Άρθρο 05 – Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

1. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων, κατά την 1η-10-2018, φοιτητών και όσων εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζονται έως την ολοκλήρωση του προγράμματος από εγγεγραμμένους έως και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 φοιτητές. Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών και την πρακτική άσκηση των φοιτητών, αρμόδια είναι τα μέλη Δ.Ε.Π. που προέρχονται από τα αντίστοιχα Τμήματα Τ.Ε.Ι., και τα οποία συνεχίζουν να ασκούν τα ανατεθειμένα σε αυτούς διδακτικά καθήκοντα στο Τμήμα προέλευσης, σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και όσα τους ανατεθούν με απόφαση των οργάνων του Τμήματος του πανεπιστημίου στο οποίο εντάσσονται. Σχετικές αρμοδιότητες μπορεί να ανατίθενται και σε άλλα μέλη Δ.Ε.Π. του ιδρύματος. Για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών, την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση πιστοποιητικών και πάσης φύσεως βεβαιώσεων, καθώς και τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σε αποφοίτους των Τμημάτων αυτών, αρμόδια είναι τα όργανα των αντίστοιχων σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4 Τμημάτων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων την ευθύνη ολοκλήρωσης του προγράμματος σπουδών και τις αρμοδιότητες του προηγούμενου εδαφίου έχουν ο Πρύτανης και η Σύγκλητος, οι οποίοι στην περίπτωση αυτή ασκούν τις αρμοδιότητες Προέδρου και Συνέλευσης Τμήματος, αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, με απόφαση της Συγκλήτου τα καθήκοντα της παρούσας παραγράφου μπορεί να ανατίθενται σε άλλα όργανα του ιδρύματος.
2. Οι εγγραφές νέων φοιτητών, καθώς και οι διαδικασίες μετεγγραφής στα Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ολοκληρώνονται κανονικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

  • 7 Μαΐου 2018, 13:04 | Thomas Paschalis

    Ας καταλάβουν επιτέλους αρκετοί σχολιαστές πως σύμφωνα με τη νομοθεσία στον όρο ΑΕΙ συμπεριλαμβάνονται τόσο τα ΤΕΙ όσο και τα πανεπιστήμια. Επίσης δεν πρόκειται περί αναβάθμισης του ΤΕΙ Ηπείρου αλλά για συγχώνευση και αλλαγή ονόματος. Τα ΤΕΙ είναι de facto πανεπιστήμια και έτσι αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο. Επίσης είναι λάθος μερικοί φοιτητές και πτυχιούχοι να ζητούν παραπάνω μαθήματα για να πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου διότι τόσο τα προγράμματα των ΤΕΙ όσο και των πανεπιστημίων είναι 240 ECTS που σημαίνει ίδιος φόρτος εργασίας.

  • 7 Μαΐου 2018, 12:53 | Νεοφυτος καλαιτζιδης

    Πρόκειται για μια μεγάλη αδικία καθώς και οι φοιτητές που έχουν τελειώσει αλλά και όσοι πρόκειται να ορκιστούν μέχρι το 2018 δεν θα έχουν δικαιώματα ΠΕ, ζητάμε να μας αντιμετωπίσουν παρόμοια με το ΤΕΙ Αθήνας.

  • 6 Μαΐου 2018, 19:53 | Κυριακή

    Το πιο δίκαιο είναι να προστεθούν τα απαραίτητα μαθήματα ώστε να μπορέσουν όλοι να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους σε πανεπιστημίου . Για ποιο λόγο να γίνεται χρονολογική διάκριση . Δεν επιλέγουμε για το πότε γεννηθήκαμε για να διακρίνουμε με βάση αυτό !

  • 6 Μαΐου 2018, 19:48 | Μπαντακ Χασαν Κιουμπρα

    Ειναι αδικο αυτο και καθολου σωστο προς τους υπολοιπους φοιτητες

  • 6 Μαΐου 2018, 19:23 | Κούτσιας Χρήστος

    Φοιτητής του Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ (Τ.Λ.Π.Μ)

    Είμαι δευτεροετής φοιτητής του Τ.Ε.Ι Ηπείρου και μαθαίνοντας για την πανεπιστημιοποίηση χάρηκα για την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών όλης της χώρας και κατ΄επέκταση του τμήματός μου. Το ερώτημα που θέτω είναι γιατί θα πρέπει να μου στερηθεί αυτή η χαρά, και σε μένα και σε τόσους άλλους φοιτητές, γιατί μια τόσο καλή κίνηση να μην ωφελήσει όλους αλλά μερικούς όπως πάντα, γιατί αυτή η διαφορετική μεταχείριση στο δικαίωμα εξομοίωσης του πτυχίου μεταξύ του ΠΔΑ και εμάς; Δεν είμαστε ισάξιοι μήπως; Δεν διεκδικούμε το ίδιο μέλλον σε αυτή τη χώρα και κατ΄επέκταση σε αυτή την αγορά εργασίας;
    Η προτασή μου είναι απλή. Να υπάρξει αξιοκρατική και δίκαιη μεταχείριση για όλους, να μας δοθεί αυτό που δικαιούμαστε…το δικαίωμα επιλογής!

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
    Κούτσιας Χρήστος

  • 6 Μαΐου 2018, 19:19 | Κ.Μ.

    Όσον αφορά στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν μπορεί να απορροφηθεί απο ήδη υπάρχων τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εάν υπάρχει σκέψη για να κλείσει το τμήμα γιατί δεν το κάνετε άμεσα και να δώσετε δικαίωμα στους ήδη υπάρχοντες φοιτητές ελεύθερης μεταγραφής σε αντίστοιχα τμήματα ανά την χώρα;

  • 6 Μαΐου 2018, 19:19 | ΜΑΡΙΑ Π.

    Ενώ υπάρχουν οι κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για διευθέτηση του θέματος και λήξη αυτής της εκκρεμότητας,εξακολουθείτε να κρατάτε το θέμα σε ρευστή κατάσταση και να ξεσηκώνετε την κοινή γνώμη.Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν υπάρχουν θεσμοί ΤΕΙ/ΑΕΙ αλλά ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: τεχνολογικής,θετικής και θεωρητικής εκπαίδευσης.Και τί θα πει πως όσοι είναι εγγεγραμμένοι μέχρι 1/10/18 θα αποφοιτήσουν ώς έχουν!Δηλαδή αν εγώ κάνω την εγγραφή στο Τει στις 1/10/18 αλλά αποφασίσω να ξεκινήσω τα μαθήματα(για x λόγους) το 2022,τότε κύριοι-ες ποιό πρόγραμμα σπουδών θα ακολουθήσω;Ποιοί καθηγητές θα μου κάνουν μάθημα και με τί πτυχίο θα αποφητήσω;Ας είμαστε λίγο σοβαροί!!!Τουλάχιστον για τους προπτυχιακούς φοιτητές που τώρα φοιτούν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα,όχι χαριστικά,αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις(π.χ.την πρόσθεση σχετικών μαθημάτων και κατ’επέκτασιν εξαμήνων)για αναβάθμηση του πτυχίου.Ευχαριστώ.

  • 6 Μαΐου 2018, 19:04 | Χρήστος

    Δεν νοείται,άνθρωποι που σπούδασαν ,που είναι στο κοινοβούλιο και να θέλουν να κάνουν μια νέα τομη στην παιδεία να την κάνουν με τον παραπάνω τρόπο 2 μέτρα και 2 σταθμα,τρομάρα μας θέλουμε και αποκέντρωση πάλι τα αστικά κέντρα ευνοούνται,άδικο ξεκάθαρα,πως ένας νόμος ισχύει για την Αττική και όχι για την επαρχία…τελικά τα γράμματα για αυτούς πήγα2ν χαμένα

  • 6 Μαΐου 2018, 16:50 | Φοιτητής ΤΕΙ Ηπείρου

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ θέλω θέσω μερικά ερωτήματα
    Για ποιό λόγο δεν ισχύει η ίδια διάταξη με τον άρθρο 5 του ΠΔΑ?
    Δεν είναι δίκαιο να παρακολουθούμε θεωρητικά κοινό πρόγραμμα σπουδών και οι νέοι φοιτητές να παίρνουν πτυχίο πανεπιστημίου ενώ εμείς να αποφοιτούμε ΤΕΙ Ηπείρου.
    Ζητάμε την άμεση λύση έτσι ώστε να καταφέρουμε και εμείς να αναβαθμίσουμε το πτυχίο μας σε πανεπιστημιακού τύπου όπως στο ΠΔΑ.

  • 5 Μαΐου 2018, 23:40 | Παντελής

    Πόσο οξύμωρο φαίνεται να υπάρχει η προσπάθεια εξάλειψης του διαχωρισμού ΑΕΙ – ΤΕΙ αλλά από την άλλη να υποστηρίζεται ο διαχωρισμός των πτυχίων φοιτητών, οι οποίοι τελικά θα φοιτήσουν σε κάποιο ΑΕΙ. Για ποιο λόγο να υπάρχει τέτοια διαφορά στους τίτλους από τη στιγμή που πρόκειται για τριτοβάθμια εκπαίδευση..;

  • 5 Μαΐου 2018, 23:31 | Τσιρκινίδης Βασίλειοσ

    Εφόσον οι φοιτητές και οι καθηγητές θα παραμείνουν, ο τίτλος θα είναι ο ίδιος και όλα παραμένουν ως έχει ποιός ο λόγος για την συγχώνευση; Δεν υπάρχει κάποιο επιχείρημα που να δικαιολογεί την απόφαση; Αυτό είναι κάτι που είναι κομβικής σημασίας και παραλείπεται.

  • 5 Μαΐου 2018, 22:31 | Ιωάννα Καλαντζή

    Κύριε Υπουργέ,
    Ως φοιτήτρια του ΤΕΙ Ηγουμενίτας δεν καταλαβαίνω, ούτε κατανοώ, το λόγο για τον οποίο αφαιρείτε από τους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι αν θέλουν και επιθυμούν να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους (από ΤΕΙ σε πανεπιστημιακό) και απλώς το επιβάλετε. Εν αντιθέσει με τους φοιτητές του νέο ιδρυθέντος Π.Δ.Α., οι οποίοι έχουν αυτό το δικαίωμα. Αυτό που μπορείτε να μας προσφέρετε έστω και στο ελάχιστο είναι η δυνατότητα της ελεύθερης μεταγραφής ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε εμείς οι ίδιοι το μέλλον μας, χωρίς να το καθορίζετε εσείς. Η όλη αυτή στάση σας απέναντι στους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου είναι άδικη και άνιση.

  • 5 Μαΐου 2018, 22:09 | Φοιτητής ΤΕΙ Ηπείρου

    Χωρίς λογική η ανύπαρκτη επιλογή αποφοίτησης με χαρτί πανεπιστημίου. Δίκαιο και αντικειμενικό να υπάρχει η δυνατότητα για όποιον φοιτητή επιθυμεί, διεκδίκησης ενός ανωτέρου πτυχίου, όπως ακριβώς ισχύει στην Δυτική Αττική. Παρακαλούμε θερμά να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση και άμεσα.

  • 5 Μαΐου 2018, 21:53 | Φοιτήτρια ΤΕΙ Ηπείρου (Ηγουμενίτσα)

    Παιδιά ενός κατώτερου θεού.. μόνο και μόνο επειδή σπουδάζουμε στην επαρχία; Γιατί η Ελλάδα πρέπει να λειτουργεί με δύο ταχύτητες; Για ποιό λόγο πρέπει να ζούμε υποδιέστεροι; Φοιτητές ολόκληρου του ΤΕΙ Ηπείρου μη κάθεστε να κοιτάζετε τις εξελίξεις με απάθεια… Πρέπει να είμαστε σύσομοι, να έχουμε ένα ενιαίο σώμα. Πρέπει να κινητοποιηθούμε πριν να είναι αργά!! Όλοι εποφελούμαστε από αυτό. Κύριε υπουργέ το μόνο που ζητούμε είναι ίσα δικαιώματα!

  • 5 Μαΐου 2018, 20:41 | Νικος

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.

  • 5 Μαΐου 2018, 20:32 | Φοιτήτρια ΤΕΙ Ηπείρου (Ηγουμενίτσα)

    Αναφέρετε κύριε υπουργέ έναν ενιαίο χώρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν εσείς ο ίδιος διαφοροποιείτε τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε κατάλληλους να μεταφερθούν απευθείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και να πάρουν πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου ενώ σε εμάς τους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου δεν δίνεται καν αυτή η επιλογή και είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε πτυχίο ΤΕΙ. Για ποιό λόγο αυτός ο διαχωρισμός όταν εσείς ο ίδιος μιλάτε για ένα κράτος δικαίου;;

  • 5 Μαΐου 2018, 19:42 | ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

    ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΦΟΙΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΕΙ,ΑΦΟΥ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ,ΕΦΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΜΟ ΠΤΥΧΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

    ΚΥΡΙΩΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΙΣΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ.ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ,ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΑΣ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΑΜΟΙΦΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.

  • 5 Μαΐου 2018, 18:34 | Φοιτητής ΤΕΙ Ηπείρου

    Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι στην χώρα μας άλλα λέγονται και άλλα γίνονται.Στόχος του Υπουργού Παιδείας υποτίθεται ότι είναι η ενοποίηση των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια και η δημιουργία μιας ενιαίας και ισότιμης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την ίση μεταχείριση και τα ίσα εργασιακά δικαιώματα όλων των φοιτητών και αποφοίτων.Σύμφωνα, με το νέο νομοσχέδιο, υποδεικνύεται διαφορετική και άνιση μεταχείριση των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου, σε σχέση με αυτό του ΠΔΑ ,καθώς δεν μας δίνετε η επιλογή αναβάθμισης πτυχίου και δεν μας εντάσσει στην πανεπιστημιοποίηση.Πώς, λοιπόν, κ.Υπουργέ θα πετύχετε ενιαία και ισότιμη τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζοντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά, συνεχίζοντας τις διακρίσεις στην εκπαίδευση και βγάζοντας φοιτητές δυο ταχυτήτων;Το δίκαιο για όλους τους φοιτητές και για τα τμήματα που εντάσσονται στην πανεπιστημοιοποιήση είναι η ίση μεταχείριση και η εφαρμογή του ίδιου μοντέλου σχεδιασμού αναβάθμισης.

  • 5 Μαΐου 2018, 18:06 | Roula

    Κε Υπουργέ

    Είναι άδικο να μην μπορούν οι φοιτητές να επιλέξουν εάν θέλουν πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου από την στιγμή που στο ΤΕΙ Αθηνών έχει συμβεί.

  • 5 Μαΐου 2018, 17:10 | ΓΕΩΡΓΟΜΗΤΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Είναι άδικο κατα την άποψη μου φοιτητές απο την ίδια σχολή αλλά σε διαφορετική πολη να έχουν διαφορετικό πτυχίο.

  • 5 Μαΐου 2018, 17:09 | ΜΑΥΡΑΤΖΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Αρχικά είναι άδικο να αναβαθμίζεται το ΤΕΙ Αθήνας σε ΑΕΙ ενω τα υπόλοιπα να μένουν ως έχουν.Παρ’ολα ταύτα δεν θα ήταν δίκαιο παιδιά που εισάγονται σε ΤΕΙ μαγικά να γίνονται απόφοιτοι ΑΕΙ καθώς στις εισαγωγικές εξετάσεις δίνεται αγώνας για να περάσει κάποιος σε ΑΕΙ.Το δίκαιο της όλης υπόθεσης θα ήταν να μπουν τα απαιτούμενα μαθήματα για να να πάρει ο κάθε φοιτητής ΤΕΙ το πτυχίο του ΑΕΙ.

  • 5 Μαΐου 2018, 15:20 | Stelios

    Κε Υπουργέ,

    θεωρείτε την στάση σας αυτή δίκαιη; Γιατί δεν δίνεται το δικαίωμα επιλογής και στους φοιτητές του Τ.Ε.Ι Ηπείρου;

    Γιατί υποβαθμίζεται τους νυν φοιτητές του Τ.Ε.Ι Ηπείρου;

    Μήπως πρέπει να εξετάσετε και το ενδεχόμενο διαχωρισμού των εστιατορίων της νοσηλευτικής σχολής Ιωαννίνων, σε εστιατόριο φοιτητών Τ.Ε.Ι και σε εστιατόριο φοιτητών Πανεπιστήμιου έτσι ……για να μην έρθουν σε επαφή οι εκλεκτοί.

  • 5 Μαΐου 2018, 12:25 | Γιώργος

    Κε Υπουργέ,
    Γιατί υπάρχει αυτή η άνιση αντιμετώπιση των φοιτητών;
    Δυστυχώς όλοι πιστέψαμε ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο με τα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΘΗΝΩΝ αλλά απογοητευθήκαμε από τις υποσχέσεις σας.
    Συγχώνευση ανακοινώσατε, συγχώνευση κάνατε, σωστά λοιπόν μέχρι εδώ, όμως γιατί στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΘΗΝΩΝ οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα επιλογής και εδώ όχι, είναι ηθικά δίκαιο; είναι συνταγματικά δίκαιο;

    Αυτό κε Υπουργέ συνιστά κατάφωρη παράβαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της ισότητας και ασέβεια στην ανθρώπινη αξία.

    Γνωρίζεται καλά ότι σειρά έχουν και άλλα ΤΕΙ π.χ. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ κλπ. και τα οποία φυσικά θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση γιατί μιλάμε για επαρχεία…..θέλω να σας δω τι θα κάνετε όταν έρθει η σειρά του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εάν είστε βέβαια κυβέρνηση….. εκεί είναι πολλοί οι ψήφοι και εκτιμώ μεγαλύτερες οι αντιδράσεις……
    Δηλαδή κε Υπουργέ τον Οκτώβριο του 2019 στο ίδιο χώρο θα υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων; (οι Πανεπιστημίου και οι φτωχοί συγγενείς των ΤΕΙ).

    Το σωστό και δίκαιο θα ήταν στους προπτυχιακούς να δοθεί η ευκαιρία επιλογής πτυχίου ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου με επιπλέον εξάμηνα στο πρόγραμμα σπουδών, όπως κάνατε στα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΘΗΝΩΝ.

    Κε ΑΛΚΙΜΕ συμφωνώ μαζί σας, όμως αυτό έπρεπε να ισχύσει και για τους φοιτητές των ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΘΗΝΩΝ. Στα ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΘΗΝΩΝ δεν μπήκαν οι φοιτητές σε ΤΕΙ και θα βγουν με πτυχίο Πανεπιστημίου, ποια η διαφορά; Η ίδρυση νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν έχει καμία σχέση με την κατάληξη της απονομής πτυχίου. Θα μπορούσε να γίνει παράλληλη λειτουργία όπως προτείνεται να γίνει και στο ΤΕΙ Ηπείρου, απλά δεν ήθελε ο Υπουργός. Γιατί άραγε; Ποιων άραγε τα συμφέροντα ικανοποίησε;

    Ελπίζω κε Υπουργέ την τελευταία στιγμή να ρυθμίσετε την κατάφωρη αδικία!!!!!

  • 5 Μαΐου 2018, 12:11 | Φοιτήτρια

    Το σχέδιο νόμου περι συγχώνευσης αποτελεί ενα άκρως άνισο και αντισυνταγματικο διάταγμα, όπου μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει. Ως φοιτήτρια του ΤΕΙ ηπείρου εχω δικαίωμα μαζι με όλους τους υπόλοιπους φοιτητές να ερωτηθουμε για το εαν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην αλλαγή μου γίνεται περί αναβάθμισης της σχολής και των πτυχίων. Είναι άνισο και άδικο να υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων! Πρέπει να υπάρξει πλήρη εξομοίωση των πτυχίων του ΤΕΙ με εκείνα του πανεπιστημίου. Ας προβεί επιτέλους η κυβέρνηση σε ενα δημοκρατικό και δίκαιο νομοσχέδιο κερδίζοντας έστω για μια φορα την εμπιστοσύνη του λαού και οχι την αγανάκτηση του.

  • 5 Μαΐου 2018, 09:44 | Φοιτητής του ΤΕΙ Ηπείρου

    Γιατί εμείς οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου δεν έχουν δικαίωμα να πάρουμε πτυχίο απο το Πανεπιστήμιο όπως αντίστοιχα έγινε και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τους φοιτητές του ΤΕΙ???? Γιατί υπάρχει αυτη η άνιση αντιμετώπιση προς τους φοιτητές ??? Γιατί εμείς να μην έχουμε το δικαίωμα επιλογής???

  • 5 Μαΐου 2018, 08:29 | Γεωργολιού

    Να αλλάξει και να ισχύσει ότι ισχύει για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
    Να μην υπάρξει άνιση μεταχείριση και διάκριση.

  • 5 Μαΐου 2018, 01:46 | βιβιαν

    Αρθρο 5
    Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητες του ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ με επιπλέον μαθήματα να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου

  • 4 Μαΐου 2018, 21:52 | Ζωή

    Σωστά τίθεται το θέμα σε διαβούλευση και θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λάβουν υπόψη τους τα σχόλια μας. Είναι οξύμωρο σε αντίστοιχη περίπτωση με τα ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας να ισχύσει άλλο καθεστώς και διαφορετικό στο ΤΕΙ Ηπείρου. Θα πρέπει οι υπάρχοντες φοιτητές καθώς και οι εγγεγραμμένοι το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 να ενταχθούν αυτοδίκαια στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου.

  • 4 Μαΐου 2018, 17:51 | Απόφοιτος ΑΕΙ Πειραια ΤΤ

    Προς φοιτούντες – απόφοιτους ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

    Πρώτον: Κύριοι/ες ήδη φοιτούντες. Προσπαθείστε να καταλάβετε ότι ΤΕΙ+Πανεπιστήμια=ΑΕΙ.Δηλαδή προγράμματα σπουδων με 240 ECTS. Μην υποβιβάζεται τους ευατούς σας.Το Υπουργείο με τις πράξεις του μας θεωρεί υποδεέστερους γ αυτό μην τους δίνεται άλλοθι.Κοιτάξτε να συσπειρωθείτε διότι ο Υπουργός τις δημόσιες διαβουλεύσεις τις κάνει προσχηματικά αλλά στο τέλος κάνει αυτό που ήδη έχει στο μυαλό του να κάνει.Κοιτάξτε την συμπεριφορά του με τους αποφοίτους του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ.Τώρα βέβαια και με τους αποφοίτους του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ.Ηταν δίκαιο και το έκανε πράξη και αυτό η κυβέρνηση του ηθικού πλεονεκτήματος (Εδώ γελάνε και οι πέτρες).

    Δεύτερον: Κύριοι/ες συνάδελφοι απόφοιτοι.Όταν πριν κάποιους μήνες ουρλιάζαμε και ζητούσαμε και την δική σας στήριξη διότι αφορούσε και εσάς το ζήτημα εσείς αγρόν ηγοράζατε.Τώρα ήρθε η ώρα και για τα δικά σας επιμύθια.Τουλάχιστον ελάτε να συσπειρωθούμε την ύστατη ώρα μπας και σώσουμε τίποτα.

    Προς μεγαλοπράγμονες φοιτητές ή απόφοιτους Πανεπιστημίων:

    Κάποιοι Φον Ξερόλες εδώ μέσα αφού μπήκαν στην χρονοκάψουλα και ήρθαν απο τον Μεσαίωνα στο 2018, ήρθαν να μας πουνε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί σε κανένα επίπεδο το οποιοδήποτε ΤΕΙ με Πανεπιστήμιο.Η απάντηση προς όλους αυτούς δίνεται απο τις εξωτερικές αξιολογήσεις των ανώτατων ιδρυμάτων.Τους εύχομαι καλή επιστροφή στην παρέα τους με τον Θωμά τον Ακινάτη.

  • 4 Μαΐου 2018, 14:48 | Χρήστος

    Γιατί υπάρχει άνιση αντιμετώπιση των φοιτητών ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ -ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΘΗΝΩΝ;.Πολύ άδικο για τους φοιτητές του ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ που δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου.
    Να προστεθούν όσα μαθήματα χρειάζονται και να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου!!!

  • 4 Μαΐου 2018, 12:54 | ΜΗΤΕΡΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

    Κε Υπουργέ θα πρέπει με αυτό το νομοσχέδιο να δώσετε την δυνατότητα στους φοιτητές που ήδη φοιτούν στο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ αν επιθυμούν να προχωρήσουν και να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους με την επιβάρυνση μαθημάτων.Η μόρφωση δεν πρέπει να είναι προνόμιο λίγων.Το Υπουργείο πρέπει να έχει αυτή την κατεύθυνση.

  • 4 Μαΐου 2018, 12:08 | ΑΛΚΙΜΟΣ

    Αντισυνταγματικό και αντίθετο σε κάθε ακαδημαϊκή δεοντολογία είναι να δίνεις πανελλήνιες εξετάσεις για εισαγωγή σε πρόγραμμα σπουδών ΤΕΙ και να βγαίνεις πτυχιούχος Πανεπιστημίου χωρίς καμία άλλη διαδικασία.
    Θα μπορούσε να εξεταστεί η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε πανεπιστημιακό Τμήμα υπό όρους (π.χ. κατατακτήριες εξετάσεις κλπ.) μετά την ολοκλήρωση και την απόκτηση του πτυχίου ΤΕΙ.

    Επιπρόσθετα, συγχώνευση ισότιμων Ιδρυμάτων υπήρξε μόνο στην περίπτωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής όπου 2 ΤΕΙ ενώθηκαν σε ένα νέο ΑΕΙ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις πρόκειται για απορρόφηση ΤΕΙ σε υπάρχον Πανεπιστήμιο το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι ισότιμο με το/α ΤΕΙ που απορροφά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν είναι ισότιμο με το ΤΕΙ Ηπείρου (δεν συγκρίνονται τα 2 Ιδρύματα, όπως δεν μπορεί να συγκριθεί σε κανένα επίπεδο το οποιοδήποτε ΤΕΙ με Πανεπιστήμιο).

  • 4 Μαΐου 2018, 12:01 | Thomas Paschalis

    Να ενημερώσω μερικούς, που όπως βλέπω πολλοί από αυτούς είναι και φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου, πως σύμφωνα με τη νομοθεσία ΑΕΙ=ΤΕΙ+Πανεπιστήμια. Να επισημάνω επίσης πως το σχέδιο νόμου δεν προβλέπει τίποτα για τους ήδη φοιτητές όπως και για τους πτυχιούχους.
    Σε οποιαδήποτε πανεπιστημιοποίηση του παρελθόντος όπως πχ Ανωτ Βιομηχανική σχολή Αθηνών, Ανωτάτη Βιομηχ. Θεσσαλονίκης, Χαροκόπειος Σχολή, Πάντειος, διετής παιδαγωγικές σχολές, γυμναστικές ακαδημίες κ.α., πανεπιστημιοποιήθηκαν αυτόματα και ανεξαιρέτως όλοι οι πτυχιούχοι.

  • 4 Μαΐου 2018, 11:46 | Φοιτήτρια

    αδικία!
    να δωθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να επιλέξουν και να ενταχθούν σε συναφη πανεπιστημιακό τμημα εφοσον το επιθυμούν ή να παραμέινουν με το καθεστώς του τει όπως εγινε και στο ΠΔΑ πριν λίγους μηνες!σας παρακαλούμε να δείτε αυτό το θέμα και οι καθηγητές να μην κοιτάζουν μόνο τις θέσεις τους!

  • 4 Μαΐου 2018, 11:33 | Φράγκος Βάιος

    Φοιτητής (άλλου, προς συγχώνευση) ΤΕΙ
    Είναι τουλάχιστον ρατσιστικό, προωθεί την ανισότητα και τη διάκριση μεταξύ των φοιτητών ίδιων, ανά την Ελλάδα, τμημάτων. Αδυνατώ να κατανοήσω, και κατ’ επέκταση να αποδεχτώ, που είναι η λογική ένας σπουδαστής π.χ. του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής που μπήκε ως ΤΕΙ να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου ενώ ένας που σπουδάζει στο αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Ηπείρου να μην του δίνεται ούτε η δυνατότητα αν θέλει να αναβαθμίσει το πτυχίο με την παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση σε κάποια επιπλέον μαθήματα. Βέβαια μπορώ να καταλάβω ότι στο Παν. Δ. Αττικής δε βόλευε ίσως να κρατηθούν τόσα πολλά παράλληλα τμήματα ΤΕΙ και δεν υπήρξε συνένωση με άλλο πανεπιστήμιο που να διαθέτει παρεμφερή τμήματα. Επειδή υποψιάζομαι ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που θα συγχωνευτούν με Πανεπιστήμια δεν πρέπει προσπαθώντας να λύσουμε ένα θέμα να δημιουργούμε ένα άλλο. Επίσης με βάση το σύνταγμα οι νόμοι που ψηφίζονται πρέπει να αντιμετωπίζουν τους πολίτες ισότιμα και ισάξια για να μην θεωρούνται αντισυνταγματικοί.

  • 4 Μαΐου 2018, 11:08 | Χρηστος Μπρανικας

    Η κόρη μου διανύει το δέυτερο εξάμηνο στο ΤΕΙ Ηπείρου στο τμήμα Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας Ηγουμενίτσας.
    Τα ερωτήματα ειναι τα εξής:
    Γιατι εφ όσον θα γίνει η αναβάθμηση του Τει σε Αει οι μαθητές θα πρέπει μα γίνουν δύο ταχυτήτων;
    Γιατι να μην έχουν το δικαίωμα μετεγραφής σε αλλο ανάλογο πανεπιστήμειο για παράδειγμα Παν Δυτικής Αττικής που υπαρχει το ιδιο τμήμα και συγχωνέυτικε στο καινούριο πανεπιστήμειο;
    Γιατι δεν καθορίζονται και να επιτρέπονται για λογους δικαιωσύνης, ισότητος και επαγγελματικών δικαιωμάτων με βαση τα πτυχία οι μετεγραφές των φοιτητών στην περίπτωση όπως του ΤΕΙ Ηγουμενήτσας οπου η σχολή καταργείται και αλλάζει τμήμα και κατεύθυνση;

  • 4 Μαΐου 2018, 10:41 | Φοιτητής

    1.Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ηπείρου στη Ηγουμενίτσα θα συνεχίσει
    να λειτουργεί στην ίδια πόλη , μέχρι να ολοκληρώσουμε εμείς που ήδη φοιτούμε η
    θα μεταφερθούμε σε άλλη πόλη ;;; γεγονός που σημαίνει σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές μας .
    2.Στο σχέδιο νόμου δεν περιγράφεται σε ποία σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
    θα απορροφηθεί Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ηπείρου στην Ηγουμενίτσα. Τελικά τι θα ισχύσει ;;;
    3.Για ποιο λόγο δε προβλέπεται για τους ήδη υπάρχοντες φοιτητές δυνατότητα
    αναβάθμισης του πτυχίου όπως προβλέπεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ;;;

  • 4 Μαΐου 2018, 10:39 | Ανθούλα

    Καλημέρα σε όλους.

    Είμαι επιτυχούσα σε κατατακτήριες εξετάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου. Θα εισαχθώ το 2018-19. Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι ότι θα εισαχθώ το πρώτο έτος σε ΤΕΙ και τα επόμενα χρόνια θα μεταβληθεί σε ΑΕΙ. Δηλαδή οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις θα είναι ΑΕΙ αλλά εγώ θα αποφοιτήσω από το ΤΕΙ.

    Δεν αντιλαμβάνομαι τη διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των ιδρυμάτων αναφορικά με την εισαγωγή των φοιτητών. Αφού μιλάμε για συγχώνευση ιδρυμάτων. Γιατί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά;

    Ευελπιστώ να αλλάξει και να ισχύσει ότι ισχύει για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και να μην υπάρξει άνιση μεταχείριση και διάκριση.

  • 4 Μαΐου 2018, 09:59 | ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Άρθρο 05 – Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ Ή ΤΕΙ ΕΝΩ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ;

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ;

  • 4 Μαΐου 2018, 09:14 | ΚΟΥΦΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Γιατί οι ήδη φοιτητές του ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ να μην έχουν τις ίδιες επιλογές με τους φοιτητές του ΤΕΙ Πειραιά κ Αθήνας;
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΡΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΑΕΙ Ή ΤΕΙ ΕΝΩ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ;

    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ;

  • 4 Μαΐου 2018, 08:57 | Μητέρα φοιτητή

    Στο πλαίσιο της ισοτιμίας με τους φοιτητές των τμημάτων των ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας που συγχωνεύτηκαν και εντάχθηκαν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 4521/2018, οι υπάρχοντες φοιτητές του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ θα πρέπει να ενταχθούν αυτοδίκαια στα νέα τμήματα και Σχολές που θα δημιουργηθούν στο νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Δεν μπορεί για τους υπάρχοντες φοιτητές διαφορετικά να ισχύει στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής και άλλο να ισχύει για τους υπάρχοντες φοιτητές του νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  • 4 Μαΐου 2018, 07:41 | Νικολή Ευαγγελία

    Όπως το 2013 που έγινε πολυτεχνική σχολή στα Ιωάννινα και οι φοιτητές είχαν Δικαίωμα από τετραετή φοίτηση με αίτηση τους να μπορέσουν να ενταχθούν στα καινούρια δεδομένα,όπως πριν κάνα εξάμηνο σε άλλη συγχώνευση οι φοιτητές που δεν έχουν τελειώσει τον κύκλο σπουδών έχουν άλλη αντιμετώπιση έτσι νομίζω ότι και αυτά τα παιδιά του ΤΕΙ Ηπείρου θα πρέπει να έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση και τις ανάλογες ευκαιρίες.

  • 3 Μαΐου 2018, 23:05 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Το μέγα ερώτημα που παρακαλούμε τον Υπουργό να απαντήσει, είναι γιατί οι πτυχιούχοι ΤΕΙ με 3,5 έτη σπουδών να μην έχουν το δικαίωμα της ισοτιμίας με παρακολούθηση επιπλέον μαθημάτων ενός εξαμήνου. (βλ. Παιδαγωγικές διετούς)
    Ας σημειωθεί ότι πολλοί πτυχιούχοι που εισήχθησαν στα ΤΕΙ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έμπαιναν στα ΤΕΙ με μέσο όρο βαθμολογίας 13 και 14 στις πανελλαδικές εξετάσεις (αν αυτό σημαίνει κάτι;;;) και πολλοί εξ αυτών υπήρξαν και καθηγητές εργαστηριακής βαθμίδας του νεοσύστατου μετέπειτα ΤΕΙ ΗΠΕΊΡΟΥ που έμμεσα σήμερα ανωτατοποιείται.
    Και το δεύτερο τι θα γίνει με τα ΤΕΙ που δεν απορροφώνται, όπως τα ΤΕΙ Κρήτης ή Πατρών.

  • 3 Μαΐου 2018, 22:31 | ΔΗΜΟΣ

    Ποιος ο λόγος δημιουργίας μεταβατικής περιόδου ενός έτους για την ένταξη του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ στο Πανεπηστημιο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σε σχέση με την απευθείας ένταξη του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ στο ΠΔΑ? Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί Κε Υπουργέ αυτη η διαφορετικότητα και ανισότητα στη μεταχείριση των φοιτητων? Προς τι η δημιουργία φοιτητών δυο ταχυτήτων μεταξύ των αντίστοιχων ΤΕΙ?

  • 3 Μαΐου 2018, 22:21 | ΔΗΜΟΣ

    Ποιος ο λόγος ύπαρξης μεταβατικής περιόδου ενός έτους για την ένταξη του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ στο Πανεπηστημιο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ σε σχέση με την απευθείας ένταξη του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ στο ΠΔΑ? Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί Κε Υπουργέ αυτη η διαφορετικότητα και ανισότητα στη μεταχείριση των φοιτητών των αντίστοιχων ΤΕΙ? Γιατι η δημιουργία φοιτητών δυο ταχυτήτων ?

  • 3 Μαΐου 2018, 21:42 | Νικολή Ευαγγελία

    Είμαι γονέας φοιτήτριας του ΤΕΙ Ηπείρου και θα ήταν φρόνιμο και σωστό για όλους παιδιά που επιθυμούν να εκμεταλευτουν την ευκαιρία για περισσότερη γνώση και αναβάθμιση του πτυχίου τους να μην τους δωθουν τα εφόδια που έχουν δωθει σε άλλους φοιτητές σε παρόμοιες συγχώνευσεις…. Ένα άλλο παράδειγμα το 2013 η πολυτεχνική σχολή που δημιουργήθηκε στα Ιωάννινα τα παιδιά που θέλησαν από τετραετή φοίτηση με σχετικές αλλαγές και προσθήκη μαθημάτων και εξαμήνων έχουν το δικαίωμα αναβάθμισης πτυχίου….. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων….

  • 3 Μαΐου 2018, 21:02 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ?
    ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ!

  • 3 Μαΐου 2018, 18:53 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

    Γιατί να υπάρχει αυτή η άνιση αντιμετώπιση των υπαρχόντων φοιτητών αλλά και των ήδη αποφοίτων;
    πλήρη εξομοίωση των πτυχίων του ΤΕΙ με εκείνα του Παν/μιου, επιτέλους ΑΕΙ= Παν/μια + ΤΕΙ

  • 3 Μαΐου 2018, 17:46 | Φοιτητής

    Φοιτητές δύο ταχυτήτων

    Άλλα ισχύουν για τους εγγεγραμμένους φοιτητές του ΠΔΑ (ν. 4521/18) και άλλα σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

    Συγκεκριμένα:

    Στις διατάξεις του Παν. Δυτικής Αττικής το άρθρο 5 προβλέπει:
    1. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές των Τμημάτων των απορροφώμενων Τ.Ε.Ι εντάσσονται αυτοδίκαια στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτ. β΄ της παρ. 1 του άρθρου

    2. Τα προπτυχιακά μαθήματα Τμημάτων των απορροφώμενων Τ.Ε.Ι., συνεχίζονται σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα σπουδών μέχρι την ολοκλήρωση των εξαμήνων και των εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εφαρμόζονται από το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018- 2019. Η διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 4009/11.

    3. Με πράξη του Προέδρου Τμήματος, ύστερα από σχετική απόφαση της Συνέλευσης Τμήματος, γίνεται η αντιστοίχιση των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων των απορροφώμενων Τ.Ε.Ι. με μαθήματα του προγράμματος σπουδών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
    4. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής επιθυμεί να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών Τμήματος Τ.Ε.Ι. υποβάλλει σχετική υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία του Τμήματος έως την 30η Σεπτεμβρίου 2018, η οποία δεν ανακαλείται.

    ν. 4521/18

    Στο σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το Άρθρο 5 προβλέπει:

    Άρθρο 5 Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
    1. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου
    συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων, κατά την 1η-10-2018, φοιτητών και όσων εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζονται έως την ολοκλήρωση του προγράμματος από εγγεγραμμένους έως και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 φοιτητές.
    Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών.

    Γιατί να υπάρχει αυτή η άνιση αντιμετώπιση των φοιτητών;

  • 3 Μαΐου 2018, 16:10 | Φοιτητής τει

    Γιατί οι ήδη φοιτητές να μην έχουν τις ίδιες επιλογές με το πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής; γιατί υποχρεωτικά να παραμείνουν φοιτητές τει κ να πάρουν το πτυχίο του ΤΕΙ; πρέπει να ισχύσει το ίδιο με τους φοιτητές που προερχονταν από το ΤΕΙ Πειραιά κ Αθήνας.