Άρθρο 60 Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου

 

1. Η συνεδρίαση προς εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) συγκαλείται εντός των μηνών Μαΐου ή Ιουνίου του έτους διενέργειας των εκλογών, εφαρμοζόμενων αναλόγως των άρθρων 24 έως 29, 31 και 32. Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών σφραγίζονται με σφραγίδα του Υπουργείου Υγείας, κατά δε τις αρχαιρεσίες παρίσταται διοικητικός αντιπρόσωπος που ορίζεται από τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο και τους εκλεγόμενους από τη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) τρεις (3) ψηφολέκτες, για τους οποίους εφαρμόζεται αναλόγως η παρ. 1 του άρθρου 26, αποτελούν την Εφορευτική Επιτροπή. Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ορίζεται ο Πρόεδρος της Γ.Σ..
2. Μετά από το πέρας της διαλογής συντάσσεται το σχετικό πρωτόκολλο, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, τον διοικητικό αντιπρόσωπο και τους ψηφολέκτες, και γνωστοποιείται αμέσως το αποτέλεσμα από τον Πρόεδρο της Γ.Σ. στους κατά τη συνεδρίαση παριστάμενους αντιπροσώπους και τοιχοκολλάται στα γραφεία του Συλλόγου. Εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών ο Πρόεδρος της Γ.Σ. οφείλει να γνωστοποιήσει το αποτέλεσμα των εκλογών στο Υπουργείο Υγείας. Στο Υπουργείο Υγείας υποβάλλονται εντός της προθεσμίας του δευτέρου εδαφίου τα πρακτικά της συνεδρίασης, μαζί τα ψηφοδέλτια, το πρωτόκολλο και οι υποβληθείσες ενστάσεις κατά του κύρους της εκλογής. Το Υπουργείο Υγείας, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την υποβολή, εγκρίνει εν όλω ή εν μέρει, ή απορρίπτει τα πρακτικά αυτά. Σε περίπτωση ολικής ή μερικής απόρριψης εκλογής κάποιου μέλους, ο Π.Φ.Σ. καλείται προς διενέργεια νέων αρχαιρεσιών σε χρόνο που ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας και δεν δύναται να είναι μικρότερος του ενός (1) μηνός από την απόρριψη της εκλογής.
3. Τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. πρέπει να έχουν τα ίδια προσόντα με τα μέλη του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου του άρθρου 23.