Άρθρο 44 Στελέχωση της Μονάδας Εξυγίανσης Επιχειρήσεων Επενδύσεων και Κεντρικών Αντισυμβαλλομένων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

1. Συνιστώνται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πέντε (5) θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για την κάλυψη των αναγκών της Μονάδας Εξυγίανσης Επιχειρήσεων Επενδύσεων και Κεντρικών Αντισυμβαλλομένων.
Οι θέσεις αυτές έχουν ως εξής: Δύο (2) θέσεις Οικονομολόγων με εξειδίκευση στη διαχείριση κινδύνων και στην ανάλυση δεδομένων (data analysts), δύο (2) θέσεις Ελεγκτών με εξειδίκευση στον έλεγχο πληροφοριακών συστημάτων και μία (1) θέση Νομικών με εξειδίκευση σε θέματα κεφαλαιαγοράς.
2. Τα προσόντα που πρέπει να έχουν οι παραπάνω είναι τα εξής:
α. Προσόντα διορισμού στις θέσεις ελεγκτών ορίζονται τα προβλεπόμενα στις παρ. 6 και 7 του άρθρου 35 του ν. 2324/1995 (Α’ 146).
β. Προσόντα διορισμού στις θέσεις οικονομολόγων και νομικών ορίζονται τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 του π.δ. 85/2022 (A’ 232)
3. Η γνώση της ξένης γλώσσας αποδεικνύεται σύμφωνα με το άρθρο 10 του π.δ. 85/2022.
4. Το προσωπικό του παρόντος υπηρετεί με απόσπαση, μετάταξη ή κατόπιν νέας πρόσληψης που διενεργείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών στελέχωσης της Μονάδας, οι αρμοδιότητές της ασκούνται από το υφιστάμενο μόνιμο και ειδικό επιστημονικό προσωπικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το οποίο διαχωρίζεται οργανωτικά από τις εποπτικές λειτουργίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.