5. Θεωρείτε ότι κάποιες αποσπάσεις, συμπεριλαμβανομένων και των προτεινόμενων, πρέπει να γίνονται κατ’ εξαίρεση; Αν ναι, ποιες είναι αυτές;

  • 3 Μαΐου 2011, 08:39 | Χαρης

    Πιστευω πως το θεμα που προεκυψε σχετικα με τους ενστολους ειναι θεμα παρεξηγησης.. Επειδη στο εισηγητικο σας αναφερετε πως δινετε στη δημοσιοτητα ενα πλαισιο κανονων και αρχων σχετικα με τις αποσπασεις-μεταθεσεις, θελω να πιστευω πως η αναφορα μονο στους στρατιωτικους ειναι για λογους «οικονομιας» μιας και δεν μιλαμε για προσχεδιο νομου αλλα απλα για πλαισιο κανονων.. Πιστευω πως στο προσχεδιο θα υπαρχει κανονικα το αρθρο 21 ως εχει.. Εννοειται πως εφοσον ισχυει ο Ν. 2946/2001 δεν μπορειτε να εξαιρεσετε οποιες κατηγοριες ενστολων θελετε εσεις διοτι θα ειναι παρανομο. Αυτο που μπορειτε να κανετε ειναι να αλλαξετε το Νομο αλλα θυμιζω οτι ο Νομος αυτος δεν ψηφιστηκε μονο για τους εκπαιδευτικους συζυγους ενστολων αλλα για ολο το δημοσιο τομεα. Θα τροποποιησετε δηλαδη το νομο για να τιμωρησετε μονο τους συζυγους εκπαιδευτικων? Εσεις εχετε πει πως ειστε «διπλα στους εκπαιδευτικους» και οχι απεναντι… Ευχαριστω

  • 2 Μαΐου 2011, 23:49 | teacher

    Καμία «κατ΄εξαίρεση» για συνδικαλιστές.
    Κατ’ εξαίρεση μόνο για έκτακτα προβλήματα υγείας ή μετάθεσης ένστολου
    και με απόλυτη διαφάνεια.

  • 2 Μαΐου 2011, 23:01 | ΤΖΕΝΗ

    ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ.

  • 2 Μαΐου 2011, 22:58 | Κωνσταντίνος Κουμουστιβίδης

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
    ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
    ΓΑΛΗΝΟΥ 108 ΔΡΑΜΑ ΤΚ 661 00 τηλ. 6977874009, 6980788184
    Email : goneispma@gmail.com, http://goneispaidiwnmeanapiria.blogspot.com/

    2/5/2011

    Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Γονέων Παιδιών με Αναπηρία συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση περί αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών προτείνουμε τα παρακάτω:
    1. Αναθεώρηση των περιπτώσεων α΄ και γ΄ της 1ης παραγράφου του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/1996 ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι σοβαρές ασθένειες ή σύνδρομα ( πχ νοητική αναπηρία 67% και άνω) που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό.
    2. Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω κατά τον διορισμό τους να τοποθετούνται αυτόματα στον τόπο διαμονής τους.
    3. Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω να προτάσσονται στις αποσπάσεις.
    4. Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στα ΣΜΕΑΕ ΚΕΔΔΥ και να ισχύει πενταετής παραμονή σε ΣΜΕΑΕ σε όποιον τοποθετείται σε αυτά.
    5. Να υπάρξει πρόβλεψη για αποσπάσεις σε αναπληρωτές γονείς παιδιών με αναπηρία 67% και άνω, καθώς και ατόμων με αναπηρία, στους τόπους που τους εξυπηρετούν.

    Με Εκτίμηση
    Για το ΔΣ του Συλλόγου
    ο Πρόεδρος η Γεν. Γραμματέας
    Κουμουστιβίδης Κωνσταντίνος Πρασιάδου Σταυρούλα

  • 2 Μαΐου 2011, 22:49 | ΠΟΣΔΕΠ (Λιτσαρδάκης Γιώργος, lits@eng.auth.gr)

    Η «ομάδα εργασίας για την επεξεργασία προτάσεων καθορισμού κριτηρίων μεταθέσεων και αποσπάσεων» που συστάθηκε το Δεκεμβριο αποτελειται απο αιρετούς, συνδικαλιστές και υπηρεσιακούς παράγοντες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης.

    Στην ομάδα εργασίας υποβλήθηκε στις 7-2-2011 απο την ΠΟΣΔΕΠ και την ΟΣΕΠ/ΤΕΙ έγγραφο (http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=475&Itemid=126), με το οποιο

    α)εξηγούσαν την ιδιαιτερότητα των εκπαιδευτικών της σχολικής εκπαίδευσης με σύζυγο πανεπιστημιακό (ο πανεπιστημιακός δεν μετακινειται και αυτό αποτελεί περιορισμό και μειονεκτημα για την συνυπηρέτηση- μονο ο ενας εκ των δυο συζυγων εκπαιδευτικών μπορεί να μετακινηθεί)

    β) ζητούσαν από την ομαδα εργασίας να ενταξει τους εκπαιδευτικούς της κατηγορίας αυτής στις περιπτώσεις των κατα προτεραιότητα αποσπάσεων (όπως ισχυε από το 2002 μεχρι περυσι, που καταργηθηκε αδικαιολόγητα)

    γ) ζητουσαν, σε καθε περίπτωση, να καταγράψει η ομάδα εργασίας στο κειμενο της την προταση αυτή, όπως το έκανε με άλλες προτάσεις των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

    Η πρόταση αυτή δεν καταγράφηκε πουθενά…

    Για το λογο αυτό, καταθέτουμε και εδώ το υπόμνημα που υποβλήθηκε από τις δύο Ομοσπονδίες (ΠΟΣΔΕΠ & ΟΣΕΠ/ΤΕΙ) στην Υπουργό στις 14-4-2011, μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της ομάδας εργασίας, με το αίτημα της ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ της δυνατότητας συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών της σχολικής εκπαίδευσης με συζύγους πανεπιστημιακούς.
    (http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=559&Itemid=118)

    Θυμίζουμε πως με το νομο 3027 δινόταν απόσπαση σε σχολική μονάδα, (στην πόλη και κατόπιν με τον Ν.3687 στο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ της έδρας του ΑΕΙ), και με βαση τη σχετική διάταξη, λιγες δεκάδες οικογένειες εκπαιδευτικών έκαναν επιλογές ζωής και σταδιοδρομίας.

    Θεωρούμε πως η δυνατότητα αυτή, που παρεχόταν με νομοθετική ρύθμιση από το 2002, υπήρξε θύμα υποβολιμιαίας και παραπλανητικής ενημέρωσης της κ.Υπουργού, η οποία κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή δήλωσε (πρακτικά 5-5-2010)»…Δεν συμφωνώ λοιπόν και αποσύρω μία ρύθμιση, η οποία λέει ότι όσοι εκπαιδευτικοί είναι παντρεμένοι με μέλη ΔΕΠ, αποσπώνται εφ’ όρου ζωής στο χώρο που διδάσκουν τα μέλη ΔΕΠ.» !!!

    Ειναι καιρός αυτή η με τραγικές συνέπειες παρεξήγηση να λυθεί και να επανέλθει, ως απόλυτα δικαιολογημένη, η ρυθμιση συνυπηρέτησης για εκπαιδευτικούς συζύγους μελών ΔΕΠ.

    Ακολουθεί το υπόμνημα ΠΟΣΔΕΠ & ΟΣΕΠ/ΤΕΙ
    Υ π ό μ ν η μ α
    Προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
    Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου,

    Το Υπουργείο Παιδείας πέρυσι με το Νόμο 3848 (άρθρο 31, παρ. 6γ) κατάργησε εσπευσμένα και ανεξήγητα την από το 2002 εφαρμοζόμενη διάταξη για συνυπηρέτηση συζύγων μελών ΔΕΠ ή ΕΠ με απόσπαση σε σχολική μονάδα της περιοχής της έδρας του ΑΕΙ (Ν.3027, άρθρο 6, παρ. 4 και Ν.3687, άρθρο 4 παρ.5 ).

    Η συγκεκριμένη κατάργηση στόχευε επιλεκτικά τους εκπαιδευτικούς με σύζυγο μέλος ΔΕΠ ή ΕΠ των ΑΕΙ, καθώς δεν θίχτηκαν παρόμοιες και πιο ισχυρές ρυθμίσεις συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών με συζύγους δικαστικούς (Ν.1756/1988, άρθρο 50, όπως ισχύει : Ν.1868/1989, άρθρο 8) και στρατιωτικούς (Ν.2946/2001, άρθρο 21).

    Επιπλέον η καταργηθείσα διάταξη δεν αντικαταστάθηκε με κάποια άλλη, δίκαιη ρύθμιση συνυπηρέτησης, παρόλο που η αναγκαιότητα της συνυπηρέτησης των εκπαιδευτικών λειτουργών δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από το Υπουργείο. Με συνέπεια τέσσερις δεκάδες ζευγάρια εκπαιδευτικών με τον ένα σύζυγο μέλος ΔΕΠ (που με βάση το νόμο 3027/2002 έχουν εδώ και χρόνια κάνει επιλογές για τη
    σταδιοδρομία τους και την οικογενειακή τους ζωή, ιδιαίτερα εκείνοι που εγκαταστάθηκαν στην περιφέρεια), να βρεθούν αναπάντεχα το περασμένο καλοκαίρι σε απελπιστική θέση.

    Το Υπουργείο φέτος επεξεργάζεται σχέδιο που αφορά τις διαδικασίες και τα κριτήρια για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε αντικατάσταση του ΠΔ50/96. Στο σχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η συνυπηρέτηση εκπαιδευτικού με σύζυγο εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ή μέλος ΔΕΠ Πανεπιστημίου ή ΕΠ ΤΕΙ, αδιακρίτως, να μοριοδοτείται με ορισμένες μονάδες.

    Όμως για τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν νοούνται διαδικασίες μετάθεσης ή απόσπασης σε τριτοβάθμια ιδρύματα άλλων περιοχών, τα οποία ούτως ή άλλως είναι περιορισμένα και σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν αντιστοιχία μεταξύ τους. Επιπρόσθετα, τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων και ΕΠ
    των ΑΤΕΙ) υποχρεούνται να διαμένουν μόνιμα στον τόπο που εδρεύει το Τμήμα στο οποίο υπηρετούν, ενώ η μη τήρηση της υποχρέωσής τους αυτής συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα (με το Ν.1268/82 στο παρελθόν και με το Ν.2530/97, άρθρο 2, παρ.2α σήμερα).

    Δηλαδή η δυνατότητα μετακίνησης για συνυπηρέτηση (με απόσπαση είτε με μετάθεση) περιορίζεται στο ένα μόνο μέλος του ζεύγους, εκείνο που υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχει νόημα μόνο προς την έδρα του τμήματος του ΑΕΙ / ΑΤΕΙ όπου υπηρετεί το άλλο μέλος.

    Αντίθετα σε ζευγάρια όπου και τα δύο μέλη είναι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχει η ευχέρεια μετακίνησης του ενός μέλους στην περιοχή όπου υπηρετεί το άλλο μέλος ή και των δύο μελών σε τρίτο μέρος, ανάλογα με το ποια επιλογή είναι πιο εφικτή, προκειμένου να ζουν μαζί με την
    οικογένειά τους στο ίδιο μέρος.

    Επομένως, η μόνη δυνατότητα για συνυπηρέτηση με πανεπιστημιακό είναι με τη μετακίνηση του εκπαιδευτικού κοντά στην έδρα του ΑΕΙ, και η προτεινόμενη μοριοδότηση δεν θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

    Είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας
    Εκπαίδευσης με συζύγους μέλη Διδακτικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας
    Εκπαίδευσης δεν αποτελούν παρόμοια περίπτωση συνυπηρέτησης με τους
    εκπαιδευτικούς εκείνους που έχουν συζύγους που υπηρετούν επίσης στην
    Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να καλύπτονται με την ίδια πρόσθετη μοριοδότηση. Αυτός είναι και ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο στο παρελθόν είχε προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς συζύγους των μελών ΔΕΠ (Ν.3027/2002).

    Εξάλλου το γεγονός πως τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μετακινούνται, φέρει τους εκπαιδευτικούς αυτούς, της σχολικής εκπαίδευσης με σύζυγο μέλος ΔΕΠ, σε δυσμενέστερη και όχι σε πλεονεκτικότερη θέση ως προς τη συνυπηρέτηση, σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους με σύζυγο
    εκπαιδευτικό της σχολικής εκπαίδευσης.

    Ομοίως, το αμετάθετο των μελών ΔΕΠ ή ΕΠ των ΑΕΙ σε καμία περίπτωση δεν φέρει σε πλεονεκτικότερη θέση τις συζύγους και τις οικογένειες τους ως προς τη συνυπηρέτηση, σε σύγκριση με τις συζύγους και τις οικογένειες των δικαστικών και των στρατιωτικών.

    Με βάση την παραπάνω ανάλυση ζητάμε τα ακόλουθα:

    Α) Στις νέες ρυθμίσεις περί αποσπάσεων, η συγκεκριμένη κατηγορία των
    εκπαιδευτικών της σχολικής εκπαίδευσης με σύζυγο μέλος ΔΕΠ ή ΕΠ των ΑΕΙ, η οποία ούτως ή άλλως είναι αριθμητικά περιορισμένη, να ενταχθεί στις περιπτώσεις των κατά προτεραιότητα / κατ’ εξαίρεση αποσπάσεων, όπως οι σύζυγοι δικαστικών και στρατιωτικών.

    Β) Να επανέλθει η σχετική διάταξη του Ν.3027 για συνυπηρέτηση συζύγων πανεπιστημιακών. Ειδικότερα, για τη δίκαιη αντιμετώπιση του ειδικού και ιδιαίτερου αυτού προβλήματος συνυπηρέτησης, σύμφωνα με τις αρχές της ισονομίας και τις διατάξεις του Συντάγματος περί προστασίας της οικογένειας, στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και δια Βίου Μάθησης, πρέπει να προστεθεί διάταξη με την οποία θα προβλέπεται, για όλους τους συζύγους πανεπιστημιακών, που είναι τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ΟΤΑ,
    α) δυνατότητα μετάθεσης στην περιοχή που έχει έδρα το ανώτατο ίδρυμα,παρόμοια με τη διάταξη του Νόμου 1756/1988, άρθρο 50 όπως ισχύει για τους δικαστικούς λειτουργούς
    β) σε περίπτωση που δεν υπάρχει κενή θέση, κατά προτεραιότητα
    απόσπαση, παρόμοια με τη διάταξη του Νόμου 2946/2001, άρθρο 21) όπως
    ισχύει για τους στρατιωτικούς.
    (υπογραφές)

  • 2 Μαΐου 2011, 22:38 | Ταμ.Τ.

    Να αποσπώνται κατ’εξαίρεση εκπαιδευτικοί που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ή προστατευόμενο μέλος τους προβλήματα υγείας, τα οποία θα πρέπει να καθοριστούν από το υπουργείο.

  • 2 Μαΐου 2011, 21:46 | Γιωργος Π.

    Η πολιτεία κατ’ αρχάς πρέπει να καθορίσει τι εξυπηρετούν οι κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις/μεταθέσεις (π.χ. προστασία κάποιου σημαντικού για την κοινωνία αγαθού) και στην συνέχεια στα πλαίσια της ισονομίας των πολιτών (όπως επιβάλει το σύνταγμα) να νομοθετήσει ίσα προς όσους τελούν υπό τις ίδιες συνθήκες και όχι επιλεκτικά προκαλώντας ανισότητες.
    Κατά γενική ομολογία, η οικογένεια με παιδιά πρέπει να προστατευθεί, όπως επίσης και οι πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες. Επίσης οι σύζυγοι δημοσίων υπαλλήλων που δεν μπορούν λόγω της θέσης τους μετατεθούν, είναι λογικό να έχουν δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης απόσπασης. Στην κατηγορία αυτή εκτός από τους δικαστικούς και τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων πρέπει να προστεθούν και τα μελή ΔΕΠ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που αδικαιολόγητα και άδικα έχουν πρόσφατα αποκλεισθεί. Εφόσον οι εξαιρέσεις αυτές αποδειχθούν πολυπληθείς μπορούν να ισχύουν μόνο για όσους έχουν οικογένειες με παιδιά.
    Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ σωστές τις κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις για συνδικαλιστές, αιρετούς δημοτικούς, νομαρχιακούς συμβούλους κλπ. Αρκετά με τα πολιτικά κριτήρια που ούτως ή άλλως κυριαρχούν!

  • Εφόσον προβλέπεται η κατ’ εξαίρεση απόσπαση άλλων κατηγοριών, όπως συζύγων δικαστικών λειτουργών θεωρούμε καθόλα δίκαιο να προβλέπεται και η κατ’ εξαίρεση απόσπαση των εκπαιδευτικών που έχουν οι ίδιοι αναπηρία ή χρόνια πάθηση και εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά ή συζύγους με βαριά αναπηρία σε περιοχή που αποδεδειγμένα υπάρχει εξειδικευμένο Κέντρο Υγείας ή Αποκατάστασης για την αποκατάσταση /παρακολούθηση της αναπηρίας ή τη χρόνιας πάθησή τους.

    Ως προς το θέμα των γνωματεύσεων Υγειονομικών Επιτροπών, σωστά προβλέπεται γνωμάτευση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας υγειονομικής επιτροπής που εκδίδεται βάσει του Ενιαίου Κανονισμού Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως ισχύει κάθε φορά βάσει του άρθρου 7 του ν. 3863/2010. Επειδή όμως το νέο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας δεν έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία, θα πρέπει να προβλεφθεί εναλλακτική λύση για το επόμενο έτος. Παραδείγματος χάρη, ίσως θα πρέπει να προβλεφθεί η ισχύς γνωματεύσεων που εκδίδονται από τις επιτροπές του Ι.Κ.Α. για τον ν. 2643/98, έως ότου λειτουργήσει με εύρυθμο τρόπο το ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας όπως αυτό προβλέπεται με το άρθρο 6 και το άρθρο 7 του ν. 3863/2010.

  • 2 Μαΐου 2011, 08:02 | ΦΑΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Αγαπητή κα. Υπουργέ,

    Όχι, δεν συμφωνώ με αυτή την πολιτική. Όλοι οι Έλληνες έχουν ίσα δικαιώματα απέναντι στο κράτος και στον νόμο. Ωστόσο, οι τελευταίες κυβερνήσεις είχαν ψηφίσει κατά το περελθόν διατάξεις όπως αυτή που προέβλεπε την αυτόματη απόσπαση συζύγων μελών ΔΕΠ στην έδρα του Πανεπιστημίου που αυτά υπηρετούν. Έτσι, ένας αριθμός οικογενειών έχτισαν τη ζωή τους πάνω σε αυτή τη διάταξη. Δημιούργησαν οικογένεια και πορεύτηκαν αναλόγως. Και μιλάμε για πολύ λίγες οικογένειες (δεν υπολογίζονται πάνω από 100). Όταν λοιπόν αυτοί οι εκπαιδευτικοί αποδέχτηκαν τον διορισμό τους, το έκαναν με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη μετακομίζοντας στην έδρα του Πανεπιστημίου τους. Και το έκαναν αυτό διότι δεν ήθελαν να γίνουν «αλεξιπτωτιστές» καθηγητές, δηλαδή να διαμένουν στην ουσία σε κάποια μεγάλη πόλη της χώρας και να μετακινούνται 1-2 ημέρες/εβδομάδα για να καλύψουν τις τυπικές τους υποχρεώσεις. Πιστεύω λοιπόν για όσους ξεκίνησαν να εργάζονται υπό αυτό καθεστώς να συνεχίσουν διότι εκτός του ότι είναι πολύ λίγοι, το κράτος είναι αυτό που τους έδωσε πρώτο το συγκεκριμένο δικαίωμα . Γι’ αυτό το λόγο προτείνω:

    1. Να διατηρηθεί στο νόμο η συγκεκριμένη διάταξη για όσα μέλη ΔΕΠ διορίστηκαν και έκαναν χρήση αυτής της διάταξης μέχρι το 2010 που αυτή αποσύρθηκε και να μην ισχύει για όσα μέλη ΔΕΠ διόρίστηκαν μετά το 2010 (διότι δορίστηκαν γνωρίζοντας ότι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα). Έτσι ικανοποιείται η ισονομία των πολιτών και δεν διαλύουμε οικογένειες οι οποίες βασίστηκαν σε παλαιότερα νομοθετήματα του κράτους. Άλλωστε όλοι οι νόμοι έχουν μεταβατικές διατάξεις.

    2. Να εξεταστεί κάθε περίπτωση ξεχωριστά από εδώ και πέρα. Δηλαδή, Πανεπιστήμια που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιοχές (ακριτικές) όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στα μέλη αυτών των Πανεπιστημιών πρέπει να δοθεί μία τέτοια δυνατότητα αφού έχουν ανάγκη προσέλκυσης ικανών μελών ΔΕΠ με διάθεση να μείνουν στις συγκεκριμένες περιοχές (είτε μοριοδοτώντας τους/τις συζύγους με πάνω από 20 μόρια είτε δίνοντάς τους τη δυνατότητα απόσπασης). Επίσης, πρέπει να εξετάζεται αν οι ενδιαφερόμενοι κατάγονται από τον τόπο απόσπασης. Για παράδειγμα, πρέπει να ανταμοίβουμε τους εκπαιδευτικούς που αν και έχουν τις προϋποθέσεις να μείνουν σε μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις (π.χ. Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) ή κατάγονται από αυτές, αυτοί θέλουν να μετακινηθούν στην περιφέρεια. Αν βέβαια πιστεύουμε στην αποκέντρωση. Ναι υπάρχουν και τέτοιοι πολίτες. Που αφήνουν το σπίτι τους στις μεγάλες πόλεις για να μετακομίσουν στο ενοίκιο στην επαρχία.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να βοήθησα λίγο στην προσπάθειά σας.

  • 1 Μαΐου 2011, 15:44 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ Κ.

    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ !!!
    ΣΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 2,5 ΜΟΡΙΑ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ 1!!!
    ΕΤΣΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10-12-13),ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ(40-45)ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΑ ΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ.
    ΠΧ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ 9 ΕΤΗ-ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ 1 ΠΑΙΔΙ
    ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ-12 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΦΟΥ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ!!!
    ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΔΙΚΟ!!!

  • 1 Μαΐου 2011, 07:43 | chadji

    Εφόσον προβλέπεται η κατ’ εξαίρεση απόσπαση συζύγων δικαστικών λειτουργών αποτελεί μεροληπτική μεταχείριση η αφαίρεση από τις κατ΄ εξαίρεση αποσπάσεις των συζύγων μελών ΔΕΠ ΑΕΙ ή ΕΠ ΤΕΙ.

    Τα λειτουργικά κενά της διοίκησης καλό είναι να συμπληρωθούν με μετατάξεις αντί με αποσπάσεις. Αν ισχύσει η θέση όλοι οι υπάλληλοι του Κράτους να ανήκουν στον ίδιο εργοδότη και να μπορεί να τοποθετούνται σε διάφορες θέσεις ανάλογα με τις ανάγκες του Κράτους, πρέπει να θωρακιστούν οι εκπαιδευτικοί σαν ειδική κατηγορία υπαλλήλων. Φυσικά μόνο για αυτούς που κάνουν μάθημα.

    Να υπάρξει σχετικό όριο ανώτατου χρόνου αποσπάσεων οποιουδήποτε τύπου.

  • 1 Μαΐου 2011, 03:33 | BM

    α)Αναπηρία αιτούντος
    β)αναπηρίες και πολύ σοβαρά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας παιδιών, συζύγων
    γ)Λόγοι υγείας των ίδιων ή τέκνων
    δ)πολύτεκνοι
    ε)στρατιωτικοί λόγω συχνής μετάθεσης τους από τόπο σε τόπο.

  • 30 Απριλίου 2011, 22:15 | eirini

    Θα ήταν πιο δίκαιο το σύστημα των αποσπάσεων εάν σε αυτό συμπεριληφθούν οι νεοδιόριστοι.Τα προβλήματά τους είναι εξίσου σημάντικά.

  • 30 Απριλίου 2011, 22:12 | eirini

    Θα ήταν δίκαιο το σύστημα των αποσπάσεων εάν σε αυτό συμπεριληφθούν οι <>. Τα προβλήματά τους είναι εξίσου σημαντικά.

  • 1) ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΧΩΡΙΑ..
    2) ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
    3) ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (π.χ. Ξαφνικός Θάνατος Συζύγου ή Τέκνου, Έκτακτα Σοβαρά Θέματα Υγείας Συζύγου-Παιδιού)
    4) ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

  • 30 Απριλίου 2011, 00:44 | Γιώργος Λ

    Με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού και θέλοντας να αναδείξω τη μάχιμη συμπεριφορά μας στην τάξη,έχοντας παράλληλα και την »ταμπέλα» της ειδικής κατηγορίας, θα πρότεινα αφ΄ενός και άλλες ασθένειες ανίατες και πιστοποιημένες απο δημόσιες επιτροπές του δημοσίου να συμπεριληφθούν στις εξ’ ονόματος ειδικές κατηγορίες, από την άλλη όμως να υπάρχει η δυνατότητα των συναδέλφων αυτών δυνατότητας αίτησης μετάθεσης από τον πρώτο χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σημαντικά ζητήματα οικογενειακά και προσωπικά.
    Ας λάβουμε υπόψιν με τις παρούσες ΕΚΤΑΚΤΕΣ συνθήκες τα 1100 περίπου ευρώ για το νεοδιόριστο 200 και παραπάνω χιλιόμετρα απο τον τόπο κατοικίας του, με οικογένεια και παιδιά παράλληλα να μεγαλώσει,πρέπει να κάνει τους ιθύνοντες περισσότερο ευαίσθητους και ευέλικτους σε ότι έκτακτο και πραγματικό.
    Εξάλλου είναι η ίδια πολιτική ηγεσία που έκανε το πρώτο μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για το διορισμό μας,και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό
    και εύχομαι νακαλυφθούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στους πίνακες των ειδικών κατηγοριών.
    Ας κάνεικαι το μικρότερο παίρνοντας την πρωτοβουλία να φέρει άμεσα τους νεοδιοριζόμενους με αναπηρία 67% με ανίατη και μόνιμη απο Α΄θμια Υ.Ε απόφαση στον τόπο κατοικίας τους σαν ΜΑΧΙΜΟΥΣ εκπαιδευτικούς στις τάξεις των σχολικών μονάδων σε οργανικά ή λειτουργικά κενά.
    Είμαστε λίγοι αλλά με δυνατή ψυχή!
    Χριστός Ανέστη!

  • 29 Απριλίου 2011, 11:40 | maria

    1) Όσοι εκ/κοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας οι ίδιοι ή τα παιδιά τους, πρέπει να παίρνουν απόσπαση κατευθείαν, χωρίς μοριοδότηση

    2) Οι σύζυγοι μελών ΔΕΠ δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται απλά στο πλάισιο της συνηπηρέτησης, αφού δεν μπορούν να μετατεθούν ούτε να αποσπαστούν οι σύζυγοί που είναι μέλη ΔΕΠ, και το να μείνει ενωμένη η οικογένειά τους, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόσπαση του συζύγου που εργάζεται στη Δ/θμια.

  • ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

    Συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση περί αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών υποβάλλουμε τις παρακάτω προτάσεις;

    ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

    1) Να μην ισχύει η τριετία παραμονής στην θέση διορισμού, για τρίτεκνους και πολύτεκνους εκπαιδευτικούς να παραμείνει σε ισχύ ο παλιός νόμος που προέβλεπε ένα έτος.

    2) οι Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που πριν τον διορισμό τους είχαν υπηρετήσει τουλάχιστον για δυο (2) διδακτικά έτη ως αναπληρωτές σε παραμεθόριες περιοχές να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετάθεση χωρίς υποχρέωση υπηρέτησης της θέσης διορισμού.

    3) ο χρόνος υπηρέτησης της δεύτερης (μετά την μετάθεση) θέσης να μειωθεί για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους από δυο σε ένα έτος.

    4) Να αυξηθεί αισθητά η μοριοδότηση των παιδιών και της συνυπηρέτησης ,σε επίπεδο νομού και όχι μόνο Δήμου

    ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

    Για Τρίτεκνους και πολύτεκνους, να παραμείνει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς χωρίς περιορισμούς.

    Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν ζητούν μεταθέσεις και αποσπάσεις απλώς για να παραμείνουν στο σπίτι τους αλλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

    Στο νόμο περί μνημονίου η εκπαίδευση εξαιρείται από έκτακτα μέτρα , γιατί η Κυβέρνηση δεν τηρεί όσα η ίδια ενoμοθέτησε;

    Εξάντλησε η κυβέρνηση όλα τα άλλα μέτρα (πάταξη φοροδιαφυγής) ή πατάσσει τους ασθενέστερους;
    Ελπίζουμε να μην είναι και αυτή η διαβούλευση για το “θεαθήναι”

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • 28 Απριλίου 2011, 21:15 | ΜΑΡΙΑ

    Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταργηθεί ο 2946/2001. Έλεος, οι οικογένειές μας κάθε δύο χρόνια περιπλανώνται στην Ελλάδα, μη μας δυσκολεύετε και τις αποσπάσεις!

  • 28 Απριλίου 2011, 12:00 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΜΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΠΗΡΑ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ο 78ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΣΥΝ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΑ.
    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ.ΓΙΑΤΙ;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 28 Απριλίου 2011, 11:38 | Ηλίας T.

    Προτάσεις για επιπλέον μοριοδότηση τριτέκνων και πολυτέκνων δημιουργούν στρεβλώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και καταστρατηγούν την συνταγματική αρχή της ισότητας των Ελλήνων πολιτών.
    Τρίτεκνε και πολύτεκνε από τη στιγμή που διορίστηκες ξέρεις ότι θα γυρίσεις διάφορα μέρη και θα μαζέψεις μόρια… ότι ισχύει για όλους θα ισχύσει και για σένα… αλλιώς αν δε σου αρέσει κάνε άλλη δουλειά και μην γίνεσαι καθηγητής.
    Δεν μπορεί το Κράτος δικαίου να κάνει κοινωνική πολιτική σε βάρος ορισμένων συναδέλφων, εξαιρώντας ορισμένες κατηγορίες πολιτών.
    Μέχρι πρότεινος διορίζονταν πολύτεκνοι κατ’εξαίρεση χωρίς ΑΣΕΠ και εκτός 40%. Δεν πήγαιναν πουθενά και επέλεγαν σχολείο στον τόπο διορισμού τους, την ίδια στιγμή που συνάδελφοι γυρνούσαν επί έτη σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
    Σε ποιο σοβαρό κράτος της Ευρώπης γίνεται κοινωνική πολιτική σε βάρος ορισμένων κοινωνικών ομάδων? Εκεί η κοινωνική πολιτική δεν γίνεται με διορισμούς στα σχολεία και επιπλέον μοριοδοτήσεις.
    Αν θέλετε να βοηθήσετε αγαπητοί κυβερνώντες τις παραπάνω κατηγορίες βρείτε άλλους τρόπους κοινωνικής πολιτικής. Μην αδικείτε συναδέλφους που μόχθησαν να διοριστούν με ΑΣΕΠ και επί έτη περιφέρονται σε όλη την Ελλάδα.
    Δεν μπορεί ο πολύτεκνος στο σχολείο να τρώει τις οργανικές συναδέλφων, να μην θέλει κενά στο πρόγραμμα και να μην θέλει να κάνει εφημερίες….

  • 28 Απριλίου 2011, 11:37 | Π.Σ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΝΒΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ????ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ….

  • 28 Απριλίου 2011, 10:16 | niki

    θεωρώ οτι οι λόγοι υγείας – αναπηρία του ιδίου εκπ/κου ή του παιδιού του 67% και ανω θα πρεπει να γινοναι κατ’ εξαιρεση στις αποσπάσεις – μεταθέσεις εφόσον υπαρχει γνωμοδότηση υγειονομικής επιτροπής Δημοσίου .

  • 28 Απριλίου 2011, 09:59 | Σωτήρης

    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Βέβαια τα μόρια συνολικής υπηρεσίας είναι πολύ λίγα, ενώ τα μόρια συνυπηρέτησης πάρα πολλά. Δείτε τη σύγκριση παρακάτω:
    παντρεμμένος, χωρίς παιδί, με 3 έτη υπηρεσίας και συνυπηρέτηση: 17 μόρια.
    παντρεμμένος, χωρίς παιδί, με 12 έτη υπηρεσίας, χωρίς συνυπηρέτηση: 16 μόρια.
    Πολλοί έχουν χάσει τη δυνατότητα συνυπηρέτησης εξαιτίας απόλυσης της/του συζύγου λόγω κρίσης. Ας μη τους τιμωρήσουμε περισσότερο.

    Επίσης διαφωνώ κάθετα με τις κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις πλην των προτεινομένων, διότι θα τείνουν να γίνουν ο κανόνας.

  • 27 Απριλίου 2011, 22:53 | ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ

    Παρακαλώ πολύ να λάβετε υπόψη το Υπόμνημα των Ομοσπονδιών ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ/ΤΕΙ προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την επαναφορά της κατ’εξαίρεση απόσπασης για την συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών της σχολικής εκπαίδευσης με συζύγους πανεπιστημιακούς.
    Τα επιχειρήματα είναι πολύ ισχυρά. Για τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕΠ/ΕΠ), δεν νοούνται διαδικασίες μετάθεσης ή απόσπασης σε τριτοβάθμια ιδρύματα άλλων περιοχών, τα οποία ούτως ή άλλως είναι περιορισμένα και σε ελάχιστες περιπτώσεις έχουν αντιστοιχία μεταξύ τους. Επιπρόσθετα, τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων και ΕΠτων ΑΤΕΙ) υποχρεούνται να διαμένουν μόνιμα στον τόπο που εδρεύει το Τμήμα στο οποίο υπηρετούν, ενώ η μη τήρηση της υποχρέωσής τους αυτής συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα (με το Ν.1268/82 στο παρελθόν και με το Ν.2530/97, άρθρο 2, παρ.2α σήμερα).
    Δηλαδή η δυνατότητα μετακίνησης για συνυπηρέτηση (με απόσπαση είτε με
    μετάθεση) περιορίζεται στο ένα μόνο μέλος του ζεύγους, εκείνο που υπηρετεί στηνπρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχει νόημα μόνο προς την έδρατου τμήματος του ΑΕΙ / ΑΤΕΙ όπου υπηρετεί το άλλο μέλος.
    Παρακαλώ πολύ για λόγους τήρησης του Συντάγματος (προστασία της οικογένειας),
    Α) Στις νέες ρυθμίσεις περί αποσπάσεων, η συγκεκριμένη κατηγορία των
    εκπαιδευτικών της σχολικής εκπαίδευσης με σύζυγο μέλος ΔΕΠ ή ΕΠ των ΑΕΙ, ηοποία ούτως ή άλλως είναι αριθμητικά περιορισμένη, να ενταχθεί στις περιπτώσεις των κατά προτεραιότητα / κατ’ εξαίρεση αποσπάσεων, όπως οι σύζυγοι δικαστικών και στρατιωτικών.
    Β) Να επανέλθει η σχετική διάταξη του Ν.3027 για συνυπηρέτηση συζύγων
    πανεπιστημιακών.
    Γ) Η συνυπηρέτηση να αφορά ΜΟΝΟ αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ για να μην χάνονται εκπαιδευτικοί σε γραφεία!
    ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ

  • 27 Απριλίου 2011, 20:04 | kostantina

    καλο θα ηταν αφου προηγουνται στις αποσπασεις οι συζυγοι των σωματων ασφαλειας να τοποθετουνται με σειρα αποσπασης και στα σχολεια της περιοχης τους και οχι να καλυπτονται οι θεσεις απο αποσπασμενους που επονται στη σειρα για να μην να τιμωρουνται οι συναδελφοι με διωγμο απο τις αιθουσες διδασκαλιας οπου ανηκουν και να μην καταλήγουν να χρησιμοποιούνται για γρμματειακη υποστηρηξη

  • 27 Απριλίου 2011, 15:32 | k

    O N.2986/2001 ANAFEREI KAI TA SOMATA ASFALIAS STIS KAT; EJERESH METAUESEIS.PARAKALO OPOS SYMPERILAVETE KAI AYTA STO NEO NOMO GIA TIS ASPOSPASEIS.EIMAI SYZYGOS LIMENIKOU O OPOIOS EXEI PAREI 7 METAUESEIS SE 18 XRONIA YPHRESIAS.LABETE TO SOBARA YPOCH SAS ALLIVS UA DHMIOYRGISETE POLLA PROBLHMATA SE OLES TIS OIKOGENEIS POY YPARXOYN YPHRETOYNTES STA SOMATA ASFALIAS

  • 27 Απριλίου 2011, 01:10 | Γκούτζιος. Πέτρος

    Ναι είναι ένα θετικό βήμα. Όμως χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις. Για παράδειγμα, θα ήταν πιο δίκαιο το σύστημα των μεταθέσεων εάν σε αυτό συμπεριληφθούν οι διατάξεις του Ν. 2946/2001 για τους εκπαιδευτικούς, συζύγους σωμάτων ασφαλείας, διότι εμείς οι αστυνομικοί όταν παίρνουμε βαθμολογική προαγωγή, παίρνουμε νέα τοποθέτηση σε άλλη πόλη ( όπου υπάρχει κενή θέση) χωρίς να το επιδιώκουμε.

  • 26 Απριλίου 2011, 23:51 | ANASTASIS

    ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΗΣΗΣ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ………….
    ΑΙΡΕΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
    ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ………
    ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
    ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

  • Μέχρι και το 2010, η κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις περιλάμβαναν και τους/τις εκπαιδευτικούς συζύγους του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Α.Ε.Ι. προς το νομό στον οποίο έχει έδρα το εκάστοτε Α.Ε.Ι. Η διάταξη αυτή καταργήθηκε.

    Με δεδομένο το αμετάθετο των μελών Δ.Ε.Π. των ελληνικών Α.Ε.Ι., η κατ’ εξαίρεση απόσπαση στην παραπάνω περίπτωση κρίνεται ως βασική συνιστώσα του προγραμματισμού των οικογενειών των υπηρετούντων μελών ΔΕΠ, ειδικά στα Πανεπιστήμια της Περιφέρειας και κατά την γνώμη μου θα πρέπει να περιληφθεί στα κριτήρια. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα κατ’ εξαίρεση μετάθεσης των εκπαιδευτικών – συζύγων υπηρετούντων μελών Δ.Ε.Π., εφόσον η έδρα του εκάστοτε ΑΕΙ είναι στην Περιφέρεια.