Άρθρο 74 Ανώτατο Φαρμακευτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο

 

1. Συστήνεται Ανώτατο Φαρμακευτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (Α.Φ.Π.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), το οποίο αποτελείται από: α) έναν (1) εν ενεργεία Εφέτη Δικαστή με τον αναπληρωτή του, εκ των υπηρετούντων στο αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ως Πρόεδρο του Α.Φ.Π.Σ., ο οποίος ορίζεται από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης, κατόπιν αίτησης του Π.Φ.Σ., β) τον Πρόεδρο του Π.Φ.Σ., με τον νόμιμο αναπληρωτή του, γ) τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας με τον νόμιμο αναπληρωτή του, δ) έναν (1) ανώτερο διοικητικό υπάλληλο της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας με τον νόμιμο αναπληρωτή του, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, ε) τρεις (3) αντιπροσώπους στον Π.Φ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με τους αναπληρωτές τους, στ) έναν (1) αντιπρόσωπο στον Π.Φ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιώς με τον αναπληρωτή του, και ζ) έναν (1) από τους αντιπροσώπους στον Π.Φ.Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων πλην Αττικής και Πειραιώς με τον αναπληρωτή του, οι οποίοι εκλέγονται με τον ίδιο τρόπο που εκλέγεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Φ.Σ..
3. Η γραμματειακή υποστήριξη και η τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων του Α.Φ.Π.Σ. ανατίθενται, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ., σε υπάλληλο ή σε συνεργάτη του. Στις συνεδριάσεις του Α.Φ.Π.Σ. τηρούνται βιβλία πρακτικών, χειρόγραφα ή απομαγνητοφωνημένα ή ηλεκτρονικά, τα οποία υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα και στα οποία οπωσδήποτε καταχωρίζονται οι απόψεις των μειοψηφούντων, εφόσον ζητηθεί από αυτούς.
4. Χρέη γραμματέα εκτελεί ένα από τα μέλη του Α.Φ.Π.Σ., το οποίο εκλέγεται από την ολομέλειά του και κατά απόλυτη πλειοψηφία.
5. Το Α.Φ.Π.Σ. ευρίσκεται σε απαρτία, εφόσον παρίστανται πέντε (5) τουλάχιστον μέλη του, οι δε αποφάσεις του λαμβάνονται κατά πλειοψηφία των παρόντων.
6. Οι συνεδριάσεις του Α.Φ.Π.Σ. δεν είναι δημόσιες.
7. Το Α.Φ.Π.Σ. έχει δική του σφραγίδα κυκλική, αποτελούμενη από τρεις επάλληλους και ομόκεντρους κύκλους, ο εσωτερικός των οποίων φέρει στο μέσο αυτής το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας και γύρω από αυτό κυκλοτερώς στο πάνω μέρος τις λέξεις «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ» και «ΑΝΩΤΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» και στον εξωτερικό κύκλο τις λέξεις «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».