ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2021/23 Άρθρο 40 Σύσταση της Επιτροπής Λήψης Μέτρων Εξυγίανσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) – Τροποποίηση παρ. 1 εσωτερικού άρθρου 122 άρθρου 2 ν. 4335/2015

Στην παρ. 1 του εσωτερικού άρθρου 122 του άρθρου 2 του ν. 4335/2015 (Α’ 87) επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις α) στην περ. α’ προστίθενται οι λέξεις «και των Κεντρικών Αντισυμβαλλομένων», β) στην περ. β’ προσαρμόζεται αναλόγως ο προϊστάμενος που μετέχει στη σύνθεση της Επιτροπής Λήψης Μέτρων Εξυγίανσης, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:
«1. Συνιστάται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Επιτροπή Λήψης Μέτρων Εξυγίανσης (ΕΛΜΕ), που αποτελείται από τους εξής:
α. Τον εκάστοτε Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που δεν είναι επιφορτισμένος με την εποπτεία των επιχειρήσεων επενδύσεων και των κεντρικών αντισυμβαλλομένων, ως πρόεδρο.
β. Τον Προϊστάμενο μίας εκ των Διευθύνσεων ή Μονάδων, που δεν είναι επιφορτισμένες με την εποπτεία των επιχειρήσεων επενδύσεων και των κεντρικών αντισυμβαλλομένων, που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
γ. Ένα μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.».