ΜΕΡΟΣ Ε’ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Άρθρο 77 Σύσταση και λειτουργία Ινστιτούτου Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών

 

1. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών» (Ινστιτούτο), το οποίο διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με τριετή θητεία.
2. Το Ινστιτούτο έχει έδρα στην Αθήνα. Για την αλλαγή έδρας απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.
3. Το Ινστιτούτο έχει σφραγίδα στρογγυλή σε δύο εκδόσεις, ελληνική και αγγλική.
3. Σκοποί του Ινστιτούτου είναι η μελέτη επιστημονικών θεμάτων που αφορούν σε ζητήματα υγείας και φαρμάκου, η συνεχιζόμενη και δια βίου πιστοποιημένη εκπαίδευση των φαρμακοποιών και των βοηθών τους, η φαρμακευτική δεοντολογία, η ενημέρωση των μελών του Π.Φ.Σ. και των φαρμακοποιών, ιδίως για τις εξελίξεις σε επιστημονικά ή κλαδικά θέματα, ή σε θέματα δημόσιας υγείας και φαρμακευτικής αγοράς, η επιστημονική πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε εξειδικευμένα αντικείμενα που αφορούν σε φάρμακα και προϊόντα που προωθούνται μέσω των φαρμακείων, η προώθηση επαγγελματικών και ασφαλιστικών ζητημάτων των φαρμακοποιών, η εκπόνηση πάσης φύσεως μελετών που αφορούν στο φαρμακευτικό επάγγελμα και τους φαρμακοποιούς, η παρακολούθηση των δαπανών υγείας και ιδιαιτέρως των φαρμακευτικών δαπανών υπό μορφή παρατηρητηρίου, καθώς και η συλλογή, επεξεργασία, διαχείριση και εκμετάλλευση ανώνυμων δεδομένων και μεταδεδομένων των φαρμακείων.
4. Το προσωπικό του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών προσλαμβάνεται με απόφαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και αποτελείται από εμπειρογνώμονες με ειδικές γνώσεις φαρμακευτικής, νομικούς, εμπειρογνώμονες επί ασφαλιστικών και οικονομικών θεμάτων και διοικητικό προσωπικό.