3. Φάρμακα, ιατρικές υπηρεσίες, αναλώσιμα υλικά / περιορισμός της εισφοροδιαφυγής, εισφοροκλοπής και η διεύρυνση της βάσης εσόδων του συστήματος

α)Φάρμακα, ιατρικές υπηρεσίες, αναλώσιμα υλικά.

Εν προκειμένω οι πολιτικές που έχουμε ασκήσει είναι πολλές και θα αναφέρω μόνο τους τίτλους τους: έναρξη  ηλεκτρονικού ελέγχου  της συνταγογράφησης , αλλαγή του τρόπου διάθεσης ορισμένων πολύ ακριβών φαρμάκων, υποκοστολόγηση υλικών ιατρικών επεμβάσεων,  άμεση επιβολή της κύρωσης  της διακοπής της οποιαδήποτε σχέσης εκείνων που παραβιάζουν το νόμο, με τους Φ.Κ.Α., συμμετοχή  στην κοινή κυβερνητική προσπάθεια για την υποκοστολόγηση των φαρμάκων, συμμετοχή στην κοινή κυβερνητική προσπάθεια για διαμόρφωση λίστας συνταγογράφησης με πρόσημο την τιμή αναφοράς κ.λπ.   Η συνολική σχετική προσπάθεια είναι σε εξέλιξη και σημειώνω τη συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος, που σχετίζεται με το συγκεκριμένο τομέα. Είναι φανερό, πως θέλουμε να περιορίσουμε τη σπατάλη και τη διαφθορά κι όχι, βέβαια, την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

β) Στόχος μας είναι επίσης ο περιορισμός της εισφοροδιαφυγής, εισφοροκλοπής και η διεύρυνση της βάσης εσόδων του συστήματος. Οι παρεμβάσεις μας είναι συνεχείς και εξειδικεύονται στους εντατικούς ελέγχους, από μεικτά συνεργεία ελεγκτών. Η ρύθμιση οφειλών, που ίσως αποδειχτεί σωτήρια κυρίως για τον ΟΑΕΕ, σε συνδυασμό και με τη δανειοδότηση από το ΤΕΜΠΕ για την εξόφληση οφειλών από εισφορές, που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας, η ρύθμιση του πολύ ευαίσθητου θέματος για τις μικρές  προσωπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με πληθυσμό μικρότερο από 2.000 κατοίκους και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των εισφορών, που άρχισαν να εφαρμόζονται από 15 Μαρτίου και αφορούν τον ΟΑΕΕ, περιμένουμε να συμβάλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των ταμειακών προβλημάτων των Φ.Κ.Α.

Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει τους πολίτες, αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου είναι  σχετικώς ενθαρρυντικά (αύξηση των εισφορών, μείωση της αύξησης στην κατανάλωση φαρμάκων κλπ.).

  • 6 Απριλίου 2010, 09:05 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ . ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΥΤΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ 20 ΧΑΠΙΩΝ ΕΝΩ ΑΠAΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ
    4 Η 5 ΧΑΠΙΑ …

  • 6 Απριλίου 2010, 08:52 | Νίκος

    Οι γιατροί του ΙΚΑ γράφουν περισσότερα φάρμακα (βιταμιχούχα, παυσίπονα κ.λ.π.)από αυτά που σου έχει συστήσει το Νοσοκομείο να λαμβάνεις π.χ. πίεσης και ορμόνες και αν διαμαρτυρηθείς επικαλούνται την επιστημονική τους συγκρότηση. Μία επίσκεψη των Επιθεωρητών Υγείας στους προθαλάμους των ιατρείων των ΪΚΑ, χωρίς να δηλώσουν την ιδιότητά τους και μία σχετική συζήτηση με τους ασφαλισμένους που περιμένουν θα βοηθούσε στην εξακρίβωση της παραπάνω συμπεριφοράς των ιατρών, που οφείλεται στις παροχές που τους προσφέρουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Επίσης θα πρέπεια άμεσα να απαγορευτεί στους ιατρούς να δέχονται και μάλιστα κατά προετεραιότητα στα ιατρεία του ΪΚΑ τους υπαλλήλους των φαρμακευτικών εταιρειών.

  • 6 Απριλίου 2010, 05:46 | Πάνος Τ.

    Καταρχήν περαστικά στον Υπουργό μας.Επειδή έχει δείξει την θέλησή του για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την συγκράτηση των φαρμακευτικών δαπανων η συνταγή είναι απλή και χωρίς κόστος :ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΑΝΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ.Όλες οι πλούσιες Ευρωπαϊκες χώρες ακολουθούν την παραπάνω συνταγή, στην Ελλάδα γιατί το σκεφτόμαστε;; Ότι και να εφαρμόσετε διαφορετικό θα βρούν τρόπο να ξεφύγουν και εσείς θα τους βλέπετε από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση χωρίς να μπορείτε να αντιδράσετε. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ανωτέρω μέτρα για τα Νοσοκομεία, γιατί όχι και για τα Ασφαλιστικά Ταμεία;;

  • 5 Απριλίου 2010, 19:54 | υβονη Ιορδάνογλου

    εχω περίπτωση προσωπική: για 3 χάπια που έπρεπε να πάρω μετά απο τροφική δηλητηρίαση που μου έγραψε ο γιατρός του νοσοκομείου (αντί να μου τα χορηγήσει κατά την γνώμη μου απο το φαρμακείο του νοσοκομείου) χρεώσα το ΙΚΑ με κουτάκι των (28) χαπιών .Φυσικά τα 25 πήγαν χαμένα.
    άλλη περίπτωση, αν πάς στο νοσοκομείο στα επείγοντα και σου συστήσουν περαιτέρω εξετάσεις ή φαρμακευτική αγωγή, απλά την έβαψες στο ΙΚΑ. Συνήθως αμφισβητούν την αγωγή ή τις προτεινόμενες εξετάσεις λές και τις έφερες απο την κομμώτριά σου. Μήπως θα ήταν προτιμώτερο και χαμηλότερου κόστους να ενισχύονταν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και να καταργούσαμε το ΙΚΑ τελείως;

  • 5 Απριλίου 2010, 18:20 | KONSTANTINOS

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΔΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΤΑ 30%.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ» ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.
    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.

  • 5 Απριλίου 2010, 14:21 | Nikolaos G.

    1. Γιατί εν έτει 2010 δεν έχει εφαρμοστεί το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα στα Νοσοκομεία?
    2. Γιατί δεν κάνετε υποχρεωτική την δημοσίευση των ισολογισμών των Νοσοκομείων?
    3. Μετά τα φάρμακα και τα αναλώσιμα η μεγαλύτερη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον τομέα της υγείας γίνεται στις συμβάσεις συντήρησης και στις επισκευές των ιατρικών οργάνων.
    2.000.000€/έτος δίνει ένα Νοσοκομείο σήμερα σε ιδιωτικές εταιρείες για επισκευές οργάνων οι οποίες φουσκώνουν τις τιμές των ανταλλακτικών 3 φορές πάνω από την τιμή που πουλάει ο οίκος κατασκευής του εξωτερικού. 1.500.000€/έτος το κόστος για 10 τεχνικούς ιδιωτικής εταιρείας ενοικίασης εργαζομένων για την ενίσχυση του μόνιμου τεχνικού προσωπικού ενός Νοσοκομείου. Οι μισθοί των τεχνικών αυτών? 700€/μήνα έκαστος. Κάντε τους υπολογισμούς… 100.000€ κοστίζουν οι μισθοί τους. Τα υπόλοιπα 1.400.000€ σε ποιές τσέπες πάνε κ. Υπουργέ?
    Δεν είναι η λύση η ιδιωτικοποίηση. Γιατί στην Ελλάδα ιδιωτικοποιούνται μόνο τα έσοδα!

  • 5 Απριλίου 2010, 11:32 | Βασιλακης Μανόλης

    Εδώ χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση του συστήματος προμηθειών.
    Διενέργεια διεθνών διαγωνισμών χωρίς παρεμβάσεις των δήθεν αντιπροσώπων που τετραπλασιάζουν τις τιμές σε σχέση με τη διεθνή αγορά (μια ματιά στο internet φτάνει για να αποδειχτεί του λόγου το αληθές).
    Δημιουργία δημόσιου οργανισμού που θα αναλάβει το service και την συντήρηση των ιατρικών συσκευών που λειτουργούν στα νοσοκομεία αλλά και σε αυτές που τα ασφαλιστικά ταμεία χορηγούν στους ασφαλισμένους έτσι ώστε να σταματήσει η ληστεία του δημοσίου χρήματος από τους «αντιπροσώπους».

    Κεντρική επιτροπή προμηθειών που θα παρακολουθεί την διεθνή αγορά, θα αποτελείται από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και από ειδικούς τεχνολόγους και θα έχει την ευθύνη για προμήθεια με ιατρικό, ξενοδοχειακό εξοπλισμό και με αναλώσιμα για όλα τα νοσοκομεία της χώρας

    Δημιουργία διαδικτυακού συστήματος παραγγελιών αναλωσίμων και ιατρικού εξοπλισμού των νοσοκομείων που θα είναι συνδεδεμένο με την Κεντρική επιτροπή προμηθειών.

    Απαγόρευση εισόδου σε κρατικά νοσοκομεία κάθε είδους «ιατρικών επισκεπτών» και λοπών αντιπροσώπων εταιρειών.

    Αύξηση των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών με παράλληλη αποδοχή από αυτούς λειτουργίας ουσιαστικού πόθεν έσχες που μπορεί να ανατεθεί στην επιτροπή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Πόθεν έσχες και στις καραμέλες για το βήχα που θα αγοράζουν τα μέλη της κεντρικής επιτροπής προμηθειών.

    Αν έχετε «καρύδια» και είστε πραγματικά έντιμοι, κάντε το…

  • Κύριοι,
    έχουμε ξαναγράψει επανειλημμένως στους αρμόδιους αλλά αυτοί μας αγνοούν επιδεικτικά. Βλέπετε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση πέθανε νωρίς – μάλλον προτού γεννηθεί.

    Δεν θα κάνετε τίποτε αν δεν εφαρμόσετε την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Δείτε και μερικά από τα παλαιοτέρα σχόλιά μας στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά:
    http://simpleandclear.blogspot.com/2009/03/blog-post_21.html
    http://simpleandclear.blogspot.com/2007/11/blog-post_06.html
    http://simpleandclear.blogspot.com/2007/08/blog-post_1480.html
    http://simpleandclear.blogspot.com/2009/05/blog-post_28.html

    Πολλοί πολίτες σας γράφουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και πρακτικές λύσεις, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα τις αγνοήσετε όλες και θα ακολουθήσετε και πάλι την ελληνική πεπατημένη.

    Μια λύση είναι να καλέσετε – όπως σας έχουμε ξαναγράψει – ευρωπαίους που έχουν ήδη εφαρμόσει αποτελεσματικές λύσεις – και να αντιγράψετε τα επιτυχημένα συστήματά τους.

    Μάλλον δεν υπάρχει σωτηρία.

  • 5 Απριλίου 2010, 06:11 | π.ιωαννης

    Το ΙΚΑ θέλει ριζική αλλαγή. Σαν αυτές που κάνει ο Ραγκούσης. Και η Διοικητικές αλλά και οι υγειονομικές υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν υπολογιστές στην υπηρεσία και να ψάχνουν (προσωπικη περίπτωση) 7 υπάλληλοι, σε διάφορες καρτέλλες, εάν έχω πάρει για τον μήνα Ιανουάριο το επικουρικό και επειδή δεν βρίσκουν άκρη να πηγαίνω και να ξαναπηγαίνω συην υπηρεσία και να δυσανασχετουν και από πάνω.
    Ούτε,»ξέρεις αρμόδιο είναι το ΙΚΑ θεσ/νίκης» άρα περίμενε. Δύο χρόνια έχω συμπληρώσει απο την παραίτησή μου και παρα την αυστηρή παρέμβαση του Διοικητή του ΙΚΑ, η υπόθεση μου δεν πήρε τέλος. Ουσιαστικά ήταν υπόθεση ωρών.
    Απλά πράγματα. Τα πάντα στους υπολογιστές και οι απαντήσεις δίνονται αυτομάτως.
    Η υγειονομική υπηρεσία. Θα πρέπει ο ασθενής να αντιμετωπίζεται σαν ανθρωπος και όχι σαν αριθμός. Διότι οι γιατροί έχουν την λίστα με τους ασθενείς της ημέρας και απλά διαγράφουν.
    Πρέπει ο γιατρός να διεκδικεί τον ασθενή και όχι εφόσον έτσι και αλλιώς θα πληρωθεί να τον βλέπει σαν πελάτη του εξωτερικού ιατρίου του. Οι υπάλληλοι του δημοσίου αλλά και άλλοι που μπορούν και επισκέπτονται γιατρούς της αρεσκείας τους, αντιμετωπίζονται ανθρώπινα. Κάτι ανάλογο δεν μπορεί να υπάρχει και με τους γιατρούς του ΙΚΑ?. Δεν θέλω να είμαι ο καϋμένος.

  • 4 Απριλίου 2010, 23:58 | Γρηγόρης Π.

    Πέραν της δεσμευτικότητας των ημερομηνιών υλοποίησης όλων όσων εξαγγέλθηκαν (μηχανοργάνωση κά), πρέπει να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα όλων των διαγωνισμών για προμηθεια φαρμακευτικού υλικού (ποιος παίρνει πόσα και από ποιον).

  • 4 Απριλίου 2010, 19:37 | ΣΙΑΧΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

    Επανέρχομαι σε ερώτηση που έκανα προ ημερών.Είναι δίκαιο συνταξιούχος του ΙΚΑ που ιδρύει επιχείρηση και κάνει τα δύο του παιδιά επιχειρηματίες αντί γιά άνεργους και δημιουργεί και έ
    ξι νέες θέσεις εργασίας που σε δύσκολους καιρούς τις κρατάει με τα νύχια και με τα δόντια, να τιμωρείται με υπέρογκα πρόστιμα στο ΤΕΒΕ? Και μας ήρθε η απάντηση:ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΥΞΗΣΗ.Οι δύο γονείς συνταξιούχοι πληρώνουμε τώρα μόνον γιά τον κλάδο της σύνταξης περίπου 890 και 790 Ευρώ ο καθένας το δίμηνο και μαζί με τα δύο παιδιά μας περίπου 3.500 Ευρώ το δίμηνο.Το ποσό αυτό αντιστοιχεί πάνω-κάτω στο 10% του τζίρου της επιχείρησης.Μήπως θα πρέπει να απολύσουμε 2-3 υπαλλήλους, τώρα που δεν υπάρχουν και δουλειές για να πληρώνουμε τα πρόστιμα? Διπλή αδικία. Περάσαμε μαύρο Πάσχα.Δεν ζητάμε να μην πληρώνουμε τις νόμιμες εισφορές,να μην τιμωρούμαστε με πρόστιμα ζητάμε, αφού με την εργασία μας,όχι μόνον δεν στερούμε την θέση εργασίας από κανέναν άνεργο, αλλά δημιουργούμε καινούργιες και πληρώνουμε εισφορές ΙΚΑ, φόρους κ.λ.π. Ελπίζω να δούμε δικαιοσύνη και κατανόηση. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

  • 4 Απριλίου 2010, 18:00 | Γιώργος Λ

    φαρμακευτική δαπάνη
    Ο κάθε γιατρός με το σύστημα που υπάρχει μπορείνα γράφει όσα φάρμακα θέλει και να χρεώνει τα ασφαλιστικά ταμεία όσο θέλει. Δυστηχώς οι γιατροί έχουν μπεί σε ένα άτυπο ανταγωνισμό ποιός θα γράψει τα πιο πολλά και ακριβά φάρμακα. Αυτό συμφέρει τον ίδιο γιατί 1oν θα έχει ώφελος από τις φαρμακευτικές εταιρείες ( είναι ελάχιστοι οι γιατροί που δεν έχουν σχέσεις με τις εταιρείες). 2ο συμφέρει το φαρμακοποιό γιατί θα πουλήσει ακριβά φάρμακα ,που σημαίνει θα πεί «καλά λόγια» για το γιατρό που γράφει ακριβά φάρμακα .
    Τι πρέπει να γίνει?
    Τα ταμεία να δικαιολογούν ένα σκεύασμα ανά δραστική κατηγορία,δηλ
    να γίνονται διαγωνισμοί κάθε χρόνο και να εγκρίνεται το σκεύασμα με τη χαμηλότερη τιμή. Το σύστημα έχει εφαρμοστεί στην Αγγλία και έχει μειώσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης εντυπωσιακά. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί αρκεί να μην υποκύψει η σημερινή κυβέρνηση στα κυκλώματα των ΓΙΑΤΡΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ.
    Είμαι χρόνια στο χώρο και με λύπη βλέπω ότι και η σημερινή κυβέρνηση υπερασπίζεται τα διαπλεκόμενα συμφέροντα .

  • 4 Απριλίου 2010, 17:54 | Αλπανίδης Αθανάσιος

    ΙΣΩΣ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΑΦΟΥ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ , Ο ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

  • 3 Απριλίου 2010, 10:26 | Μιχαλοπούλου Αλεξάνδρα

    Προτείνω, να μην υπάρχουν διορισμένοι γιατροί από τα ασφαλιστικά ταμεία ή συμβεβλημένοι, για τους εξής λόγους.
    1)Για να μην υπάρχουν πολίτες ευνοημένοι ή όχι. Να μπορεί ο πολίτης να επιλέγει το γιατρό του και να μην αναγκάζεται να πηγαίνει σ’ αυτόν που του επιβάλλει το ταμείο του, που συχνά είναι αποτυχημένος.Να μην χρειάζεται ο πολίτης να περιμένει σε ατέλειωτες ουρές, γιατί μην ξεχνάτε ότι είναι άρρωστος. Να μη συγχρωτίζονται οι ασθενείς και μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες.
    2)Να μην αναγκάζεται ο πολίτης να φεύγει από τη δουλειά του για να γράψει ένα φάρμακο.
    3)Να μη χρειάζεται το δημόσιο να πληρώνει τη στέγαση ή τους βοηθούς του γιατρού (νοσοκόμοι, υπάλληλοι για τα εισιτήρια,καθαρίστριες, ρεύμα, τηλέφωνο, υλικά κλπ)
    4)Μηδενική φοροδιαφυγή των γιατρών, αφού ο ασφαλισμένος υποχρεωτικά θα ζητάει απόδειξη για να μπορεί να εισπράξει από το ταμείο του.
    Εγώ είμαι ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ. Πηγαίνω στο νευρολόγο. Πληρώνω έξτρα το ηλεκτρομυογράφημα, το εγκεφαλογράφημα. Επειδή το ταμείο δεν τα δικαιολογεί.110 ευρώ. Αν θέλει ο γιατρός δεν μου κόβει απόδειξη. Έχασα και γω, έχασε και το κράτος.
    5)Με τον ΑΜΚΑ του ο ασφαλισμένος, να ελέγχει και να ελέγχεται ηλεκτρονικά, να έχει το ιστορικό του ούτως ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη σε φάρμακα και τα νοσοκομεία να μπορούν να ελέγχουν σε περίπτωση νοσηλείας του, το ιστορικό του, τι φάρμακα παίρνει και όποια άλλη πληροφορία είναι χρήσιμη.
    6)Να μπορούν να δουλεύουν όλοι οι γιατροί.
    Ο ασφαλισμένος να εισπράττει τα χρήματά του από το ταμείο του.
    Σχετικά με την εισφοροδιαφυγή τώρα. ‘Εχετε σκεφτεί μήπως ότι αυτοί που δεν πληρώνουν, ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα? Ή μήπως δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται στην αγορά? Ή μήπως οι ασφαλιστικές εισφορές είναι παράλογα και συνεχώς αυξανόμενες? Εγώ στον ΟΑΕΕ πλήρωνα πριν τέσσερις μήνες 680 ευρώ, το επόμενο δίμηνο 760 ευρώ και τώρα 811 ευρώ. Και κάθε χρόνο, η αύξηση ήταν 10%. Τι λέτε? Πού θα το φτάσετε?
    Λοιπόν, για να μην υπάρχει εισφοροδιαφυγή, δώστε σε όλους τη δυνατότητα, να γίνουν αυτασφαλιζόμενοι και να επιλέγουν μόνοι τους το ταμείο τους, γιατί υπάρχουν χιλιάδες πολιτών που δεν βρίσκουν ταμείο να τους στεγάσει, επειδή δεν έχουν κάποιο σαφές επάγγελμα (μοδίστρες, κομμώτριες, καθαρίστριες, μανικιουρίστες, καθηγητές,dealers,πλασιέ, σερβιτόροι,εργάτες σε αγροτικές και κτηνοτροφικές καλλιέργειες,κηπουροί,και ένα σωρό άλλοι, που επιλέγουν την ιδιωτική ασφάλιση ως μόνη διέξοδο και δίνουν την ευκαιρία στις ασφαλιστικές εταιρείες, να τους κλέβουν ασύστολα και ασύδοτα. Εντάξτε τους πάντες στο σύστημα, με ασφάλιστρα λογικά και όχι ανάλογα των ταμειακών ελλειμάτων των ταμείων.
    Επί τέλους, ξεφύγετε από την πεπατημένη. Κάντε εσείς τη διαφορά για να γραφτείτε στην ιστορία ως ο καλύτερος κύριε Λοβέρδο!!!!

  • 3 Απριλίου 2010, 05:53 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ(ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΦΟΡΕΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΜΩΣ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ(ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ(ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ(ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ)ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΗΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΨΙΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΠ΄ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ.ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠ΄ΤΟ ΙΚΑ.

  • 2 Απριλίου 2010, 21:44 | ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    1. Ο/Η ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ λέει:
    Το σχόλιό σας θα ελεγχθεί πρώτα από συντονιστή
    2 Απριλίου 2010 στις 21:24
    ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ .ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕΝΟ ΜΟΥ Σ…Ό ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΑ ΕΝΑ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ . ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ,ΩΡΑΙΑ , ΕΛΑ ΔΩ ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ .ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΑΚΑΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΦΡΙΚΗΣ ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ .ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ ΝΟΜΟ ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΩΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΤΙΜΑΡIΘΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΟ . ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΞΕΣΚΑΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ .ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΙΑΦΚΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΡΗΧΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ .ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΞΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ .ΒΑΛΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΣΥ !!Η ΑΔΕΡΦΗ ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΚΟΜΗ ???ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ???
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ , ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ …ΔΑΓΚΩΝΕΣΤΕ !??Ε?!
    ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΛΟΓΚΑΝ >Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ,ΠΑΕΙ ΟΤΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΝΑΕΙ .ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ .ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΜΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ .ΟΥΣΤ!
    ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ,ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ .ΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ,ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ , ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ , ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ..ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΑΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ,ΤΗΝ ΚΑΡΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΓΑΡΓΑΡΕΣ???!!.ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΤΕ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ !!!??? ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ…! ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
    ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΗΘΕΝΤΕΣ 7000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ!!!ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝ , ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ?
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΦΥΣΕΩΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΥ ΤΥΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ
    ΒΙΕΤΝΑΜ . ΤΑΧΕΙΑ ΕΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΕΤΑΝ .ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΜΑΣΣΑ ΧΛΕΠΑ ,ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΦΑΛΗΡΙΣΕ ,ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ…!ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΚΚΟ ΜΑΤΙ>>!!ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΣΣΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΜΗΝ .
    ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΑΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΙΤΕΣ ΠΛΕΡΙΑ ΕΠIΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΔΟΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΟΜΟΙΩΣ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ.ΒΟΛΕΥΕΙΕΙΕΕΙΕΙΕΙ..ΤΙ ΝΑΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ!!!ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑΧΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟ Η ΣΕΙΣΜΟ ΧΙΛΗΣ Η ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΜΠΟΥΛΑ ΤΥΠΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ!!!ΒΑΜΒΑΚΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!!!!

  • 2 Απριλίου 2010, 21:36 | ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΩΣΣΟΠΟΝΤΙΩΝ – ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ–. ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΦΕΡΑΤΕ ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ . ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ??? ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΠΑΧΑΛΟ). ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ .

  • 2 Απριλίου 2010, 20:14 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    ΕΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ :
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ
    ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΤΗΔΙΕΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ
    ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ
    ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ (π.χ. 300 ευρω και πανω)

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ.
    ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ & ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΧΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
    ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ & ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Ή ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.

    ΚΕΡΔΗ:

    ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

    ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

    ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΣΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΡΑΧΝΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

    ΣΟΒΑΡΑ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ

    ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

    ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
    ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ

    ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ
    50$ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ 100 ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ ΔΩΡΕΑΝ.

    ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ!

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

    10 ΕΚΑΤΟΜ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ (ΜΩΡΑ, ΝΕΟΙ, & ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ)
    = 5 ΔΙΣ

    ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ? ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΟΣΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ? ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?

    ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ Η ΟΧΙ??????????????

    ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΤΕ??

    ΤΑ ΕΥΚΟΛΩΣ ΟΜΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ!!!!!

  • 2 Απριλίου 2010, 15:19 | Μαρία

    Οι οικοδόμοι δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες; Ασφαλίζονται παρόλα αυτά στο ΙΚΑ με την καταβολή υψηλών ασφαλίστρων από τους ιδιοκτήτες των οικοδομικών έργων και στην ουσία οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι. Δεν έχουν δηλαδή ούτε τον ελάχιστο αριθμό ημερομισθίων για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η εισφοροδιαφυγή είναι ένα τεράστιο θέμα στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, τόσο στην κατεύθυνση της ανασφάλιστης εργασίας, όσο και στο γεγονός ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν πόρους…

  • 2 Απριλίου 2010, 14:43 | Ντουσκος Θεοδωρος

    Απορω αν μιλατε με την κοινωνια η οχι.

    Η αυτασφαλιση ειναι η λυση του προβληματος ΤΕΛΟΣ!
    Εχετε τοσα δημοσια νοσοκομεια ,με τοσους γιατρους με τοσα εξοδα και
    ο λαος δεν εχει δημοσια υγεια.
    Στα δημοσια νοσοκομεια πλεον πανε μονο οσοι δεν εχουνε χρηματα και οι μεταναστες γιατι πολυ απλα δεν εμπιστευονται την ζωη τους στα χερια δημοσιων γιατρων.
    Βαλτε τελος σε ολο αυτο με την ιδιωτικοποιηση της υγειας.
    Εχω ασφαλιση σε ιδιωτικο φορεα και με 500Ε το χρονο μονο το γιατρο σπιτι μου δεν εχω καθε μερα.
    Κρατηστε ελαχιστα δημοσια νοσοκομεια μονο για τις πολυ ακριβες περιπτωσεις που ουτε και τα ιδιωτικα νοσοκομεια θα μπορουσανε να προσφερουνε με 500Ε το χρονο και αφηστε τα μικρα και καθημερινα πραματα οπως ειναι ο παθολογος,οδοντιατρος κτλ για τον ιδιωτικο τομεα.
    Δεν μπορει να πληρωνουμε εισφορες και να ψαχνουμε να βρουμε γιατρο στο ΙΚΑ μετα απο 4 μηνες και να πηγαινουνε στα γραφεια του και οποτε θυμουνται λες και το δημοσιο νοσοκομειο ειναι τσιφλικι τους!

  • 2 Απριλίου 2010, 12:21 | Άρης

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ… ΑΙΩΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ο μεγάλος εφιάλτης των ασφαλισμένων, ο βραχνάς των κυβερνήσεων και ο διακαής πόθος των Βρυξελλών, οδηγείται ξανά στο χειρουργείο της Ελληνικής οικονομίας, με τραγικές συνέπειες για τους ασφαλισμένους. ΟΙ λανθασμένες διαγνώσεις των τελευταίων κυβερνήσεων οδήγησαν σε λανθασμένες θεραπείες με αποτέλεσμα το πρόβλημα συνέχεια να επιδεινώνεται αντί να θεραπεύεται.
    Το ασφαλιστικό πρόβλημα δεν λύνεται με μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας. Λύνεται με ριζικές αλλαγές και βαθιές τομές από ειδικούς που γνωρίζουν καλά τους δυο βασικούς πυλώνες στήριξης του ασφαλιστικού συστήματος: την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των δαπανών. Οι δύο αυτοί πυλώνες κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών οδηγώντας τα ταμεία στο γκρεμό και τους ασφαλισμένους σε απόγνωση. Η άμεση αλλαγή πορείας τους είναι επιτακτική ανάγκη και δρόμος χωρίς επιστροφή. Οι δαπάνες είναι το εύκολο κομμάτι του προβλήματος το οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί σε μια νύχτα εάν υπάρξει πολιτική βούληση .
    Αυτό όμως που προκαλεί οικονομική αιμορραγία στα ασφαλιστικά ταμεία και ειδικά στο ΙΚΑ, είναι η ανεξέλεκτη εισφοροδιαφυγή. Ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει τα οικονομικά των ταμείων, κοινά αποδεκτό, που κανείς όμως δεν κατάφερε να το περιορίσει. Η κατακόρυφη αύξηση της εισφοροδιαφυγής θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία όσο η γραφειοκρατία, η πολυνομία και η πολυπλοκότητα του ασφαλιστικού συστήματος δεν επιτρέπουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς τον εντοπισμό των επιχειρήσεων που εισφοροδιαφεύγουν.
    Η αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, δεν προέρχεται μέσα από νέους νόμους και νέες διατάξεις. Η απλούστευση των διαδικασιών και η κατάργηση της πολυνομίας μπορούν να λύσουν το πρόβλημα πραγματοποιώντας τρία απλά αλλά βασικά βήματα:
    Πρώτο βήμα : συγχώνευση όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης σε τέσσερα βασικά ταμεία (ΟΑΕΕ-ΟΓΑ-ΙΚΑ και ΔΗΜΟΣΙΟ ), με προοπτική στο μέλλον να συγχωνευθούν σε δυο: των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Η συγχώνευση των ταμείων απλουστεύει τις διαδικασίες, καταργεί την πολυνομία και οργανώνει καλύτερα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους ενάντια στην εισφοροδιαφυγή.
    Δεύτερο βήμα: κατάργηση όλων των εξαιρέσεων ασφάλισης. Ένα πρόβλημα που γιγαντώθηκε με την πάροδο του χρόνου, εξυπηρετώντας κάθε φορά συμφέροντα διπλοθεσιτών, προνομιούχων εργαζομένων οι οποίοι απολαμβάνουν διπλούς μισθούς με λιγότερες κρατήσεις. Σήμερα ασφαλισμένος διπλοθεσίτης ή διπλοαμοιβόμενος (εργαζόμενος και ταυτόχρονα συνταξιούχος) ενώ απολαμβάνει αποδοχές από δυο πηγές πληρώνει εισφορές μόνο σ΄ ένα ταμείο αντί να καταβάλλει προσαυξημένες εισφορές και στα δυο, λόγω διπλοθεσίας. Οι εν λόγω ασφαλισμένοι όχι μόνο δεν πληρώνουν τις αναλογούσες εισφορές στα ταμεία τους, αλλά απασχολούν σε μόνιμη βάση τις υπηρεσίες εσόδων των ταμείων ζητώντας άλλοτε την απόφαση εξαίρεσης και άλλοτε την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών που τους έχουν παρακρατηθεί. Ο χρόνος απασχόλησης των ελεγκτών του ΙΚΑ, σε περιπτώσεις εξαίρεσης και επιστροφής εισφορών σε ασφαλισμένους και εργοδότες, είναι ίδιος και ίσως μεγαλύτερος από το χρόνο απασχόλησής τους σε ελέγχους επιχειρήσεων που είναι και η βασική τους απασχόληση. Με λίγα λόγια η κατάργηση όλων των εξαιρέσεων σημαίνει πλήρη ασφάλιση και εφαρμογή του κανόνα: όποιος εργάζεται, ασφαλίζεται είτε είναι συνταξιούχος άλλου ταμείου, είτε είναι ασφαλισμένος σε δυο ταμεία, είτε είναι δημόσιος υπάλληλος, είτε υπερβαίνει την ανώτατη ασφαλιστική κλάση, είτε είναι νέος ασφαλισμένος, είτε είναι συγγενικό πρόσωπο με τον εργοδότη, είτε κάνει πρακτική άσκηση είτε, είτε……. μπορώ να αναφέρω περίπου 800 περιπτώσεις διαφορετικής ασφάλισης, όσοι είναι περίπου οι κωδικοί ασφάλισης, που ο καθένας αφορά μια διαφορετική περίπτωση ασφαλισμένου, με αποτέλεσμα, να δημιουργείται ένα μπάχαλο στην κυριολεξία με τα ασφάλιστρα, να γίνονται λάθη επί λαθών και οι συνέπειες για τα ταμεία να είναι καταστροφικές και ειδικά στο ΙΚΑ το οποίο σηκώνει το βάρος της κοινωνικής ασφάλισης. Με άλλα λόγια η κατάργηση όλων των εξαιρέσεων (μερική ή ολική ) έχει σαν αποτέλεσμα α) την αύξηση των εισροών και β) την αποδέσμευση των ελεγκτών από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ταυτόχρονη απασχόληση τους στο βασικό τους αντικείμενο που είναι ο έλεγχος των εργοδοτών και η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής .
    Βήμα τρίτον : Ένα ακόμη βήμα που μπορεί να αυξήσει τις εισροές των ταμείων είναι η μερική αποδέσμευση των εισφορών από τις αποδοχές των εργαζομένων και η κατάργηση των ασφαλιστικών ημερομισθίων με ταυτόχρονη εφαρμογή της μηνιαίας ασφάλισης . Οι εισφορές θα υπολογίζονται σε μηνιαία βάση και όχι σύμφωνα με τα ημερομίσθια που πραγματοποίησε ο ασφαλισμένος, το ύψος τους δε, θα σχετίζεται μερικώς με τις αποδοχές του ασφαλισμένου. Κλασικό παράδειγμα ο ΟΑΕΕ. Οι εισφορές των ασφαλισμένων του δεν μειώνονται όταν η επιχείρηση βρίσκεται σε ύφεση, ούτε αυξάνονται όταν η επιχείρηση αυξάνει τον τζίρο της, οι εισφορές του επιχειρηματία παραμένουν σταθερές και δεν συνδέονται με τα έσοδα του επιχειρηματία. Μπορούν λοιπόν να κατηγοριοποιηθούν και οι εισφορές των εργαζομένων σε 20 ασφαλιστικές κλάσεις, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Παραδειγμα: η 1η ασφ. Κλάση θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους που απασχολούνται με μειωμένη απασχόληση, η 2η όσους αμείβονται με τα κατώτερα ημερομίσθια της ΕΓΣΣΕ. κοκ. Αυτός ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα στους εμπλεκόμενους φορείς. Το ΙΚΑ δεν θα έχει απώλεια εσόδων, αντιθέτως αύξηση θα έχει, αφού μπαίνει μια τάξη στο ελάχιστο ποσό καταβολής εισφορών. Είναι γνωστό, ότι πάρα πολλοί εργοδότες δηλώνουν μειωμένη απασχόληση για να καταβάλλουν μειωμένες εισφορές στο ΙΚΑ. Δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι εργοδότης καταβάλλει εισφορές για ασφαλισμένο περίπου 50 ευρώ τον μήνα, όταν ο εργαζόμενος απασχολείται σε χειρονακτική εργασία πάνω από 8 ώρες την ημέρα. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απολαμβάνει όλες τις παροχές του ΙΚΑ. Το 60% της εισφοροδιαφυγής προέρχεται από τη δήθεν μειωμένη απασχόληση.
    Εάν πραγματικά είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικό τέλος στην εισφοροδιαφυγή ή τουλάχιστον να την περιορίσουμε σημαντικά, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει ξεκινήσει με αυτά τα απλά αλλά σημαντικά βήματα. Σε κάθε περίπτωση είμαι ακράτητα πεπεισμένος, πως έχει έρθει η στιγμή για τις μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό μας σύστημα, οι οποίες δεν πρέπει πάλι να επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, τους συνεπείς εργοδότες και την ελληνική οικονομία. Η άμεση εφαρμογή τους είναι επιβεβλημένη για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας . Το χρωστάμε στα παιδιά μας!
    Άρης Βλασσόπουλος Ελεγκτής ΙΚΑ

  • 2 Απριλίου 2010, 11:43 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΠΟΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ & ΠΟΙΑ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ?
    ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ.
    ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΗΤΗΡΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΩΔΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. κτλ.
    ΠΟΙΟΣ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ?
    ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ Η ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ?
    ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ!
    ΟΡΓΗ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ.
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.
    Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΕΙΚΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΠΟΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ).
    Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΛΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΣΕ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΚΑΘΕΣ ΤΡΟΠΟ.
    Η ΑΓΟΡΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΗΠΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ!
    ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ. ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ ΦΑΓΑΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ?
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ.

  • 2 Απριλίου 2010, 04:20 | Tolis Lerios

    I dievrinsi tis vasis einai sosti prospathia.

    Enas allos aksonas pou that sas proteino einai i miosi ton esodon. Eimai trellos? Ohi… (oute mikros eimai.)

    Enoo oti den einai aparaitito to asfalistiko sistima na kaliptei ta panta. To sistima prepei na kaliptei tis vasikes anagkes kai mono — ena minimum parohon gia diaviosi. Stin sintakseis: lefta gia niki se mikro spiti kai fagito. Stin iatriki perithalpsi: preventantive care (episkepseis gia eksetaseis etisios kai standard tests opos PAP test gia tis ginaikes kai prostati gia tous antres) kai ta eksoda pano apo ena ipsilo orio (kato apo afto to orio, plironei o idiotis). Aftes einai vasikes anagkes: stegi, fagito, entopismo provlimaton igias noris, oikonomiki voithia gia ektaktes anagkes megalou kostous.

    Ena tetoia sistima eihei ligotera eksoda. Kai antistoihoa hreiazetai ligotera esoda.

    Einai poli pio efkolo na antlisete ta apaitoumena esoda gia ena tetoio sistima me ligoteres parohes giati to kostos (sintelestis) asfalistron einai mikroteros. Ara kai ligotero kinitro gia forodiafigi. Episeis, einai efkolotera na diavrinete tin vasi giati, me mikro sintelesti, perisoteroi paragogikoi foreis mporoun na sinisferoun.

    Tha mou peite, i koinonia tha epanastatisei ean poume oti tha hasoun kektimena dikaiomata! Diafono kirie ipourge. Ta kektimena dikaiomata ta ehase otan ta anefthina tamia ksodepsan tis apotamiefseis. Antitheta, pistevo oti I kosmos tha dei miosi stin isfores sta tamia ta opoia den ta empistevetai etsi ki allios. Kai antistihos, afksisi sto katharo eisodima. O ergodotis, ehontas ligoteres epivarinseis, isos na proslavei neous ipalilous, isos na parashei afksiseis, isos na kratisei ta lefta mesa stin epihisi gia na min katarefsei stin epomeni krisi, ison na ta metatrepsei se isodima ston idioktiti (opote kai tha forologithei parapano, opote pali ta kratos tha antlisei eisodima).

    Ousiastika, o aksonas pou protino einai: atomiki efthini gia to mellon tou idioti, me ta kratika tameia na parehoun mono ta apolitos aparaitita gia tin diaviosi. Kai o logos? Ta tameia, opos lete o idios, apedeihthisan anikana na afto-diahiristoun. Opote epitrepste mou, os idiotis, na eho sillogiki efthini gia tis vasikes (kai mono) anagkes tis koinonias, ma prosopiki efthini gia ta proeretika eksoda.

  • 2 Απριλίου 2010, 04:33 | Tolis Lerios

    Apla tha sas proteina na ksehorisete iatriki (kai farmakeftiki) perithalpsi apo sintaksiodotisi meso dio diaforetikon organismon. Den iparhei logos o idios organismos na kaleite na kaliptei kai iatrikes dapanes kai sintakseis. O diahorismos einai epikodomitikos giati epitrepei ksehoristi katagrafi esodon/eksodon analoga me tin hrisi ton hrimaton. Episeis, o enas organismos proslamvanei eidikous se themata igias; o allos se themata sintaksiodotisis (kai idikon anagnon gia atoma megalis ilikias).

    Me tin torini anamiksi, ehete ligoteri diafaneia kai prokaleite provlimata: kaki diahirisei se themata igias mporei na krivetai piso apo apotelesmatiki diahirisi ton kondilion gia sintakseis. Logou hari, ean se ena koumpara, ego apotamieva 10 drahmes tin imera kai o adelfos mou ekleve 5 drahmes imerisios, o koumparas fainomenika afksanei — kai afti i afkisi kaliptei tin klopi tou adelfou mou. Mono meta apo deka hronia, otan pavo na sinisfero, anakaliptetai oti o adelfos mou ekleve gia deka hronia — kai ante na vreis ta klemene lefta tote…

  • 1 Απριλίου 2010, 20:55 | Πάνος Τ.

    Μπράβο στον υπουργό για τις πρωτοβουλίες που πήρε για τα φάρμακα και το κυριότερο ότι είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Η αντιμετώπιση της σπατάλης είναι το πρώτο μέτρο που θα φέρει άμεσα αποτελέσματα. Προτείνω ο κ. υπουργός να επισκέπτεται τακτικά τις διοικήσεις των οργανισμών και να περικόπτει συνεχώς αδικαιολόγητα έξοδα. Από την συνένωση των ταμείων , οι υπάλληλοι που περισσεύουν να στελεχώσουν κλιμάκια για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής. Στόχος να μην δουλεύει κανείς ανασφάλιστος. Μετά την μείωση των τιμών στα φάρμακα και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση το κύκλωμα προετοιμάζεται να απαντήσει ώστε να διατηρήσει τα υπερκέρδη σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων . Δηλώνουν ότι θα συνταγογραφούν περισσότερα φάρμακα, θα γράφουν και φάρμακα που δεν είναι απαραίτητα . π.χ. για το στομάχι , για την πίεση κάτι επιπλέον κ.τ.λ. Νομίζω ότι πρέπει να θεσμοθετήσετε την συνταγογράφηση με την δραστική ουσία που σας προτείνουν οι ειδικοί και εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη ώστε να σταματήσει η συναλλαγή. Εάν δεν αντιμετωπίσετε την διαφθορά υπάρχει κίνδυνος τα χρήματα που εξοικονομείτε με επώδυνα μέτρα να τα ροκανίσουν τα τρωκτικά. Βάλτε αυστηρά κριτήρια για τον καταρτισμό της λίστας φαρμάκων και ζητήστε επιπλέον εκπτώσεις όχι μόνο από τους φαρμακοβιομήχανους αλλά και τους φαρμακοποιούς που έχουν το θράσος και σας εκβιάζουν. Πρώτα σας βούλιαξαν οικονομικά και μετά σας εκβιάζουν. Εκμεταλλευτείτε επιτέλους την διαπραγματευτική σας δύναμη. Είστε πελάτης που πληρώνει 5 δις για φάρμακα . Μπροστά σας πρέπει να στέκονται προσοχή. Διαπραγματευτείτε και μην σκέφτεστε τι θα γίνουν οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που σας βούλιαξαν οικονομικά. Σκεφτείτε τι θα γίνουν τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων. Βάλτε πλαφόν στις συντάξεις στους-στις συζύγους λόγου θανάτου. Το πολύ 2000 ευρώ γιατί οι περισσότερες δεν έχουν δουλέψει και ποτέ στην ζωή τους. Κόψτε τα επιδόματα ανύπαντρων τέκνων που υπάρχουν σε μερικά ταμεία , για ηλικίες άνω των 30 ετών. Τέλος σας εύχομαι κουράγιο και καλή επιτυχία και σας τονίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να πετύχετε γιατί διαφορετικά θα είναι η καταστροφή για όλους.

  • 1 Απριλίου 2010, 19:34 | ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Δ.Υ ΤΩΝ 1200Ε ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 4 ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΣΑΣΡΟΤΩ ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΙΑ 6μελη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΙΣΑ ΙΣΑ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 2000 ..3000Ε ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.ΕΧΩ 8ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΛΑ 6200 ΕΝΣΗΜΑ ΒΑΡΕΑ.ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΘΗΤΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΩ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ 1000Ε.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΝΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΥΧΕΡΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΠΗ ΠΟΛΙΤΗ-ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ;ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ;ΕΧΟΥΜΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ,ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΧΟΡΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ….ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΥΛΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1500Ε ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ 49 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 29 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΟΝΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;

  • 1 Απριλίου 2010, 13:24 | Νικος

    Οσο σας διαβαζω ,τοσο πιο πολυ τα παιρνω…
    Το υφος της τοποθετησης σας ειναι αν μη τη αλλο αυθαδες και αλλαζονικο
    Στοχους εχετε ,αλλα μην μας δουλευεται κιολας
    Το ξερουμε οτι τα λετε αυτα ,για να μας στειλετε το λογαριασμο
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ….ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ.

  • Επανάληψη των αυτονόητων…..έχουν εξαγγελθεί σχεδόν από όλες τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπ Εργασίας με ελάχιστη εφαρμογή και αποτελεσματικότητα! Καλό κουράγιο!

  • 1 Απριλίου 2010, 11:57 | Χαράλαμπος

    Προτείνω:

    1) Αμεση ΜΕΙΩΣΗ των αδικαιλόγητα υψηλών εισφορών.

    2) Υποχρεωτική, αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΗ επιλογή ασφαλιστικού φορέα (δημόσιου ή/και ιδιωτικού).

    3) Εντατικοποίση των ελέγχων και αυστηροποίηση των ποινών, αφού όμως προηγηθεί η θεσμοθέτηση των (1) και (2).

    Αυτά θεωρώ πραγματική ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

  • 1 Απριλίου 2010, 11:53 | Ηλίας Καλτσάς

    Για να εξαλειφθεί η εισφοροκλοπή και η ανασφάλιστη εργασία αλλά και να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή υπάρχει μια πολύ απλή λύση: Η αυτασφάλιση. Δηλαδή την ευθύνη καταβολής εισφορών να την έχει αποκλειστικά ο εργαζόμενος – ασφαλιζόμενος και όχι ο εργοδότης, ο οποίος να υποχρεούται να καταβάλλει κάθε μήνα στον εργαζόμενο – ασφαλιζόμενο το σύνολο του μισθού μετά των ασφαλιστικών εισφορών. Εν έτει 2010 το σύνολο των εργαζομένων – ασφαλιζομένων έχουν τις πνευματικές ικανότητες και τις γραμματικές γνώσεις να πληρώνουν μόνοι τους κάθε π.χ. δίμηνο τις ασφαλιστικές εισφορές τους, όπως τις πληρώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες.

    Το γεγονός ότι υπάρχουν αυτοασφαλιζόμενοι που δεν πληρώνουν τις δικές τους εισφορές είναι ήσσονος σημασίας δεδομένου ότι αυτοί προκαλούν ζημία στον ίδιο τους τον εαυτό. Αντίθετα, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει η μη καταβολή των εισφορών από τους εργοδότες δεδομένου ότι αυτοί προκαλούν ζημία σε άλλους.

  • 1 Απριλίου 2010, 11:45 | ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

    Είμαι πενήντα χρονών. Δημόσιος υπάλληλος. Είμαι υποχρεωμένος να παίρνω συγκεκριμένα φάρμακα εφ’ όρου ζωής. Κάθε φορά που κάνω επίσκεψη στο γιατρό μου γράφει συνταγή για φάρμακα που θα τελειώσουν σε 28 μέρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και εγώ να ταλαιπωρούμαι κάθε 28 μέρες να κάνω τις επισκέψεις μου στο ιατρείο , αλλά και το Δημόσιο να επιβαρύνεται με το κόστος της επίσκεψης. Αναρωτιέμαι, αν σαν εμένα υπάρχουν 500.000 συμπατριώτες (λογικό νούμερο το βρίσκω)και το Δημόσιο για κάθε επίσκεψη επιβαρύνεται με 20 ευρώ τότε τα χρήματα που απαιτούνται μόνο για τις επισκέψεις στα ιατρεία (και μόνο για συνταγογράφηση) ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 10.000.000 ευρώ/μήνα. Αυτό το ποσό αν το αναγάγουμε σε ετήσια βάση φθάνουμε στα 120.000.000 ευρώ/έτος. Έχω την εντύπωση , αν όντως ισχύουν τα νούμερα αυτά , ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στο σύστημα. Να υπάρξει μία ηλεκτρονική κάρτα με την οποία θα μπορούσαμε να προμηθευόμαστε τα φάρμακα χωρίς συνταγογράφηση από ιατρό. Και αν ακόμη δεν ισχύουν οι αριθμοί που ανέφερα φαντάζομαι ότι αξίζει τον κόπο να το εξετάσετε .

    Με εκτίμηση
    Μαυρόπουλος Νικόλαος

  • 1 Απριλίου 2010, 10:58 | Αλεξης

    Αρχικα σε μια γενικη τοποθέτηση έχω να πω οτι η χωρα μας σε λιγα χρονια θα εχει πλουσιους συνταξιουχους και φτωχους εργαζομενους.Μαλιστα σε αρκετες περιπτωσεις οι συνταξιουχοι θα είναι νεοτεροι απο τους εργαζομενους. Ειδικοτερα:
    Πρόωρη συνταξιοδοτηση και υπερβολικά εφάπαξ:
    Εδω και τώρα αρση της πρόωρης συνταξιοδότης (συμπ. των γυναικων) και των αμυθιτων εφάπαξ. Ολόι στην ίδια ηλικα χωρις καμία εξαίρεση. Καμία επιχορηγηση απο το κρατος σε ταμεία που δίνουν μεγαλα εφαπαξ .
    Εισφοροδιαφυγη:
    Πολυς λόγος εχει γινει για την εισφοροδιαφυγη προκειμενω να κρυψουμε την αληθεια κατω από το χαλί. Οι εισφορές που επιβαλλονται ανα επάγγελμα ειναι υπερβολικά υψηλες, δεν εχουν καμια επαφη με την εκαστωτε δυναμικοτητα της αγορας ενώ υπολογίζονται αποκλειστικα με βάση τις αναγκες του καθε ταμίου οι οποιες έχουν προκύψει από ανευθυνες διατάξεις και νόμους που ψηφίσθηκαν δεκαετιες νωριτερα. Δηλαδη επειδη καποιοι καποτε ταξαν τρελες συνταξεις σε σημερινους πενηντάρηδες εμεις θα πρεπει να πληρωσουμε ανάλογες εισφορες ,δηλαδή χρηματα που απλως δεν βγαίνουν? Σε οδηγουν στην εισφοροδιαφυγη. Η λύση είναι μειωση των εισφορών και αύξηση των ελένχων και όχι εξυπναδες του στυλ να μπει διπλη εισφορα το Σάββατο, το τελευταιο θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγηκότητας.
    Φαρμακα, εξετασεις, αντιδραστηρια, ακτινογραφιες κλπ:
    H μεγάλη πληγη του ασφαλιστικου συστηματος γιατι απλουστατα δεν υπαρχει ταβάνι. Σε ολες τις υπολοιπες δημοσιες συμβασεις ( προμηθειες, εργα) υπαρχει μια υπογεγραμμενη συμβαση με συγκεκριμένο ποσο και το οποιο έιναι πάντα μικρότερο από την εγκεκριμενη πίστωση στον προυπολογισμό λογω και της όποιας έκπτωσης εχει δωθει. Μπορει να υπαρξει κακοτεχνια (βλ έργα) η κακή ποιότητα υλικών (βλ οπλικα συστήματα) αλλά στο τελος του έτους δεν θα εχείς αμέσο ταμειακό έλλειμα. Στην περίπτωση της υγειας λειτουργει το σύστημα κόβε και πλήρωνε! Αρρωστησε πολυ κόσμος φέτος…! Η λύση είναι να προπληρωνονται τα πάντα από τον ασφαλισμένο και με τις αποδειξεις τους να εισπράτει τα χρήματα από το τάμειο του. Ετσι αν κάποιος εχει σάκχαρο θα κανει εξέταση για σάκχαρο και θα το σκεφτει για οτιδήποτε άλλο του προταθεί από τους αετονύχιδες.
    Τελος το κράτος πρέπει να μάθει να πληρωνει στη ωρα του αν θέλει να παιρνει ανταγωνιστικες τιμές. Που θα βρουνε καλυτερα οι φαρμακοβιομηχανίες να τοκιζουν τα λεφτα τους . Κανένας νόμος δεν μπορει να αντικαταστήσει τα συναλλακτικά ήθη των αγορών και των ανθρώπων

  • 1 Απριλίου 2010, 09:06 | Δ.Κ.

    Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
    Εάν υπάρξουν έντιμοι πολιτευτές με όρεψη για προσφορά προς την πατρίδα πολλά μπορούν να αλλάξουν στο πλυπάθο χώρο της υγείας από πλευράς σπατάλης, χαμηλότατου επιπέδου παρεχόμενων υγειον. υπηρεσιών, παράνομου και εκβιαστικού χρηματισμού από νοσοκομιακούς γιατρούς, φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, διεφθαρμένου συστήματος προμηθειών κλπ..

    Στην Γερμανία υπαρχει ένα πετυχημένο σύστημα υγείας γιατί δεν το αντιγράφετε ; Η κ. Μέρκελ προσέφερε πρόσφατα δωρεάν τεχνογνωσία για την οργάνωση του ελληνικού κράτους. Εκεί μάλιστα τα δημόσια νοσοκομεία
    εδώ και δεκαετίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών και εφόσον δεν μπορούν να τις παρέχουν ελείψει ικανής πληρότητας και συνεπώς αρνητικών (μη ισοσκελισμένων) οικονομικών επιδόσεων κλείνουν.
    Ποιός διευθυντής κλινικής εκεί θα διανοηθεί η θα τολμίσει να κάνει την δημόσια περιουσία/κλινική φέουδό του όταν γνωρίζει ότι αυτό θα είναι η προσωπική και επαγγελματική του αυτοκτονία ;
    Ποιός υπάλληλος των τμήματος προμηθειών του νοσοκομείου θα τολμίσει να αγοράσει υλικά η μηχανήματα σε αστρονομικές τιμές για να γεμίσει την τσέπη του η τις τσέπες των πολιτικών κομμάτων;
    Ποιός πολιτευτής εκεί θα αποσπάσει νοσηλευτικό προσωπικό προς ίδιον ώφελος, πράγμα αδιανόητον ;
    Ποιός γιατρός η άλλος εκεί θα τολμίσει να καταχραστεί δημόσιο υλικό η μηχάνημα προς ίδιον ώφελος ;
    Ποιός διοικητής νοσοκομείου εκεί θα προσλάβει υπεράριθμο προσωπικό για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των κομμάτων η να αναγνωρίζει πλασματικές υπερωρίες όταν διορίστηκε αξιοκρατικά και οι επιδόσεις του ελέγχονται συνεχώς και εάν είναι ανεπαρκής απολύεται;
    Γιατί δεν υπάρχει ηλεκτρονική διαχείριση της λειτουργίας των νοσοκομείων ;

    Σ ότι αφορά την φοροδιαφυγή των ιδιωτών γιατρών γιατί τα ταμεία δεν διευρίνουν των αριθμό των συμβεβλημμένων γιατρών/κλινικών με παράλληλη ηλεκτρονική καταγραφή/παρακολούθηση των συμβάντων μέσω του ΑΜΚΑ ούτως ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν πολλαπλή επιλογή και το κράτος να μπορεί να έχει τον έλεγχο των εισοδημάτων τους ; Προς αυτή την κατευθυνση θα βοηθείσει και η ιδιωτική ασφάλιση.

    Επειδή τα στραβά και ανάποδα είναι πάρα πολλά και η ανάλυσή τους θα χρειαζότανε πολλές ώρες και σελίδες παραμένω σ αυτά.

    Απλά οι κυβερνόντες θα πρέπει να καταλάβουν οτι θα κρίνονται αυστηρά τόσο από το ελληνικό λαό όσο και από το λαό και τα όργανα της ΕΕ.
    Και ας μην παραπονώνται ‘οτι δεν έχουν πλέον την εθνική κυριαρχεία γιατί την κατάσταση αυτή την προκάλεσαν οι πολιτευτές και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις με την τραγική ανεπάρκειά τους.

    Μφχ

    Δ.Κ.

  • 1 Απριλίου 2010, 08:37 | ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    a. ΑΜΚΑ – Κωδικοποίηση μοναδικών δικαιούχων πολιτών υγείας. Βασικός κανόνας ο κωδικός αυτός να είναι σταθερός, μόνιμος εφ’ όρου ζωής και μοναδικός. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – ΕΚΔΟΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΜΕΣΑ (αντι της πλαστικοποιημένης που ήδη έχουμε), ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ / ΤΡΠΑΖΙΚΗΣ ΜΕ ΤΣΙΠΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ)

    b. Επόμενο βήμα και με βάση την κωδικοποίηση (a) είναι η ενοποίηση και κατηγοριοποίηση όλων ανεξαιρέτως των ασφαλιστικών ταμείων και φορέων (πχ τα 100 ταμεία σε 1 (ΕΝΑ) αλλά με 100 κατηγορίες λογαριασμών ώστε, κατά το δυνατόν, να μην υπάρξουν αδικίες). Ο νέος φορέας ασφάλισης θα φορτώσει στο σύστημα τα στοιχεία που αφορούν τα δικαιώματα και την κατηγορία του πολίτη ασφαλισμένου, θα συντάξει διαδικασίες για κάθε λειτουργία, μεταξύ των οποίων και η σε τακτά διαστήματα ενημέρωση των πολιτών ασφαλισμένων. Την αμέσως επόμενη στιγμή και αυτόματα ο ασφαλιστικός φορέας και η κεντρική διοίκηση (το κράτος) θα γνωρίζει ποιοι και πόσοι πολίτες του είναι δικαιούχοι υπηρεσιών ασφάλισης και υγείας, σε ποιο επίπεδο, σε ποια κλάση κλπ

    c. Ενιαία πρωτοβάθμια βαθμίδα περίθαλψης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια (οικονομικά) να διατηρούμε ιατρεία επί ιατρείων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, άλλα στο ΙΚΑ, άλλα στα νοσοκομεία, άλλα στα κέντρα υγείας, άλλα όπου αλλού υπάρχουν κλπ… Είναι σπατάλη κύριοι, είναι πέταμα πόρων και ειδικά χρημάτων.
    i. Κατηγοριοποιήστε στο ΕΣΥ όλα τα καταστήματα ιατρικής περίθαλψης, κρατήστε ανοικτά 24 ώρες τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, οργανώστε και μετονομάστε κάτω από τον ίδιο ενιαίο φορέα (ΕΣΥ) τα ιδιόκτητα – (όπου υπάρχουν ιδιόκτητα, για να μη πληρώνουν ενοίκιο) – ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς και όλων των κέντρων υγείας. Συντάξτε διαδικασίες που να περιγράφουν τη λειτουργία αυτών των μονάδων, και οργανώστε τη λειτουργία εργαστηρίων εξετάσεων σε κάθε ένα από αυτά.
    Ορίστε και κωδικοποιήστε περιοχές ευθύνης σε κάθε οργανωμένη μονάδα, όπως αυτές θα προκύψουν και ορίστε – (ίσως κάνοντας χρήση του ταχυδρομικού κώδικα, είναι μια καλή κωδικοποίηση) – ποιες περιοχές περιθάλπουν κατοίκους ποιάς περιοχής (πχ κάτοικος περιοχής με ΤΚ 15343, δεν θα μπορεί να πάει, εκτός εξαιρέσεων, σε κέντρο 116xx – προϋποθέσαμε 24ωρη και 7ήμερη λειτουργία – αλλά σε κάποιο παραπλήσιο όπως αυτό θα ορίζεται). Πριν όμως ο ασφαλισμένος επισκεφτεί Κέντρο Υγείας θα πρέπει να επισκεφτεί τον πλησιέστερο ιατρό όπως περιγράφεται παρακάτω

    ii. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί γιατροί, αρκετοί των οποίων είναι άνεργοι, έχουν πάρει ειδικότητα όπως ορίζουν οι σχολές, αλλά παραμένουν σε αναμονή πρόσληψης εργαζόμενοι σε ότι άλλο. Δώστε κάποια, υποτυπώδη έστω, κίνητρα σε αυτούς ακριβώς τους ιατρούς επιστήμονες να οργανώσουν ιατρεία ανά ειδικότητα και σε διάφορες περιοχές – (εκ των προτέρων προκαθορισμένες με ταχυδρομικό Κώδικα ίσως) – και να συμβληθούν με τον, ενιαίο πλέον, ασφαλιστικό φορέα.

    iii. Ο κάθε ιατρός θα διαθέτει μηχάνημα ανάγνωσης / χρέωσης της κάρτας υγείας, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το μηχανογραφικό κέντρο ελέγχου, με το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένος και ο μηχανογραφικός εξοπλισμός του ιατρείου.

    iv. Ο κάθε ασφαλισμένος / ασθενής το πρώτο που θα έχει να κάνει σε περίπτωση ασθένειας είναι να επισκεφτεί – ή να ζητήσει την κατ’ οίκον επίσκεψη – έναν από τους πλησιέστερους ιατρούς της ειδικότητας που έχει το πρόβλημα ή τον παθολόγο γενικής ιατρικής εάν δεν μπορεί να καθορίσει μονάχος του το πρόβλημα, μία λύση θα είναι να υπάρχει κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης το οποίο θα λύνει και διάφορα άλλα προβλήματα, να ενημερώνει για τις εφημερίες των αργιών κλπ.
    Ο ιατρός θα αναγνώσει την κάρτα, θα εμφανίσει τα στοιχεία και το ιστορικό του ασθενή στον υπολογιστή του, και είτε θα κάνει την εξέταση παραπέμποντας, με κάποια γνωμάτευση φυσικά, τον ασθενή στο καθορισμένο και πλησιέστερο εξεταστικό κέντρο υγείας, εξωτερικό ιατρείο νοσοκομείου κλπ. Αυτός θα είναι και ο μοναδικός τρόπος επίσκεψης – εκτός φυσικά διακομιδής μέσω ΕΚΑΒ των περιπτώσεων ατυχημάτων κλπ εκτάκτων αναγκών που χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής βοήθειας (λιποθυμίες, ατυχήματα, καρδιακά / αναπνευστικά επεισόδια κλπ) – στα οργανωμένα κέντρα υγείας. Είτε θα καθορίσει θεραπεία, δίνοντας τυπωμένη μηχανογραφικά τη γνωμάτευση, τις όποιες φαρμακευτικές συνταγές αλλά και την ανάλογη άδεια ασθενείας.
    Ταυτόχρονα θα ενημερώνεται (on-line) το μηχανογραφικό κέντρο ελέγχου με το ιστορικό του ασθενούς, ώστε να μπορεί να ελέγχεται δειγματοληπτικά και τυχαία, ας πούμε το 10% των περιπτώσεων από το δίκτυο των ειδικών ελεγκτών ιατρών και ο ασθενής αλλά και ο θεράπων ιατρός. Το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να ισχύει και στην περίπτωση που τη θεραπεία παρέχει ιατρός Κέντρου Υγείας, ή Νοσοκομείου κλπ.

    v. Η χρέωση και πληρωμή του ανεξάρτητου ιατρού, ή του κέντρου Υγείας, ή του Νοσοκομείου θα γίνονται αυτόματα με την κάρτα υγείας του ασφαλισμένου, κατόπιν επιμέρους συμφωνιών του ασφαλιστικού φορέα. Η κάλυψη τέλος του εισοδήματος στην περίπτωση που ο ασθενής είναι άμεσα ασφαλισμένος και εργαζόμενος για όσες ημέρες απέχει από την εργασία του, θα γίνεται επίσης είτε αυτόματα στην περίπτωση που η επιχείρηση που εργάζεται απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζομένων (πχ πάνω από 50 άτομα), οπότε θα υποχρεώνεται σε άμεση (on-line) διασύνδεση με το μηχανογραφικό σύστημα υγείας, με περιορισμένο αναγνώστη κάρτας υγείας, μονάχα για λογιστικές εγγραφές, τις εισφορές κλπ, είτε (εργοδότης με λιγότερα από 50 άτομα) με απλή επίσκεψη του ασφαλισμένου στο πλησιέστερο ΚΕΠ, που θα είναι και αυτό (on-line) διασυνδεδεμένο, με την βεβαίωση του εργοδότη και φυσικά την κάρτα υγείας.
    Και στις δυο περιπτώσεις η καταβολή της αποζημίωσης θα γίνεται αυτόματα μετά τους ελέγχους είτε σε προκαθορισμένο τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου, είτε σε πίστωση της φορολογικής του μερίδας κλπ.

    Σε γενικές γραμμές έγινε η όσο το δυνατόν καλύτερη προσπάθεια περιγραφής μέρους των προτεινόμενων διαδικασιών που ίσως θα βοηθούσαν στην καλυτέρευση των υπηρεσιών υγείας, ιδίως για τους ήδη καταταλαιπωρημένους εργαζόμενους πολίτες. Ειλικρινά χρειάζεται πολύ δουλειά, αλλά επιμένουμε ότι ο απαιτούμενος χρόνος δεν χρειάζεται να αναχθεί στο άπειρο ή στις καλένδες. Με μια καλή οργάνωση, και καλή αναζήτηση ικανών στελεχών από τους ήδη εργαζόμενους σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και ένα αξιοπρεπές οικονομικό κίνητρο ίσως δεν χρειαστεί να γίνει προσφυγή σε χρονοβόρες εργολαβίες, εκτός ίσως για εισαγωγή στοιχείων.

    2. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

    a. Δημιουργία και οργάνωση κεντρικού ενιαίου φορέα διαχείρισης, οργάνωσης, προμηθειών και τεχνικής υποστήριξης νοσοκομείων / κέντρων υγείας κλπ

    b. Δημιουργία και οργάνωση ευέλικτων σχημάτων οργάνωσης, προμηθειών και τεχνικής υποστήριξης ανά νοσοκομείο ή κέντρο υγείας κλπ σαν συστήματα απομακρυσμένης διαχείρισης που θα αναφέρονται στον κεντρικό φορέα διαχείρισης (a)

    c. Σύνταξη και οργάνωση ενιαίων διαδικασιών για ολόκληρο το φάσμα εργασιών, προμηθειών, τεχνικής υποστήριξης, εντύπων και διαχείρισης εντύπων κλπ υλικών / εντύπων τεκμηρίωσης. Διαδικασίες προμηθειών εξοπλισμού / πάγιου εξοπλισμού / τεχνικών έργων.

    d. Απογραφή και κωδικοποίηση Νοσοκομειακών μονάδων, κέντρων υγείας κλπ κτιριακών ομάδων που αποτελούν ενιαίο σύνολο.

    e. Πλήρης απογραφή, κωδικοποίηση και σήμανση εδαφών, κτιρίων, εγκαταστάσεων, μηχανολογικού εξοπλισμού, εργαστηριακού εξοπλισμού, πάσης φύσεως εξοπλισμού με αξία που τα διεθνή λογιστικά πρότυπα θεωρούν πάγιο εξοπλισμό και με κωδικοποίηση σύμφωνη με την κωδικοποίηση πάγιου εξοπλισμού του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Επίσης θα πρέπει σε περιπτώσεις μηχανολογικού εξοπλισμού, εργαστηρίων, κλπ μηχανημάτων, να αναγράφεται τύπος / κατασκευαστής κλπ πλήρη τεχνικά στοιχεία (είναι χρήσιμα για τα προγράμματα συντήρησης, επισκευής κλπ)

    f. Πλήρης μηχανογραφική καταγραφή των αποτελεσμάτων της απογραφής σε ενιαίο κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα.

    g. Ομαδοποίηση τεχνολογικού / μηχανολογικού κλπ εξοπλισμού κατά κατηγορία – κατασκευαστή κλπ προκειμένου να αναζητηθούν, όπου δεν υπάρχουν, τεχνικά κλπ φυλλάδια / κατασκευαστής κλπ πίνακας υλικών / ανταλλακτικών – προγράμματα συντήρησης κατασκευαστή κλπ

    h. Οργάνωση των κρίσιμων για λειτουργία εξοπλισμού ανταλλακτικών – σύνταξη / οργάνωση διαδικασιών – δημιουργία οργάνωσης κεντρικής και επιμέρους αποθηκών για ανταλλακτικά εξοπλισμού, φάρμακα αλλά και αναλώσιμα – επιμέρους αποσπασμένες τεχνικές υπηρεσίες.

    i. Μηχανοργάνωση ενιαίου κεντρικού φορέα και προγραμματισμός προγραμμάτων προληπτικής συντήρησης / συντήρησης / επισκευής για όλες τις επιμέρους μονάδες. Ορισμός διαδικασιών κυκλικών απογραφών / δειγματοληπτικών ελέγχων διαχείρισης αποθεμάτων ανταλλακτικών, φαρμάκων και αναλωσίμων.

    j. Διασπορά / αποκέντρωση συστημάτων / επί μέρους εγκαταστάσεις μηχανογραφικού εξοπλισμού για τα συστήματα διαχείρισης αποθηκών / εξοπλισμού / συντήρησης κλπ επιμόρφωση προσωπικού επί των διαδικασιών και επί της λειτουργίας συστημάτων.

    Ας έχετε υπ όψιν ότι η αεροπορική τεχνολογία έχει μεγάλη, τεράστια εμπειρία στα συστήματα κωδικοποίησης και διαχείρισης αποθηκών με υλικά / ανταλλακτικά ευαίσθητα στο χρόνο (με ημερομηνία λήξης), με καταγραφή παρτίδας, τήρηση μητρώων κλπ. Επίσης η αεροπορική τεχνολογία έχει τεράστια εμπειρία στα προγράμματα συντήρησης εξοπλισμού και γενικά σε συστήματα ελέγχου ευαίσθητων στη συνεχή λειτουργία μηχανών.
    Στην Ελλάδα, – εκτός της Ολυμπιακής Αεροπορίας που μάλλον έχει / είχε ειδικευμένο προσωπικό σύμφωνα με τα παραπάνω, – λειτουργεί τα τελευταία 30 χρόνια, μια αρχικά άριστα οργανωμένη εταιρεία αεροπορικής τεχνολογίας (ΕΑΒ). Στην ίδια εταιρεία υπάρχουν ακόμη σε λειτουργία κάποια από τα μηχανογραφικά συστήματα ικανά για τις κινήσεις που περιγράφονται, όπως υπάρχουν ακόμη κάποιοι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και να προσαρμόσουν στις τρέχουσες ανάγκες αυτά τα συστήματα..
    Αυτά τα συστήματα με μικρές ή και καθόλου ίσως προσαρμογές πιθανότατα να είναι σε θέση να υποστηρίξουν όχι μόνο τις ανάγκες όλων των νοσοκομείων, αλλά γενικά ολόκληρου του εξοπλισμού του κράτους.

    Σε γενικές γραμμές έγινε η όσο το δυνατόν καλύτερη προσπάθεια περιγραφής μέρους των προτεινόμενων διαδικασιών που ίσως θα βοηθούσαν στην καλυτέρευση των υπηρεσιών. Ειλικρινά χρειάζεται πολύ δουλειά, αλλά επιμένουμε ότι ο απαιτούμενος χρόνος δεν χρειάζεται να αναχθεί στο άπειρο ή στις καλένδες. Με μια καλή οργάνωση, και καλή αναζήτηση ικανών στελεχών από τους ήδη εργαζόμενους σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και ένα αξιοπρεπές οικονομικό κίνητρο ίσως δεν χρειαστεί να γίνει προσφυγή σε χρονοβόρες και αμφίβολης ποιότητας εργολαβίες, εκτός ίσως για εισαγωγή στοιχείων.

    Με τιμή και εκτίμηση,

    Ένας απλός Έλληνας Πολίτης,

    Πέτρος Σ. Γιανναδάκης.

  • 1 Απριλίου 2010, 07:46 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΖΙΝΟΣ

    Αρχικά θα ήθελα να σχολιάσω τον τρόπο διαβούλευσης. Διαβούλευση σημαίνει ότι προτείνω εγώ αυτό συγκεκριμένα και θέλω την γνώμη σου ή την άλλη πρόταση. Από τον τρόπο της διαβούλευσης πιστεύω ότι είναι προσχηματική.
    Θα ήθελα να σταθώ και στην πάγια ρύθμιση του Ν 3833/10 που είναι απαράδεκτη σε μία περίοδο που τα Ταμία δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις, στον ΟΑΕΕ συγκεκριμένα μόνο με αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση και δίχως την καταβολή έστω της 1 δόσης δίνονται παροχές κλάδου υγείας για 3 μήνες και ενημερότητα για 1 μήνα.
    Πιστεύω πως η μόνη λύση για τον περιορισμό των δαπανών κλάδου υγείας είναι η δημιουργία ενός Ταμείου Υγείας. Έτσι περιορίζονται οι δαπάνες για γιατρούς και μπορούν να υπάρξουν κυρώσεις για τους επίορκους, όχι να λύνεται η σύμβαση με το ΙΚΑ να κάνει σύμβαση με τον ΟΑΕΕ κλπ.
    Θα υπάρξει ενιαία πολιτική δαπανών για φάρμακα, αναλώσιμα κλπ.
    Δεν είναι δυνατόν σήμερα τα Ταμεία να υπογράφουν συμβάσεις με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακοποιών με ποσοστά κέρδους 35% και όχι ατομικές συμβάσεις με ποσοστά έκπτωσης. Ποιος άλλος κλάδος έχει τέτοια περιθώρια κερδών αφού στα άλλα είδη το ποσοστό κέρδους κυμαίνεται από 50% έως 200% στα καλλυντικά και στα παραφαρμακευτικά προϊόντα.
    Ενιαία περίθαλψη, ενιαία εισφορά ίδια αντιμετώπιση όλων στην αρρώστια.
    Κυρώσεις μετά την ενημέρωση και στους ασφαλισμένους γιατί όλοι έχουν ευθύνη για το σημερινό μπάχαλο.
    Η μηχανοργάνωση ηλεκτρονική κάρτα ασφάλισης είναι κάτι που έπρεπε να έχει ήδη γίνει.

  • 1 Απριλίου 2010, 07:15 | ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ιατρος Βιοπαθολόγος-Μικοβιολόγος)

    Θα αρχισω με την γνωστη πλέον αναγκαιότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ( η οποία δεν υπήρξε ποτέ και εύχομαι πραγματικά να υπάρξει τώρα) για τον ορθολογισμό και την σωστη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος.
    1. δεν μπορούμε να μιλάμε για υποχρεώσεις των άλλων εάν δεν είμαστε εντάξει στις δικές μας υποχρεώσεις. Οπότε κύριοι ξεπληρώστε άμμεσα τα χρέη σας στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο και μετά φωνάξτε τους να συζητήσετε. Η διαπραγματευτική σας ικανότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, χάνεται όταν μιλάτε με πιστωτές σας και μάλιστα με επιστημονικές ομάδες του τόπου που τους έχετε υποχρεώσει να συνεργάζονται μαζί σας με συμβάσεις αποικιακού χαρακτήρα.
    2. Μιλάτε για οικονομική τρύπα στο ασφαλιστικό σύστημα. Εχετε δίκιο. Δωστε στοιχεία ποιός τη δημιούργησε, πότε και με ποιό ρυθμό, στείλτε στην δικαιοσύνη όλους τους διατελέσαντες παράγοντες διαχείρισης χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων να δει και ο ασφαλισμένος που ασταμάτητα τόσα χρόνια πλήρωνε τις εισφορές του. Δεν γίνεται ο ασφαλισμένος να πληρωνει κάθε μηνα, το ταμειο να εχει απλήρωτους τους συμβασιούχους του και τα λεφτα να είναι χαμένα. Καπου υπάρχει ενας κλέφτης. Βρείτε τον και ελάτε να μιλησετε με αξιοπιστία στην κοινωνία για το ασφαλιστικό.
    3. Επιτρέψατε την λειτουργία ανεξέλεκτων σουπερ μαρκετ υγειας που σας ξόδευαν τοσα χρονια εκατομμυρια σε φαρμακα, εξετάσεις και ιατρικές πράξεις. Αφήσατε να βιβλιάρια υγειας των ασφαλισμένων να κυκλοφορουν ως επιταγες ελεύθερα στην αγορα που ο καθε ενας εκανε οτι ηθελε.
    4. Ανεχθήκατε να διαχειρίζονται τα χρήματα των ταμειων τρίτοι παράγοντες για πολιτικούς λόγους και βέβαια η κακοδιαχείριση των περιουσιων των ταμείων έγινε με τρόπο έκδηλο και προκλητικό.
    Θα μπορούσα να γράψω πολλα αλλα θα έρθω στις λύσεις που θα πρότεινα:

    1. ΑΜΕΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. Είναι απαράδεκτο το 2010 στην Ελλάδα να μην έχουμε on line σύστημα στα ασφαλιστικά ταμεία. Πιστευω ότι χωρις αυτό οποιαδήποτε άλλη ενέργεια χάνετε στα βάθη της διαφθοράς και της ανικάνότητας του συστήματος.
    2. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ. Καθιέρωση ενός αριθμού- κωδικού για τον κάθε ασφαλισμένο και παρακολούθηση των πράξεων μεσω μηχανοργάνωσης. Πρέπει επιτέλους ο ασφαλισμένος να γνωρίζει τι κοστίζει η κάθε ιατρική πράξη που υποβάλλεται, το κάθε φάρμακο που καταναλώνει κτλ. Πρέπει ο ασθενης να πληρωνει και να παίρνει τα χρήματά του πίσω απο το ταμείο του. Μονο τότε θα σεβαστεί τον ασφαλιστικό του φορέα, θα ελέγξει τις υπερβολές και θα συμμετάσχει ενεργά στην λύση των προβλημάτων του ταμείου του.
    3. Ανακοστολόγηση και ορθολογισμός στο κόστος των ιατρικών πράξεων και φαρμάκων. Οχι υποχρεωτικά προς τα πάνω αλλα είναι εξευτελιστικό να πληρώνουν τα ταμεία 1,76 ευρω για μια γενική εξέταση ούρων και 40 ευρώ για ενα PSA (προστατικό αντιγόνο). Εάν το σύστημα απαιτεί να αγοράσει φτηνά προιόντα και να υποτιμήσει τους συνεργάτες του δεν θα γίνει σεβαστό και θα κακοποιηθεί απο τους χρήστες του.
    4. Η δημόσια υγεία πρέπει να γινει ανταγωνιστική στον ιδιωτικο τομέα και για να πετυχει οποιοδήποτε τέτοια προσπάθεια πρέπει οι λειτουργοί της να ειναι με αντίστοιχα κριτήρια αμοιβόμενοι. Προτείνω λοιπόν αμοιβες των υγειονομικών κατα πράξη σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα.
    Νομίζω ότι δεν σας λέω και κάτι καινούργιο που δεν ξέρετε εσεις και οι σύμβουλοί σας αλλα όσο περισσότεροι συμμετέχουν στην διαδικασία τόσο πιο καλά πιστεύω ότι θα είναι και τα αποτελέσματα (αν μας λάβετε υπ΄οψην σας βεβαια και δεν καταλήξει κι αυτο σαν τα χιλιάδες βιογραφικά που ζητήσατε, αξιολογήσατε και τελικά προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας επιλέξατε στο μεγαλυτερο ποσοστό κομματικά σας στελέχη).

    Κύριοι έχετε μια μεγάλη και καθαρή εντολη διακυβέρνησης της χώρας, δεν εχετε αντιπολίτευση παρά μόνο το παρελθόν σας. Ξεπεράστε αυτα που οι προηγούμενοι συμβιβάστηκαν, ακούστε τον λαό που σας φωνάζει και όχι μονο τους γύρω σας, πλησιάστε την κοινωνία με καθαρά χέρια δίνοντας εσεις πρωτοι το καλό παράδειγμα στη διαχείριση, στην οικονομία και στην πολιτική πράξη.
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ χρειάζετε, αν την εχετε θα πετύχετε αν οχι ή θα σας ξεχάσει η ιστορία οπως και τους προηγούμενους σας ή ακόμα χειρότερα θα σας βάλει στο ίδιο κεφαλαιο της ντροπής.
    Ευχαριστω πολυ.

  • Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ (ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ) ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΑΝ ΤΑ ΣΤΕΝΤ 1600 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΚΟΣΤΙΖΑΝ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ 500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ?), ΑΚΟΜΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ (ΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ Κ.Λ.Π) ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ» ΝΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΥΒΑ-ΝΕΖΙΚΑ» ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝΤΑΙ ΩΣ «ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΙΚΑ» ΣΤΟΝ «ΚΟΥΒΑ» ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΣΘΕΝΗ 5 ΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ … ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ … ΠΟΛΛΑ … ΑΛΛΑ ….!

  • 1 Απριλίου 2010, 06:14 | GIANNHS

    ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΕΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟ) ΤΟ 75% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ. ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ 0% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ. ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ.ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.

  • 1 Απριλίου 2010, 06:07 | Ιωάννης

    Η μηχανογραφιση στα νοσοκομεια όπου αυτη υφίσταται αποτελειται απο ανεξαρτητες νησιδες εφαρμογών που δεν επικοινωνουν μεταξύ τους. Δεν υπαρχει συμφωνα με τα διεθνη προτυπα Ενιαιος Κωδικος Ασθενους ( ειναι εργο της πολιτειας να τον θεσπισει ) κατι το οποιο θα βοηθουσε στην δημιουργια Ηλεκτρονικου Ιατρικου Φακελου. Με αυτο τον τροπο θα καταγραφονταν η διαγνωση και πορεια του περιστατικου, ο αριθμός και το συνολο των εξετασεων που πραγματοποιθηκαν σε συγκεκριμενες ημερομηνιες, ποιος συνταγογραφεί και σε τι ποσοτητες οποιοδηποτε ιατρικο σκευασμα και πολλα άλλα. Το ερώτημα που πρεπει να απαντηθει είναι εαν Θελει η Πολιτεια συγχρονα Δημοσια Νοσοκομεια. Γεγονος είναι ότι αποροφήθηκαν μεσω της ΚτΠ Αε αρκετα κονδυλια για την δημιουργία των παραπανω ενιαιων προγραμματων στα νοσομομεία ανα ΥΠΕ;
    Τα παραπανω εργα εαν υλοποιόντουσαν θα βοηθουσαν σημαντικά στην βελτιωση παροχής υγείας και εξοικονόμιση χρηματων απο τους αντιστοιχους οργανισμούς και τα Ταμεία.

  • 1 Απριλίου 2010, 05:20 | Σ. Χατζής

    Η λύση είναι απλή: ως ασθενής έχω ένα μοναδικό κωδικό (ΑΜΚΑ). Κάθε φορά που γράφω και αγοράζω στο φαρμακείο ένα φάρμακο, ο γιατρός και ο φαρμακοποιός μπαίνουν στο σύστημα (βάση δεδομένων) του ασφαλιστικού μου οργανισμού, και μου κατοχυρώνουν την αγορά (στο δικό μου ΑΜΚΑ αλλά και τον αριθμό ταυτότητας ιατρού/φαρμακοποιού).

    Ο ασθενής δεν θα πρέπει να μπορεί να ξαναγοράσει το ίδιο φάρμακο αν δεν έχει τελειώσει το προηγούμενο. Επίσης θα πρέπει να έχει θεσμοθετηθεί πόση ποσότητα φαρμάκου θα πρέπει να χορηγείται ανάλογα με την πάθηση. Έτσι δεν θα μπορεί να σου λέει ο γιατρός «πάρε 5 κουτιά από το πανάκριβο φάρμακο» αντί για ένα κουτί από ένα φτηνότερο. Αυτό επίσης θα επιτρέπει να ελέγχονται και να εντοπίζονται με μια απλή διασταύρωση οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούν συνέχεια τα ίδια φάρμακα.

  • 1 Απριλίου 2010, 04:40 | Σ.Δ.ΤΣΑΜΑΪΔΗΣ

    Καλή η ηλεκτρονική συνταγογράφησις.
    – Να υπάρχει ηλεκτρονικό αρχείο (π.χ. σε EXCEL) κάθε ασφαλισμένου, οπου θα καταχωρούνται, με την ηλεκτρονική κάρτα όλες οι επισκέψεις, φάρμακα κλπ.
    – Η σελίδα να είναι προσβάσιμη , αλλά όχι επεξεργάσιμη, απο τον ίδιο τον ασφαλισμένο (και να μπορεί να τυπωθεί).
    – Οι παρεμβάσεις και λαθροχειρίες γίνονται συνήθως απο αμθρώπους που ξέρουν πως δουλεύει το σημερινό σύστημα, (πάσης φύσεως υπάλληλοι Ασφαλιστικών Ταμείων), επομένως, με την ηλεκτρονική σελίδα , θα μπορεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος , ή κάποιος ελεγκτής, να ελέγχει άμεσα την κατάσταση και τα εμπεριεχόμενα στοιχεία.
    – Το Βιβλιάριο επισκέψεων και συνταγών δεν είναι ανάγκη να καταργηθεί, αλλά μπορεί να χρησιμεύει για διασταύρωση στοιχείων, ιδιαίτερα για όσους δεν γνωρίζουν τα ηλεκτρονικά μέσα..

    Ελεύθερη επιλογή Ιατρού.
    – Κάθε Ιατρός που έχει σπουδάσει με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, να είναι υποχρεωμένος να δέχεται ορισμένο αριθμό ασφαλισμένων (όλων των Ταμείων), άλλως να μην προσλαμβάνεται σε οιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία.

  • 1 Απριλίου 2010, 00:10 | ΜΑΝΟΛΗΣ

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ???
    ΝΑΙ!!!!!

    ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ???

    ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΑΚΙ (ΠΙΣΤΩΣΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ???? (ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ)

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΜΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ Η ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ!!!!

  • 31 Μαρτίου 2010, 23:08 | Ειρηναιος Χ.

    Γιατι παρεχετε το δικαιωμα, στις φαρμακαποθηκες και στα φαρμακεια, να εξαγουν τα ακριβα φαρμακα, (που προμηθευονται για εσωτερικη καταναλωση), σε χωρες απ’οπου εχουν αυξημενο κερδος και οι ασθενεις εδω, λογω ελλειματος,να μενουν επι μακρον χωρις εκτελεση της συνταγης?

  • 31 Μαρτίου 2010, 21:55 | ΚΡΙΣΤΑΛΙΑ ΦΩΚΑ

    Επιτέλους, κάντε

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ (PROCUREMENT DEPT) κάτω από το οργανόγραμμα του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που θα προμηθεύεται με συμβάσεις τα πάντα (υλικά και υπηρεσίες) για όλες τις κρατικές ανάγκες και από εκεί θα αναδιανέμονται στους φορείς, υπουργεία κλπ. Οι τιμές θα είναι καλύτερες γιατί θα μιλάμε για μεγάλες ποσότητες,ίδιες για όλες τις υπηρεσίες-νοσοκομεία-υπουργεία. Έτσι θα ελέγχετε τα κόστη και τα έξοδα με πολύ καλύτερο τρόπο.

    ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ : Σε αυτήν θα εμπέσουν κάποια στιγμή σχεδόν όλοι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι. Φροντίστε να είναι ΑΜΕΣΑ τα μέτρα για την απονομή ΔΙΚΑΙΗΣ – ίσης σύνταξης με αυτούς τους τυχερούς που ασφαλίζονται σε ένα μόνο ταμείο γιατί έχουν μείνει στην ίδια δουλειά – ίδιο ταμείο σε όλον τον εργασιακό βίο τους.

  • 31 Μαρτίου 2010, 20:48 | Ελ. Λα.

    Αλήθεια τι κάνουν οι κομψοί ιατρικοί επισκέπτες στους διαδρόμους και στα γραφεία των γιατρών του ΙΚΑ;

    Κάθε φορά που πάω βλέπω 4-6 να συνωστίζονται, ασε που προσπαθούν να «κλέψουν» και τη θέση των ασθενών μπάινοντας σφήνα ανάμεσα σε δυο ραντεβού.

    Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν τα φάρμακα που γράφει ο γιατρός στη χρόνια ασθενή συγγενή μου ειναι τα σωστά ή αυτά που επιβάλλει η μίζα.

    Γιατί μη μου πέίτε οτι δεν παίρνουν μίζες/ποσοστά/δωράκια κτλ οι γιατροι που προωθούν το τάδε ή το δείνα φάρμακο.

    Και κάτι άλλο: είναι κρίμα οι γιατροί να έχουν αυτο-υποβαθμιστεί σε γραφιάδες φαρμάκων και η εξέταση να είναι εντελώς της πλάκας.

    Τώρα θα μου πείς, το δεκάλεπτο που αναλογεί στον κάθε ασθενή αρκεί μόνο για το ¨καλημέρα σας¨και τη συνταγογράφιση.

  • 31 Μαρτίου 2010, 19:49 | ΚΩΣΤΑΣ

    Το ποιό εύκολο πράγμα είναι όλα σε μια κάρτα όπως στην
    ΄Μονόπολη σύγχρονη Ελλάδα΄!!

    Το κράτος να μπορεί να περιορίζει ηλεκτρονικά κάθε είδους σπατάλη!!

    Κάθε Ιατρός και φαρμακοποιός on line με το Υπουργείο!!!

    Πάρτε και λίγο από το γερμανικό μοντέλο …!!!

    Δικαιολογίες του ότι δεν υπάρχουνε χρήματα για μηχανογράφιση αυτού του τύπου είναι άσφαιρες!!!

    Βρείτε τα από εκεί που ξέρετε !!!

  • 31 Μαρτίου 2010, 18:34 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΣΚΑΣ

    Θα πρέπει η Πολιτεία να ξαναδεί το θέμα των προσωπικών και ατομικών επιχειρήσεων σε χωριά και κωμοπόλεις, σε συνδυασμό και με εισοδηματικά κριτήρια. Πραγματικά, ο ν.3050/2002 έχει καταστρατηγηθεί (εξαίρεση από ΟΑΕΕ και υπαγωγή στον ΟΓΑ), ωστόσο έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να δραστηριοποιηθούν νόμιμα, έστω και με εικονική έδρα σε χωριό, αφού διαφορετικά ή θα εργάζονταν σε μαύρη εργασία, ή θα δηλώνονταν άνεργοι.
    Έτσι, και ο ΟΓΑ απέκτησε επιπλέον εισφορές, αλλά και οι περιφερειακοί μικροί (πληθυσμιακά) Δήμοι πρόσθετα έσοδα (ποσοστά από φόρους). Εξάλλου είναι εξαιρετικά ΑΔΙΚΟ οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων να είναι σταθερές και ανεξάρτητες των εισοδήματός τους, όταν οι αντίστοιχες κρατήσεις στους μισθωτούς υπολογίζονται ως ποσοστό του μισθού. Για παράδειγμα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, πώς είναι δυνατόν κάποιος να πληρώνει 300-400 ευρώ εισφορές, όταν ενδεχομένως παρουσιάζει ακόμη και ζημίες; Με το δανεισμό μέσω ΤΕΜΠΕ με το «γενναιώδορο» επιτόκιο 7% θα λυθεί το θέμα; Προτείνεται λοιπόν οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων να καθορίζονται ως ποσοστό του εισοδήματος και ταυτόχρονα να υπάρχουν αυστηρές διατάξεις για την απόκρυψη εισοδημάτων, έκδοση αποδείξεων κ.λπ.

  • 31 Μαρτίου 2010, 17:24 | ΜΕΝΕΛΑΟΣ

    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΑΝ ΔΙΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟ BONUS ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

  • 31 Μαρτίου 2010, 16:25 | panos

    Η ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΤΣΙΠΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 4000Ε ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΙΑ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΕΕΙ ΤΙ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΔΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ 4000Ε ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΞΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΕΤΣΙ Η ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΧ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝΤΕΠΟΝ ΠΧ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 0,10Λ ΠΟΣΤΑΝ 0,50 ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΤΟ ΑΜΟΧΙΛ 0,50Λ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΛΕΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ.

  • 31 Μαρτίου 2010, 16:44 | μαρια

    να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην μηχανοργάνωση τωνυπηρεσιων. να υπάρχει μεταξύ τους επικοινωνία . μεγάλη διαρροή δημοσίου χρήματος στο ΙΚΑ.ΟΛΑ ΜΕΣΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .