Άρθρο 11 – Τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 4002/2011

1. Η παρ. 2 του άρθρου 48 του ν. 4002/2011 καταργείται.
2. Οι παρ. 3-11 του άρθρου 48 αναριθμούνται σε παρ. 2-10.
3. Η νέα, μετά την αναρίθμηση, παρ. 7 του άρθρου 48 του ν.4002/2011 αντικαθίσταται ως εξής:
«7. Η Ε.Ε.Ε.Π. συντάσσει και αναθεωρεί κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Βlack list), οι οποίοι διοργανώνουν ή/και διεξάγουν τυχερά παίγνια κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων, με επίγειο τρόπο (land based), μέσω του διαδικτύου (on line) ή με άλλη εξ αποστάσεως μέθοδο (remote gambling), τον οποίο αναρτά στον ιστότοπό της, η δε ανάρτηση αυτή είναι επαρκής γνωστοποίηση και απόδειξη, ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες επιβολής κάθε είδους προβλεπόμενων κυρώσεων από κάθε αρμόδιο φορέα, υπηρεσία ή Αρχή. Ο κατάλογος αναγράφει, όταν είναι διαθέσιμα, τα πρόσωπα που διοργανώνουν ή/και διεξάγουν τυχερά παίγνια στην Ελληνική Επικράτεια κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων, ή/και τους νομίμους εκπροσώπους, διαχειριστές, μέλη διοικητικού συμβουλίου, εταίρους και μετόχους των προσώπων αυτών και κάθε είδους παράβαση που έχει διαπιστωθεί και κύρωση που έχει επιβληθεί. Οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο δεν επιτρέπεται να αδειοδοτηθούν στην Ελλάδα. Με τον Κανονισμό Παιγνίων ρυθμίζονται το χρονικό διάστημα διατήρησης της εγγραφής, οι προϋποθέσεις διαγραφή, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής.».

 • 19 Σεπτεμβρίου 2018, 14:47 | konstantina

  δεν γίνεται καμία αναφορά στα λεγόμενα φρουτάκια, όποτε προκύπτει το εύλογο ερώτημα σε ποιον έχει χαριστεί η άδεια χρήσης και εκμετάλλευσης τους, εφόσον όπως διαπιστώνετε κι εσείς τα φρουτάκια αποφέρουν μεγάλο οικονομικό όφελος στο Ελληνικό Δημόσιο;

 • 19 Σεπτεμβρίου 2018, 14:24 | konstantina

  Στο εν λόγω νομοσχέδιο δεν γίνεται καμία αναφορά στα λεγόμενα φρουτάκια, όποτε προκύπτει το εύλογο ερώτημα σε ποιον έχει χαριστεί η άδεια χρήσης και εκμετάλλευσης τους, εφόσον όπως διαπιστώνετε κι εσείς τα φρουτάκια αποφέρουν μεγάλο οικονομικό όφελος στο Ελληνικό Δημόσιο;

 • 18 Σεπτεμβρίου 2018, 13:10 | Nikos

  Κύριε Παπαδάκη μην θέτετε αυτή την ερώτηση σε μένα. Σε αυτό να σας απαντήσουν εκείνοι που ψήφισαν το νομοσχέδιο το 2011. Εγώ ανέφερα πως το 2011 θεωρούσαν κάποιοι πως με την απαγόρευση των ανταλλακτηρίων θα περιοριζόντουσαν οι στημένοι αγώνες κατί το οποίο φυσικά και δεν συνέβη.
  Συνοπτικά λοιπόν θεωρώ πως έχω το δικαίωμα ως πολίτης να γνωρίζω γιατί στην Ελλάδα μου απαγορεύουν την ύπαρξη των ανταλλακτηρίων και πως οι πολιτικοί έχουν την υποχρέωση να μου εξηγήσουν τους λόγους!

 • 15 Σεπτεμβρίου 2018, 15:41 | Νίκος Παπαδάκης

  Κ. Νίκο γιατί να γίνονται στημένα μόνο αν υπάρχουν ανταλλακτήρια ;
  Κανόνισε εσύ να στήνεις παιχνίδια και … να χάνεις μερικά με τα γκολ που θα βάζει ο Τσάνκο κατά λάθος από 80 μέτρα !
  Μία Ρολς Ρόϋς την εβδομάδα θα βγάζεις.
  Στο φινάλε φινάλε ειδικά όσοι παίζουμε ιππόδρομο ξέρουμε ότι παίζουμε και εναντίον των στημένων (παίζουμε όμως γιατί οι αποδόσεις των ιπποδρομιακών παιχνιδιών είναι κάπως καλύτερες).
  Όσοι παίζουν ποδόσφαιρο υπάρχει η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα που δεν θα σε στήσουν ποτέ. Άνω Ραχούλα να μην παίζετε.

 • 13 Σεπτεμβρίου 2018, 01:51 | Νίκος

  Αξιότιμοι Κυρίες και κύριοι.Συνεχίζετε την απαγόρευση των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων δηλαδή του μοναδικού τρόπου στοιχηματισμού όπου οι εταιρίες δεν θέτουν όρια ή φραγή σε λογαριασμούς με θετικό πρόσημο. Αυτό σημαίνει αγαπητοί/ες πως εκ των πραγμάτων οδηγείτε τους κερδισμένους παίκτες σε παράνομο στοιχηματισμό χωρίς όμως να μας εξηγείτε τους λόγους για τους οποίους απαγορεύονται τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων.Ο μοναδικός κερδισμένος από την απαγόρευση τους είναι οι διάφορες παραδοσιακές εταιρίες στοιχημάτων και ο ΟΠΑΠ.
  Υπήρχε το 2011 η άποψη πως ο αποκλεισμός των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων θα αποτελούσε τροχοπέδη στην διεξαγωγή στημένων αγώνων με προκάτ αποτελέσματα.
  Είναι ολοφάνερο όμως πως κάτι τέτοιο δεν ευδοκίμησε αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ Γραμμένος το παραδέχεται δημοσίως στην τηλεόραση την ύπαρξη στημένων αγώνων λίγους μήνες νωρίτερα τον Απρίλιο του 2018 στο 15:00 και σας παραθέτω το βίντεο για να το παρακολουθήσετε και οι ίδιοι.

  https://m.youtube.com/watch?v=ww8YDPKlxAk

  Συνεπώς Κυρίες και Κύριοι πρέπει είτε να καταργήσετε την παράγραφο 4 του νόμου 4002/2011 είτε να μας δώσετε πειστικές εξηγήσεις, για ποιό λόγο συνεχίζετε την απαγόρευση των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων στην Ελληνική επικράτεια, με συνέπεια ο Ελληνικός λαός να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του ωθώντας τον άνευ λόγου στην παρανομία,με αποτέλεσμα το κράτος να κοροϊδεύει εμάς και εμείς να κοροϊδεύουμε το κράτος.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

 1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
 2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
 3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
 4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
 5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
 6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
 7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
 8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
 9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».