ΜΕΡΟΣ ΣΤ’ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 78 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

 

1. Με απόφαση του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου ορίζονται τα απαιτούμενα έγγραφα για την εγγραφή του φαρμακοποιού στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο, σύμφωνα την παρ. 1 του άρθρου 7.
2. Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Π.Φ.Σ. και πρότασης του Υπουργού Υγείας, θεσπίζεται Κώδικας Ελληνικής Φαρμακευτικής Δεοντολογίας.
3. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, που εκδίδεται μετά από γνώμη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ορίζονται ο τρόπος διαχείρισης των εσόδων του λογαριασμού «Κεφάλαιο Αποζημίωσης Εξόδου Φαρμακοποιών» που προβλέπεται στην περ. ια’ της παρ. 1 του άρθρου 53, το ύψος και οι προϋποθέσεις χορήγησης της αποζημίωσης στους δικαιούχους κατά κατηγορία και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
4. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ. εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος καθορίζονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τη μηνιαία αναλυτική κατάσταση των πωλήσεων των φαρμάκων από τις υπόχρεες φαρμακευτικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. Α1 του άρθρου 64.
5. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ., καθορίζεται κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή της παρ. Α1 του άρθρου 64.
6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών καθορίζεται το ποσό της αποζημίωσης ανά συνεδρίαση που καταβάλλεται στα μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 69.
7. Με απόφαση της Γ.Σ. του Π.Φ.Σ. εγκρίνεται ο Εσωτερικός Κανονισμός του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών», με τον οποίο ρυθμίζονται η σύσταση και λειτουργία του, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.