1.Υπάρχουσα Κατάσταση

Παραλάβαμε ένα διαλυμένο και  χρεωκοπημένο σύστημα. Τον Οκτώβριο του 2009, το σύστημα χρειάστηκε 2,4 δισ. ευρώ πρόσθετης έκτακτης κρατικής οικονομικής ενίσχυσης,  για να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του ως και τον Δεκέμβριο του 2009, για συντάξεις και δώρο εορτών.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αν δεν υπήρχε παρέμβαση, το 2010 θα χρειαζόμασταν επιπροσθέτως 3,8 δισ. ευρώ. Το 2011  5,2 δισ. ευρώ, ενώ το 2015 το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να εκπληρώσει τις ετήσιες υποχρεώσεις του απέναντι στους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους. Έχει, λοιπόν, ήδη τεθεί σε αμφισβήτηση η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, τον 19ο και τον 20ο αιώνα, και οι υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες είναι άμεσες και πολύ σημαντικές. Ταυτοχρόνως, οι δημοσιονομικές επιπτώσεις του Ασφαλιστικού, όπως προκύπτουν ως αποτέλεσμα της αντιστοιχίας εργαζομένων προς ασφαλισμένους, που κατέστη 1.7 προς 1, καθώς και των ιδιαιτεροτήτων του διανεμητικού συστήματος στην Ελλάδα (πελατειακές πολιτικές σχέσεις), έχουν μετατρέψει το ασφαλιστικό σύστημα σε μείζονα και παρούσα απειλή για την εθνική οικονομία. «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αναλογιστικές εκτιμήσεις, αν δεν επέλθει καμία μεταβολή στο υφιστάμενο σύστημα, το καταβαλλόμενο για συντάξεις ποσό για την περίοδο μέχρι το 2020 θα ανέλθει με σχετικά βραδείς ρυθμούς από το 11.5 % στο 13.0% του ΑΕΠ   και το έλλειμμα του συστήματος από το 3% στο 4% του ΑΕΠ (στο ποσοστό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το 1% του ΑΕΠ που ήδη το κράτος έχει δεσμευτεί να καταβάλει για την ενίσχυση του συστήματος – δηλαδή, κανονικά όλα τα σχετικά με το έλλειμμα ποσά που αναφέρονται εδώ πρέπει να αυξηθούν κατά 1%). Μετά από αυτό το χρονικό σημείο, τόσο η δαπάνη για συντάξεις όσο και το έλλειμμα του συνταξιοδοτικού συστήματος αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς:17.1% και 7.7%, αντιστοίχως το 2030, 21.4% και 13.1% το 2040, 24.0% και 15.7% το 2050, επίπεδο στο οποίο σταθεροποιούνται για την επόμενη δεκαετία. Το σωρευμένο έλλειμμα (χρέος) του συστήματος συντάξεων κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις θα προσεγγίσει το 250% του ΑΕΠ, ενώ άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν αυτό το ποσοστό στο 350%. Μάλιστα, οι παραπάνω  εκτιμήσεις βασίζονται σε υποθέσεις για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας και το ποσοστό ανεργίας οι οποίες, υπό το πρίσμα της πρόσφατης οικονομικής κρίσης πρέπει να θεωρηθούν μάλλον αισιόδοξες. Επομένως, η πραγματική εικόνα είναι ακόμα χειρότερη» (από το Πόρισμα της Επιτροπής Ειδικών για το Ασφαλιστικό, σελ. 12-13).

  • 4 Απριλίου 2010, 08:27 | Spadaou

    Ρε παιδιά τι σκοτώνεστε να κάνετε προτάσεις; Το πράγμα είναι απλό: Δουλεύει κάποιος του κρατάει το σύστημα λεφτά ώστε ανταποδωτικά στο τέλος του εργασιακού του βίου και μετά τις αναγωγές να πάρει την σύνατξή του!!! Από τα διακά του λεφτα!! Τα πληρώνει, τα έχει ήδη πληρώσει και δεν περιμένει να πάρει σύνταξη από τα λεφτά κάποιου άλλου!
    Η κοινωνική πολιτική του κράτους για άλλες περιπτώσεις, π.χ. ψυχικά ασθενείς, ανάπηροι, κ.λπ. γίνεται από τους φόρους μας!
    Μην ψαρώνετε με τις αηδίες που σας λένε περί αναλογίες εργαζομένων και συνταξιούχων. Ο καθένας παίρνει πίσω τα λεφτά του… εκτός… αν κάποιοι τα έχουν «επνεδύσει», τα έχουν χτίσει βιλίτσες εις τας Εκάλας, τα έχουν εξάγει στο εξωτερικό, ή τα έχουν απλά φάει σουβλάκια!
    Τα λεφτά του καθενός μας τα φάγαν οι πολιτικοί και συνεχίζουν το παιχνίδι του όχι ο εγώ ο προηγούμενος! Μην μασάτε και τιμωρήστε τους τόσο για την κλεψιά όσο και για τα ψέματα!
    Αγαπητοί φίλοι συντονιστές, να δημοσιεύετε τα μηνύματα που σας έρχονται. Αυτό λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτό που κάνετε εσείς, λόγω δήθεν «κανόνων» λέγεται «δημοκρατία» και είναι λογοκρισία, δηλαδή φασισμός!
    Καλό Πάσχα σε όλους και καλή δύναμη!

  • 3 Απριλίου 2010, 19:34 | Πανταζής Κούρτης

    Θα ήθελα να ρωτήσω τον κο Λοβέρδο και μέσω αυτού και τον κο Πρωθυπουργό εάν ισχύει ακόμη η υπόσχεσή τους για απονομή της σύνταξης το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή της αίτησης και μάλιστα από το τέλους αυτού του χρόνου.
    Υπέβαλα αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος, είμαι ήδη 65 ετών, διαδοχική ασφάλιση σε 4 ταμεία κύριας ασφάλισης, 12213 ένσημα, βιβλιάριο ενσήμων ΙΚΑ από το Σεπτέμβριο του 1961, αλλάζοντας 16 διαφορετικές δουλειές και κατά διαστήματα δουλεύοντας πολύ σκληρά σε δύο διαφορετικές δουλειές συγχρόνως, υψηλόμισθος κατά διαστήματα με πολύ μεγάλες κρατήσεις, εάν είχα τα λεφτά που έχω ήδη πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια στα διάφορα ταμεία θα ήμουν πλούσιος. Η αρμόδιος υπάλληλος του ΟΑΕΕ που παρέλαβε το φάκελλό μου μου είπε να μην περιμένω την έκδοση της σύνταξής μου πριν από 14 ή 15 μήνες και στην ερώτησή μου πως θα ζήσω όλο αυτό το διάστημα η απάντησή της ήταν ας είχες κάνει το κουμάντο σου.
    Εάν υπήρχε ένα στοιχειώδες πρόγραμμα με μια στοιχειώδη μηχανογράφηση και στοιχείωδη σοβαρότητα από όλους μας και περισσότερο από το κράτος μας η δική μου περίπτωση δεν θα απαιτούσε χρόνο περισσότερο από μισή ώρα. Υπάρχουν τρόποι να λυθούν τα προβλήματα. Όλα τα ταμεία έχουν διάφορους πίνακες που μπορούν εύκολα να βρουν το ποσό συμμετοχής του κάθε ταμείου χωρίς να μεσολαβούν χρόνια αλληλογραφίας από το ένα ταμείο στο άλλο, χωρίς κανένα απολύτως λόγο, εμπαίζοντάς μας όλους.
    Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η βούληση, η μηχανογράφηση και η σοβαρότητα θα μας λύσουν τα προβλήματα. Πρέπει όμως ν’αρχίσουμε άμεσα. Αυτήν την εγκληματική καθυστέρηση πληρώνουμε όλοι μας. Οι διάφοροι δήθεν ειδικοί για το ασφαλιστικό, με τα κατά καιρούς πορίσματά τους περί διαδοχικής ασφάλισης περιπλέκουν περισσότερα τα προβλήματα παρά τα λύνουν. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να είχαν προτείνει είναι ν’αφήσουν επιτέλους οι υπάλληλοι το σύστημα των φακέλλων, της γραφειοκρατίας, της οπισθοδρόμησης και να περάσουν στην ηλεκτρονική μορφή, δεν είναι δύσκολο, βούληση χρειάζεται. Έλεος!

  • 3 Απριλίου 2010, 11:12 | ΓΚΟΛΙΑΣ Γ

    ΑΝΤΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ 3 ΄΄ΔΕΝ »ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
    ‘ΔΕΝ’ ΤΖΟΓΑΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
    ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ
    ‘ΔΕΝ ‘ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ 35ΧΡΟΝΕΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ 42ΧΡΟΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ
    ΄ΔΕΝ’ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΩΦΕΙΛΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ
    ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΄ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ΄’
    ΄ΔΕΝ’ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΠΟΥ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
    ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΞΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ
    ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΝΑ
    ΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΙΣΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ‘ΔΕΝ’
    ΑΛΛΑ …ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ?
    ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ,ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΤΕ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΣ
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ
    ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 75>>>ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ
    ΔΙΚΑΙΩΜΑ?????

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ
    ΓΚΟΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  • 3 Απριλίου 2010, 11:24 | Γ.Ο

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΕΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

  • 3 Απριλίου 2010, 10:15 | Κώστας Φ.

    Λυπάμαι, αλλά αυτό που περιγράφει η εισήγηση σας, δεν φαίνεται να είναι η υπάρχουσα κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων !

    Μπορείται να μας περιγράψετε αναλυτικότερα τις αιτίες και τούς λόγους που έφεραν τα ταμεία μας στην σημερινή κατάσταση, καθώς και τις με 31.12.2009 απαιτήσεις και υποχρεώσεις των ταμείων ?

    Υπάρχουν ,η δεν υπάρχουν ισολογισμοί, η έστω κάποιοι λογαριασμοί δεόντως υπογεγραμμένοι και πιστοποιημένοι απο τις αρμόδιες διοικήσεις
    από τις οποίες να προκύπτουν τουλάχιστον , έλλειμμα η πλεόνασμα , διαθέσιμα , αποθεματικά ( τακτικά και έκτακτα ). Προφανώς η εισήγηση αναφέρεται στο μέλλον και σε αόριστες υποθέσεις !
    Πως όμως μπορουμε να τοποθετηθούμε και να προτείνουμε μέτρα και θεραπείες του συστήματος μας, χωρίς σωστά και επιβεβαιωμένα στοιχεία και μάλιστα σε απόλυτους αριθμούς ?

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας

  • 3 Απριλίου 2010, 09:16 | voukelatos nikos

    Πάνω από όλα η παιδεία , είναι το βασικότερο συστατικό για υγιείς σκεπτόμενους πολίτες πρώτα και έπειτα για υγιή κοινωνικό σύνολο, εμφανέστατη η απουσία της και εδώ . Γνωρίζουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε και πώς να κινηθούμε , χρονιά τώρα για το θέμα αυτό. Όμως κάποιοι πολύ ισχυροί έχουν συμφέρον να επικρατή αυτό το απαράδεκτο καθεστώς στο ασφαλιστικό , στο φορολογικό , στην παιδεία, στην υγεία και σε κάθε σοβαρό θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας .
    Νομοσχέδια, νόμοι ,προεδρικά διατάγματα , διατάξεις , κανονισμοί και κάθε λογίς νομοτερτίπια , ένα πραγματικό χάος, κάθε κυβέρνηση κάνει την συμφέρουσα για αυτήν προσθαφαίρεση , γνωρίζοντας ότι δεν έχει κάνη το καλύτερο αλλά αυτό που πρόσκαιρα βολεύει ,το ασφαλιστικό σήμερα είναι ένα τερατούργημα , ίσως είναι έτσι για να επιτυγχάνουν κάποιοι τους σκοπούς τους .
    Δίκαιοι πολίτες δίκαιο κράτος\
    Εφόσον ο ανίσχυρος υποκύπτει στις όρεξης του ισχυρότερου θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα πάντα σε θέματα δικαιοσύνης και ισονομίας, δεν υπάρχει κανένα αγρίμι που να λυπάται το θύμα του .Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει ότι για να υπαρχή ένα δίκαιο , λειτουργικό και βιώσιμο σύστημα που θα καλύπτει τους πολίτες αυτής της χώρας συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά, θα πρέπει όλοι να πληρώνουν, όχι ακριβότερα και όχι λιγότερα από αυτό που πρέπει με συνέπεια ,χωρίς καταχρήσεις , χωρίς διακρίσεις και από την άλλη το κράτος να αποδίδει στον πολίτη , τα όποια οφέλη (χωρίς τεχνάσματα) αναλογούν στις εισφορές που είχε αποδώσει. Να εποπτεύετε και να προστατεύετε το σύστημα από κάθε επιβουλή , σε όλες του τις φάσης με τα κατάλληλα εργαλεία . Aυτά που προτείνουμε εδώ και έχουν να κάνουν με τεχνικά κύριος θέματα, τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα αυτοί που τα χειρίζονται.
    Ενώ το θέμα είναι απλό γιατί υπαρχή το πρόβλημα?
    Κράτος , νόμοι του κράτους, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτικές-εταιρείες, νοσοκομεία, ιατροί , πολίτες, εκπέμπουν σε ξεχωριστές συχνότητες σαν να μην θέλουν να συντονιστούν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, το μόνο σίγουρο στην υπόθεση αυτή είναι ότι κάποιοι βολεύονται και αυτοί δεν είναι οι πολίτες ενώ κάποιος δεν κάνει σωστά την δουλεία του είτε γιατί εθελοτυφλεί , είτε γιατί συμφέρει και αυτό είναι το κράτος και οι λειτουργοί του.

  • 2 Απριλίου 2010, 23:36 | Γιώργος Ευθυβουλίδης

    Μια ακόμη «υπάρχουσα κατάσταση» (ή καλύτερα «υπάρχων καθεστώς»), είναι η άνιση κατανομή βαρών και απολαβών με βάση την ηλικία, δηλ., ο διαχωρισμός σε «νέους» (χαμένους) και «παλιούς» (κερδισμένους) ασφαλισμένους. Στη σύγχρονη Ελλάδα, οι ταξικές διαφορές ωχριούν μπροστά στις ηλικιακές διαφορές, ως προς την κατανομή πόρων, απασχόλησης, θέσεων, ασφάλειας εργασίας, απολαβών, εισφορών.

    Η γενική ιδέα της ασφάλισης (τουλάχιστον μέχρι και σήμερα) ήταν ότι κάθε γενιά υποστηρίζει και την προηγούμενη, και όχι ότι αποταμιεύει χρήματα για το δικό της μέλλον. Είναι άστοχο να ψάχνει κανείς τα χρήματα των εισφορών του (πήγαν στους γονείς του). Ακόμη και αν είχαν μπει στην κατάψηξη, θα τα είχε αφανίσει ο πληθωρισμός.

    Η γενιά που μεγάλο μέρος της έχει βγει στη σύνταξη, δηλ., η γενιά του «Πολυτεχνείου» ή γενιά του ’70, υποστήριξε την άτυχη γενιά του «πολέμου» ή γενιά του ’40. Κατέθεσε πολλά στεφάνια και λίγα χρήματα. Η γενιά του ‘2000 ή γενιά των «700 ευρώ» ή γενιά των «νέων ασφαλισμένων», αδυνατεί να υποστηρίξει τη γενιά του ’70. Επειδή μετά από 2.5 γενιές τα δυτικά κράτη ξαναμπήκαν σε φάση οικονομικής ύφεσης.

    Οι «νέοι» ασφαλισμένοι (από 1993 και μετά), συγκριτικά με τους «παλιούς» ασφαλισμένους, συνεισφέρουν (χωρίς να ερωτηθούν φυσικά) με μεγαλύτερο ποσοστιαίο μέρος του μισθού τους, για αρκετά περισσότερα χρόνια, ακόμη και με «ειδική εισφορά νέων ασφαλισμένων», για να πάρουν (αν πάρουν) σύνταξη σε μεγαλύτερη ηλικία, μάλλον χωρίς «εφάπαξ», με περικοπές στην ιατρική περίθαλψη. Αμφιβάλλω αν εκπροσωπούνται στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών φορέων και στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τα οποία έχουν αποφασίσει για τον αμφιβόλου συνταγματικότητας διαχωρισμό των πολιτών σε προ 1993 και μετά 1993.

  • 2 Απριλίου 2010, 21:33 | ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙΑ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ (ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ- ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ & ΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ) ΚΟΝΤΕΨΑΝ ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ 2 ΦΟΡΕΣ ( ΔΙΕΓΝΩΣΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 2 ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΕΣ ΕΜΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ) . ΑΝ ΠΑΘΩ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΣΟΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ — ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ( ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) -ΑΝ ΠΑΘΩ ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ— ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟ ΑΓΑΘΟ (ΥΓΙΕΙΑ) ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΡΕΦΕΤΕ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ .. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ , ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ??. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ???? Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΙΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ , Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ????? ΕΙΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΡΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ , ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ , ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ κ.λπ. ?? ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ — ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΤΩΝ 25 ΧΡΟΝΩΝ — ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΘΗΤΕ . ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ?? ΠΟΣΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ??? ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΣΤΟΜΦΟΣ ΚΑΙ Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ)?? ΕΛΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ?? ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ??? ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΜΟΛΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ?/ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΗ ???? ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ . ΤΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ ΛΟΓΩ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ & ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ?? ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ??? ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ. ΚΟΨΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ (ΠΕΡΙ ΤΟΥΣ 800.000) ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ 13 ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ?? ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2011. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2000 CC 4.600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ 100 Τ.Μ 5.600 ΕΥΡΩ ??? ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΖΩΝΗ ΜΑΙΖΟΝΕΤΑ ΜΕ ΜΗ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Τ.Μ. ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΣΟΙΤΙΟΥ 5.600 ΕΥΡΩ ??? ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ??? ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ , ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΣΑΣ .

  • 2 Απριλίου 2010, 17:32 | drym

    Σύνταξη δικαιούνται μόνον εκείνοι που έχουν καταβάλλει εισφορές. Πως είναι δυνατόν να καλούμαστε να πληρώνουμε τις συντάξεις απιθάνων και προκλητικών τύπων, που ουδέποτε κατέβαλλαν κάποιο ποσόν και περηφανεύονται ότι έχουν πλουτίσει με τις κρατικές επιδοτήσεις?

    Το ύψος των συντάξεων και το εφάπαξ πρέπει να έχει σχέση με τα ποσά που καταβλήθηκαν και βέβαια είναι απαράδεκτο να πληρώνουν εισφορές οι συνταξιούχοι, ως να πρόκειται για ενεργούς εργαζόμενους.
    Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί πρέπει να μπορούν να διαχειρίζονται τα αποθεματικά τους και η πολιτεία να μην έχει δικαίωμα να τα παίρνει όποτε την βολεύει. Έτσι χρεωκόπησαν στο παρελθόν υγιή ταμεία και τώρα θέλουν να βάλουν χέρι και στα τελευταία υγιή ταμεία.

    Η διαχείριση των κόπων μας και της υγείας μας πρέπει να γίνεται από εμάς μέσω των διοικήσεων των ταμείων μας που θα εκλέγονται από εμάς τους μετόχους των ταμείων μας.
    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΡΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ». Αλοίμονό μας τότε, διότι θα πουλήσουν και εμάς στο τέλος. Τα καλά αυτού του είδους της διαχείρισης τα είδαμε και δεν θέλουμε άλλο.

    Μπορεί να είναι σκληρό αλλά κοινωνική πολιτική εις βάρος εκείνων που πληρώνουν 35 χρόνια κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές είναι όχι απλά ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ αλλά και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
    Πρέπει να απολαμβάνουμε σε συνάρτηση με αυτά που πληρώνουμε.

    Καλό θα είναι τουλάχιστον από τα 18 οι πολίτες, αφού θεωρούνται ώριμοι για να ψηφίζουν, να επιλέγουν ασφαλιστικό φορέα και να ισχύει το καθεστώς της αυτοαπασχόλησης για όλους.

    Επίσης οι συντάξεις να αρχίζουν να καταβάλλονται από το 65ο έτος άσχετα με το αν κάποιος συνταξιοδοτείται νωρίτερα. Έτσι δεν θα παρατηρείται νέοι άνθρωποι 45 ετών που είναι ικανοί για εργασία, να συνταξιοδοτούνται και να καταρρέουν τα ταμεία.

  • 2 Απριλίου 2010, 17:13 | ΦΩΤΙΟΣ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΙΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ 47 ΧΡΟΝΟΝ ΕΧΩ ΕΝΣΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ1979 ΤΩΡΑ ΕΧΩ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΙΣΗ ΤΗΝ 37ΕΤΙΑ ΕΓΩ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΑΚΟΜΗ ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 2 Απριλίου 2010, 17:58 | ΑΡΜΑΟΣ ΛΩΡΑΝ

    ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΙΣΟΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΑΣ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΊΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ, ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΌ 16 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ» ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΤΟ ΑΠΟΤΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΕ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΕΙΚΗΣ.

  • 2 Απριλίου 2010, 14:57 | Ντουσκος Θεοδωρος

    Το οτι το ασφαλιστικο μας συστημα ειναι χρεωκοπημενο το γνωριζουμε ολοι,αλλα πρωτα θα πρεπει καποιος απο την κυβερνηση να αναγνωρισει το οτι το Ελληνικο δημοσιο περα απο το οτι ειναι ζημιογονο και δεν προσφερει αναλογα με τα χρηματα που δαπανα ο ελληνας φορολογουμενος,ξεχνα,ξεχνουσε και θα συνεχισει να ξεχνα να πληρωνει τις ασφαλιστικες εισφορες του για το συνολο των Δ.Υ που απασχολει.
    Αρα εχουμε επι δεκαετιες ενα κρατος που δεν πληρωνει τις ασφαλιστικες του υποχρεωσεις και αναγκαζομαστε ολοι οι υπολοιποι ειτε ειναι επιχειρηματιες ειτε Ι.Υ να πληρωνουμε τις συνταξεις των Δ.Υ.
    1)Αρα το κρατος ισως θα επρεπε να παει τους μισθους των Δ.Υ σε αυτο το σημειο που να μπορει να πληρωνει και τις ασφαλιστικες τους εισφορες και να μην τις χρεωνει σε ολους τους υπολοιπους φορολογουμενους.
    2)Να υπαρξει μια βασικη συνταξη 300Ε με τα σημερινα δεδομενα και απο εκει και περα ο καθε φορολογουμενος να επιλεγει μονος του το τι θα κανει τις ασφαλιστικες του εισφορες.
    Για εναν Ι.Υ των 700Ε οι ασφαλιστικες εισφορες ειναι περιπου 250Ε που ειτε θα μπορουσε να εκμεταλευτει σαν συμπληρωμα στον μισθο του σε δυσκολες περιοδους ειτε να τις βαζει σε εναν αριθμο λογαριασμου στην τραπεζα κλειστο απολαμβανοντας ενα επιτοκιο που με τα χρονια σιγουρα θα αυξανοτανε.
    Σε 10 χρονια αυτος ο υπαλληλος ακομα και αν συνεχιζει να αμοιβεται τοσο χαμηλα θα εχει μαζεψει 30.000 στο λογαριασμο του και σε 35 ετη με την αυξηση των ασφαλιστικων του εισφορων και την αυξηση απο το επιτοκιο της τραπεζας το λιγοτερο θα εχει 200.00Ε που σημαινει οτι απο ενα επιτοκιο 5% και μονο της τραπεζας θα εχει απολαβεις 1000Ε+300 απο το κρατος=1300Ε το μηνα οταν με το καλο βγει σε 35ετη στη συνταξη.
    Εσεις κυριοι μπορειτε να υποσχεθειτε σε εναν νεο που ξεκιναει σημερα 1300 συνταξη σε 35ετη εργασιας?
    Αρα αφηστε τα χρηματα μας να τα διαχειριστουμε μονοι μας οπως ξερουμε καλυτερα.
    Τα πραγματα ειναι απλα αλλα δεν θελετε να τα κανετε,γιατι πολυ απλα οπως ειπα και στην πρωτη περιπτωση θα πρεπει να πληρωσετε τις ασφαλιστικες εισφορες των Δ.Υ που δεν θελετε.

  • 2 Απριλίου 2010, 13:42 | john

    Καλησπερα και χρονια πολλα.Μερικα παραδειγματα θα σας φερω και μετα βγαλτε τα συμπερασματασας.Εχω ξαδελφη στο πολεμικο ναυτικο οπου μπηκε στα 18 της και σημερα μετα απο 20 χρονια στα 38 της εκανε χαρτια για συνταξη!!!!Εχω φιλο στην ΠΑ ιπταμενος οπου στα 41 του χρονια περσι βγηκε σε συνταξη πληρης!!!.Επισης εχω φιλη 45 χρονων ο πατεραστης ηταν συνταξιουχος στα ΕΛΤΑ πεθανε πριν 15 χρονια και η κοπελα απο τα 30της παιρνει την συνταξη του πατερατης εφορου ζωης αρκει να μην παντρευτει!!!
    ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ……..ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ???????ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ 300ΔΙς ΠΩς ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ SPREADS ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

  • 2 Απριλίου 2010, 12:04 | τιμος

    Τι εννοειτε «παραλαβαμε»?Δηλαδη επι κυβερνησεων σας όλα πηγαν ρολόι?’Ελεος μ’αυτήν την καραμέλα..τότε η η μεταρρυθμιση γιαννιτση για ποιο λογο θα γινοταν?

  • 2 Απριλίου 2010, 10:11 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ?
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΩΝ 40 ΚΑΙ 45?
    ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ?
    ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ?
    ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΟΧΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ.
    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
    ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
    Η ΜΟΝΟΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΟ.
    ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ¨ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ¨ ΣΑΣ.

  • 2 Απριλίου 2010, 09:57 | chris

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΔΕΡΦΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΛΟΓΩ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΕΤΩΝ 46
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ
    GODLEN BOYS TΩΝ ΔΕΚΟ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΩΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΝΟΣΗΡΟ ΜΥΑΛΛΟ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ..ΟΤΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ,ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ,ΚΑΡΚΙΝΩΠΑΘΕΙΣ Κ.Τ.Λ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΤΕ

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  • 2 Απριλίου 2010, 08:54 | kaiafas

    Αυτά των κ.κ. Λοβέρδου και λοιπών είναι σαν να άρχισε ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με τους γνωστούς κανόνες του ποδοσφαίρου, μόνο η μιά ομάδα έχει και τον διαιτητή μαζί της.Στο 85ό λεπτό ο διαιτητής κάνει μια και μόνο μία απλή αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού.Όταν η μπάλα βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή και ο τερματοφύλακας την πιάσει με τα χέρια είναι,για να μη μπεί γκολ,τότε είναι πέναλτυ.

  • 2 Απριλίου 2010, 08:40 | cfg

    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ειναι το οπιο της μαζας, οπως τα γηπεδα, να ξεσπαθωνει ο καθε πικραμενος.

  • 2 Απριλίου 2010, 07:01 | ΠΑΝΟΣ

    ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΡΓΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΝ. ΗΡΘΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΡΩΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΝΑΞΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΨΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΩΝ. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΝΕΡΕΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ!
    ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΣΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΥΧΟΥΛΑ
    ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ
    1)ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 65 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥ/ΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
    2)ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 35 ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 65
    3)ΑΜΕΣΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ 2 ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
    4)ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
    5)ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ.

  • 2 Απριλίου 2010, 07:53 | Βασιλακης Μανόλης

    Δεν φτάνει που με το νόμο Ρέππα χαρίσατε δισεκατομύρια ευρώ στις Τράπεζες, (μείωση κατά 50% των εργοδοτικών εισφορών) τώρα μας λέτε ότι σας λείπουν κιόλας…
    Δεν φτάνει που χαθήκανε δισεκατομύρια ευρώ από τς τοποθετήσεις των ταμείων σε ιπποδρομιακού τύπου προϊόντα την τελευτία δωδεκαετία, μας μιλάτε για δραματική κατάσταση.
    Μόνο μία ιδιωτική Τράπεζα ωφελήθηκε 1,7 δις (αναλογιστικά) από την μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
    Γι αυτό λοιπόν σταματήστε το δούλεμα. Σχεδιάσατε και προχωράτε συνειδητά στην μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος της εργασίας από συστάσεως ελληνικού κράτους. Με την άμεση συνέργεια και συμμετοχή της Νέας Δημκρατίας. Ότι κατάφεραν οι εργαζόμενοι και κατέκτησαν την τελευταία εκατονταετία τους τα παίρνετε πίσω. Απλά αίσχος.

  • 2 Απριλίου 2010, 07:41 | Βασιλακης Μανόλης

    Για μια ακόμη φορά οι κυβερνήσεις λειτουργούν σαν παράρτημα των οικονομικών συμφερόντων και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θέλουν να δουν την φάκα πίσω από το τυρί…

    Μετά λοιπόν από την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση Σημίτη (με την πλήρη συμφωνία της τότε κυβερνητικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ), που στην ουσία συμπλήρωσε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Μητσοτάκη, το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
    Γιατί φυσικά δεν θα σταματήσουν στους τραπεζοϋπάλληλους ούτε και στους δημοσίους υπαλλήλους…
    Και όμως τα ερωτήματα παραμένουν και εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.
    Ερώτημα 1ο. Γιατί ενώ οι θέσεις εργασίας στις Τράπεζες και στην Οικονομία γενικά μειώνονται και η παραγωγικότητα (άρα και τα κέρδη των επιχειρήσεων) αυξάνεται, λόγω της τεχνολογίας και της ορθολογικοποίησης στην οργάνωση της εργασίας, δεν δημιουργείται από τις κυβερνήσεις ένας μηχανισμός διανομής του οφέλους (μείωση ορίων ηλικίας, αύξηση συντάξεων, αύξηση κοινωνικών παροχών) έτσι ώστε να ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι;
    Ερώτημα 2ο . Λαμβάνεται υπόψη από τις κυβερνήσεις και από τις επιχειρήσεις ότι η συνολική μείωση των θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης δημιουργεί στρατιές ανέργων στις μικρές ηλικίες; Και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην είσοδο των νέων ανθρώπων στην παραγωγική διαδικασία. Ή μήπως αυτό επιδιώκουν με στόχο την συνεχή συρρίκνωση της αξίας της ανθρώπινης εργασίας;
    Ερώτημα 3ο Γιατί το Κράτος αρνείται να διαχειριστεί την κοινωνική ασφάλιση και προσπαθεί να παραχωρήσει μεγάλο μέρος της διαχείρισης στην λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία; Επίσης γιατί προχωράει στην ρύθμιση της καθιέρωσης σύνταξης πρόνοιας μέσω του προϋπολογισμού; Μήπως ο στόχος είναι η συσσώρευση κερδών από την τεράστια πηγή κεφαλαίων που αποταμιεύουν οι εργαζόμενοι για την κοινωνική τους ασφάλιση; Με πρώτο βήμα τον λεγόμενο Τρίτο Πυλώνα Ασφάλισης που διαχειρίζονται αποκλειστικά ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και στην συνέχεια με την ένταξη της επικουρικής και της κύριας ασφάλισης.
    Ερώτημα 4ο Γιατί το Κράτος μεταφέρει σταδιακά την ευθύνη της Ασφάλισης Ασθενείας σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς και δεν ενισχύει τα ταμεία ασθενείας με την αναπροσαρμογή των τιμολογίων των πολύ χαμηλών νοσηλείων ων κρατικών νοσοκομείων που στο κάτω-κάτω θα ενισχύσουν τα κρατικά νοσοκομεία;
    Πιστεύω ότι οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι μάλλον αυτονόητες. Έτσι τους βολεύει έτσι κάνουν. Αλλά όμως το επόμενο ερώτημα που ακολουθεί αποτελεί και τον επίλογο. Γιατί δεν αντιδρούν σε αυτές τις λογικές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες;;;

  • 2 Απριλίου 2010, 03:30 | Tolis Lerios

    Epi tis ousias, den diafono: to asfalistiko sistima einai ontos pirgos apo trapouloharta. Oi kiries paratiriseis mou ehoun na kanoun me to ifos kai ton tropo parousiasis tis diavoulefsis:

    To eisigitiko simioma distihos prokatavalei ton politi. Anti gia mia antikimeniki eisagogi se ena thema pou agkizei olous tous Ellines, amesos thetei tin dimosia diavoulefsi epi kommatikis vasis: «Οι άξονες αυτοί εκφράζουν στηρίζονται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο ενέκριναν οι πολίτες την 4η Οκτωβρίου 2009.»

    Kirioi, oi polites psifizoun kommata, ohi sigkekrimena programmata. Min mas milate san na eimaste ilithioi. Prin na ipostiriksete oti oi polites stirizoun to sigkekrimeno programma peri asfalistikon metarithmiseon, ne kanete dimopsifisma epi sigkekrimenon protaseon.

    Kai ean ilikrina epithimite diavoulevsi me tin simmetohi olon, stamatiste tous kommatika fortismenous prologous. Den eiste meli tou PASOK protistos, kirie ipourge, eiste Ellinas pou prepei na ekprisopei tin Ellada protista.

    Kalo einai episeis na elenksete kai tin grammatiki sas: «εκφράζουν» i «στηρίζονται»? I mipos oi polites enekrinan stis 4i tou Oktovri (ti Οκτωβρίου mas lete, les kai milame katharevousa) tin arsi ton kanonon tis grammatikis? Kai ean ehete tin kalosini, na horisete to keimeno sas se paragrafous. (Mou thimisate ton Thoukididi.)

    Ontos, einai alithia oti paralavate «ένα διαλυμένο και χρεωκοπημένο σύστημα». Omos afti i frasi ehei sihna hrisimopiithei os kritiki enanti tis Neas Dimokratis (apo tin opoia paralavate to sistima). Giati den lete, apla, oti «to paron sistima ehei hreokopisei»? Afto den einai proeklogiki dilosi, kai den protrepei ton anagnosti na skeftei «nai alla eseis oi PASOKantropoi pirpolisate to sistima tin dekaetia tou 80», kai alles antistoihes kommatikes prokliseis kai apantiseis. Anoigontas to kouti tis Pandoras, den kalliergeite perivallon epikodomitikis diavoulevsis — apla speirete tous sporous dimosias diamahis gia tin katalogisi efthinon. Ena askopo dimosio dikastirio me kriti ton ohlo kai paragon ouden liseis. Afeiste ta mesa mazikis paraplanisis me ta parathirakia tous na prokaloun diamahes, sas parakalo.

    I diavoulefsi mporei na ginei themelios lithos tis dimokratias — afto omos apaitei oi politikoi na simmetehoun os Ellines, ohi os kommatarhes, kai na dihnoun tin apaitoumeni prosohi stin poiotita tou kimenou pou anartoun sto diadiktio. Apaitite antikimenikotita, sosti hrisi tis omorfotatis Ellinikis glossas (eite katharevouse eite i «dimotikia»), kai emfasi stis epikidomitikes liseis. Allios ipothalptete tin eksohi protovoulia tou prothipourgou.

  • 1 Απριλίου 2010, 22:06 | stavros_23

    Η λύση είναι
    α) Να κατατεθούν όσα χρήματα έχουν τα ταμεία στις Τράπεζες άτοκα…
    β) Να επενδυθούν τα χρήματα των ταμείων στο χρηματιστήριο…
    γ) Να επενδυθούν σε δομημένα ομόλογα…

    Αυτούς που τα κάναν όλα αυτά τους ψηφίζατε και τους ψηφίζετε για να σας κυβερνούν. Τι ζητάτε τώρα; Όταν τα τρώγανε τα λεφτά γιατί δεν κάνατε τίποτα. Που ήταν οι συνδικαλιστές σας τότε; Τώρα που είναι οι συνδικαλιστές σας; Μήπως τους κάνατε και βουλευτές;

  • Κύριοι, ο λαός σας έδωσε πριν αρκετό καιρό την πλειοψηφία να περάσετε όποιο νομοσχέδιο θέλετε……
    Δυστυχώς εσεις αρχίζετε να τον απογοητεύεται. Ξερατε τι παραλάβατε γιατί όλοι ανξαρτήτψς είστε υπεύθυνοι για την τωρινή κατάσταση.
    Γιατί? απλά και εσείς τόσα χρόνια διουκούσατε και ας μην είχατε τις τωρινές υψηλές θέσεις.Ακούσθηκαν δημοσιεύματα , ότι π.χ. υπουργός που ανέλαβε απόσπασε υπάλληλο του υπουργείου του σε γραφείο αποχωρήσοντος υπουργού κατόπιν παράκλησης του τελευταίου, 1ον πελατειακή σχέση δεν είναι και αυτή? 2ον στην θέση του αποσπασμένου υπαλλήλου στην θέση που κατείχε την δουλειά που έκανε ποιός θα την κάνει? με αυτό μειώνεται την αποδοτικότητα του υπουργείο του.3ον δεν ξέρετε ότι το ίδιο το κράτος δεν ξέρει τα περιουσιακά του στοιχεία? και μην μας πείτε ότι τώρα θα αρχίσετε ! χθές έπρεπε να αρχίσετε, πληρωνουμε όλοι μας άχηστους συμβούλους που το μόνο που ξέρουν είναι να διευρύνουν το βιογραφικό τους και να κάνουν δημόσιες σχέσεις προς όφελος τους.
    Να αρχίσουν να δουλεύουν γιατην καθημερινότητα.
    Ας έρθουμε στην ουσία.
    Λύση στο ασφαλιστικό
    1ον ανακατανομή του δυναμικού των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων( δεν υπάρχει αρχείο(ποτέ δεν υπήρξε )με την τωρινή κατάσταση αυτή την στιγμή υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων και εκμετάλευση αυτών των προσόντων τους. Δηλαδή ως τι (ειδικότητα, τίτλο σπουδών , μεταπτυχιακό, επιμόρφωση ) ο κάθε υπάλληλος εισήλθε στην υπηρεσία και τι κατάσταση έχει τώρα, σήμερα.
    Από αυτά τα παιδιά που υπηρετούν τώρα με διάφορες στο δημόσιο με συμβάσεις και σε λίγο καιρό θα μείνουν άνεργοι , οι θα αναγκαστούν να προστρέξουν στο μπάρμπα στην κορώνη, θα μπορούσατε να τους αξιοπιησετε παντού σε σχέση με κάποιους υπηρετούντες ήδη που έρχονται
    στην δουλειά ,κτυπούν κάρτα και φεύγουν.
    Εγώ υπηρετώ σε φορέα όπου ο διευθύνης διοικητικής υπηρεσίας είναι απόφοιτος δημοτικού, και παρακαλώ «διοικεί¨ ιατρικό προσωπικό, μάλιστα ,ξέρετε πόσοι άλλοι σαν και αυτόν υπάρχουν?
    2ον στον φορέα που υπηρετώ , στοιχίζει στον ¨ελληνα φορολογούμενο¨ 1,4 δισ euro τον χρόνο μόνο για ενοίκιο, πληρωμή υπαλληλων της ιδωτικής εταιρείας όπου νοικιάζει τις εγκαταστάσεις το συγκεκριμένο ταμείο.
    Αμεση τακτοποίηση των εξόδων με τα οποία ο φορολογούμενος κάθε μέρα πληρώνει ώστε να μην εξυπηρετείται, τώρα.
    Το συγκεκριμένο ταμείο του οποίου ο υπουργός Απασχόλησης ΄΄εχει την ευθύνη και εναγωνίως δηλώνει ότι δεν ξέρει αν θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις στους δικαιούχους του γνωρίζει και γνώριζε ότι απογορεύεται να παρέχει δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη και όμως την παρέχει , με τα 4 νοσοκομεία που συντηρεί υποκλέπτοντας καθημερινά τον φορολογούμενο, και εκτός από τα υπέρογκα ποσά που πληρωνει το συγκεκριμένο ταμείο πληρώνει για όλα τα νοσοκομεία του και πρόστιμα στην ευρωπαική ένωση? τώρα τα γνωρίζει, σημαζέψτε τα, χθές να τα ξεκινήσεται όχι «θα προσπαθήσουμε» Με το να κάνουμε διαπιστώσεις δεν οδηγεί πουθενά , στρουθοκαμηλήζουμε.
    Μείωση εξόδων.ΑΜΕΣΑ. τι θα απογίνει με το προσωπικό να το αποσπασεται με την εξειδίκευση που έχει σε άλλα νοσοκομεία που έχουν ανάγκη σε προσωπικό.Το ίδιο να κάνεται και με το υπόλοιπο προσωπικό , αλλά πρώτα να ξέρετε τι γνώσεις έχει σε ανθρώπινο δυναμικό και μετά να προχωρήσετε σε αξιοπηση του.
    3ον ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ να αξιοπήσει τα περιουσιακά του στοιχεία κανένας δημόσιος φορέας κανένα υπουργείο να μην νοικιάζει κανένα κτίριο. Και μην μας λέτε βλακείες ότι δεν γίνεται, γίνεται και παραγίνετε.Μην ακούμε βλακείες ότι το προσωπικό αρνήθηκε να μεταβεί σε καινούργιο ιδιόκτητο κτίριο γιατί δεν ήθελε να αλλάξει τον τρόπο ζωής του…….μακακίες είναι υποχρεώμένο να το κάνει θέλει δεν θέλει, αν δεν θέλει να παραιτηθεί ,ξέρετε ότι θα βρείτε πιο άξιους υπαλλήλους να υπηρετήσουν και περιμένουν πολλοί.
    Ελεγχος στα έξοδα κάθε φορέα,τέρμα στα «κρυφά ταμεία» που διαχειρίζονται διευθυντές γράφοντας πλασματικές υπερωρίες ( η οποία φθάνει και έναν αλλο τόσο μισθό μηνίαιως στον ευατό τους επί χρόνια και κάθονται στο σπίτι τους τις ώρες που δηλώνουν) ή για να πληρώνουν διάφορες εκδηλώσεις όπως catering για την αποχώρηση της θητείας τους, γιατί η δημόσια διοίκηση πρέπει να γίνει ανταποδοτική.
    4ον Ανακατανομή των ταμείων,τώρα 3 το πολύ ταμεία.
    Ενα για τους δημόσιους υπαλλήλους,ένα για τους μισθωτούς, ένα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
    Δεν είναι δυνατόν δημόσιοι υπάλληλοι να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και να μην έχουν ανταποδοτικότητα από το ταμείο τους και να ταλαιπωρούνται όπως δεν θα έπρεπε και οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να τα ταλαιπωρούνται σε παροχή υπηρεσιών του ΙΚΑ.
    Ολοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (μονιμοι) του ΙΚΑ έχουν ασφάλιση ΙΚΑ , ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
    4ον ΤΕΛΟΣ στην παλαιότητα (χρόνια υπηρεσίας)με νόμο, που με θράσος ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι υπηρετούντες , για αυτό δεν λειτουργεί το δημόσιο, θεωρούν ως επιχείρημα ότι εγώ κουράστηκα να δουλεύω πλέον , ας δουλέψουν οι νεώτεροι. Και το κυριώτερο καλύπτονται και από το πολιτικό μέσο που τους τοποθέτησε εκεί. Δηλαδή οι ίδιοι βουλευτές – πολιτικοί -κομματικά όργανα νομιμοποιούν το «ξύσιμο με την τσουγκράνα».
    Και ρωτάω πότε κουράστηκες βρε αχάριστε παλιέ? όταν κατέλαβες μια μόνιμη θέση με αναξιοκρατικά κριτήρια ,(γλύψιμο στον πολιτικάντη)?
    Οταν σε έτρεχε ο σωστός προιστάμενος σου να δουλέψεις και αμέσως λάμβανε ένα τηλεφώνημα από ψηλά και καθόταν κλαρίνο?
    Και έχεις και θράσος να ζητάς από τα νέα παιδιά να δουλεύουν για σένα και εσύ να κάθεσε? Οταν εσύ επειδή ανήκες σε ένα κόμμα και σε έκανε προιστάμενο , διευθυντή , γενικό γραμματέα , αυτό το μόνο κριτήριο σου ήταν αρκετό για να διοικείς! συγκρίνεσε με τον υπάλληλο ο οποίος με 2 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα απόκτησε εμπειρία αγοράς και έχει μεταπτυχιακό ,διδακτορικό και το ίδιο το κράτος δεν αναγνωρίζει την προυπηρεσία του εκτός δημοσίου παρά μόνο οικονομικώς , αυτός ο νέος που γνωρίζει να χρησιμοποίει τιςνέες τεχνολογίες και τον κάνεις σαν τα μούτρα σου «παλιέ».Να δουλέψεις μέχρι τα 67 σου ναι και εσύ γυναίκα που σου έδωσαν εξουσία και συμπεριφέρεσε απαξιοτικά αρκετές φορές.
    5ον ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες,δεν είναι δυνατόν να υπα΄ρχουν υπηρεσίες και να πληρώνουν ακόμα υπέρογκα ποσά σε θέρμανση πετρελαίου και ο αγωγός αερίου να περνά μπροστά από την πόρτα τους.Το ίδιο με τον ηλεκτρισμό , νερό κ.α.¨εχουμε ώς χώρα 300 ημέρες ηλιοφάνεια και αέρηδες και δεν αξιοιπιούμε τίποτα στο δημόσιο.
    6ον Συγχώνευση υπηρεσιών και υπουργείων ακόμα περισσότερο,
    7ον Γιατί η εκκλησία και το προσωπικό της να το πληρώνει ο φορολογούμενος, γιατί η εκκλησία να είναι δημόσιο? ΤΕΛΟΣ ΠΛΕΟΝ

    Ευχαριστώ πολύ για το βήμα

    Χριστοφορίδης Ανδρέας

  • 1 Απριλίου 2010, 20:13 | Baggelhs

    Αγαπητοι συμπολίτες. Αφου έχουμε τη δυνατότητα να γράφουμε στη διαβούλευση ασ κάνουμε προτάσεις.
    Οι προτάσεις μου λοιπον.
    α) Διαχωρισμός του συνταξιοδοτικού απο την φαρμακευτική περίλθαψη. Τέτοιο σύστημα υπάρχει σε ολες τις γερμανόφωνες χώρες.
    Η ιατρική περίλθαψη δέν θα παρέχεται δωρεάν απο το κράτος αλλά θα έχει ενα κόστος. Ο κάθε πολίτης θα πληρώνει υποχρεωτικά ασφαλιστικές εισφορές σε ασφαλιστικές εταιρείες (αντί να του τις κατακρατούν απο το μισθό του) Οταν κάνει επισκεψη κάποιος σε ενα γιατρό θα λαβαίνει το λογαριασμό του γιατρού στο σπιτι ταχυδρομικώς. Ο ασθενής θα αποστελει το λογαριασμό στην ασφαλιστική εταιρεία και η εταιρεία θα πληρώνει στο τραπεζικό λογαριασμό του ασθενούς την αμοιβή του γιατρού. Στη συνέχεια ο ασθενής πληρώνει το γιατρό. Μ ενα τετοιο μετρο αποκλείεται η διαφθορά και το φακελακι διοτι υπάρχει τριγωνική σχέση μεταξυ Ασφαλιστικης εταιρείας, ασφαλισμένου και γιατρου. Το σύστημα εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και 10ετίες στη Ελβετία Αυστρία.
    β)Οι συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν σε καμμία χώρα της γής 13 μισθό. Λυπούμαι αυτή ειναι η αλήθεια.
    γ)Κατάργηση τών προορων συντάξεων.
    δ)Σύνταξη στα 65. Αν θέλει κάποιος να πάρει σύνταξη στα 61 κανένα πρόβλημα. Μείωση της σύνταξη κατα 5 τα 100 για κάθε χρόνο που βγαίνει πρόορα. Δηλαδη 4 χρόνια πιο πριν 4χ5 ισον 20% μείωση. (Γίνεται στη Ελβετία)
    ε)κατάργηση προνομίων σε οποιαδήποτε κατηγορία εργαζομένων. Ουτε και στα σώματα ασφαλείας. Αν κάποιος ας πούμε ειναι στρατιωτικός μπορεί μετά τα 55 να δουλεύει σε Αστυνομία Λιμενικό με μετάταξη. Κανεις δεν μας περισεύει.
    ζ)Εφαρμογή ανταποδοτικότητος. Δέν είναι δυνατόν να βγαίνουν ανθρωποι με 15χρόνια σε συνταξη και άλλοι με 30ετία.
    ε)Κατάργηση του εφ άπαξ. Τα λεφτά πρέπει να δίνονται με το μισθό και ο μισθωτός μπορεί να τα επενδύει όπως θέλει και όπου θέλει.
    στ)Καθιέρωση της εθνική σύνταξης που θα είναι σχεδόν για όλους τους Έλληνες η ίδια. Η διαφορά θα υπάρχει μόνο στις επικουρικές συντάξεις. Σύστημα ανταποδοτικότητας.
    θ)Κατάργηση της σύνταξης των ανύπαντρων θυγατερων.. Ελεος πια. Οι θυγατέρες θα πρέπει να δουλέψουν.
    Αντε και καλό Πάσχα.

  • 1 Απριλίου 2010, 19:50 | kostas

    Θα περιοριστώ σε λίγα σχόλια για την υπάρχουσα κατάσταση.

    Το αδιέξοδο του συστήματος προκύπτει από απλές μαθηματικές πράξεις. Αν Χ είναι οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει ένας μέσος εργαζόμενος κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου (συμπεριλαμβανομένων εργοδοτικών και κρατικών εισφορών), αυτές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το σύνολο των πληρωμών που θα λάβει για σύνταξη κατά τη διάρκεια της ζωής του (υπολογίστε και το ενδεχόμενο συνέχισης καταβολής της σύνταξης σε σύζυγο ή τέκνα) και από τις δαπάνες υγείας του ιδίου και των προστατεύομενων μελών. Στο βαθμό που ένα ποσοστό των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού (= άμεσοι και έμμεσοι φόροι) κατευθύνεται σε παροχές κοινωνικής φύσης (υγεία), η παραπάνω εξίσωση μπορεί να παραβιαστεί μερικώς ως προς το δεύτερο σκέλος.
    Τι συμβαίνει σήμερα; Οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει ένας εργαζόμενος αποτελούν ένα μικρό ποσοστό των δαπανών για τις συντάξεις που θα του καταβληθούν και το κόστος υπηρεσιών υγείας που θα χρησιμοποιήσει.

    Παράδειγμα : Δημόσιος υπάλληλος με τελικό μισθό 2000 μικτά, δηλαδή σύνταξη 1600, ο οποίος βγαίνει σε σύνταξη στα 65, και λαμβάνει τη σύνταξη του για 13 χρόνια (προσδόκιμο ζωής στα 78 έτη). Σύνολο αποδοχών : 1600χ13χ14=291200 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι δούλεψε για 35 χρόνια αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχε καταβάλει : 291200/(35*14)= 595 ευρώ ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη. Βγάζω τα μισά που είναι εισφορά του εργοδότη, πάλι μένουν σχεδόν 300 ευρώ.
    Βγαίνουν οι πράξεις; Ούτε καν σ’ αυτό το ακραίο παράδειγμα, γιατί ο μέσος ΔΥ θα βγει σε σύνταξη πριν από τα 65, θα πάρει τη σύνταξη για πάνω από 13 χρόνια, και δεν θα έχει δουλέψει 35ετία. Οι αναγκαίες εισφορές δε βγαίνουν, ακόμα κι αν προστεθούν και οι εισφορές για κλάδους υγείας (άφησα έξω τις εισφορές για το εφάπαξ και για την επικουρική ασφάλιση όπου επίσης δε βγαίνουν οι αριθμοί). Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αν υπολογίσει κάποιος τις δαπάνες υγείας στις οποίες υποβάλλει ένας μέσος εργαζόμενος τον ασφαλιστικό του φορέα και τις συγκρίνει με τις εισφορές που έχει αποδόσει (συνολικά, με εισφορές εργοδότη). Δε βγαίνει ο λαγαριασμός.

    Το συμπέρασμα αυτονόητο. Ή θα πρέπει να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης, ή να μειωθούν οι συντάξεις (μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης), ή να αυξηθούν οι εισφορές, ή… να ελαττωθεί το προσδόκιμο επιβίωσης (αδύνατο και απευκταίο προς το παρόν), ή να ελαττωθούν οι δαπάνες υγείας (μάλλον αδύνατο υπό τις παρούσες συνθήκες) ή να γίνει ένας συνδυασμός των πρώτων τριών.

    Αυτονόητο επίσης ότι πρέπει να σταματήσουν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, οι χαριστικές ρυθμίσεις, να περιοριστούν οι δαπάνες υγείας.

    Δυστυχώς η αλήθεια είναι επώδυνη, αλλά πρέπει να λέγεται.

    Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, έστω και την ύστατη ώρα, οι αλλαγές πρέπει να ισχύσουν άμεσα. Διότι είναι ανήκουστο, ανήθικο και παράλογο, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις τις οποίες καθιέρωσαν για τους εαυτούς τους οι νυν συνταξιούχοι, και οι νυν κρατούντες, να τις πληρώσουν οι επόμενες γενιές, οι οποίες μάλλον δε θα καταστεί δυνατό ούτε καν να λάβουν σύνταξη. Δικαιολογίες του τύπου ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, «προγραμμάτισα τη ζωή μου, με βάση αυτά που ήξερα», κοκ δεν με πείθουν. Αρνούμαι, εγώ που είμαι 35άρης, και που συνειδητοποιώ ότι σε 30 χρόνια, παρόλο που πληρώνω πολύ υψηλότερες εισφορές από τους παλαιούς ασφαλισμένους (προ του ’92), δε θα πάρω σύνταξη ή θα πάρω μια σύνταξη πείνας, να κληθώ επιπλέον να πληρώσω το λογαριασμό για συντάξεις «ρετιρέ» που παίρνουν ουκ ολίγοι προνομιούχοι τώρα, και θα πάρουν και στο προσεχές μέλλον, ή για να βγαίνουν κάποιοι και κάποιες σε σύνταξη από τα 45 και 50 τους.
    Αντιστοίχηση εισφορών με τη σύνταξη για όλους. Τους νυν συνταξιούχους, τους συνταξιούχους του άμεσου μέλλοντος και αυτούς του απώτερου μέλλοντος (και φυσικά και για τους βουλευτές), και σύνταξη σε όλους στα 65, εκτός κι αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας.

    – Το παράδειγμα του ΔΥ είναι ενδεικτικό. Αυτά που ισχύουν για άλλα ταμεία είναι τρισχειρότερα (μεγαλύτερες συντάξεις, μικρότερα όρια ηλικίας, μικρότερες εισφορές,κοκ)

  • 1 Απριλίου 2010, 19:34 | christos

    Ψηφίζω συνέχεια ΝΔ εκτός από το 2009 . Το κράτος πρέπει να γκρεμιστεί και να φτιαχτεί από την αρχή γιαυτό σας ψηφίσαμε . Και τα δύο μεγάλα κόμματα φταίτε , τα χρήματα των ταμείων τα δώσατε στις 100 οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα μέσω χρηματιστηρίου – ομολόγων – θαλλασοδάνεια – φαρμάκων κτλ κτλ κτλ . ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ . Συμφώνω με τον κύριο «annas» και επαυξάνω . Ντροπή η μείωση των ήδη μικρών συντάξεων . Για τις γυναίκες συμφωνώ να δουλεύουν ως τα 60 αλλά όταν είναι μητέρες με μικρά παιδιά να έχουν δίπλα το κράτος ( παιδικοί σταθμοί κτλ) . Τεχνοκράτες σε όλα τα ταμεία και όχι τα κομματόσκυλα . Φυλακή στους κλέφτες ή δεσμευση των περιουσιακών στοιχείων έως και δευτερου βαθμού συγγενείας .
    Είμαι θυμωμένος και δεν μπορώ να γράψω .

    ΕΛΕΟΣ

  • 1 Απριλίου 2010, 18:14 | Pantelis

    Επειδή τα σχόλια τα κόβεται σας ξαναγράφω ότι ο κύριος πρωθυπουργός Παπανδρέου και ο κύριος Λοβέρδος ήταν υπουργοί και βασικά στελέχη κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Τα χρέη των ταμείων διογκώθηκαν και επί των ημερών τους με απαράδεκτους χειρισμούς. Τώρα η γενιά μου (35 ετών) θα πάρουμε σύνταξη μετά τα 67 και μειωμένες συντάξεις και μεγαλύτερες εισφορές θα καταβάλλουμε. Πολύ απλά μας εξοντώνετε για να καλύψετε τα κλεμμένα. Υποθηκεύετε το μέλλον μας. Μήπως περιμένετε και να σας ευχαριστήσουμε??? Και τέλος καταργήστε το κατάπτυστο και προκλητικό δικαίωμα των βουλευτών να κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με 5 χρόνια μόνο παρουσίας τους στο κοινοβούλιο. Να προσμετρώνται τα χρόνια αυτά ώς συντάξιμα στον κύριο φορέα ασφάλισης τους. Αυτό επιτάσσει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

  • 1 Απριλίου 2010, 16:00 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

    Επιτελους εγινε μια αρχη για την δημοσια συζητηση και για αυτο το λογο πολλες πολλες ευχες για καλη επιτυχια.
    Επειδη πιστευω οτι ολοι χρειαζεται να συμβαλλουμε για την επιτυχια καταθετω τις αποψεις μου για το τι χρειαζεαται ενας διαλογος για να ειναι ουσιαστικος.
    1. ΣΚΟΠΟΣ να συζητησουμε ποιος ειναι ο σκοπος ? Τι χρειαζομαστε ? Πως ? που? γιατι ? ποιος? ποτε ? αν δεν συμφωνησουμε για το σκοπο του ασφαλιστικου συστηματος θα επιστρεψουμε στη κατασπαταληση, στην ευνοιοκρατια, στα χαμενα μας χρονια πληρωνοντας εισφορες που ποτε δεν θα δουμε τις αποδοσεις τους.

    2. ΑΝΑΓΚΕΣ τι χρειαζομαστε ? 1-2-3-4- ….999 ΘΕΜΑΤΑ χρειαζονται επιλυση. Χρειαζεται επιλυση πχ. η αξιοπιστια, η ισοτιμια των πολιτων, το κοινωνικο ενδιαφερον……

    3. ΩΦΕΛΗ – ΚΟΣΤΟΣ Αξιολογηση ολου του υλικου ΟΡΓΑΝΩΣΗ και
    επιλογη κοστους/ωφελους πχ. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ κοστος/ωφελος

    4. ΤΡΟΠΟΣ πως θα το κανουμε ?
    5. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
    6. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ?
    7. ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ απο την αρχη σκοπου-αναγκων-λυσεων κλπ.
    Με ενοχλει αφανταστα και αισθανομαι οτι με κοροιδευετε οταν μου ζητατε τη γνωμη χωρις να εχετε ορισει ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ
    Εκτος αν θεωρειτε σκοπο το <> ε….και ας μην το παραλαμβανατε…….
    Η εξουσια εχει δικαιωματα εχει και υποχρεωσεις αλλα δυστυχως βλεπω την ιδια τακτικη στα δικαιωματα σας ΑΡΧΟΝΤΕΣ και στις υποχρεωσεις για κατι που πραγματικα να εχει αξια για τους πολιτες ΖΗΤΙΑΝΟΙ ιδεων απο αλλους.
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΓΑΛΛΙΑ, Η ΗΠΑ, κλπ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ………ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΘΑΙ ?………………ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

  • 1 Απριλίου 2010, 15:21 | Aris

    Πως γινεται το ελλειμα των φορέων κοινωνικής ασφάλησης να ξεπερνα το δημόσιο χρέος? Τι μελέτες ειναι αυτες?
    Η στατιστικη ειναι εργαλειο αλλα και ο καλυτερος τρόπος να λεγονται ψεμματα! Τι πάει να πει αναλογια εργαζομένων συνταξιούχων 1,7-1? Οι συνταξιουχοι δεν εχουν πληρώσει τις εισφορές τους, με αυτες δεν επρεπε να πληρώνονται? Και αν δεν πλήρωνονται με αυτες, που πήγαν οι εισφορές τους που πήγαν τα αποθεμετικά των ταμειων?
    Τα θαλασσοδάνεια που δοθηκαν απο τα ασφαλιστικα ταμεια γιατι δεν επιστρεφονται με τους τόκους τους?
    Τα λεφτα των ταμειων καποτε ηταν στην τραπεζα ελλάδος με επιτόκιο 2% ενω ο πληθωρισμός ετρεχε με διψηφια νουμερα, καιρος να επιστραφούν αυτες οι διαφορες και μην χρσησιμοποιειτε τις στατιστικές οπως σας βολευει!

    Αντι για τετοιες στατιστικές πειτε μας που πηγαν τα αποθεματικα των ταμειων εδω και 50 χρόνια διοτι χωρίς ειλικρίνια δεν γίνεται δουλεια

    ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΙΣΩ

  • 1 Απριλίου 2010, 14:27 | me

    Αμύθητη περιουσία… βρέθηκε μετά το θάνατο του Χριστόδουλου!

    Οι ιεραρχες σας είναι τελικα παμπλουτοι!

    Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

    Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

    Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του (= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

    Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.

    * 600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. .
    * Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
    * Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
    * Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
    * Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
    * Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
    * Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
    * Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
    * Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
    * Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’; s, απ’; αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
    * Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
    * 50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
    * 12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
    * 100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
    * 200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
    * 25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
    * 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
    * Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
    * Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
    * Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
    * Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
    * Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
    * Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
    * Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
    * Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
    * Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
    * Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
    * Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
    * Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
    * Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
    * Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
    * Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
    * Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
    * 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
    * Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου …;

    περιοδικό ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008

  • 1 Απριλίου 2010, 14:41 | ft

    Κύριοι,

    Με την ανάρτηση του εισηγητικού σχολίου σας μας επιβεβαιώνετε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα χρήματα που κατέβαλαν οι γονείς μας τόσα χρόνια έχουν εξαφανιστεί, ότι έχει συντελεστεί η μεγαλύτερη κλοπή στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη διαχείριση των χρημάτων που αφορούν την υγεία μας και τα γηρατειά μας στο Δημόσιο.

    Για τους λόγους αυτούς ζητώ να μου δωθεί το ουσιαστικό Ανθρώπινο δικαίωμα να διαχειριστώ τον κόπο μου, την υγεία μου και την υγεία της οικογένειάς μου και όχι εκχωρώ αυτά τα υπερπολίτιμα αγαθά σε κάποιο διαχειριστή του Δημοσίου. ΄

    Ζητώ λοιπόν πέραν την συνεισφοράς μου στην Προνιακή πολιτική του Κράτους να μου αναγνωριστεί το δικαίωμα να διαχειρίζομαι τα χρήματά των εισφορών μου επιλέγοντας τον διαχειριστή που θέλω εγώ και να σταματήσει το καθεστώς της υποχρεωτικής ασφάλισης στα Δημόσια Ταμεία.

  • α) Η αναφορά στην παραλαβή ενός «διαλυμένου και χρεοκοπημένου» ασφαλιστικού συστήματος όχι μόνο δεν προσθέτει κάτι στην επιχειρηματολογία της νέας μεταρρύθμισης αλλά προκαλεί και αγανάκτηση δεδομένης και της ευθύνης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για τα σημερινά χάλια!
    β) Το ασφαλιστικό σύστημα και ο θεσμός της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι «απειλή», «απειλή» είναι η διαχείρισή του από το κομματικό κράτος!
    γ) Η αξιολόγηση της συμβολής της κοινωνικής ασφάλισης δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο «λογιστική». Απαιτείται ολιστική προσέγγιση (πχ. συμβολή στην αντιμετώπιση της φτώχειας, κοινωνική ευημερία κ.ά.).

  • 1 Απριλίου 2010, 12:10 | Κουρομπίνας Αθανάσιος

    Είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , πάλεψα ( πληρώνοντας ψυχικά και οικονομικά το μένος της Ν Δ) για τη επικράτησητου Γιώργου Παπανδρεόυ.Αν και εδώ και πολύ καιρό φωνάζουμε για κάποια πράγματα , κινούμαστε δυστυχώς με ρυθμό χελώνας.Δεν πειράζει έστω και έτσι έχουμε υπομονή πιστεύοντας ότι ο Γιώργος αυτά που έλεγε και πίστευε, τα ίδια συνεχίζει και τώρα, τακτική μπορεί να αλλάζει , η στρατηγική όμως παραμένει σταθερή.
    Θα βάλω ένα θέμα που αφοράει τους επαγγελματίες και τον ΟΑΕΕ (παλιό ΤΕΒΕ).Πες τε μου κύριοι, μπορεί να γίνεται “χυδαιομαρξιστική” όπως εγώ την λέω κοινωνική πολιτική με τα λεφτά που με αίμα και ιδρώτα οι επαγγελματίες βγάζουν παλεύοντας με τους νόμους της αγοράς ώστε να επιβιώσουν; Θα εξηγήσω τι εννοώ.O ΟΑΕΕ στην επαρχία μου απασχολεί 8-9 υπαλλήλους.Με ποιο δικαίωμα (εδώ και σε όλη την Ελλάδα) ασφαλιστικά ταμεία που πληρώνονται από χρήματα παραγωγικά, μπορούν να μη λειτουργούν οι υπηρεσίες τους με καθαρά ιδιωτοοικονομικά κριτήρια;Φτανει ένας βαριά δύο να φέρουν σε πέρας τις εργασίες.Να μη πω ότι ούτε και αυτοί χρειάζονται.H Deutsche Telekom έκλεισε καταστήματα του ΟΤΕ (αφού φόρτωσε τους υπαλλήλους στο ελληνικό κράτος), και λειτουργεί με το απαραίτητο προσωπικό .Με ποιο δικαίωμα λοιπόν κύριοι οδηγείτε στο μαρασμό τους επαγγελματίες υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν το πελατειακό σύστημα; Εδώ και τώρα εφαρμόστε ότι και σε άλλα κράτη.Οχι ανεβάζοντας τις εισφορές κάθε λίγο και λιγάκι. Ποιος σας δίνει το δικαίωμα να διαχειρίζεστε χρήματα που παράγουν άλλοι.Και να τους υποχρεώνετε σαυτή την ασφάλεια απάτη.Εφαρμόστε εδώ και τώρα το Αυστραλιανό σύστημα.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.Φτάνει πια, θα κλείσουν όλοι οι επαγγελματίες που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα, αλλά οι υπάλληλοι παραμένουν .Ακούς εκεί σε μια επαρχία στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης 8-9 υπάλληλοι σε ένα γραφείο.Πληρώστε τους εσείς κύριοι βουλευτές και κάνετε κοινωνική πολιτική για σας.Οχι όμως με τους επαγγελματίες που παλεύουν με την αγορά καθημερινά.Αποτελεί χυδαιότητα της χειρότερης μορφής.
    ΕΛΕΟΣ και δεν ζητάει ο κόσμος της εργασίας ρουσφέτια.Ζητάει το αυτονόητο.Φτάνει πια ο ρυθμός χελώνας , αλλά και η “χυδαιομαρξιστικη” αντίληψη του κράτους. Αυτές είναι επαναστατικές και αναπτυξιακές επιλογές.Να δώσεις το δικαίωμα στον κόσμο της εργασίας να κερδίζει και να επενδύει στη δουλειά του και όχι στους υπαλλήλους των υπηρεσιών. Εφαρμόστε εδώ και τώρα το ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
    Και ένα δεύτερο να βάλω , έστω και αν είναι εκτός θέματος.Κατά βάθος όλα είναι εντός θέματος. Μαζέψτε επιτέλους χρήματα για το δημόσιο.Πως γίνεται αυτό;
    1.Διοίκηση κύριοι, αλλάξτε επιτέλους αυτούς που κάνανε πλιάτσικο τόσα χρόνια και συνεχίζουνε.Τον Οκτώβρη δεν ψήφισε ο κόσμος να αλλάξει η πολιτική ηγεσία, αλλά και η διοίκησή της.Και μας προέκυψε αλλαγή πολιτικής ηγεσίας αλλά όχι διοίκησης.Δεν γνωρίζετε ότι η πολιτική μετουσιώνεται σε πράξη μέσα από τη διοίκηση;Αλλιώς παραμένει άσκηση επί χαρτιού. Και εν πάσει περιπτώσει διαβάστε το βιβλίο του Daniel Goleman (Η Συναισθηματική Νοημοσύνη στο χώρο της Εργασίας), να καταλάβετε ότι δεν αρκούν τα πτυχία για να έχεις μια αποτελεσματική και παραγωγική διοίκηση.Ε έλεος ρε παιδιά , τα αυτονόητα για μια οικογένεια , μια πολυεθνική,έναν οργανισμό , τόσο δύσκολα είναι πλέον και πνίγεστε; Ο Ελληνικός λαός θα ζητήσει απολογισμό έργου και όχι διαβούλευσης νάστε σίγουροι.
    2.Δίκαια μέτρα κύριοι. Αυτό νομίζουμε το καταλαβαίνετε.Κόψτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ τις συντάξεις που παίρνουν χιλιάδες κόσμος και είναι τεράστιες.Ο ξάδερφός μου συνταξιούχος της ΔΕΗ παίρνει 2500 το μήνα, χωρίς οικογένεια χωρίς καμμιά υποχρέωση.Τι είναι αυτά παιδιά, μάθετε τι συμβαίνει στον ΚΑΝΑΔΑ, με τις συντάξεις.Το οξύμωρο είναι ότι ούτε αυτοί που παίρνουν τόσα καταλαβαίνουν γιατί παίρνουν, και το διασκεδάζουν αφάνταστα.Χιλιάδες κόσμος παίρνει συντάξεις από χρόνια (από ηλικίες κάτω των 50 ).Ε κόψτε τες τώρα ,και μη ταλαιπωρήστε πως θα γεμίσουν τα ταμεία.Ειναι απλά τα πράγματα.
    3.Επανέρχομαι στις διοικήσεις.Ολες οι πολυεθνικές (τραπεζικά ιδρύματα κ λ π), με την κρίση, το πρώτο που κάνανε αλλάξανε τις διοικήσεις.Και εμφανίζουν ξανά κέρδη .Πιστεύετε λοιπόν ότι και τις καλύτερες προθέσεις νάχετε, τα καλύτερα νομοσχέδια να κάνετε, αν η διοίκηση σε ένα οργανισμό , η και ένα μικρό σχολείο ακόμα είναι ανίκανη και αδιάφορη θα πετύχετε τίποτα;Όχι βέβαια, το αντίθετο όμως θα συμβεί, και με το χειρότερο νομοσχέδιο αλλά μια ικανή διοίκηση.Σπατάλη γίνεται και συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.Αυτοί που διοικούνε το κράτος (αυτοί που ήταν δηλαδή από την Ν Δ ακόμα), δεν θέλουν , δεν μπορούν , αλλά και γιατί τάχα να βάλουν πλάτες να πετύχει η κυβερνητική πολιτική; Ετσι λοιπόν κύριοι , κάντε κινήσεις γρήγορες αλλιώς την πτώχευση δεν την γλιτώνουμε.

    Καλή σας δύναμη και φώτιση και Καλό Πάσχα

  • 1 Απριλίου 2010, 11:31 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΚΟΣΑΛΗΣ

    Η διαδοχική ασφάλιση πιστεύω πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στη βάση ενίσχυσης της εργασιακής κινητικότητας, η οποία εργασιακή κινητικότητα ισοδυναμεί με την μεγιστοποίηση κοινωνικής ευημερίας.
    Επίσης, πιστεύω για τον υπολογισμό της σύνταξης, πως θα ήταν πολύ καλό ένα δίχτυ προστασίας για όλους, αλλά από αυτό το δίχτυ και άνω να λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό της τελικής παοχής προς τον συνταξιούχο ή δυνητικό συνταξιούχο: α) ο χρόνος συνολικής απασχόλησής του και β) οι συνολικές εισφορές του σε συνδυασμό με τον φορέα μέσω του οποίου (και άνευ επιλογής του ίδιου του ασφαλισμένου) εισέφερε στο ασφαλιστικό σύστημα.
    Τέλος πιστεύω πως οι σκέψεις μου αυτές θα πάνε στο «βρόντο» γι’ αυτό και δεν προτείνω επιπλέον κάτι, αλλά έχω όλη τη καλή διάθεση για όποιον ενδιαφέρεται.
    Ευχαριστώ.

  • 1 Απριλίου 2010, 11:44 | annas

    1ο. Να πάρετε τα χρήματα απ΄αυτούς που τα ΄κλεψαν, με κάθε τρόπο(δημεύσεις περιουσιών, καταθέσεων κ.λ.π.)
    2ο. Να μειώσετε τους μισθούς σας
    3ο. Να καταβάλλετε μόνοι σας τις ασφαλιστικές σας εισφορές και όχι μέσω του προϋπολογισμού της Βουλής (δηλ. παίρνοντας τα απο τους φόρους μας)
    4ο. Να παίρνετε σύνταξη στα 65 σας,όπως θέλετε για τους πολίτες και μετά 35 χρόνια δουλειάς, όπως θέλετε για τους πολίτες
    5ο. Να ισχύει και για σας η διαδοχική ασφάλιση και
    6ο. Να καταργήσετε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που μόνοι σας φτιάξατε
    7ο. Να φορολογήστε για το σύνολο των αποδοχών σας και όχι μόνο για το 50% αυτών
    8ο. Να σταματήσετε να μας «δουλεύετε»(τα 3 ΔΕΝ τα ακούσαμε και απ΄τα δύο μεγάλα κόμματα)
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ,ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ.

  • 1 Απριλίου 2010, 10:05 | annas

    1ο. Να πάρετε τα χρήματα απ΄αυτούς που τα ΄κλεψαν, με κάθε τρόπο(δημεύσεις περιουσιών, καταθέσεων κ.λ.π.)
    2ο. Να μειώσετε τους μισθούς σας
    3ο. Να καταβάλλετε μόνοι σας τις ασφαλιστικές σας εισφορές και όχι μέσω του προϋπολογισμού 9 (δηλ. παίρνοντας τα απο τους φόρους μας)
    4ο. Να παίρνετε σύνταξη στα 65 σας,όπως θέλετε για τους πολίτες και μετά 35 χρόνια δουλειάς, όπως θέλετε για τους πολίτες
    5ο. Να ισχύει και για σας η διαδοχική ασφάλιση και
    6ο. Να καταργήσετε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που μόνοι σας φτιάξατε
    7ο. Να φορολογήστε για το σύνολο των αποδοχών σας και όχι μόνο για το 50% αυτών
    8ο. Να σταματήσετε να μας «δουλεύετε»(τα 3 ΔΕΝ τα ακούσαμε και απ΄τα δύο μεγάλα κόμματα)
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ,ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ.

  • 1 Απριλίου 2010, 10:31 | Γιώργος

    Για το διαλυμένο και χρεωκοπημένο σύστημα ευθύνεται και η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Για πείτε μας πώς το δημόσιο χρέος έφτασε από 30% στο 80% επί του ΑΕΠ, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου;

  • 1 Απριλίου 2010, 08:52 | Βαγγέλης

    Δεν υπάρχει άλλοθι για το τι παραλάβατε. Μήπως να μας λέγατε και τι είχατε παραδώσει; Δεν εκλεγήκατε πρώτη φορά. έλεος πιά με την αντοχή μας. είμαστε στα όρια κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για όλους μας

  • 1 Απριλίου 2010, 07:14 | Αντώνης

    Παραλάβατε τα χάλια που παραδώσατε. Μας έχετε ζαλίσει με την επιλεκτική σας μνήμη. Πρός το παρόν δεν κάνετε τίποτα. Μόνο μιλάτε.
    Ως σοσιαλιστές θα πρέπει να σκέφτεστε τήν ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΙΣΟΤΗΤΑ γιά όλους τους πολίτες. Χωρίς εξαιρέσεις. Ολοι πρέπει να απολαμβάνουν τους ίδιους όρους. Ολοι να βγαίνουν στη σύνταξη τήν ίδια ηλικία, όποια αποφασιστεί.
    Ολοι να πληρώνουν εισφορές με τον ιδιο τρόπο, π.χ. ιδιο ποσοστό επί των αμοιβών,κλπ. Δώρα σε κανέναν στήν πλάτη των κορόιδων.Το σύστημα πρέπει να φτιαχτεί για να είναι υγειές γιά πάντα και όχι μέχρι το 2020, η 2030 κλπ.
    Το σύστημα εχει καταρεύσει λόγω των ανισοτήτων, των ατελείωτων εξαιρέσεων, την πελατιακή σχέση τών κυβερνήσεων με ομάδες πίεσης, κλπ.
    Οχι πάλι να πληρώσουν οι ίδιοι βλάκες όπως πάντα.
    Οπως είπα και στήν αρχή, έργα άμεσα και όχι λόγια.

  • 1 Απριλίου 2010, 06:01 | Μιχάλης Κ.

    Να βρείτε τα λεφτά των ταμείών που κάποιοι έκλεψαν και τα έπαιξαν στο Χρηματιστήριο, στα Ομόλογα και αλλού…

  • 1 Απριλίου 2010, 06:43 | Ντέμης

    Παραλάβατε αυτά που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε αγαπητοί κύριοι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τους επαγγελματίες του ψεύδους. Καληνύχτα κύριοι.

  • 31 Μαρτίου 2010, 22:27 | Παντελής

    Αποτελείται κομμάτι του πολιτικού συστήματος που την τελευταία τριακονταετία οδήγησε τα ταμεία στην χρεωκοπία και τους έλληνες πολίτες στην απαξίωση της καθημερινότητας τους. Υφαρπάξατε την ψήφο μας με προεκλογικές υποσχέσεις και μας οδηγήσατε σε 6 μήνες μόνο, στην πλέον δυσχερή θέση με τα μέτρα που μας επιβάλλατε. Οι οικογένειες μας υποφέρουν και το μέλλον των παιδιών μας το υποθηκεύσατε αναγκάζοντας μας να σκεφτόμαστε ακόμα και την μετανάστευση για να επιβιώσουμε και άς είμαστε μόνο 35 χρονών. Σας εύχομαι αυτά που βιώνουμε να τα βιώσετε και οι ίδιοι για να καταλάβετε το κακό που μας προξενήσατε. Όσο για τα όρια ηλικίας βάλτε τα και στα 100 χρόνια. Δεν πρόκειται η γενιά μας να λάβει σύνταξη και το γνωρίζουμε. Μειώστε και άλλο εάν θέλετε τον χρόνο υπηρεσίας που απαιτείται για τα εκλεκτά μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου για να εδραιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

  • 31 Μαρτίου 2010, 20:49 | Ελ. Λα.

    Σε κάποιο πρόσχέδιο του ασφαλιστικού είχα διαβάσει – ΄πριν δυο μήνες περιπου- οτι η συνταξη θα αφορά οσους εχουν εργαστει στην ελλάδα για 35-ετία.
    Δεν βλέπω αυτη την αναφορά στο νομοσχέδιο εδω, θα ήθελα όμως να λάβετε υπ όψη σας ανθρώπους (Ελληνες) που έχουν εργαστεί κάποια χρόνια ΚΑΙ στο εξωτερικο (Γερμανία) και με την τωρινη νομοθεσια παίρνουν σύνταξη συμψηφίζοντας τα ‘εσνημα΄απο τις δυο χώρες.

    Τι θα γίνει με αυτους;

  • 31 Μαρτίου 2010, 19:08 | Ελ. Λα.

    Πάντα ήταν έτσι το σύστημα, δεν χειροτέρεψε την τελευταία 5-ετία. Ενδεχομένως εσείς να μην το γνωρίζατε.

    ΄Δεν χρειαζόμαστε υπενθυμίσεις, αλλά έργα και μάλιστα δίκαια!

  • 31 Μαρτίου 2010, 19:09 | ΚΩΣΤΑΣ

    Γιατί δεν δίνετε την δυνατότητα ο μισθωτός να μπορεί να διαλέξει ασφάλιση ακόμα και ιδιωτική σε εταιρίες που θα έχουν αυστηρή εποπτία του κράτους?

    Γιατί επιτρέπετε στις διοικήσεις να παίζουν τζόγο με τα αποθεματικά να χάνουν τα λεφτά και να την πληρώνει ο εργαζόμενος?

    Γιατί η ίδια η επιτροπή που γνωμοδότησε επί Πετραλιάς και φτιάχθηκε αυτό το έκτρωμα έπρεπε να ξαναγνωμοδοτήσει για να ξαναφτιάξει το ίδιο έκτρωμα και να ονομαστεί νόμος Λοβέρδου?

    Αφου πάλι το ίδιο θα λέει με πρίν γιατί η ίδια επιτροπή …δεν θέλατε άλλες ιδέες Κ. Υπουργέ?

    Same Politic με την Πετραλιά πάτε να κάνετε γιαυτό αφήστε τον Νόμο έκτρωμα όπως είναι ή χτίστε επιτέλους κάτι άλλο!!!

  • 31 Μαρτίου 2010, 18:50 | DARKDUST

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΕ.ΥΠΟΥΡΓΕ,
    ΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ?
    ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ, ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΙΔ.ΥΠΆΛΛΗΛΟΣ, ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ/ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ-ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2009.

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ «ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ» ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ -ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ-)

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ
    (ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΠΑΣΟΚ)

  • 31 Μαρτίου 2010, 18:42 | Λάμπης Παπαγεωργόπουλος

    Κύριε Υπουργέ,

    Είσαστε η τελευταία μας ελπίδα να διορθώσετε αυτό το σάπιο σύστημα. Ο τρόπος που περιγράφεται σήμερα το πρόβλημα (και τις λύσεις του) είναι προφανώς σωστός.

    Όμως….. πιστεύεται ότι το σύστημα καταρρέει επειδή οι προκάτοχοί σας δεν γνώριζαν ή δεν ήθελαν να το λύσουν???

    Ασφαλώς ΟΧΙ.

    Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω τις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, παρά μόνο υποθέσεις να κάνω.

    Εσείς ασφαλώς τις γνωρίζεται και φαίνεστε αποφασισμένος να τις πολεμήσετε. Εμείς είμαστε στο πλευρό σας να σας υποστηρίξουμε. Μην κολλήσετε σε συντεχνιακά, πολιτικά, οικονομικά ταξικά συμφέροντα. Αυτό είναι και το προσωπικό σας στοίχημα.

    Τολμήστε το !!!!

  • 31 Μαρτίου 2010, 16:58 | μαρια

    ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ . ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΒΑ ΒΡΕΙΤΕ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΩ ΣΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΕ ΠΕΙΣΑΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ , ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ

  • 31 Μαρτίου 2010, 15:57 | Γιαννης Γλυπτης

    ελπίζω οι «όμηροι» ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να μην βρεθούν πάλι στο μάτι του κυκλώνα και άλλα ταμεία όπως π.χ. των δημοσιογράφων κ.λ.π. με δυνατότητα εκβιασμών επιτυγχάνουν να εξαιρέσεις.
    Θυμίζω την σκανδαλώδη διάταξη του νόμου Πετραλιά όπου ενω οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ απο 01/01/13 έχουν σταδιακη αυξηση απο τα 58 στα 60 με 35ετία κάποιοι άλλοι έπαιρναν 10ετή περίοδο εφαρμογής.