Άρθρο 61 Παραίτηση μελών Διοικητικού Συμβουλίου

 

1. Σε περίπτωση παραίτησης ή έλλειψης με οποιοδήποτε τρόπο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), αν δεν υπάρχουν επιλαχόντα μέλη, τούτο λειτουργεί νομίμως μέχρι την επιλογή νέων μελών, αν με τα υπόλοιπα μέλη υφίσταται απαρτία.
2. Σε περίπτωση παραίτησης ολόκληρου του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., και εφόσον από τα επιλαχόντα μέλη δεν είναι δυνατή η συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου, με απόφαση του Υπουργού Υγείας διορίζεται τριμελής Διοικούσα Επιτροπή από μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Π.Φ.Σ. για τη διεξαγωγή αναπληρωματικών αρχαιρεσιών.
3. Η διεξαγωγή των αναπληρωματικών αρχαιρεσιών γίνεται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από την έλλειψη μελών ή την παραίτηση του Δ.Σ..
4. Η θητεία των μελών που εκλέγονται σύμφωνα με την παρ. 1 λήγει μαζί με τη θητεία των υπόλοιπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η θητεία του Δ.Σ. που εκλέγεται με τις αναπληρωματικές αρχαιρεσίες είναι ισόχρονη με το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ. που παραιτήθηκε ή εξέλιπε κατά την παρ. 2.
5. Με αιτιολογημένη απόφαση του Υπουργού Υγείας δύναται να αναστέλλεται, για χρονικό διάστημα όχι πέραν των τριών (3) μηνών, η διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ. και των μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση αυτή, η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ. και των μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, που εκλέχθηκαν μετά, περιορίζεται ανάλογα, όσο το χρονικό διάστημα της αναστολής, που χορηγείται από τον Υπουργό Υγείας.