Άρθρο 01 – Αντικατάσταση του άρθρου 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

Το άρθρο 1Α του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας αντικαθίσταται ως εξής:

«Με δήλωση και αίτηση, λόγω γέννησης και φοίτησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα»

Άρθρο 1Α

1. Τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) της εγγραφής του στην Α’ τάξη ελληνικού σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και της συνέχισης παρακολούθησης αυτού κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης – αίτησης της παραγράφου 4.

β) της προηγούμενης συνεχούς νόμιμης διαμονής του ενός εκ των γονέων του επί πέντε τουλάχιστον έτη πριν από τη γέννησή του.

Αν το τέκνο γεννήθηκε πριν τη συμπλήρωση της ως άνω πενταετούς διαμονής, το δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας θεμελιώνεται με την συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.

γ) της νόμιμης διαμονής των γονέων του και της κατοχής από έναν τουλάχιστον εξ αυτών ενός εκ των κατωτέρω τίτλων διαμονής κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης – αίτησης της παραγράφου 4:

γα) άδειας επί μακρόν διαμένοντος, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του π.δ. 150/2006 (160 Α΄) ή άδεια διαμονής επί μακρόν διαμένοντος σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 40 του ν. 3731/2008 (26 Α΄) ή άδεια διαμονής που προβλέπεται στο άρθρο 89 του ν. 4251/2014 (80 Α΄), όπως ισχύει,

γβ) άδειας διαμονής αόριστης διάρκειας ή δεκαετούς διάρκειας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2910/2001 (91Α΄), της παραγράφου 2 του άρθρου 91 του ν. 3386/2005 (212 Α΄), της παραγράφου 1 του άρθρου 39 του ν.3731/2008 (263 Α΄) και του άρθρου 138 του ν. 4251/2014 (80 Α΄), όπως ισχύουν.

γγ) εγγράφου πιστοποίησης μόνιμης διαμονής πολίτη της Ε.Ε. με βάση τις διατάξεις του π.δ. 106/2007 (135 Α΄),

γδ) τίτλου διαμονής αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα ή καθεστώς επικουρικής προστασίας σύμφωνα με τις διατάξεις των προεδρικών διαταγμάτων 61/1999 (63Α΄), 96/2008 (152Α΄), 114/2010 (195 Α΄) και 113/2013 (146 Α΄) όπως ισχύουν ή τίτλο διαμονής ανιθαγενούς,

γε) ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς (Ε.Δ.Τ.Ο.) συνοδευόμενο από ισχύουσα  άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (Α.Δ.Ε.Τ.) ή άλλον τίτλο νόμιμης διαμονής ομογενούς,  

γστ) άδειας διαμονής δεύτερης γενιάς σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 108 του ν. 4251/2014 (80 Α΄),

γζ) δελτίου μόνιμης διαμονής μέλους οικογένειας Έλληνα ή πολίτη της Ε.Ε.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορεί να τροποποιούνται, αντικαθίστανται ή καταργούνται οι τίτλοι οριστικής διαμονής που αναφέρονται ανωτέρω και να προστίθενται νέοι τίτλοι νόμιμης διαμονής.

2. Ανήλικος αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας λόγω φοίτησης σε ελληνικό σχολείο, εφόσον έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση είτε εννέα τάξεων είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η φοίτηση στο νηπιαγωγείο δεν προσμετράται. Η επιτυχής ολοκλήρωση της απαιτούμενης φοίτησης αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση της αρμόδιας αρχής.

3.  Αλλοδαπός που κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτος Τμήματος ή Σχολής ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ θεμελιώνει δικαίωμα κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας εφόσον διαθέτει απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα. Η δήλωση-αίτηση της παραγράφου 4α υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών ετών από την ημερομηνία αποφοίτησης από Τμήμα ή Σχολή ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

4. α. Για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας υποβάλλεται όσον αφορά στο δικαίωμα που θεμελιώνεται κατ΄ εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου κοινή δήλωση-αίτηση από τους γονείς του τέκνου και όσον αφορά στο δικαίωμα που θεμελιώνεται κατ΄ εφαρμογή των παραγράφων 2 και 3 σχετική δήλωση-αίτηση από τον ίδιο τον αλλοδαπό.

Η δήλωση-αίτηση κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία υπάγεται διοικητικά ο δήμος της διαμονής του/των αιτούντα/ων.

β. Τη δήλωση-αίτηση της προηγούμενης παραγράφου του παρόντος άρθρου  υποβάλλει στην περίπτωση τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας ή τέκνου δικαιούχου διεθνούς προστασίας (αναγνωρισμένου πρόσφυγα, προσώπου που έχει υπαχθεί σε καθεστώς επικουρικής προστασίας ή ανιθαγενούς), ο  εναπομείνας γονέας ή αυτός στον οποίο έχει ανατεθεί η επιμέλεια του ανηλίκου, εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπο του οι λοιπές σχετικές προϋποθέσεις. Σε περιπτώσεις ασυνόδευτων ανηλίκων τη δήλωση-αίτηση υποβάλλει ο επίτροπος ή ο εκπρόσωπος του ανηλίκου που έχει νόμιμα ορισθεί.

5. α. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εντός έξι μηνών από την υποβολή της δήλωσης-αίτησης των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου, με απόφασή του, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντέλλεται τον οικείο δήμο να εγγράψει τον ανήλικο αλλοδαπό, στο δημοτολόγιο του. Η ελληνική ιθαγένεια αποκτάται από την δημοσίευση της σχετικής περίληψης.

β. Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εντός ενός έτους από την υποβολή της δήλωσης-αίτησης της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου, με απόφασή του, περίληψη της οποίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εντέλλεται τον οικείο δήμο να εγγράψει τον ενήλικο αλλοδαπό, στο δημοτολόγιο του. Η ελληνική ιθαγένεια αποκτάται από την δημοσίευση της σχετικής περίληψης.

Η αίτηση απορρίπτεται αν συντρέχει ποινικό κώλυμα, κατά την περίπτωση β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 5 ή λόγοι δημόσιας ή εθνικής ασφάλειας κατά το άρθρο 5Β. Η διερεύνηση της συνδρομής των αρνητικών προϋποθέσεων του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται με ανάλογη εφαρμογή της προβλεπόμενης στην παράγραφο 2 του άρθρου 7 διαδικασίας και εντός προθεσμίας έξι μηνών. Η σχετική διαδικασία και προθεσμίες αναστέλλονται σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 31.

6. α. Στην περίπτωση που η δήλωση-αίτηση κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας, που προβλέπεται κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου, δεν υποβλήθηκε από κοινού από τους γονείς ή από τον ανήλικο αλλοδαπό, αντίστοιχα, ο αλλοδαπός που εξακολουθεί να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα υποβάλλει τη σχετική δήλωση-αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία υπάγεται διοικητικά ο δήμος της διαμονής του, μέχρι τη συμπλήρωση του 21ου έτους της ηλικίας του.

β. Στην περίπτωση που η κτήση ιθαγένειας λόγω φοίτησης, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, θεμελιώνεται χρονικά μετά την ενηλικίωση του τέκνου και μέχρι την ηλικία των 23 ετών, ο ενήλικος  αλλοδαπός που εξακολουθεί να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα υποβάλλει τη σχετική δήλωση-αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία υπάγεται διοικητικά ο δήμος της διαμονής του, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών ετών από την ημερομηνία συμπλήρωσης εννέα τάξεων ελληνικού σχολείου ή των έξι τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

γ. Στις ανωτέρω περιπτώσεις ακολουθείται αναλογικά η διαδικασία των διατάξεων της παραγράφου 5β του παρόντος άρθρου. Η ελληνική ιθαγένεια αποκτάται και στις περιπτώσεις αυτές από την ημερομηνία δημοσίευσης της περίληψης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

7. Το τέκνο αλλοδαπού, ο οποίος αποκτά την ελληνική ιθαγένεια κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, καθίσταται Έλληνας χωρίς άλλη διατύπωση, αν κατά την ημερομηνία κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από τον γονέα του είναι ανήλικο και άγαμο.

8. Δεν συνιστούν κατά την έννοια του παρόντος άρθρου τίτλο νόμιμης διαμονής δελτία, βεβαιώσεις υποβολής δικαιολογητικών ή άλλα έγγραφα που επιτρέπουν την προσωρινή διαμονή του κατόχου τους μέχρι την κρίση του αιτήματός του από την αρμόδια διοικητική ή δικαστική αρχή ή την ολοκλήρωση της εκκρεμούς διοικητικής διαδικασίας.

9. Τα στοιχεία ταυτότητας του αιτούντος ενήλικου αλλοδαπού ή του ανήλικου αλλοδαπού, καθώς και η ύπαρξη της συγγενικής σχέσης του ανήλικου για τον οποίο υποβάλλεται δήλωση – αίτηση κτήσης ιθαγένειας με τους γονείς του, αποδεικνύονται από ληξιαρχική πράξη γέννησης της ημεδαπής, είτε από πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο πιστοποίησης του ληξιαρχικού συμβάντος της γέννησής του, που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές του κράτους προέλευσής του και από τα σχετικά δικαιολογητικά που πιστοποιούν τη συγγενική σχέση.

Αν ο αλλοδαπός είναι δικαιούχος διεθνούς προστασίας ως πολιτικός πρόσφυγας ή έχει υπαχθεί σε καθεστώς επικουρικής προστασίας ή είναι ανιθαγενής και αδυνατεί να προσκομίσει πιστοποιητικό γέννησής του, αρκεί η πράξη αναγνώρισής του ως πολιτικού πρόσφυγα, υπαγωγής του στο καθεστώς επικουρικής προστασίας ή το οικείο δελτίο ανιθαγενούς αντίστοιχα.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορεί να προστίθενται, καταργούνται ή τροποποιούνται τα αναγκαία έγγραφα για την υποβολή των δηλώσεων – αιτήσεων κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας του παρόντος άρθρου

10. Εφόσον ο αιτών είναι ενήλικος δύναται με υπεύθυνη δήλωση  που συνοδεύει τη σχετική αίτηση-δήλωση να προβεί  σε εξελληνισμό των ονοματεπωνυμικών του στοιχείων.

11. Για την υποβολή των προβλεπόμενων στο παρόν άρθρο δηλώσεων-αιτήσεων κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας καταβάλλεται παράβολο ύψους 100 ευρώ».

  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

    Η άποψη του Ινστιτούτου είναι ότι το νομοσχέδιο στην παρούσα μορφή του παράλογο αλλά και ότι επιβάλλει καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ των Ελλήνων μέσω της ισλαμοποίησης της χώρας. Οδηγεί ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ στην κατάργηση της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης και δημοκρατίας στην Χώρα μας. Διότι:

    (α) Η ιδιότητα του “έλληνα ιθαγενή” πρέπει να δίδεται σε αλλοδαπούς μόνον όταν πληρούν προϋποθέσεις. Διότι ο ιθαγενής (indigenous στην Αγγλική, βλ. σχ. Διακήρυξη του ΟΗΕ), έχει σαφή και διακριτά χαρακτηριστικά όπως γλώσσα, πολιτισμό, ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, ιστορική συνέχεια στο πέρασμα των αιώνων και άρρηκτη σχέση με τον ιδιαίτερο γεωγραφικό χώρο που ονομάζει πατρίδα του.

    (β) Η ιδιότητα του “έλληνα ιθαγενή” πρέπει να δίδεται μόνον σε αλλοδαπούς των θρησκειών που δεν αρνούνται επισήμως, μέσω των διακηρύξεων της θρησκείας τους: το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ (οι Τζιχαντιστές, καταργούν τους πολιτισμένους νόμους και τη δικαστική εξουσία, επιβάλλουν τη Σαρία και σφάζουν στο «γόνατο»), τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ θεσμούς των Ελλήνων, την ΙΣΟΤΗΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πολιτών, την ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ των Ελλήνων, την έλλειψη ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ (ακόμη και όταν υπάρχουν θρησκευτικές διαφορές, οι Έλληνες ΔΕΝ ΣΦΑΖΟΥΝ τον αλλόθρησκο, απεναντίας οι ανθρωπιστικές μας δράσεις επιβεβαιώνουν ότι συμπονούμε τους αδύναμους κάθε θρησκείας), απειλούν ρητά την κοινωνική συνοχή, ειρήνη και δημοκρατία στην Χώρα μας.

    Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα (Mirza, Λονδίνο 2007 [2] ) σε βρετανούς μουσουλμάνους β΄γενιάς ηλικίας 16-24 ετών, σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων νεαρών δήλωσε πως θα προτιμούσε να στείλει τα παιδιά του σε Ισλαμικό σχολείο, θα προτιμούσε να ζει υπό τον Ισλαμικό νόμο και πιστεύει ότι θα πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο όσοι Μουσουλμάνοι προσηλυτισθούν σε άλλη θρησκεία. Έρευνες με ανάλογα ευρήματα πάμπολλες.

    (γ) ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΜΟΝΟΝ «ΥΠΗΚΟΟΙ». Λέμε απλά «ΟΧΙ » ! Το ΌΧΙ που είπαν οι Έλληνες του ’40 και του ’21, στους οποίους οφείλουμε τις σημερινές ελευθερίες μας.

  • Η άποψη του Ινστιτούτου είναι ότι το νομοσχέδιο στην παρούσα μορφή του παράλογο αλλά και ότι επιβάλλει καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ των Ελλήνων μέσω της ισλαμοποίησης της χώρας. Οδηγεί ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ στην κατάργηση της κοινωνικής συνοχής, της ειρήνης και δημοκρατίας στην Χώρα μας. Διότι:

    (α) Η ιδιότητα του “έλληνα ιθαγενή” πρέπει να δίδεται σε αλλοδαπούς μόνον όταν πληρούν προϋποθέσεις. Διότι ο ιθαγενής (indigenous στην Αγγλική, βλ. σχ. Διακήρυξη του ΟΗΕ), έχει σαφή και διακριτά χαρακτηριστικά όπως γλώσσα, πολιτισμό, ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, ιστορική συνέχεια στο πέρασμα των αιώνων και άρρηκτη σχέση με τον ιδιαίτερο γεωγραφικό χώρο που ονομάζει πατρίδα του.

    (β) Η ιδιότητα του “έλληνα ιθαγενή” πρέπει να δίδεται μόνον σε αλλοδαπούς των θρησκειών που δεν αρνούνται επισήμως, μέσω των διακηρύξεων της θρησκείας τους: το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ (οι Τζιχαντιστές, καταργούν τους πολιτισμένους νόμους και τη δικαστική εξουσία, επιβάλλουν τη Σαρία και σφάζουν στο «γόνατο»), τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ θεσμούς των Ελλήνων, την ΙΣΟΤΗΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των πολιτών, την ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ των Ελλήνων, την έλλειψη ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ (ακόμη και όταν υπάρχουν θρησκευτικές διαφορές, οι Έλληνες ΔΕΝ ΣΦΑΖΟΥΝ τον αλλόθρησκο, απεναντίας οι ανθρωπιστικές μας δράσεις επιβεβαιώνουν ότι συμπονούμε τους αδύναμους κάθε θρησκείας), απειλούν ρητά την κοινωνική συνοχή, ειρήνη και δημοκρατία στην Χώρα μας.

    Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα (Mirza, Λονδίνο 2007 [2] ) σε βρετανούς μουσουλμάνους β΄γενιάς ηλικίας 16-24 ετών, σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων νεαρών δήλωσε πως θα προτιμούσε να στείλει τα παιδιά του σε Ισλαμικό σχολείο, θα προτιμούσε να ζει υπό τον Ισλαμικό νόμο και πιστεύει ότι θα πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο όσοι Μουσουλμάνοι προσηλυτισθούν σε άλλη θρησκεία. Έρευνες με ανάλογα ευρήματα πάμπολλες.

    (γ) ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Λέμε απλά «ΟΧΙ » ! Το ΌΧΙ που είπαν οι Έλληνες του ’40 και του ’21, στους οποίους οφείλουμε τις σημερινές ελευθερίες μας.

    http://institoutodiafilaxis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_23.html

  • 23 Μαΐου 2015, 17:50 | καραντωνης ευθυμιος

    ΟΧΙ στην χορήγηση ιθαγένειας.Αποσκοπεί ΜΟΝΟ στην ΑΛΛΟΙΩΣΗ του γένους το οποίο γένος σύμφωνα με τα ιδεωδη της αριστεράς είναι πράγμα παρωχημένο και ενάντιο σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.Ποιός Έλλην μετανάστης σε ξένη χώρα έχει λάβει ιθαγένεια??? Το μόνο που λαμβάνουν -πληρώντας φυσικά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται- είναι η υπηκότητα. Η λέξη ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ προέρχεται από το ΙΘΥΣ + ΓΕΝΟΣ = απ’ ευθείας γένος.
    Δηλαδή μόνο οι γνήσιοι κάτοικοι μιας χώρας έχουν την ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Στην προκειμένη περίπτωση στην Ελλάδα ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ έχουν μόνο οι γνήσιοι Ελληνες με ότι αυτό συνεπάγεται. Η υπηκοότητα μπορεί να δοθεί όταν έχεις γεννηθεί σε μία χώρα και οι γονείς σου δεν είναι ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ αλλά κατοικούν στην χώρα αυτή. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί αν τους αγαπάτε τόσο πολύ δεν τους δίνετε την υπηκοότητα και επιμένετε στην ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Εμένα μου κάνει λίγο σα να θέλετε να γεμίσετε την Ελλάδα με αλλόφυλους για να εξαλειφθούν με την πάροδο του χρόνου οι Ελληνες.

  • 23 Μαΐου 2015, 17:43 | ΘΑΝΆΣΗΣ

    Άλλη μια προσπάθεια να αλλοιωθεί η Ελλάδα που τόσο τη μισούν. Ιθαγένεια μόνο στους Έλληνες!!! Σταματήστε το ρατσισμό κατά των Ελλήνων, σεβαστείτε τον πολιτισμό που σας έδωσαν….

  • 23 Μαΐου 2015, 17:02 | Πέτρος

    Το γεγονός πως οι ιθαγενείς αυτής της χώρας διαθέτουν ένα κομμάτι πλαστικοποιημένο χαρτί που λέει πως είναι Έλληνες είναι η τελευταία και τεχνικής φύσεως «πινελιά» σε μια πραγματικότητα που ούτως ή άλλως υπάρχει. Υπάρχουμε πριν τη δημιουργία ελληνικού κράτους και για αυτό το λόγο στη χώρα μας ισχύει το «δίκαιο του αίματος». Εμείς δημιουργήσαμε το κράτος και όχι το κράτος εμάς. Με το νόμο που θέλετε να φέρετε η ελληνικότητα υποπίπτει σε «citizenship» και αυτοί οι οποίοι θα σπεύσουν να πολιτογραφηθούν «Έλληνες» το αντιλαμβάνονται ως κοινωνική κατάκτηση. Γνωρίζω πως η παρούσα κυβέρνηση έχει αλλεργία στην έννοια «έθνος». Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και έχει να κάνει με την ουσία της ύπαρξης της χώρας. Δείτε και λίγο τις στατιστικές που μιλάνε για ουσιαστικό αφανισμό του ελληνικού λαού μέσα στις επόμενες δεκαετίες και ξανασκεφτείτε το.

  • 23 Μαΐου 2015, 17:19 | Ρ.Λ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ… ΓΙΑΤΙ «ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ»

  • Ποιός Έλλην μετανάστης σε ξένη χώρα έχει λάβει ιθαγένεια??? Το μόνο που λαμβάνουν -πληρώντας φυσικά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται- είναι η υπηκότητα. Δολίως αναφέρεται εδώ κι εκεί πως οι δύο λέξεις έχουν την ίδια έννοια για να συγχίζεται τον κόσμο, αυτό δεν ισχύει, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε σε αρκετά παλαιά λεξικά του 1965 και πριν διότι τα νεότερα είναι πειραγμένα κατά το δοκούν. Η επιμονή σας για την παροχή ιθαγένειας στους αλλοδαπούς μετανάστες είναι καθαρά εντολή της νέας τάξης πραγμάτων και της πολυπολιτισμικότητας που αυτή προωθεί. Αν θέλετε μπορείτε να δώσετε υπηκότητα στους αλλοδαπούς εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Κι εφόσον είστε και πολύ προοδευτικοί και το διαβουλεύεστε το θέμα κι εφόσον με ρωτάτε αν μπορούν οι αλλοεθνείς να λαμβάνουν Ιθαγένεια, απαντώ ΟΧΙ.

  • 23 Μαΐου 2015, 15:02 | MΑΚΗΣ

    Εάν μπορούσαν να μεταφέρουν όλους τους Έλληνες σε άλλο μέρος και αν τους αντικαταστήσουν θα το έκαναν, προς το παρόν το επιχειρούν αυτό με την λαθρομετανάστευση.

  • 23 Μαΐου 2015, 15:25 | Ειρήνη Κ.

    Ο ιθαγενής (indigenous στην Αγγλική, βλ. σχ. Διακήρυξη του ΟΗΕ), έχει σαφή και διακριτά χαρακτηριστικά όπως γλώσσα, πολιτισμό, ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, ιστορική συνέχεια στο πέρασμα των αιώνων και άρρηκτη σχέση με τον ιδιαίτερο γεωγραφικό χώρο που ονομάζει πατρίδα του.

    Το θέμα της Ιθαγένειας, σε αντίθεση με το αντίστοιχο της Υπηκοότητας, φαίνεται σαφώς, εξαιρετικά και απροκάλυπτα κακόβουλο από την πρώτη στιγμή. Αναρωτιέται κανείς: ΓΙΑΤΙ τόση πολύ επιμονή στην «Ιθαγένεια» και όχι απλά στην «Υπηκοότητα»;; Γιατί να ονομαστούν ντε και καλά «Έλληνες Ιθαγενείς» κάποιοι άνθρωποι – που είναι πάρα πολύ σαφές ότι ΔΕΝ είναι…;;;;
    Γιατί άραγε δεν είναι αρκετό το να γίνουν «Έλληνες Υπήκοοι» – με όλα τα σχετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις…;;;
    Γιατί ποτε δεν αναφέρεται πως αυτό που θέλησε να στερήσει η Χουντα απο την Μελίνα Μερκούρη ήταν η «Ελληνική Ιθαγένεια» και όχι απλώς η Υπηκοότητα…;;;
    Μήπως ΔΕΝ είναι τελικά ταυτόσημες αυτές οι δύο «έννοιες»…;;;
    Και μήπως το θέμα ΔΕΝ έχει να κάνει με «ανθρώπινα δικαιώματα» αλλά με αλλοίωση συνειδήσεων, πολιτισμού και χαρακτηριστικών…;;;

    Παίρνοντας σαν παράδειγμα τις Η.Π.Α., βλέπουμε πάντως πως η Παγκόσμια Κοινότητα, εξακολουθεί να γνωρίζει πολύ καλά πως το έθνος και ο λαός των Sioux και των άλλων Φυλών, μπορεί να εξοντώθηκε και να αφομοιώθηκε- αλλά αυτοί είναι οι μόνοι ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ…!
    Ακόμα και ο πρόεδρος των Η.Π.Α. είναι απλά απόγονος κάποιων άλλων λαών – και είναι εκεί για να μας θυμίζει την γενοκτονία που έφεραν οι «πολιτισμένοι» Ευρωπαίοι στους Ιθαγενείς λαούς της Αμερικής.

    Ας μην ξεχνάτε λοιπόν πως οι όποιοι ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ έχουν τους τρόπους να διατηρούν και να μεταβιβάζουν τις παραδόσεις και τα χαρακτηριστικά τους ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες.

  • 23 Μαΐου 2015, 15:50 | Δημήτρης

    Αλλοδαπός ηλικίας μεγαλύτερης των 23 ετών, που έχει φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο π.χ. 9 χρόνια και απέκτησε απολυτήριο Λυκείου, αποκλείεται από τη χορήγηση ιθαγένειας; Γιατί;

  • 23 Μαΐου 2015, 14:09 | Στρατος Ραπτοπουλος

    Συμφωνω με το νομοσχεδιο αν και δεν ειναι οσο υποβοηθητικο θα πρεπε για τους μεταναστες. Παρ ολες τις ελλειψεις του δεν μπορω παρα να το στηριξω.

  • 23 Μαΐου 2015, 14:37 | ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    Λάβαμε γνώση ότι συντάχθηκε προτεινόμενο νομοσχέδιο για αλλαγή του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας και αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr [1] έως τις 25 Μαίου. Θεωρούμε το νομοσχέδιο στην παρούσα μορφή του ανήθικο, διαστροφικό και παράλογο, που θα αποτελέσει πυρηνικής εμβέλειας χτύπημα στην κοινωνική συνοχή, ειρήνη και δημοκρατία στην Χώρα μας.
    Με τραγικά ελλιπείς, κατά την γνώμη μας αλλά και την διεθνή εμπειρία, προϋποθέσεις η παρούσα κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει την ιδιότητα του “έλληνα ιθαγενή” σε αλλοδαπούς ωσάν η ιθαγένεια να είναι ένα κουστούμι που σε ρόλο μόδιστρου η κάθε κυβέρνηση, μπορεί να το προσαρμόζει στα γούστα της.
    Ο ιθαγενής (indigenous στην Αγγλική, βλ. σχ. Διακήρυξη του ΟΗΕ), έχει σαφή και διακριτά χαρακτηριστικά όπως γλώσσα, πολιτισμό, ιδιαίτερα ήθη και έθιμα, ιστορική συνέχεια στο πέρασμα των αιώνων και άρρηκτη σχέση με τον ιδιαίτερο γεωγραφικό χώρο που ονομάζει πατρίδα του.
    Η παραμονή γονέα αλλοδαπού επί 5 χρόνια στην Ελλάδα, πώς τεκμηριώνεται ότι μεταλαμπαδεύει όλα τα παραπάνω σε ένα παιδί 5-6 χρονών, απλώς και μόνο με την εγγραφή του στην Ά τάξη του δημοτικού? Πώς τεκμηριώνεται ο εκούσιος και γνήσιος δεσμός του αλλοδαπού προς την ελληνική κοινωνία δηλαδή το ψυχικό δέσιμο και η αρμονική ενσωμάτωση του σε αυτήν;
    Δεν τεκμηριώνεται με τίποτα. Απλώς καταδεικνύει την ψυχονευρωτική εμμονή μέρους της παρούσας κυβέρνησης ναμεταλλάξει μια κοινωνία πολιτών με ξεκάθαρα εθνικά γνωρίσματα (άρα και κοινού κώδικα επικοινωνίας) σε έναπολυπολιτισμικό καζάνι που το μόνο που θα κοινωνεί θα είναι καχυποψία, κλίμα φόβου και αύξηση της απομόνωσης, όπως έχει βιωθεί από όλους μας τις τελευταίες δεκαετίες των μεταναστευτικών εισροών.
    Η κυρία υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου ξεχνά, επίσης, να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την διεθνή εμπειρία που έχουμε από τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες ιδιαίτερα στις ημέρες μας που η έκφραση του φονταμενταλιστικού μουσουλμανικού στοιχείου στις δυτικές κοινωνίες συνιστά καθημερινή απειλή.
    Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα (Mirza, Λονδίνο 2007 [2] ) σε βρετανούς μουσουλμάνους β΄γενιάς ηλικίας 16-24 ετών, σχεδόντο 40% των ερωτηθέντων νεαρών δήλωσε πως θα προτιμούσε να στείλει τα παιδιά του σε Ισλαμικό σχολείο, θα προτιμούσε να ζει υπό τον Ισλαμικό νόμο και πιστεύει ότι θα πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο όσοι Μουσουλμάνοι προσηλυτισθούν σε άλλη θρησκεία. Έρευνες με ανάλογα ευρήματα πάμπολλες, γνωστές στην κυρία υπουργό.

    Να μας απαντήσει η κυρία υπουργός, πώς θα διασφαλίσει την ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων στην ελληνική κοινωνία μας, όταν είναι παντού γνωστό ότι οι πράξεις των Μουσουλμάνων καθορίζονται από το Κοράνι και τον Ισλαμικό νόμο που θεωρείται ανώτερος από κάθε κοσμικό νόμο. Πώς θα διασφαλίσει ότι σε λίγα χρόνια μέσω του υψηλού ρυθμού γεννήσεων και την καταγεγραμμένη υπογεννητικότητα των ελλήνων, το αυξανόμενο ποσοστό των Μουσουλμάνων δεν θα απαιτήσει – με την ψήφο του “έλληνα ιθαγενή” – να εφαρμοστεί ο Ισλαμικός νόμος και στην Ελλάδα; Πώς θα αρνηθεί την επιβολή προστίμου σε όποια κοπέλα δεν φοράει μαντίλα; Πώς θα αποτραπεί ο ξυλοδαρμός νέων γυναικών που θα φορέσουν μπικίνι στην παραλία και το μαστίγωμα των γυναικών συζύγων αν βρεθούν σε δημόσιο χώρο με άλλον άντρα πέραν του συζύγου τους;
    Πριν μας απαντήσει τεκμηριωμένα στα παραπάνω ερωτήματα και την ώρα που ο ισλαμικός φονταμενταλισμός απλώνει σύννεφα βίας και φόβου σε όλον τον πλανήτη και την Ευρώπη (βλ. Charlie Hebdo), το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και αυτό θα το απαιτήσουμε οι Έλληνες Πολίτες.

  • 23 Μαΐου 2015, 14:33 | Διομίδης Ιων

    ΟΧΙ

    Συνοπτικά…
    1 <> Τι εννοείτε με τον όρο αυτό; Μια δημοσίευση, στο διαδίκτυο;
    Εγώ είμαι Κουβανός και σας γράφω από την Ανδαλουσία……;;;; Μήπως υπονοήστε ότι αυτό είναι και δημοκρατικό;

    2 Οι Έλληνες είναι το αρχαιότερο και ενδοξότερο Έθνος στην Οικουμένη. Είμαστε ίσος, το μοναδικό κράτος, που πρώτα υπήρξαν οι Έλληνες και μετά δημιουργήθηκε το κράτος τους.

    3 Η Ελλάδα είναι αναγνωρισμένη από την παγκόσμια και διεθνή κοινότητα,(στην οποία είναι αξιο σεβασμού μέλος), ως ένα κυρίαρχο Έθος Έθνος κράτος, που ανήκει στους αυτόχθονες ιθαγενείς Έλληνες.

    4 Ιθαγενής= ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ’ ευθείαν βαίνων + γένος -γενέσθαι / γίγνομαι) και αφορά το γένος και όχι την εντοπιότητα – τόπο γέννησης / διαβίωσης κάποιου

    Η υπηκοότητα αντίστοιχα μπορεί να αποτελέσει χαρακτηριστικό που απορρέει από τον τόπο γέννησης ή διαβίωσης κάποιου. Μπορεί για παράδειγμα ένα παιδί να γεννηθεί στην Αμερική από Έλληνες ( στο γένος ) γονείς και να αποκτήσει την Αμερικανική υπηκοότητα. Ο όρος υπήκοος ιστορικά υποδηλώνει το πρόσωπο που υπόκειται στην εξουσία του μονάρχη, πράγμα που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
    Και πάλι όμως, η μη ετυμολογική ερμηνεία της λέξης, μας οδηγεί στην στρεβλή ιστορική σημασία της λέξης υπήκοος. Αντίστοιχα λοιπόν έχουμε : υπήκοος < ὑπήκοος < ὑπό + ἀκοή

    Ο "υπήκοος" σήμερα αποτελεί τον πολίτη. Το ενεργό υποκείμενο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Ο πολίτης λοιπόν ενός δημοκρατικού – μη απολυταρχικού κράτους, δηλώνει και σε αυτή την περίπτωση την υπακοή του στο σύνταγμα και τα ψηφίσματα του κράτους στο οποίο είναι υπήκοος. Η λέξη υπηκοότητα λοιπόν δεν σημαίνει υπακοή στο μονάρχη αλλά υπακοή στο ίδιο το κράτος το οποίο ελέγχεται από τους πολίτες του.

    5 Θέτετε το κράτος Έθνος των Ελλήνων και τους πολίτες του, σε διεθνή κίνδυνο, αντί να διασφαλίζετε την ασφάλεια τους…

    6 Δίνετε φρούδες ελπίδες σε ταλαιπωρημένους από τη ζωή ανθρώπους.
    Αντί να τους δίνετε τον σεβασμό που τους αρμόζει…

    Δεν έχετε ίχνος πολιτισμoύ, πόσο μάλλον σεβασμού στον Άνθρωπο.
    Έτσι υποτίθεται, θα βοηθήσετε την ΕΛ-ΛΑΣ

    https://www.youtube.com/watch?v=ig_wWINThJ4

  • 23 Μαΐου 2015, 14:39 | Δημου Ιωαννης

    Ούτε υπηκοότητα ούτε ιθαγένεια να μην δίνεται . Να πάνε στις ΗΠΑ . Αυτές βομβάρδισαν την χώρα τους , αυτές να μαζέψουν τους μετανάστες .

  • 23 Μαΐου 2015, 14:35 | Χρήστος

    Ντροπή και αίσχος και μόνο που το σκεφτήκατε να δώσετε ιθαγένεια σε αλοδαπούς.
    Καθαρά ανθελληνική στάση που σε βάθος χρόνου θα εξαφανίσει την φυλη μας.
    Ντροπή σας.

  • 23 Μαΐου 2015, 13:52 | Φ. Χατζηδημητρίου

    «Θέλουμε τα παιδιά να αποκτούν ιθαγένεια όσο είναι παιδιά, γιατί στην παιδική ηλικία διαμορφώνεται η κοινωνική συνείδηση και επομένως η εθνική ταυτότητα. Με την έννοια αυτή, τα παιδιά αυτά που πάνε στο σχολείο με τα παιδιά μας, κάνουν παρέα μαζί τους και συχνά δεν μιλούν άλλη γλώσσα, δεν ξέρουν ή ενίοτε δεν θέλουν να ξέρουν την πατρίδα των γονιών τους, είναι και αυτά δικά μας παιδιά. ΄Εχουν κάθε λόγο να είναι ΄Ελληνες πολίτες (…)»
    [ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ]

    Προκύπτει (και) από το ανωτέρω απόσπασμα ότι αυτό που επιχειρείται να ρυθμιστεί, άρα αυτό που ενδιαφέρει, είναι η ιθαγένεια του παιδιού. Αυτό είναι το κυρίαρχο. Καί όχι η «κατάσταση» των γονέων. Το χρονικό διάστημα που οι γονείς βρίσκονται στην Ελλάδα πριν από τη γέννηση του παιδιού, καθώς και το νομικό καθεστώς υπό το οποίο διατελούν, είναι σε εντελώς δευτερεύουσα μοίρα. Είναι, όμως, έτσι στην πραγματικότητα; Σαφώς όχι, σε σημείο που το νομοσχέδιο, αντί του «παιδοκεντρικού» χαρακτήρα ο οποίος διακηρύσσεται από το αρμόδιο υπουργείο, να διέπεται από έναν σαφή «γονεοκεντρικό» χαρακτήρα. Τόσο πολύ, μάλιστα, που στο σημείο 8 δεν αναγνωρίζεται η κόκκινη (ροζ) κάρτα. Το κρίσιμο, όμως, δεν είναι πόσον καιρό και υπό ποιο νομικό καθεστώς βρίσκονται εδώ οι γονείς αλλά αποκλειστικά η εδώ γέννηση και ο χρόνος που ζει εδώ το παιδί (όπως, εξάλλου, ορίζεται στο νομοσχέδιο). Καμμία έγκυος αλλοδαπή δεν πήρε τον σύζυγό της δεκαπέντε μέρες πριν από τη γέννα να έρθουν στην Ελλάδα για να γεννήσει εδώ και να πάρει το παιδί της ελληνική ιθαγένεια, μόνο και μόνο επειδή είχε άκούσει ότι στην Ελλάδα θα γίνουν εκλογές και θα τις κερδίσει η καλή κυρία Χριστοδουλοπούλου. Αντιθέτως, η γυναίκα αυτή, είχε ξεσκατίσει τις δικές μας μάνες, κι αν κάποιος εργοδότης είχε επιχειρήσει να τη δει σαν άνθρωπο, να την ασφαλίσει, να της δώσει υπόσταση απέναντι στο ελληνικό κράτος, αποδείχτηκε των αδυνάτων αδύνατο.
    Παιδιά που γεννήθηκαν εδώ, που δεν ξέρουν τίποτα άλλο από το εδώ, που δεν φταίνε αν οι γονείς τους δεν βρίσκονταν «νομίμως» επί δέκα ή πέντε ή δύο χρόνια πριν από τη γέννηση (των παιδιών) εδώ, πρέπει να αντιμετωπιστούν ως αυθύπαρκτες οντότητες. Αν οι γονείς τους αναγκαστούν (για οποιονδήποτε λόγο) να φύγουν κάποια στιγμή από την Ελλάδα, θα ξαναβρούν -έστω δύσκολα- τις ρίζες τους στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Τι θα γίνει με τα παιδιά τους, που θα τα πάρουν μαζί; Δεν θα ξεριζωθούν από την Ελλάδα,τον τόπο τους; Θα παρηγορηθούνε αν τους εξηγήσουμε ότι ο μπαμπάς και η μαμά δεν είχαν πλήρη νομιμοποιητικά έγγραφα και δεν πληρούσαν τα χρονικά κριτήρια;
    Τέλος, η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύθηκε στις 22/5, είναι καλή συμπληρωματική βάση στο καλό νομοσχέδιο του Υπουργείου.

  • 23 Μαΐου 2015, 12:38 | Elsa

    Ιθαγένεια θα έπρεπε να δίνεται σε όποιον έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 5 χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα, όπως σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες. Προτεραιότητα θα έπρεπε να δίνεται στα παιδιά που φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία ή και που ακόμα γεννήθηκαν στην ‘Ελλαδα.

  • 23 Μαΐου 2015, 12:39 | Αννίτα Δεκαβάλλα

    Επιτέλους μ΄αυτό το νομοσχέδιο, θα πάψουμε να ντρεπόμαστε. Επιτέλους αυτοί οι πολίτες της χώρας θα είναι και επίσημα Έλληνες πολίτες. Μπράβο σας!

  • 23 Μαΐου 2015, 11:10 | ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ

    Επιτελους, ενα νομοσχέδιο που μας εναρμονίζει με όσα συμβαινουν στο επιπεδο αυτο στον ευρωπαικό χωρο! Δεν προκειται για κατι καινουριο αλλά για τις ιδέες του διαφωτισμου που δυστυχώς παραμενουν επίκαιρες 2-3 αιωνες μετά. Συνεχιστε σ’αυτη την κατευθυνση

  • 23 Μαΐου 2015, 11:30 | βασίλης

    ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΠΡΩΪΑΣ
    ΕΚΔΟΣΙΣ 1932

    Ήδη από τη δεκαετία του 1930 οι δύο όροι ταυτίζονται απολύτως.

    (Η άνοδος του ναζισμού και του φασισμού κατά την ίδια δεκαετία διακόπτει τον εκδημοκρατισμό και τη φιλελευθεροποίηση της κοινωνίας της οποίας οι νόμοι είναι πολύ πιο προωθημένοι από τους σημερινούς.
    Ας μην αναφερθούμε στην…ιδεολογία (!) όσων σήμερα ακόμη επιμένουν στη διάκριση των όρων και περιγράφουν με τα χειρότερα λόγια τους αλλοδαπούς συμπολίτες μας).

    Ιδού τα δύο λήμματα του λεξικού:
    (ΟΛΑ τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας είναι πανομοιότυπα.

    ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: (σελ. 943)
    Ο νομικός και πολιτικός δεσμός παντός πολίτου προς το κράτος εις το οποίον ανήκει.
    Κατά τους ημετέρους Νόμους η ελληνική ιθαγένεια κτάται: (δια γεννήσεως εξ έλληνος πατρός ή εξ αλλοδαπού γεννηθέντος ή εγκατεστημένου από πενταετίας εν Ελλάδι) δια του γάμου (επί γυναικός μόνον ήτις νυμφευομένη αποκτά την ιθαγένειαν του συζύγου της) δι’ ατομικής πολιτογραφήσεως αλλοδαπών και δι’ αθρόας πολιτογραφήσεως (των κατοίκων χώρας προσαρτωμένης εις μίαν πολιτείαν, ή προσφύγων, κ.λπ.).

    ΥΠΗΚΟΟΤΗΣ: (σελ. 2244)
    βλ. ιθαγένεια

  • 23 Μαΐου 2015, 11:49 | Νικόλαος Νησιώτης

    Γνώμη μου είναι πως η Ιθαγένεια θα πρέπει να πηγαίνει από γονείς προς τα παιδιά.
    Δηλαδή αν οι γονείς είναι Έλληνες (στο γένος), τότε και τα παιδιά θα είναι Έλληνες. Αυτό μπορεί να ισχύει, όπως και συμβαίνει, και στους ομογενείς.
    Τώρα προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να δημιουργήσουν σύγχυση στις έννοιες Ιθαγένεια και Υπηκοότητα. Δεν θα αναπτύξω εδώ τις διαφορές, αλλά θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως είναι δυο διαφορετικά πράγματα.
    Να δοθεί η υπηκοότητα σε νόμιμους μετανάστες, κατοίκους στην Ελλάδα, με όρους, όπως και στην υπόλοιπη ΕΕ.
    Όχι όμως η Ιθαγένεια.
    Γιατί όσοι είναι υποστηρικτές του Όχι στην Ιθαγένεια, σε αλλοδαπούς, κατακρίνονται από ψευτό »προοδευτικούς-ανθρωπιστές-δημοκράτες»;
    Είναι τυφλοί ή δεν θέλουν να δουν πως υπάρχει σχέδιο αλλοτρίωσης του Έθνους;
    Τι θα γίνει αν τα εκατομμύρια των εισερχομένων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών γίνουν Έλληνες; θα γίνουμε μειονότητα και θα επαναληφθούν προβλήματα Κοσόβου-Βοσνίας, Μικράς Ασίας, Θράκης ίσως…..
    Κλείστε το θέμα όπως αρμόζει στην Ελλάδα και στους Έλληνες.
    Όχι στην Ιθαγένεια σε αλλοδαπούς.
    Σηκώστε το Ηθικό των Ελλήνων.
    Όποιος θέλει να ζει με μουσουλμάνους έχει το δικαίωμα να πάει σε όποια χώρα μουσουλμανική επιλέξει.

    Νησιώτης Νικόλαος
    Αξκος ΠΝ εα
    Μέλος ΑΝΕΛ Λευκάδας

  • 23 Μαΐου 2015, 10:58 | vlady

    Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει κι πολλή η ιθαγενια για το παιδί μου που γεννήθηκε στην Ελλάδα Με ενδιαφέρει να έχει τα ισα δικαιώματα που έχει κάθε ιθαγενής ελληνας για οσο χρονικό διάστημα θα βρίσκετε σε αυτήν την χώρα Με ενδιαφέρει να έχει μια ταυτότητα (υπηκοότητα που τη δικαιουτε) για να μη με ταλεπορουνε καθε χρονο με αλλαγές διαβατηρίου και πιστοποιητικόν από το κράτος που έχω γεννηθεί εγώ και όχι το παιδί μου.

  • 23 Μαΐου 2015, 10:20 | ΓΕΩΡΓΙΑ

    Ένα μεγάλο ΟΧΙ στη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών. Κανένας τους δεν ήρθε νόμιμα άρα δε δικαιούνται χαρτιά. Πρέπει ακόμα και οι μετανάστες 2ης και 3ης γενιάς να φύγουν γιατί από τη στιγμή που οι γονείς τους μπήκαν στη χώρα μας χωρίς χαρτιά είναι όλη η οικογένεια παράνομα στην Ελλάδα. Και επιτέλους δεχτείτε ότι Έλληνα σε κάνει το αίμα σου όχι μία πλαστική ταυτότητα. Και ας μάθουμε και λίγα Ελληνικά να καταλαβαίνουμε τι λέμε… Ιθαγένεια δε μπορεί να πάρει κάποιος που δεν ανήκει στο γένος.

  • 23 Μαΐου 2015, 10:32 | Κωνσταντίνος

    Γιατί δεν λέτε στον κόσμο ότι η μόνη διαφορά ιθαγένειας και υπηκοότητας είναι ότι με την ιθαγένεια μπορεί αυτός που την έχει να προκαλέσει όσους θέλει στην χώρα; Οτιδήποτε άλλο το καλύπτει η υπηκοότητα. Θλιβομαι να βλέπω την πατρίδα μου να οδηγείται στον θάνατο από κόμματα που συντηρούσαν επί χρόνια κομματικούς στρατούς για να μην χάσουν την κουτάλα. Πραγματικά λίγο συνειδηση δεν έχετε; Έστω την ύστατη αυτή ώρα. Θα μου πεις αν είχατε θα είχατε πραγματικά κυνηγήσει την φοροδιαφυγή, θα είχατε ψάξει την Λίστα Λαγκαρντ, θα είχατε φυλακίσει ήδη όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα κλπ κλπ. Όπως προείπα, θλιβομαι για την πατρίδα μου. Γιατί αυτή είναι η πατρίδα μου, η δική σας δεν είναι.

  • 23 Μαΐου 2015, 09:17 | Σάββας Λαζόπουλος

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΟΡΚΙΖΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ, ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ, ΣΤΟ ΑΙΜΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΝ ΣΟΥ ΡΙΖΩΝ. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ. Ο ΜΟΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ. ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΙΑ ΜΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΝΝΑ, ΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ, ΕΓΚΛΕΙΣΤΗ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΟΛΜΑΝΙΚΕΣ ΑΔΡΙΚΕΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΟΡΜΕΣ ΤΟΥΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΠΙΣΤΟ ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Η’ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΠΑΤΩ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ :ΠΙΣΤΗ, -ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΟΡΑΝΙΟΥ-, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΚΟΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΦΥΛΟΥ. ΑΠΑΙΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΑΠΑΙΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ.
    ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΧΙ 100 ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑΤ ΟΣΑ ΟΣΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩς ΜΕΓ.ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ = 2500 ΛΙΡΕΣ

  • 23 Μαΐου 2015, 09:34 | ΜΑΚΗΣ

    Με τέτοια νομοσχέδια κάνετε ψηφοθηρία, όχι πολιτική.
    Είστε προδότες του έθνους. Εύχομαι τα παιδιά σας να συναντήσουν δεύτερης γενιάς τζιχαντιστές και να τους φερθούν ανάλογα.
    Δεν έχετε παραδειγματιστεί από αυτά που συμβαίνουν στις γύρω χώρες και εύχομαι να είστε οι πρώτοι που θα το πληρώσετε γιατί οι άλλοι δε φταίμε.

    ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΟΒΛΑΒΕΙΣ!!!

  • 23 Μαΐου 2015, 08:31 | Παύλος

    Είμαι 20 χρονών, έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα και τώρα ζω και σπουδάζω εδώ σε ιδιωτικό κολλέγιο. Οι γονείς μου και ο μεγαλύτερος αδελφός μου έχουν πάρει ελληνική υπηκοότητα, αλλά εγώ είμαι αναγκασμένος να ζω σαν ξένος στη χώρα που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω μόνο και μόνο επειδή δεν πήγα σε ελληνικό σχολείο. Περιπτώσεις σαν και τη δική μου πρέπει να συμπεριληφθούν στον καινούριο νόμο ώστε κι εμείς επιτέλους να είμαστε και τυπικά Έλληνες και να έχουμε ίσα δικαιώματα.

  • 23 Μαΐου 2015, 07:07 | Νίκος

    Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Θα ‘ρθεί ενα ψευτορωμαίικο μα μην το πιστέψετε. Πίσω θα φύγει!
    Λοιπόν, το ψευτορωμαίικο που ήδη ήρθε, προσπαθεί να φτιάξη ψευτορωμιούς για να αποτρέψει το τέλος του που αναπόφευκτα πλησιάζει…

  • 23 Μαΐου 2015, 07:02 | Δημήτρης

    Η ιθαγένεια έχει να κάνει με την φυλή κάθε λαού, το DNA του, την <> του όπως λέμε στην καθομηλουμένη.
    Οπότε ιθαγένεια δεν μπορεί να αποκτήσει κάποιος με χαρτιά, απλώς γεννιέται με αυτήν.
    Δεν μπορείς να πείς πως ένας ινδιάνος έχει Ελληνική ιθαγένεια.
    Ακόμα και άν αναμυχθούν οι φυλές μεταξύ τους, η ίδια η φύση φροντίζει να απορίψει τις προσμίξεις και να κρατήσει τις φυλές άθικτες(σίγουρα μεταλλάξεις υπάρχουν αλλά είναι κάτι διαφορετικό).
    Η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει πως παρ’ όλους τους πολέμους, τις αποικίες, τις υποδουλώσεις των λαών, οι φυλές διατηρήθηκαν.
    Έτσι λοιπόν και εμείς δεν είμαστε σε θέση και δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στην διατήρηση και την εξέλιξη των φυλών.
    Οπότε συμπερασματικά αν κάποιος θέλει κάποια άλλη ιθαγένεια, απλά δεν μπορεί να την έχει, διότι γεννήθηκε με την δικιά του(shit happens!!!).
    Είμαι λοιπόν αντίθετος στο να δίνετε η ιθαγένεια σε κάποιον. Μόνο η υπηκοότητα μπορεί να δωθεί.

  • 23 Μαΐου 2015, 07:41 | Κωνσταντίνος

    Ο Χ Ι . Διότι δεν θέλω τη νεα ταξη και η αλήθεια δεν αλλάζει με τζίφρες και σφραγίδες.

    «ΘΑ ΡΘΕΙ ΕΝΑ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΪΚΟ-ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ-ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΙΣΩ»

  • 23 Μαΐου 2015, 05:59 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Πρόκειται γιά μίαν ἀκόμη Προδοσίαν! Ὑπό κανονικές συνθῆκες, ἐάν δηλαδή κατά τίς τελευταῖες δεκαετίες δέν παρετηρεῖτο ὁ μαζικός «ἐποικισμός» τῆς Ἑλλάδος μέ μουσουλμάνους, τότε τό πρᾶγμα θά ἦτο συζητήσιμον. Ὑπό τό φῶς τῆς ζοφερᾶς πραγματικότητος τῆς ἐπικειμένης ἰσλαμοποιήσεως τῆς Ἑλλάδος, ὅμως, κάθε «πράσινον φῶς» πρός αὐτήν τήν κατεύθυνσιν ἀποτελεῖ μίαν κερκόπορταν καί μίαν ἀκόμη Ἐσχάτην Προδοσίαν τῆς Ἑλλάδος! Τό ν/σ πρέπει πάραυτα ν’ ἀποσυρθῇ. Εἶναι ντροπή καί νά τό συζητοῦμε!

  • 23 Μαΐου 2015, 02:59 | Αλεξανδρος

    ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδιου ΑΜΕΣΑ!

  • 23 Μαΐου 2015, 01:28 | Μπρικένα

    Επιτέλους! Διεκδικούνται τα αυτονόητα!

  • 23 Μαΐου 2015, 00:37 | KATEΡINA T

    ΕΧΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ: ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ. Η ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ «ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ»;;; ΑΣ ΜΗ ΘΕΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ… ΠΡΑΓΜΑΤΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ;! ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ.

  • 23 Μαΐου 2015, 00:34 | Πέτρος

    Για τους Βορειοηπειρώτες που είναι ομοεθνείς δεν σας πήρε ποτέ ο πόνος να συντομεύσετε για να πάρουν την Ε. Ιθαγένεια για τους ξένους πήρατε φωτιά!!Όχι στην Ελληνική Ιθαγένεια αλλογενών!

  • 23 Μαΐου 2015, 00:41 | Παύλος

    ‘Οχι στην ιθαγένεια!

  • 22 Μαΐου 2015, 23:02 | Απόστολος

    Με μεγάλη προσοχή να δοθεί υπηκοότητα. ΟΧΙ ιθαγένεια. Αλλά κάποτε πρέπει να δικαιολογήσετε οι αρμόδιοι ΓΙΑΤΙ ιθαγένεια και όχι υπηκοότητα!

  • 22 Μαΐου 2015, 23:38 | Νίκος Στάμος

    Το πανάρχαιο ανθρώπινο χαρακτηριστικό του γένους, καταλύεται νομικά μ ένα νομοσχέδιο.
    Η Δεσποινίς Χριστοδουλοπούλου αποκαλεί πλέον Έλληνα, όποιον διαμένει στν γεωγραφικό χώρο που λέγεται Ελλάδα.

    Επειδή όμως, όσο και να το θέλετε, οι φυλές των ανθρώπων διακρίνονται με βάση τα γεννεολογικά- φυλετικά γνωρίσματα κι όχι με τα γελοία νομοσχέδιά σας… Επειδή έδωσαν το αίμα τους εκατομμύρια Έλληνες ανά τους αιώνες, για να συνεχιστεί η ύπαρξη και η κυριαρχία του Έθνους μας σε τούτη τον τόπο…

    Δεν θα αναγνωρίσουμε, όσοι είμαστε πατριώτες, κανένα αλλοδαπό ως Έλληνα και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να καταργήσουμε τους νόμους σας στην πράξη!

  • 22 Μαΐου 2015, 22:41 | Σπύρος Γιαννόπουλος

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ.

  • 22 Μαΐου 2015, 22:57 | ΚΥΡΙΑΚΗ Ζ.

    ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! ΟΧΙ στην χορήγηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Ιθαγένειας στους ξένους.Ένα μόνο έχω να πω..ποιά ομοιότητα;; Στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου της πατρίδας μου τι νιώθουν;αισθάνονται το ρίγος που διαπερνά κάθε Έλληνα Πολίτη;;..την περιφάνεια και την αγάπη για αυτή τη γή;;; Αυτό δίνει την απάντηση!!

  • 22 Μαΐου 2015, 22:50 | Γεωργια Μπακογιωργου

    ΦΥΣΙΚΑ και πρεπει να αποδοθει η ελληνικη ιθαγενεια/υπηκοοτητα στα παιδια των μεταναστων που μεγαλωνουν στη χωρα μας (για οσους τα αποκαλουν ‘ξενους’ τους πληροφορω οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα παιδια, αν οχι ολα, αφομοιωνουν πληρως την κουλτουρα μας,τα ηθη και τα εθιμα, αφου αυτη τη χωρα συνηθως μονο γνωριζουν ως πατριδα) και τελος παντων, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ επιτελους αυτοι οι ανθρωποι να αποκτησουν μια ταυτοτητα σ’αυτην την κοινωνια(εφοσον ειναι ενεργα μελη με υποχρεωσεις και παρουσια στη χωρα) και δικαιωματα που μεχρι τωρα πολυ αδικα και οπισθοδρομικα στερουνται. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΜΕ!

  • 22 Μαΐου 2015, 22:09 | Γιούλη

    Είναι μεγάλη χαρά να βλέπει κανείς να τροποποιείται το νομοσχέδιο της απόκτησης της ιθαγένειας προς το όφελος όλων των κατοίκων της που συνεισφέρουν στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι μετανάστες στην Ελλάδα ανήκουν στην κατηγορία εκείνη πολιτών που δεν μπορούσε να αποφύγει την πληρωμή φορολογίας όπως έκαναν επί δεκαετίες Έλληνες πολίτες. Η διαμονή τους στην Ελλάδα και η απόκτηση χαρτιών εξαρτιόταν απο την συνεισφορά τους στην φορολογία. Απο αυτή την άποψη μετανάστες μόνιμοι κάτοικοι δεν ζητιανεύυον την υπηκόοτητα. Πληρώνουν φόρους, συνεισφέρουν στην οικονομία με τις αγορές τους, νοικιάζουν σπίτια, είναι μόνιμοι κάτοικοι επί χρόνια. Είναι κάτι το χρωστούμενο που πρέπει επιτέλους να τους αποδοθεί.

    Δεν μπορώ να μην σχολιάσω τη λύπη που ένιωσα διάβαζοντας εθνικιστικά σχόλια. Είναι να λυπάσαι αυτούς τους ανθρώπους που έγραψαν αυτά τα σχόλια όχι τόσο για την γνώμη τους, που μετράει, αλλά για την παραπληροφορημένη και κακο γραμμένες απόψεις τους. Θα βοηθούσε ίσως ως μέρος της τροπολογίας να επαναεξεταστούν οι χρήσεις των όρων ιθαγένεια και υπηκόοτητα. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα οι όροι ιθαγένεια και υπηκόοτητα είναι νομικά ταυτόσημοι και είναι αυτή μια ιδιομορφία της Ελληνικής νομικής ορολογίας. Εαν όμως η χρήση του όρου ιθαγένεια αναστατώνει κάποιους, τότε η χρήση του όρου υπηκόοτητα ίσως θα ήταν πιο αποδεκτή.

    Τέλος, σε όλες της περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις απόκτησης της υπητόοτητας ο απαιτούμενος χρόνος διαμονής στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5 χρόνια.

    Με εκτίμηση
    ΓΜ

  • 22 Μαΐου 2015, 21:21 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ

    ΚΑΜΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑ !

    ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΔΟΛΟ Ή ΕΝΕΡΓΟΝΤΑΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΗΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΧΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΛΛΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΙΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ !

    ΝΑΙ, ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΕΖΟΣ, Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΓΚΟΛΕΖΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΓΚΟΛΕΖΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΉΔΗ ΠΡΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ.

    ΛΙΓΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ… ΉΔΗ ΟΙ »ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ 400% ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ….ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΕ 40-50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ Η ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ( ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ),ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΩΘΕΙ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ( ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ) ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΛΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

    ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ, ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΤΑΝ ΠΟΤΕ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΝΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕ »ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ» ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3-4 ΠΑΙΔΙΑ, ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ 1 ΠΑΙΔΙ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

    ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ.

    Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ !

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ !

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

  • 22 Μαΐου 2015, 21:49 | eleni mari

    1.ΤΖΙΧΑΝΤ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ
    Ο πρόεδρος των Πακιστανών απειλεί με τζιχάντ.m4v
    https://www.youtube.com/watch?v=IoVo9IzKL-I

    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ »ΠΡΟΟΔΟΥ”ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ -ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.
    ΑΞΙΖΕΙ ΟΙ »ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ »ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ,ΜΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ ΑΛΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ,ΠΩΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ,ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ….
    ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ IΣTOΡIA ΜΑΣ ,ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΕ Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ 4 ΜΕ 5 ΑΙΩΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΜΕΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ,ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ,ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΗΛΙΑ ,ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ,ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ,ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΟΤΕΣ .
    ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΣ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ(86%)
    ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ.

    2.ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!
    ΤΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΑΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ , ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ”!?
    ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.

  • 22 Μαΐου 2015, 20:15 | Τασος Νιλος

    Διαφωνω. ειναι παραλογο! δωστε υπηκοοτητα οπως ολα τα κρατη του κοσμου στους αλλοδαπους που το δικαιουνται και ιθαγενεια στους κατα τοπους ιθαγενεις, δηλαδη στην Ελλαδα σαφως μονο στους Ελληνες! Η διαφορετικοτητα των ανθρωπων ανα φυλη ειναι , ηταν , και θα ειναι παντα παρουσα οπως και να το κανουμε..οχι σε ισοπεδωση πολιτισμικη,κοινωνικη,υπαρξιακη.. οσες γενιες και αν περασουν ο Ελληνας στα ξενα κρατη νιωθει Ελληνας,αγαπαει Ελλαδα,και ας μη γεννηθηκε στην Ελλαδα,και ας μη την ειδε ποτε του! το ιδιο ισχυει για ολες τις φυλες του κοσμου! εαν ειναι να ισχυει τετοιο νομοσχεδιο δε βρισκω κανενα λογο ο τοπος αυτος να λεγεται Ελλαδα… ντροπη!

  • 22 Μαΐου 2015, 20:06 | Μιλτιάδης Αναστασιάδης

    Ελληνική Ιθαγένεια… είναι κάτι το οποίο έτσι απλά χαρίζεται; Έλληνες Ιθαγενείς τέκνα ανθρώπων που δεν είναι καν Έλληνες Υπήκοοι; Που έχουν μόνον 5 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα; Που οι περισσότεροι δεν μιλούν ελληνικά παρά μόνον μικρές βασικές λέξεις; Που εξακολουθούν και μιλούν στα παιδιά τους την γλώσσα της χώρας που ήρθαν (εκ τηςε οποίας είναι και Ιθαγενείς); Που τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σχολείο στην Α’τάξη και για τον προαναφερθένατ λόγο δεν μπορούν να συνεννοηθούν με κανέναν, υποχρεώνοντας τους πραγματικούς ιθαγενείς να ακολουθήσουν τον στάσιμο ρυθμό τους; Ανθρώπων που η συμμετοχή τους στην εγκληματική δραστηριότητα είναι συγκλονιστική (πάνω από το 75% των φυλακών -όχι των κέντρων μεταναστών- είναι από μη έλληνες ιθαγενείς);

    Θα κατανοήσω, λόγω της αδιέξοδα τραγικής κατάστασης που έχει έρθει η πατρίδα μας, να δοθεί η δυνατότητα απόκτησης Ελληνικής Υπηκοότητας από τα τέκνα των αλλοδαπών (μόνον εφόσον το αιτηθούν) αλλά η ιθαγένεια να μπορεί να δοθεί μόνον στα τέκαν αυτών. Δηλαδή μόνον στα αλλοδαπά τέκνα αυτών που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έλαβαν επιτυχώς ελληνική παιδεία (ή μάλλον έστω εκπαίδευση) διαθέτοντας την ελληνική υπηκοότητα.

    Άρα, Ελληνική Ιθαγένεια μόνον στα τέκνα από γονείς Έλληνες Υπήκοους που γεννήθηκαν, έζησαν, εκπαιδεύτηκαν επιτυχώς και υπηρέτησαν (επίσης επιτυχώς) στην Ελλάδα.

    Η ΕΝΝΟΙΑ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ. Στην καλύτερη περίπτωση (λίαν επιεικώς) αυτό που συμβαίνει σήμεσα στην Ελλάδα είναι αποικισμός. Άρα, για να μην ξεφτυλίζουμε την έννοια αυτήν, ας κάνουμε όπως προτείνω παραπάνω, κάτι που θεωρώ ότι ήδη είναι εξαιρετικά (έως αναίτια) γενναιόδωρο.

  • 22 Μαΐου 2015, 20:13 | ΜΑΚΗΣ

    ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ…ΤΕ-ΛΟΣ.
    ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΑΜΕΡΙΚΗ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΟΙ ΚΑΙ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ 2ης,3ης,4ης ΓΕΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗ-ΚΟ-Ο-ΤΗ-ΤΑ…ΑΦΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ
    ΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΓΕΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ…ΟΥΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ,ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΣΧΙΣΤΟΜΑΤΗΔΕΣ ‘Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΡΑ ταCIA ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ,ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ,ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ,ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ ΟΣΟ ΛΕΝΕ…ΕΝ ΕΚΛΕΓΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΩΣΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΝΕΑ ΠΙΠΙΛΑ,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΟΗΤΟΥΣ!!!ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΥΡ ΤΑΣO;
    ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ,ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ…Σ.Σ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ
    ΤΙ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ;ΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΟ »ΥΠΟΥΡΓΟΥ»…
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ…ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ.
    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΑΣ.
    ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ…
    ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΙΟΙ ΚΑΙ ΜΚΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΡΜΟΝΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΝΟΧΛΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΩΣΑΙΚΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ,ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΙ.
    ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ…
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 15ΧΡΟΝΗΣ ΜΥΡΤΩΣ,ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΕ ΒΡΑΧΙΑ,ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ.
    Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΑΛΜΙΡΑ…
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ »ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ» ΤΕΛΟΣ.

  • 22 Μαΐου 2015, 19:41 | Π. Κύρδη

    Κάθε παιδί έχει δικαίωμα ιθαγένειας στη χώρα που ζει, αποκτά φίλους, σπουδάζει κι έχει την επθυμία να είναι κομμάτι της κοινωνίας της. Πατρίδα, λέει κάποιος, είναι η παιδική μας ηλικία. Το κράτος (και όλοι του οι θεσμοί) που θέλει να είναι δημοκρατικό και να σέβεται το πνεύμα των διεθνών κανόνων και Διακηρύξεων (των δικαιωμάτων του ανθρώπου, των δικαιωμάτων του παιδιού) πρέπει να αντιμετωπίζει με όρους ισονομίας κάθε κάτοικό του. Άρα δεν μπορεί να στερεί πολιτικά δικαιώματα σε ανθρώπους που έχουν εδώ τη ζωή τους.
    Σε χώρες που δίνεται η ιθαγένεια μετά από ένα εύλογο διάστημα παραμονής, υπέρ των κοινωνιών τους λειτούργησε το μέτρο αυτό.

  • 22 Μαΐου 2015, 17:25 | Χριστίνα Κούκου

    Όχι στην ελληνική ιθαγένεια των αλλοδαπών! Τι δεν καταλαβαίνετε ? δεν βλέπετε οτι συναινειτε στην καταστροφή της χώρας μας, στον πολιτισμό μας, στην παρακαταθήκη τόσων χρόνων απο προγόνους που έδωσαν μάχη για να είμαστε ελεύθερος λαός και πάτε να μας σκλαβώσετε κι αλλο?. Αρκετά δεν μας έχετε κάνει όλοι? όχι ιθαγένεια αλλοδαπούς ! Όχι ! Έξω τώρα απο την Ελλάδα

  • 22 Μαΐου 2015, 17:58 | Ειρήνη

    Αξιοτιμη Κυρία αναπληρωτή Υπουργέ,

    Θα ήθελα να σας συγχαιρω για τον νέο νόμο διότι θεωρώ οτι είναι θεμελιώδεις αρχή της δημοκρατίας να υπαρχει ισοτητα και ιση μεταχειρηση στους κατοικους που ζουν, που ενστερνιζονται την ελληνικη κουλτουρα, γλωσσα, ηθη και εθιμα. Ειναι σημαντικο αυτα τα παιδια να μην αισθανονται απομονωμενα και αργοτερα να συμβαλλουν θετικα στην Ελλαδα και τον πολιτισμο μας. Ας μην ξεχναμε οτι οσοι πηγαν σε αλλες χωρες οπως Αμερικη, Καναδα, Γερμανια εχουν λαβει την ιθαγενεια και οταν ρωτουντε απο για την καταγωγη τους ποτε δεν λενε σκετο Ελληνας αλλα νιωθουν το ιδιο πατριδα τους και την αλλη χωρα!