Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 17:

1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 3 του Ν. 1963/1991 τροποποιείται ως εξής:
«1.Οι άδειες ιδρύσεως του φαρμακείου χορηγούνται ως εξής:
Το μήνα Ιανουάριο και Ιούνιο εκάστου έτους, οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα αναρτούν στο διαδίκτυο τις υπάρχουσες, κατά την 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και 31 Μαΐου του ίδιου έτους αντίστοιχα, κενές θέσεις φαρμακείου που θα προέρχονται, είτε από την επίσημη απογραφή του πληθυσμού του κράτους, είτε λόγω μη πλήρωσής τους κατά την διάρκεια του έτους (μέχρι 31 Δεκεμβρίου- 31 Μαΐου αντίστοιχα), είτε δημιουργήθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο (θάνατος φαρμακοποιού – παραίτηση – συνταξιοδότηση).
Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του μηνός Φεβρουαρίου και Ιουλίου αντίστοιχα, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις (μία αίτηση ανά Περιφερειακή Ενότητα), των εχόντων τα κατά το νόμο προσόντα υποψηφίων φαρμακοποιών, για τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως φαρμακείου.
Οι υποβληθείσες αιτήσεις θα κρίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα εφαρμοζομένων των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 1963/1991.
Οι φαρμακοποιοί οι οποίοι δεν τηρούν την ως άνω διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για τα επόμενα τρία (3) έτη.»

  • 11 Ιουλίου 2014, 09:21 | ΝΤΑΛΛΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΑΡΘΡΟ 17
    Η Διάταξη αυτή δεν εννοούμε τους σκοπούς που εξυπηρετεί δοθέντος ότι οι αιτήσεις των μη ακολουθούντων από το νόμο διαδικασία ουδεμία έχουν ισχύ και θα απορρίπτεται.

  • 10 Ιουλίου 2014, 14:47 | ΦΟΙΒΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ

    Θα πρέπει να διασφαλίζεται το αξιόπιστο και το αδιάβλητο των κριτηρίων επιλογής, ώστε να αποφεύγονται πελατειακές σχέσεις και κατ’ επέκταση μελλοντικά σκάνδαλα, ειδικά σε μικρά μέρη όπου η διαπροσωπική σχέση είναι έντονη

  • 10 Ιουλίου 2014, 08:41 | ΠΦΣ

    Με την παρ. 1 επαναλαμβάνεται η ήδη ψηφισθείσα ρύθμιση με τον πρόσφατο Νόμο του Υπουργείου Υγείας για τον καθορισμό δύο περιόδων ανά έτος της υποβολής αιτήσεως για άδεια ιδρύσεως.
    Σε σχέση με την ρύθμιση του Υπ. Υγείας διαφοροποιείται στο ότι:
    Α. Οι άδειες ιδρύσεως του φαρμακείου δεν χορηγούνται πια βάσει της ημερομηνίας επιδόσεως της αιτήσεως στην αρμοδία αρχή –
    Παραμένει σε ισχύ το εδάφιο 1 της παρ. 2, περί υποβολής αιτήσεως την ίδια ημέρα (συγχρόνως αιτούντες – παρ.2)
    Β. Η αίτηση δεν επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή, αλλά ηλεκτρονικά ή και από τον ίδιο τον φαρμακοποιό (βλέπε άρθρο 18 εδ. 1)
    Γ. οι φαρμακοποιοί οι οποίοι δεν τηρούν την προβλεπόμενη διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για τα επόμενα τρία (3) έτη.
    (Διάταξη ασαφής και ακατανόητη)

  • 9 Ιουλίου 2014, 14:44 | Α. Παναγιώτου

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rVeY-kKAZ34