Άρθρο 25 Στέρηση δικαιώματος ψήφου

 

1. Στερούνται του δικαιώματος να ψηφίσουν στις συνεδριάσεις προς εκλογή τα μέλη:
α) τα οποία έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση και
β) στα οποία έχει επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος του εκλέγειν, για όσο χρόνο διαρκεί η ποινή.
2. Προς βεβαίωση των ανωτέρω, καταρτίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), εξήντα (60) ημέρες πριν από την εκλογή, αλφαβητικός κατάλογος των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών, ο οποίος υπόκειται στον έλεγχο κάθε μέλους του Συλλόγου, ο οποίος αναρτάται στα γραφεία του Συλλόγου και στην ιστοσελίδα του.
3. Ενστάσεις κατά του καταλόγου της παρ. 2 υποβάλλονται το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την κατάρτισή του. Το Δ.Σ. κρίνει αιτιολογημένα και κοινοποιεί προς τον ενδιαφερόμενο την απόφασή του επί της ένστασης εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την υποβολή της. Κατά της απόφασης του Δ.Σ. ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή της, αίτηση θεραπείας ενώπιον του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος αποφαίνεται επί της αίτησης και κοινοποιεί την απόφασή του στον ενδιαφερόμενο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών.