Άρθρο 32 Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση σε σώμα

 

1. Το μεγαλύτερο σε ηλικία από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) συγκαλεί, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την επικύρωση του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών, το Δ.Σ., για να προβεί στην εκλογή Προέδρου, Γραμματέα, Ταμία, και Αντιπροέδρου, αν προβλέπεται αυτός.
2. Το Δ.Σ. ευρισκόμενο σε απαρτία, με μυστική ψηφοφορία και με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκλέγει τον Πρόεδρό του, τον Αντιπρόεδρο, όπου προβλέπεται αυτός, τον Γραμματέα και τον Ταμία. Για τη λήψη της απόφασης του πρώτου εδαφίου απαιτείται για τα τριμελή Δ.Σ. η παρουσία όλων των μελών του Συμβουλίου και στα λοιπά Δ.Σ. η απαρτία που προβλέπεται στο άρθρο 38.
3. Αν δεν επιτευχθεί η απαρτία ή η πλειοψηφία της παρ. 2, η εκλογή ματαιώνεται και η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται για τον σκοπό αυτό, μέχρι δύο (2) ακόμη φορές, εντός πέντε εργασίμων (5) ημερών, μετά από κάθε, χωρίς αποτέλεσμα, συνεδρίαση.
4. Αν κατά την τρίτη συνεδρίαση δεν επιτευχθεί η απαρτία ή η πλειοψηφία της παρ. 2, τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τον Ταμία εκλέγει, εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία πραγματοποίησης της τρίτης συνεδρίασης, με απλή πλειοψηφία από τα επιτυχόντα μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο, η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία συνέρχεται έκτακτα ειδικά για τον σκοπό αυτό.
5. Για τη λήψη απόφασης στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της παρ. 4 απαιτείται να συμμετέχουν στην ψηφοφορία τουλάχιστον τα μισά συν ένα (1) μέλη του συνόλου των μελών του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 24.
6. Αν κατά τη συνεδρίαση της παρ. 5 δεν συμμετέχουν στην ψηφοφορία τουλάχιστον τα μισά συν ένα (1) μέλη του συνόλου των μελών του Συλλόγου, η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης επαναλαμβάνεται εντός οκτώ (8) ημερών, η δε ημέρα της επαναληπτικής συνεδρίασης ορίζεται στην αρχική πρόσκληση προς τα μέλη. Για τη λήψη απόφασης κατά την επαναληπτική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης απαιτείται η συμμετοχή στην ψηφοφορία τουλάχιστον του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των μελών του Συλλόγου.
7. Ειδικώς στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους με περισσότερα από πεντακόσια (500) μέλη, η ψηφοφορία στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης γίνεται τόσο διά αυτοπρόσωπης φυσικής παρουσίας όσο και ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως, με διασφάλιση και στις δύο περιπτώσεις της ταυτοπροσωπίας των ψηφοφόρων και της μυστικότητας της ψήφου, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 24.
8. Μέχρι τη διεξαγωγή αυτής της εκλογής και αν δεν έχουν εκλεγεί ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας, των μελών του Δ.Σ. προεδρεύει το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος και χρέη γραμματέα εκτελεί το νεότερο σε ηλικία μέλος, οι οποίοι ασκούν κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα το σύνολο των καθηκόντων του Προέδρου και του Γραμματέα, αντιστοίχως, σύμφωνα με τον παρόντα.