Άρθρο 37 Συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

 

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) συνεδριάζει τακτικώς ή εκτάκτως, αφού προσκληθεί από τον Πρόεδρό του, ο οποίος οφείλει να συγκαλεί αυτό αν ζητηθεί εγγράφως, με δήλωση του λόγου της σύγκλησης, από δύο (2) τουλάχιστον μέλη του, εφόσον πρόκειται για εννεαμελές Συμβούλιο ή από ένα (1) τουλάχιστον μέλος, εφόσον πρόκειται για μικρότερα σε αριθμό σύνθεσης Δ.Σ..
2. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι δημόσιες για τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Τα μέλη του Δ.Σ. δύνανται να αποφασίσουν, με πλειοψηφία των παρόντων, να συνεδριάσουν μυστικά. Στην περίπτωση αυτή, οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν, ανακοινώνονται δημόσια. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μπορεί να διατάξει την αποβολή από το ακροατήριο κάθε μέλους του Φαρμακευτικού Συλλόγου που διαταράσσει την τάξη.
3. Οι προσκλήσεις, στις οποίες πρέπει να αναγράφονται τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν, καθώς και ο τόπος, η ημέρα και η ώρα συνεδρίασης, αποστέλλονται στα μέλη του Δ.Σ. ταχυδρομικώς με συστημένες επιστολές ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ή μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS), για τις μεν τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. δύο (2) εργάσιμες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, για τις δε έκτακτες ακόμη και την ίδια ημέρα της συνεδρίασης. Για τις έκτακτες συνεδριάσεις, η πρόσκληση μπορεί να γίνει και με τηλεφωνική ενημέρωση, εφόσον αυτή αποδεικνύεται εγγράφως. Σε κάθε περίπτωση, τα αποδεικτικά αποστολής και παραλαβής των προσκλήσεων για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. τηρούνται σε αρχείο. Πέραν των θεμάτων που αναγράφονται στην πρόσκληση, μπορεί να συζητηθεί και άλλο θέμα, εφόσον αυτό προταθεί και γίνει δεκτό προς συζήτηση από την πλειοψηφία των παριστάμενων μελών.
4. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. δύνανται να διενεργούνται ηλεκτρονικά με τηλεδιάσκεψη των μελών του, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους. Τα μέλη του Δ.Σ. που μετέχουν με τηλεδιάσκεψη έχουν νομίμως δικαίωμα ψήφου κατά τη λήψη των αποφάσεων. Στην περίπτωση αυτή, η πρόσκληση προς τα μέλη του Δ.Σ. περιλαμβάνει τις αναγκαίες πληροφορίες και τεχνικές οδηγίες για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση. Ο Σύλλογος είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση των διαδικασιών συμμετοχής όλων των μελών του στην ως άνω συνεδρίαση, τον έλεγχο της ταυτότητας των συμμετεχόντων προσώπων, τη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καθώς και την ασφάλεια της ηλεκτρονικής σύνδεσης.