Άρθρο 05 – Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

1. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων, κατά την 1η-10-2018, φοιτητών και όσων εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζονται έως την ολοκλήρωση του προγράμματος από εγγεγραμμένους έως και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 φοιτητές. Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών και την πρακτική άσκηση των φοιτητών, αρμόδια είναι τα μέλη Δ.Ε.Π. που προέρχονται από τα αντίστοιχα Τμήματα Τ.Ε.Ι., και τα οποία συνεχίζουν να ασκούν τα ανατεθειμένα σε αυτούς διδακτικά καθήκοντα στο Τμήμα προέλευσης, σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και όσα τους ανατεθούν με απόφαση των οργάνων του Τμήματος του πανεπιστημίου στο οποίο εντάσσονται. Σχετικές αρμοδιότητες μπορεί να ανατίθενται και σε άλλα μέλη Δ.Ε.Π. του ιδρύματος. Για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών, την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση πιστοποιητικών και πάσης φύσεως βεβαιώσεων, καθώς και τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σε αποφοίτους των Τμημάτων αυτών, αρμόδια είναι τα όργανα των αντίστοιχων σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4 Τμημάτων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων την ευθύνη ολοκλήρωσης του προγράμματος σπουδών και τις αρμοδιότητες του προηγούμενου εδαφίου έχουν ο Πρύτανης και η Σύγκλητος, οι οποίοι στην περίπτωση αυτή ασκούν τις αρμοδιότητες Προέδρου και Συνέλευσης Τμήματος, αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, με απόφαση της Συγκλήτου τα καθήκοντα της παρούσας παραγράφου μπορεί να ανατίθενται σε άλλα όργανα του ιδρύματος.
2. Οι εγγραφές νέων φοιτητών, καθώς και οι διαδικασίες μετεγγραφής στα Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ολοκληρώνονται κανονικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

  • 8 Μαΐου 2018, 20:53 | Πετρος

    Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο κριτηριο διαχωριζεται τους φοιτητες του Τει Αθηνας με αυτους του ΤΕΙ Ηπειρου.Απαραδεκτο ειμαστε ολοι φοιτητες και εχουμε τα ιδια δικαιωματα.Ποιοι ανθρωποι με παιδεια και ηθικο υποβαθρο παιρνουν τετοιες αποφασεις

  • 8 Μαΐου 2018, 20:51 | Αννα Ρεσουλαι

    Πως ειναι δυνατον η ιδια η χωρα η οποια θεμελιωσε την εννοια της ισοτητας να την καταπατα και μαλιστα με τοσο εμφανη τροπο στον ιδιο τον τομεα της παιδειας; Το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι αντιμετωπιζει ολους τους φοιτητες ως ισους προσφεροντας τους ισες ευκαιρειες και δυνατοτητες.Πως γινεται να διαπραττει τετοια μεγαλη αδικια απεναντι σε αυτους που υποτιθεται οτι υπερασπιζεται; Το εκπαιδευτικο συστημα οφειλει να παρεχει ισες δυνατοτητες και προοπτικες σε ολους τους φοιτητες ανεξαρτητως γεωγραφικης τοποθετησης της σχολης. Ολοι οι φοιτητες ιδιων τμηματων σχολων ανα την χωρα πρεπει να χαιρουν ιδιας εκτιμησης και να εχουν την ιδια αναγνωριση. Μια τετοια πραξη ειναι τελειως αντιθετη με τον στοχο της εκπαιδευσης. Ειναι κριμα να ντροπιαζεται ετσι το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα για το οποιο εχουμε υπαρξει ανεκαθεν ευγνωμονες!!!!!!!!

  • 8 Μαΐου 2018, 20:51 | Φοιτήτρια

    Ειναι πολυ αδικο αυτο που πατε να κανετε .ζουμε στη χώρα της δημοκρατίας υποτίθεται και πατε εσεις να αποφασίσετε για το δικο μας μέλλον.αυτο ειναι πολυ άσχημο .μην μας κόβετε τα φτερά .βοηθηστε μας να φτιάξουμε το δικο μας καλο μέλλον .

  • 8 Μαΐου 2018, 20:30 | βασιλης ντριτσος

    σε μια χωρα δημοκρατιας ειναι δημοκρατικο να γινονται εξαιρεσεις χωρις λογους και κριτηρια? προτεινουμε να αλλαξει το προγραμμα σπουδων στο τει ηπειρου και να εχουν οι φοιτητες τη δυνατοτητα επιλογης βαθμιδας πτυχιου. δε ζηταμε αναβαθμιση χωρις προσπαθεια απλα ισες ευκαιριες!

  • 8 Μαΐου 2018, 20:29 | φοιτητρια

    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

  • 8 Μαΐου 2018, 20:10 | Νίκος

    Η γνώμη μου είναι ότι και τα Τει και τα αει θα πρεπει να έρθουν σε συμφωνια και οι απόφητοι τους να αποκτούν ισότιμα πτυχία καθώς η ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση είναι ίδιου επιπέδου και η προσπάθεια που καταβάλουν οι φοιτητές είναι το ίδιο μεγάλη.

    Σεβαστή είναι η προσπάθεια των εκάστοτε μαθητών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την εισαγωγη τους στα εκάστοτε ιδρύματα της χώρας αλλά η υποτίμηση της αξίας των πτυζίων των τει θα πρέπει να σταματήσει και η συγχώνευση να γίνει άμεσα.

  • 8 Μαΐου 2018, 20:10 | Εύη

    Από το 2001 τα ΤΕΙ θεωρούνται Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, επομένως ποια η αξία της συγχώνευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ΤΕΙ Ηπείρου; Εφόσον οι απόφοιτοι ΤΕ λογίζονται ως εξίσου ισότιμοι με τους απόφοιτους ΠΕ, γιατί πρέπει να γίνει αυτή η αλλαγή; Ποιος ο σκοπός της;
    Και εφόσον τελικά σκοπεύετε να εφαρμόσετε αυτό το σχέδιο, γιατί στερείτε το δικαίωμα από τους απόφοιτους και νυν φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου να λάβουν πτυχίο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έστω δίνοντάς τους την δυνατότητα να εξεταστούν σε κάποια επιπλέον μαθήματα; Στην Αθήνα δηλαδή γιατί προσφέρετε απλόχερα αυτή την ευκαιρία για εκπαιδευτική αναβάθμιση με επιλογή επιπλέον μαθημάτων; Πού είναι τελικά η ισότητα και η αμεροληψία του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος;
    Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα για Σπουδές στην Αθήνα. Οι οικογένειές μας έχουν δώσει μεγάλο αγώνα προσφέροντας από το υστέρημά τους για να καταφέρουμε να σπουδάσουμε σε ένα κοντινό ΤΕΙ και έρχεστε εσείς να υποβαθμίσετε την προσπάθειά τους;

  • 8 Μαΐου 2018, 20:03 | Παυλος

    Μου ειπε ο φιλος μου ο δημητρης ο νταφος να γραψω καποια πραγματακια λοιπον.

    Με τι όρεξη και φιλομάθεια μπορώ εγώ τώρα να συνεχίσω τις σπουδές μου;Όταν βλέπω τη διάκριση που γίνεται μεταξύ της σχολής μου και του ΤΕΙ Αθηνών. Δεν είμαστε κατώτεροι! είμαστε ΙΣΟΙ! ΊΣΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 8 Μαΐου 2018, 19:55 | Μαρια

    Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο κριτητιο και απο ποιους «ιδικους» παιρνονται τετοιου ιδους αποφασεις οι οποιες δεν βασιζονται σε κανενα προτυπο ουτε ακολουθουν καποιο πρωτοκολλο.Οταν ισχυει κατι και βγαινει μια αποφαση γνωριζω οτι εκτελειται απο κοινου και δεν ειναι μονο για ενα μεμονωμενο αριθμο.Αλλιως η αποφαση δν ειναι εγκυρη για κανεναν.

  • 8 Μαΐου 2018, 19:53 | Δημήτρης

    Ειμαι φοιτητης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και θεωρώ πως ολοι θα επρεπε να εχουν ισα δικαιοματα,δεν υπαρχει καμια λογικη που δικαιολογει την εγκρυση της συγχονευσης του Τ.Ε.Ι. Αθηνας με το Πανεπιστημιο και οχι τον αλλων Τ.Ε.Ι. της ελλαδος,αφου μεταφερθικε ενα θα επρεπε να ειχαν μεταφερθει ολα,αυτα τα αιτηματα δεν θα επρεπε να υπηρχαν καν ,επρεπε να ειναι αυτονοητα

  • 8 Μαΐου 2018, 19:36 | Εβιτα

    Απο την στιγμη που θα υπαρχει δυνατοτητα να αποφοιτησουν καποιοι με πτυχιο ΑΕΙ θεωρω πως δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν διακρισεις με τους ηδη υπαρχοντες φοιτητες του ΤΕΙ ηπειρου.Θα μπορουσε καλλιστα ο καθε φοιτητης να επιλεξει μονος του τον τιτλο του πτυχιου με οτι συνεπαγεται αυτο,ακομη και αν χρειαστει να παρακαλουθησει και να δωσει επιπλεον μαθηματα. Δεν ειναι δυνατον να μας απορριπτετε χωρις λογο! Σας παρακαλουμε πολυ να ξανακοιταξετε την αποφαση αυτη και να αντιμετωπισετε με κατανοηση το προβλημα μας. Ευχαριστω

  • 8 Μαΐου 2018, 19:32 | ειρηνη μπουντανη

    ειμαι φοιτητρια στο τμημα νοσηλευτικης του τει ιωαννινων και με στεναχωρει παρα πολυ αυτη η κατασταση η οποια εχει προκυψει. θεωρω απαραδεκτη τη διακριση που κανετε αναμεσα στους φοιτητες του τει αθηνας και του τει ηπειρου. ειμαστε ολοι ισοι απεναντι σε ισους. διεκδικουμε οτι ακριβως δικαιουμαστε!

  • 8 Μαΐου 2018, 19:24 | Βάσω

    Δεν είναι σωστό οι φοιτητές που σπουδάζουν τώρα στο ΤΕΙ υπειρου (καθώς και οι απόφοιτοι του) να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μελλοντικούς προπτυχιακους φοιτητές…

  • 8 Μαΐου 2018, 19:12 | Κωνσταντινα

    Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο εμείς του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ έχουμε αυτού του είδους αντιμετώπιση. Επειδή θεωρούμαστε επαρχία η επειδή διδαχθηκαμε διαφορετικά και με λιγότερο καλή ποιότητα την ύλη κάθε τμήματος? Υποτίθεται το κάθε ίδρυμα μεταλαμπαδευει τις ίδιες γνώσεις!!

  • 8 Μαΐου 2018, 19:09 | Μαρία

    ΑΔΙΚΟ για τους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου !! Ίσα δικαιώματα για όλους.. Ας έχουμε κι εμείς την ευκαιρία έστω με παραπάνω μαθηματα να πάρουμε πτυχίο ΑΕΙ!!

  • 8 Μαΐου 2018, 19:06 | κωνσταντινα νταλαπα

    το ονειρο μου ηταν να εισαχθω στο πανεπιστημιο της νοσηλευτικης αλλα βλεπετε οι γονεις μου δεν ειχαν τα χρηματα να με στειλουν φροντιστηριο και σε συνδυασμο με το απαραδεκτο συστημα των πανελληνιων δεν εγραψα τα μορια που απαιτουνταν για την εισαγωγη μου. μολις εμαθα οτι θα μας δωθει η δυνατοτητα να γινουμε πανεπιστημιο απλα παρακολουθωντας καποια επιπλεον μαθηματα η χαρα μου ηταν απεριγραπτη καθως αγαπω τη σχολη μου. μια μερα ξαφνικα μας παιρνουν την παραμικρη ελπιδα που τρεφαμε να γινει αυτο ομως. δεν απαιτησαμε απο το πουθενα να γινουμε πανεπιστημιο. εσεις μας δωσατε αυτες τις ελπιδες και τωρα μας προσγειωνετε. εγω που αγαπω τη σχολη μου και το μελλοντικο μου επαγγελμα θελω να αναβαθμισω το πτυχιο μου αλλα αυτο δε μπορει να γινει ουτε με μεταπτυχιακο (δυστυχως δεν ειναι δωρεαν) αλλα ουτε και με την αποφαση που εσεις πηρατε για το μελλον μας. πραγματικα λυπαμαι και θα διαμαρτυρομαι με καθε μεσο μεχρι αλλαγης της αποφασης σας. βλεπετε τα παιδια του τει αθηνας ειναι πιο τυχερα απο μας. εμεις ειμαστε διατεθιμενοι να αλλαξουμε την τυχη μας και δε θα στθουμε ερμαια των αποφασεων σας!

  • 8 Μαΐου 2018, 18:58 | φοιτητης

    ΑΔΙΚΙΑ: μια λέξη που εκφράζει απόλυτα το άρθρο 5 του νομοσχεδίου! στη δημοκρατία υπάρχουν ίδιες ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ και ιδια ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλους!!!!
    Μην μας αντιμετωπίζεται ως πολίτες- φοιτητές δεύτερης κατηγορίας

  • 8 Μαΐου 2018, 18:55 | Άννα- Μαρία

    Οφείλετε να υπερασπίζεστε τη δημοκρατία και τη Συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης. Κάθε φοιτητής θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τον τίτλο σπουδών του πτυχίου του.

  • 8 Μαΐου 2018, 18:51 | Δημήτρης

    Βλέπουμε ότι το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των φοιτητών του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ με τους αντίστοιχους των ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ και ΠΕΙΡΑΙΑ.
    Το σχέδιο νόμου είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό και η αδικία προφανής.
    Ο διάλογος σε διάστημα μόλις 11 ημερών φαίνεται προσχηματικός αν λάβουμε υπόψιν ότι τα περισσότερα τμήματα των σχολών του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ δεν έχουν βγάλει ανακοίνωση στα site τους για να ενημερώσουν τους φοιτητές τους για τον «διάλογο» που γίνεται.
    Μακάρι να έχω άδικο και η απόφαση να μην είναι ήδη ειλημμένη!
    Δεν μένει παρά να το αποδείξετε.

  • 8 Μαΐου 2018, 18:43 | Ραφαήλ

    ειμαι φοιτητης λογοθεραπειας και σκεφτομαι την υπερμετρη και ανιση διακριση που θα γινει εις βαρος των αποφοιτων και των προπτυχιακων φοιτητων του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ αν ο καινουριος τιτλος δεν δωθει και στους υπαρχοντες φοιτητες και αποφοιτους!
    θεωρω ακρως απαραδεκτο να μην εχουμε τα ιδια δικαιωματα με τους νεους φοιτητες!

  • 8 Μαΐου 2018, 18:39 | Αθηνά

    Ίσα δικαιώματα στους απόφοιτους του Τ.Ε.Ι Ηπείρου στους προπτυχιακούς αλλά και στους μελλοντικούς προπτυχιακούς του Τ.Ε.Ι Ηπείρου!

  • 8 Μαΐου 2018, 18:39 | ΓΟΝΕΑΣ 2 ΦΟΙΤΗΤΏΝ

    Με το παρών νομοσχέδιο το υπουργείο κάνει ένα βήμα μπροστά στα θέματα της παιδείας και με το άρθρο 5 αποφασίζει να επαναφέρει διακρίσεις ! δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους πολίτες της ίδιας χώρας
    ΣΑς ΖΗΤΟΎΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΔΙΚΙΑ !

  • 8 Μαΐου 2018, 18:33 | γονιος

    ως γονεας φοιτητριας στη σχολη νοσηλευτικης του ατει ιωαννινων εχω να δηλωσω απολυτα δυσαρεστημενη τοσο απο τον υπουργο παιδειας κ. Γαβρογλου οσο και απο τον πρυτανη του πανεπιστημιου ιωαννινων. με εξευτελιστικους μισθους των 400 ευρω καλουμαστε σαν γονεις να υποστηριξουμε τα παιδια μας στην προσπαθεια τους να αποκτησουν ενα πτυχιο τριτοβαθμιας εκπαιδευσης το οποιο σε μια τριετια απο τωρα δε θα εχει καμια απολυτως αξια καθως θα αποφοιτουν μαζικα φοιτητες ΠΕ. φοιτητες στο τει αθηνας παρακολουθουν παρομοιο προγραμμα σπουδων με τους φοιτητες νοσηλευτικης στα υπολοιπα τει ελλαδος και εισηχθαν με παρομοιες βασεις. παρολα αυτα τους δινεται η δυνατοτητα να αποκτησουν πτυχιο ΠΕ ενω στα δικα μας παιδια αποκλειεται ρητα αυτη η ευκαιρια. ζητουμε λοιπον αλλαγη στο προγραμμα σπουδων αμεσα και δυνατοτητα ισων ευκαιριων με το τει της πρωτευουσας!

  • 8 Μαΐου 2018, 18:16 | Ελένη Φοιτήτρια ΤΕΙ ΗΠΕΊΡΟΥ

    Όσο τυχερή και ευλογημένη νιώθω που κατάφερα να μπω σε μια σχολή που προάγει την υγεία άλλο τόσο δυσαρεστημένη και άτυχη αισθάνομαι με τα νέα δεδομένα της κατάστασης. Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που ενώ πάτε να κάνετε κάτι για την προαγωγή της παιδείας το εφαρμόζετε μόνο σε μεμονωμένα τμήματα! Δηλαδή εμείς που σπουδάζουμε στο ΤΕΙ Ηπείρου γιατί να μην έχουμε τη δυνατότητα να ενταχθούμε σε ένα νέο πρόγραμμα σπουδών και να επιλέξουμε τι πτυχίο θα πάρουμε; Όπως βλέπουμε για ακόμη μια φορά η έννοια της «δωρεάν παιδείας» δεν υφίσταται! Ζητάμε ότι ακριβως δικαιουμαστε δηλαδή ισοτιμία ανάμεσα στους φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας και του ΤΕΙ Ηπείρου. Κ. Υπουργέ συγγνώμη που δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να σπουδάσουμε στην Αθήνα. Σας ευχαριστούμε για τις ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες που μας προσφέρετε!!

  • 8 Μαΐου 2018, 18:13 | φοιτητής στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

    ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!! ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΤΙΜΟΙ!!! ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ!!!!

  • 8 Μαΐου 2018, 18:08 | Φοιτήτρια

    Όλοι κάνουμε την ίδια προσπάθεια, τον ίδιο αγώνα για την εισαγωγή μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση!! Γιατί τώρα να υπάρξουν διάφορες στα πτυχία;;ΙΣΌΤΗΤΑ!!! ΊΣΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ!!!

  • 8 Μαΐου 2018, 18:03 | Αθηνά

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΕΙ! ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ! ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ

  • 8 Μαΐου 2018, 17:54 | Φοιτητρια

    Πιστευω πως ειναι πολυ αδικο ολο αυτο γιατι τη προσπαθεια που κανουν αυτα τα παιδια για να μπουν στη σχολη ακριβως την ιδια προσπάθεια καναμε ολοι μας για να τα καταφερουμε…και πιστευω πως δεν υπαρχει λογος να αδικηθουμε εμεις με αυτο τον τροπο!!

  • 8 Μαΐου 2018, 17:24 | Φοιτήτρια

    Θεωρείτε ότι είναι σωστό,ηθικό και δίκαιο το ΤΕΙ Αθηνών το οποίο άλλαξε σε πανεπιστήμιο να έχει διαφορετικά δικαιώματα από το ΤΕΙ Ηπείρου που και αυτό αλλάζει σε πανεπιστήμιο; Νομίζω θα ήταν άδικο και «ρατσιστικό». ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ότι ΠΡΈΠΕΙ να υπάρχουν ίσα δικαιώματα για όλους τους φοιτητές!!

  • 8 Μαΐου 2018, 17:21 | Τολης

    Μα γιατι το Τει Πειραια και Αθηνας που συγχωνευθηκαν να εχουν την δυνατοτητα πτυχιου πανεπιστημιου και οι υπολοιποι οχι?Ειναι δυνατον???θα παρουν πτυχιο πανεπιστημιου τει με λιγοτερα μαθηματα απο αλλα,απλα επειδη ειναι στην Αθηνα?
    Και οι υπολοιποι τοτε γιατι να πηγαινουν στα αλλα τει εφοσον θα υποβαθμιστουν κιαλλο?Γιατι να μην τα παρατησουν ολοι και να φυγουν εξωτερικο?Θελετε να κρατησετε εδω τους πτυχιουχους αλλα το αντιθετο θα καταφερετε με αυτες τις αποφασεις που περνετε….Οταν λετε για αναβαθμιση της εκπαιδευσης τοτε ολα τα τει να εχουν δυνατοτητα πτυχιου πανεπιστημιου.Το καθε τει εχει ειτε λιγοτερα ειτε περισσοτερα μαθηματα απο αλλα,αρα επρεπε αυτα να γινουν πανεπιστημιο.Π.χ το Στερεας Ελλαδας με σχεση με της Αθηνας….

  • 8 Μαΐου 2018, 17:16 | Σωτηρία

    Δεν είμαι φοιτήτρια αλλά η κόρη μου σπουδάζει νοσηλευτική στο ΤΕΙ Η πείρου. Εγώ αλλά και όλοι οι γονείς βρισκόμαστε σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή δίπλα στα παιδιά μας αλλά απέναντι σας Κ. Πρόεδρε. Κερδίστε την εμπιστοσύνη μας την ερχόμενη δευτέρα αλλάζοντας τη συγκεκριμένη νομοθεσία και επιτρέποντας στους φοιτητές την ίση συμμετοχή τους στο νέο κύκλο σπουδών και στην απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.

  • 8 Μαΐου 2018, 17:12 | Μαρία- Άννα

    Κ.Υπουργέ,
    μην διαχωρίζετε τους φοιτητές, δώστε σε όλους ισάξιες ευκαιρίες. Μην τους ακυρώνετε και προδικάζετε. Μπείτε στη θέση τους και δείτε το πόσο αδικημένος θα νιώθατε. ναι στη συγχώνευση αλλά και ΝΑΙ στη συμμετοχή των ήδη υπάρχων φοιτητών στο νέο πρόγραμμα σπουδών.

  • 8 Μαΐου 2018, 17:11 | Γονέας

    Διαχωρισμός των Φοιτητών από την μία μέρα στην άλλη χωρίς καν να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των μαθητών για πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ ( με την προσθήκη μαθημάτων). Με αυτά τα νομοσχέδια απογοητεύετε πολλές οικογένειες που προσπαθούν με πολύ κόπο να σπουδάσουν τα παιδιά τους για να εργαστούν με αξίες και με εφόδια, χωρίς διακρίσεις και διαφορές , στην χώρα. Σας παρακαλώ πολύ να επανεξετάσετε το θέμα. Δεν μιλάμε για μια απλή αλλαγή. Μιλάμε για κατάργηση δικαιωμάτων εργασίες και για ρατσισμό, ναι ρατσισμό!, προς τους φοιτητές που έτυχε να σπουδάζουν σε αυτα τα χρόνια και όχι από τα επόμενα. Σας παρακαλώ πολύ, να σεβαστείτε τους αγώνες και τα τεράστια και καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν σ όλους μας και να μην «φορτωθούμε» και με άλλο ένα , όπου θα έχει τρομερές συνέπειες όχι μόνο σε εμάς τους γονείς, αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας.

  • 8 Μαΐου 2018, 17:09 | Μελίνα

    Ζούμε σε μια χώρα από όπου ξεκίνησε η δημοκρατία αλλά με τις πράξεις σας την ακυρώνετε! Αφήστε τους φοιτητές που ήδη φοιτούν στο ΤΕΙ Ηπείρου να συμμετάσχουν στην συγχώνευση, στο νέο πρόγραμμα σπουδών και στην ευκαιρία για ένα ανώτερο πτυχίο.

  • 8 Μαΐου 2018, 17:06 | Κωνσταντίνα

    Κ. Πρόεδρε δείξτε ότι είστε στο πλευρό των φοιτητών! Παλέψτε μαζί μας για ένα καλύτερο αύριο! Δώστε μας ίδια δικαιώματα με το ΤΕΙ Αθηνών! Αφήστε μας να συμμετάσχουμε στο νέο πρόγραμμα σπουδών!

  • 8 Μαΐου 2018, 17:05 | Νεκταρία

    Αφήστε τους φοιτητές να επιλέξουν μόνοι για το μέλλον τους! Ίσες ευκαίες Ίσα δικαιώματα Ίση μεταχείριση.

  • 8 Μαΐου 2018, 17:02 | Βασίλης

    Και μετά κατακρίνετε το brain drain. Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις συμφέροντος πώς να μην ψάχνεις να ξεφύγεις για κάπου αλλού όπου ίσως και να έχεις καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση; Δείξτε μας Κ.Πρόεδρε ότι είστε με το μέρος μας και αφήστε μας να έχουμε την επιλογή για ένα καλύτερο και ανώτερο πτυχίο. Μην μας ακυρώνετε!

  • 8 Μαΐου 2018, 17:01 | Φοιτήτρια

    Αξιότιμε κ Υπουργέ ,

    Με την απόφαση που πάρθηκε πιστεύετε ότι θα γίνουν μόνιμες και σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα; Με τις αντιδράσεις μόνο των παιδιών που κοπίασαν να κατακτήσουν μια θέση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ , και των γονιών που πολλοί στερούνται τα βασικά για να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν μόνοι τους χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από το κράτος τα παιδιά τους, υποβαθμίζεται έτσι απλά , μέσα σε λίγες μέρες ο κόπος και ο ιδρώτας χρόνων κάποιων ανθρώπων; Γιατί διακρίνεται τους φοιτητές; επειδή έτυχαν να σπουδάζουν σε αυτά τα χρόνια και όχι σε αυτά που έπονται;

  • 8 Μαΐου 2018, 16:58 | Χρήστος

    ίση αντιμετώπιση των φοιτητών όλων των ΤΕΙ! Δεν γίνεται να υπάρχουν διακρίσεις! Είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!Το μέλλον μας είναι δικό μας γιαυτό αφήστε μας να το ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

  • 8 Μαΐου 2018, 16:55 | Πηνελόπη

    Είμαι σύμφωνη με τη συγχώνευση του ΤΕΙ ηπείρου εφόσον αυτή γίνεται σωστά.Όσοι είναι ναι μέσα στη σχολή πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους με κάποια επιπλέον μαθήματα,όπως και όσοι ήδη έχουν τελειώσει.Γιατίκαποιος που έχει τελειώσει την ίδια σχολή να αντιμετωπίσει σαν κατώτερος λόγω μιας αλλαγής τίτλου και γιατί να πρέπει να μπει στη διαδικασία να ξανασπουδασει στην ίδια σχολή;Είναι αδιανόητο. Ζητώ το αυτονόητο. Όχι διακρίσεις.

  • 8 Μαΐου 2018, 16:55 | Χρυσάνθη

    Άδικο και καθόλου ισάξιο το νομοσχέδιο που πάει για ψήφισμα την ερχόμενη Δευτέρα! Ας ελπίσουμε ότι όλα τα παράπονα και οι δυσαρέσκειες θα ληφθούν υπόψη.

  • 8 Μαΐου 2018, 16:54 | Basilis

    Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο κριτήριο επιλέγεται το τει Αθήνας να γίνει Πανεπιστήμιο και όχι τα υπόλοιπα τει της Ελλάδος. επειδή δεν είμαστε στην πρωτεύουσα δηλαδή δεν έχουμε ίσα δικαιώματα; δεν ανήκουμε στο ελληνικό κράτος; δε σέβεστε τους κόπους τους δικούς μας και των γονέων μας που στην κυριολεξία στερούνται τα πάντα για να μας σπουδάσουν; δεν ζητάμε να μας χαριστεί τίποτα. ζητάμε να παλέψουμε με το νέο πρόγραμμα σπουδών και παραπάνω μαθήματα παραπάνω διαβασμα και παραπάνω κόπο για να γίνουμε και εμείς ΠΕ.

  • 8 Μαΐου 2018, 16:53 | Φοιτήτρια

    Το νομοσχέδιο βοηθάει ποιους ; Γιατί απ ότι αντιλαμβάνομαι και βλέπω και τα σχόλια και οι αντιδράσεις είναι αμέτρητες. Όταν βγάζετε ένα νομοσχέδιο, μπείτε και στην θέση των παιδιών που απορρίπτονται από τις νέες και κερδοφόρες αλλαγές που θα γίνουν γιατί υπάρχουν και «χαμένοι». Αν γίνουν αλλαγές, να γίνουν παντού.

  • 8 Μαΐου 2018, 16:52 | Μάρκος

    Καλησπέρα σας!
    κάθομαι και διαβάζω τα σχόλια και βλέπω ότι τελικά είμαστε αρκετοί αυτοί που διαφωνούμε με το συγκεκριμένο ψήφισμα. Ελπίζω αυτό να ταρακουνήσει την σκέψη του Κ. Υπουργού και να δώσει στους ήδη υπάρχοντες φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου την ευκαιρία για ένα ανώτερο πτυχίο.

  • 8 Μαΐου 2018, 16:49 | Στέλλα

    Μη μας ακυρώνετε και δώστε μας την ευκαιρία όπως στους φοιτητές του ΤΕΙ Αθηνών να παλέψουμε και να τελειώσουμε τη σχολή μας με πτυχίο ΑΕΙ!

  • 8 Μαΐου 2018, 16:47 | Κυριακή

    Άδικο και λυπηρό για όλους εμάς τους φοιτητές που βλέπουμε ότι τελικά αυτό που λένε η Ελλάδα δεν αγαπάει τα παιδιά της ισχύει. Μετά να μην κατηγορούμε τους φοιτητές που καταφεύγουν στο εξωτερικό και δεν κάθονται να παλεύουν στον τόπο τους. Δώστε μας τα εφόδια και τα μέσα να το κάνουμε!

  • 8 Μαΐου 2018, 16:43 | Δημήτρης

    Με τι όρεξη και φιλομάθεια μπορώ εγώ τώρα να συνεχίσω τις σπουδές μου;Όταν βλέπω τη διάκριση που γίνεται μεταξύ της σχολής μου και του ΤΕΙ Αθηνών. Δεν είμαστε κατώτεροι! είμαστε ΙΣΟΙ! ΊΣΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 8 Μαΐου 2018, 16:42 | Φοιτητής

    Το γεγονός ότι ξεχωρίζονται οι φοιτητές από την σχολή και το έτος σπουδών τους είναι απαράδεκτο. Αλλού πρέπει να γίνουν αλλαγές στο σύστημα και αλλού γίνονται. Άλλοι πρέπει να αλλάξουν και άλλους προδικάζουν. Αν τα ΤΕΙ θα γίνουν ΑΕΙ ,να γίνουν όλα. Όχι τα μισά. Το σύστημα πρέπει να αλλάξει από μέσα, και αφού ακόμη δίνει αφορμές για αντιδράσεις, πάντα προς τα πίσω θα πηγαίνουμε.

  • 8 Μαΐου 2018, 16:40 | δημοσθένης

    Είμαστε σοβαροί; Ούτε καν που είχα στο μυαλό μου ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν έτσι! Ήμουν σίγουρος ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθούσαν αλλά και τα δικαιώματά μας θα ήταν ισάξια και ισότιμα με το ΤΕΙ Αθηνών! Εδώ μιλάμε για αδικία και ελπίζω να ληφθεί σοβαρά αυτό μέχρι τη Δευτέρα.

  • 8 Μαΐου 2018, 16:38 | Χαρης

    Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο κριτήριο επιλέγεται το τει Αθήνας να γίνει Πανεπιστήμιο και όχι τα υπόλοιπα τει της Ελλάδος. επειδή δεν είμαστε στην πρωτεύουσα δηλαδή δεν έχουμε ίσα δικαιώματα; δεν ανήκουμε στο ελληνικό κράτος; δε σέβεστε τους κόπους τους δικούς μας και των γονέων μας που στην κυριολεξία στερούνται τα πάντα για να μας σπουδάσουν; δεν ζητάμε να μας χαριστεί τίποτα. ζητάμε να παλέψουμε με το νέο πρόγραμμα σπουδών και παραπάνω μαθήματα παραπάνω διαβασμα και παραπάνω κόπο για να γίνουμε και εμείς ΠΕ.