Άρθρο 6 – Τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια

Επιτρέπεται η διενέργεια όλων των μορφών των ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών μέσω τερματικών με οθόνη. Για την οργάνωση, εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή των μηχανικών, ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών μέσω τερματικών με οθόνη σε δημόσια χρήση απαιτείται η έκδοση ειδικής άδειας από την Ε.Ε.Π. Για τη χορήγηση της ειδικής άδειας, καθώς επίσης και για τη διατήρησή της σε ισχύ καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των τερματικών εφάπαξ τέλος και, επιπλέον, ετήσιο τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών.

Η διενέργεια των πιστοποιημένων ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μέσων και υπολογιστών, σε εγκεκριμένα από την Ε.Ε.Π. ηλεκτρονικά παιγνιοτερματικά που διαθέτουν χαρακτηριστικά ηλεκτρονικών υπολογιστών ή σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που λειτουργούν ως παιγνιοτερματικά και συνδέονται δικτυακά με το κεντρικό σύστημα παρακολούθησης ή / και ελέγχου στην ΕΕΠ. Οι ιδιοκτήτες τερματικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών αναλαμβάνουν, αποκλειστικά με ιδία δαπάνη, ευθύνη και φροντίδα, τη δημιουργία όλης της απαραίτητης δικτυακής υποδομής για την εν λόγω δικτυακή επικοινωνία. Η οργάνωση, εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών επιτρέπεται μόνον σε παιγνιοτερματικά τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές του νόμου και έχουν λάβει σχετική πιστοποίηση από την Ε.Ε.Π.

Οι άδειες για τα μηχανήματα επιτόπιου παιχνιδιού ορίζονται πανελλαδικά με διαβαθμισμένο κόστος κτήσης ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης. Οι άδειες δίνονται βάση προδιαγραφών των χώρων και των υπευθύνων.

Ερώτηση:

  • Πόσα μηχανήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν ανά 1000 κατοίκους και ποιο πρέπει να είναι το κόστος ανά μηχάνημα;
  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 22:50 | Ο.Κ.Ε. – Σ.Ε.Κ.Ε.Π. – Α.Τ.Λ.Α.Σ. – Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Ε. – Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Δ.Ε. – Σ.Τ.ΕΗΛ.Π.Β.Ε – Σ.Ε.Η.Π. – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΙΓΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ.

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
    ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ
    ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
    « ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ»

    ΑΡΘΡΟ 6
    Παράγραφος 1.
    Στην διεθνή αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες ψυχαγωγικά παιχνίδια και κανένα δεν διαθέτη υποδομή για έλεγχο με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης, και τι να παρακολουθεί ?????. (Υπάρχει σύγχυση με τα παιχνίδια περιορισμένου και ελεγχόμενου οικονομικού οφέλους (AWPs) και τυχερά καζινο V.L.T.s, η οποία και θα πρέπει οπωσδήποτε να διασαφηνισθεί και αρθεί όταν αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία μετατραπεί σε σχέδιο νόμου και στη συνεχεια σε νομο. Είναι προφανές πως η περαιτέρω εξειδίκευση θα προέλθει και με τις κανονιστικές πράξεις που αναμένεται να εκδοθούν. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΧΓΥΣΗΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ).
    α) Πρόκειται προφανώς γιά ειδική άδεια χρήσης του μηχανήματος από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο και τοποθέτησής του στον τόπο λειτουργίας του .. Το εφάπαξ τέλος λειτουργίας θα πρέπει να διευκρινισθεί πως ακολουθεί τον αιτούντα και όχι τον τόπο εγκατάστασης του μηχανήματος. Διαφωνούμε με την θέσπιση ετήσιου τέλους λειτουργίας και αντ αυτού προτείνουμε τη φορολόγηση και την απόδοση εσόδων βάσει των κερδών του μηχανήματος , εφόσον είναι εγκατεστημένος και ΦΗΜ του νομου 1809/1988, τον οποίο και θεωρούμε τον ικανότερο και απαραβίαστο μηχανισμό γιά τη διασφάλιση των εσόδων του κράτους και τον έλεγχό τους.
    Προτείνουμε την δημιουργία μικτών καταστημάτων : Να επιτρέπεται δηλ. η διενέργεια ψυχαγωγικών – ηλεκτρονικών παιγνίων, αλλά και Παιγνιδιών Περιορισμένο Οφέλους ( AWPs, σε όλα τα καταστήματα καφέ, καφενεία, εστιατόρια κυλικεία, πολυχώρους κλπ. όπως δηλ. συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες.
    Τα ψυχαγωγικα παιγχνίδια να είναι ελεύθερα.
    Τα περιορισμένου οφέλους παιγχνιδια γιά λόγους ισότητας, διαφάνειας, αναλογικότητας και δικαιότερης κατανομής των αδειών θα πρέπει να δοθούν σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο , γιατί με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει και η δυνατότητα δημιουργίας νεών θέσεων εργασίας, γεγονός που δεν πρόκειται να συμβει αν και αυτές οι άδειες δοθούν στον ΟΠΑΠ και διατεθούν στη συνέχεια σε 2-3 μεγάλους ενδιαφερομένους. Και αυτό γιατί τα περισσότερα από τα εν λόγω μηχανήματα θα μπορέσουν να εγκατασταθούν σε χώρους που ήδη λειτουργούν γιά άλλες δραστηριότητες και να ενσωματωθούν εκεί. Αυτό σημαίνει πως δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας..

    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ : – Τι θα γίνει με τα παλιά παιγχνίδια που έχουν χαρακτηρισθεί και επιτρέπονται βάσει του άρθρ. 1 του Β.Δ. 71, αλλά και τα αυθεντικά νέα που δεν διαθέτουν χαρακτηριστικά Η/Υ.???
    Να μην υφίσταται κανένας περιορισμός ψυχαγωγικών παιχνιδιών ανά κάτοικο

    Τα ανωτέρω αποτελούν τις πρώτες παρατηρήσεις των εξής συλλογικών οργάνων :

    Ο.Κ.Ε.
    Ομοσπονδία Καφεπωλών Ελλάδος
    Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
    Βουλής 16 – Αθήνα

    Σ.Ε.Κ.Ε.Π.
    Σύλλογος Ελλήνων
    Κατασκευαστών Εμπόρων
    Παιχνιδιών. Φιλιππίδου 26 – Αθήνα
    europlay@otenet.gr

    A.T.Λ.Α.Σ.
    Πανελλήνιος Σύλλογος Κατασκευαστών – Εισαγωγέων – Εμπόρων –
    Αιθουσαρχών – Συντηρητών – Εκμεταλλευτών, Ηλεκτρονικών, Παιχνιδιών
    Μιχαήλ Βόδα 23, ΤΚ10439, Αθήνα
    Τηλ/Fax: 210-8259750
    info@atlas.org.gr

    Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Ε
    Σωματείο Τεχνικών
    Ηλεκτρονικών
    Παιχνιδιών Ελλάδος
    Βουλής 16 – Αθήνα
    info@elte.gr

    Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Δ.Ε.
    Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρονικών
    Παιχνιδιών Δυτικής Ελλάδος
    Κορίνθου 467 – Πάτρα

    Σ.Τ.Ε.ΗΛ.Π.Β.Ε. Σωματείο Τεχνικών Ηλεκτρονικών
    Παιχνιδιών Βορείου Ελλάδος
    Μεγάρων 6 – Συκιές Θεσσαλονίκη
    info@union-games.gr

    Σ.Ε.Η.Π
    Σωματείο Εργαζομένων
    στα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια
    Τζωρτζ 5 – Αθήνα
    sehp96@yahoo.gr

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
    Μαρίας Κιουρή 332 – Πέραμα
    vicky10@otenet.gr

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
    ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΚΩΝ
    ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Παναχαϊκού 104 – Πάτρα

    Επιφυλασσόμεθα να υποβάλουμε αναλυτικότερα τις απόψεις μας και τα σχόλιά μας στο Υπουργείο με νεώτερο υπόμνημα που θα κατατεθεί άμεσα.

  • Αξιότιμοι κύριοι/ες

    Βάση του άρθρου 6 θα επιβληθεί ετήσιο τέλος και στα τερματικά ενός internet café το οποίο παρέχει πρόσβαση στο διαδύκτιο και κατ’ επέκταση παιχνίδια στα οποία ο κάθε πελάτης έχει ελεύθερη πρόσβαση, πχ τα παιχνίδια του facebook.
    Θα πρέπει ο νομοθέτης να γνωρίζει ότι τα έσοδα ενός καταστήματος internet café (το οποίο χρονοχρεώνει τους πελάτες του) είναι ανάλογα με τον χρόνο που ξοδεύουν οι πελάτες σε αυτό. Είναι προφανές ότι στα έσοδα ενός τέτοιου καταστήματος υπάρχει όριο, το οποίο εξαρτάται από τον αριθμό των υπολογιστών. Εφόσον ένα internet café πληρώνει ΦΠΑ και φόρο, δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο ανά υπολογιστή.
    Αν πρέπει να επιβληθεί φόρος, τότε δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 100 € ανά τερματικό. Σε όσες Ευρωπαικές χώρες φορολογούνται τα τερματικά που διαθέτουν παιχνίδια, τα 100€ είναι η τάξη μεγέθους του κόστους που επιβάλεται. Στην Ελλάδα αυτό το κόστος θα πρέπει να είναι μικρότερο διότι τα τερματικά στα internet café εξυπηρετούν και ανάγκες πρόβασης στο διαδίκτυο, οι οποίες είναι παράλογο και αναχρονιστικό να επιβαρύνονται επιπλέον. Τα 100 € ετησίως αντιστοιχούν περίπου σε 2-6% των ακαθάριστων εσόδων ενός μεσαίου Internet cafe. Μεγαλύτερο ποσό θα οδηγούσε σε άμεση οικονομική καταστροφή παραπάνω από το 30% των υφιστάμενων επιχειρήσεων , οι οποίες έτσι κι αλλιώς μαστίζονται από τη συνεχόμενη οικονομική κρίση και τις αλλεπάλληλες περικοπές του μέσου ελληνικού εισοδήματος.
    Όσο αφορά τον αριθμό των τερματικών ανά 1000 κατοίκους εφόσον πρόκειται για αμιγή καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικύου δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός. Θα ήταν παράλογο και οπισθοδρομικό να περιοριστεί η πρόσβαση σε τερματικά υπολογιστών δημόσιας χρήσης, λόγο αριθμητικού περιορισμού των τερματικών.

    Με εκτίμηση,
    Αθανάσιος Ζαχαριάδης
    ιδιοκτήτης internet cafe

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 21:25 | Παπαργύρης Σπύρος

    Αγαπητοί συντάκτες του άρθρου 6 αυτό που περιγράφεται σε ολόκληρο το άρθρο δεν υπάρχει πουθενά και είναι εντελώς αδύνατο να γίνει.Σίγουρα θα έχετε μεγάλη έλλειψη γνώσεων για το τι είναι και πως λειτουργεί το ψυχαγωγικό τεχνικό παιχνίδι.
    Όσο για το ερώτημα που θέτετε για την ποσόστωση των μηχανημάτων είναι άνευ ουσίας.
    Επίσης άξιον απορίας είναι το ότι δεν έχετε λάβει καθόλου υπ» όψιν σας τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 21:07 | Μιχάλης Συράκης

    Με βάση ένα σωστο διαχωρισμο σε καταστηματα που έχουν παιχνίδια με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ όφελος για τον πελάτη και σε αυτά που δεν έχουν, είναι άδικο να επιβληθεί χρηματικό ποσό ή περιορισμός στον αριθμό υπολογιστών σε ΑΜΙΓΗ καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικύου που παρέχουν πρόσβαση στο διαδύκτιο και κατ’ επέκταση παιχνίδια στα οποία ο κάθε πελάτης έχει ελεύθερη πρόσβαση, πχ τα παιχνίδια του facebook.

    Τα έσοδα ενός καταστήματος internet café (το οποίο χρονοχρεώνει τους πελάτες του) είναι ανάλογα με τον χρόνο που ξοδεύουν οι πελάτες σε αυτό. Είναι προφανές ότι στα έσοδα ενός τέτοιου καταστήματος υπάρχει όριο, το οποίο εξαρτάται από τον αριθμό των υπολογιστών. Εφόσον ένα internet café πληρώνει ΦΠΑ και φόρο, δεν πρέπει να επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο ανά υπολογιστή.

    Αν πρέπει να επιβληθεί φόρος, τότε δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 100 € ανά τερματικό ετησίως που αντιστοιχούν περίπου σε 2-6% των ακαθάριστων εσόδων.

    Για τον αριθμό τερματικών ανά 1000 κατοίκους εφόσον πρόκειται για αμιγή καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικύου δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός. Θα ήταν παράλογο και οπισθοδρομικό να περιοριστεί η πρόσβαση σε τερματικά υπολογιστών δημόσιας χρήσης, λόγο αριθμητικού περιορισμού των τερματικών

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 20:06 | ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΛΑΣΗ

    ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΙΧΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 20:57 | Kiki Drakou

    Είναι σημαντικό η Ελλάδα, εξ’ ονόματος της κυβέρνησης, να συλλέγει τα μέγιστα που δύναται μέσω της αποδοτικότερης διαδικασίας ούτως ώστε να μειώσει το χρέος που εκκρεμεί αυτή τη στιγμή. Είναι επίσης σημαντικό να φανεί ότι η Ελλάδα χειρίζεται την όλη διακασία αυτόνομα και κάτω απο πλήρη διαφάνεια, με την καθοδήγηση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που μπορεί να προσφέρει κάποια εταιρία με διεθνές κύρος. Πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα ότι στους διεθνείς οργανισμούς αξιολόγησης και στην παγκόσμια οικονομία ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα ζητήματα χρεών και τα οικονομικά προβλήματα.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 20:45 | Αθανασιου

    Ο γιός μου έκανα σπουδές στον τομέα της πληροφορικής και λόγω της μεγάλες ανεργίας στους νέους αναγκάστηκε να στήσει ένα Internet Café σε μια μικρή συνοικία σε επαρχιακή πόλη. Πελάτες είναι οι νέοι της γειτονιάς οι οποίοι με ένα (1) Ευρώ την ώρα σερφάρουν στο Internet ή παίζουν κάποιο παιχνίδι (lineage κτλ).

    Με αυτό το νομοσχέδιο στην αγορά θα μείνουν μόνο οι φρουτάκιδες. Ο γιός μου θα πρέπει ή να το μετατρέψει σε φρουτάκια ή να κλείσει και να καταδικαστεί στην ανεργία. Σίγουρα δεν θα ασχοληθεί με τα φρουτάκια και τον τζόγο άρα θα κλείσει.

    Τα ψυχαγωγικά παιχνίδια που παίζουν οι νέοι στα Internet Café με ένα (1) Ευρώ την ώρα, δεν μπορούν να μπουν στην ίδια κατηγορία με τα τυχερά παιχνίδια. Δεν χρειάζεται να κλείσουν όλες οι υγιείς επιχειρήσεις Internet Café για να ελεγχθούν τα φρουτάκια και ο τζόγος. Στην πόλη μου η αστυνομία γνωρίζει επακριβώς ποια καταστήματα με άδεια Internet Café έχουν μετατραπεί σε φρουτάκια ή λειτουργούν από την αρχή σαν φρουτάκια, αλλά δεν επεμβαίνει λόγω του θολού νομικού καθεστώτος.

    Ένας ξεκάθαρος νόμος που θα απαγορεύει τα τυχερά παιχνίδια στα Internet Café και θα καθορίζει την λειτουργία αμιγών καταστημάτων με τυχερά παιχνίδια και τίποτε άλλο, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα λύσει τα χέρια τις αστυνομίας να εφαρμόσει τον νόμο.

    Όσο για τα χρήματα που θα εισπράξει το κράτος από τις άδειες για τα ψυχαγωγικά παιχνίδια (αναφέρομαι μόνο στα ψυχαγωγικά παιχνίδια και όχι στα τυχερά) ίσως είναι λιγότερα από τους φόρους των καταστημάτων Internet Café που θα κλείσουν. Και σίγουρα δεν αξίζουν τόσο ώστε να σπρώξουν στην ανεργία τόσους νέους.( Iδιοκτήτες και υπάλληλους)..

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 20:01 | ΠΑΡΑΣΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

    Τα video-games και τα τεχνικα παιγνια και net cafe τα οποία καθημερινά βρίσκονται στην ζωή μας. Χρόνο με το χρόνο γίνονται μέρος της ευρύτερης pop κουλτούρας. Με μια δυναμική η οποία πλέον κοντράρει στα ίσια όλες τις υπόλοιπες μορφές ψυχαγωγίας/διασκέδασης, σε οικονομικό αλλά και πολιτισμικό επίπεδο. Ένας χώρος, ή ένα hobby αν θέλετε, στον οποίο συναντιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται όλες οι μορφές τέχνης μέσα από το πρίσμα των τεχνολογικών εξελίξεων.
    Τα video-games και τα τεχνικα παιγνια και net cafe τα οποία εξιλεώθηκαν μέσα από τις κυκλοφορίες τις οποίες προσέφερε η βιομηχανία όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί κακά τα ψέματα. Τα video-games και τα τεχνικα παιγνια και net cafe είναι ένας χώρος παρεξηγημένος –ίσως ακόμα και σήμερα- στην Ελλάδα. Ένας χώρος ο οποίος έχει γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος αρκετές φορές στο παρελθόν. Ένας χώρος ο οποίος του έχουν προσάψει πολλά κακά, λόγο της ανεπαρκούς ενημέρωσης για το τι είναι αυτό το αντικείμενο. Και είναι άδικο. Απόδειξη η διδακτική αξία που έχουν, ο πλουραλισμός ως προς τα είδη και τις κυκλοφορίες αλλά πάνω από όλα η απόλυτη ηλικιακή κάλυψη που προσφέρουν.Ξεχάστε λοιπόν ότι γνωρίζατε για τον χώρο, αφήστε τις προκαταλήψεις στην άκρη και δείτε με τα μάτια σας την νέα εποχή που έχει ανατείλει στον χώρο των video-games net cafe και παιδικα παιγνια. Για έναν απλό λογο γιατι αυτα ειναι για ψυχαγωγια και μονο ολων των πολιτων.Για αυτο δεν πρεπει να EXOYN εφάπαξ τέλος και, επιπλέον, ετήσιο τέλος διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 19:50 | nikos tsaoysogloy

    καλησπερα ηδιαβουλευση τελειωνει αυτοι που θα μελετησουν τις αναφορες ολων οσων εγραψαν για τα ψυχαγωγικα παιχνιδια περαν ολων των αλλων αυτα ταχιλιαδεςκαταστηματα σε ολη την χωρα εδιναν σε χιλιαδες ατομα δουλεια σημερα λοιπον οι μελετητες ηθικα πλεον πρεπει να δωσουν με κανονες βεβαια την δουλεια απ αυτους που την αρπαξαν.ΤΟΤΕο τηλε ανακριτης μακης εχτισε την καριερα του εκμεταλειομενος βεβαια και τα δικα μας του κλαδου μεγαλα λαθη σημερα οσοι απεμειναν ανοιχτοιματα την αλωση εχουμε τελειωσει οικονομικα οκτω χρονια πληρωνουμε περαιωσεις ενοικια μαγαζιων τεβε ικα κλπ.ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑστροφη μας το 2002 υπηρχαν τουλαχιστον 200-300 καταστηματα στην περιοχη μου αυτα τα μαγαζια ηταν η αφορμη να κυκλοφωρει το χρημα δεχομαιοτι καποια απ αυτα εκαναν τζογο και θα κανουν οι υπολοιποιδεν φταιν σε τιποτε βρειτε τον τροπο κυριοι να διαχωριστε οριστικα τον τζογο απο τα ψυχαγωγικα εαν πραγματι αυτος ο διαλογος γινεται για την ουσια δωστε μας την πρεπουσα λυση .πατρα ν.τσαουσογλου

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 16:09 | Anestis Karageorgiou

    Συστήματα παρακολούθησης

    Η βέλτιστη πορεία ανάπτυξης και ολοκλήρωσης της διαδικασίας παγκοσμίως περιλαμβάνει:

    1.Μια ενιαία κεντρική μονάδα παρακολούθησης χειρισμών

    2.Ηλεκτρονική παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του κύκλου εργασιών και όποιας δραστηριότητας σχετικής με τη λειτουργία του μηχανήματος, ακόμη κι όταν οι θύρες είναι ανοιχτές, τα παιχνίδια έχουν αλλάξει και οι τομείς jackpot έχουν τροποποιηθεί.

    3.Οι κατασκευαστές των μηχανημάτων, οι κατά τόπο χειριστές και οι ιδιοκτήτες αποκλείονται της παρακολούθησης.

    Το καλύτερο επιχειρηματικό πρότυπο περιλαμβάνει

    1.Μια και μοναδική άδεια λειτουργιάς καλύπτει τουλάχιστον δύο τεχνολογικούς κύκλους διάρκειας 15 έως 20 έτη.

    2.Καταβολή του τέλους μηνιαίως μεμονωμένα από το εκάστοτε μηχάνημα.

    3. Ευκαιρίες στους κατά τόπο χειριστές να εγκαταστήσουν jackpot, να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες από την κεντρική μονάδα και να δημιουργήσουν νέα πακέτα πληροφοριών και αυτοματοποιημένα μοντέλα διαχείρισης για την αύξηση των εσόδων τους.

    Η τεχνολογία του συστήματος είναι πιο αποτελεσματική όταν

    1. Υπάρχει ένα ενιαίο πρωτόκολλο παρακολούθησης εγκατεστημένο από τους κατασκευαστές.

    2 εκάστοτε τόπος διεξαγωγής των ηλεκτρονικών παιχνιδιών φιλοξενεί πάνω από 15 μηχανήματα.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 14:24 | Θωμάς Τ

    Η σοβαρή επιτροπή που προτείνεται θα ασχολείται με το ξύλινο ποδοσφαίρακι με το φλίπερ το ραλακι. ο περιπτερας που θα εχει ένα παιχνίδι θα πρέπει να βάλει δικτυο να συνδεθεί. Γιατί δεν απαγορεύουν και τα μηχανικά να τελειώνει η ιστορία?

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 12:41 | Τσιακίρης Στέφανος

    Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να απαντήσουμε στο ερώτημα, έχει γίνει κάποιο λάθος.

    Ολόκληρο το άρθρο 6 από την αρχή έως το τέλος είναι ακατανόητο, εκτός από το σημείο των φόρων.

    Επιτρέπεται η διενέργεια όλων των μορφών των ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών μέσω τερματικών με οθόνη ……????

    Το ψυχαγωγικό τεχνικό παιχνίδι δεν μπορεί να έχει μια συγκεκριμένη μορφή.

    Τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια, σε όλες τις άλλες χώρες, έχουν τη μορφή που τους δίνει ο κατασκευαστής τους, τοποθετούνται και διενεργούνται ελεύθερα, πληρώνοντας Φ.Π.Α. και φόρο εισοδήματος ο επιχειρηματίας.

  • 12 Σεπτεμβρίου 2010, 02:10 | Παπουτσής Δ.

    Το άρθρο δεν καταλαβαίνω γιατί μηχανήματα μιλάει?
    Ούτε την ερώτηση καταλαβαίνω.

    Πρέπει η διενέργεια όλων των μορφών των ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών να είναι ελέυθερη και να πληρώνουμε ΦΠΑ.
    Κάποιος πρότεινε 300€,
    μήπως έκανε λάθος, μήπως δεν κατάλαβε γιατί μηχανήματα μιλάει το άρθρο.

  • 11 Σεπτεμβρίου 2010, 20:46 | Δημήτριος Ντούνης

    Τα Ψυχαγωγικά Τεχνικά Παιχνίδια (Amusement Only) εν έτη 2010 δεν είναι βιώσιμο να υπάγονται σε ετήσιο πάγιο τέλος και περιοριστικούς όρους σχετικά με τον αριθμό αυτών. Όλα τα ψυχαγωγικά παιχνίδια διακινούνται ελεύθερα σε όλες τις προηγμένες χώρες του Δυτικού κόσμου με απλές και αποτελεσματικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει προηγούμενο χρήσης on-line συστημάτων και άλλων πανάκριβων και πολύπλοκων εφαρμογών. Επίσης σε όλες τις προηγμένες χώρες επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς η πρόσβαση σε Η/Υ με πρόσβαση στο Ιντερνέτ με χρονοχρέωση.

    Με την κάθοδο των παιχνιδομηχανών τύπου «playstation» (κονσόλες) η αγορά των ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών συρρικνώθηκε δραματικά. Παγκοσμίως υπάρχουν και σήμερα ψυχαγωγικά παιχνίδια σε μικρότερο αριθμό όμως από ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ’80 με θέματα που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό ή αποτελούν συνέχεια των πιο γνωστών παιχνιδιών για κονσόλες (playstation). Να σημειωθεί ότι εταιρίες που σήμερα πρωταγωνιστούν στον χώρο των παιχνιδιών τύπου “playstation” ξεκίνησαν από την αγορά των ψυχαγωγικών παιχνιδιών π.χ. Sega κτλ
    Υπάρχει δε και μια κατηγορία ψυχαγωγικών παιχνιδιών που ονομάζονται «παιδικά» με αποστολή να ψυχαγωγήσουν παιδιά σε παιδότοπους, κατασκηνώσεις, παραθεριστικά κέντρα και ξενοδοχεία. Τα παιχνίδια αυτά τηρούν αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Μια ορθολογιστική ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες του χώρου αλλά την κοινωνία άμεσα γιατί οι επαγγελματικές εστίες που θίγονται, απευθύνονται σε καταναλωτές με μικρομεσαίο και εργατικό κοινωνικό υπόβαθρο. Συνεπώς όποια δυσμενής μεταβολή θα έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής αυτών των κοινωνικών ομάδων.
    Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας έχει πληγεί θανάσιμα κατά το παρελθόν από την συμπεριφορά της πολιτείας στο θέμα των ψυχαγωγικών παιχνιδιών. Τα έσοδα που χάθηκαν για την ελληνική οικονομία δεν είναι αμελητέα αλλά ακόμα πιο σημαντικό πιστεύω ότι είναι η εικόνα της Ελλάδος που αμαυρώθηκε διεθνώς με την καθολική απαγόρευση όλων των ψυχαγωγικών παιχνιδιών συμπεριλαμβανομένης και της πρόσβασης στο Ιντερνέτ μέσω τερματικών με κέρμα.

    Σήμερα δίνεται μια ευκαιρία στην Πολιτεία να μεριμνήσει και να δώσει μια νέα ώθηση στην ανταγωνιστικότητα ενός τομέα της Ελληνικής Οικονομίας που υστερεί πολύ.

    Δημήτριος Ντούνης

  • 11 Σεπτεμβρίου 2010, 17:14 | MARKEZINH Χ.

    Λυπάμαι που για ακόμα μία φορά θέλετε να στηρίξετε τα συμφέροντα των λίγων.Λυπάμαι ακόμα που σπρώχνεται τον κόσμο στην παρανομία με τρόπο που μόνο εσείς ξέρετε.Πρέπει να σταματήσει αυτό κάποια στιγμή.Ειδικά στην πόλη μου(Πάτρα) όπου η ανεργία έχει αγγίξει το 47%περίπου.Πολλά παιδιά δουλεύοντας σε καφέ,αναψυκτήρια,πολυχώρους,αίθουσες ψυχαγωγίας είναι σε διαθεσιμότητα και τα υπόλοιπα δουλεύουν πια part time περιμένοντας την απόφαση όπου θα πάρετε εσείς.Θα ήθελα να ακουστώ και να σας πω μόνο να κοιτάξετε και λίγο χαμηλά!Πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες.Σας τα λέω αυτά διότι τους γονείς μου τους απέλυσαν από τη καλτσοβιομηχανία madison,χρόνια τώρα,και δούλευαν σε καφενείο γειτονιάς παίρνοντας ένα μεροκάματο για να ζήσουν.Από την απαγόρευση του 2002 και μετά τους συντηρώ εγώ(εύχομαι να μην βρεθεί κανένας στη θέση μου).
    Προτείνω ,λοιπόν,τα ψυχαγωγικά παιχνίδια ,όλων των ειδών,να λειτουργούν σε όλους τους χώρους όπου ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ,και ανάλογα την είσπραξη να φορολογείτε το καθένα από αυτά.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ….ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ.

  • 11 Σεπτεμβρίου 2010, 10:02 | σαββας γαιτανιδης

    τα τεχνικα ελευθερα και τα net cafe οχι σηματα οχι φορολωγια.

  • 11 Σεπτεμβρίου 2010, 03:17 | Dennis Xenos

    This message is an english version of the one before.
    1st reason I do not know well Greek.
    2nd Reason Hope our Pri-Minister Mr George Papandreou might give a glimpse.

    Dearest Greek Government & Receivers of all these messages,
    I wish and I hope. I also have an expectation someone will read all the messages from the desperate colleagues and people working in this trade (Video Arcade Games), including myself .
    Yes I am one of them who has over 20 years in this occupation.
    My story is one unbelievable day during 2002, I do not have work any longer and I have a family of two children to feed.(That was from your behalf VERY BAD for many legitimate people doing a great job in the Video Arcade Games business)
    The past 8 years I have spent quite a lot of time over seas and in other countries. Always repairing Electronic Video Games .(which I enjoy, and I know well how to do)
    All these companies and people from all over the world which I cooperated, have accepted our knowledge and the reliability we can offer in this field. From my co-workers colleagues and me.(generally we did not loose intreats in the trade we are still hot)
    But Greece thinks of me and all my co-workers colleagues that we are a fraud we are double-dealers (criminals).WE ARE NOT ALL THE SAME.
    All ads up to what happened 2002 and everyone got hit below the belt.
    All this happened because Greece never had a way to examine a electronic game machine that is in the working shop arcade.
    Greece never had the right people to do the correct job and do it well.
    I hope the new committee is eligible for handling my future and a whole lot of other peoples future in this line of work.
    I hope these people who will be responsible for handling the Gaming laws and inspections are well trained and will not deceive and accept bribes as the inducement for some illegal act or omission.This is where it ends FOR ALL OF US.
    And the other reason is that there was never a stable legislation around this Trade.
    From what I can remember all machines after 1992 or 95 are illegal concerning the paperwork of Greece. (lists of games that are valid).
    What I remember new sega games were not on the list and shops were getting booked and fined for some stupid reason.
    All these years companies have been spending money on electronic games which the government does not accept. ( big brand names game machines)
    People have many games in warehouses (expensive games and classic games)Frogger excerion donkey kong pac-man old school games. What do we do with these games it will be an insult for an arcades game shop to open and not have a pac-man inside.( how do you connect pac-man to your systems)

    I have worked in fascinating environments with healthy laws and legislations regarding the electronic video games.
    Companies can constitute large task, employ many workers, construct exquisite environments to hold electronic games.
    Generally if there is a stable law this is a beautiful trade for work.
    Full of beautiful colors, lights, applied science, automation, computers, electronic components, hi tech, high tech, industrial science, machinery, mechanics, mechanization, robotics, scientific KNOWHOW, scientific knowledge. Fantasy,creativity,insight,innovation,originality,inspiration,inventions,perceptibility,thought,vision,interactive.
    I can use thousands of words to describe this environment of electronic video games.It is something I love doing and working around.
    This industry has room for many people engaged and to get engaged . Young and old Big and small.
    The concept is not only for customers to insert coins and play.(not only for the money)
    For an electronic game to reach a point where customers appreciate & accept to play it is a long story. But it makes you proud of your self if you see customers enjoy paying your games and leaving the game with a smile on there face.
    The more electronic games we have the more people will be engaged in work and play.
    Greek companies already in this field have the know-how to build and design games.
    But the laws and the environment is not giving them this chance.
    There is extremely capable people in Greece to make the difference world wide in this field.
    They only need a legitimate chance a true chance.
    The only way to compensate for the time and money we have lost all these years is not to make operating machines an expensive trade. Try to think video games are not making big money so you can not ask for big money.
    Everyone will give up and a beautiful field of work will get destroyed one more time.( You do not really care)
    Also video games should be unlimited for one arcade Games hall.
    I would love to see Pac man , pong , galaga and all the old school arcade games back in arcade games shops with beautiful cabinets striking lights. These are classic games and do not have many young customers.
    So how can a galaga or an excerion or donkey kong machine make its profit to pay the yearly amount.
    I would like to ask Mr George Papandreou and all his crew staff would you like to play old arcade games every so often in a beautiful clean environment which brings you back 30 years with all them sounds and video games? I would and I think you would to.
    So help us get our trade back make it cheep so we can survive. We will offer you the most legitimate co-operation with the government.
    I also like to note a thing about the legal age to play.
    I believe that all games should be checked one by one and get the legal player age. ( What Age Can Play Such A Machine)
    E.G. Sports games , car racing games, fishing games , positive question games and a whole lot are for all ages.(FOR ALL AGES)
    There are many Killer games being played by infants in many gaming environments with Concept of games sex killing and generally violence.(FOR OVER 15 YEARS MACHINES ) and ( FOR OVER 18 YEARS MACHINES)
    These games should have an age PERMIT to play.(IF CHILDREN PLAY BAD GAMES IN THE SAME ARCADE HALL SHOP SHOULD GE FINED)
    Like in the movies, disney movies are for all ages and in the afternoon or the next day in the same theater they show overaged movies. The movie is prohibited for children not the movie theater.
    Thank you for your time, and hope you make a good decision on how we can work.

    As I say it is the end of the beginning.
    Regards to all
    D.X. Arcade Fanatic.

  • 11 Σεπτεμβρίου 2010, 01:54 | Dennis Xenos

    Πολυαγαπημένοι Ελληνική Κυβέρνηση & Δέκτες όλων αυτών των μηνυμάτων,
    Θα ήθελα να έχω μια προσδοκία κάποιος να διαβάσει όλα τα μηνύματα από τα απελπιμένα άτομα που εργάζονται σε αυτό το επάγγελμα των οποίων και εγώ εργάζομαι.
    Ναι! είμαι ένας από αυτούς ο οποίος έχει πάνω από 20 χρόνια σε αυτό το επάγγελμα.
    Μια απίστευτη ημέρα κατά τη διάρκεια του 2002, δεν έχω δουλειά και έχω μια οικογένεια. (Απελπισία)
    Τα τελευταία χρόνια έχω περάσει την εργασία μου πάνω από τις θάλασσες και σε άλλες χώρες. Πάντα επισκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
    Όλες αυτές οι εταιρείες και τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί, έχουν αποδεχθεί τις γνώσεις μας και την αξιοπιστία που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτόν τον τομέα, απο τους συναδέλφους μου και εγώ.
    Αλλά η Ελλάδα πιστεύει για μένα και για όλους τους συναδέλφους ότι είμαστε μια μεγάλη απάτη.(Eλεεινός)
    Γιατί ποτέ δεν είχαν έναν τρόπο να εξετάσει μια ηλεκτρονική μηχανή παιχνιδιών που εργάζεται στο κατάστημα arcade.
    Και ο άλλος λόγος είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ μια σταθερή νομοθεσία γύρω από αυτόν τον τομέα. (επάγγελμα)
    Από ό, τι μπορώ να θυμηθώ τά γρανάζια της χώρας έχουν σταματήσει πολλά χρόνια πριν από το 2002 όσον αφορά πια ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι νόμιμα, γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Π.χ. (V.Striker (sega) ειναι παράνομο και πολά άλλα). Ο νόμος έχει σταματήσει σχεδόν στο PONG, BOOBLE BOOBLE & Galaga.
    Είχε αναλάβει μία υπηρεσία αυτή τη δραστηριότητά να ενημερώνεται με τα καινούρια παιχνίδια και να κρίνει πια παίζουν και πια οχι. ( Μάλλον βαρέθηκε μετά από ένα μήνα)
    Όλες οι εταιρείες ηλεκτρονικών τεχνικών παιχνιδιώνχρόνια έχουν ξοδέψει χρήματα σε ηλεκτρονικά παιχνίδια τα οποία η κυβέρνηση δεν αποδέχεται. (Μεγάλα ονόματα μηχανές παιχνιδιών μάρκα)
    Έχω εργαστεί σε συναρπαστικά περιβάλλοντα με υγιή νόμων όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
    Οι εταιρείες ηλεκτρονικών τεχνικών παιχνιδιών μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο έργο,για την Eλληνική οικονομία, απασχολώντας πολλούς εργαζόμενους, να κατασκευάσουν εξαιρετικά περιβάλλον για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
    Σε γενικές γραμμές, εάν υπάρχει ένα σταθερό νόμος, είναι ένα όμορφο περιβάλλον για εργασία.
    Γεμάτο όμορφα χρώματα, φώτα, εφαρμοσμένη επιστήμη, αυτοματισμοί, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, hi tech, υψηλής τεχνολογίας, της βιομηχανικής της επιστήμης, μηχανήματα, μηχανική, την εκμηχάνιση, η ρομποτική, την επιστημονική τεχνογνωσία, επιστημονική γνώση.
    Φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη διορατικότητα, την καινοτομία, την πρωτοτυπία, έμπνευση, εφευρέσεις, αισθητό, της σκέψης, το όραμα, διαδραστικό.
    Μπορώ να χρησιμοποιώ χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουν αυτό το περιβάλλον των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
    Η βιομηχανία ηλεκτρονικών τεχνικών παιχνιδιών έχει χώρο για πολλούς ανθρώπους που είδη ασχολούνται και που πρόκειται να εμπλακούν.
    Μικρούς και μεγάλους σε ηλικία.
    Αυτό το επάγγελμα δεν είναι μόνο ότι η πελάτες να τοποθετουν η να ρίχνουν νομίσματα και να παίξουν.
    Για ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι να φτάσει σε ένα σημείο όπου οι πελάτες δέχονται να παίξουν τα λεφτά τους και το χρόνο τους .Xρειάζεται πολύ χρόνο και χρήμα αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία.
    Μακάρι να μπορούμε να πούμε μια μέρα. Σχεδιάζουμε & κατασκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών Eλληνικά. Που έχουμε θαυμάσια άτομα και εταιρείες σε όλους τους τομείς που χρειάζονται για να δημιουργηθεί αυτό το παιχνίδι. Η Ελλάδα έχει κατασκευάσει πολλά παιχνίδια, αλλά πήραμε χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Το οποίο μας καθυστέρησε για πολλά χρόνια.

    Τα ηλεκτρονικά τεχνικά παιχνίδια πρέπει να είναι φτηνή για τη λειτουργία τούς ,και απεριόριστα παιχνίδια σε οποιοδήποτε κατάστημα.
    Επίσης οικογενειακό ψυχαγωγικό κέντρο θα πρέπει να έχει μια είσοδο ηλικία. ΟΧΙ
    Πιστεύω ότι τα παιχνίδια ατομικά πρέπει να έχουν όριο ηλικίας ξεχωριστά το κάθε ένα για να παίξουν.
    Αθλητισμός, παιχνίδια αυτοκίνητο και θετικά τα παιχνίδια μπορούν να λειτουργήσουν οπουδήποτε.
    Θανάτωση, δολοφόνος και τα παιχνίδια της βίας πρέπει να έχουν ένα όριο ηλικίας, ανάλογα με το ύψος του μεριδίου του αίματος. Κάποιος πρέπει να επικρίνει όλα τα παιχνίδια και να μπει η επισιμι σφραγίδα του κράτος:
    1 (Για όλες τις ηλικίες)
    2 (άνω των +15- ετών)
    3 (πάνω από +18- ετών)
    Όπως και οι ταινίες.

    Παιδιά είναι το τέλος της στις αρχής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nέες φυλοδοξιες .

    I wish all the best to all .

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 18:12 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΚΑΣ

    Δεν βλεπω πουθενα στο σχεδιο νομου αυτο να λεει τι θα γινει με τα μηχανηματα που ηδη εχουμε και τα εχουμε βαλει απο το 2002 στον …
    χωρο μας.
    Επισης πολυ ενδιαφερον θα ειναι οταν θα ζηταμε απο τις κατασκευαστριες εταιρειες sega,midway,conami στα παιχνιδια που θα παρεγγελνουμε και θα εισαγωμε να μας βαζουν μεσα ενα συστημα το οποιο θα πρεπει να επικοινωνει με την Ε.Ε.Π(πιστευω θα γελασουν πολυ)
    Επισης παλι δεν γραφει πουθενα τι γινεται με αυτα τα παιχνιδια(τεχνικα παντα) τα οποια κυκλοφορουν ελευθερα στην Ε.Ε
    εδω θα πρεπει να τα περασουμε απο την επιτροπη?
    αν ναι ποιος θα επιβαρυνεται το κοστος?
    μηπως εξω ειναι χαζοι και μεις εδω εξυπνοι που ζηταμε να τα χαρακτηρισουμε?
    Ειμαι 25 χρονια τεχνιτης hardware
    25 χρονια εχω επισκευασει αμετρητες πλακετες και πιστευω ειμαι ο καθ’ολα αρμοδιος να σας πω οτι σε παιχνιδι που δεν κατασκευαζεται απο την αρχη και δεν προβλεπεται κατι τετοιο,ΔΕΝ μπορει να μπει ΟΥΤΕ τερματικο που να συνδεεται με την Ε.Ε.Π ΟΥΤΕ φορολογικος μηχανισμος
    Αυτοι που σας πουλανε τετοια παραμυθια δεν ξερουν τι τους γινεται
    Το αλλο για τα net-cafe δεν θελω να το σχολιασω γιατι θα πω κακιες
    Το οτι θα χρειαζεται ειδικο μηχανημα εγκεκριμενο απο την επιτροπη για να μπορει να μπει σε μαγαζια το θεωρω τουλαχιστον αστειο!
    αν συμβει κατι τετοιο θα πρεπει ολα τα μαγαζια να χρεωνουν τουλαχιστον 10 euro την ωρα η να κλεισουν
    Ασε που θα πρεπει να πεταξουν τους συμβατικους υπολογιστες και να προμηθευτουν αυτο το εκπληκτικο μηχανημα που θα τους προσφερει η πολιτεια με τα εξοδα φυσικα να βαραινουν τα ιδια τα μαγαζια!!!!
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΚΑΣ
    Ηλεκτρονικος

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 17:57 | DOYKLIAS M

    Καλησπέρα
    Θα ήθελα να τονίσω ότι σήμερα μετά και την εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου, η παικτικότητα των μηχανημάτων δεν θα είναι τέτοια ώστε να είναι σε θέση ο επιχειρηματίας να πληρώσει και ετήσιο τέλος. Οποιοδήποτε ποσό θα είναι δυσβάσταχτο ειδικά για τα παραθεριστικά κέντρα που δουλεύουν 3 μήνες το πολύ (και θα κληθούν να πληρώσουν όλο το ποσό?)ή για τα καταστήματα που θα τα προμηθεύονται για λίγο διάστημα μηχανήματα.
    Η λύση που κατά τη γνώμη μου διασφαλίζει τη διαφάνεια, το αδιάβλητο, την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των παιχνιδιών είναι Ο Φορολογικός Μηχανισμός.
    Επίσης τα ψυχαγωγικά παιχνίδια θα πρέπει να είναι ελεύθερα στο κόσμο χωρίς περιορισμούς ,σε καταστήματα μικτής χρήσης.
    Και τέλος σημειώστε ότι υπάρχουν ψυχαγωγικά παιχνίδια παλιάς τεχνολογίας (ράλυ κ.λ.π.) που δεν νομίζω ότι υποστηρίζονται στο άρθρο αυτό. Τι θα τα κάνουμε παλιοσίδερα?
    Καλή επιτυχία στο έργο σας

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 15:25 | Σουηδικό Εμπορικό Συμβούλιο / Εταιρεία Cherry

    Πόσα μηχανήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν ανά 1000 κατοίκους και ποιο πρέπει να είναι το κόστος ανά μηχάνημα;

    Ο αριθμός των μηχανημάτων για την διενέργεια ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων θα πρέπει να αντιστοιχεί στην ζήτηση της αγοράς, καθώς τα παίγνια της συγκεκριμένης κατηγορίας έχουν εξ ορισμού ψυχαγωγικό σκοπό. Το κόστος των αδειών θα πρέπει να έχει ως σκοπό την κάλυψη του κόστους αδειοδότησης, διαχείρισης και επίβλεψης.

    ΥΓ. Η παραπάνω πρόταση έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών/Γραφείο Υπουργού με Αριθ. Πρωτ. 11982

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 07:54 | ΣΑΡΟΓΚΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ .ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΕ ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕ ΤΥΧΕΡΟ .ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    1.ΤΑ ΨΥΓΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.
    2.ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΓΗΣΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ [ΠΗΓΕΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΗΧΝΗΜΑ? ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ?ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 00:31 | ΑΤΛΑΣ

    Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΑΤΛΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ[ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ] ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ[ΕΦΙΚΤΟ] ΧΑΜΗΛΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΕΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 23:09 | Πατσίκας Μιχαήλ

    Κύριε Υπουργέ

    Τα τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια οφείλετε να τα επιτρέψετε χωρις περιορισμούς.Ελευθερα και οχι σε αμιγείς χώρους.
    Επιβάλλοντας τελος διενέργειας παιχνιδιών ουσιαστικά τα κάνετε ασυμφορα.
    Ηδη ο τζίρος των μηχανημάτων ειναι απαγορευτικός για νεες επενδυσεις στο χωρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ.
    ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ.
    Η ΑΓΟΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 21:59 | nikos tsaoysogloy

    καλησπερα σας το 2002 τον αυγουστο εκατονταδες συναδελφοι μαζι και εγω στοιβαξαμε σε αποθηκες χιλιαδες μηχανηματα διαφορων τυπων τοτε ειχαμε πληρωσει ολοι μας εκατομυρια ευρω για τα περιφημα σηματα δεν πηρε κανενας μας μια ως αποζημιωση παρ οτι ειχε ψηφιστει κατι τετοιο αποπ την βουλη τοτε σημερα σκευτομαι εαν προχωρησει κατιως νομοσχεδιο να τα ξαναβαλω σε λειτουργια με 20λ του ευρω την ιδια στιγμη το υπ.οικ ζητα σημα για τα οποια παιχνιδια βγουν στην αγορα τους υπενθημιζω οτι η εφαρμογη τοτε του σηματος ηταν η βασικη αιτια που εγιναντα απλα ουφακια τυχερα βεβαιως το δημοσιο πρεπει να εισπραξει φορους με μια ομως προυποθεση να μελετησει τι εισπρατει το τυχερο και τι το πραγματικα ατυχο η περιοδος της διαβουλευσης φτανει στο τελος της αυτεςτις διαφορες τις βλεπει το προσχεδιο νομου΄΄΄///ευχαριστω πατραν.τσαουσογλου

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 18:05 | Tasos Kiousis

    Τι μας λένε εδώ όσοι φτιάχνουν AWP? Ότι είναι παράνομοι και θέλουν να γίνουν νόμιμοι.

    Πόσος είναι ο τζίρος από τα AWP στην Ελλάδα? 800 μύρια ευρώ με βάση την Deutsche Bank από τα ψυχαγωγικά AWP

    Γιατί παίζουν όσοι παίζουν στα AWP? Γιατί υπόσχονται καλύτερη γκανιότα αφού δεν πληρώνουν φόρους.

    Τι φόρους πληρώνουν όσοι φτιάχνουν AWP? Όσα δείχνουν ότι εξάγουν γιατί τα άλλα είναι παράνομα.

    Ποιοι είναι οι παράνομοι που φτιάχνουν AWP και χάνονται φόροι 800 μύρια + τους φόρους των παράνομων πωλήσεων? Όσοι φωνάζουν εδώ για τα AWP και λένε μόνοι τους ότι είναι παράνομοι.

    Ποιος ασχολήθηκε να τους ελέγξει για το αδίκημα που ομολογούν ότι κατ’ εξακολούθηση διαπράττουν? Κανένας.

    Να μην μιλάμε για νόμους, φορολογικά έσοδα και ρυθμίσεις αγορών λοιπόν. Αν ο παράνομος τζίρος από τα AWP είναι ήδη 800 μύρια δεν γίνεται να μην υπάρχουν δεκάδες ελληνικές εταιρίες που τα παρέχουν και τα συντηρούν κάτω από τη μύτη του κράτους

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 17:44 | MAYRIDOY MELINA

    Mα καλά είναι δυνατόν να ζητάτε εφάπαξ εισφορά και παράβολο ετήσιο για τεχνικό παιχνίδι .Άνω των 100 ευρώ δεν πρόκειται να πληρώσει κανείς Θα χαθούν έσοδα έτσι από το κράτος από τον φόρο εισοδήματος και του ΦΠΑ που δεν θα εισπραχθούν. Τεχνικά είναι παιδικά παιχνίδια .Θέλω να ξέρω πως και γιατί ένα simulator auto η ένα παιχνίδι αφής πρέπει να είναι συνδεδεμένο διαδυκτιακα.Η Ευρώπη το έλυσε κατ αποκοπή η ταμειακή μνήμη χωρίς κανένα άλλο φόρο η παραβολο. Μέχρι και τα καζίνο έπεσαν στην παγίδα να πάρουν θέση Τεχνικά παιδικά είναι όχι τυχερα. Ένα παιχνίδι σε μια καφετέρια θα έχει κόστος τριπλάσιο από την κτήση του η εγκατάσταση της διαδυκτιακης παρακολούθησης. Όσα δε μηχανήματα είναι εκτός ελληνικής αντιπροσωπείας δεν μπορούν να έχουν το κεντρικό σύστημα του αντιπροσώπου δεν τους δεχετε.Ειναι ενάντια στους νόμους της Ε.Ε και δεν χρειάζεται να προσφύγουμε πάλι εκεί για να δικαιωθούμε Τα παιχνίδια επιτόπιου παιχνιδιού είναι το Πόκερ σε διάφορες παραλλαγές του θα έχουν ειδική άδεια ?μην τα μπλέκετε με τα τεχνικά η θα έχουν κέρδος οπότε είναι τυχερά η θα παίζουν χωρίς κέρδος και θα είναι τεχνικά τι άδεια να χρειάζονται Συγχέετε τα παιχνίδια και τον ορισμό προς χάριν του χρήματος των παραβόλων κατά λάθος η …..
    Sot sot

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 15:35 | ΤΟΝΙΑ

    «Οι άδειες για τα μηχανήματα επιτόπιου παιχνιδιού ορίζονται πανελλαδικά με διαβαθμισμένο κόστος κτήσης ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης. Οι άδειες δίνονται βάση προδιαγραφών των χώρων και των υπευθύνων.»

    Ποια παιχνίδια είναι αυτά που ονομάζονται μηχανήματα ΕΠΙΤΟΠΙΟΥ παιχνιδιού?

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:02 | Κωνσταντόπουλος Αντώνης

    Κύριοι,
    • Δεν πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για παράλογα τέλη λειτουργίας των μηχανημάτων, ιδιαίτερα των τεχνικών ψυχαγωγικών. Οι εταιρείες εγκατάστασης και λειτουργίας των μηχανημάτων πρέπει να φορολογηθούν βάσει των εσόδων τους και όχι βάσει έμμεσης φορολογίας. Όσα περισσότερα μηχανήματα εγκαθίστανται τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα πραγματικά έσοδα και ο φόρος εισοδήματος των εταιρειών αλλά και των εργαζομένων σ’αυτές και των μετόχων τους.
    • Σε αντίθετη περίπτωση, δεν πρόκειται να ανθίσει ο κλάδος και να αυξηθεί η σχετική οικονομική δραστηριότητα.
    • Τονίζω ότι μία από τις αιτιάσεις της Επιτροπής στη διαδικασία παραβίασης αλλά και στα σχόλιά της επί των γνωστοποηθέντων νομοσχεδίων ήταν η μη σύνδεση της φορολογίας με τα πραγματικά έσοδα και η επιβολή υπερβολικών τελών αδειοδότησης και λειτουργίας, καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και της οικονομικής ελευθερίας (πρόβλημα και συνταγματικότητας εδώ). Δεν πρέπει η Ελλάδα να εκτεθεί εκ νέου σε κίνδυνο παραβίασης του κοινοτικού δικαίου. Αντίθετα, πρέπει να αυξήσει τα έσοδά της από ελεύθερη εγκατάσταση ψυχαγωγικών παιγνίων και ένα υγιές πλαίσιο λειτουργίας παιγνίων περιορισμένου ωφέλους.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:05 | nikos tsaoysogloy

    καλημερα σας κυριοι διαχειρηστες της δημοσιας διαβουλευσης οπως βλεπετε και διαβαζεται υπαρχουν πραγματι ανθρωποι στον κλαδο που δεν γουσταρουν να ασχοληθουν μοτον τζογο δωστε τους μια ευκαιρια αλλο φρουτακι αλλο ψυχαγωγικο μο την εφαρμογη του 2002 του τοτε καταληλοτερου σημιτη μας αφανισατε ως επαγγελματιες εχετε ηθικη υπ[οχρεωση να στηριξτε αυτους που σεβονταιμεσα απο την πεινα τους την κοινωνια και το κρατος δεν εχω καμμια σχεση με τον τζογο μπορουμε να δωσουμε μεροκαματο σε εμας και σε νεους που θελουν να δουλεψουν τιμια κυκλοφορει μια φημη οτιοδιαλογος αυτος γινεται για τα ματια μην μας τυρανατε αλλο δωστε κινητρα να δουλεψουμε τα χοντρα τα λεφτα τα παιρνεται απο τον κρατικο τζογο και τα καζινο εμεις θα παλαιψουμε με τα ψυχαγωγικα δεν θελουμε αλλη λασπη φτανει να ξεχωριστε μια για παντα τα τυχερα απο τα ουφακια ολα τα αλλα ειναι προφασεις και υπεκφυγες.πατρα ν.τσαουσογλου μιμοσα αιθ .ψυχαγωγιας

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:34 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

    Η επιβολή τελών εξέτασης και χαρακτηρισμού παιγνίων και διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων γενικά και χωρίς την επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος, επιδιώκει αποκλειστικά και μόνο ταμιευτικούς σκοπούς και συνεπάγεται στην έκταση και το ύψος που αυτά επιβάλλονται ανεπίτρεπτο περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων. Όπως έχει επισημανθεί και από την Επιτροπή στο πλαίσιο της διατύπωσης της εμπεριστατωμένης γνώμης «διαδικασία προηγούμενης έγκρισης δεν μπορεί να συνάδει με τις θεμελιώδεις αρχές της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων και της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, αν λόγω της διάρκειάς της και των δυσανάλογων εξόδων που συνεπάγεται, μπορεί να αποτρέπει τους ενδιαφερόμενους φορείς να εξακολουθήσουν το σχέδιό τους.
    Με τα έσοδα από την επιβολή αυτής της επιβάρυνσης δεν χρηματοδοτούνται δραστηριότητες που λειτουργούν αποκλειστικά ή κυρίως προς όφελος των υποκειμένων στην επιβάρυνση αυτή προϊόντων, αλλά έχει ως σκοπό να αποτρέψει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα από τους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στον συγκεκριμένο τομέα αγοράς και διάθεσης αυτών των προϊόντων. Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις αυτές η εφαρμογή των οποίων συνεπάγεται υπερβολική οικονομική επιβάρυνση για τους ενδιαφερόμενους και καθιστούν μη ελκυστική την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας που συνιστά παροχή υπηρεσιών κατά τη νομολογία του ΔΕΚ και ειδικότερα λειτουργεί αποτρεπτικά τόσο για την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων όσο και στην ελεύθερη εγκατάσταση και παροχή υπηρεσιών σε κοινοτικό επίπεδο. Το ΔΕΚ είναι αρκετά αυστηρό όταν ελέγχει κατά πόσο η επίδικη επιβάρυνση ανάγεται σε γενικό σύστημα εσωτερικών εισφορών, εξετάζοντας συγκεκριμένα αν οι ειδικότεροι στόχοι δεν θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν εξ ίσου αποτελεσματικά με άλλου είδους επιβαρύνσεις(Για την επιβολή τελών που παραβιάζουν την αρχή της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών, βλ.ΔΕΚ απόφ. της 11.1.2007, C-269/2005). Δεδομένου ότι η καταβολή του τέλους επιβάλλεται πριν από την εγκατάσταση των συγκεκριμένων προϊόντων και εντάσσεται στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης, η επιβολή αυτών των τελών επηρεάζει άμεσα την ελεύθερη κυκλοφορία των προϊόντων και θεσπίζει εμπόδια στο ενδοκοινοτικό εμπόριο των κρατών.
    Η διάταξη αυτή παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ίσης μεταχειρίσης, η οποία συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της ανοικτής αγοράς, ώστε να εξασφαλισθεί η ανεμπόδιστη κυκλοφορία των συντελεστών της, θεσπίζοντας μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα της κυκλοφορίας και περιορίζοντας την ελευθερία των φορέων της οικονομίας να διαμορφώνουν οι ίδιοι την οικονομική τους συμπεριφορά.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 09:39 | Αθανασιος κοψιδης

    Κύριε Υπουργέ
    Είμαι στο χώρο των παιχνιδιών από το 1980 πριν το ΠΑΣΟΚ επομένως η γνώμη μου πρέπει να μετράει .Τα VTL,s πιστεύω ότι θα είναι η καταστροφή των παιχτών και γιατί το λέω αυτό, διότι θα ποντάρουν για το μεγάλο JACK POT το οποίο δεν μας λέτε ποιο θα είναι? Και θα χάνονται πολλά λεφτά !!!
    Τα A.W.P παιχνίδια έχουνε φτιαχτή για να περνάει ο παίχτης την ώρα του πάει σε ένα μηχάνημα και παίζει για να περάσει την ώρα του. Δέν μπορεί να κερδίσει στο JACK POT του παιχνιδιού παρά πάνω από 50 η 100 ευρώ στην Αγγλία είναι 25 λίρες, στην Γερμάνια είναι 100 ευρώ. Επομένως ποιος ΗΛΙΘΙΟΣ θα παίξει εκατομμύρια για να κερδίσει 100 ευρώ??? Όσο αφορά τα ποσοστά που θα δώσει στον παίχτη είναι τουλάχιστον 75 /80%, μην νομιζετε ότι ο παίχτης είναι χαζός όταν το παιχνίδι δεν δίνει τα ποσοστά που πρέπει, φεύγει από το κατάστημα. Ξέρετε γιατί ? διότι δεν το παίζουν οι παίχτες. Το ποντάρισμα θα πρέπει να είναι 0,10 και να ποντάρεις μέχρι 5 δηλαδή 0,10Χ 5=0,50 ευρώ. Επειδή κάποιοι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ λένε ότι τα φρουτάκια θα κλίσουνε σπίτια (διότι οποίο πα Για τα ΚΑΖΙΝΟ ρε παιδιά αρκετά έχετε ρουφιξει το αίμα του κοσμάκη αφήστε και τίποτα για μας έλεος
    Αθανάσιος Κοψίδης

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 02:55 | ESCAPE GAMES-ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Αγαπητοι κυριοι

    Υστερα απο 11 χρονια δραστηριοτηταs με τα ψυχαγωγικα παιχνιδια,εχετε την μοναδικη ευκαιρια πιστευω(αφου δεν το επραξαν οι προηγουμενες κυβερνησεις) να κανετε κατι καλο,σωστο,και υπευθυνο γι’αυτον τον τοπο.Δηλαδη:
    Ορθολογικος διαχωρισμος των παιχνιδιων σε κατηγοριες:
    Δεν χρειαζεται να εχει τελειωσει το πανεπιστημιο καποιος για να καταλαβει οτι στο photoplay,στο hockey,στο basket,στο τρενακι η στον εξομοιωτη rally
    παιζοντας θα λαβει και χρηματικο αντιτιμο!!!(θα ηταν για γελια).Τα εσοδα απο τα ψυχαγωγικα παιχνιδια λογω του οτι ειναι εποχιακα ,ειναι ελαχιστα και φορολογουμαστε για αυτα στην εποχη μας με μεγαλο αντιτιμο.
    Δεν ειναι λογικο να εχει καποιος εσοδα 50 ευρω τον μηνα και εξοδα 100 ευρω,αυτο το καταλαβαινει και το μικρο παιδακι. Εγω για παραδειγμα(πιστευω και οποιοσδηποτε αλλος στην θεση μου) που εχω 3 υπαλληλους αν φορολογηθω με επιπλεον ετησιο τελος,θα αναγκαστω να στειλω στο ταμειο ανεργιας αλλες 3 οικογενειες,να διακοψω την δραστηριοτητα μου,και να εχει ως αποτελεσμα να χασει και το κρατος τα εσοδα απο φ.π.α,ι.κ.α,φ.μ.υ κ.α.ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ.Και αν μιλαμε για ισοτιμια και ισονομια τα ψυχαγωγικα παιχνιδια τυπου playstation,η ακομα και αυτα που ειναι δωρεαν στο internet και στα κινητα γιατι δεν τα φορολογητε και αυτα με ετησιο τελος;;(ψυχαγωγικα δεν ειναι και αυτα;;).Η λυση ειναι απλη και την εχετε μπροστα σας:κανενας περιορισμος και προσθετο τελος στον ηδη κατακερματισμενο και σε λιγο καιρο ζημιωγονο χωρο των ψυχαγωγικων παιχνιδιων,αντιθετως δωστε μας κινητρα με αναπτυξιακα προγραμματα για να εχουμε αναπτυξη εμεις και αυξηση εσοδων το κρατος,σκληρες ποινες στους παραβατες.

    Με εκτιμηση

    Μανεσιωτης Βασιλειος-ESCAPE GAMES

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 02:04 | ΠΑΡΗΣ

    καλως τους κυριους των Καζίνο Λουτρακίου, Πάρνηθας, Θεσσαλονίκης, Ρίο, Ρόδου, Πόρτο Καρράς, Ξάνθης, Σύρου και Κέρκυρας.με τα κουστουμια και της ριγε γραβαταις.σωστα αναφερεσται στο σχολιο ,το κόστος ανά μηχάνημα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης ή / και νομοθετικής ρύθμισης.ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΖΙΝΟΥ ΦΕΡΝΗ ΕΣΟΔΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ.ΦΙΣΥΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ . ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΖΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Ε.Β.Ε ΔΕΗ.ΟΤΕ. ΕΝΟΙΚΙΟ. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.ΙΚΑ.Κ.Λ.Π.ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΑΝ ΠΕΡΙΣΕΨΗ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩ ΠΟΣΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΤΟΥ.ΕΜΕΝΑ ΩΜΟΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΗΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΑΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ NET CAFE.ΓΙΑΤΗ ΔΟΥΛΕΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΣΟΥΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ. ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ. ΜΙΑ 1ΩΡΑ ΣΤΟ NET CAFE ΚΟΣΤΙΖΗ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΧΝΙΔΙΑ [DART.FLIPER.RALLY.BILARD.ΒΑΣΚΕΤ.ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΗ.ΚΟΥΝΙΣΤΑ.ΓΕΡΑΝΑΚΙΑ] 0,50 CENT ΠΑΙΖΟΥΝ 25 ΛΕΠΤΑ.ΕΣΗΣ ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ…………..ΑΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ.ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΟΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΟΧΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΟΧΙ ΣΥΜΑΤΑ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΣΤΥΡΟ ΕΛΕΝΧΟ.
    Υ.Γ. ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΑΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ, ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΕΡΙΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΩΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ……………

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 01:16 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΛΑΚΗΣ

    ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, ΑΡΙΘΜΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΤΕΛΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, Η¨ ΥΠΑΡΞΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΙΝ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝΕ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
    ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΤΕ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ
    ΝΟΜΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΝΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΟΜΟ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 23:51 | Νίκος Πατρικάκος ( ΧΑΙΔΑΡΙ )

    Επειδή την χρονική στιγμή που σας γράφω κλείνω τουλάχιστον 28 χρόνια στο χώρο των ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών παιδικών παιχνιδιών και το αναφέρω διότι από εκεί ξεκίνησα (από το break out,asteroid,pac-man κ.λ.π.),επισημαίνω οτι τα παιχνίδια αυτά που βρίσκονται τώρα σε λειτουργία,δεν μπορούν να φορολογηθούν με σήμα της τάξεως 600-1000 ευρώ αναλόγως.Διότι οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιου είδους φορολογία αν λάβουμε υπόψη μας τα έσοδά τους.Εν αντιθέτως,όμως,θα μπορούσαν να λάβουν ένα τέλος από την εφορία 3μηνο ή 6μηνο με έκπτωση γιατί αυτά του είδους μηχανήματα πια έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν με οικονομικό όφελος μόνο σε εποχιακά μαγαζιά.Επίσης,αξίζει να υπογραμμιστεί οτι τα καινούρια παιχνίδια είναι τόσο ακριβά,εάν γνωρίζετε,που ποτέ δεν θα κάνουν απόσβεση κεφαλαίου.Σας αναφέρω ενδεικτικά οτι ένα καλό αυτοκίνητο εξομοιωτής μπορεί να κοστίσει από 18-20.000 ευρώ έως 40-45.000 ευρώ.Εάν θέλετε να θεσπίσετε ένα σωστό νόμο,προσέξτε!ΑΛΛΙΩΣ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ……

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 18:24 | Δραγατης Ιωαννης

    Το 2002 η τοτε κυβερνηση Σημιτη αφαιρεσε ολες τις νομιμες αδειες τεχνικων παιγνιων με τον νομο 3037 ο οποιος κριθηκε αντισυνταγματικος και απενεργοποιηθηκε με αποφαση του ΣτΕ.Τοτε καταστραφηκαν πολλοι, εχασαν τις δουλειες τους περισσοτεροι, ανεξαρτητα αν ειχαν εμπλοκη με παρανομα παιχνιδια η οχι.Καηκαν μαζι με τα ξερα.Μηπως θα υπαρξει καποια μνοια για αυτους οσον αφορα τις αδειες τεχνικων παιχνιδιων η τους καταστρεψατε και δεν τρεχει τιποτα.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 18:06 | Καζίνο Λουτρακίου, Πάρνηθας, Θεσσαλονίκης, Ρίο, Ρόδου, Πόρτο Καρράς, Ξάνθης, Σύρου και Κέρκυρας

    Παρατήρηση στο Άρθρο 6:

    Το κόστος ανά μηχάνημα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης ή / και νομοθετικής ρύθμισης.

  • Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων ανακοινώνει την διεξαγωγή μιας πραγματικής διαβούλευσης για τις επιπτώσεις της παρούσας «νομοθετικής πρωτοβουλίας». Ενημέρωση θα υπάρξει σύντομα στην ιστοσελίδα http://oxiallatixera.blogspot.com/

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 17:39 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑΝ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΕ 1500 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ 4 ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΙ 2
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ!!ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝΕ ΑΠΟ 3-4 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!!!
    ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙΜΟΝΑ ΕΙΝΑΙ 1500 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΕΧΕΙ 10.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ???

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 13:59 | Παπαδάκης Νικόλαος

    Είμαι κάτοχος ψυχαγωγικών παιχνιδιών, για να φορολογήσουμε κάθε εταιρία όπως την δικιά μου πρέπει πρώτα να ξέρουμε τι βγάζει. Αν εφαρμόσουμε φόρους μεγαλύτερους των κερδών θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο των καταστημάτων που θα έχει ως αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράξει ούτε το ΦΠΑ που εισπράττει μέχρι σήμερα από τα ψυχαγωγικά παιχνίδια.

    Με την εγκατάσταση φορολογικών μηχανών ελέγχεται ότι αποδείξουμε το ΦΠΑ και πληρώνουμε για αυτά που βγάζουμε και όχι για αυτά που κάποιοι εκτιμούν ότι βγάζουμε. Αυτό δεν φτάνει; Το κόστος των φορολογικών μηχανών δεν θα πρέπει να είναι απαγορευτικό όπως επίσης να εφαρμόζεται στα μηχανήματα τις αγοράς.

    Πόσα πρέπει να πληρώνουμε ανά 1000 κάτοικους για άδεια λειτουργίας. Πόσοι είναι πελάτες από τους 1000 κάτοικους; Μήπως είναι μόνο τα παιδιά; Σε ένα χωρίο 1000 κατοίκων πόσα είναι παιδιά;

    Επιπρόσθετος φόρος εκτός του ΦΠΑ πάνω από 100 ευρώ σε μικρές πόλεις και 200 σε μεγάλες πόλεις θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

    Σε όλα τα νησιά τα μηχανήματα δουλεύουν εποχιακά από 3 έως 6 μήνες το χρόνο. Τι θα γίνει σε αυτά τα καταστήματα όταν τους επιβληθεί να πληρώνουν φόρους για ένα χρόνο; Προφανώς δεν θα δουλέψουν. Σε περίπτωση φορολογικού σήματος να προβλέπεται τρίμηνο ή εξάμηνο.

    Παράδειγμα για μικρές πόλεις – χωρία:
    100 ευρώ επιπρόσθετος φόρος ανά χρόνο.
    60 ευρώ για 6 μήνες
    35 ευρώ για 3 μήνες

    Παράδειγμα για μεγάλες πόλεις:
    200 ευρώ επιπρόσθετος φόρος ανά χρόνο.
    120 ευρώ για 6 μήνες
    70 ευρώ για 3 μήνες.

    Πόσα μηχανήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν ανά 1000 κατοίκους; Γιατί πρέπει να μπει όριο στο παιδικό παιχνίδι; Πόσα παιχνίδια μπορεί να παίξει οποιοδήποτε παιδί στον προσωπικό του υπολογιστή, ξέρει κανείς;

    Με εκτίμηση
    Παπαδάκης Νικόλαος

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 10:21 | Γκέκας Μ.

    Απατάτε πλάνη ικτράν όποιος πιστεύει ότι σήμερα μετά και τη διείσδυση του διαδικτύου στα σπίτια μας, τα ψυχαγωγικά παιχνίδια θα παίζουν με το ρυθμό που έπαιζαν κάποτε.
    Οπότε η επιβολή ετήσιου τέλους θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την κατασκευή, αγορά και εν τέλει τοποθέτηση τέτοιον παιχνιδιών.
    Για να εισπράξει η Κυβέρνηση τα ποσά που προσδοκά θα πρέπει να τοποθετήσει ΦΗΜ-ΑΔΗΜΕ.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 09:33 | ΜΑΝΙΤΣΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

    Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ.ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΓΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 0 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΙΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΟΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 90 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ.

    ΥΓ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 03:51 | ΝΙΚΙΤΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ
    ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗ .
    ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 02:01 | Theodoros Theodoridis

    Σε περιπτωση που οι υπολογιστες των καταστηματων παροχης υπηρεσιων διαδυκτιου κοινως internet cafe θεωρηθουνε τερματικα με οθονη τοτε κυριοι ειστε το λιγοτερο ασχετοι και επικινδυνοι για τον τοπο.
    Θυμητε πριν μερικα χρονια το ρεζιλεμα της ελλαδας στα διεθνη μεσα ενημερωσης,ταλιμπαν μας χαρακτηριζανε με εκεινες τις ανοητες απαγορευσεις που οδηγησανε την χωρα να καταδικαστει σε προστιμο.
    Μα καλα απο τα λαθη του παρελθοντος δεν μαθατε τιποτε;
    Ελεος πια με αυτα τα παραλογα σχεδια σας .
    Τα inetrnet cafe ειναι τα μονα καταστηματα που λειτουργουνε για κοινοφελεις σκοπους με ελαχιστο κερδος.
    Ενημερωθείτε πρωτα σωστα και μετα βγαλτε σχεδια διαβουλευσης.
    Δεν ειναι ολα τα πραγματα ιδια, οι διαφορες ειναι τεραστιες.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 00:51 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΟΥΒΑΣ

    Για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι ο γράφων του συγκεκριμένου άρθρου 6 απουσίαζε απ το μάθημα τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια για αυτό και στο τέλος έθεσε την ερώτηση……
    Πόσα μηχανήματα θα πρέπει να αντιστοιχούν ανά 1000 κατοίκους και ποιο πρέπει να είναι το κόστος ανά μηχάνημα;
    Τα τεχνικά παιχνίδια κύριοι κυβερνώντες έχουν ήδη γίνει απαγορευτικά και περιοριστικά των αριθμό από μόνα τους όχι μόνο ανά 1000 κατοίκους αλλά και ανά 100εκ κατοίκους!!! Ο λόγος είναι ότι είναι απλησίαστα από θέμα τιμής, πανάκριβα δηλαδή και δεν παίζουν όπως έπαιζαν πριν 30 χρόνια.
    Τα παιδιά σήμερα έχουν και στα κινητά τους παιχνίδια και στα σπίτια τους PS2, κομπιούτερ κλπ.
    Θα πει κάποιος καλά βρε παιδιά και γιατί εξακολουθούν και υπάρχουν ακόμη??? Θα απαντήσω, γιατί εμείς δεν προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τη κυβέρνηση. Υπάρχουν γιατί οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν κερδίζουν απ τα περιορισμένους κέρδους και τα τυχερά εδώ και 50 χρόνια που έχουν ρυθμίσει την αγορά τους και πετάνε και σε αυτά κάποια χρήματα μόνο και μόνο για να στολίζουν τα μαγαζιά.
    Εγώ θα πρότεινα να κάνετε μια έρευνα αγοράς πρώτα, έτσι για να δείτε και μόνοι σας πως στα τεχνικά ψυχαγωγικά και στις εταιρείες που ασχολούνται με αυτά μόνο, θα πρέπει να δώσετε ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αντί να βάλετε σήμα.
    Αν βάλετε έστω και 1€!!! σήμα στα τεχνικά θα μας κάνετε ήρωες και με πιο πολύ know how γιατί δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη δουλειά μας για να μας την πάρουν κάποιοι άλλοι.
    Αυτομάτως θα γίνουν ΟΛΑ από τεχνικά τυχερά.

    Ευχαριστώ.
    Τα σωματεία του κλάδου στη διάθεσή σας

    ΥΓ: βασικά δε πιστεύω πως είχατε και άλλη εντύπωση για τα τεχνικά.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 21:09 | Σωτήρης Μπαλιάκας

    Τα τεχνικά παιχνίδια πρέπει να αφεθούν ελευθέρα άλλαξε με σοβαρό έλενχο για να μην γίνουν τυχερά. Είναι εντελώς μα εντελώς παράλογο να ζητείται αριθμητικός περιορισμός , πουθενά στον πλανήτη ΓΗ δεν υπάρχει τέτοιο καθεστώς.
    Πολλές εταιρίες παγκοσμίως κατασκευάζουνε τεχνικά παιχνίδια που δεν μετατρέπονται σε τυχερά .Δείτε σε πολλούς πολυχώρους αυτά τα παιχνίδια και καταλάβετε επιτέλους ποια είναι τα τεχνικά παιχνίδια και ποια είναι τα τυχερά παιχνίδια.
    Τα τεχνικά παιχνίδια δεν χρειάζεται να περνάνε από διάφορες επιτροπές. Μπορεί ο κατασκευαστής τους να πιστοποιεί το παιχνίδι και να λειτουργεί ελευθέρα επαναλαμβάνω όμως κάτω από αυστηρό έλενχο.
    Η συγκεκριμένη λύση έχει προταθεί και από την ευρωπαϊκή επιτροπή .

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 20:44 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΣΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ 300 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ 2000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΩΣ 5000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΟΙΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 19:42 | ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

    Η υποχρέωσή στην καταβολή ετησίου τέλους ανά μηχάνημα, ανεξαρτήτως της οικονομικής απόδοσης αυτού, αποτελεί έναν ιδιαίτερα δαπανηρό μηχανισμό ελέγχου, ο οποίος ενδέχεται να αποβεί δυσβάσταχτος σε περιπτώσεις όπου το μηχάνημα δεν αποδίδει οικονομικά λόγω περιορισμένης χρήσης του από το κοινό.
    Η μόνη δίκαιη λύση πιστεύω είναι η τοποθέτηση Φορολογικού μηχανισμού.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 14:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΚΟΣ

    ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΙ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑΥΤΑ
    ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 100 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΣΤΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ
    ΑΝ ΔΕ ΒΑΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΥΜΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ !!
    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 60-100 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ