άρθρο 1 / παράγραφος 2

2. Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:
Α) Φορολογούμενοι, οι οποίοι κατά το οικονομικό έτος 2009, βαρύνονταν φορολογικά από ένα τουλάχιστον πρόσωπο των περιπτώσεων β,γ,δ,ε, και η, του άρθρου 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994 ΦΕΚ Α΄ 151), εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει κατά ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) στις κατηγορίες Ε΄ και ΣΤ΄ (εισόδημα από μισθωτή εργασία ή και αγροτικές εκμεταλλεύσεις) του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και δεν υπερβαίνει τα ποσά που ορίζονται στον πίνακα που ακολουθεί.
Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων που βαρύνουν φορολογικά τον δικαιούχο ως εξής:

Β) Οι συνταξιοδοτούμενοι από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), όπως ισχύουν.

Γ) Οι συνταξιοδοτούμενοι από οποιοδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό, εφόσον τους καταβάλλεται κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, το ΕΚΑΣ.

Δ) Συνταξιούχοι, λόγω γήρατος ή θανάτου, των ασφαλιστικών οργανισμών κυρίας ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και οι συνταξιούχοι δυνάμει των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 3029/2002 (ΦΕΚ Α΄ 160) και των άρθρων 4 και 16 του ν. 3232/2004 (ΦΕΚ Α΄ 48 ), όπως ισχύουν, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ.

Ε) Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α) που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα.

ΣΤ) Οι νεφροπαθείς που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα.

Ζ) Όσοι λαμβάνουν , κατά την 3η Νοεμβρίου 2009 την ενίσχυση απροστατεύτων παιδιών, που προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4051/1960 (ΦΕΚ Α΄68) και του Π.Δ. 108/1983 (ΦΕΚ Α΄ 49) , εφόσον δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ.

Η) Οι κάτοχοι κατά την 3η Νοεμβρίου 2009, βιβλιαρίου ανασφαλίστου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 57/1973 (ΦΕΚ Α΄ 149) και της υπ’ αριθμ.Π2α/139491/16.11.2006 Κ.ΥΑ. (ΦΕΚ Β΄ 1747).

Θ) Οι εγγεγραμμένοι κατά την 3η Νοεμβρίου 2009 στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ως άνεργοι, εφόσον δεν υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 11:43 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΟ ΑΠΟ 10.500 ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙ Η ΟΙΚΙΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΟ ΠΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗ ΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10.500

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 10:49 | Βερονίκη Ιωάννα

    καλό το επίδομα,για όσους το πάρουν αλλά εντελώς άχρηστο,δυστυχώς,ως αποτέλεσμα. Ενα καλό δωράκι είναι. Δεν θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ απολυτως στα νοικοκυριά. Η βοήθεια που θέλουμε πρέπει να είναι ουσιαστική,μόνιμη και αποτελεσματική στο σύνολο της οικονομικής κατρακύλας.
    Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες. Ολοι,σχεδόν, εχουμε ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Ολοι εχουμε ενα (τουλάχιστον) μεταφορικό μέσο που συντηρούμε. Οι καφετέριες ειναι ακόμα γεμάτες… τα νυχτερινά μαγαζιά,το ίδιο.
    Είμαι ελ.επαγγελματιας,χωρισμένη με 2 ανηλικα παιδια.
    Με τα δεδομένα αυτά,δεν ζητώ και πάλι κριτήρια να βολεύουν εμένα για το επίδομα.
    Ζητώ να βρουν τρόπο, τα μυαλά της χωρας μας, για να σταματήσουν την αισχροκέρδια.
    Οταν ψωνίζω (απο τροφιμα ως διασκέδαση) νομίζω οτι μπήκα στην αρένα με τα λιονταρια.
    Δεν ΓΙΝΕΤΑΙ να στοιχίζει 1.700 δραχμές ένα σαμπουάν.
    Δεν ΓΙΝΕΤΑΙ να πληρώνω 2.000 δραχμές για χαρτί υγείας (?) την εβδομάδα,που θα ανακυκλώσω και θα ξαναγοράσω…

    Ριξτε τις τιμές (πραγματικά) στα προϊοντα διαβίωσης.

    Η στέγη,η τροφή και η ενδυμασία ειναι ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.
    Δεν χάνει κανένας μ’ αυτό. Αντίθετα,θα είναι περισσότερα τα οφέλη για όλους.
    Εξηγώ (και εύχομαι να ακουστώ).
    Όταν θα περισσέψουν χρήματα από το super ή θα ψωνίσω περισσότερα είδη από το super (άρα το κέρδος δεν χάνεται) ή θα καλύψω μια ανάγκη που έχω αφήσει πίσω. Τουλάχιστον θα νιώσω οτι έκανα κατι παραπανω αυτη τη εβδομάδα.
    θα κινήσω , εγω ο καταναλωτης, την αγορά.
    Φορολογήστε την πολυτέλεια.
    Πρέπει ο λαός να βρει ξανά την εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.
    Τα επιδοματακια είναι στάχτη στα μάτια.
    Δωστε ξάνα τις αξίες που χάθηκαν.
    Οικογένεια, εργασία(ως παραγωγή,δημιουργια),τιμιότητα, ηθική…
    Μια γερή κλωτσιά να ανέβουμε ενα σκαλάκι στη ζωή μας.
    ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 10:30 | Αργυρης

    εγω δεν καταλαβα κατι και σας παρακαλω διευκρινηστε το αμεσα γιατι οντως ειναι ασαφη τα κριτηρια.
    ειμαι ανεργος απο τον απριλιο του 2009 και εγγεγραμμενος στον οαεδ χωρις να λαμβανω επιδομα.ειμαι εγγαμος χωρις παιδια και η συζηγος ανεργη (εγγεγραμμενη 2 χρονια).
    την προηγουμενη χρονια δηλωσα 11,500 απο εταιρια security που εργαζομουν.
    πειτε μου οτι δεν το δικαιουμαι κι εγω και η συζυγος ?και να μου το πειτε θα σας πω ενα μεγαλο μπραβο.
    δωστε στους ρωσωποντιους.τα εχουν μεγαλυτερη αναγκη μια και εισπρατουν λιγα επιδοματα.
    αλλα αν εγω ξανακανω φορολογικη δηλωση και κληθω να ειμαι νομοταγης πολιτης θα φερθω αναλογα.
    μαλλον θα παω και στη ρωσια μπας και μου φερθουν οπως τους φερεστε εδω.
    ενα εχω να πω.ντροπη

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 10:41 | Μάκης

    Δηλαδή με εισόδημα 12000€, επειδή είμαι ανύπαντρος δεν δικαιούμαι το επίδομα; Άδικο δεν είναι; Είναι δηλαδή ικανοποιητικό εισόδημα 12000€ για έναν νέο 27 ετών;

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 10:46 | Αναστασιάδης Γεώργιος

    Διαζευγμένες νοικοκυρές χωρίς ένσημα, σύνταξη, ταμείο ανεργίας, που υποβάλλουν φορολογική δήλωση με μονο εισόδημα κάποια χαμηλή (π.χ.<10000 ετησίως)διατροφή από τον πρώην σύζυγο.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 10:39 | Παντελής

    Θεωρώ ότι το μέτρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά βλέπω ότι οι συνταξιούχοι ναυτικοί είναι για άλλη μια φορά αδικημένοι.Είναι αδιανόητο συνταξιούχος του ΝΑΤ με ετήσια σύνταξη 8400 ευρώ, χωρίς να λαμβάνει ΕΚΑΣ και με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας(που τον αναγκάζει σε συχνές μετακινήσεις και επιπλέον έξοδα)να εξαιρεθεί από αυτό το μέτρο,αν θέλουμε φυσικά να μιλάμε για δίκαιο μέτρο και σύμφωνα πάντα με τις προεκλογικές εξαγγελίες για όλα τα εισοδήματα κάτω των 12.500 ευρώ.Ας ληφθεί υπόψη ότι η σύζυγος δεν λαμβάνει κανένα εισόδημα.

    Με εκτίμηση

    Παντελής

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 10:26 | ΜΙΝΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ( ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ) ΑΠΟ ΤΙΣ 7-12-2008 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΟΥΛΕΨΑ ΠΕΡΣΙ ΕΝΑ 8ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΣ.
    ΦΕΤΟΣ ΕΧΩ 0€ ΕΙΣΟΔΗΜΑ!
    ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 09:10 | ΙΩΑΝΝΑ

    Είμαι διαζευγμένη μητέρα μιας κόρης που φέτος δίνει Πανελλήνιες .Εργάζομαι με σύμβαση έργου και έχω ΤΕΒΕ.Το εισοδημά μου 7.500 έυρώ και απ΄ότι έμαθα εξαιρείτε από το επίδομα τους ελεύθερους επαγγελματίες.Δεν είναι άδικο επειδή είμαι ασφαλισμένη στον Ο.Α..Ε.Ε λόγω της μορφής της σύμβασης (έργου με τιμολόγια και Φ.Π.Α) και όταν στην ουσία δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχω δηλαδή επιχείρηση, σε δημόσια υπηρεσία εργάζομαι και έχω απαλλαγή από το Εμπορικό Επιμελητήριο, να μην πάρω το επίδομα που τόσο το έχω ανάγκη; Θα έπρεπε να προβλέπεται ειδική ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ οι οποίοι εργαζονται σε δημόσιες υπηρεσίες.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 09:22 | Νίκος Ηλιόπουλος

    Επειδή υπάρχουν οικογένειες με περισσότερα από 6 πρόσωπα που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο, θα έπρεπε να υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση του ανώτατου ύψους του οικογενειακού εισοδήματος και του ύψους του επιδόματος ανάλογα με την αύξηση των παραπάνω προσώπων.
    Ο αριθμός των οικογενειών αυτών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και το πιθανότερο είναι να χρειάζονται την οικονομική στήριξη, που πολύ σωστά αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση.
    Από τη στιγμή όμως που, βάση της κλίμακας, εξομοιώνονται αυτοί που βαρύνονται φορολογικά από 6 πρόσωπα με εκείνους που βαρύνονται με 7,8,…,10,12 κλπ πρόσωπα, είναι σαν να μη λαμβάνονται υπόψη και εξ’ αρχής να απορρίπτονται

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 09:30 | Μελιάδης Μιλτιάδη;

    Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη και πολύ φιλόδοξη η άποψη να δώσετε και σε εμάς τα παιδιά που δουλεύουμε με μπλοκάκια ή σε συμβάσεις έργου στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, με μισθούς που ξεκινάνε από 254 ευρώ και δεν ξεπερνάνε ποτέ τα 500 ευρώ πάντα ανασφάλιστοι, ένα κάποιο επίδομα αλλά γιατί όχι; Δεν είναι πολλά τα 300 ευρώ σε δύο δόσεις που λέτε αλλά για εμάς είναι ένας σύγχρονος θησαυρός…παρακαλώ μεριμνήστε και για εμάς.

    Εμείς είμαστε οι σκληρά εργαζόμενοι της μηχανής της χώρας, εμείς είμαστε το μέλλον σας..

    Ευχαριστώ για το βήμα..

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 09:46 | Ελισάβετ

    Είμαστε 110 εργαζόμενοι, εγγεγραμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ από τον Σεπτέμβριο του 2009 ως ευρισκόμενοι σε επίσχεση εργασίας. Σε ορισμένους δόθηκε κάρτα ανεργίας, χωρίς την υποχρέωση της ανανέωσης αυτής, για λόγους ένταξης αυτών σε ειδικά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης. Σε κάποιους πάλι δε δόθηκε κάρτα ανεργίας για τους λόγους ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και δεν θεωρούνται ως απολυθέντες. Θεωρώ ότι το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρέπει να στηρίξει κι αυτές τις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε ομηρία και στηρίζουν τον οικογενεικό προϋπολογισμό με ένα επίδομα ανεργίας.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 09:53 | Βασίλης

    (1)Στους διακαιούχους πρέπει να ενταχθούν και οι άγαμοι και παντρεμένοι χωρίς παιδιά.
    (2)Επίσης, οι ελευθεροι επαγγελματίες που μάλλον δεν φοροδιαφευγουν π.χ. μπλοκάκια, συμβάσεις έργου
    (3)Να απενταχθούν οι αγρότες (α)που λαμβάνουν ετήσιες επιχορηγήσεις πάνω από το αφορολόγητο και (β)που παραβιάζουν εμφανώς το αντικειμενικό σύστημα φορολόγησης π.χ. όταν ο αγρότης φορολογείται για 1 στρέμμα καλλιέργειας για εισόδημα 60 ευρώ, έχει πραγματικό εισόδημα 400 ευρώ/στρέμμα και «δίνει» αποδείξεις στους μεσάζοντες φοροφυγάδες για απεριόριστο ποσό, τουλάχιστον πενταπλάσιο του πραγματικού π.χ. τουλάχιστον 2000 ευρώ/στρέμμα, νομιμοποιώντας και αποφορολογώντας τα υπερκέρδη του μεσάζοντα.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 09:28 | ΑΝΕΣΤΗΣ

    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΠΕΡΣΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008( ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΟΥΛΕΨΕ). ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 1 ΕΤΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

    ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΗΡΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣ).Η΄ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ Η’ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 09:01 | Μπάμπης

    Πολλοί φοροφυγάδες θα επιβραβευτούν για την αντικοινωνική τους και παράνομη πράξη απ το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Παραδείγματα
    Καθηγητές ξένων γλωσσών, μουσικής, σχολικών μαθημάτων που δουλεύουν σε φροντιστήρια, ή δηλώνουν άνεργοι στον ΟΑΕΔ κάνουν κατά 99% ιδιαίτερα που φυσικά δεν δηλώνουν πουθενά.
    Αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν έχουν πληρώσει σ’ όλη τους τη ζωή ούτε 1 ευρώ φόρο αλλά κυκλοφορούν με πολυτελή αγροτικά και ΙΧ.
    Επίδομα αλληλεγγύης να πάρουν όσοι πραγματικά πένονται και όχι όσοι φοροδιαφεύγουν.
    Προτάσεις:
    Να προστεθούν στα κριτήρια για είσπραξη του επιδόματος απ τους πιθανούς δικαιούχους.

    1. Καμιά αγορά ακινήτου (σπιτιού-οικοπέδου) την τελευταία πενταετία.
    2. Καμία αγορά αυτοκινήτου ή μηχανής την τελευταία τριετία αξίας άνω των 3000 ευρώ ή 1400 κυβικών.
    3. Συνολική κινητή περιουσία (καταθέσεις προθεσμιακές-ταμιευτηρίου και μετοχές ομόλογα) μικρότερη των 10000 ευρώ στις 1/11/2009
    4. Κατοχή ενός το πολύ ΙΧ αυτοκινήτου ανά οικογένεια μικρότερου των 1600 κυβικών.
    5. Κατοχή ακινήτων σε όλη την επικράτεια μεγαλύτερη απ αυτή που καλύπτει τις στοιχειώδεις οικιστικές ανάγκες δηλ 30 τμ ανά άτομο και αντικειμενικής αξίας μικρότερη των 50.000 ευρώ ανά άτομο.

    Οι εποχές είναι δύσκολες. Χρειάζεται προσοχή και αυστηρότητα για να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαιοσύνης. Το να συνεχίζουμε να επιβραβεύουμε την λαμογιά και την παρανομία δεν θα μας βγει σε καλό.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:02 | ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΗΛΙΑΔΟΥ

    Είμαι αισθητικός και ήμουν μακροχρόνια άνεργη (δηλ. είχε λήξει το επίδομα ανεργίας μου) μέχρι που κατάφερα να πάρω 1 ώρα την εβδομάδα σαν ωρομίσθια καθηγήτρια στη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ. Με την 1 όμως αυτή ώρα την εβδομάδα μου ζήτησαν να καταθέσω την κάρτα ανεργίας μου, οπότε έπαψα να θεωρούμαι άνεργη. Δεν είναι περίεργο να μη θεωρείται άνεργος κάποιος που εργάζεται μόνο μια ώρα την εβδομάδα; Και δεν αφορά μόνο την μη χορήγηση του επιδόματος αλληλεγγύης εξ αιτίας της ώρας αυτής. Το πρόβλημα είναι γενικότερο και δείχνει πώς υπολογίζονται τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:17 | ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ.ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΩΣ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΣ;ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 71 ΕΤΩΝ ΠΑΙΡΝΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΚΑΣ . ΕΧΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ,ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 47 ΤΜ 35ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:48 | EKABH

    κ.ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗΝ Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ? ΗΜΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΩΣ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΓΑΜΗ. ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΩ? Ο ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΝΕΡΓΟΣ Κ ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΩΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, Κ ΜΕΤΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ Κ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΛΟΓΩ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΡΟΣ Κ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ? ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ Κ ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ? ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΓΓΑΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ?

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:05 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:34 | Μπέτσης Ιωάννης

    Το συγκεκριμένο νομοθέτημα αποτελεί μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την στήριξη των κοινωνικών ομάδων με χαμηλό εισόδημα. Είναι προφανές ότι, δεν μπορούσε να συμπεριλάβει το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, θεωρώ πολιτικά ορθό και κοινωνικά δίκαιο να επανενετάσει η κυβέρνηση την περίπτωση των οικογενειών χωρίς παιδιά και ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 10.500 ευρώ (ειδικά αυτών που δεν καλύπτονται από ειδικές κατηγορίες όπως ΟΓΑ, ΕΚΑΣ και ΟΑΕΔ).

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:53 | Σοφία

    Συγνώμη η μητέρα μου είναι χείρα, (παίρνει 100 ευρώ σύνταξη χειρείας του ΟΓΑ )είναι 61 ετών πρακτικά πλέον δεν μπορεί (χωρίς τον πατέρα μου) να εξασκήσει το αγροτικό επάγγελμα λόγω της δυσκολίας του επαγγέλματος απο τη φύση του, (χειρωνακτικό επάγγελμα)η ίδια είναι ασφαλισμένη του ΟΓΑ (τη βοηθάμε εμείς να καταβάλει τα ασφάλιστρα στο ΟΓΑ)δεν μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας επειδεί είναι ασφαλισμένη του ΟΓΑ,και εξηγείστε μου πως θα ζήσει αυτή η γυναίκα.Επιτρέπεται η σύνταξη χειρείας του ΟΓΑ να είναι 100 ευρώ;Και επίσης η γυναίκα αυτή πιθανότατα να μην δικαιούται και το επίδομα.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:00 | Ειρήνη

    Πέρσυ δούλευα στη πρόσθετη διδακτική στήριξη για 4 ώρες και αν και μπορούσα να μη κάνω φορολογικη δήλωση έκανα και το εισόδημα μου για το οικονομικό έτος 2009 ήταν 2.671 ευρώ. Επειδή τα ένσημα μου δεν ήταν επαρκή δεν μπήκα στη διαδικασία να πάω στο ΟΑΕΔ αφού δεν θα δικαιούμουν να μπώ στο ταμείο ανεργίας και όσο αφορά στην εύρεση εργασίας είχα προσπαθήσει σε παλίοτερα έτη και τον είχα βρεί μη αποτελεσματικό τρόπο. Οπότε αυτή τη χρονική στιγμή είμαι άνεργη απο το καλοκαίρι του 2009 χωρίς όμως κάρτα ανεργίας. Μπορώ να πάω στον ΟΑΕΔ να βγάλω κάρτα τώρα η είναι μάταιο για την χορήγηση του επιδόματος;

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 03:35 | ΣΠΥΡΟΣ

    Σχετικά με το επίδομα αλληλεγγύης πιστεύω πως πρέπει να το πάρουν οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα είτε έχουν παιδία είτε οχι όπως και επίσης οι συνταξιούχοι.Δηλαδή ενα έγγαμο ζευγάρι που δεν έχει παιδιά να πάρει 600 ευρώ.700 ευρώ με 1 παιδί,800 με 2 παιδιά, 1000 με 3 παιδιά,1200 με 4 παιδιά,1300 με 5 η 6 παιδιά και οι συνταξιούχοι 500 ευρώ.Επίσης να πάρουν το επίδομα αλληλεγγύης και όσοι εχούν κάρτα ανεργίας απο την 1η Ιανουαρίου του 2009 μέχρι και σήμερα είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας είτε δεν το λαμβάνουν και επειδή δεν έχουν απο κάπου αλλού εισόδημα 650 ευρώ πιστεύω οτι είναι ενα αξιοπρεπές ποσόν.Το αν θα καταβληθούν σε 1 η 2 δόσεις είναι πρόβλημα γι’αυτό μπόρει το Υπουργείο Οικονωμικών να φτιάξει 2 κατηγορίες:Η πρώτη κατηγορία θα είναι αυτή που θα λάβει το επίδομα αλληλεγγύης πρίν τα Χριστούγεννα και η δεύτερη αυτή που θα λάβει το επίδομα αλληλεγγύης μετά τα Χριστούγεννα.Στην πρώτη να αυτοί που χρειάζονται άμμεσα το επίδομα δηλαδή οι οικογένεις που έχουν 2,3,4 και 5 η 6 παιδιά οπότε παίρνουν το επίδομα πρίν τα Χριστούγεννα.Η δεύτερη κατηγιρία θα είναι οι οικογένειες χωρίς παιδί,οι οικογένειες με 1 παιδί και οι άνεργοι που έχουν κάρτα ανεργίας απο τον Ιανουάριο του 2009 εως σήμερα και οι συνταξιούχοι οπότε θα λάβουν το επίδομα στις αρχές του 2010.Έτσι το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα ανησυχεί αν θα πρέπει να δώσει σε όλους το επίδομα αλληλεγγύης σε 1 η 2 δόσεις πρίν και μετά τα Χριστούγεννα.Τώρα αν κάποιος είναι άνεργος απο το 2008 η πρίν σίγουρα είναι άδικο άλλα αυτό είναι στην κρίση του αρμόδιου φορέα και ευθύνη της εκάστοτε κυβερνήσεως.Το επίδομα αλληλεγγύης και το επίδομα θέρμανσης πρέπει να καταβάλονται κάθε χρόνο στις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα γιατί τα έχουν πραγματικά ανάγκη και επίσης αυτές οι οικογένειες με βάση το εισόδημα τους να έχουν προτεραιότητα σε νέες θέσεις εργασίας.Αλλά θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα η οποία κατόπιν ελέγχου απο κοντά θα εξακριβώνει τι περιουσιακά στοιχεία οι οικογένειες που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και σε τι κατάσταση βρίσκονται γιατί αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας βγάζει 200 ευρώ την ημέρα δεν υπάρχει λόγος να πάρει επίδομα οσά παιδιά κι αν έχει γι’αυτό πρέπει να γίνεται ελέγχος.Το επίδομα θέρμανσης και αλληλεγγύης πρέπει να καταβάλεται σε αυτούς που μετα βίας τα βγάζουν πέρα και σε αυτούς που ζούν στα όρια της φτώχειας.Πόλλοι οι οποιοί βγάζουν αρκετά θα κοιτάξουν να επωφεληθούν απο το επίδομα αλληλεγγύης και δεν είναι η πρώτη φορά που αυτο γίνεται.Πρέπει να δημιουργηθεί οπως και δήποτε μία ομάδα η οποία θα εξακριβώνει αν οι οικογένειες που έχουν χαμηλά εισοδήμτα είναι πραγματικά.Και επιτέλους ας βάλουν μεγαλύτερη φορολογία στους μεγαλοκαρχαρίες οι οποιοί είναι πολλοί και την Εκκλησία που κάθε μέρα βγάζει πάρα πολλά λεφτά και απο αυτά να δίνεται το επίδομα θέρμανσης και αλληλεγγύης.Εγώ δόξα τον θεό τα καταφέρνω όμως ξέρω πολλούς που πραγματικά χρειάζονται το επίδομα αλληλεγγύης και θέρμανσης.Αυτή είναι η γνώμη μου και αν κάνω κάπου λάθος συγχωρέστε με.
    Ένας Απλός Πολίτης

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 02:35 | Πανος

    Χαίρετε! Είμαι χρόνια ψηφοφόρος άλλου κόμματος. Πραγματικά όμως χαίρομαι που απο τις πρώτες μέρες που είστε στην κυβέρνηση δείχνετε και κανετε πράγματα που εως τώρα κανείς δεν έχει κάνει σ`αυτή τη χώρα. μην έχετε καμία αμφιβολία οτι η συντρηπτική πλειοψηφία των πολιτών σας στηρίζει!!!
    Ας πάμε όμως στα σχόλια:
    Οι γονείς μου έχουν εισόδιμα πολύ πιο κάτω απο τα όρια που αναφέρετε, ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος του ΟΓΑ (320ε/μήνα για όσους δε γνωρίζουν) και η μητέρα μου εργάζεται λίγες ώρες λόγω ηλικίας, αμοίβεται περίπου 350ε/μήνα, έχει να πληρωθεί απο ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ζούνε σε ένα σπίτι ιδιοκτησία του αδελφού μου(φιλοξενούνται δηλαδή, δεν πληρώνουν ενοίκιο),δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, δεν διαθέτουν αυτοκίνητο και κάνουν και ανακύκλωση!
    Ε, εαν αυτοί οι άνθρωποι δεν δικαιούνται το έκτακτο επίδομα, τότε με συγχωρείτε ποιός δικαιούται? Ευτυχώς τους βοηθάει ο αδελφός μου αλλοιώς αυτή τη στιγμή πραγματικά θα βρίσκονταν στο δρόμο(εγώ δεν έχω τέτοια δυνατότητα).
    Συμφωνώ απόλυτα οτι το να έχεις προστατευόμενα μέλη (παιδια κτλ) είναι σαφώς πιο δύσκολα, αλλά αυτό δε σημαίνει οτι οι υπόλοιποι μπορούν να τα καταφέρνουν!! Υπάρχουν πάρα πολλες άλλες κοινωνικές ομάδες που θα έπρεπε να εντάξετε στο έκτακτο επίδομα. Νομίζω δεν είναι μόνο δική μου παρατήρηση.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 00:27 | καραβασιλης

    εχω που ειμαι γραμμενος στο οαεδ και εχω καρτα ανεργιας αλλα δεν εχω δουλεψει ποτε δεν εχω ενσημα θα το παρω ξερετε να μου πειτε….

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 00:44 | Παντελής

    Είμαι άνεργος εδώ και 1,5 χρόνο, με μεταπτυχιακό, επιστημονικές δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε πανεπιστημιακή έρευνα κτλ… Δεν έχω κάρτα ανεργίας, γιατί θεωρώ ότι με κοροϊδεύετε ως κράτος, για να ενταχθώ σε τριτοκοσμικές «ελληνικές» διαδικασίες. Παρακαλαώ τον κάθε βουλευτάκο για μια ευκαιρία, όχι στο δημόσιο, απλά να δουλέψω.
    Έχω φορολογική δήλωση 5.700E και το νέο κράτος αντί να μας βοηθήσει λίγο, έχει αποκλείσει τους πάντες από το βοήθημα….

    Κύριοι, είμαστε μπανανία…

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 00:38 | καραβασιλης

    εγω παιδια ειμαι ανεργος και ειμαι γραμμενος στον οαεδ δεν εχω δουλεψει ποτε δεν εχω ενσημα θα το παρω το επιδομα.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 00:25 | Ευαγγελια Αναστασιαδου

    Κυριε Υπουργε

    Φανταστειτε σε ποια κατασταση βρισκομαστε για να διαπραγματευομαστε τα 150-200 Ε.Εχετε καταλαβει οτι ο κοσμος πειναει?κι οτι ολα αυτα που προτεινουν οι γραφοντες ειναι η απογνωση τους εστω και για τα 200 Ε?
    περιμεναμε να γινετε κυβερνηση μπας και δουμε ασπρη μερα.αλλα μαλλον θα χιονισει προσεχως.
    για ενα πραγμα να ειστε σιγουροι.οι παλλινοστουντες θα εχουν πανυγηρια και παλι.συνταξη ογα χωρις καμμια εισφορα.την δικαιουνται λενε.προνοιακα επιδοματα πληρωνοντας λαμογια ελληνες οι οποιοι παιρνουν μερος του επιδοματος για να τους βγαλουν το επιδομα
    (και μην μου πειτε δεν το ξερετε)
    γιναμε παλλινοστουντες εμεις στην ιδια μας την χωρα.το εχετε καταλαβει?ρωτηστε εναν τους αν εχει κανει φορολογικη δηλωση.
    στο προκειμενο αν και δεν μ αφορα.ειναι δυνατον να μιλατε για εισοδηματα 2008?μπαινουμε στο 2010.2 χρονια θα ζουσε μια οικογενεια με το εισοδημα αυτο,οταν εκτοτε μπηκαν στην ανεργια?
    και τι παραμυθι ειν αυτο με τα παιδια?αν ειχε κανει πολλα παιδια ενα ζευγαρι θα ειχε και τους πορους να τα συντηρησει.θα περιμενε τα ψιχουλα?
    κατι αλλο που θελω να ρωτησω γιατι οντως ειναι τοσο δυσνοητα τα κριτηρια.
    αν ειναι και οι δυο ανεργοι σημερα γιατι εχουν την καταρα ν ανηκουν στην γενια των ξωφλημενων 40ρηδων (χωρις παιδια) απο τις αρχες του 2009 ,αλλα το 2008 ειχαν εισοδημα 12000 το δικαιουνται?
    και μην ξεχνατε αυτο που ανακουφισε προεκλογικα τον κοσμο.τις εξαγγελιες σας περι παγωματος δανειων.δεν ακουω τιποτα και ανησυχω.
    ακουγομαι σαν αντιθετη ιδεολογικα προς εσας αλλα πιστεψτε με δεν ειναι ετσι.
    ειμαι απλα αγανακτισμενη

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 23:58 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ…ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΛΟΓΩ ΣΠΟΥΔΩΝ.ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Η ΟΧΙ???
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 23:48 | Themis

    Κε υπουργέ,
    Καλό το επίδομα, αλλά…
    Το να καταβληθούν σε δύο δόσεις 400 ευρώ, η μία δόση τα χριστούγεννα καιη άλλη του χρόνου, σε τι θα βοηθήσει την αναθέρμανση της οικονομίας?
    Ας τα δίνατε όλα μαζί να τελειώναμε.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:33 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    Την Δευτέρα 2/11, δημοσιεύθηκε στη Ναυτεμπορική η πληροφορία ότι υπάρχει σκέψη να υποβάλλουν όλοι οι Έλληνες αναλυτική δήλωση πόθεν έσχες για το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων (ακίνητα, μετοχές ακόμη και καταθέσεις).
    Θα πρότεινα να εφαρμοστεί πιλοτικάτο μέτρο για όλους τους δικαιούχους του επιδόματος. Όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν πλήρη αναλυτική δήλωση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων. Επιπλέον, να συναινούν σε άρση του τραπεζικού τους απορρήτου ώστε να ελεγχθεί η αξιοπιστία της δήλωσης πόθεν έσχες.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:46 | ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΟΛΑΟΣ

    ΤΟ ΔΗΛΟΥΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ(Π.Χ. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΑΞΙΑ Ι.Χ. ΟΧΗΜΑΤΟΣ – ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ- ΚΑΤΟΧΗ ΣΚΑΦΟΥΣ Κ.Λ.Π.)ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟΚΡΙΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.(Π.Χ. ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ Α.Ε. ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Κ.Λ.Π.)

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:35 | Διονυσης Λιακακης

    ME THN ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΦΟΡ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΣΤΩ ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Π.Χ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ Κ.Α ΟΣΟ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΣΤΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΩΣ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΥΠ ΔΗΛΩΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟ 2008 ΠΟΥ ΩΣ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2007 ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΗΛΩΝΑΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΔΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΠΕΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΣΟΙ ΤΑ ΔΗΛΩΝΑΝ ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΩΣ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΥΧΟΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:10 | ΚΩΣΤΑΣ

    Ειμαι ελευθερος επαγγελματίας(ηλεκτρολογος μηχανικός ,τεχνικο γραφείο απο το 1986) με τρια παιδια (προστατευόμενα μέλη)με γυναίκα άνεργη και πραγματικό εισόδημα 11.000 ευρω δικαιούμαι το επίδομα;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:03 | EA

    Προς Χρήστο.

    «Για αυτό λοιπόν σας παρακαλώ ούτε που να διανοηθείτε να συμπεριλάβετε στους δικαιούχους την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών/ αυτοαπασχολούμενων.»

    Στα παραδείγματα που αναφέρεις με τους φοροφυγάδες 1.Έμπορος λαικής 2. Έμπορος μαρμάρων 3. Έμπορος ενδυμάτων, έχω να κάνω μερικές ερωτήσεις…

    α) Χρωστάνε στο ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ? Αν ναι είναι για πάνω από δυο χρόνια η οφειλή τους? Έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση από το ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ?

    β) Τα σπίτια τους σε ποιανού το όνομα είναι? Πληρώνουν νοίκι στα σπίτια τους? Στο κατάστημα τη νοίκι πληρώνουν?

    γ) Το/τα αυτοκίνητα που έχουν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους?

    Ένας κακομοίρης αυτοαπασχολούμενος…

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:01 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    Με ένα ξεροκόμματο που τους πετάτε δεν τους λύνετε το πρόβλημα κ.κ. της κυβέρνησης. Κοιτάξτε να αξιποιησετε τα χρήματα αυτά ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίες (πλήρους απασχόλησης και όχι κοροϊδία) ώστε να βγει από την ανέχεια ο κόσμος. Τι να το κάνει το 700αρικο? Για να καλύψει μία τρύπα; Και μετά τι θα κάνει;

    Τουλάχιστον σκεφτήκατε να μην συμπεριλάβετε τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας, να βλέπαμε τους υδραυλικούς που βγάζουν 300€ την ημέρα και δηλώνουν 8000/ετησίως να πηγαίνουν να πάρουν το επίδομα με την compressor……

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:41 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑ ΛΟΓΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ (ΑΠΟ Τ.ΕΜΠΟΡΩΝ) 409.93 ευρώ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ 500 ευρώ ΕΝΟΙΚΙΟ, Η ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ 62 ΕΤΩΝ ΜΗΤΕΡΑ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ 4 ΕΓΓΟΝΙΑ!

    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ Ε.Κ.Α.Σ ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 1 ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ 30 ετών (ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ) ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ!

    Υ.Γ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ Ο.Γ.Α ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΑΜΕΙΟ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΤΕΛΕΙΞΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 409.93 ευρώ

    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ … ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:45 | Ραγκουσης Μιχαλης

    Κατά αρχάς θερμή παράκληση. Επιτέλους, δεν υπάρχουν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Υπάρχουν μόνο Άτομα με Αναπηρία !!!. Ο όρος είναι διεθνής και γράφεται Α.μεΑ.. Ας διορθωθεί διότι, δυστυχώς, δείχνει ότι για άλλη μια φορά οδηγούμαστε σε πολιτικές «ελεημοσύνης» σχεδιασμένες από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο για το οποίο καλούνται να κάνουν παρεμβάσεις. «Ε) Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α) που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα.».
    Φυσικά και στην κατάσταση που βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό των Α.μεΑ. η όποια ενίσχυση είναι επί της ουσίας βοήθεια αλλά δεν παύει να υπάρχει πρόβλημα, που δεν απορρέει απλά από την οικονομική κρίση αλλά αποτελεί πρόβλημα κοινωνικής πολιτικής.
    Παρόλα αυτά οφείλουμε να μην είμαστε μηδενιστές και να δεχόμαστε απόλυτα θετικά την λήψη οποιουδήποτε μέτρου υπέρ των Α.μεΑ. εφόσον πρέπει να ελπίζουμε ότι μπορεί να αποτελεί την αφετηρία για κάτι καλύτερο στο μέλλον.
    Είναι δεδομένο ότι δεν είναι η ορθή διαδικασία αλλά θεωρώ ότι έστω και έτσι θα πρέπει να προταθεί, αν και εφόσον είναι εφικτό, προς τους καθ ύλην αρμόδιους η δημιουργία μιας διυπουργικής επιτροπής προκειμένου να ασχοληθεί για πρώτη φορά διεξοδικά και να καταλήξει σε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την κοινωνική πολιτική της Χώρας στα θέματα των Α.μεΑ..
    Παρόμοια διυπουργική επιτροπή έχει εξαγγελθεί ήδη άλλωστε για άλλη κοινωνική ομάδα.
    Είναι αντιληπτό ότι η προσπάθεια επίτευξης ενός τέτοιου σκοπού – έργου θα είναι τεράστια αλλά είναι επιπλέον και δεδομένο ότι μπορεί να υλοποιηθεί μόνο από την ισχυρή θέλησή ανθρώπων που μπορούν να αντιληφθούν την λειτουργικότητα του και την σημασία της ανθρώπινης προσωπικότητας και αξιοπρέπειας.
    Σας ευχαριστώ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:01 | maria

    ΕΝΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ 10.500€ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΜΕΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΒΟΗΘΗΜΑ?

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:38 | ΚΟΛΛΑ ΜΑΡΙΑ

    Πρέπει, νομίζω, να εξεταστεί το θέμα πιο προσεκτικά,τόσο όσον αφορά στα εισοδήματα όσο και στην ημερομηνία, διότι μένει πολύς κόσμος απέξω που πράγματι έχει ανάγκες. Είμαι και εγώ εποχιακή υπάλληλος, δεν πρόλαβα να εγγραφώ ως άνεργη την 3η Νοεμβρίου, μάλιστα εφέτος δεν θα πάρω ανεργία διότι με πήραν για δουλειά στις 15 Ιουνίου και λόγω που άλλαξε

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:04 | Αρναούτογλου Γεώργιος

    Επιμένετε να θεωρείτε την υπαγωγή στο ΕΚΑΣ τεκμήριο φτώχιας.
    Και φυσικά κάνετε ΛΑΘΟΣ όπως και ο κ.Κουτρουμάνης (υφυπουργός πλέον) ισχυρίζεται.
    Δηλαδή στον συνταξιούχο που πλήρωνε τα ένσημά για πολλά χρόνια, για μία ακόμη φορά του λέτε ότι έκανε λάθος. Επρεπε να τα έπαιρνε στο χέρι όπως όλοι μα όλοι αυτοί οι δήθεν χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν έδωσαν ασφαλιστικές εισφορές στη ζωή τους και τώρα και εσείς συνεχίζετε το λάθος Σημίτη και τους κανακεύετε νομίζοντας ότι κάνετε καλό.
    Αλλά δυστυχώς λέτε στον κόσμο να μην είναι κορόιδο και να ΜΗΝ πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές γιατί το κράτος θα τον επιβραβεύσει δίνοντας του το ΕΚΑΣ.
    Καταργήστε την αδικία του ΕΚΑΣ αμέσως. Δώστε το επίδομα σε όλους τους συνταξιούχους. Μην συνεχίζετε την άδικη δήθεν κοινωνική πολιτική. Ακούστε άμεσα τον κ. Κουτουμάνη.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:38 | Eva

    Θα συμφωνήσω και εγώ αναφορικά με τους ανέργους … Εκτοπίζεται από το νομοσχέδιο ένα μεγάλο ποσοστό της νέας γενιάς .. συμβασιούχοι, εργαζόμενοι σε Stage, εργαζόμενοι με μπλοκάκι (δικηγόροι, ξεναγοί),άνεργοι μετά την 3η Νοεμβρίου .. εύγε και πάλι !

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:22 | Χιώτης Δημήτριος

    -Τα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος πρέπει να είναι δυο:
    α) συνολικό εισόδημα 2008 (βάση φορολογικής δήλωσης)
    β) οικογενειακή κατάσταση (προστατευόμενα μέλη)
    άσχετα με το αν πρόκειται για μισθό, αγρότες, συντάξεις με ΕΚΑΣ η όχι.
    -Εξαιρούνται φυσικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
    Καλή επιτυχία!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:25 | Χρήστος

    Πρέπει να δωθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις μονογονεϊκές οικογένειες.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:58 | ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΙΡΗ

    Αρχικα το μετρο ειναι καλο. Ομως η αληθεια ειναι οτι ακουμε απο τις ειδησεις μονιμως το » εγγαμος» και ελατε να μου λυσετε το δικο μου προβλημα

    Ειμαι χωρισμένη , αρα αγαμη και ενα παιδι.
    Ειμαι άνεργη απο το 2007 , με ενα χρονο στο ταμειο ανεργείας μεχρι το 2008. δεν εχω σφραγισει τοβιβλιαριο μου αυτο το χρονικο διαστημα…αλλα παραμενω ανεργη και αυτο μπορει να αποδειχτει απο την φορολογικη μου δηλωση!! εκτος των αλλων προβληματων που μου έχει δημιουργησει αυτή η κατασταση , οικονμικα είμαι σε κακιστη κατασταση.
    Δεν εχω ιατροφαρμακευτικη καλυψη…κοινως ειμαι ξεκρεμαστη!
    Πεστε μου μονο οτι δεν ανηκω στις ευπαθείς ομαδες…! Μονο αυτο πεστε μου!

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΑΒΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ?

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:41 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ. ΕΓΩ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΘΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:41 | Χρήστος

    Καλησπέρα,

    Δεν είμαι δικαιούχος του επιδόματος και καλώς δεν είμαι! Αυτό όμως που θα ήθελα να επισημάνω ως λογιστής για αρκετά έτη είναι ότι σίγουρα στη λίστα των δικαιούχων δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συμπεριληφθούν όλων των μορφών οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
    Ίσως αυτό να είναι άδικο για κάποιους λίγους , πιστέψτε με όμως είναι δίκαιο για την πλειονότητα.

    Από την εμπειρία μου σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει ελεύθερος επαγγελματίας που να μην φοροδιαφεύγει!

    Σας παραθέτω μερικά παραδείγματα:

    1)Έμπορος λαικής δηλώνει ετήσια συνολικά καθαρά κέρδη 2000 Ευρώ. Περιττό να επισημάνω πως η ζωή του, το αυτοκινητό του και το σπίτι του δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτό το εισόδημα…

    2)Οικοδόμος δηλώνει άνεργος (εισπράτει επίδομα από το ταμείο ανεργίας) ταυτοχρόνως όμως εργάζεται κανονικά σε οικοδομικές εταιρεία. Προς θεού δεν επιτρέπει να του κολήσεις ένσημα γιατι θα πρέπει να διακόψει το επίδομα από το ταμείο ανεργίας!!!! Εδώ γελάμε…. και ΙΚΑ και ΟΑΕΔ. Δυστυχώς δεν είδα ποτέ μου ελεγκτές του ΙΚΑ η του ΟΑΕΔ να κάνουν έλεγχο σε κάποια επιχείρηση, σε κάποια βιοτεχνία ή σε κάποιο ελεύθερο επαγγελματία για το προσωπικό που απασχολούν! Ας κάνουν και τους υπόσχομαι πως θα βρούν διαμάντια!!!

    3) Έμπορος μαρμάρων δηλώνει ετήσια καθαρά κέρδη 13000. Απασχολεί 2-3 ανασφάλιστους εργάτες (κάποιοι μπορεί να είναι γραμμένοι και στο ταμείο ανεργίας) και με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς θα σας έλεγα ότι έχει καθαρά κέρδη τουλάχιστον 100000 από εργασίες για την μεταποίηση/κατεργασία του μαρμάρου που δεν δηλώνονται. Σιγά μην κόψει παροχή υπηρεσιών… αυτά είναι για χαζούς!!!

    4) Έμπορος ενδυμάτων (ευτυχώς δεν απασχολεί κανένα ξένο ανασφάλιστο – μόνο το παιδί του !!!!) δηλώνει λιγότερα απο 15000 Ευρώ ετήσια καθαρά κέρδη. Μπορώ με βεβαιότητα να σας διαβεβαιώσω ότι τα καθαρά έσοδα του είναι πολλαπλάσια! Αλήθεια ξέρετε τι σημαίνει πλασματική απογραφή???

    Θα μπορούσα ειλικρινά να γράφω ώρες για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρησεις (κυρίως μικρές/μικρομεσαίες) που φοροδιαφεύγουν! (αλήθεια για τα ιδιαίτερα μαθήματα στο παιδί μου ξέρετε πόσο πληρώνω τον καθηγητή? 40Ευρώ/ώρα εννοείται μαύρα!!!).

    Για αυτό λοιπόν σας παρακαλώ ούτε που να διανοηθείτε να συμπεριλάβετε στους δικαιούχους την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών/ αυτοαπασχολούμενων.

    Αντιθέτως βρείτε τρόπους να καταπολεμήσετε τη φοροδιαφυγή γιατί μόνο έτσι θα λήθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας!

    Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:20 | Μαριάννα

    Όπως ήδη αναφέρθηκε ένα μεγάλο ποσοστό ανέργων ανήκει στη βιομηχανία του τουρισμού που δυστηχώς μας αναγκαζει σε εποχιακά εργαζόμενους. Αν κατα το ετος 2008, άγαμη μητέρα εργαστηκε 8μηνο, το 2009 8μηνο και αυτη τη στιγή απολυμένη απο 31/10 και λόγω κολληματος των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ δεν κατατέθηκαν χαρτιά μέχρι και 10/11 ειμαστε εκτός?? Κανονικά μονογονεικές οικογενενειες ανεργες με παιδιά θα έπρεπε να δικαιούνται και αυτό της ανεργίας αλλα και αυτό των εισοδηματικών κριτηρίων.Επιτέλους, ας πούμε έστω και για λίγο..πως μία κυβέρνηση ακούει τον πολίτη και κάνει τη διαφορά..

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:28 | ΘΕΜΙΔΑ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
    ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΟΥ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΗΓΟ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ .ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 19000Ε ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ . ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΤΟ?

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:34 | Χρήστος

    1. Καταρχάς πρέπει να γίνει Ο-Π-Ω-Σ-Δ-Η-Π-Ο-Τ-Ε καταγραφή αυτών που θα λάβουν το επίδομα. Μην έχουμε πάλι τα ίδια καραγκιοζιλίκια όπως τότε με την Ηλεία.
    2. Πρέπει να γίνει διασταύρωση με την εφορία για το ποιοι θα πάρουν και αν πρέπει να πάρουν το επίδομα.
    3. Πρέπει συγκεκριμένες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών να φορολογηθούν εν ανάγκη και με κεφαλικό φόρο. Γελοιότητες με γιατρούς και μηχανικούς που δηλώνουν το πολύ 12.000€ πρέπει να εξαληφθούν.
    4. Το πρόβλημα δεν λύνεται με έκτακτα μέτρα αλλά με αναπτυξιακή πολιτική που υποσχεθήκατε. Από εσάς περιμένουμε εργασιακές ευκαιρίες οι οποίες ακόμα είναι «παγωμένες».
    5. Πέρα από τις υποχρεώσεις προς την ΕΕ υπάρχουν και οι υποχρεώσεις της ΕΕ απέναντι στους πολίτες της. Το δικαίωμα στην εργασία για παράδειγμα!! Μόνο με περισσότερες δουλειές στους Έλληνες πολίτες θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα.
    6. Γιατί δεν απαγορεύετε το να έχει κάποιος 2 δουλειές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα; (π.χ. δημόσιος υπάλληλος και εκπαιδευτής σε ΚΕΚ). Με κάτι τόσο απλό χρήματα θα μόιράζονταν σε πολύ περισσότερο κόσμο…
    7. Παντού γύρω μου βλέπω νέους επιστήμονες με μεταπτυχιακά (όπως και εγώ) οι οποίοι φυτοζωούν με συμβάσεις, ενώ η προηγούμενη γενιά με μηδενικά προσόντα έχει ΚΑΙ τα πάντα ΚΑΙ δεν θέλει να συνεισφέρει στην επίλυση του οικονομικού ζητήματος στην Ελλάδα.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:23 | Κωστας χ.

    Ρε παιδια γιατι λετε οσοι εργαζονται στα ξενοδοχεια και περνουν επιδομα ανεργιας δεν θα το παρουν και μπλα μπλα?Υπαρχει κατι που δεν διαβασα???