Άρθρο 8 Διυπουργική Επιτροπή Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας – Τροποποίηση άρθρου 5 ν. 4662/2020

Στο άρθρο 8 του ν. 4662/2020 (Α’ 27), περί της Διυπουργικής Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) στην περ. α της παρ. 1 ο Γενικός Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αντικαθίσταται από τον Υπουργό, β) προστίθεται παρ. 3, και το άρθρο 8 διαμορφώνεται ως εξής:
«Άρθρο 8
Διυπουργική Επιτροπή Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας
1. Συστήνεται Διυπουργική Επιτροπή Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του ν. 4622/2019 (Α` 133), με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α. Εγκρίνει την Εθνική Πολιτική Μείωσης Κινδύνου Καταστροφών και τον Εθνικό Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν προηγούμενης εισήγησης του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
β. Προβαίνει σε ετήσιο απολογισμό αποτελεσματικότητας των συνισταμένων του Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας, προγραμμάτων, σχεδίων, μέτρων και δράσεων σε επίπεδο πρόληψης, ετοιμότητας, αντιμετώπισης και αποκατάστασης.
2. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εντός μηνός από την έγκριση της Εθνικής Πολιτικής Μείωσης Κινδύνου Καταστροφών και του Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας από την ανωτέρω Διυπουργική Επιτροπή, υποβάλλει προς ενημέρωση στη Βουλή σχετική έκθεση.
3. Η Διυπουργική Επιτροπή Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας συγκαλείται από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Η Διυπουργική Επιτροπή συγκαλείται άμεσα κάθε φορά που συντρέχουν οι προϋποθέσεις της περ. δ) του άρθρου 6, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των κυβερνητικών δράσεων, προληπτικού και κατασταλτικού χαρακτήρα, εντός του πλαισίου του Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.».

  • 22 Νοεμβρίου 2023, 07:25 | K.PERROU
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

    Στον τίτλο τροποποιείτε το άρθρο 5 του 4662/2020 και στο σώμα κειμένου το άρθρο 8

  • 16 Νοεμβρίου 2023, 09:46 | Basiliy
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά:  

    Bravooo