Άρθρο 05 – Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

1. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων, κατά την 1η-10-2018, φοιτητών και όσων εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζονται έως την ολοκλήρωση του προγράμματος από εγγεγραμμένους έως και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 φοιτητές. Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών και την πρακτική άσκηση των φοιτητών, αρμόδια είναι τα μέλη Δ.Ε.Π. που προέρχονται από τα αντίστοιχα Τμήματα Τ.Ε.Ι., και τα οποία συνεχίζουν να ασκούν τα ανατεθειμένα σε αυτούς διδακτικά καθήκοντα στο Τμήμα προέλευσης, σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και όσα τους ανατεθούν με απόφαση των οργάνων του Τμήματος του πανεπιστημίου στο οποίο εντάσσονται. Σχετικές αρμοδιότητες μπορεί να ανατίθενται και σε άλλα μέλη Δ.Ε.Π. του ιδρύματος. Για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών, την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση πιστοποιητικών και πάσης φύσεως βεβαιώσεων, καθώς και τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σε αποφοίτους των Τμημάτων αυτών, αρμόδια είναι τα όργανα των αντίστοιχων σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4 Τμημάτων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων την ευθύνη ολοκλήρωσης του προγράμματος σπουδών και τις αρμοδιότητες του προηγούμενου εδαφίου έχουν ο Πρύτανης και η Σύγκλητος, οι οποίοι στην περίπτωση αυτή ασκούν τις αρμοδιότητες Προέδρου και Συνέλευσης Τμήματος, αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, με απόφαση της Συγκλήτου τα καθήκοντα της παρούσας παραγράφου μπορεί να ανατίθενται σε άλλα όργανα του ιδρύματος.
2. Οι εγγραφές νέων φοιτητών, καθώς και οι διαδικασίες μετεγγραφής στα Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ολοκληρώνονται κανονικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

  • 8 Μαΐου 2018, 10:58 | BETA

    Είμαι μητέρα φοιτήτριας του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Ιωαννίνων στο 2ο έτος. Η κόρη μου όπως κι εγώ, αφού είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση των σπουδών της. Εκείνη προσπαθώντας με συνέπεια και αφοσίωση να παρακολουθεί τα μαθήματά της και να πετυχαίνει σε όλες τις μέχρι τώρα εξετάσεις της και εγώ μοχθώντας με πολύ κόπο να της συμπαραστέκομαι ψυχολογικά και οικονομικά. Θεωρώ λοιπόν ότι με την απόφαση αυτή συντελείται μια μεγάλη αδικία γιατί δημιουργούνται φοιτητές δύο ταχυτήτων. Γιατί να μην υπάρχει η δυνατότητα στους φοιτητές που ήδη φοιτούν στο ΤΕΙ να επιλέξουν πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ (με την πρόσθεση αντίστοιχων μαθημάτων);; Παρακαλώ να επανεξετάσετε το θέμα αυτό και να μην απογοητεύσετε χιλιάδες οικογένειες.

  • 8 Μαΐου 2018, 10:45 | Φοιτητρια

    Αν εμεις που σπουδαζουμε ηδη , δεν παρουμε τον τιτλο του ΑΕΙ, οταν ολοι οι υπολοιποι θα σπουδαζουν σε ΑΕΙ τι πιθανοτητες θα εχουμε να βρουμε εργασια με ενα υποβαθμισμενο πτυχιο; Πως θα μπορεσουμε να εργαστουμε με εναν τετοιο ανταγωνισμο» ;; ( γιατι δεν μιλαμε για ανταγωνισμο καθως δεν υπαρχει μετρο συγκρισης των δυο πτυχιων ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ). Αν υπαρχει εστω και η στοιχειωδη αισθηση της δικαιοσυνης, θα παρουν ολα τα ΤΕΙ των τιτλο των ΑΕΙ χωρις περιορισμους και εξαιρεσεις. Αφηστε μας να παλεψουμε ισοτιμα.

  • 8 Μαΐου 2018, 10:45 | genni

    Εγω προσωπικα δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται η Πανεπιστημιοποίηση σε μια χρονική στιγμή που αφήνει έξω τους ήδη εγγεγραμένους φοιτητές του Τει Ηπέιρου.Την ώρα που όλοι δίναμε τα εύσημα καιτα συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία για το ενδιαφέρον που έδειξε για την Ηπειρο μείναμε με την χαρά.Γιατί εμείς οι φοιτητές του Τει ηπείρου να μην έχουμε το δικαίωμα να αναβαθμίσουμε το πτυχίο μας με πρόσθετα μαθήματα την στιγμή που οι καθηγητές μας σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε έχουν γίνει ΔΕΠ?Γιατί στο Πανεπιστήμιο Δ.Α και στην Ήπειρο όχι?Μήπως οι φοιτητές της ηπείρου είναι φοιτητές ενός κατώτερου θεου?

  • 8 Μαΐου 2018, 09:49 | Πατέρας Φοιτητή

    Καλημέρα σε όλους.
    Είμαι γονέας φοιτητή του ΤΕΙ Ηπείρου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πιστεύω ότι το Τμήμα , σύμφωνα και με το πόρισμα , θα καταργηθεί.
    Πρέπει το Υπουργείο να ενημερώσει γρήγορα και υπεύθυνα τους φοιτητές – γονείς,
    τι ακριβώς θα γίνει .
    Γιατί λοιπόν δεν προβλέπεται η δυνατότητα στο υπό κατάργηση Τμήμα για ελεύθερη μεταγραφή σε αντίστοιχη σχολή ;;;
    Για ποιο λόγο δεν προβλέπεται η δυνατότητα να αναβαθμίσουν οι φοιτητές το πτυχίο τους , διαδικασία η οποία έχει προβλεφθεί για τους φοιτητές του νεοσύστατου Παν/μιου Δυτικής Αττικής ;;;
    Για ποιο λόγο υπάρχει η μεταβατική περίοδος σε ένα Τμήμα υπό κατάργηση ;;;
    για να ταλαιπωρούνται οι φοιτητές – γονείς ;;;
    Κε Υπουργέ θα πρέπει με αυτό το νομοσχέδιο να δώσετε απάντηση στα παραπάνω
    φλέγοντα ζητήματα και να μην συντηρούμε μια κατάσταση που επιβαρύνει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

  • 8 Μαΐου 2018, 09:43 | Φοιτήτρια ΤΕΙ

    Δώστε μας τη δυνατότητα να επιλέξουμε τον τίτλο σπουδών μας. Επίσης δε νομίζω ότι στερούμαστε μαθημάτων και θεωρούμαστε υποδιεστεροι επειδή μαζί με θεωρητική γνώση λαμβάνουμε και πρακτική (εργαστήρια-πρακτικη) αυτά θα έπρεπε να προστεθούν στα ΑΕΙ. Δε είμαστε κατώτεροι σε καμία περίπτωση αλλά εφόσον περνά ένα τέτοιο νομοσχέδιο ας δείξουμε τι αξίζουμε με τον «τίτλο ΑΕΙ» εφόσον όλοι μας χλευάζουν για το όνομα ΤΕΙ χρόνια τώρα. Δώστε μας την επιλογή και οχι το μονόδρομο!

  • 8 Μαΐου 2018, 09:14 | Ελευθερία

    Δεν μπορώ να κατανόησω ποια η διαφορά οποιοδήποτε ΤΕΙ,ειτε στην επαρχία είτε στην πρωτεύουσα. Γιατί να μην δίνετε η δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου σε όσους την επιθυμούν και απλά να επιλέγετε εσείς για εμάς. Όπως διευρύνθηκε το πρόγραμμα με παραπάνω μαθήματα σε άλλα ΤΕΙ έτσι απλούστατα μπορεί να γίνει και σε εμάς

  • 8 Μαΐου 2018, 08:17 | Παπαγεωργίου Φώτης

    Ο νόμος 4521/2018, «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις», στο άρθρο 5 δίνει τη δυνατότητα στους εγγεγραμμένους φοιτητές των δύο ΤΕΙ (Αθηνών-Πειραιά) με την παρακολούθηση επιπλέον μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του πανεπιστημιακού τμήματος να λάβουν πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Αντίθετα στο σχέδιο νόμου για τη σύμπραξη του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα στους εγγεγραμμένους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου. Αυτό συνιστά μια διάκριση ανάμεσα σε φοιτητές τεχνολογικής εκπαίδευσης η οποία είναι άδικη και πρωτίστως αντισυνταγματική. H πρόβλεψη αντίστοιχης διάταξης του άρθρου 5 του νόμου 4521/18, στο σχέδιο νόμου «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» για τους εγγεγραμμένους φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη για λόγους ισονομίας.

  • 8 Μαΐου 2018, 03:04 | Μαριλένα Κορμ.

    Όταν ξεκινάμε κάτι για έναν, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε και για τους υπόλοιπους, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για όλη τη χώρα.Από τη στιγμή που ξεκινάει κάτι για ένα ΤΕΙ της χώρας αυτόματα είναι φυσιολογικό ότι θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα, ή τουλάχιστον θα γίνει ντόρος μέχρι να γίνουν. Φυσικά και να ενταχθεί το ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και πολύ άργησε μάλιστα.΄Οπως έγινε η νοσηλευτική στην Αθήνα ΑΕΙ έτσι πρέπει και η νοσηλευτική ή η λογοθεραπεία (η οποία στο εξωτερικό είναι χρόνια Πανεπιστήμιο) ή η βρεφονηπιοκομεία στα Γιάννενα.
    Για ποιο λόγο να παραμένουν τει ;
    Και στο κάτω κάτω η λογοθεραπεία για παράδειγμα δεν είναι καν τεχνολογικό επάγγελμα δεν ασχολείται με τα ηλεκτρονικά όπως πχ ο πληροφορικός.
    Ίσως και να γίνει κάποια στιγμή αναδιάρθρωση των επαγγελμάτων για ΤΕΙ και Πανεπιστημίων γενικότερα, γιατί πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει ενα επάγγελμα και τη χρησιμότητά του στην κοινωνία όταν μαθαίνει οτι είναι ΤΕΙ είναι σαν να το απορρίπτει αυτόματα, και είναι πολύ κρίμα.

  • 8 Μαΐου 2018, 01:07 | Φοιτήτρια Λογοθεραπείας

    Είναι τελείως άδικο για τους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου να μην μπορούν να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους. Γιατί οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και εμείς οχι; Διακρίσεις ακόμα και στην τριτοβαθμια εκπαίδευση στον 21ο αιώνα. Όλοι οι φοιτητές πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα. Πρόκειται για το μέλλον χιλιάδες ανθρώπων και κάποιοι το βλέπουν ως ένα ασήμαντο θέμα, παίρνοντας στον λαιμό τους χιλιάδες νέους που θα αναζητήσουν εργασία.

  • 8 Μαΐου 2018, 01:05 | Φοιτητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

    ειναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες διακρίσεις !!. οι προπτυχιακοί φοιτητές δικαιούνται ισάξια τον πανεπιστημιακό τίτλο.ως τρίτος εκφράζω αυτή την γνώμη

  • 8 Μαΐου 2018, 00:39 | Φοιτήτρια Τει

    Είμαι φοιτήτρια του ΤΕΙ Ηπείρου. Είναι πολύ άδικο και κρίμα τα παιδιά τα οποία ακόμα φοιτούν στο ΤΕΙ να μην έχουν το δικαίωμα να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους. Δεν είναι απλά για να λέμε ότι βγήκαμε από ένα Πανεπιστήμιο αλλά τα δικαιώματα που αποκτάμε μετέπειτα τα οποία είναι πολύ σημαντικά ειδικά στην εποχή που ζούμε. Το σωστό θα ήταν να δώσετε ευκαιρία σε όλους του φοιτητές να το κατορθώσουν γιατί ο καθένας έχει καταβάλει τον δικό του κόπο και στο 2018 πλέον, όλοι πρέπει να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας, να πάει επιτέλους μπροστά αυτή η χώρα! Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχουν αυτές οι διακρίσεις. Όπως έγινε και το το ΤΕΙ της Αθήνας έτσι και το ΤΕΙ Ηπείρου έχει κάθε δικαίωμα να αναβαθμιστεί, αλλιώς να μην αναβαθμιζόταν ούτε το ΤΕΙ της Αθήνας. Αν θέλουμε λοιπόν να είναι πιο δίκιο για όλους, ας προστεθούν μαθήματα για όσους φοιτούν ακόμα. Μην μας στερείτε τα όνειρά μας και τα δικαιώματα μας, παλεύουμε για αυτά κάθε μέρα! Ας ανταμειφτούμε!

  • 7 Μαΐου 2018, 23:50 | Μαρία

    Είναι προφανής η διάκριση μεταξύ των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου και των ΤΕΙ Δυτικής Αττικής καθώς οι ήδη υπάρχων φοιτητές θα αποφοιτήσουν με πτυχίο Πανεπιστημίου σε αντίθεση με αυτούς των ΤΕΙ Ηπείρου. Είναι λανθασμένη η γνώμη η οποία υιοθετείται, σύμφωνα με την οποία οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου με το τρέχων πρόγραμμα σπουδών υπολείπονται γνώσεων και επιπέδου. Κάτι το οποίο δεν τεκμηριώνεται με βάση την αξιολόγηση του ΤΕΙ (και συνεπώς και του προγράμματος σπουδών), όπου υποδεικνύεται για ένα συνεχώς εξελισσόμενο τμήμα. Είναι λυπηρό και άδικο να προσπαθούν να μειώσουν το επίπεδο μας ως φοιτητές και συνάμα να στέκονται εμπόδιο στην εξέλιξη μας και στα όνειρά μας.

  • 7 Μαΐου 2018, 23:48 | Φοιτήτρια Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Νοσηλευτική)

    Νομίζω πως μιλάω εκ μέρους όλων των φοιτητών του έτους μου, το 90% των οποίων δεν γνωρίζει πως να διαμαρτυρηθεί η να αντιδράσει και που στη συγκεκριμένη απόφαση. Μία απόφαση που ακόμα μια φορά ευνοεί κάποιους και κάποιους άλλους όχι. Το γεγονός ότι στο Τ.Δ.Α παραχωρείται το δικαίωμα παραλαβής πτυχίου πανεπιστήμιου και στο Τ.Ε.Ι ΗΠΕΊΡΟΥ όχι, είναι ΠΑΡΆΛΟΓΟ. Δεν καταλαβαίνω ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που οδηγούν σε αυτή την απόφαση. Γιατί να δοθεί το προνόμιο αυτό στο Τ.Δ.Α και όχι στο Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΊΡΟΥ;;;;;
    ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΣΑ να ξανασκεφτείτε την απόφαση σας. Να σκεφτείτε τι στερείτε από εμάς και παραχωρείτε απλόχερα σε κάποιους άλλους που τηρούν ακριβώς τις ίδιες προϋποθέσεις με εμάς.
    Η ΑΔΙΚΊΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΌΓΗΤΗ.

  • 7 Μαΐου 2018, 23:42 | ΓΟΝΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ -ΑΘΗΝΑ

    Ο πρύτανης των Ιωαννίνων ..
    ……….
    4. «Σύμφωνα με όσα τεκμηριωμένα καταθέτουν και υποστηρίζουν τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου και ειδικότερα της κατεύθυνσης «Εφαρμοσμένες Ξένες Γλώσσες στη Διοίκηση και την Οικονομία», υφίσταται ουσιαστική συνάφεια ανάμεσα στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος αυτού και του προτεινόμενου Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας». Κατά συνέπεια προτείνεται το υπάρχον προσωπικό του Τμήματος να μην ενταχθεί στα διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με την υποστήριξη και του νέου προσωπικού που θα προστεθεί στο Τμήμα. Κατά συνέπεια, η έναρξη λειτουργίας και αυτού του Τμήματος προτείνεται να οριστεί για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, όπως ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα σημερινά Τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ …
    Δηλαδή τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου δίδασκαν τόσα χρόνια τα παιδιά μας την επιστήμη της ¨Διοίκησης των Επιχειρήσεων» και τώρα είναι επιστημονικά έτοιμοι να διδάξουν σε ένα νέο Πανεπιστημιακό πλέον ….τμήμα την Διαπολιτισμική Επικοινωνία ?
    Μόνο μια λογική εξήγηση υπάρχει ούτε παλαιότερα αλλά μάλλον ούτε και τώρα γνωρίζουν σε βάθος κάποιο από τα 2 επιστημονικά αντικείμενα ..

    Με εκτίμηση
    ένας γονέας Εκπαιδευτικός
    με πτυχιούχο κόρη στην «Διοίκηση των Επιχειρήσεων»

  • 7 Μαΐου 2018, 23:30 | Λ.Μ

    Θεωρώ οτι θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να επιλέξουν εαν επιθυμούν αναβάθμιση του πτυχίου, όπως συνέβη και στο Π.Δ.Α μετα τη συγχώνευση.
    Γιατί υποβαθμίζετε τους ήδη προπτυχιακούς φοιτητές?

  • 7 Μαΐου 2018, 23:09 | Λιανα

    Ειναι απαράδεκτο γιατι δεν μας θέλει το πανεπιστήμιο? Σχολές του πανεπιστημίου δέχτηκαν φοιτητές με 10 κ 11 στην νοσηλευτικη μπήκαν με18,300.Δεν θέλετε να αναβαθμίσετε την παιδεία άλλα ικανοποίηστε τελικά τα συμφέροντα σας εις βάρος τον σπουδαστών. Ειστε άξιοι της μοίρας σας!!!!

  • 7 Μαΐου 2018, 23:00 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΡΘΡΟ 5
    Είμαι γονέας φοιτήτριας του ΤΕΙ Ηπείρου,απαιτούμε τα παιδιά μας να πάροθν πτυχίο Πανεπιστημίου με τα επιπλέον μαθήματα που απαιτούνται!
    Ζητάμε ότι μας αναλογεί και τίποτα παραπάνω.

  • 7 Μαΐου 2018, 22:44 | ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ!!!!

  • 7 Μαΐου 2018, 22:41 | Λαζαριδης Παναγιώτης

    Η απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ θα πρέπει να είναι προσβάσιμη από όλους τους φοιτητες , τους παλιούς αλλά και από τους φοιτητές που φοιτούν αυτήν την χρονική περίοδο στο τμήμα. Ο κλάδος των λογοθεραπευτών έχει υποστεί ήδη ένα μεγάλο πλήγμα με την δυνατότητα απόκτησης άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτών διαμέσου ενός μεταπτυχιακού δυο ετών• κάτι που είναι απλά τραγελαφικο• , αν το σχέδιο αφαιρέσει από τους υπάρχοντες φοιτητές την πρόσβαση σε τούτο το πτυχίο, καθώς και στην αναβάθμιση του υπάρχοντος πτυχίου που κατέχουν θα είναι απλά άδικο , μη δημοκρατικό θα έλεγα αλλά και αντισυνταγματικό.

  • 7 Μαΐου 2018, 22:34 | Μιχαέλα

    Άδικο!! Να δωθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου να πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου με τα επιπλέον μάθηματα που απαιτούνται!!!

  • 7 Μαΐου 2018, 22:33 | Ευρυδίκη

    Είναι άδικο πρέπει όλοι οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου με τα επιπλέον μαθήματα που απαιτούνται!

  • 7 Μαΐου 2018, 22:33 | Δημητρα

    Αδικία ! Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου να πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου με τα επιπλέον μαθήματα που απαιτούνται . Ζητάμε μόνο αυτο που μας ανήκει!

  • 7 Μαΐου 2018, 22:29 | Αθηνά Μ

    Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές του ΤΕΙ ΗΠΕΊΡΟΥ να πάρουν πτυχίο πανεπιστημίου με τα επιπλέον μαθήματα που απαιτούνται!!! Ελπίζουμε στο καλύτερο…

  • 7 Μαΐου 2018, 22:19 | Αναστάσιος Τουρσίδης

    Όσον αφορά σχετικά με το νομοσχέδιο για την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, γιατί να μην έχουμε τα ίδια δικαιώματα με το ΤΕΙ Αθήνας και πιο συγκεκριμένα να μη μας δίνεται το δικαίωμα να τελειώσουμε τις σπουδές με πτυχίο ΑΕΙ;;

  • 7 Μαΐου 2018, 22:16 | Χ. Γ.

    Δικαιούμαστε ό,τι και οι φοιτητές του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ανωτατοποίηση και ισότητα για τα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου.

  • 7 Μαΐου 2018, 22:15 | Πάνος

    Ως ενεργός φοιτητής του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου βρέθηκα, όπως και οι υπόλοιποι συμφοιτητές μου σε όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, στη δυσάρεστη θέση να ξυπνήσω μία μέρα και να αντιληφθώ για μία ακόμα φορά ότι η κατάσταση σε αυτή τη χώρα οδεύει από το κακό στο χειρότερο.
    Ανοίγουν λοιπόν, νέα τμήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τα οποία μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερο γνωστικό υπόβαθρο από τα αντίστοιχα τμήματα του ΤΕΙ και εκεί που χαίρεσαι και λες επιτέλους πάμε μπροστά, μαθαίνεις ότι σου στερούν το δικαίωμα να φοιτήσεις σε αυτά αποκόπτοντας σε από ένα καλύτερο μέλλον. Με ποια λογική;Άδικο λέει. Άδικο να εισαχθείς στο ΤΕΙ με το σύστημα των Πανελληνίων και να αποφοιτήσεις με πτυχίο Πανεπιστημίου. Μάλλον έχουν
    «δίκιο»… Άδικο να μάθεις παραπάνω πράγματα… Άδικο να σου δοθεί η ευκαιρία να εξελιχθείς… Άδικο να βγάλει αυτή η κοινωνία άτομα με μεγαλύτερη μόρφωση…
    Και ρωτάω τώρα εγώ; Δεν ήταν Άδικο όταν αποφασίστηκε οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Αττικής να αποφοιτήσουν με πτυχίο ΠΔΑ. Δε λέω πως δε χαίρομαι για αυτούς τους φοιτητές. Αλλά ΓΙΑΤΙ να μη δοθεί και σε εμάς αυτή η δυνατότητα, ΓΙΑΤΙ να μη μας φερθούν ισότιμα, ΓΙΑΤΙ μας παραγκωνίζουν… Που είναι η Δημοκρατία…

  • 7 Μαΐου 2018, 21:15 | Φοιτητής τει

    Αδικία μεγάλη.Γυρίζουμε πάλι σε τριτοβάθμια εκπαίδευση δύο ταχυτήτων.Για ποιο λόγο αυτός ο διαχωρισμός? Για ποιο λόγο αυτή η διάκριση μεταξύ πανεπιστημίου δυτικής αττικής με πανεπιστήμιο Ιωαννίνων?

  • 7 Μαΐου 2018, 21:11 | Σπύρος Στραβοράβδης

    Καλησπέρα,

    Διαβάζοντας το Νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Ν. 4521/2018 / ΦΕΚ Α 38/2-3-2018) δημιουργείται η απορία γιατί ακολουθούνται διαφορετικές διαδικασίες στο πρόγραμμα αλλαγής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω συγχωνεύσεων.

    Όπως έχει αναφερθεί και στα προηγούμενα σχόλια, οι υφιστάμενοι φοιτητές των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά είχαν την δυνατότητα επιλογής επιπλέον μαθημάτων για την λήψη πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είχαν υπερβεί τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών προσαυξανόμενη κατά τέσσερα (4) εξάμηνα (ν + 2 έτη).

    Αντίθετα, στην περίπτωση του ΤΕΙ Ηπείρου, οι τωρινοί φοιτητές αλλά και οι μελλοντικοί εισαχθέντες της χρονιάς 2018-19, δεν έχουν δικαίωμα ένταξης στο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα απορροφήσει το υπάρχον ίδρυμα στο οποίο σπουδάζουν.

    Αυτό δημιουργεί σημαντικές διακρίσεις μεταξύ των φοιτητών, με τα επαρχιακά ΤΕΙ να έχουν κατώτερη μεταχείριση αφού οι φοιτητές τους δεν μπορούν να επιλέξουν αν θα ήθελαν να αποκτήσουν τον τίτλο σπουδών μετά την συγχώνευση. Είναι πολύ πιθανόν δύο φοιτητές να σπουδάζουν το ίδιο αντικείμενο, σε διαφορετικά ΤΕΙ, αλλά λόγω των τωρινών αλλαγών τα πτυχία τους να διαφέρουν. Η ποιότητα των σπουδών ωστόσο δεν διαφέρει μεταξύ τμημάτων ΤΕΙ με τον ίδιο τίτλο, καθώς τα προγράμματα σπουδών τους παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες. Ακόμα, στην εξωτερική αξιολόγηση της ΑΔΙΠ που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταξύ Οκτωβρίου 2015 – Ιουλίου 2016 το ΤΕΙ Ηπείρου και το ΤΕΙ Πειραιά έλαβαν την ίδια θετική αξιολόγηση (positive evaluation), ίδιο αποτέλεσμα δηλαδή με τα περισσότερα Πανεπιστήμια.

    Πρέπει οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα να μην γίνονται με 2 μέτρα και 2 σταθμά. Είναι απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές των επαρχιακών ΤΕΙ να πάρουν το πτυχίο που θα δημιουργηθεί μετά τις συγχωνεύσεις ώστε να μην υπάρχουν φοιτητές 2 ταχυτήτων. Ασφαλώς αυτό δεν θα γίνει χαριστικά και χωρίς κανόνες: όπως και στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μόνο οι φοιτητές που δεν έχουν ξεπεράσει τα ν + 2 έτη και μόνο αφού παρακολουθήσουν μαθήματα που αντιστοιχούν σε κάποιον επιπλέον αριθμό ακαδημαϊκών εξαμήνων.

  • H πιο σωστή και δίκαια απόφαση είναι να έχουν όλοι οι απόφοιτοι και τωρινοί φοιτητές του Τμήματος Λογοθεραπείας την ίση δυνατότητα με τους επόμενους που θα περάσουν στο τμήμα. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με το να δώσουμε οι πρώτοι κάποια επιπλέον μαθήματα ή/και να παρακολουθήσουμε διαλέξεις ή/και εργαστήρια ώστε να αναβαθμίσουμε κι εμείς το πτυχίο μας. Απ’ τη στιγμή που κρίνεται ότι υπάρχει η ανάγκη καλύτερης κατάρτισης στο αντικείμενο γιατί εμείς να στερηθούμε την ευκαιρία; Εξάλλου όταν περάσαμε στην σχολή δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο Λογοθεραπείας ως επιλογή. Τέλος, αφού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι δυνατή η αναβάθμιση των πτυχίων θα πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για εμάς! Είναι απολύτως λογικό και πρέπει να γίνει.

  • 7 Μαΐου 2018, 20:05 | Φοιτητής Πανεπιστημίου Ι ωαννίνων

    Αν και δεν φοιτώ στο ΤΕΙ Ηπειρου πιστευω πως αυτο που γινεται εδω ειναι αδικο!
    Επιβάλεται να ισχυσουν παρόμοιες αλλαγες με το ΤΕΙ Αθήνας.

  • 7 Μαΐου 2018, 19:52 | ΝΑΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Καλησπέρα,
    Θεωρώ πως είναι άδικη η απόφαση του να μη δικαιούνται τον Πανεπιστημιακό τίτλο οι ήδη υπάρχοντες φοιτητές του τμήματος.
    Δεν ζητάμε την απόκτησή του χωρίς προσπάθεια, αλλά μέσα σε ένα δίκαιο πλαίσιο (ίσως μερικά επιπρόσθετα μαθήματα, εργασίες, δεν είναι στο χέρι μου η απόφαση και εφαρμογή του τρόπου), αντίστοιχης δυσκολίας με αυτής των άλλων Πανεπιστημίων της χώρας.
    Επίσης, θα εκτιμούσα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που σας οδήγησαν στο συμπέρασμα της διαφοράς του επιπέδου μεταξύ του Πρώην ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Ηπείρου.

    Παρ’όλη τη δυσχέρειά μου, σέβομαι και εκτιμώ το έργο σας,
    Εύχομαι να μην μας εγκαταλείψετε.

  • 7 Μαΐου 2018, 19:49 | Φοιτητής ΤΕΙ

    Δηλαδή ενώ από Οκτώβρη θα ανήκουμε στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εμάς το πτυχίο θα λέει ΤΕΙ Ηπείρου το οποίο δεν θα υπάρχει κιόλας προφανώς τότε ? Γελοίο δεν σας φαίνεται ? Και καθόλου λογικό

  • 7 Μαΐου 2018, 19:26 | ΚΛΑΡΑ ΑΓΟΡΗ

    Πολίτες – φοιτητές 2 ταχυτήτων δημιουργεί το άρθρο 5.Με αυτό το άρθρο μια μεγάλη ΑΔΙΚΙΑ γίνεται σε βάρος των φοιτητών του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ !!!Ενώ στο νεοσύστατο πανεπιστήμιο ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ οι φοιτητές έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ακολουθώντας το νέο πρόγραμμα σπουδών να αποκτήσουν πτυχίο Α.Ε.Ι. στη περίπτωση του Τει ΗΠΕΙΡΟΥ δεν δίδεται αυτό το δικαίωμα!!!ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΌ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΥΤΉ Η ΔΙΆΚΡΙΣΗ!!!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ !!!! που είναι οι αρχές περί ισότητας μεταξύ όλων των πολιτών ενός δημοκρατικού κράτους!!Και να επινθυμήσω Ότι όταν το 2013 η σχολή πληροφορικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναβαθμίστηκε σε πολυτεχνική σχολή και οι ενεργοί φοιτητές του τμήματος είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν όπως ακριβώς και στο πανεπιστήμιο δυτικής ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ!!!

  • 7 Μαΐου 2018, 19:15 | Φοιτήτρια

    Είναι αδιανόητο απο την στιγμη που έρχεται μια νεα τέτοια αλλαγή να μην ισχυει για ολους τους φοιτητές , ανεξαιρετως.Το έτος εισαγωγής είναι ικανό να μας διακρίνει ή το επίπεδο σπουδών; ας προστεθούν τα κατάλληλα μαθήματα και ας αντιμετωπιστούμε όλοι ίσα !!!

  • 7 Μαΐου 2018, 19:13 | Μακατσέλου Χριστίνα

    Ως φοιτήτρια του Τμήματος λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου εδώ και 2 Χρόνια, θεωρώ άδικη αυτή την αντιμετώπιση προς τους ήδη εγγεγραμμένους φοιτητές. Δεν είναι δυνατόν να αποφοιτήσουμε έχοντας τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα άτομα που θα εισαχθούν στο τμήμα το 2019 και να διαφοροποιείται ο τίτλος σπουδών. Δεν θεωρώ δόκιμη αυτή την διάκριση σε μια Ελλάδα της Δημοκρατίας! Γιατί λοιπόν θα πρέπει να στερηθούμε το δικαίωμα της αναβάθμισης και της εξίσωσης μας με το Πανεπιστήμιο από την στιγμή που έχουμε καταβάλλει τόσες προσπάθειες προκειμένου να εισαχθουμε σε ένα τμήμα με αρκετά μεγάλο κριτήριο εισαγωγής συγκριτικά με άλλα ΤΕΙ; Σε μία Ελλάδα, όπου η παιδεία θεωρείται δωρεάν και οι σπουδές μας αποτελούν θεμέλιο για ένα καλύτερο μέλλον, θα έπρεπε νομίζω να έχουμε και το δικαίωμα επιλογής να αναβαθμίσουμε τον τίτλο σπουδών μας εφόσον υπάρχει δυνατότητα! Αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι έχουμε ήδη εισαχθεί στα εκάστοτε τμήματα αποτελεί τροχοπέδη για μια αναβάθμιση που ουσιαστικά δικαιούμαστε,ενώ δεν φέρουμε ευθύνη για το ότι ήδη σπουδάζουμε. Δόκιμο θα ήταν, οι ήδη εγγεγραμμένοι σπουδαστές να έχουν την δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου τους από πτυχιό ΤΕΙ σε πτυχίο ΑΕΙ, δίνοντας κάποια επιπλέον μαθήματα κι επεκτείνοντας ίσως την διάρκεια σπουδών κατά ένα ή δύο εξάμηνα! Από την στιγμή που έχει παρθεί μια τέτοια κομβική και θεμελιώδης απόφαση στον κλάδο της Παιδείας θα πρέπει να επωφεληθούν όλοι οι ήδη εγγεγραμμένοι, καθώς και οι επερχόμενοι φοιτητές των τμημάτων, που είναι μοναδικά στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν αντίστοιχα ανώτερα τμήματα! Εν τέλει, η απόφαση αυτή κάτω από αυτές τις συνθήκες και με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρείται τουλάχιστον ατόπημα! Γιατί Ελλάδα μου δεν χαρίζεις ίσες ευκαιρίες στα παιδιά σου;!

  • 7 Μαΐου 2018, 19:07 | ΓΟΝΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

    Οι υπάρχοντες φοιτητές του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ θα πρέπει να ενταχθούν αυτοδίκαια στα νέα τμήματα και Σχολές που θα δημιουργηθούν στο νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
    Η γνώση,η εκπαίδευση,οι σπουδές δεν ειναι προνόμιο των λίγων.Εσεις γιατί κόβετε τα φτερά όσον αφορά το μέλλον των παιδιών μας;Mιλάτε για αξιοκρατία,για ιση μεταχείρηση και δικαιώματα…που είναι όλα αυτά;Γιατί αυτός ο άνισος διαχωρισμός;Tι περισσότερο εχουν οι φοιτητές της Πρωτεύουσας μας, απο τους φοιτητές της Ηπείρου;Ολα ειναι παιδιά του θεού.Πολίτες μιας υπερηφανης χώρας.Ειναι ΑΔΙΚΟ.Εισηχθήσαν με αγώνα για να μπούν σε μια σχολή…
    Εμείς οι γονείς στερηθήκαμε και στερούμαστε για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας.Θα ειναι τιμή,χαρά και ικανοποίηση για μας και για τα παιδιά μας να πετυχουν το σκοπό τους,να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους και να διακριθούν στον τομέα που διάλεξαν ωστε να ολοκληρωθούν σαν άνθρωποι επαγγελματικά και προσωπικά.
    Τουλάχιστον για τους προπτυχιακούς φοιτητές που τώρα φοιτούν πρέπει να δοθεί η δυνατότητα,όχι χαριστικά,αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις(π.χ.την πρόσθεση σχετικών μαθημάτων και κατ’επέκτασιν εξαμήνων)για αναβάθμηση του πτυχίου τους.
    Δώστε τους αυτήν την επιλογή.Κάντε τους αυτήν την επιθυμία,πραγματικότητα.
    Πιστεύουμε-ελπίζουμε σε εσας να εφαρμόσετε ισάξια τους νόμους.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΙ.

  • 7 Μαΐου 2018, 18:40 | Δέσποινα

    Με έκπληξη διαβάζω το σχέδιο νόμου και αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η διάκριση μεταξύ των φοιτητών του ΤΕΙ Αθηνών με τους φοιτητές
    του ΤΕΙ Ηπείρου.
    Εάν δεν ήσασταν έτοιμοι για αυτό το εγχείρημα δεν έπρεπε να προχωρήσετε στην συνένωση.
    Από την στιγμή όμως που το πράξετε έπρεπε να δώσετε την ευκαιρία στους φοιτητές να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, εκτός εάν θεωρείται ότι αυτοί δεν αξίζουν την ίδια μεταχείριση με τους φοιτητές των Αθηνών.
    Μπορείτε κε Υπουργέ την ύστατη στιγμή να διορθώσετε την αδικία για να μην γραφτείτε στην ιστορία ως «Ήταν άδικο…. και το κάναμε πράξη» μεγάλα λόγια…
    Σας ευχαριστώ.

  • 7 Μαΐου 2018, 18:36 | ΝΑΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Καλησπέρα,
    Θεωρώ πως είναι άδικη η απόφαση του να μη δικαιούνται τον Πανεπιστημιακό τίτλο οι ήδη υπάρχοντες φοιτητές του τμήματος.
    Δεν ζητάμε την απόκτησή του χωρίς προσπάθεια, αλλά μέσα σε ένα δίκαιο πλαίσιο (ίσως μερικά επιπρόσθετα μαθήματα, εργασίες, δεν είναι στο χέρι μου η απόφαση και εφαρμογή του τρόπου), αντίστοιχης δυσκολίας με αυτής των άλλων Πανεπιστημίων της χώρας.
    Επίσης, θα εκτιμούσα τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που σας οδήγησαν στο συμπέρασμα της διαφοράς του επιπέδου μεταξύ του Πρώην ΤΕΙ Αθήνας του ΤΕΙ Ηπείρου.

    Παρ’όλη τη δυσχέρειά μου, σέβομαι και εκτιμώ το έργο σας,
    Εύχομαι να μην μας εγκαταλείψετε.

  • 7 Μαΐου 2018, 18:11 | Φοιτήτρια του ΤΕΙ Ηπείρου

    Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια του ΤΕΙ Ηπείρου και φοιτώ στη σχολή της Λογοθεραπείας. Ήδη από την περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων, γινόταν λόγος για την ένταξη του τμήματός μας, καθώς και άλλων τμημάτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στα Πανεπιστήμιο. Ήδη πριν την εισαγωγή μου στη σχολή είχα προβληματιστεί για τον τίτλο του μελλοντικού μου πτυχίου, καθώς στις μέρες μας οι σχολές τεχνολογικής εκπαίδευσης θεωρούνται από την πλειοψηφία υποδιέστερες από τις πανεπιστημιακές σχολές. Για τον λόγο αυτό, οι συζητήσεις για ένταξη στο Πανεπιστήμιο μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και απασχόλησαν τους περισσότερους φοιτητές του τμήματος. Για ποιον λόγο η ημερομηνία γέννησης θα πρέπει να κρίνει και να επηρεάσει το πτυχίο που θα αποκτήσουμε, ενώ ουσιαστικά τα υπόλοιπα 3 χρόνια σπουδών που μας απομένουν, θα τα ολοκληρώσουμε φοιτώντας στο λεγόμενο «Πανεπιστήμιο Ιωαννινων» στο οποίο θα ανήκει η σχολή μας; Παρακαλούμε την πιθανή προσαρμογή των μαθημάτων μας στο πανεπιστημιακό πρόγραμμα διδασκαλίας. Όχι την παραγραφή μαθημάτων, αλλά την προσθήκη και εξέτασή μας σε περισσότερα μαθήματα που θα αντιστοιχούν στο πανεπιστημιακό έτος που εμείς παρακολουθήσαμε ως φοιτητές του ΤΕΙ. Έτσι θα μπορούμε κι εμείς να αναβαθμίσουμε το πτυχίο μας, αλλά και οι επόμενοι εισακτέοι στην σχολή να μην αισθάνονται αδικημένοι πιστεύοντας πως έχουμε «γλιτώσει» μαθήματα που οι ίδιοι θα παρακολουθήσουν.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή και τον χρόνο που διαθέσατε, ελπίζω για την κατανόησή σας.

  • 7 Μαΐου 2018, 18:08 | Μαρίνα Μ.

    Καθαρά άδικη και ανισότιμη διάταξη , που επικροτεί τις διακρίσεις και την άνιση αντιμετώπιση μαθητών που έχουν επενδύσει ίδιες προσπάθειες για την εξέλιξη τους καθώς και για ένα αξιοπρεπές μέλλον εργασίας . Δεν δύναται να τεθεί σε ισχύ ένα τέτοιο μέτρο για το ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ ταυτόχρονα μαθητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής θα απολαμβάνουν τα απολύτως αυτονόητα, ευκαιρίες επιλογής και λήψης πρωτοβουλιών. Ομοίως , είναι αδιανόητη η επιβολή χρονολογικής διάκρισης των φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου, χωρίς καμία παροχή πρωτοβουλίας στους παλαιότερους μαθητές για το αν επιθυμούν να εξεταστούν σε ορισμένα μαθήματα διεκδικώντας ισότιμο τίτλο σπουδών, μια διάκριση που δεν περιορίζεται μόνο εντός φοιτητικών χρόνων αλλά και επαγγελματικών. Γιατί λοιπόν να καταστρατηγούμε τούς κανόνες της Δημοκρατίας και να αμαυρώνουμε τον τομέα της εκπαίδευσης,ενός από τους πιο κρίσιμα συνδεδεμένους με το μέλλον της χώρας μας τομείς που θα πρεπε να υπερισχύει η αξιοκρατία,ή ακεραιότητά και η ισότητα ευκαιριών;

  • 7 Μαΐου 2018, 17:45 | Φοιτητης Πανεπιστημιου Ιωαννινων

    Αν και φοιτητής Πανεπιστημίου, η γνώμη μου είναι ότι αυτό που γίνεται είναι άδικο. Οι ήδη φοιτητές και οι νέοι φοιτητές του ακαδημαικού έτους 2018-2019 θα έπρεπε να παρακολουθούν μαθήματα με πανεπιστημιακή υπόσταση, καθώς και το πτυχίο τους να έχει πανεπιστημιακό αντίκρισμα, όπως πρόσφατα έγινε και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

  • 7 Μαΐου 2018, 17:42 | Νικόλαος

    Τα προβλήματα που προκύπτουν με αυτό το άρθρο είναι τρία:
    Συνταγματικότητας, διότι υπάρχει διάκριση των συμφοιτητών ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής.
    Πρακτικότητας, διότι είναι αδύνατο να έχεις ένα τμήμα με δύο τίτλους σπουδών και δύο προγράμματα.
    Και τέλος νομιμότητας διότι το τμήμα ΤΕΙ, νομικά, παύει να υπάρχει και ο υπογράφων θα είναι προσωπικό του Πανεπιστημίου και όχι του κατηργημένου ΤΕΙ.
    Προφανώς το άρθρο αυτό και θα καταργηθεί αφού πρώτα δημιουργήσει ένα κομφούζιο στις γραμματείες.

  • 7 Μαΐου 2018, 17:33 | Φοιτητής ΤΕΙ Ηπείρου

    Είμαι πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος νοσηλευτικής στο ΤΕΙ Ηπείρου και θα ήθελα να καταγγείλω την αδικία που γίνεται εις βάρος των φοιτητών που ανήκουν στο ΤΕΙ, καθώς δεν είναι δίκαιο οι φοιτητές που βρίσκονται ήδη στο ΤΕΙ να παίρνουν πτυχίο τετραετούς φοίτησης και όχι πενταετούς. Επιπλέον οι φοιτητές δεν είναι σωστό να παίρνουν πτυχίο το οποίο στο μέλλον θα τους είναι πρακτικά άχρηστο . Τέλος είναι άδικο το ΤΕΙ Αθηνών που πλέον έχει γίνει πανεπιστήμιο να είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με αυτή την ιδιότητα.

  • 7 Μαΐου 2018, 17:11 | Αγγελική Α.

    Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου. Διαβάζοντας το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την αρχική μου ικανοποίηση κάλυψε ένας μεγάλος προβληματισμός. Δεν μπορώ να κατανοήσω την αψυχολόγητη επιλογή του υπουργείου για υποβαθμισμένο πτυχίο εγγεγραμμένων φοιτητών έναντι των μελλοντικών. Η διαφοροποίηση των πτυχίων Λογοθεραπείας σε πτυχία ΤΕΙ και αντίστοιχα Πανεπιστημιακά, όχι μόνο δημιουργεί ένα κλίμα αδικίας με διαφορετική μεταχείριση ατόμων που φοιτούν στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί συνήγορο άνισων ευκαιριών στην εκπαίδευση. Θεωρώ ότι το σωστό και δίκαιο είναι να έχουμε και εμείς την ευκαιρία να εξελίξουμε τις σπουδές μας και να έχουμε στον τίτλο σπουδών μας το ακαδημαϊκό ίδρυμα στο οποίο θα φοιτούμε μελλοντικά. Το κλίμα που μας δημιουργείται πριν καν το πέρας των σπουδών μας είναι το λιγότερο απογοητευτικό και ανασφαλές μια και η συγκεκριμένη απόφαση θέτει θέματα ακραίων διακρίσεων και διαφορετικής μεταχείρισης γενεών φοιτητών που επέλεξαν να φοιτούν στο εν λόγω εκπαιδευτικό ίδρυμα λόγω συγκεκριμένων κριτηρίων. Έτσι θεωρώ πως είναι αναγκαίο το αίτημα δυνατότητας αναβάθμισης του πτυχίου για όλους τους φοιτητές χωρίς χρονικούς ή άλλης μορφής διαχωρισμούς. Θα ήθελα επίσης να επισημάνω τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την ταυτόχρονη λειτουργία σχολών 2 ταχυτήτων με μοναδικό γνώμονα το έτος εγγραφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο 4521/2018 για το Πανεπιστήμιο Δ.Αττικής, οι φοιτητές εντάχθηκαν αυτόματα στα τμήματα Πανεπιστημίων και μόνο αν το θελήσουν παραμένουν στο ΤΕΙ. Έτσι, το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για το ΤΕΙ Ηπείρου δεν είναι μόνο άδικο αλλά και αντισυνταγματικό καθώς μία από τις σημαντικότερες αρχές του Συντάγματος μας είναι η αρχή της ίσης μεταχείρισης. Η δημοκρατία δίνει σε όλους ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαίωμα και ίσες υποχρεώσεις. Συνεπώς ο καθένας πορεύεται όπως κρίνει στον εκπαιδευτικό του βίο και εν γένει στη ζωή του. Ως Ελληνίδα πολίτης θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις όπου αυτονόητα επιβάλλονται!

  • 7 Μαΐου 2018, 17:00 | Γιάννης

    Είμαι προπτυχιακος φοιτητής του τμήματος Λόγοθεραπειας στο ΤΕΙ Ηπείρου. Θεωρώ ότι η αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την απορρόφηση σε αυτό του ΤΕΙ Ηπείρου θα συμβάλλει στον μέγιστο βαθμό στην αναβάθμιση του τμήματος Λόγοθεραπειας, θα βελτιώσει το επίπεδο σπουδών και θα δώσει την δυνατότητα να αποφοιτησουμε με μεγαλύτερη πληρότητα γνώσεων και εφοδιων. Αυτό που με προβληματιζει στην εν λόγω συγχώνευση είναι η διάκριση που υφίσταται στους ήδη εγγεγραμενους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου. Σας καλώ λοιπόν να ενεργησετε στο πλαίσιο της ισονομιας με τους φοιτητές των τμημάτων του ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας που συγχωνευτηκαν και εντάχθηκαν στα τμήματα του ΠΔΑ. Είναι άδικο για τους υπαρχοντες φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου να υποστουν αυτή την υπονομευση. Ευελπιστώ στην αναθεώρηση του νόμου με σκοπό την αυτοδικαιη ένταξη των ήδη φοιτητών του ΤΕΙ Ηπείρου στα Νέα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  • 7 Μαΐου 2018, 16:55 | Μαρια Τ.

    Θεωρώ σωστό να ισχύσει ότι και με τουςς φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής!γιατι 2 μέτρα και 2 σταθμά; να μην δεκτούν και οι καθηγητες αυτή τη διάκριση!θέλουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο των σπουδών μας με επιπλέον μαθήματα!σας παρακαλούμε να το αλλάξετε!Εμείς οι φοιτήτες δεν θα το αφήσουμε αυτό ετσι!

  • 7 Μαΐου 2018, 16:07 | N.M.

    Παρακαλώ πολύ οι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι δεν δύναται να γίνονται μαθήματα με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια και με την ποιότητα που αρμόζει σε τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν μέρος του εξοπλισμού και του προσωπικού θα έχουν μεταφερθεί!
    Απορώ με αυτούς τους φοιτητές που δέχονται να συζητάνε μία τέτοια προοπτική!
    Τη στιγμή μάλιστα που σε μία άλλη πόλη της ίδιας χώρας, σε συμφοιτητές τους αντίστοιχου τμήματος, έχει δωθεί η δυνατότητα επιλογής αναβάθμισης του πτυχίου τους!

  • 7 Μαΐου 2018, 14:23 | Γονιός

    Κύριε υπουργέ
    Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι εάν δεν υπάρξει αλλαγή στο άρθρο τότε θα συμβεί το εξής.Οι μαθητές στης φετινές πανελλήνιες θα δηλώσουν τις σχολές του τει που αλλάζουν ονομασία ή κλείνουν τελευταίες.Αποτέλεσμα πτώση βάσεων.Αυτό θα δώσει επιχειρήματα στους αντιπάλους σας ότι το εγχείρημα σας δεν αποδίδει και παράλληλα (κακό) υλικό στο νέο Πανεπι44στήμιο.Άς ισχύσει ότι και στο ΠΔΑ

  • 7 Μαΐου 2018, 13:44 | π.

    Αρχικά,συγχαρητήρια που μπαίνουμε σε μία διαδικασία αναβάθμισης από τη στιγμή που δίνονται περισσότερα δικαιώματα και γνώσεις στα παιδιά του τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου. Το πρόβλημα όμως είναι ΓΙΑΤΙ οι ήδη υπάρχοντες φοιτητές,καθώς και οι πτυχιούχοι του τμήματος, δεν θα έχουν το δικαίωμα αναβάθμισης του τίτλου τους; Σε προηγούμενα εξάμηνα,έγινε το ίδιο με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο οποίο τα παιδιά είχαν το δικαίωμα ,εφόσον το ήθελαν να αναβαθμίσουν τον τίτλο σπουδών τους. Δεν θα ήταν άδικο για εμάς τώρα, να μην έχουμε αυτό το προνόμοιο;

  • 7 Μαΐου 2018, 13:35 | Γιώργος

    Κε Υπουργέ
    Φοιτητής (άλλου, προς συγχώνευση) ΤΕΙ γιατι να γινει αυτη η διακριση με το πτυχιο που θα παρουμε;Οπως εγινε με το τει πειραια και της αθηνας ετσι να γινει και με τα υπολοιπα. Ειναι κριμα και μεγαλη αδικια. Δεν διαλεξαμε ποτε θα γεννηθουμε και ποτε θα μπουμε στη σχολη μας