Άρθρο 05 – Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

1. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων, κατά την 1η-10-2018, φοιτητών και όσων εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζονται έως την ολοκλήρωση του προγράμματος από εγγεγραμμένους έως και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 φοιτητές. Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών και την πρακτική άσκηση των φοιτητών, αρμόδια είναι τα μέλη Δ.Ε.Π. που προέρχονται από τα αντίστοιχα Τμήματα Τ.Ε.Ι., και τα οποία συνεχίζουν να ασκούν τα ανατεθειμένα σε αυτούς διδακτικά καθήκοντα στο Τμήμα προέλευσης, σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και όσα τους ανατεθούν με απόφαση των οργάνων του Τμήματος του πανεπιστημίου στο οποίο εντάσσονται. Σχετικές αρμοδιότητες μπορεί να ανατίθενται και σε άλλα μέλη Δ.Ε.Π. του ιδρύματος. Για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών, την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση πιστοποιητικών και πάσης φύσεως βεβαιώσεων, καθώς και τη χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων σε αποφοίτους των Τμημάτων αυτών, αρμόδια είναι τα όργανα των αντίστοιχων σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4 Τμημάτων του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων την ευθύνη ολοκλήρωσης του προγράμματος σπουδών και τις αρμοδιότητες του προηγούμενου εδαφίου έχουν ο Πρύτανης και η Σύγκλητος, οι οποίοι στην περίπτωση αυτή ασκούν τις αρμοδιότητες Προέδρου και Συνέλευσης Τμήματος, αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, με απόφαση της Συγκλήτου τα καθήκοντα της παρούσας παραγράφου μπορεί να ανατίθενται σε άλλα όργανα του ιδρύματος.
2. Οι εγγραφές νέων φοιτητών, καθώς και οι διαδικασίες μετεγγραφής στα Τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ολοκληρώνονται κανονικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

  • 9 Μαΐου 2018, 12:37 | Απόφοιτος Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

    Είμαι απόφοιτος του T.E.I. Ηπείρου με μεταπτυχιακό απ’ το T.E.I. Αθηνας, και δεν απέχω πολύ απ’ το να καταντήσω να έχω δυο μη αναγνωρισμένα πτυχία. Εν ολίγοις τόσα χρονια,τόσοι κόποι και χρήματα πεταμένα. Αποφασίσατε ότι τα T.E.I πρέπει να καταργηθούν χωρίς να σας ενδιαφέρει τίποτα, αρκεί να απαλλαγείτε απ’ το βραχνά των κατωτερων.
    Kαταργείται κάθε εργασιακό δικαίωμα για ποιο λόγο; Αν θελήσουμε να κάνουμε διδακτορικό μήπως θα πρέπει να μας πείτε που πρέπει να το κάνουμε;
    Eξυψωνoνται καθηγητές με μεταπτυχιακό και τείνουν να εξισωθούν διδάκτορες με αποφοιτους ΙΕΚ. Δεν μας κάνετε χάρη, ούτε ζητάμε παραπάνω, απαιτούμε τα δικαιώματα μας.

  • 9 Μαΐου 2018, 12:06 | Οικογένεια φοιτητή τει Άρτας

    Παιδιά ενός κατώτερου Θεού οι φοιτητές του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ!!! Και όχι μόνο, γιατί στη συνέχεια λίγο-λίγο το ίδιο θα συμβεί και με όλα τα περιφερειακά τει της χώρας μας…
    Γιατί κύριε υπουργέ? Είναι λογικό σε μια χώρα που τόσα χρόνια την πνίγουν τα μνημόνια και με τις οικογένειες που σπουδάζουν τα παιδιά τους σε άλλη πόλη να έχουν κυριολεκτικά γονατίσει οικονομικά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, εκεί που όλοι λέγαμε να, θα έρθουν καλύτεροι καιροί, επιτέλους κάτι καλό και ελπιδοφόρο πάει να γίνει, ξαφνικά μια απίστευτα κατάφωρη αδικία!!! Μια αδικία που βγάζει τόσο μάτι, που είναι αδύνατον να σωπάσει κανείς! Η διαφορά με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι πολύ μεγάλη και δημιουργεί το αίσθημα της αδικίας!!! Όσοι φοιτούν τώρα σε κάποιο από τα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, αλλά και όσοι εισαχθούν με τις προσεχείς πανελλήνιες εξετάσεις θα αποφοιτήσουν από τα ΤΕΙ και δεν θα έχουν το δικαίωμα να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο με κάποια επιπλέον μαθήματα, ούτως ώστε να μην αδικούνται και οι φοιτητές του Παν/μίου Ιωαννίνων, αν νιώθουν έτσι. Φοιτητές δύο ταχυτήτων??? Με τους εγγεγραμμένους φοιτητές των ΤΕΙ που πρόκειται να συγχωνευτούν τι προβλέπεται να γίνει; Άλλα ισχύουν για τους εγγεγραμμένους φοιτητές του ΠΔΑ (ν. 4521/18) και άλλα σύμφωνα με το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων…
    Και αναρωτιέμαι, γιατί κύριε υπουργέ? Υπάρχουν κάποια ΤΕΙ που είναι κατώτερα και κάποια άλλα που είναι ανώτερα? Δηλαδή παίξαμε και χάσαμε? Διότι μόνο σαν παιχνίδι στις πλάτες των φοιτητών μπορεί να εκληφθεί όλο αυτό, με εμάς τις οικογένειες να αγανακτούμε κυριολεκτικά! Όχι άλλη αδικία πια!
    Κύριε υπουργέ, κάνετε κάτι ωραίο, κάτι που υποτίθεται θα έδινε χαρά κι ελπίδα, κάντε το λοιπόν σωστά και κυρίως ΔΙΚΑΙΑ! Ελπίζουμε και πιστεύουμε σε εσάς και περιμένουμε πως θα στηρίξετε το λογικό και αυτονόητο, την ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ!

  • 9 Μαΐου 2018, 12:05 | Νικολέτα

    Δεν γίνεται να είμαστε έρμαια τέτοιων νομοσχεδίων που καθορίζουν το μέλλον μας. Σε λίγα χρόνια θα βγούμε στην έρευνα αγοράς για να βρούμε μια αξιοπρεπή δουλειά με το πτυχίο της Λογοθεραπείας και οι θέσεις θα έχουν καλυφθεί απο τους απόφοιτους της ίδιας σχολής αλλά με πτυχίο ΑΕΙ. Εδώ λπιπόν βλέπουμε πως αυτή η χώρα με τέτοιες αλλαγές δεν θα πάει πότε μπροστα. Γιατί δηλαδή οι ήδη σπουδάζοντες στο ΤΕΙ Ηπείρου να μην τελειώσουν τη σχολή του με πτυχίο ΑΕΙ. Όλοι εσείς οι αρμόδιοι δεν μπορείτε να παίρνετε τέτοιες επιζήμιες αποφάσεις γιατί μόνο θετικό αποτέλεσμα δεν προσφέρουν. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να ξανασκεφτείτε τις αποφάσεις σας. Εξάλλου φαίνεται και απο τα παραπάνω σχόλια πόσο κατακριτέες είναι αυτες οι αλλαγές.

  • 9 Μαΐου 2018, 11:43 | Σοφια

    Ειναι αδικο και δεν εχει λογικη αυτο που παει να συμβει.

  • 9 Μαΐου 2018, 11:42 | Σοφια

    Ειναι αδικο και δεν εχει λογικη αυτο που παει να συμβει. Θα πρεπει να έχουν ισα δικαιώματα ολοι οι φοιτητές.

  • 9 Μαΐου 2018, 11:18 | ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

    Ίσα δικαιώματα στους φοιτητές του ΤΕΙ ΗΠΕΊΡΟΥ όπως του Δυτικής Αττικής

  • 9 Μαΐου 2018, 10:42 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Αυτό που γίνεται αυτήν την στιγμή είναι απλά μια κατάφορη αδικία εις βάρος των φοιτητών του Τ.Ε.Ι Ηπείρου! Πρέπει όλοι να έχουν τα ίδια δικαιώματα σε ότι αφορά την λήψη πτυχίων! Απαιτούμε οι ρυθμίσεις στο θέμα αυτό να γίνουν οι ίδιες όπως είναι και στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!

  • 9 Μαΐου 2018, 10:21 | Φοιτητής ΤΕΙ ΗΠΕΊΡΟΥ

    Ίσα δικαιώματα για όλους τους φοιτητές των ΤΕΙ. ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμα. Αυτοδικαιη ένταξη των ήδη φοιτητών των ΤΕΙ στα καινούρια τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • 9 Μαΐου 2018, 09:38 | Σπυριδούλα

    Αδικο και αντισυνταγματικο να ξεχωρίζουν τα Πανεπιστήμια της Αθήνας με τα πανεπιστήμια και Τει της περιφέρειας.Ελλάδα είναι και οι περιφέρειες και τα νησιά μας και όχι μόνο η πρωτεύουσα.Στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής δίνεται το δικαίωμα στους φοιτητές για την αναβάθμισή τους στην Ήπειρο γιατί όχι.Υπάρχει κάποια διαφορά στο επίπεδο γνώσεων που μας προσφέρουν και δεν το γνωρίζω?Με αυτή την απόφαση μειώνουν το επίπεδο των φοιτητών βάζοντας τους σε μια άλλη υποδιαίστερη κατηγορία.Στον εργασιακό χώρο το πτυχίο Αει έχει άλλο κύρος γιατί εμείς στο Τει Ηπείρου να μην έχουμε αυτή την δυνατότητα να το αποκτήσουμε?Θέλω να πιστεύω έστω και την τελευταία στιγμή ο υπουργός να προβληματιστεί και να κάνει το σωστό.Ευχαριστώ.

  • 9 Μαΐου 2018, 08:52 | Γεωργία

    Το αγαθό της ισότητας κερδήθηκε με πολλούς αγώνες αλλά όπως αποδεικνύεται τυγχάνει άνισης μεταχείρισης χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση από τους υπευθύνους. Η διάκριση είναι εμφανής …. η σκοπιμότητα επίσης ….Η αλλαγή του Νομοσχεδίου κρίνεται επιτακτική ανάγκη έτσι ώστε οι ήδη υπάρχοντες φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου να μην αποκλείονται από την απόκτηση πτυχίου Πανεπιστημίου.

    Γεωργία, φοιτήτρια ΤΕΙ Ηπείρου

  • 9 Μαΐου 2018, 08:41 | Νικος Σ.

    Περιμέναμε με χαρά αυτή την αλλάγη γιατί πιστεύαμε οτι θα αναβαθμιστουν οι σπουδές μας και θα κερδίσουμε ολοι! ομως δυστυχώς ημαστε οι μεγάλοι χαμενοι!το τελευταίο πτυχιο τει θα το πάρουμε εμείς!ειναι αδικό και πρέπει να αλλάξει!ειναι δίκαιο να επιλέξουμε όπως ακριβώς στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!κάποιοι απο εμας θα μπορούσαμε να σπουδάζουμε στην Αθηνα απλά μενουμε επαρχία και δεν εχουμε δυνατοτητα να νοικιαζουμε και να συντηρούμε 2 σπίτια!είναι δίκαιο και π΄ρεπει να γίνει πράξη!αναμένουμε την αλλαγή στο αρθρο αυτό!

  • 9 Μαΐου 2018, 08:38 | ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

    Καλημέρα!Το γεγονός ότι ξεχωρίζονται οι φοιτητές από πόλη σε πόλη είναι άδικο δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα? Σε τι διαφέρει το ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ? Μην μας ακυρώνετε και δώστε την ευκαιρία όπως στους φοιτητές του ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ.

  • 9 Μαΐου 2018, 06:49 | Φοιτητρια τει ηπειρου

    Ειναι απαραδεκτο και επιεικως τραγικο να παιζετε το μελλον των παιδιων κορωνα γραμματα…να υπαρξει ισοτητα για ολους τους φοιτητες να δοθει η επιλογη αποκτησης πτυχιου αει και στους παλιους αλλα και στους ηδη υπαρχοντες φοιτητες μεσω παρακολουθησης επιπλεον μαθηματων ακομα και φοιτησης επιπλεον εξαμηνων αν αυτο κριθει απαραιτητο!!!ας σταματησουν μια και καλη οι διακρισεις και ας υπαρξει επιτελους ισοτιμια….μιλαμε για το μελλον μας αλλα και για κοπους χρονων και δαπανης χρηματων για να φτασουμε εως εδω μην μας στερειτε τις ευκαιριες μας να φτασουμε ακομα παραπερα και προπαντων μην μας κατατασσετε ως παιδια κατωτερου θεου

  • 9 Μαΐου 2018, 01:20 | Φοιτητρια

    Στην αρχη μαθαινουμε οτι θα γινει κατι ευχαριστο με την αναβαθμιση των ΤΕΙ και χαιρομαστε ολοι, φοιτητες και γονεις. Επειτα μαθαινουμε οτι θα ισχυει μονο για λιγους φοιτητες , οχι για ολους, και ολα τα ΤΕΙ θα αλλαξουν σε ΑΕΙ με την διακριση αυτη των χρονων σπουδων. Αυτο σημαινει πως και ο ενδεικτικος ανταγωνισμος που ισως θα υπηρχε, απορριπτεται καθως δεν υπαρχει μετρο συγκρισης μεταξυ των 2 πτυχιων. Ισοτητα καμια. Δικαιοσυνη καμια. Μελλον , αβεβαιο. Σιγουρος ανταγωνισμος.

  • 9 Μαΐου 2018, 01:13 | Παναγιωτα

    Τα οσα λεγονται και ακουγονται δεν ξερω αν θα πρεπει να μας κανουν να τα παρατησουμε ή να επαναστατησουμε. Τι διαχωρισμοι ειναι αυτοι? Τι φταιμε εμεις που ξεκινησαμε τις σπουδες μας εδω και λιγα ετη και οχι απο του χρονου για να παρουμε τον τιτλο του ΑΕΙ;Αυτο ειναι σαν να μας τιμωρειτε για κατι. Η Ισοτιμια χανεται. ΔΕΝ θα εχουμε τα ιδια δικαιωματα αυριο μεθαυριο με τους ανερχομενους φοιτητες και αυτο δεν ειναι δικαιο.

  • 9 Μαΐου 2018, 01:06 | Χριστινα

    Καλησπέρα σας!
    Ανήκω στους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου στο 4ο έτος της Νοσηλευτικής. Με ποιο δικαίωμα κύριε Υπουργέ κάνετε διακρίσεις ανάμεσα σε παιδιά που με πολύ κόπο και πολλές θυσίες προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον; Τι παραπάνω έχει το ΤΕΙ Αθήνας από το δικό μας; Και εμείς προσπαθούμε και μοχθούμε καθημερινά αλλά όπως φαίνεται είμαστε παιδιά κατώτερου θεού. Το ελληνικό κράτος για μια ακόμα φόρα δεν στηρίζει όλους τους φοιτητές αλλά επιλεγμένους. Ίσα δικαιώματα για όλους τους φοιτητές.

  • 9 Μαΐου 2018, 00:57 | Χρηστος

    Η αποφαση του υπουργειου δημιουργει κλιμα ανασφαλειας και ανταγωνιστικοτητας μεταξυ των φοιτητων,αφου ο καθημερινος αγωνας δε θα εχει ως ανταμοιβη ισαξιο πτυχιο ,διοτι η χρονια εισαγωγης θα καθοριζει πλεον ,με βαση το προς ψηφιση νομοσχεδιο,την ισχυ της εκπαιδευσης ανθρωπων με παρομοιο επαγγελματικο οραμα.Αναγκαιο αιτημα η δυνατοτητα αναβαθμισης του πτυχιου απο τους φοιτητες ανεξαρτητως ετους εισαγωγης.

  • 9 Μαΐου 2018, 00:53 | ΓΟΝΕΑΣ 2 ΦΟΙΤΗΤΏΝ

    Με το άρθρο 5 ένα εξαιρετικό νομοσχέδιο μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους φοιτητές του ΤΕΙ ΗΠΕΊΡΟΥ . ΔΏΣΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ !!!ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ !!!Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

  • 9 Μαΐου 2018, 00:47 | Υβοννη

    Τα ΤΕΙ στην Αθηνα με ποιο κριτηριο εγιναν ΑΕΙ και το ΤΕΙ Ηπειρου οχι; Χωρις να θελω να θιξω τα πανεπιστημια στην Αθηνα, αλλα τι παραπανω εχουν απο αυτα της Ηπειρου; Γιατι γινονται διακρισεις απλα για να δημιουργηθουν εντασεις, και διαμαρτυριες ; Η αντιμετωπιση των παιδιων με πτυχιο ΤΕΙ στα επομενα χρονια ποια θα ειναι; Θα υποβαθμιστει κι αλλο; Παλεψαμε τοσα χρονια να μπουμε και να σπουδασουμε και τωρα μαθαινουμε πως υποβαθμιζεται το πτυχιο μας; ποσα χρονια ακομη θα σπουδαζουμε για να αποκτησουμε ενα ισαξιο με ολους τους αλλους πτυχιο;;

  • 9 Μαΐου 2018, 00:33 | Ελευθερια

    Εμεις αγωνιζομαστε διαρκως για να πετυχουμε κατι στην ζωη μας και μας στηριζουν καθημερινα οι γονεις μας , οικονομικα και ψυχολογικα, για να ερθει αυτο το νομοσχεδιο και να απογοητεψει εμας για τους κοπους που καταβαλλουμε. Το δικαιο ειναι οι αναβαθμισεις να γινουν σ ολα τα ΤΕΙ. Το γεγονος οτι δεν θα αναβαθμιστουν οσοι φοιτητες ηδη σπουδαζουν σε ΤΕΙ επωφελει ποιους; Γιατι τους ιδιους φοιτητες σιγουρα οχι. Παρτε υπευθυνες αποφασεις προς κοινο καλο ολων.

  • 9 Μαΐου 2018, 00:31 | Μ.

    όλες οι σχολές που ανήκουν στον ευρύτερο κλάδο των επιστημών υγείας πρέπει να γίνουν ΑΕΙ για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν πρόκειται περί τέχνης αλλά για λειτούργημα, καθώς όσοι ασκούν τα ανάλογα επαγγέλματα σκοπό έχουν την βελτίωση της υγείας των ασθενών και όχι την δημιουργία καλλιτεχνημάτων!

  • 9 Μαΐου 2018, 00:26 | Φοιτητρια

    Το νομοσχεδιο αυτο ποιους εξυπηρετει;γιατι αυτος ο διαχωρισμος των φοιτητων του τει ηπειρου?

  • 8 Μαΐου 2018, 23:53 | Ελένη

    Καλησπέρα, όλο αυτό είναι άδικο για όλους τους φοιτητές των παλαιών εξαμήνων, αφήστε να επιλέξουμε εμείς για το μέλλον μας, αν θέλουμε να αποφοίτησουμε με πτυχίο ΤΕΙ ή πτυχίο πανεπιστημίου. Βάλτε επιπλέον μαθήματά ή ότι άλλο χρειάζεται. Ξέρουμε ότι όλο αυτό θέλει διαδικασίες, αλλά όπως παλεψατε για να αναβαθμιστεί το ΤΕΙ Ηπείρου,έτσι θα θέλαμε να δείξετε ενδιαφέρον και για εμάς. Όλη την χρονιά ακούγαμε ότι θα μεριμνήσετε και για τα παλαιά εξάμηνα και ξαφνικά βλέπουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο καλύπτει όλους εκτός από εμάς. Ευχαριστώ πολύ.

  • 8 Μαΐου 2018, 23:53 | Γιώργος

    Αυτή η διάκριση που γίνεται μεταξύ φοιτητών του ίδιου τμήματος είναι πέρα για πέρα άδικη. Με τον ίδιο τρόπο που θα εισέλθουν οι νέοι φοιτητές στο τμήμα εισήλθαμε και όλοι εμείς. Νομίζω πως δημοκρατία είναι ίσα δικαιώματα για όλου. Εδώ δεν εφαρμόζεται ούτε στο ελάχιστο.

  • 8 Μαΐου 2018, 23:37 | Γιάννης

    Είναι άδικο για τους φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου.πρεπει να ισχύσει ότι ακριβώς και με το ΤΕΙ της Αθήνας ειδάλλως Θα πρέπει να δίνετε η δυνατότητα τουλάχιστον να δεινουν κάποια παραπάνω μαθήματα για να μπορούν να πάρουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  • 8 Μαΐου 2018, 23:34 | Φοιτήτρια ΤΕΙ ΗΠΕΊΡΟΥ

    Δεν νοείται να συμβαίνει τέτοια αδικία εις βάρος των φοιτητών του ΤΕΙ μας. Ας μας εξηγήσει κάποιος που ακριβώς στηρίζεται η λήψη της απόφασης αυτής. Απαιτούμε να έχουμε όλοι ΊΣΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΊΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΊΕΣ στην εκπαίδευση , ΧΩΡΊΣ ΔΙΑΚΡΊΣΕΙΣ!!!

  • 8 Μαΐου 2018, 23:17 | Γεωργία

    Είναι άδικο οι φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας να πάρουν πτυχίο ΑΕΙ και εμείς από το ΤΕΙ Ηπείρου όχι τα ίδια δικαιώματα πρπει να έχουμε. Όλοι ίσοι πρέπει να είμαστε!από την στιγμή που γίνεται η συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ θα πρέπει να γίνεται παντού με τον ιδιο τρόπο χωρίς να υπάρχουν αδικίες!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:55 | Φοιτητής

    Είναι άδικο όλο αυτό που γίνεται Σχετικά με το διαχωρισμό ΤΕΙ Ηπείρου με ΤΕΙ της Αθήνας. Ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες και ίδια μεταχείριση για όλους. Μη κάνετε διακρίσεις,Όλοι οι φοιτητές είμαστε ΊΣΟΙ.

  • 8 Μαΐου 2018, 22:55 | Κωστας

    Αυτό που γίνεται είναι τελείως άδικο για εμάς που φοιτουμε στο ΤΕΙ..εγω προσωπικά που φοιτά στο ΤΕΙ Ηπείρου θεωρώ τον εαυτό μου πολύ αδικημένο διότι με το καινούργιο σύστημα θεωρώ ότι δεν θα έχω δικαιώματα..αναλυτικα αυτό συμβαίνει διότι όταν πάρω το πτυχίο των ΤΕΙ στην ουσία θα έχω πτυχίο για μια σχολή που στην πραγματικότητα δεν θα υπάρχει…θεωρω πως το σωστό θα ήταν να σωθεί η ευκαιρία σε όλους τους φοιτητές να επιλέξουν οι ίδιοι πιο πτυχίο θα πάρουν . .είτε ΤΕΙ είτε ΑΕΙ

  • 8 Μαΐου 2018, 22:52 | Παναγιώτα

    Ειλικρινά η απόφαση που πάρθηκε μειώνει τόσο πολύ το ΤΕΙ Ηπείρου και συνεπώς όλους εμάς που φοιτούμε εκεί!!!ΘΑ έπρεπε να έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πτυχίο ΑΕΙ όπως το ΤΕΙ Αθήνας…τι επειδή δεν είμαστε στην πρωτεύουσα??απλά απαράδεκτο!!!!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:47 | Margarita

    Είναι άδικο για τους υπαρχοντες φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου να μην τους δίνεται η δυνατότητα της επιλογής να δώσουν επιπλέον μαθήματα ουτοσωστε να μπορούν και αυτοί να ενταχθούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να πάρουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών

  • 8 Μαΐου 2018, 22:44 | Φοιτήτρια ΤΕΙ Ηπείρου

    Δεν θεωρώ καθόλου δίκαιο και δημοκρατικό το νομοσχέδιο αυτό. Μου φαίνεται ανήκουστο που δεν μας δίνεται η ευκαιρία με το ΤΕΙ της Αθήνας. Είναι μεγάλη αδικία και για εμάς αλλά και για τους γονείς μας που κάνουν στην ουσία τα αδύνατα δυνατά για να σπουδάσουμε. Θεωρώ ότι το επίπεδο της σχολής μας είναι ισάξιο με αυτό του ΤΕΙ Αθηνών οπότε αξίζουμε και εμείς τις ίδιες ευκαιρίες.

  • 8 Μαΐου 2018, 22:38 | Aldo

    Αγαπητέ Υπουργέ απαιτούμε ίσα δικαιώματα και όχι διακρίσεις.Ειναι άδικο για τους φοιτητές που κατέβαλαν τόση προσπάθεια από την στιγμή που εισήχθησαν Στα Τει και με τόσο κόπο τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία για κατι καλύτερο να τους το στερείται.

  • 8 Μαΐου 2018, 22:33 | Βαγγελης

    ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΞΕΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΦΟΙΤΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ! Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα αφού ο τρόπος εισαγωγής τους και η χρονιά εισαγωγής είναι ίδια!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:33 | Φοιτήτρια ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

    Αρχικά είναι μαγάλη αδικία όλο αυτό που γίνεται σε βάρος του δικού μας ΤΕΙ. Γιατί εμείς δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ΠΕ τίτλο και οι φοιτητές της Αθήνας μπορούν; Έχουμε κάποια διαφορά με εκείνους τους φοιτητές; Μήπως έχουμε λιγότερες γνώσεις; Μήπως έχουμε διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!! Ακριβώς τα ίδια είναι! Με αυτή σας τη πράξη στερείται από μας τους φοιτητές του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ τη δυνατότητα να δείξουμε ότι αξίζουμε και εμείς το καλύτερο. Τέλος, όταν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο πρέπει να εφαρμόζετε σε όλους όχι σε επελεγμένους.
    Δεν μπορείτε να σταθείτε εσείς εμπόδιο για ένα καλύτερο δικό μας αύριο!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:32 | Φοιτητής

    Αυτό που γίνεται αυτήν την στιγμή είναι απλά μια κατάφορη αδικία εις βάρος των φοιτητών του Τ.Ε.Ι Ηπείρου! Πρέπει όλοι μας να έχουμε τα ίδια δικαιώματα σε ότι αφορά την λήψη πτυχίων! Απαιτούμε οι ρυθμίσεις στο θέμα αυτό να γίνουν οι ίδιες όπως είναι και στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:30 | Μαρια

    Απαράδεκτο και πολυ άδικο για εμας τους φοιτητές! Τι παραπάνω εχει το τει διτικης αττικης για να γινει Πανεπιστήμιο και να αναγνωριστει σε σχεση μς το ΤΕΙ ηπείρου; ιδιες γνωσεις δεν παιρνουμε;
    Λυπάμαι πραγματικά για το ελληνικο κρατος..λυπαμαι για αυτη την χωρα που δεν θα απει ποτε μπροστα.. θελουμε να ανοικουμε και στην ευρωπαϊκή ενωση μετα!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:26 | Μαιρη

    Πάει να γίνει μεγάλη αδικία απέναντι στα παιδιά των ΤΕΙ Ηπείρου!!! Θα πρέπει να έχουν και οι Φημητρα των Τει Ηπείρου για πτυχίο ΑΕΙ!!!!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:11 | φοιτήτρια ΤΕΙ Ηπείρου

    θεωρώ πως είναι μεγάλη αδικία αυτό που γίνεται σχετικά με το ΤΕΙ μας, διότι αντικειμενικά έχουμε ένα υψηλό γνωστικό επίπεδο και παρόλο που θα γίνει η συγχώνευση, εμείς που ήδη φοιτούμε δεν έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε Πανεπιστημιακό πτυχίο.Αυτό είναι ένα τραγικό λάθος και από την στιγμή που αλλάζουν τα πράγματα θα έπρεπε να αλλάζουν για όλους και όχι για επιλεγμένους από ότι φαίνεται εμάς δε μας σκέφτηκε κάποιος.Είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Το πιο τραγικό ακόμα είναι ότι όλοι υπερηφανεύονται για το έργο τους χωρίς να αναφέρουν τις εκκρεμότητες που σε αυτή την περίπτωση είμαστε εμείς. Ας γίνει κάτι λοιπόν !!!!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:10 | Φοιτήτρια

    Ποιος ο λόγος να γίνονται τέτοιες διακρίσεις;; Θα πρέπει να δοθούν τα ίδια δικαιώματα στους φοιτητές του ΤΕΙ ηπείρου με του ΤΕΙ της Αθήνας!!

  • 8 Μαΐου 2018, 22:08 | φοιτητρια

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΦΟΙΤΗΤΕς ΤΩΝ ΤΕΙ

  • 8 Μαΐου 2018, 22:03 | Μαρια

    Η διάκριση που γίνεται στα τει της Ελλάδας είναι άδικη και θα πρέπει όλοι να έχουμε την ίδια δυνατότητα για πτυχίο ΑΕΙ και όχι μόνο οι φοιτητές της ορωτευουσας!

  • 8 Μαΐου 2018, 21:51 | Σοφία

    Ίσες ευκαιρίες σε όλους τους φοιτητές! Είτε φοιτούν ήδη είτε μπήκαν τώρα στις σχολές. Ο διαχωρισμός δημιουργεί αδικιες. Δικαίωμα επιλογής προγράμματος σπουδών στους φοιτητές.

  • 8 Μαΐου 2018, 21:51 | Γιώργος

    Άδικο να μην σου δίνεται έστω η δυνατότητα επιλογής δίνοντας κάποια επιπλέον μαθήματα.Φοιτητές με πάνω από το 90% ίδια διδακτέα ύλη να έχουν διαφορετικά πτυχία.

  • 8 Μαΐου 2018, 21:50 | Γιάννης

    Είναι πάρα πολύ άδικο το γεγονός ότι σε μία υπουργική απόφαση η οποία ληφθηκε πρόσφατα άρχισαν τα προβλήματα και οι διαχωρισμοι πριν καν καλά καλά υλοποιηθεί. Μια απόφαση άδικη απτα θεμέλια της γίνεται ακόμα πιο άδικη απτο γεγονός ότι ένα ΤΕΙ της χώρας εξαιρείται από την όλη διαδικασία. Είναι άραγε ανώτεροι οι φοιτητές του ΤΕΙ της Αθήνας; είναι μήπως ανώτεροι οι φοιτητές του παραπάνω ΤΕΙ ώστε να λάβουν έναν ισχυρότερο τίτλο με το τέλος των σπουδών τους; γιατί άραγε οι φοιτητές αυτοί στο άμεσο μέλλον να έχουν περισσότερες εργασιακές ευκαιρίες με το πτυχίο τους σε σχέση με παιδιά τα οποία κατέβαλλαν παρόμοια προσπάθεια ώστε να καταρτηστουν και να διασφαλισουν το μέλλον τους; για τους παραπάνω λόγους λοιπόν θεωρώ ότι μια τέτοια πολύ σημαντική απόφαση ή πρέπει να είναι καθολική ή δε θα πρέπει να λαμβάνεται εξ αρχής. Επομένως στην αδικία αυτή εναντιωνομαστε για το καλό των μελλοντικών εργαζομένων όλης της Ελλάδος.

  • 8 Μαΐου 2018, 21:35 | Μάγδα

    Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Ηπείρου. Βρίσκω το εγχείρημα αυτό τουλάχιστον άδικο για τους πτυχιούχους και τους τωρινούς προπτυχιακούς φοιτητές. Δεν είναι λογικό να ακυρώνεται με τέτοιον τρόπο ο κόπος και η όρεξη όσων δεν «αγγίζει» το νομοσχέδιο αυτό. Σας καλώ να αναθεωρήσετε.

  • 8 Μαΐου 2018, 21:15 | Dimitris

    Απλα η ολη λογικη δεν στεκει. Επιβαλεται να υπαρχει ενα-δυο εξαμηνο εξτρα μαθηματων, για οσους θελουν να παρουν πτυχιο απο το καινουργιο πανεπιστημιο. Με το να μην υπαρχει αυτο, δινετε τιτλους σπουδων σε φοιτητες απο πανεπιστημιο που σταματα να υφισταται. Με ποιο κριτηριο «χαντακωνετε» τοσους πολλους φοιτητες?

    Να συνεργαστουν τα τμηματα, να βγαλουν καποια εξτρα μαθηματα, ετσι ωστε, οποιος θελει να παρει πτυχιο πανεπιστημιου να μπορει να τα δωσει και να παρει τον αντιστοιχο τιτλο σπουδων. Κοινη λογικη, δεν στεκει κατι αλλο..

  • 8 Μαΐου 2018, 21:15 | Βαγγέλης

    Η κουμπάρα μου είναι πολύτεκνη μητέρα και ταυτόχρονα φοιτήτρια νοσηλευτικής στο Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων.
    Για να μπορέσει να αναβαθμίσει το πτυχίο που θα πάρει σε Α.Ε.Ι. πρέπει να πάρει μεταγραφή στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Αττικής;
    Τι αδικία είναι αυτή ;
    Πρέπει να υπάρχουν φοιτητές δυο ταχυτήτων;
    Ας καταλάβει ο κύριος Υπουργός ότι όταν ψηφίζεται ένας νόμος έχει ισχύ για όλους τους Έλληνες πολίτες, και πρέπει να εφαρμόζεται ταυτόχρονα σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
    Εκτός και αν η επικράτεια του κράτους είναι μόνο η περιφέρεια Αττικής και η υπόλοιπη Ελλάδα είναι εκτός. Να μας το πείτε να το ξέρουμε.
    Επιεικώς απαράδεκτη η εφαρμογή του νόμου μόνο στην πρωτεύουσα.

  • 8 Μαΐου 2018, 21:12 | Φοιτητρια

    Είμαι φοιτήτρια Νοσηλευτικής στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.Και το δικό μας το ΤΕΙ θα συγχωνευτεί και θα γίνει πανεπιστήμιο.Θεωρώ ότι όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα σε ισότιμη εκπαίδευση και μόρφωση.Αφού και το ΤΕΙ Αθήνας και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επεδίωξαν και το πρώτο πέτυχε τη συγχώνευση γιατί να μην την επιδιώξει και να μην την πετύχει και το ΤΕΙ Ηπείρου;Είναι άδικο για τους υπόλοιπους φοιτητές διότι είμαστε όλοι επαγγελματίες στον ίδιο τομέα άλλα απ΄ ότι φαίνεται με διαφορετικές παροχές και δικαιώματα.Δεν είναι ηθικά σωστό να γίνονται τέτοιου είδους διακρίσεις ανάμεσα σε μελλοντικούς επαγγελματίες.

  • 8 Μαΐου 2018, 20:54 | Φοιτητής Νοσηλευτικής

    Θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία αυτό που πάει να γίνει. Είμαστε άνθρωποι κι εμείς οι οποίοι παλέψαμε για να καταφέρουμε να εισαχθούμε στο τμήμα που ανήκουμε. Κι ακόμη παλεύουμε για να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας τις σπουδές μας. Με το να μας αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο νομίζω κάθε άλλο παρά σας τιμά. Δεν νομίζω να ζητάμε κάτι παράλογο, παρά μόνο ίση μεταχείριση!