Άρθρο 16 Πρόσκληση μελών για συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης

 

1. Τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου προσκαλούνται στη συνεδρίαση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου για την τακτική Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες και για την έκτακτη Γ.Σ. πριν από δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες, από την ημερομηνία της συνεδρίασης.
2. Οι προσκλήσεις για τη συνεδρίαση της Γ.Σ. αποστέλλονται ταχυδρομικώς με συστημένες επιστολές ή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Συλλόγου ή μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS). Τα αποδεικτικά αποστολής και παραλαβής των προσκλήσεων τηρούνται υποχρεωτικά σε αρχείο. Οι προσκλήσεις περιλαμβάνουν υποχρεωτικά τα εξής στοιχεία: α) τον τόπο συνεδρίασης, β) την ημερομηνία και ώρα συνεδρίασης και, σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, την επανάληψη αυτής εντός οκτώ (8) ημερών, και γ) τα προς συζήτηση θέματα ημερήσιας διάταξης, τα οποία αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Φαρμακευτικού Συλλόγου.
3. Για τις συνεδριάσεις της Γ.Σ. για την εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.), του Πειθαρχικού Συμβουλίου και των Αντιπροσώπων στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, καθώς και για την ψήφιση ή τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού, οι προσκλήσεις αποστέλλονται υποχρεωτικά ταχυδρομικώς με συστημένες επιστολές και τηρούνται σε αρχείο τα οικεία αποδεικτικά αποστολής και παραλαβής των προσκλήσεων.
4. Οι συνεδριάσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου γίνονται στα γραφεία της έδρας του ή σε άλλο χώρο που κρίνεται κατάλληλος από το Δ.Σ. του Συλλόγου.
5. Τα προσερχόμενα στη συνεδρίαση μέλη υπογράφουν σε ξεχωριστό κατάλογο, που τηρείται σε κάθε συνεδρίαση, προς βεβαίωση της απαρτίας.

  • 28 Μαρτίου 2023, 23:35 | Retti Malfrelsi

    Συμφωνώ farmacist, αντιφατικό αν λάβεις υπόψιν ότι προβλέπεται στην παρούσα νομοθετική ρύθμιση η τηλεσυμμετοχη σε ΔΣ με βίντεο κλήση με δικαίωμα ψήφου. Η λειτουργία των ΦΣ πρέπει και να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο δίκαιη και ισότιμη προς τα μέλη.

  • 26 Μαρτίου 2023, 22:50 | farmacist

    Συστημένες επιστολές στην εποχή μας;