    Ήμαρτον.

    Αν θέλει η κυβέρνηση 1 δις για αυτό , ας κόψει 40.000 θέσεις αργόμισθων δημοσίων (αλήθεια πόσος είναι τελικά ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων? 1.300.000 ? 1.400.000? Ξέρει κανείς ?) και να τα δώσει στην ελεημοσύνη.

    Ούτως ή άλλως αυτές οι θέσεις που θα κοπούν δεν αντιστοιχούν σε έργο και το ξέρετε. Οι περισσότεροι είναι φαντάσματα που απλώς πληρώνονται…

    Εδώ στην Βουλή βρήκατε 900 θέσεις που πληρώνονται και δεν τους ξέρει κανείς…

    Και επιτέλους ας ασχοληθεί κάποιος με τις ΜΜΕ επιχειρήσεις. Αν κλείσουν όλες (που θα κλείσουν μέχρι τον Ιανουάριο) , τότε χαιρετίσματα…

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 20:12 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΕΙΜΑΙ 39 ΧΡΟΝΩΝ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 7600 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ??ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ??ΜΕ ΤΙ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΩΝΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ???
    ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ,ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΤΣΙΓΚΑΝΟΙ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΟΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΥΣ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 19:13 | ΓΚ. ΕΛ

    ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ Ή ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΜΩ ΑΠΕΞΩ .

    ΑΠΟ ΤΟΝ 7/2006 , ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ, ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
    ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΜΟΝΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ 3/7/2008 – 25/12/2008.
    ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ.ΑΓΑΜΗ, ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΩ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΤΡΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 17:34 | Γεώργιος Πετράκης

    Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συμμετοχή (πότε θα μιλήσουμε μεταξύ μας ?), μέλη κίνησης με Δημοψηφίσματα για άμεση Δημοκρατία, να δημιουργήσουμε υποδομές για (οικονομία-παιδεία-αυτοδιαχείριση-ελευθερία) μια νέα ταυτότητα απέναντι στον καπιταλισμό, σε αυτούς που με “τεχνητά μέσα ” κερδίζουν ότι παράγουν οι εργαζόμενοι.
    Επανάσταση ιδεών, σκέψεων για να δημιουργούν νόμους οι Πολίτες. Αν το νέο μοντέλο διακυβέρνησης
    καθυστερήσει την αναδιανομή αν δεν γίνει κοινωνική και οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, οι συνθήκες
    θα μας φέρουν πίσω και το μέλλον θα είναι ακόμη πιο ζοφερό.
    Αυτό το κοινωνικό γλυπτό μόνο η τέχνη και τα πνευματικά της όντα μπορεί να τα διαμορφώσει, σε ένα πιο πάνω επίπεδο, όπως μεγαλώνει ένα δέντρο προς τον ουρανό και την ελευθερία.
    Η αριστερά νόμισε με την θεσμολατρεία θα ενδυναμώσει το Κράτος, για να λύσει τα προβλήματα των Πολιτών ?
    πχ με την συμβολική μετατροπή του απασχόλησης σε εργασίας ή το συμβολικό φορτίο της πράσινης ανάπτυξης με το υπουργείο περιβάλλοντος ? Επίσης το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι μικρότερο σε απόλυτους αριθμούς με
    το δικαίωμα και το συμφέρον και πλαίσια δικαιωμάτων των πολλών της κοινωνίας των Πολιτών?
    Χρειάζεται δράση με θετική ενέργεια συμμετοχής και χαρακτήρα, για να πούμε stop στις αγορές και την ασυδοσία τους για την ελευθερία του Πολίτη, αφού στοιχεία αποδόμησης της κοινωνικής συνείδησης είναι τα ίδια
    τα κόμματα, ιδιαίτερα τελευταία όταν μιλάμε για διαχειριστές που απενεργοποίησαν τα κοινωνικά κινήματα !!!
    ως γραφειοκρατικοί μηχανισμοί μεταφοράς των αιτημάτων των ισχυρών σε συμβατότητα αν όχι ευθυγραμμισμό με τις Κρατικές Πολιτικές. Να γιατί τελευταία μιλάμε για διαχειριστές, μετά τον Ανδρέα μόνον ο Γιώργος αναφέρει τον όρο “αλληλεγγύη” ενώ το κίνημα (κινηματικές αλλαγές) αναφέρεται σαν κόμμα, μήπως για κομματικές τέτοιες? Η Αθήνα “πάγωσε” τον όρο της για οριζόντια συνδιαμόρφωση ισότητας με το: “ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”.
    Τα 4Κ (Κυβέρνηση-κόμμα-κοινωνία-Κράτος) πως ξεμπλοκάρουν μια δράση όταν οι Πολίτες είναι απέναντι ?
    μπορεί να εφαρμοσθεί μόνον με νόμους ?
    Γιατί κρίνουμε πάντα, γιατί πάντα κατηγορούμε τον Έλληνα ? όταν απλώνει τα χέρια αναζητώντας οίκτο ?
    Ακόμη σαν Χριστιανοί που είμαστε οι περισσότεροι, όταν τους ακουμπάμε δεν νοιώθουμε καλύτερα ?
    νιώθουμε όλοι καλύτερα , μόνον “οι εξευγενισμένοι” μετά τόση επιτυχία νιώθουν άβολα.
    Μπορούμε να ξεχάσουμε τις διαφορές μας και τις συντεχνίες που μας πάνε πέρα-δώθε, στο τέλος ή θα πιάσουμε πάτο ή μπορεί να φθάσουμε μέχρι το “Χόλυγουντ”, σίγουρα όμως με το συν (+) κάποιον θα βρούμε να μας θυμάται. Αν δεν το καταφέρουμε εδώ, αυτό είναι όλο, αν τα “μιούζικαλ” μας έχουν καταπονήσει ας ελπίσουμε στους φτωχούς απλούς ανθρώπους, αυτοί που έχουν δύο μπάνια είναι πιότερο βρώμικοι και τεμπέληδες, ζεστά νερά-πράσινο μήλο και Ήλιο να μας στεγνώσει έχει η Ελλάδα, άλλωστε οι πολύ-εθνικές σπουδάζουν τα παιδιά μας για να εφαρμόσουν το θεάρεστο έργο τους που μας έφερε 2.5 μύρια Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Πρέπει η Κυβέρνηση να βρει τσέπες αρκετά βαθιές, υπάρχουν πολλές τέτοιες, για μας.

    Όλα τα παιδιά είναι δικά μου παιδιά κι όλοι οι γέροι γονείς μου,
    όλες οι μάνες του κόσμου είναι η δική μου Μάνα.
    Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε την αλληλεγγύη, μετά στους αρρώστους, άνεργους, ΑΜΕΑ κλπ…κλπ…

    Ευχαριστώ θερμά, καλή επιτυχία στο νέο πλάνο …..

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 17:59 | Πουκαμισάς Βασίλης

    Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να βγώ και να κάνω την οποιάνδήποτε κριτική στην κυβερνηση, απλά με αφορμή το επίδομα θα ήθελα να τονίσω ότι ένα χαρτσιλίκομα δεν φέρνει αποτέλεσμα, σαν σκέψη δεν με «χαλάει» βέβαια. Θέλω να πω ότι είναι προτιμότερο
    να αυξήσουν τους μισθούς στους εργαζομένους και τότε θα δείτε ποσο θα ανακαμψει η οικονομία μας, θα αυξηθουν τα κέρδη των επιχειρήσεων, θα μειωθεί η ανεργία, και θα έχουμε αναρίθμητα οφέλη. Αν και δεν είμουν με την παραταξη του ΠΑΣΟΚ ομολογώ ότι αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται, κατα την ταπεινή μου γνώμη, σε καλό δρόμο, απλά καλό είναι να αφήσουμε τα χαιδεματα και να προχωρήσουμε σε ποιο δραστικές λύσεις.

    Εύχομαι σε όλους κυβερνόντες και απλούς πολίτες, καλό κουράγιο.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 17:49 | Γιώργος

    Μία πρόταση για να μηδενισμό του δημοσιου Χρέους και του ελλείματος
    Άμεση φορόλόγηση των προθεσμιακών καταθέσεων σε ποσοσστό 30% άπαξ με την λογική ότι οι συγκεκριμένοι καταθέτες δεν τα χρειάζονται άμεσα

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 17:01 | ΡΟΖΑΛΙΑ ΝΕΟΥ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ 2008. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ 3/9/2009. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΝΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ. ΑΠΟΤΙ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΣΙ ΕΒΓΑΛΑ 10400 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ 2 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. ΜΕ ΠΙΟ ΚΡΗΤΗΡΙΟ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΦΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΠΕΡΣΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΧΩΡΙΑ. ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 6600 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΑΝ ΠΑΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΦΕΤΟΣ. ΜΙΑ ΠΟΙΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ?

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 16:00 | Κωνσταντίνος Κοντογιαννίδης

    Το να δοθούν 300-1.300 ευρώ σε κάθε έναν από τους όσους καθορίζει ο συγκεκριμένος νόμος θεωρώ οτι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ουδέ καν βραχυπρόθεσμα να αποτελέσει έστω και ένδειξη αναδιανομής πλούτου.
    Τα συγκεκριμένα χρήματα αναπόφευκτα θα οδεύσουν σε τρέχουσες, αν όχι απλά καταναλωτικές μικροανάγκες των συγκεκρμένων ευπαθών ομάδων, ή το πολύ σε κάλυψη μικροοφειλών τους σε τρίτους (ιδιώτες ή το δημόσιο και τους εν γένει φορείς του).
    Μοιραία το αποτέλεσμα από αυτή την οιονεί «αναδιανομή πλούτου» σε επίπεδο κοινωνικού ορίζοντα είναι μηδενικό.
    Στον αντίποδα αν και το συγκεκρμένο ποσό που εντέλει θα διατεθεί (περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ) αποτελεί ποσοστό περίπου 7% του ελλείματος που μας «δώρισε» η προηγούμενη κυβέρνηση, μάλλον το συγκεκριμένο μέτρο και η εν γένει φιλοσοφία του συγκεκριμένου νομοθετήματος μπορεί (και ίσως όχι καθ υπερβολή) και να κατακριθεί ως «λαϊκιστική πολυτελής πολιτική».
    Η ελάφρυνση, από τις ομολογουμένως ανερμάτιστες και σκληρές ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης, των ομάδων που στοχεύει το συγκεκρμένο νομοθέτημα, θα έπρεπε να επιτυγχάνεται μέσω στοχεύσεων διαρθρωτικού χαρακτήρα στο επίπεδο της μικροοικονομίας και φορολογικής πολιτικής.
    Ως παραδείγματα που θα μπορούσαν να επιτύχουν τον πραγματικό στόχο της αναδιανομής του πλούτου θα ανέφερα επιγραμματικά
    α. Τον έλεγχο, την ιδιαίτερη εποτπεία και νομοθετική παρέμβαση στην κατάρτιση των λεγομένων και «συμβάσεων προσχωρήσεως» (π.χ. τρόπος και μεθοδοι του καθορισμού επιτοκίων, δαπάνες και έξοδα συμβάσεων κλπ) των εν γένει Τραπεζικών ιδρυμάτων με αποτέλεσμα να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση σε μηνιαία πλέον βάση των κατόχων πιστωτικών καρτών και οφειλετών στεγαστικών δανείων, αλλά και των επιχειρηματκών δανείων που σε μέγεθος (δηλ. αριθμό αποδεκτών) υπερβαίνουν αυτό που επιδιώκεται νομοθετικά να καλυφθεί.
    β. Μέτρα φορολογικού χαρακτήρα όπως είναι η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης πέρα από την εφαρμοζόμενη φορολογική κλίμακα, με παράλληλη αύξηση του αφορολογήτου ορίου με κοινωνικά κριτήρια σε επίπεδα που έχουν πραγματική βάση. Ακόμη η επαναφορά του συστήματος αποφορολόγησης με την προσκόμιση αποδείξεων εξόδων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σύνολο δαπανών έτσι ώστε άπαντες να είναι αναγκασμένοι να εκδίδουν αποδείξεις, αφού απλούστατα θα το επιβάλλει ο αντισυμαβλλόμενός τους με έμμεσο συναποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ευχερώς και ο έλεγχος της παραοικονομίας
    γ. Καθορισμός ανωτάτου ορίου απονομής συντάξεως (η εμφάνιση διπλο ή τριπλο συνταξιούχων αποτελεί κυριολεκτκά κοινωνικό καρκίνωμα). Επανέλεγχος των συντάξεων που έχουν απονεμηθεί ως τέτοιες αναπηρίας καθώς και των συντάξεων που έχουν απονεμηθεί σε μη διαμένοντες καν στην Ελλάδα αλλοδαπούς «ομογενείς».
    δ. Κατάργηση κάθε είδους απαλλαγής από τον ΦΠΑ (Μονές Αγίου Όρους, Σκάφη αναψυχής κλπ.) προκειμένου να εξισοροποηθεί ο ΦΠΑ για όλες τις συναλλαγές σε χαμηλότερο και φυσικά κοινωνικότερο συντελεστή. Έτσι όλες οι ομάδες που στοχεύει το νομοθέτημα, απλά θα αγοράζουν φθηνότερα.
    ε. Επιτέλους φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ιδιαίτερα της ακίνητής, αλλά και τς κινητής με μοναδική εξαίρεση στα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κτίσματα και κινητά τα οποία όμως θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν προηγουμένως παραχωρηθεί κατά χρήση κάρπωση και φύλαξη στις αρμόδιες αρχές (αρχαιολογικές υπηρεσίες ή εφορίες νεωτέρων μνημείων).
    στ. Επέκταση και εκσυγχρονισμός των Κ(έντρων) Ε(ξυπηρέτησης) Π(ολιτών), έτσι ώστε η καθημερινλή μικροδιαφθορά που δημιουργεί και το ανάλογο έξοδο στον πολίτη να εξαλειφθεί, μέτρο το οποίο παράλληλα θα δώσει και μόνιμη εργασία σε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες συμπολίτες μας που θα κληθούν και να στελεχώσουν τα ΚΕΠ, αλλά και να εργαστούν για τον εξυγχρονισμό τους.

    Θα μπορούσα να αναφέρω σελίδες ολόκληρες προτάσεων αλλά παραθέτω απλά και ενδεικτικά τα παραπάνω.
    Εντέλει κατά την γνώμη μου η μόνη πραγματκά πολιτική άποψη που μπορεί να έχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νομοθέτημα είναι αυτή που επιγραμματικά σημειώνει πως «Δεν είναι λογικό να προσφέρεις στον φτωχό κάτι που δεν εξαλείφει την ανάγκη του. Αντίθετα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγχεις και να διορθώνεις τις αιτίες που παράγουν τους φτωχούς»
    Θεωρώ το συγκεκριμένο νομοθέτημα μακράν της συγκεκριμένης άποψης.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 16:43 | Νικος Ροδιτάκης

    Η έκτατη ενίσχυση πρέπει να περιλάβει οσους νέους εχουν οικογένεια και εργάζονται με συμβάσεις έργου (μπλοκάκι) στο Δημόσιο και στην ουσία καλύπτουν πάγιες ανάγκες συμβάλλοντας στη καλή λειτουργία των υπηρεσιών. Δηλώνει τη πρόθεση να στηρίξει τα νέα ζευγάρια που προσπαθούν να επιβιώσουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και να φτιάξουν οικογένεια χωρίς να εχουν τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι μόνιμοι υπάλληλοι στον ιδιο χώρο εργασίας. Προσφέρουν τις ιδιες και καλλίτερες υπηρεσίες στους πολίτες αλλά δεν εχουν τις ιδιες απολαβές ασφάλεια και πλεονεκτήματα (αδειες, δώρα, ασθένεια κλπ)με τους μόνιμους υπαλλήλους,και από την άλλη συνεισφέρουν στη μείωση της υπογεννητικότητας. Η εργαζόμενη μητέρα με μπλοκάκι πρέπει να προσεχθεί. Μπορεί να δοθεί ενα ποσό με κάποια κλίμακα ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 15:57 | vasilis

    Η φορολογία στις επιχειρήσεις πρεπει να αυξηθεί σημαντικά και ιδιαίτερα σε κλαδους οπως ο τραπεζικός τομέας οπου υπάρχει τεράστια αύξηση του ποσοστου κερδων τα τελευταια χρονια.

    Τα πραγματα δεν πανε ομως καθολου καλα.Η ελληνικη οικονομια βαδιζει στο πουθενα και βασίζεται σε κλαδους οπως ο τουρισμος,η οικοδομη και η ναυτιλια.Αυτο πρεπει να αλλαξει.

    Ειμαστε στις τελευταιες θεσεις στις επενδυσεις στην Ερευνα και Αναπτυξη (research and development) με ποσοστο αρκετα κατω απο το 1% του ΑΕΠ ενω στη παιδεια οι δαπανες αγγιζουν με το ζορι το 2%.

    Την ιδια στιγμη η Σουηδια επενδυει το 3,5% του ΑΕΠ στην ερευνα και και το 8% του ΑΕΠ στη παιδεια.

    Αντιθετα,στις στρατιωτικες δαπανες ειμαστε στις πρωτες θεσεις εδω και χρονια με υπερογκες και υπερβολικες δαπανες για αγορα αχρηστου στρατιωτικου εξοπλισμου.

    Πρεπει να γινει αναδιαρθρωση των δαπανων και επενδυση σε παραγωγικους τομεις οπως η παιδεια και οι νεες τεχνολογιες.

    Εδω χωρες οπως η (πρωην σοβιετικη) Εσθονια με το μισο κατα κεφαλην ΑΕΠ σε σχεση με την Ελλαδα και μας εχουν ξεπερασει κατα πολυ στις νεες τεχνολογιες,τις υπηρεσιες e-GOVERNMENT και την ερευνα.

    Με βαση τη δομη και τη θεση της ελληνικης οικονομιας,ο μονος δρομος ειναι η επενδυση στην ερευνα και τις τεχνολογιες και η δημιουργια θετικου επενδυτικου κλιματος για τη προσελκυση επενδυσεων στους τομεις της πληροφορικης.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 14:58 | Δημήτρης Μεράκης

    Δυσκολεύτηκα πολύ να βρω τον τοπο opengov.gr διότι πατώντας τη λέξη «γραφειο πρωθυπουργού» στη μηχανη αναζήτησης google, δεν τον εύρησκε.
    Ευχαριστώ για τη δυνατότητα να σχολιάζω, και θα επενέλθω με προτάσεις και ιδέες.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 14:21 | ΚΑΝΤΗΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Οταν λετε οτι οι ελευθεροι επαγγελματιες δεν δικαιουνται το βοηθημα θα πρεπει πρωτα να κανετε εναν ελεγχο στα καθαρα δηλωθεντα εισοδηματα να δειτε αν υπαρχουν αλλα στοιχεια οπως αυτοκινητα εξοχικες κατοικιες σκαφη αναψυχης και μετα να πειτε οχι στο βοηθημα αν και νομιζω οτι οποιος εχει ολα αυτα δεν θα ασχοληθει με τετοια ποσα.Επισης να μειωθουν οι μισθοι των δημοσιων υπαλ.οι οποιοι ειναι ανω των 2.000.Ποιος Ελληνας παιρνει τοσα τον μηνα ξερετε πολλους?Πρεπει να κανουμε δυο δουλειες για να φτασουμε αυτα τα ποσα εκτος και αν το ριξουμε στην παρανομια οποτε αλλαζει το θεμα.Πειτε μου παρακαλω εστω και αν εχω εισοδημα 1.000 πληρωνω ενοικιο 350 η ΔΕΗ ερχεται 50 τον μηνα το τηλ.αλλα 50 εξοδα διατροφης 500 καρτες 200 πετρελαιο 100 παμε τωρα στα εξοδα για τα παιδια για το σχολειο και τα ρουχα η τα παπουτσια που σιγουρα δεν τα αγοραζουμε καθε μηνα αλλα καθε 2 με 3 μηνες και ειναι απο τους κινεζους τα φθηνα.Πειτε μου πως μπορω να ζησω με τετοια εσοδα?Εγω ομως ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και δεν δικαιουμαι το βοηθημα.Ευτυχως που εχω τον πατερα μου και με βοηθαει οποτε μπορει γιατι και αυτος χαμηλοσυνταξιουχος ειναι.Ναξερετε πως εχει κουραστει πολυ ο Ελληνικος λαος.Θελουμε εργα και οχι λογια

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 14:54 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΩ. ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΟΓΩ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ , ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΕΙΣΟΔΗΜΑ 2000 ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 15000.
    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ STAGE ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ , ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΓΑ, ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Η ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΕΔΡΑ ΧΩΡΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΩΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑΜΕΙΟ, ΑΓΑΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ) ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΗ 1000€
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ 5000 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 5000 ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 450000.
    ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ,ΜΕ ΤΟ 2010 ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟ .ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 13:58 | Nίκος Δημητρίου

    Καλή η έκτακτη ενίσχυση των ασθενεστέρων, αλλά απο την άλλη βάζετε το χέρι σας στην άλλη τσέπι και του τα παίρνετε. Όλοι αυτοί οι ασθενέστεροι οικονομικά σίγουρα ένα σαραβαλάκι θα το έχουν ή αν μη τί άλλο ένα δίκυκλο της τάξης των 400 κυβικών και κάποιων ετών φυσικά θέλει περίπου 200 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας.
    Τώρα αν νομίζετε ότι το μέτρο ενίσχυσης θα βοηθήσει νομίζω ότι έχετε πολύ μεγάλο λάθος και κρίμα για τους νέους οικονομολόγους που μας υποτιμούν και που έχουν την εντύπωση ότι ήλθαν να μας σώσουν.
    Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε, συνεχίστε την απόσυρση και μοιώστε τα τέλη κυκλοφορίας.
    Τα τέλη συνεπάγονται και με δρόμους κυκλοφορίας όπου ο πολίτης μπορεί να κινηθεί με ασφαλεια. Αυτό δεν γίνεται οι δρόμοι έχουν όλοι το χάλι τους εδώ και αρκετές δεκαετίες.
    Με ένα επίδομα το οποίο υποσχεθήκατε δεν λύνονται τα προβλήματα, το επίδομα αυτό είναι μόνο και μόνο για να βγεί η προεκλογική υποχρέωση.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 13:47 | ΚΑΝΤΗΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Ειμαι αγαμη μητερα με δυο ανηλικα και απο τον γαμο μου εχω αλλα δυο ενηλικα παιδια,εχω συμμετοχη σε μια μικρη εταιρεια τα εσοδα μου ειναι γυρω στις 10000 τον χρονο θα παρω το επιδομα?Και γιατι πολυ απλα αντι επιδοματος δεν αυξανετε τους μισθους και δεν δημιουργειτε θεσεις εργασιας?Γιατι τα περισσοτερα εργοστασια και βιοτεχνιες κλεινουν και μεταφερουν την εδρα τους στα Σκοπια την βουλγαρια η την Αλβανια?Ως ποτε εμεις οι Ελληνες θα πληρωνουμε τα λαθη των κυβερνησεων μας?Αν θελετε πραγματικα το καλο της χωρας θα πρεπει να δωσετε λυσεις ουσιαστικες γιατι να πω και το σημαντικοτερο?Προτιμω να αυξηθει το εισοδημα μου και οχι να ζω σαν επαιτισα με επιδομα και βοηθηματα. Ευχαριστω πολυ.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 13:52 | kate

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΣΘΟ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΝΕ;ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ STAGEQ
    Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΑΣΗ.
    ΟΛΟΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 12:08 | ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

    Κύριοι,

    Το επίδομα αλληλεγγύης, πρέπει να το καταβάλλουν οι έχοντες γενικότερα.
    Είναι σκανδαλώδες να υπάρχουν Έλληνες που πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους με 500 και 1000 και 1500 ευρώ το μήνα , την ίδια ώρα που κάποιοι αγοράζουν ήδη πολυτελείας (ρούχα, τσάντες, κοσμήματα,ρολόγια,παπούτσια ) σε τιμές..που δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν.
    Και επειδή φιλότιμο δεν υπάρχει και επειδή έχουν αμβλυνθεί οι συνηδήσεις, θα πρέπει το κράτος να εισπράττει άμεσα, για το ταμείο αλληλεγγύης, αλμηρό φόρο πολυτέλειας.
    Παράδειγμα: Η κυρία Κατερίνα, επειδή έπληττε θανάσιμα, κατέβηκε στο Κολωνάκι και αφού κοτσομπόλεψε με το κομωτή της, είπε:»Δε πάω να αγοράσω μία τσάντα κι ένα παπούτσι που θα ταιριάζει με κείνο το μωβ συνολάκιπου αγόρασα προχθές από το Λονδίνο;».
    Την αγοράζει τη τσάντα και κάνει 1000 ευρώ. Αγοράζει κ αι το παπουτσάκι που κάνει 650 ευρώ γιατί είναι Ho…. Η απόδειξη που θα πάρει πρέπει να λέει: 1000+650= 1650 + 160 ευρώ άμεσις φόρος για το ταμείο αλληλεγγύης = 1750 ευρώ. Πιστέψτε με δεν θα της στοιχήσει καθόλου. Ξέρετε πόσες Κατερίνες έχει η Ελλάδα;
    Το ίδιο μπορεί να ισχύσει για τα πολύ ακριβά αυτοκίνητα που τα τελευταία χρόνια «σοκάρουν» καθώς προσπερνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα τους άνεργους, τους ημιαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους κ.λ.π
    Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε,
    Δήμητρα Π.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 12:04 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    1) ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΔΩΜΑΤΟΣ?

    2) ΣΚΕΦΤΙΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΩΜΑ
    ΑΠΛΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ?

    3) ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΡΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ

    4) ΜΗΠΩΣ 1.000.000.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?

    5) Ο HENRY FORD ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ FORD ΕΙΧΕ ΠΕΙ» ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ»

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ?

    6) ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ …. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΛΗΘΩΡΗΣΜΟ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ….

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 12:28 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    1) ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΔΩΜΑΤΟΣ?

    2) ΣΚΕΦΤΙΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΩΜΑ
    ΑΠΛΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ?

    3) ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΡΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ

    4) ΜΗΠΩΣ 1.000.000.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?

    5) Ο HENRY FORD ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ FORD ΕΙΧΕ ΠΕΙ» ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ»

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ?

    6) ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ …. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΛΗΘΩΡΗΣΜΟ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ….

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 11:52 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    1) ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΔΩΜΑΤΟΣ?

    2) ΣΚΕΦΤΙΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΑΠΛΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ?

    3) ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΡΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ

    4) ΜΗΠΩΣ 1.000.000.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?

    5) Ο HENRY FORD ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ FORD ΕΙΧΕ ΠΕΙ» ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ»

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΜΕ?

    6) ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ …. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΛΗΘΩΡΗΣΜΟ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ….

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 11:33 | Πέτρος Π.

    Από τα σχόλια που διαβάζω πείθομαι όλο και περισσότερο οτι τέτοια κυβέρνηση μας άξιζε.

    «Λεφτά υπάρχουν» λέγατε.

    Τώρα δεν φτάνουν. Και για να φτάσουν θα ανεβάσετε τα τσιγάρα!

    Τι θα λέγατε για μείωση κατά 50% της βουλευτικής αποζημίωσσης;

    Τότε θα είμασταν πάτσι.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 11:38 | KZ

    Αξιότιμοι & σεβαστοί κύριοι

    Έκτακτη εισφορά στα μεγάλα ακίνητα ΝΑΙ. Στους κατόχους μεγάλων ακινήτων που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να επιβιώσουν ΟΧΙ.
    Κληρονόμησα μία επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1975 σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχή. Η επιχείρηση καταγράφει ζημιές τα τελευταία χρόνια καθώς επένδυσα (δάνειο) για να την εκσυγχρονίσω και τα έσοδα συρρικνώθηκαν. Η αντικειμενική αξία του κτιρίου έχει αυξηθεί κατακόρυφα και θα ήταν ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ να προσφέρω ως «πλούσιος» στην έκτακτη εισφορά.
    ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς δεν θα ήταν φρόνιμο να ελεγχθούν τα οικονομικά στοιχεία του κατόχου;
    ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Για πιο λόγο δεν χρεώνετε τις επιχειρήσεις που έχουν από ένα (1)έως πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ κέρδη; Αυτοί δεν είναι πλούσιοι;
    Είναι πλούσιος αυτός που κληρονόμησε ένα ακίνητο που δεν του προσφέρει κέρδη;

    Παλεύω κάθε μέρα για να κρατήσω ζωντανή αυτή την επιχείρηση. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ!!
    Προσδοκώ πολλά από αυτή την κυβέρνηση για ένα καλύτερο αύριο.
    Παρακαλώ κύριε υπουργέ να αξιολογήσετε με ορθά κριτήρια την έκτακτη εισφορά και να μην πάρετε από τους αδυνάτους χρήματα αλλά από τους πραγματικά έχοντες. Μην προσπαθείτε να ενισχύσετε τους ασθενέστερους εισπράτοντας φόρους από ανθρώπους που είχαν την ατυχία να κληρονομήσουν ακίνητο χωρίς έσοδα, διότι έτσι βοηθόντας «κάποιους» – «κάποιους άλλους» τους οδηγείτε σε οικονομικό αδιέξοδο. Κάνω έκκληση στην Κυβέρνηση να εξετάσει την υπόθεση μου΄ όλοι πρέπει να συνεισφέρουν αλλά όχι εμείς που δεν έχουμε.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 08:36 | ΚΟΥΦΟΣ ΒΑΣΙΙΛΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 110000 ΕΥΡΩ.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΕ.ΣΤΟ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 2008 ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2009 (ΔΙΔΥΜΑ).ΤΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΩ?

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 03:51 | Tori

    Για το θέμα του επιδόματος αλληλεγγύης που ξεκινήσαμε να συζητάμε, «καλό» αλλά… «λίγο»… δεδομένων των συνθηκών.
    Αφήνει κενά και δημιουργεί δυσαρεστημένους πολίτες που νοιώθουν αδικημένοι.Σαφώς είναι απαραίτητο για πολλούς και πρέπει να δοθεί με τον καλύτερο και πιό δίκαιο τρόπο, αλλά θεωρώ πως πρέπει να συνοδεύεται από κάτι ουσιαστικό, θετικό, ελπίδοφόρο και αποτελεσματικό, αλλιώς θα θεωρηθεί «ελεημοσύνη» και θα προσβάλλει όλους εμας, που αυτό που περιμένουμε είναι προκοπή και εργασία.
    Ακόμα, χρειάζεται να αναβαθμιστεί ο ΟΑΕΔ σε πραγματικά Οργανισμό Εύρεσης Εργασίας και όχι σε… φιλόπτωχο ταμείο.
    Να καταρτιστούν προγράμματα επιδότησης νέων επιχειρήσεων, ομαδικών, και όχι μόνο ατομικών, με χρονοδιάγραμμα φοροελαφρύνσεων (και όχι φοροαπαλλαγών) με αντικείμενο παραγωγή.
    Τα υπουργεία Περιβάλοντος, Τουρισμού, Πολιτισμού πρέπει να συνεργαστούν με τον ΟΑΕΔ για να καταρτιστούν προγράμματα προώθησης, προβολής και αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 03:34 | Γιώργος Μπαικιρτζής

    Άλλη μια ανούσια παροχή. Πέταμα χρημάτων. Αντί να πάνε τα χρήματα σε επενδύσεις για την ανάπτυξη δίνουν χαρτζιλίκια στο κόσμο για να του χαιδέψουν τα αυτιά.
    Αρε κράτος ποτέ δεν θα κάνουμε όσο μας κυβερνούν ανίκανοι…

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 03:52 | Νικος Π.

    Πολυ καλο το μετρο σαν ιδεα ,υπαρχει ομως ενα προβλημα…εμεις οι ανεργοι που δεν βγαζουμε σχεδον ουτε ενα ευρω και δεν εχουμε γραφτει στον ΟΑΕΔ, δεν δικαιουμαστε ΤΙΠΟΤΑ?? Ειναι δικαιο αυτο ή υπαγεται στη λογικη οποιος προλαβε,προλαβε? Δηλαδη οι πονηροι που πηγαν και γραφτηκαν στον Οαεδ για να παρουν το επιδομα ειναι οι κουτοπονηροι που τους επιβραβευουμε? Αφου φαινεται απο τη φορολογικη μας δηλωση αν ειμαστε ανεργοι, πρεπει υποχρεωτικα να ειμαστε γραμμενοι στον ΟΑΕΔ για να παρουμε 400 ευρω? ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΞΩΦΘΑΛΜΗ ΑΔΙΚΙΑ και δεν πιστευω ειλικρινα οτι το πασοκ που με τοση ελπιδα ψηφισαμε, θα κανει αυτο το ατοπημα-αδικια…

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 02:03 | Κωνσταντινος Τρυφωνος

    Πολυ θα ηθελα να καταλαβω το σκεπτικο σας αγαπητοι κυβερνωντες για το θεμα της κατηγοριοποιησης αυτων που δικαιουνται το «εκτακτο επιδομα «.
    προεκλογικα οπου και αν ακουγες στην τηλεοραση σε οποια εκπομπη κανενας απο τους σημερινους ειτε υπουργους η απλους βουλευτες της κυβερνησης δεν ελεγε αυτο το μυστικο ….οτι δηλαδη δεν θα παρουν ολοι αλλα καποιοι το «επιδομα».
    ειμαι αγαμος,ανεργος 43χ με ενα σορο χρεη και δεν εχω απο πουθενα εισοδημα και μενω στην ακριτικη Φλωρινα με χειμωνα βαρυ και το πετρελαιο θερμανσης σε καθημερινη βαση αναγκαιο …
    εγω λοιπον σας ερωτω…

    1. για ποιο λογο να μην δικαιουμαι το βοηθημα αυτο ?/ ειχατε διαδωσει πως ενας αγαμος θα παρει 500€ και τωρα 0€.

    2. ποιος ο λογος να το μοιραζετε σε 2 δοσεις ?
    προτιμοτερο θα ηταν να το δωσετε ολο ετσι να ανακουφιστουν οσοι το λαβουν και σας διαβεβαιωνω πως ετσι θα «πιασει τοπο»

    3.αποσυρατε το σχεδιο της αποσυρσης των παλαιων οχηματων με το σκεπτικο πως δεν θα εχει χρησιμοτητα και τα χρηματα που θα δινατε σε αυτο πηγανε ολα για θεματα παιδειας .

    ερωτηση : γιατι μερος των χρηματων αυτων δεν χρησιμοποιουνται για το εκτακτο επιδομα ετσι ωστε να το λαβουν ολοι αυτοι που το εχουν αναγκη?

    σας παρακαλω να επανεξετασετε ολο το σχεδιο νομου του εκτακτου επιδοματος και να δειτε με πιο καθαρη ματια το ολο θεμα.
    υπαρχουν ανθρωποι που το εχουν πραγματικα αναγκη ειτε λεγονται «Αγαμοι» ειτε Εγγαμοι .

    ολοι μας εχουμε υποχρεωσεις και το «επιδομα» αυτο θα μας βοηθησει σημαντικα χωρις βεβαια να λυσει τα προβληματα μας …

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 01:54 | Δημητρης

    το υπουργειο πηρε μια γενναια αποφαση, να ενισχυσει τους χαμηλομισθους. Γιατι ομως θα πρεπει να τρεχουμε στις ΔΟΥ και να μαζευουμε ένα σωρο δικαιολογητικα όταν όλα τα απαραιτητα στοιχεια υπαρχουν ήδη στα κομπιουτερ του υπουργειου? Το υποργειο γνωριζει απο τωρα ποσοι ειναι οι δικαιουχοι και τι ποσα τους αναλογούν.
    Γιατι λοιπον δεν ειδοποιει το ιδιο το υπουργειο τους δικαιουχος με επιστολη οπου να κανονιζει και τον τροπο καταβολης των χρηματων (πχ απο τραπεζες)
    Οταν ειναι για «να πληρωσουμε» (πχ ΕΤΑΚ) η επιστολη έρχεται στο σπιτι μας..

  • 6 Νοεμβρίου 2009, 00:56 | ΓΚΟΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

    ΞΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΜΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ 2Η ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
    ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

    1.ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΣΟΔΑ ΜΗΝΙΑΙΩΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΡΕΗ, ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΑΜΟΙ ΕΙΤΕ ΑΓΑΜΟΙ,ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΑΝ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ.

    2.ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΑΣΘΕΝΗ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.ΕΧΟΥΝ ΑΜΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ

    3.ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΟΥΣ.

    4.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ.

    ΣΑΝ 2Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:

    1.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΜΕ 2,3,4.. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΤΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ
    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΑΜΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

    ΘΕΩΡΩ ΣΑΝ ΑΜΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ Δ Ε Ν Ε Χ Ο Υ Ν Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ Ε Σ Ο Δ Α. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΡΕΗ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ

    ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΞΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ.ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ,ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΕΤΕ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΗΝΤΕΣ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣ

    2.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 23:09 | ΚΑΛΑΤΖΗ ΛΕΝΑ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 1Η ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΣΟΔΑ ΜΗΝΙΑΙΩΣ,ΚΑΙ 2Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ. ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ:

    1. ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΜΕ ΧΡΕΕΙ,ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΙΤΕ ΑΓΑΜΟΙ ΕΙΤΕ ΕΓΓΑΜΟΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΥΖΥΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗN ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ,ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΝΟΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ KATAΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    2. ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟ
    ΠΡΟΒΛΗΜΑ,

    3.ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΙΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ.

    4. ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

    ΣΑΝ 2Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:

    1.ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΟΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ, ΜΕ 2.3.4.. ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΔΙΚΑΙΟ ΟΤΙ ΑΜΕΣΣΑ ΠΡΟΤΕΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ Δ Ε Ν Ε Χ Ο Υ Ν Ε Σ Ο Δ Α ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΧΡΕΗ.

    Η ΚΡΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΛΙΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ,ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ.
    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ.ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 23:57 | ΡΑΝΙΑ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΟΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ? ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ?

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 22:14 | ευαγγελια

    ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ Ή ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ?

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
    Σας θέτω ένα θέμα το οποίο είχαμε και παλαιότερα θίξει στο πολιτικό σας γραφείο
    Πρόκειται για νομοθετημένη αδικία / ανεπίτρεπτη διάκριση που συντελείται με κριτήριο το φύλο και την οικογενειακή κατάσταση και σαν τέτοια είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο, το σύνταγμα και τους νόμους.

    Ως ζήτημα αφορά κυρίως τους πατέρες παιδιών (διαζευγμένους / εκτός γάμου) γιατί αυτοί κατά κανόνα δεν έχουν την επιμέλεια.

    Αυτοί λοιπόν, ενώ καταβάλλουν τη διατροφή που ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις, δεν έχουν την αντίστοιχη φοροαπαλλαγή.
    Γιατί; Είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες και άνθρωποι; Γι’ αυτούς δεν ισχύει η αρχή της ισότητας;

    Επιπλέον δεν έχουν καμιά οικονομική διευκόλυνση (επίδομα – ωφέλημα) από αυτές που έχει ο μη διαζευγμένος πατέρας. Αντίθετα, όλα αυτά τα ωφελείται αποκλειστικά η έχουσα κατά 99%! επιμέλεια των παιδιών μητέρα!

    Είναι αντισυνταγματικό να μην έχουν οι καταβάλλοντες διατροφή πατεράδες και την ανάλογη φοροαπαλλαγή κάτι που ορίζει η στοιχειώδης λογική και ο συνταγματικός νομοθέτης, και να καταδικάζονται κατά αυτό τον τρόπο σε δια βίου οικονομική ανέχεια και συνεπώς να επέρχεται η προσωπική τους καταστροφή, δεδομένης και της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας!!!.
    Είναι αντισυνταγματικό να μην έχουν οι καταβάλλοντες διατροφή πατεράδες στοιχειώδη οικονομικά δικαιώματα (πχ. Στεγαστικό δάνειο με συνυπολογισμό των παιδιών μου, κλπ).
    Όλες οι απαράδεκτες διακρίσεις είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο. Κατά την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επιβάλλεται η ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών στην επιδοματική και φορολογική πολιτική του Κράτους.

    Καταδικάζονται συνεπώς σε οικονομική εξαθλίωση και επομένως γενική εξαφάνιση. Η συνταγματική ισότητα, φορολογική ισομέρεια, τα ίσα δικαιώματα παράλληλα με τις υποχρεώσεις, η απάλειψη των διακρίσεων, όπως προβλέπονται από το Ελληνικό σύνταγμα, το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο κλπ, εξουδετερώνονται πλήρως!

    Ως σύλλογος που προασπίζεται την γονεϊκή ισότητα, έχων πάνω από 3.000 μέλη στο Νομό Αττικής, φρονούμε ότι η λύση πρωτογενώς είναι απλή και άνευ επιβαρύνσεως για τον κρατικό προϋπολογισμό.

    (1) Με διασταύρωση των Α.Φ.Μ. των διαζευγμένων να γίνεται αναλογικός επιμερισμός του αφορολογήτου ορίου και των εξόδων των παιδιών που αναγράφονται σε ειδικούς κωδικούς στο Ε1.
    Επιπλέον, αναλόγως των παιδιών, να λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι ο πατέρας, βάσει του νόμου, επιβαρύνεται με το 60% της διατροφής, εφόσον και οι δυο γονείς είναι εργαζόμενοι. Ακόμα, ότι η δικαστικώς οριζόμενη διατροφή, περιλαμβάνει άπαντα τα έξοδα των παιδιών.

    (2) Εναλλακτικά, να εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα του πατέρα, η διατροφή καθώς και τα δικαστικά έξοδα. (Ο πατέρας κάθε δύο χρόνια σύρεται στα δικαστήρια μέχρι πέντε φορές -με τις αναβολές- μέχρι το βαθμό του εφετείου ή έξι αν φθάσουμε στον Άρειο Πάγο. Καταβάλλει δε και μέρος δικαστικών εξόδων της πρώην συζύγου).

    Εκτιμούμε ότι ήταν ατυχής κάποια παλαιότερη δήλωση υφυπουργού, ότι «εάν ο πατέρας καταβάλλει έξοδα για δίδακτρα, νοσήλια των παιδιών, αυτά μόνο θα αφαιρούνται από το εισόδημα του», διότι ακριβώς για τα ποσά αυτά καταβάλει διατροφή ο πατέρας προς την μητέρα, δηλαδή για να πληρώνει αυτή τα πιο πάνω έξοδα του παιδιού. Το πρόβλημα γεννάται από τη στιγμή που ο πατέρας καταβάλει χρήματα ενώ η μητέρα παίρνει τα παραστατικά και τα εκπίπτει αυτή από το δικό της προσωπικό φορολογητέο εισόδημα.

    Επισημαίνω ότι το θέμα αυτό απασχολεί το 40% του ελληνικού λαού τουλάχιστον, δεδομένου του ογκώδους αριθμού των διαζυγίων (περίπου 20.000 το 2006 κατά τα στοιχεία της ΕΣΥΕΑ).
    Σας παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε την οικονομική- κοινωνική αυτή αδικία και να τείνετε ευήκοον ούς στα εναγώνια πλέον, ακόμα και για τη βιολογική μας ύπαρξη, αιτήματά μας.
    Πιστεύουμε στις καλές, δίκαιες προθέσεις και ενέργειες σας. Σε θετική ανταπόκρισή σας να γνωρίζετε ότι, πέραν του υπάρχοντος σεβασμού, θα είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε στήριξη και σύμφωνα μάλιστα με τις υποδείξεις σας.

    Με τιμή

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:32 | ΓΚΟΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΘΧΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ,ΑΝΕΡΓΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ, 45 ΧΡΟΝΩΝ, ΜΕΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ, ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΙΝΑΝ ΑΜΑΝΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΣΟΔΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ Π Ο Υ Θ Ε Ν Α

    ΘΕΩΡΩ ΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΩΝΤΑΙ ΑΥΤΗΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΣΟΔΟ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ , Ή ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ , ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΡΝΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΣΕΔΙΟ ?
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΑΝ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ,ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΥΠΟΣΡΕΩΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ.ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

    ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ΤΑ ΜΠΑΛΩΝΟΥΝ.ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΥΝΤΑΡΟΥΜΕ

    ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΣΩΣΤΕΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ.ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΗΣ ΛΕΦΤΑ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΒΕΙ

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:24 | Κοτζαπαναγιώτης Στάθης

    Θέλω να γράψω κάτι που δεν έχει σχέση με τη παρούσα διαβούλευση (για τα χρεωμένα νοικοκυριά) αλλά για την εξεύρεση πόρων για το κράτος που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποιο ανάλογο φόρουμ.
    Διαβάζω ότι διάφορες μελέτες του ΟΟΑΣΑ, ΔΝΤ, ΤτΕ κ.α αναδεικνύουν ως μείζων πρόβλημα την φοροδιαφυγή που φτάνει λέει τα 30 δις.
    Προτείνω λοιπόν ένα τρόπο ούτως ώστε οι φίλοι μας οι ελεύθεροι επαγγελματίες να καταβάλουν αυτά τα χρήματα που δεν είναι άλλα από το ΦΠΑ των ταμιακών μηχανών που ουσιαστικά δεν εκδίδουν την απόδειξη.
    Να γίνει λοιπόν ο ΦΠΑ από 19 % που είναι σήμερα σε 15% και ο 9 % που είναι στα τρόφιμα κ.α. 10% στρογγυλά. Με μία προϋπόθεση , ταμιακές μηχανές και στο ιατρείο και στο συμβολαιογραφείο και στα ταξί και παντού (αυτό για την ισοτιμία την ισοκατανομή και την αποφυγή συγκρούσεων). Αναρτημένος κατάλογος των παροχών υπηρεσιών και των προϊόντων σε κάθε κατάστημα και γραφείο.
    Την πρώτη φορά που θα πιάνεται κάποιος ο οποίος δεν έχει εκδώσει απόδειξη να μην πληρώνει κανένα απολύτως πρόστιμο αλλά με την δεύτερη να του αφαιρείτε η άδεια του καταστήματος και η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για δύο χρόνια. Αφού παρέλθουν τα δύο χρόνια και ξανά λειτουργήσει το κατάστημα ή το γραφείο του και ξανά πιαστεί για δύο φορές όπως και παραπάνω να αφαιρείτε η άδεια για τέσσερα χρόνια και ούτε καθεξής.
    Οι υπάλληλοι που θα κάνουν τους ελέγχους να είναι του υπουργείου και να μην εδράζονται σε καμία υπηρεσία ΔΟΥ. ‘Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Όποιος υπάλληλος διαπιστωθεί ότι υπέκυψε στο <> να απομακρύνεται αυτομάτως από την εργασία του και να του αφαιρείται η άδεια οδήγησης όπως και η άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος για πέντε χρόνια, όλα αυτά βέβαια με υπουργική απόφαση.
    Πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό το μέτρο πλην όμως ριζοσπαστικό. Όποιος το εφαρμόσει θα σώσει την οικονομία μας και εμάς τους ίδιους. Ευχαριστώ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:41 | Χρήστος Κατσαούνος

    Είμαι ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, κάνω 18 ώρες την εβδομάδα σε 7 διαφορετικές σχολικές μονάδες, δύο διαφορετικών νομών. Για να μπορέσω να καλύψω όλα τα σχολεία, πρέπει να κάνω την εβδομάδα περίπου 600 χιλιόμετρα.η αμοιβή μου για κάθε ώρα διδασκαλίας είναι περίπου 7,5 ευρώ και εννοείται ότι δεν θα πληρώνομαι κάθε μήνα, παρά μόνο όποτε έρθουν οι πιστώσεις. Θα έπρεπε να δικαιούμαι το επίδομα αλληλεγγύης;

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:54 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.ΟΣΟ Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ), ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:35 | Ηλίας

    Είμαι 44 ετών έγγαμος με ένα ανήλικο παιδί. Εργάζομαι περιστασιακά ώς μισθωτός κάποιους μήνες τον χρόνο και λόγω του ότι τα εισοδήματά μου δεν ξεπερνούν τις 6000 ευρώ δεν υποβάλλω φορολογική δήλωση. Φιλοξενούμε στην πατρική κατοικία και δεν έχω περιουσιακό στοιχείο ( κινητό ή ακίνητο ) Η σύζυγός μου είναι άνεργη στον ΟΑΕΔ. Τί γίνεται με αυτή την περίπτωση΄; Τι ακριβώς κια ποιός δικαιούτε; Πιστεύω οτι είναι αρκετοί με παρόμοια θέματα.

    Ευχαριστώ

    Ηλίας

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 18:59 | στ. τακης

    Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.
    Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΎΝΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 18:21 | Αλέξανδρος Ξεζώνοτος

    Καλή η έκτακτη εισφορά και το έκτακτο βοήθημα, αλλά… δεν παύουν να είναι έκτακτα.
    Πρέπει το συντομότερο η δημοσιονομική διαχείριση να μετακινηθεί από τα έκτακτα μέτρα προς τα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Αυτό μπορεί για παράδειγμα να επιτευχθεί με την ΔΙΚΑΙΑ φορολόγηση όλων των πολιτών.

    Νομίαζω ότι δεν χρειάζεται, όλοι ξέρουμε ποιές επαγγελματικές κατηγορίες φοροδιαφεύγουν και ποιές όχι. Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γιατροί, δοντίατροι, ταβέρνες, μπάρ, μερικά από αυτά.

    Σε αντίθεση με όσους έχουν εισοδήματα μόνον από μισθωτές υπηρεσίες, οι οποίες, όχι μόνο φορολογούνται εξ’ ολοκλήρου, αλλά και προκαταβολικώς!

    Τι θα γίνει; Είναι εξοργιστικό πλέον! Μήπως πρέπει να επανέλθουν τα τεκμήρια;

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 18:09 | PAPADAKI ASPASIA

    Onomazomai Papadaki Aspasia, eimai 25 etwn, pantreutika 20/12/2008 kai kano tin praktiki mou askisi gia na paro to ptixio mou os politikos domikwn ergwn. o sizigos mou, etwn 29, einai eleutheros epaggelmatias. Fetos, kaname koini dilosi 10.650 euro gia to 2008 pou ego douleua ston idiotiko tomea( opos katalavenete ego eixa eisodima giro stis 7.500 euro kai o sizigos to midamino ipoloipo, fantasteite na plirone kai to tameio(tebe) i ta daneia & kartes pou anagastikame na paroume). Fetos o sizigos sinexizei na vouliazei sta xrei kai ego me 176 euro pou pairno apo tin praktiki se dimosia ipiresia. Paidia den vlepo na katafernoume na kanoume giati i katastasi einai apagoreutiki. Emeis giati na min dikaioumaste to epidoma? Pote tha boresoume na orthopodisoume emeis na kanoume tin oikogeneia mas & poso akoma tha zoume me daneika apo pantou? Brosta o politis, brosta o neos eipate,sosta?

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 18:47 | ΣΠΥΡΟΣ

    Κύριε Δουδούνη

    Έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε σχετικά με τους αγρότες όμως αυτό θα το κάνουν και πόλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες που βγάζουν 200 και 300 ευρώ την ημέρα και θα πάρουν το επίδομα αλληλεγγύης.Γι’αυτό τον λόγο πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες απο το Υπουργείο Οικονομικών οι οποίες θα ελέγχουν τα πραγματικά περιουσιάκα στοιχεία και τις αποδοχές των χαμηλόμισθων ανθρώπων και οικογενειών.Για παράδειγμα μια ομάδα θα ελέγχει τους αγρότες,άλλη τους ελεύθερους επαγγελματίες και ούτω κάθε εξής.Αλλά εχω και μια ερώτηση:Οι τηλεπαρουσιαστές και όλοι όσοι δουλεύουν στην τηλεόραση πόσα παίρνουν και πόσο φορολογούνται?Έχω γνωστό που δουλεύει σε γνωστό ιδιωτικό κανάλι και πιστέψτε με παιρνούν τρελά λεφτά.Έβλεπα μια μέρα σε εκπομπή στην τηλεόραση πόσα παίρνουν και έμεινα άφωνος.Ο κύριος Λαζόπουλος παίρνει 120.000 ευρώ το επισόδειο δηλαδή 480.000 ευρώ τον μήνα.Ο κύριος Ευαγγελάτος παίρνει 70.000 ευρώ τον μήνα,ο κύριος Παπαδάκης 100.000 ευρώ τον μήνα,η κυρία Μενεγάκη 90.000 ευρώ τον μήνα,η κυρία Στεφανίδου 50.000 ευρώ τον μήνα,ο κύριος Τριανταφυλλόπουλος 80.000 ευρώ τον μήνα και άλλοι πολλοί που είναι ακριβοπληρωμένοι και έκτος απο αυτά που βγάζουν στην τηλεόραση έχουν και εφημερίδες,ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλοι παίζουν σε τηλεοπτικά σίριαλ,θέατρα ελληνικές παραγωγές στο σινεμά η κάνουν διαφημίσεις,μόντελινγκ,ριάλιτι.Όλοι αυτοί πόσο φορολογούνται?δήλωνουν όσα έχουν η τα εισοδματα τούς (δεν νομίζω φοροδιαφεύγουν όπως όλοι)?Εγώ πιστεύω πως αν όλοι αυτοί ελέγχονται σωστά τότε θα μειωθεί και το έλλειμα,θα δημιουργηθούν νέες θέσεις έργασιας στα κενά που υπάρχουν στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.Δηλαδή γιατί όλοι αυτοί να παίρνουν τέτοια εξωπραγματικά ποσά και εμείς 600 ευρώ τον μήνα?Και οι περισσότερες εκπομπές γίνονται για το θεαθήναι και αποτελούνται απο 7-8 άτομα γλάστρες που δεν λένε τίποτα ουσιαστικό και πληρώνονται.Εγώ δουλεύω απο το 1990 που τότε ήμουν 14 χρονών και έχω αλλάξει 5 δουλειές και σήμερα είμαι 33 χρονών και παίρνω 600 ευρώ τον μήνα οπότε δεν δικαιούμαι επίδομα αλληλεγγύης άλλα υπάρχουν πολλοί που πραγματικά το χρειάζονται και πιστευώ οτι το επίδομα αλληλεγγύης και θέρμανσης πρέπει να καταβάλονται κάθε χρόνο και αυτά τα επιδόματα να προκύπτουν απο την φορολογία σε επιχειριματίες,πολιτικούς,δημοσιογράφους,ηθοποιούς,αθλητές που είναι καλοπληρωμένοι και οχι απο τον μέσο Έλληνα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με 600,700 η 1000 ευρώ και να έχει να θρέψει και άλλα 3 στόματα.Χωρίς να θέλω να προσβάλω τα παραπάνω άτομα πιστεύω πως τα ποσά που παίρνουν είναι υπέρογκα και προκλητικά όπως και άλλοι πολλοί για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην χώρα μας.Αυτή είναι η γνώμη μου.

    Ένας Νέος Εργαζόμενος

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 17:01 | ΜΑΡΙΑ

    EINAI πολύ σημαντικό όχι μόνο να δοθεί αλλά και αργότερα να επεκταθεί
    και σε άλλες κοινωνικές ομάδες αν αυτό είναι εφικτό.
    θα κινηθεί η αγορά γιατί κανένας δεν προκειται να τα βάλει στη τράπεζα
    αλλά θα εξυπηρετιθουν σημαντικές ανάγκες των πολιτών.
    Το επιδομα μπορεί να είναιαπλά ένα επίδομα αλλά θα βοηθήσει να ανέβει και η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση του λαού να ενεργοποιηθεί ο καθένας όπως μπορεί.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 17:03 | ΣΤΕΛΛΑ

    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΛΛΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 17:15 | Νίκος Στελλίου

    Το προτεινόμενο μέτρο , αν και προβάλλεται σαν μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, θα αποτύχει για τους παρακάτω λόγους

    1. Είναι αδύνατο να προσδιορισθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι, καθώς κανένα κριτήριο δεν μπορεί να περιλάβει όλους όσοι έχουν πραγματική ανάγκη, ούτε να ποκλείσει φοροφυγάδες οι οποίοι είτε αποκρύπτουν εισοδήματα είτε έχουν σημαντική οικογενειακή ακίνητη περιουσία . Έτσι, θα κατασπαταληθούν χρήματα που δεν υπάρχουν για άτομα που μάλλον θα έπρεπε να πληρώσουν αντί να πάρουν επίδομα, ενώ θα υπάρξει δίκαιη αγανάκτηση από όσους θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και δεν περιλαμβάνονται.
    2. Η έκτακτες εισφορές δίνουν διεθνώς την εικόνα χώρας όπου τίποτα δεν μπορεί να προεκτιμηθεί οικονομικά, άρα χώρας όπου οι επενδύσεις είναι παρακινδυνευμένες. Είμαστε χώρα οπού κανείς διεθνής επενδυτής δεν πλησιάζει και κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η κατάσταση αυτή να χειροτερεύσει.
    3. Οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα συνεισφέρουν εκτάκτως από τα κέρδη τους θα αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους για να τα αναπληρώσουν, άρα θα πάρουν πίσω τα χρήματα ΚΑΙ από αυτούς που θα βοηθηθούν αλλά ΚΑΙ από όλους τους άλλους.
    4. Τα ποσά που προσφέρονται δεν θα βελτιώσουν τη ζωή των πραγματικά απόρων. Αποτελούν μόνο μία κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς ουσία.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 16:22 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΒΟΛΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ; ΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ; ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΠΟΙΕΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ; Η ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Ε.Κ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΓΑΜΟΥ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΓΑΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ Η ΟΧΙ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΓΑΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ Η ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΕΡΕΨΕΙ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ,ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!ΜΟΝΟ-ΓΟΝΕΙΚΗ = ΜΟΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕΑΥΤΟ.ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΑΝΑ Η ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΙΑΖΕΥΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΕ ΓΑΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ… ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΓΓΑΜΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ. ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑ 600 ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ 2 ΑΤΟΜΑ ΜΕ 370 ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ! ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΠΑΛΙ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΩ, ΛΕΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΓΑΜΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΑΝΕ ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ 16 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 45 ,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΕΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 30,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ STAGE ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΟΥΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΙΣΜΑ,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΙ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ «ΕΤΩΝ 36 ΜΑΝΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ» ΣΚΙΖΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 20ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ…ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ .ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙΣ! ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ,ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙΑΝ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ(ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ).

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 16:44 | Αντωνία Θειακού

    Κατ’ αρχή θεωρώ όλο το πακέτο για ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης και εισφορά κοινωνικής ευθύνης, πολύ θετικό και ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από μεριάς της νεας κυβέρνησης, αλλά…..

    είμαι 50 χρόνων σκηνοθέτης στο επάγγελμα , χωρίς οικογένεια και χωρίς άλλους πόρους παρα μόνο την δουλειά μου. Το τελευταίο 18μηνο είμαι άνεργη. Το εισόδημα μου, στην τελευταία φορολογική (από ακίνητο που ενοικιάζω για να το αποπληρώσω γιατί το χρωστώ στην τράπεζα, μαζί και μια δόση από χρεωστούμενα από την δουλειά ) συνολικά είναι 7.500ευρώ. Καθώς δε οι συμβάσεις εργασίας μας λήγουν χωρίς «χαρτί » απόλυσης , δεν μπορώ να γραφτώ ούτε στον ΟΑΕΔ, αλλά ουτε και να ανανεώσω την ασφάλιση μου

    Δυστυχώς η κατηγορία η δική μου δεν εμπίπτει σε αυτες που επιδοτούνται.Ένα επίδομα βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα.Μόνο η δουλειά!! Ωστόσο πιστεύω ότι θα πρέπει να ασχοληθείτε και με περιπτώσεις σαν και αυτη, ανθρώπων που ναι μεν δεν έχουν οικογένεια, αλλά ίσως και γι’ αυτό τον λόγο δεν έχουν και να περιμένουν βοήθεια από κανένα

    ευχαριστώ

    αντωνία θειακού

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 16:53 | ΜΜ

    Προτείνω να αποσύρετε το νομοσχέδιο επειδή:

    Α. Δεν προσφέρει τίποτα.
    Αλήθεια, τι είναι 300 ευρώ σε δύο δόσεις όπου η δεύτερη θα είναι τουλάχιστον 6 μήνες μετά?

    Β. Επιδεινώνει το έλλειμα.
    Αλήθεια, πως θα καλυφθούν τα ποσά αυτά? Με νέο δανεισμό?

    Μετά την απόσυρση προτείνω:

    A. Να δοθούν κίνητρα για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας η οποία θα βελτιώσει την κατάσταση στο πεδίο της ανεργίας και θα δώσει εργασία στον κόσμο.

    Β. Να γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι για την φοροδιαφυγή και την πάταξη της διαφθοράς με σκοπό την μείωση του ελλείματος. Η παρακολούθηση να γίνεται από ανεξάρτητο οργανισμό που θα αναφέρεται κατευθείαν στη βουλή (όχι στο υπ.οικονομικών) υπό την εγγύηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Γ. Η ίδια αρχή να παρακολουθεί την εξέλιξη των υποθέσεων φοροδιαφυγής/διαφθοράς δημοσιεύοντας στο διαδίκτυο μηνιαίες αναφορές ώστε να μην γίνονται παραγραφές.

    Ευχαριστώ

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 15:03 | Δουδουνής Δημήτριος

    Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ.