Άρθρο 6 Μέλη

 

1. Μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι υποχρεωτικώς όλοι οι φαρμακοποιοί:
α) στους οποίους έχει χορηγηθεί άδεια για την ίδρυση και τη λειτουργία φαρμακείου στην περιφέρεια του οικείου Συλλόγου,
β) οι οποίοι έχουν ορισθεί, με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη, ως υπεύθυνοι φαρμακοποιοί για τη λειτουργία κληρονομικού φαρμακείου σύμφωνα με το άρθρο 5 του α.ν. 517/1968 (Α’ 188) και
γ) οι οποίοι έχουν ορισθεί, με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη, ως υπεύθυνοι φαρμακοποιοί για τη λειτουργία φαρμακείου σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του π.δ. 64/2018 (Α΄ 124).
2. Οι φαρμακοποιοί που έχουν ορισθεί ως υπεύθυνοι για τη λειτουργία κληρονομικού φαρμακείου, σύμφωνα με το άρθρο 5 του α.ν. 517/1968, και για τη λειτουργία φαρμακείου σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του π.δ. 64/2018, οι οποίοι κατά την παρ. 1 αποτελούν μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου, δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι κατά τις αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου.
3. Τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου δεν δύνανται να είναι μέλη εμπορικών επιμελητηρίων.

  • 29 Μαρτίου 2023, 09:09 | ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    να παραγραφεί η παράγραφος 2 να έχουν το δικαίωμα όλα τα μέλη του συλλόγου στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι

  • 28 Μαρτίου 2023, 23:18 | ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

    να παραγραφεί η παράγραφος 2 να έχουν το δικαίωμα όλα τα μέλη του συλλόγου στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι

  • 28 Μαρτίου 2023, 23:16 | Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος

    Στη παράγραφο α) θεωρώ ότι πρέπει να διευκρινιστεί ότι μέλος Φαρμακευτικού συλλόγου είναι ο κάτοχος άδειας Ιδρύσεως – Λειτουργίας πτυχιούχος φαρμακοποιός με Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος . Είναι αδιανόητο σε επιστημονικό σύλλογο να επιτραπεί παραθυράκι που στο μέλλον θα επιτρέψει την είσοδο μη πτυχιούχων φαρμακοποιών σε ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Ελπίζω να είναι λάθος διατύπωση που θα διορθωθεί άμεσα.
    Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος
    Αντιπρόσωπός στον ΠΦΣ

  • 27 Μαρτίου 2023, 14:19 | Ανθη

    Όποιος δεν θέλει να ψηφίζουν οι υπέυθυνοι φαρμακοποιοί υπάλληλοι φροντίζει ώστε να μην υπάρχει πολυϊδιοκτησία και κάθε φαρμακοποιός που παίρνει πτυχίο και άδεια να έχει δικό του φαρμακείο. Δεν ξανακούστηκε να στερείς απο κάποιον το δικαίωμα να ψηφίζει επειδή δεν είχε τη δυνατοτητα να έχει το δικό του φαρμακείο, επειδή επιτρέψατε κάποιος άλλος να έχει πολλά.

  • 26 Μαρτίου 2023, 22:33 | Giorgos

    Σε ποιο αδίκημα έχουν υποπέσει και καταδικασθεί για αυτό οι υπεύθυνοι αδειούχοι πτυχιούχοι φαρμακοποιοί ώστε να τους στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι;
    Αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό.
    Αυτά τα φαρμακεία από ποιον θα εκπροσωπούνται στην εκλογική διαδικασία;
    Δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου;
    Θα έχει ο ιδιοκτήτης φαρμακοποιός κάτοχος άδειας λειτουργίας φαρμακείου στο οποίο εργάζεται ο υπεύθυνος φαρμακοποιός «διπλή» ψήφο;
    Τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος είναι ιδιοκτήτης φαρμακοποιος σε δυο ή περισσότερα φαρμακεία σε διαφορετικούς νομούς;
    Θα έχει δικαίωμα να είναι μέλος και να ψηφίζει/ψηφίζεται σε όλους τους αντίστοιχους συλλόγους;

  • 26 Μαρτίου 2023, 21:03 | ΜΕΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

    Όλη η παράγραφος 2 αντίκειται στο βασικό συνταγματικά θεμελειωμένο δικαίωμα της ισονομίας.
    Δεν είναι δυνατόν φαρμακοποιοί διπλωματούχοι που ασκούν το φαρμακευτικό επάγγελμα και στην ουσία διασφαλίζουν την τήρηση της φαρμακευτικής δεοντολογίας και την προστασία της δημόσιας υγείας σε λειτουργούντα φαρμακείο είτε ιδιόκτητο, είτε κληρονομικό, είτε ιδιωτικής ιδιοκτησίας φαρμακείο να μην έχουν δικαίωμα ψήφου.
    Ούτε στην νομοθεσία που διέπει την σύσταση των ιατρικών συλλόγων,ούτε στον κώδικα των δικηγόρων, ούτε καν στην νομοθεσία περί εργατικών σωματείων δεν υπάρχει ένας τέτοιος άδικος, άτοπος και καταχρηστικός όρος.
    Μέλη των φαρμακευτικών συλλόγων με δικαίωμα ψήφου πρέπει να είναι όλοι οι διπλωματούχοι φαρμακοποιοί που είναι υπεύθυνοι φαρμακοποιοί φαρμακείων γιατί εξ ορισμού έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου.
    Επιπρόσθετα θα έπρεπε να διευκρινίζετε με σαφήνεια ότι μέλη των φαρμακευτικών συλλόγων ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να είναι ιδιώτες φυσικά πρόσωπα που απλά έχουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου στο όνομά τους.