Άρθρο 23 – Τροποποίηση άρθρου 686 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Η παρ. 6 του άρθρου 686 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως αυτή αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 άρθρο πέμπτο παρ. 2 του ν. 4335/2015 (Α΄ 87) αντικαθίσταται ως εξής:
«Στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείο ή στο ειρηνοδικείο η πρόσθετη παρέμβαση και η ανταίτηση μπορεί να ασκηθεί και προφορικά.».

  • 5 Ιουνίου 2017, 21:11 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

    ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΥΝΑΤΑΙ Ο ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.

    ΛΑΘΟΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ 3869/2010 ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Ο ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ.

    ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Ο ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΘΑ ΕΡΗΜΟΔΙΚΑΖΕΤΑΙ.

    ΒΑΣΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΝΑ ΕΠΙΔΙΔΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΝΑΒΟΛΗΣ Ή ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΥΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΔΙΚΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΟΥ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΟΥ.Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ‘Η ΤΟΥ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ Η ΕΝΤΟΛΗ.

    ΒΑΣΙΚΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ.

  • γραμματική παρατήρηση : «μπορούν να ασκηθούν» (η παρέμβαση και η ανταίτηση) και όχι «μπορεί να ασκηθεί». Είναι πληθυντικός.

  • 1 Ιουνίου 2017, 20:43 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΝΤΟΡΗΣ

    σωστή προσθήκη, γιατί κάποιοι Πρόεδροι δεν δεχόταν την υποβολή προφορικής ανταίτησης!