άρθρο 1 / παράγραφος 2

2. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:
Α) Φορολογούμενοι, οι οποίοι κατά το οικονομικό έτος 2009, βαρύνονταν φορολογικά από ένα τουλάχιστον πρόσωπο των περιπτώσεων β,γ,δ,ε, και η, του άρθρου 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994 ΦΕΚ Α΄ 151), εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει κατά ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) στις κατηγορίες Ε΄ και ΣΤ΄ (εισόδημα από μισθωτή εργασία ή και αγροτικές εκμεταλλεύσεις) του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και δεν υπερβαίνει τα ποσά που ορίζονται στον πίνακα που ακολουθεί.
Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων που βαρύνουν φορολογικά τον δικαιούχο ως εξής:

Β) Οι συνταξιοδοτούμενοι από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), όπως ισχύουν.

Γ) Οι συνταξιοδοτούμενοι από οποιοδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό, εφόσον τους καταβάλλεται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, το ΕΚΑΣ.

Δ) Συνταξιούχοι, λόγω γήρατος ή θανάτου, των ασφαλιστικών οργανισμών κυρίας ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και οι συνταξιούχοι δυνάμει των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 3029/2002 (ΦΕΚ Α΄ 160) και των άρθρων 4 και 16 του ν. 3232/2004 (ΦΕΚ Α΄ 48 ), όπως ισχύουν, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ.

Ε) Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α) που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα.

ΣΤ) Οι νεφροπαθείς που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα.

Ζ) Όσοι λαμβάνουν , κατά την 3η Νοεμβρίου 2009 την ενίσχυση απροστατεύτων παιδιών, που προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4051/1960 (ΦΕΚ Α΄68) και του Π.Δ. 108/1983 (ΦΕΚ Α΄ 49) , εφόσον δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ.

Η) Οι κάτοχοι κατά την 3η Νοεμβρίου 2009, βιβλιαρίου ανασφαλίστου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 57/1973 (ΦΕΚ Α΄ 149) και της υπ’ αριθμ.Π2α/139491/16.11.2006 Κ.ΥΑ. (ΦΕΚ Β΄ 1747).

Θ) Οι εγγεγραμμένοι κατά την 3η Νοεμβρίου 2009 στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ως άνεργοι, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:26 | giota anest

    ΕΙΜΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΗ. ΔΗΛΩΝΩ 9000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΠΛΗΡΩΝΩ 450 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΑΝΕΙΟ. ΖΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ? ΕΙΜΑΙ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΝ ΟΧΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:33 | Χριστινα Πετριδου

    Οι ανθρωποι που ζουνε μονοι, ειναι σαν να μην υπαρχουν…Τι κι αν φυτοζωουνε, τι κι αν ζουνε με 500 και με 600 το μηνα, τι κι αν εχουν να πληρωνουνε και νοικι…ειναι σαν να μην υπαρχουνε…ουτε καν αναφερονται(κι ας ζουνε χειροτερα απο αλλους που θα παρουν το βοηθημα) …φαινεται πως μονο οσοι εχουν παιδια, η ειναι ηληκιωμενοι, θεωρουνται ως ανθρωποι με αναγκες…ψαξτε το, σε περιπτωση που δεν εχει ποτε περασει απο το μυαλο σας, πως υπαρχουν και τετοιοι ανθρωποι, και θα δειτε πως ειναι παρα πολλοι..
    Απορω που δεν συμπεριλαβατε και αυτους τους ανθρωπους..θα μπορουσατε να τους ειχατε ορισει καποιο ποιο χαμηλο οριο εισοδηματος,(το οποιο θα αποδεικνυοτανε με το εκκαθαριστικο της εφοριας) ας πουμε 8.000 ευρω, για να παρουν και αυτοι καποιο βοηθημα…
    Φαινεται πως τα Χριστουγεννα δεν αφορουν αυτους που ζουνε μονοι..!!!

    Κατα τα αλλα θετικη η καταβολη του βοηθηματος…μακαρι να το δωσετε σε ολους οσους πραγματικα το χρειαζονται…

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:50 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 10.580€. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ? ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΙΡΝΕΙ 80€ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΘΕΣΕΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ?

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:43 | Χιώτης Δημήτριος

    -Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να είναι δυο:
    α) συνολικό εισόδημα 1998 (βάση φορολογικής δήλωσης)
    β) οικογενειακή κατάσταση (προστατευόμενα μέλη)
    άσχετα με το αν πρόκειται για μισθό, αγρότες, συντάξεις με ΕΚΑΣ η όχι.
    -Εξαιρούνται φυσικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
    Καλή επιτυχία!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:47 | Αθανάσιος Τσίγκας

    Θεωρώ ότι το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση.Απλώς θα ήθελα να δοθεί και κάποια πρόνοια σε άγαμες μητέρες με παιδι ή παιδιά.Είναι πολλές οι περιπτώσεις που νέες κοπέλες άνεργες,φοιτήτριες ή εργαζόμενες να φέρουν παιδι σε αυτόν τον κοσμο.Πολλές απο αυτές αποφάσισαν να κρατήσουν το παιδί τους παρα τις οικονομικες τους δυσκολιες.Πολλές από αυτές εγκαταλείφθηκαν από τους φυσικούς πατέρες ή δεν κατάφεραν να παντρευτουν λόγω οικονομικών δυσκολιών.
    Σας ευχαριστώ για το βήμα.

  • Περικοψτε σπαταλες.Ξερετε ποια ειναι η κορυφαια σπαταλη δημοσια υπηρεσια;;H ελληνικη αστυνομια.Πλασματικα περαν του πενθημερου εργασια,πλασματικα νυκτερινα,πλασματικα εκτος εδρας,σπαταλες στην συντηρηση περιπολικων,που τα χρησιμοποιουν ανευθυνα παιδαρελια,σαν να ηταν σε φορμουλα αγωνων,πλασματικες αμοιβες στα επιδοματα των αξιωματικων,αγωγες συνταξιουχων ανωτατων αξιωματικων που προσφευγουν μολις παρουν συνταξη στα δικαστηρια και κερδιζουν δυο παραπανω βαθμους,για τους οποιους ποτε δεν κατεβαλαν εισφορες,οταν ηταν σε υπηρεσια,σπαταλες και πλασματικες συνταγογραφησεις απο ιατρους,με φουσκωμενα παραπεμπτικα,για κατευθυνομενες συνταγογραφησεις,σε διαγνωστικα κεντρα.Αχ κυριε υπουργε,θελετε,μπορειτε ομως να νικησετε ολη αυτη την <>νοοτροπια;;
    KAI ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.Ο Κ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ <>,ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΚΩΣ ΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ!!
    Και κατι ακομα.Για ψαξτε τα συμβολαια ενοικιασης αστυνομικων τμηματων,και αλλων δημοσιων υπηρεσιων.Σκανδαλωδη συμβολαια,για ακαταλληλα κτηρια,απο την παντα αμαρτωλη κτηματικη υπηρεσια του Δημοσιου.Το πραγμα σηκωνει εισαγγελεα!!Ειδικα κατι συμβολαια ενοικιασης αστυνομικων τμηματων ειναι….!!!Παντως και μονο απο αυτα μπορειτε να βγαλετε αλλο ενα κονδυλι για επιδομα αλληλεγγυης!!ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ Κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ,Η ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΘΕΙΤΕ;;ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ Κ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ <>,ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΚΕΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ!!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:21 | ΕΛΕΝΑ

    ΕΙΜΑΙ 4ΩΡΗ ΜΕ ΜΙΚΤΟ ΜΙΣΘΟ 530 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:42 | Θεοδωρος Ναυροζιδης

    Καλησπερα σας!
    ΄Ενα γενικοτερο σχολιο:

    Τελικα οι βουλευτες δε θεωρουν τους εαυτους τους ίσους με τους υπολοιπους δημοδιους υπαλληλους(διοτι περι δημοσιων υπαλληλων προκειται).Οπως αρκετοι προικισμενοι συμπολιτες μας επιβιωνουν με μισθους 1500-1700 Ευρω θα επρεπε αναλογα και οι βουλευτες να επιβιωνουν με ανλογους μισθους και οχι με δυσαναλογα αυξημενους για μια σχεδον ανυπαρκτη προσφορα.Οπως οι δημοσιοι υπαλληλοι μετακινουνται με τα δικα τους οχηματα ετσι και οι βουλευτες θα έπρεπε να πραξουν το ιδιο.Ειναι αρκετα προκλητικο να εχουν μισθους καποιων χιλιαδων ευρω και να μετακινουνται με οχηματα τα οποια ισως ποτε να μην ειχαν τη δυνατοτητα να αποκτησουν υπο αλλες συνθηκες.

    Μια τετοια κινηση απο ολοκληρο το βουλευτικο σωμα θα ηταν προς τιμην του και θα το επικροτουσαν αρκετοι εαν οχι ολοι οι συμπολιτες μας.

    Κατι τελευταιο:
    Ειναι απαραιτητο ο προεδρος της Δημοκρατιας να εχει απολαβες των 27.000 ευρω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ειμαι ειδικευομενος καρδιοχειρουργος και δε γνωριζω ειδεικευμενους καρδιοχειρουργους να εχουν τετοιες απολαβες.(τουλαχιστον αυτοι σωζουν ζωες).

    Οτι εγραψα ειναι ασχετο με τα σχολια των συμπολιτων μου και ζητω συγγνωμη αλλα απλως ήθελα να εκθεσω καποιες ταπεινες αποψεις
    ευχαριστω πολυ!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:04 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ; ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΟ. ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:17 | ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΝΟΣ

    Και μόνο που υπάρχει δημόσια διαβούλευση, δείχνει ότι κινείστε προς την θετική κατεύθυνση. Όμως με τόσες αναλύσεις και σχόλια χάνουμε το δάσος και βλέπουμε το δέντρο. Πίστευω ότι από τέτοιες διαβουλεύσεις, αυτό που πρέπει να κρατήσετε κύριοι και κυρίες υπουργοί, είναι οι φωνές απόγνωσης που ακούγονται, της πλειοψηφίας των πολιτών που συμμετέχουν. Κρατήστε την ουσία, ότι ο πολίτης δεν θέλει πασαλήματα και πρόσκαιρες δροσιές, θέλει ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις στα προβλήματα που τον ταλανίζουν εδώ και χρόνια, για να μπορέσει να βγει κάποια στιγμή απ’ το τούνελ της εξαθλίωσης. Τα 200 ευρώ πχ γιατί για τόσα πρόκειται, αφού δεν γνωρίζει κανείς πως θα είναι μετά από τους 8 μήνες της 2ης δόσης και δεν φαίνεται πουθενά πως μπορεί να διασφαλιστεί από τώρα η 2η δόση, δεν φτάνουν να πληρωθούν πχ ούτε τα νέα «περιβαλλοντικά» τέλη που εσείς κακώς διατηρήσατε σαν παρακαταθήκη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ας χρειαστεί και λίγος χρόνος παραπάνω από τις 100 μέρες(εδώ περιμένουμε χρόνια ολόκληρα), αλλά να υπάρξουν ουσιαστικές προσεγγίσεις και λύσεις σε μείζονα προβλήματα, όπως της ανεργίας, της υγείας, της υπερχρέωσης κτλ, για να μην ξαναερχόμαστε κάθε χρόνο στην ίδια κατάσταση με μπαλώματα και χαρτζιλίκια να αντιμετωπίζουμε χρόνια προβλήματα.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:36 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ 740 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ?ΕΙΜΑΙ 25,ΜΕΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ.ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΩΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΖ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 28 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ?ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:13 | Σοφοκλής Παπακωνσταντίνου

    Θα ήθελα η πρόταση Νόμου για έκτακτη ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης και εισφορά κοινωνικής ευθύνης να περιλάβει και τους μεταμοσχευμένους από συμπαγή όργανα (ήπαρ, καρδιά, νεφρός, πνεύμονες, παγκρέας)και μυελό των οστών οι οποίοι λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα, όπως καλώς έχει προβλεφθεί στους δικαιούχους του παραπάνω επιδόματος η περίπτωση ΣΤ) Οι νεφροπαθείς που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:59 | ΝΤΕΠΥ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΗΜΟΥΝΑ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΕΩΣ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2007 ΕΙΧΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΑ ΓΙΑ 18.000ΕΥΡΩ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2007 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ 43 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΕ ΔΕΧΕΤΑΙ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ, ΚΙ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ? ΕΓΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ? ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ?

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:08 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΕΓΩ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 5000 ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ? ΕΛΕΟΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:43 | ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Ωραιο βοηθημα|||||||||
    Το παιρνουν μονο οσοι ειναι γραμενοι μεχρι τις 3 Νοεμβριου.
    Δηλαδη εμεις που δουλευουμε στον τουρισμο και δουλευουμε μονο
    5 μηνες και 7 μηνες ειμαστε ανεργοι αλλα θα απολυθουμε εως τα τελη
    του Νοεμβρη το χανουμε.Μπραβο, εμεις ειμαστε πλουσιοι.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:12 | anastasia

    ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ Κ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ.ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΗΛ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ,ΦΑΣΟΝ,ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ.ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Κ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΚΑ.ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΡΟ,ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ,ΠΑΣΧΑ Η ΑΔΕΙΑΣ Κ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΛΟΓΟ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ 5 Η 10 ΕΥΡΩ.ΑΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ Κ ΜΑΣ ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ 10.000 ΕΤΗΣΙΟΣ Κ ΕΡΩΤΩ,ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ,
    -ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ?
    -ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:10 | ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΑΤΣΑ

    Αγαπητοί κύριοι,
    Ειμαι ελεύθερος επαγγελματίας (κατά την εφορία) ομως ουσιαστικά ειμαι σε υπαλληλική σχέση και αμοίβομαι με τιμολογιο παροχής υπηρεσιών! Η δουλειά μου ειναι να πουλάω διαφημιστικό χώρο σε περιοδικό. Ειμαι χωρισμένη μητέρα με ένα παιδί 17 χρονών που πηγαίνει Γ΄Λυκείου! Το τονίζω αυτό για να γίνει κατανοητό πόσα πρέπει να πληρώνω κάθε μήνα σε φροντιστήρια και αλλα έξοδα του παιδιού μου! Το 2009 εκανα δήλωση με ποσό 15.900! Για την δήλωση του 2010 δεν το συζητώ θα ειναι στα μισά απο ο,τι πέρυσι! κι αυτό γιατί λόγω της κρίσης οι εταιρείες εχουν πάψει να διαφημίζονται! Πιστεύετε οτι δεν πρέπει να συμπεριληφθώ στο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης? εμείς δεν εχουνε ανάγκη?

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:22 | lina

    Συγχαρητήρια για την διαδικασία της διαβούλευσης.

    Η αποψή μου είναι πως το επίδομα της κοινωνικής αλληλεγγύης θα έπρεπε να το λάβουν:
    1.όσοι έχουν χαμηλό εισόδημ.
    2.άτομε με αναπηρία.
    3.ΑΜΕΑ
    4.μακροχρόνια άνεργοι με χαμηλό εισόδημα.
    5.άνεργοι με χαμηλό εισόδημα.

    Aυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι ότι δεν θα πρέπει να δικαιούνται το επίδομα: τα stage, τα μπλοκάκια και οι συμβασιούχοι διότι ούτε μακροχρόνια άνεργοι είναι ούτε έχουν καταλάβει θέσεις στο δημόσιο με ΑΣΕΠ.
    Όσον αφορά για το ότι καλύπτουν πάγιες θέσεις ή είναι αναγκαίοι σε αυτές, μπορεί η κυβέρνηση απο αύριο να βγάλει προκηρήξεις και πιστεψτε με……..υπάρχει κόσμος που είναι πιο κατάλληλος για τις θέσεις αυτές διότι θα μπεί μέ ΑΣΕΠ και όχι με κρητήρια stage……

    Ευχαριστώ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:04 | mixalis

    ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ 39 ΧΡΟΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 7600 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ?ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕ 7600 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ.ΣΥΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ.ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΑ ΕΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 550 ΕΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ.ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΟΝΟ 27 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ Π.Χ ΣΠΙΤΙΑ,ΧΩΡΑΦΙΑ,ΑΜΑΞΙΑ,ΟΙΚΟΠΕΔΑ.
    Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΓΕΝΑΙΟΤΗΤΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 50000 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΑΝΤΡΟΓΗΝΟ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ 50000 ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 19000 ΕΥΡΟ ΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΨΑΛΙΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΗ Η ΜΕΝΗ ΙΔΙΑ
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΤΕ ΝΑ ΤΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ.
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΗΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΧΘΕΣ.!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:50 | x

    ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:54 | καραγιαννης νικος

    ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?
    ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2008
    ΜΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ 2008 16500 ΕΥΡΩ
    ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
    ΤΟΥ 2008 ΕΛΕΟΣ??????

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:49 | Athanasia

    Θ) Οι εγγεγραμμένοι κατά την 3η Νοεμβρίου 2009 στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ως άνεργοι

    μπραβο πολύ καλή παράγραφος..ευγε!!
    μόλις χτεσ μεσημέρι πηρα στα χέρια μου την..θεωρημένη πια απόλυσησ μου.κατ’επεκτασιν λοιπον δν προλαβα να εγγραφω ως ανεργη..
    οποτε δεν δικαιουμαι επιδομα αλληλεγγυης και ας εχω χαμηλο εκκαθαριστικο και ας εμαι και μονη μου με δυο παιδια..!!

    ευγε.. πολυ λογικο ολο αυτο..
    no further comment.
    ευχαριστω..

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:28 | Ελε.Λα

    Καλή η πρωτοβουλία για αρχή. Δίνει μια ανάσα σ΄αυτούς που ζουν με 400 ή 500 Ε το μήνα. Μετά όμως…τι;

    Σίγουρα διαβάσατε τα υπόλοιπα σχόλια για διεύρυνση της ομάδας δικαιούχων, για «μπλοκάκια» ( αν και κάποια «μπλοκάκια» καθαρίζουν suma sum arum γύρω στο τριχίλιαρο+), για μακροχρόνια άνεργους που δεν είναι ούτε στον ΟΑΕΔ, για άνεργους μεσήλικες που δεν έχουν καμιά προοπτική, ούτε καν για σύνταξη.

    Μεγάλη μερίδα των Ελλήνων έχει ήδη αγγίξει τα πρόθυρα της απελπισίας και βλέπει Φως στο Τούνελ μόνο στην τηλεόραση.

    Ειμαι 52 ετών, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου του εξωτερικού. Οδηγήθηκα στην ανεργία πριν 2 χρόνια μέσω «αναγκαστικής εθελουσίας» άρα δεν μπόρεσα να γραφτώ στον ΟΑΕΔ. Δεν έχω ασφάλεια. Δεν κάνω φορολογική δήλωση.

    Εδώ και 20 χρόνια ασκώ ένα επάγγελμα, που – στην Ελλάδα – βρίσκεις δουλειά μόνο μέσω πλύ γερών κοννέ. Ξεκίνησα μαθήματα σε ιδιωτική σχολή ώστε να μπορέσω να βελτιώσω τα προσόντα μου. Όταν τελειώσω θα είμαι 53. Λέτε ότι τότε θα βρω δουλειά;

    Τρώω από τα έτοιμα που δεν ξέρω πόσο θα με κρατήσουν.

    Σαφώς και δεν δικαιούμαι επίδομα. Γιατί δεν υπάρχω!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:54 | ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ.

    ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΣΟΝΤΕΣ.
    ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑ Ο ΛΑΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ ΤΟΝ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:35 | Αικατερίνη Γιαννακουλη

    Υπάρχει μία κατηγορία δύστυχων συνταξιούχων, οι συνταξιούχοι λόγω ολικής αναπηρίας, δηλαδή με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%. Αυτοί, λόγω του μεγάλου ποσοστού αναπηρίας τους και δεδομένου ότι για την καθημερινή εξυπηρέτησή τους έχουν ανάγκη και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τρίτου προσώπουν, προκειμένου να βοηθηθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες τους, έχουν την «τύχη» να λαμβάνουν ένα επίδομα ολικής αναπηρίας. Επειδή λαμβάνουν το επίδομα αυτό δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν το ΕΚΑΣ. Το επίδομα αυτό για τους χαμηλοσυντα-ξούχους, δεδομένου ότι το ΕΚΑΣ αυξάνεται περιοδικά, ενώ οι συντάξεις είναι σχεδόν «παγωμένες», σήμερα ανέρχεται σε ποσό μικρότερο από το ΕΚΑΣ. Αποτέλεσμα είναι οι συνταξιούχοι αυτοί, που εκ των πραγμάτων είναι στη δυσμενέστερη θέση από όλους,να λαμβάνουν συντάξεις μικρότερες από τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Επιπρόσθετα,επειδή δεν λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και επειδή πάντα οι λαμβάνοντες το ΕΚΑΣ και μόνο αποτελούν για τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους αναξιοπαθούντες και χρήζοντες βοήθεια και με το παρόν νομοσχέδιο (και με όλα τα συναφή προηγούμενων κυβερνήσεων)αυτοί δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του παραπάνω επιδόματος. Επιπρόσθετα οι συνταξιούχοι αυτοί που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας από όλους,καταβάλλουν συμμετοχή 25% για την αγορά φαρμάκων εκτός των χαρακτηριζόμενων ως χρονίων παθήσεων,ενώ οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ 10%!!! Σημειώνω ότι το παραπάνω επίδομα ολικής αναπηρίας που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι αυτοί, δεν είναι «προνοιακό επίδομα». Αυτά δεν τα γνωρίζει ο κ. Κουτρουμάνης??? Αλλά, όπως είπε και ο κ. Αλογοσκούφης πρέπει τα παιδιά να βοηθούν τους γονείς τους. Ευτυχώς που η μητέρα μου (συνταξιούχος της παραπάνω κατηγορίας)έχει και παιδιά,διαφορετικά στον ΚΑΙΑΔΑ, διότι κοστίζει πολύ. Μόνο οι εισφορές που εκείνη ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ στο ΙΚΑ για την αφάλιση της μετανάστριας που την βοηθά να επιζήσει, ανέρχονται σήμερα σε 146,20 Ευρώ το μήνα (Χ 14 μήνες κατ’ έτος),συν το μισθό βέβαια, συν τα λοιπά έξοδα διαβίωσης, που είναι κοινά για όλους. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:42 | PITIAS EYSTRATIOS

    kalo to sxedeio alla giati mexri tis 3 noemvriou. oloi oi alloi poy bgenoyn stin anergia mexri tis 10 me 15 noembriou kai autoi pou apolithikan nai men stis 31/10 epoxiaka xenodoxeia.alla me tis oures pou yparxoun sto OAED eine adinaton na exoun katathesei ta dikeologitika tous mexri tis 3/11.giauto prepei na dosete k’ales meres perithorio os katalitiki hmerominia.einai poly sobaro to thema ayto giati etsi tha minoun parapolu exo apo to epidoma.
    eyxaristo.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:08 | Ξυλουρης Νικολαος

    Πιστευω οτι το επιδομα πρεπει να το παρουν οσοι δουλευουν εποχικοι στον τουρισμο και οχι μονο αυτοι που εχουν εγγραφει μεχρι τις 3 Νοεμβριου .Ειναι αδικο αυτοι που εχουν γραφτει στον ΟΑΕΔ μεχρι τις 3/11 να το παρουν και οχι οι υπολοιποι επειδη εργαστηκαν 2 η 3 ημερες παραπανω οχι.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:13 | Κωστας Π

    Έκανα εγγραφή στον ΟΑΕΔ σήμερα 4 Νοεμβρίου (έληξε η σύμβαση μου με την εταιρία που δούλευα ) η σύζυγος μου θα απολυθεί 15 Νοεμβρίου (λίγη η σύμβαση της με την εταιρία που εργάζεται )οπότε θα κάνει εγγραφή στις 16 Νοεμβρίου ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΝΕΡΓΟΙ στις 18 Νοεμβρίου Έχουμε και 2 παιδιά …… όμως εμείς δεν προλάβαμε την προθεσμία ….και δεν μας έδιωξαν πριν τις 3 Νοεμβρίου ….δεν έχουμε ανάγκη το επίδομα …. εμείς το λύσαμε το πρόβλημα ??? Σωστά έχουμε το εισόδημα θα μου πείτε είναι 15 625 ….. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:45 | Κατερίνα

    Είμαι μακροχρόνια άνεργη και άνω των 45 ετών (ανήκω, δηλαδή, στις λεγόμενες «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες»). Ενώ πληρώ το κριτήριο του ατομικού εισοδήματος, το οικογενειακό μας είναι στα 22.000 ευρώ περίπου. Πληρώνουμε, όμως, κάθε μήνα στεγαστικό δάνειο ύψους 900 ευρώ, δηλαδή, σε ετήσια βάση, 10.800 ευρώ περίπου. Δεν θα έπρεπε να ληφθεί αυτό υπόψη, πριν οριστεί το όριο των 14.633,56 ευρώ του απαιτούμενου οικογενειακού εισοδήματος?

    Και με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να εκφράσω και μια πραγματική απορία: Μετά τον πρώτο χρόνο ανεργίας, δεν υπάρχει η παραμικρή βοήθεια προς τους ανέργους σε μηνιαία βάση. Δηλαδή με ποιό τρόπο καλούνται αυτοί οι άνθρωποι να επιβιώσουν, μέχρι να ξαναβρούν δουλειά? Στο εξωτερικό υπάρχει εφ’όρου ζωής μια στοιχειώδης μέριμνα για τους ανέργους (βλ. παράδειγμα Αγγλίας)-όχι μεγάλη, ώστε να ωθεί τον κόσμο στην ανεργία, αρκετή, ωστόσο, ώστε να εξασφαλίζει μια υποτυπώδη στέγαση και τροφή. Ένα Κράτος Κοινωωικού Δικαίου δεν θα έπρεπε κάποτε να μεριμνήσει (ανάμεσα στα τόσα άλλα) και γι’αυτό?

    Σας ευχαριστώ για το βήμα.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:34 | Παναγιωτα Θωμοπουλου

    Είμαι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι μακροχρόνια άνεργη και μητέρα 2 ανηλίκων παιδιών. Είμαι σε διάσταση με το σύζυγό μου και δεν έχω καμμία οικονομική βοήθεια από αυτόν. Είναι δίκαιο να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα εισοδήματα των συζύγων για τους μακροχρόνια ανέργους;

  • κ Αποστολοπουλε Σπυρο,be cool,ειχες και τα προηγουμενα χρονια διαβουλευση,σε νομοσχεδια του κρατους;;Εγω δεν θυμαμαι ποτε τετοιο.
    Κατι πανε να κανουνε αυτοι εδω,ας περιμενουμε λιγο.Εδω ο αλλος επαιζε play station στου Μαξιμου και τον περιμεναμε εξι σχεδον χρονια!!!Και μεχρι προτινος τον εβγαζαν οι δημοσκοπησεις καταλληλοτερο πρωθυπουργο!!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:31 | Λαμπρος Παλασης

    Ευκαιρεια ειναι τωρα που θα δοθει το επιδομα να καταγραφουν οι δικαιουχοι καθως αυτοι αποτελουν το τμημα της κοινωνιας μας που χρηζει ουσιαστικης στηριξης καθως η οικονομικη κριση θα τους εξαθλιωσει.
    Η παρακολουθηση των οικονομικων δεδομενων των δικαιουχων και η διασταυρωση με αλλες πηγες οικονομικων δεδομενων θα πρεπει να πραγματοποηθει αφενος για τον εντοπισμο των πολιτων που δηλωνουν παρανομα αναξιοπαθουντες και επωφελουνται της κοινωνικης επιδοματικης πολιτικης αφετερου για την δημιουργια μιας βασης δεδομενων που θα διαχειριζεται μελλοντικα καποια κρατικη υπηρεσια προνιακης υποστηριξης.
    Η Τεχνολογια ειναι ευλογια οταν το κρατος την εκμεταλευτει σωστα και με γνωμωνα την κοινωνικη αλληλεγγυη.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:07 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    ΚΑΛΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
    ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΩΑΕΔ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΕΡΓΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ???

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:15 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ.
    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 2.5 ΕΚ.
    ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ» ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ -ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ.ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ-ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ- ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ.
    ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΟΥΝ (ΜΕΡΙΚΟΙ) ΑΝΕΤΗ ΖΩΗ?
    ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ «ΠΕΦΤΕΙ» ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:07 | Κυριάκος

    Τα έκτακτα επιδόματα προς τον μη επιδοτούμενο άνεργο, είναι σωστά και απαραίτητα γιατί θα πάνε κατευθείαν στην κατανάλωση. Αλλά τα ποσά αυτά, είναι ασπιρίνες για τον «καρκίνο» της αμισθης και ανασφάλιστης διαβίωσης μέσα στην πανάκριβη πραγματικότητα.

    Το προβλημα της ανεργίας και αποεπενδύσεων δημιουργείται από το «σπάταλο» κράτος και από την μείωση της ανταγωνιστικότητας αλλα δεν μας αφορά αυτό τώρα.

    Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το σύνταγμα ρητά λέει ότι η εργασία είναι δικαίωμα του πολίτη και πρέπει να εξασφαλίζεται σε ολους τους πολίτες του από το κράτος. Η κοινωνική αλληλεγύη είναι κατοχυρωμένη στα χαρτιά, αλλά οχι στην πράξη.

    Τα εργασιακά δικαιώματα και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κυριολεκτικά είναι σε αποσύνθεση, κάτω από την πίεση του ανταγωνισμού και της παγκοσμιοποίησης, και διαφέρουν σημαντικά προς το χειρότερο αν τα συγκρίνουμε με τα εργασιακά δικαιώματα και τους σταθερούς μισθούς που απολαμβάνει ακόμα ο ελληνικός δημόσιος τομέας της μόνιμης βάση συντάγματος εργασίας.

    Συνεπώς η ανεργία πρέπει να λυθεί με μόνιμου χαρακτήρα μέτρα, όπως επιδοματικός μισθός αορίστου χρόνου και ασφάλιση στον ασφαλιστικό του φορέα, από την πρώτη μέρα ανεργίας έως ότου βρει εργασία ο άνεργος ή να του παρασχεθεί εργασία από τον ΟΑΕΔ και δεν την δεχτεί.

    Τα «δήθεν» προγράμματα του ΟΑΕΔ για διάφορες ηλικιακες ομάδες δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και δημιουργούν περισσότερη ανεργία για άλλες ηλικιακές ομάδες.

    Ετσι μπορεί να προγραμματίσει κάποιος την ζωή του ο κάθε άνεργος πολίτης για κάποιο μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και να σταθεροποιηθεί η ζήτηση χωρίς η φορολογία και τα περιττά έξοδα από μεριά κράτους να δημιουργούν περισσότερη ανεργία.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:15 | Κρατίδης Βασίλειος

    Κατ’αρχήν θεωρώ οτι το μέτρο είναι καλό. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση της οικονομικής κρίσης στην οποία βρισκόμαστε θα πρέπει
    να καταλάβουμε όλοι ότι οποιαδήποτε κίνηση γίνεται για να τονώσει
    τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
    να μην θεωρηθεί καλή! Είμαι άνεργος εδώ και ένα χρόνο γραμμένος στα
    μητρώα του ΟΑΕΔ και έτσι δικαιούμε το έκτακτο επίδομα, αυτό που θα
    πρέπει όμως να γίνει σαφές είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι
    αρκετό για να μας βγάλει όλους από την απελπισία στην οποία έχουμε
    επέλθει. Θεωρώ ότι το μέτρο έπρεπε να εξεταστεί λεπτομερέστερα
    έτσι ώστε να μην αποκλείονται κοινώνικες τάξεις που το δικαιούνται!
    Επίσης ελπίζω παρόμοιες κινήσεις να γίνουν και στο μέλλον και να
    μην περιοριστεί η κυβέρνηση μόνο σε υλοποίηση κάποιων προγραμματικών
    δηλώσεων! Και πάνω από όλα κύριοι δώστε δουλειά στα νέα παιδιά,
    στους ανέργους, σε όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη και είναι πολλοί αυτοί! Είναι επιτακτική ανάγκη!!!!!!!!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:00 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Χρειάζεται προσοχή στη χορήγηση επιδομάτων, διότι χιλιάδες άνθρωποι με θράσος παρασιτούν με τα παρακάτω τεχνάσματα:
    -Εργάζονται για λίγο καιρό σε κάποιον εργολάβο οικοδομών ή άλλο γνωστό τους εργοδότη ή αγοράζουν ένσημα ίσα-ίσα όσα χρειάζονται για να θεωρηθούν δικαιούχοι στον ΟΑΕΔ.
    -Παίρνουν επίδομα ανεργίας και επίδομα αλληλεγγύης
    -Δουλεύουν συγχρόνως παράνομα σε οικοδομικές εργασίες(υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, πλακατζήδες, ηλεκτρολόγοι, γυψοσανιδάδες αλλά και σε άλλες παροχές υπηρεσιών(καθηγητές ιδιαιτέρων μαθημάτων αδήλωτοι, κομμώτριες κατ΄οίκον, μανικιουρίστες, καθαρίστριες, baby sitters κτλ. φοροδιαφεύγοντας και εισφοροδιαφεύγοντας.
    Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι επισφαλή, διότι η παραοικονομία σε μερικούς κλάδους είναι άνω του 90%. Από τα παραπάνω επαγγέλματα μόνο όσοι έχουν καταστήματα είναι επίσημα δηλωμένοι στην εφορία ως επαγγελματίες και από αυτούς ελάχιστοι κόβουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και αυτό μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
    Επειδή οι υπεύθυνες δηλώσεις είναι τελικά κουρελόχαρτα μήπως θα έπρεπε να ζητούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και άλλα έγγραφα όπως το Ε1 (για αυτοκίνητα) και το Ε9 του δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του; .-

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:45 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    Κύριοι ,

    Αυτά είναι παραμύθια !!!

    Τι να την κάνουμε την διαβούλευση για το επίδομα ;
    Δηλαδή κάνουμε δημόσια διαβούλευση για το αν θα πρέπει να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι ;
    Αυτά είναι αυτονόητα …..

    Ο κόσμος σας ψήφισε για να δώσετε πραγματικές λύσεις . Ήδη αρχίσατε τις περικοπές και σκέφτεστε για φόρους σε καύσιμα , ποτά , τσιγάρα κλπ…
    Αυτό εσείς το θεωρείτε κοινωνική πολιτική ;
    Αντε και το πήρανε το επίδομα των 700 ή των 800 € οι δικαιούχοι…
    και μετά τι ; θα σωθούνε ;
    Κοινωνική πολιτική σημαίνει τα παίρνω από τους έχοντες και τα δίνω στους μη έχοντες.
    Κοινωνική πολιτική σημαίνει ελάχιστη σύνταξη σε όλους τουλάχιστον 1.000 € .
    Κοινωνική πολιτική σημαίνει όχι άλλους φόρους στους φτωχούς ( βλεπε καυσιμα – τσιγάρα- αυξήσεις τιμών σε είδη διατροφής) γιατί τι να το κάνεις το επίδομα όταν τους το παίρνεις έμμεσα με πρόσθετους φόρους πισω ;
    Κοινωνική πολιτική σημαίνει αυξήσεις σε μισθούς πείνας .( Ξέρετε πόσα παιδιά δουλεύουν σε super market για 400 € το μήνα ;)

    Θα μου πείτε βέβαια και τι φταίμε εμείς για την κατάντια της χώρας τα τελευταία 5 χρόνια ;
    Σίγουρα οι ευθύνες βαρύνουν την ΝΔ όμως ο κόσμος σας ψήφισε για να δώσετε πραγματικές λύσεις και οχι πασαλειματα… Η υπομονή του κόσμου έχει εξαντληθεί…

    ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ :

    Α ) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΗΛΕΙΑΣ

    Β) ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ( για να δινετε το καλό παράδειγμα )

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:01 | ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Είναι πολύ θετική η απόφαση για στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και γενικότερα η δημόσια διαβούλευση μέσα από το διαδίκτυο των νόμων και των προθέσεων της Κυβέρνησης.Συμφωνώ με την οικονομική στήριξη των ανέργων,αν και θα πρέπει να βρεθούν όλοι οι άνεργοι(πράγμα εξαιρετικά δυσκολο).Από την άλλη όμως μεριά,θέλω να τονίσω ότι η απόφαση για την αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα,έστω και μειωμένη κατά 25% σε σχέση με το πρότυπο Σουφλιά,είναι κοινωνικά άδικη και έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την αρχική πρόθεση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τους μη προνομιούχους και τους μεσαίους.Πρέπει,κύριοι της Κυβέρνησης,να επανεξετάσετε το ζήτημα καθώς με την ισχύουσα δομή του συνιστά έκτακτο φοροεισπρακτικό μέτρο,άδικο και για μένα προσωπικά αλλά και για πολύ κόσμο,ο οποίος μεσούσης της οικονομικής κρίσης δεν δύναται να αγοράσει νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο με μηδενικά ή μειωμένα τέλη κυκλοφορίας.
    Έρχεται,τέλος σε σχετική εναρμόνιση με το αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας και θίγει απλό και φτωχό κόσμο. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κατάχρηση του χρόνου σας
    Με εκτίμηση

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:41 | peter glouks

    Το θεμα της χορηγησης του επιδοματος στους ανεργους ειναι πολυ σημαντικο και δεν πρεπει να υπαρξουν διαχωρισμοι.
    Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι εκτος απο αυτους που ειναι ηδη εγγεγραμενοι ανεργοι, υπαρχουν και ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ατομων που δεν εχουν εργασια ,δεν εχουν εισοδημα,δεν υποβαλλουν φορολογικη δηλωση, αλλα δεν ειναι εγγεγραμενοι στον ΟΑΕΔ,διοτι θεωρουν οτι και η εγγραφη τους δεν θα τους αποφερει τιποτα τελικα.
    Αυτο που πρεπει να γινει ειναι και αυτοι που μπορουν να εγγραφουν στον ΟΑΕΔ,δηλαδη να βγαλουν καρτα ανεργιας,διοτι καποιος που βγαζει καρτα ανεργιας, ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 6.000 ευρω,δηλαδη σιγουρα ειναι ατομα απορα.
    Αυτοι γιατι δεν πρεπει να λαβουν επιδομα;επειδη τυπικα δεν εχουν καρτα ανεργιας;
    ειναι μεγαλη αδικια.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:42 | SAITHS DIMITRIOS

    Θέλει προσοχή να μην πάνε τα χρήματα σε αυτούς πού πήγαν τα 3 χιλιάρικα της ΝΔ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:07 | Αποστόλης Μουστάκης

    Καταρχήν θεωρώ ότι το μέτρο είναι σωστό.Από την άλλη θα πρέπει βεβαίως αφενός να διευρυνθεί η δικαιούχος ομάδα ακόμα και στα άτομα χωρίς παιδιά ή χωρίς να είναι παντρεμένοι, νέοι που δεν έχουν άλλους πόρους πλην της εργασίας τους και άνεργοι.Επίσης θα πρέπει να συμεριληφθεί στο νομοσχέδιο και η αύξηση των μισθών των υπαλλήλων και εργαζομένων μιας και από την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρξε την προηγούμενη χρονιά πάγωμα των μισθών και δόθηκε μόνο μία βοήθεια εφάπαξ σε κάποιες ομάδες εργαζμένων και υπαλλήλων. Οταν ο πληθωρισμός τρέχει και όταν η ζωή γίνεται κάθε μέρα και πιό ακριβή τότε δεν μπορεί να είναι οι μισθοί παγωμένοι.Και εφόσον οι εργοδοτικές ομάδες σε δηλώσεις τους στα ΜΜε δήλωσαν την θετική τους πρόταση ίσως θα έπρεπε να διευρυνθεί και το όριο συμμετοχής (δηλαδή το όριο της κερδοφορίας της προηγούμενης χρονιάς) προς τα κάτω από τις αντίστοιχες ομάδες αυτές.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:33 | Αθανάσιος Μανουσάκης

    Καλησπέρα
    Καταρχήν θεωρώ
    θετικό το μέτρο
    γιατί πιστεύω,οτι
    θα δώσει μια μικρή
    εστώ ανακούφιση στους
    οικονομικά ασθενέστερους,
    αλλά θα επρέπε να επέκταθει
    και οσούς εργάζονται με τα
    δελτία παροχής υπηρεσιών τα
    λεγόμενα »μπλοκάκια».

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:40 | Ευάγγελος Μπουντούρης

    Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ,

    Είμαι 58 ετών-έγγαμος,δύο παιδιά-πρώην οικονομικός διευθυντής μέ υπηρεσία πάνω από 25 έτη.είμαι εκτός εργασίας από 1/10/2008 από πολυεθνική εταιρεία.
    τό ζήτημα πού βάζω είναι ότι μέ τήν διακυβέρνηση τής χώρας νά μεριμνήσετε διά νόμου νά δραστηριοποιηθούμε όσοι έχουμε νά προσφέρουμε ακόμη καί νά μή τεθούμε εκτός παραγωγικού ιστού από τήν ηλικία τών 58 ετών.ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ- ΣΥΝΤΑΞΗ —ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ 2000 ΕΝΣΗΜΑ………….
    Νά αξιολόγήσετε ποιοί θέλουν καί ποιοί μπορούν καί νά τούς καλέσετε νά εργασθούν.μέχρι πέρισυ εργαζόμουν ………….
    Ετσι θά αμοίβονται αλλά καί θά συνεισφέρουν μέ φορολογία καί μέ τίς ασφαλιστικές τους εισφορές.
    Τώρα σχετικά μέ τήν προσπάθειά σας αυτή γιά ενίσχυση τών »φτωχών »τήν χαιρετίζω σάν μιά μικρή προσπάθεια προσωρινού χαρακτήρα.
    -δυστυχώς σέ αυτή τή χώρα επιτρέπουμε μέ τίς διάφορες πολιτικές καί παρανομίες νά υπάρχει ολιγαρχία -(βλέπε κότερρα,σαλέ,αστέρες τηλεόρασης,βιομήχανοι).
    —τό μέτρο αυτό πρέπει νά επεκταθεί μέ τήν υποχρεωτική τοποθέτηση τών ανέργων σέ θέσεις εργασίας καί όχι μέ »ψίχουλα κοινωνικά΄΄
    θέλουμε εργασία καί όχι ψίχουλα….
    αλοίμονο στόν κόσμο πού δέν μπορεί νά αλλαξη τήν μοίρα του…….

    ευχαριστώ γιά τήν φιλοξενεία σας

  • Κύριοι, όσοι λαμβάνουν μόνο προνοιακά επιδόματα και δεν έχουν εισόδημα απο άλλη πηγή δεν υποχρεούντε να κάνουν φορολογική δήλωση. Τις πληροφορίες για τους δικαιούχους πρέπει να τις αντλήσετε και από τις υπηρεσίες της Πρόνοιας.
    Προσοχή υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν αυτοπροσώπως να προσέρχονται για να διορθώσουν τυχόν λάθη.
    Εαν αυτο συμβεί θα πρέπει με μια απλή υπέυθυνη δήλωση του εκπρωσώπου τους, ότι αυτή των εκπροσωόύν και για λογαριασμό τους, να προσερχεται σε ένα ΚΕΠ με τα απαραίτητα διακαιολογητικά.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:23 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Π

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΝΑΚΑΛΥΨΩ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ!! ΕΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ (ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ),ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΘΕ ΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑ ΣΤΑ 2 ΠΟΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!ΜΗΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΝΤΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ?? ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑ!!?? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ 10%??Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΚ.ΛΙΡΑ ΤΙ ΕΠΑΘΕ, Η ΑΓΓΛΙΑ, Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΕ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ ??Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠ’ΟΤΙ ΠΑΘΑΜΕ??ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΤΡΙΚΟΥΠΗ) ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ!!ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥΜΕ κ.ΑΛΜΟΥΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??ΕΔΩ ΚΟΥΝΑΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ Η ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘ.ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΡΙΣΗ) ΣΤΗΝ Ε.Ε ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ!!ΩΣ ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΑΓΡΙΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΗΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΛΟΥ ΣΟΦΟ!!!.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:30 | ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΔ

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 800 EYRO ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ)ΚΑΙ ‘ΓΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ(ΑΝΗΛΙΚΑ)ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 400EYRO ΚΙ ΑΥΤΑ ΑΚΟΜΗ ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:05 | ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΣΔ

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 800 EYRO ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ(ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ)ΚΑΙ ‘ΓΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ(ΑΝΗΛΙΚΑ)ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ 400EYRO ΚΙ ΑΥΤΑ ΑΚΟΜΗ ΣΙΓΟΥΡΑ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 14:48 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΠΑΝΟΜΗΤΡΟΣ

    Εκτιμώ ότι το επιδομα θα πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους μισθωτούς (μπλοκάκια-stage-συμβάσιούχους) είτε εχουν παιδιά είτε όχι και εφόσον το εισοδημα τους που προκύπτει από την φορολογική τους δήλωση δεν ξεπερνά το ποσό των 10,500 ευρω.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 14:02 | Νίκος Πανάγος

    «2 Α) (…) Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων που βαρύνουν φορολογικά τον δικαιούχο ως εξής: (…)»

    Το ανωτέρω να μεταφερθεί στην παράγραφο 3 του άρθρου 1