3. Συμφωνείτε με τα προτεινόμενα κωλύματα απόσπασης;

  • 29 Απριλίου 2011, 19:11 | Μαίρη Τ.

    Ναι στο δικαίωμα απόσπασης και των νεοδιόριστων (που μόνο νέοι δεν είναι ηλικιακά…).
    Όχι στο δικαίωμα για αίτηση μετάθεσης μετά από 3 έτη, είναι πάρα πολλά. Άλλωστε γιατί να μην δίνεται το δικαίωμα της αίτησης; Αν δεν υπάρχει θέση, πολύ απλά δε θα πάρει μετάθεση.

  • 29 Απριλίου 2011, 18:01 | HLIANA K.

    Αλλάξτε το κώλυμα απόσπασης των νεοδιόριστων. Είμαι κατά της τριετίας που διαλύει οικογένειες και καταστρέφει οικονομικά τους εκ/κους.

  • 29 Απριλίου 2011, 17:57 | Βασιλική

    Καταργήστε την τριετία. Ποιό παιδαγωγικό σκοπό εξυπηρετεί, αφού είσαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, και όχι σε συγκεκριμένο σχολείο ώστε να αναπτύσσονται δεσμοί με την τοπική κοινωνία?

  • 29 Απριλίου 2011, 17:50 | BIL

    H τριετία είναι εξοντωτική. Και χωρίς καν δικαίωμα απόσπασης?!
    Με τι μισθούς θα συντηρηθούν 2 σπίτια??????

  • 29 Απριλίου 2011, 17:43 | ΑΘΗΝΑ

    Οι νεοδιόριστοι να έχουν δικαίωμα απόσπασης. Κατάργηση της σκληρής τριετίας.

  • 29 Απριλίου 2011, 17:34 | ΑΘΗΝΑ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της υποχρεωτικής τριετούς παραμονής στον τόπο πρώτου διορισμού, ΚΑΙ του ανάλογου κωλύματος αποσπάσεων

  • ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

    Συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση περί αποσπάσεων και μεταθέσεων εκπαιδευτικών υποβάλλουμε τις παρακάτω προτάσεις;

    ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

    1) Να μην ισχύει η τριετία παραμονής στην θέση διορισμού, για τρίτεκνους και πολύτεκνους εκπαιδευτικούς να παραμείνει σε ισχύ ο παλιός νόμος που προέβλεπε ένα έτος.

    2) οι Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που πριν τον διορισμό τους είχαν υπηρετήσει τουλάχιστον για δυο (2) διδακτικά έτη ως αναπληρωτές σε παραμεθόριες περιοχές να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετάθεση χωρίς υποχρέωση υπηρέτησης της θέσης διορισμού.

    3) ο χρόνος υπηρέτησης της δεύτερης (μετά την μετάθεση) θέσης να μειωθεί για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους από δυο σε ένα έτος.

    4) Να αυξηθεί αισθητά η μοριοδότηση των παιδιών και της συνυπηρέτησης ,σε επίπεδο νομού και όχι μόνο Δήμου

    ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

    Για Τρίτεκνους και πολύτεκνους, να παραμείνει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς χωρίς περιορισμούς.

    Οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί δεν ζητούν μεταθέσεις και αποσπάσεις απλώς για να παραμείνουν στο σπίτι τους αλλά γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

    Στο νόμο περί μνημονίου η εκπαίδευση εξαιρείται από έκτακτα μέτρα , γιατί η Κυβέρνηση δεν τηρεί όσα η ίδια ενoμοθέτησε;

    Εξάντλησε η κυβέρνηση όλα τα άλλα μέτρα (πάταξη φοροδιαφυγής) ή πατάσσει τους ασθενέστερους;
    Ελπίζουμε να μην είναι και αυτή η διαβούλευση για το “θεαθήναι”

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • 29 Απριλίου 2011, 11:56 | ΑΡΕΤΗ Π.

    Η τριετία πρέπει να καταργηθεί. Ο νεοδιόριστος να υπηρετεί ένα χρόνο στη θέση που τοποθετήθηκε, αλλά να έχει το δικαίωμα απόσπασης / μετάθεσης το επόμενο σχολικό έτος.

  • 29 Απριλίου 2011, 11:30 | maria

    Πρέπει να ξανασκεφτείτε το θέμα της τριετίας των νεοδιόριστων. Είναι παράλογο, σε τέτοια οικονομική συγκαιρία, ο νεοδιόριστος να μην αποσπάται στον τόπο του, και στην Α΄φάση αναπληρωτών, να προσλαμβάνονται 25 αναπληρωτές της ειδικότητάς του!
    Θερμή παράκληση: ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΤΕ

  • 29 Απριλίου 2011, 00:42 | Στογιάννη Παναγιώτα

    Εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν οικογένεια θα πρέπει, τουλάχιστον, να τους δοθεί η δυνατότητα να είναι κοντά στα παιδιά τους, ώσπου να ενηλικιωθούν, αποσπώμενοι στους δήμους όπου είναι η μόνιμη κατοικία τους. Πρέπει, επιτέλους, να παραμείνει, στοιχειωδώς, ένα δείγμα κοινωνικής πολιτικής, εφόσον είμεθα άνθρωποι και όχι ρομπότ.
    Η γνώμη μου είναι ότι, με τις δυνατότητες που υπάρχουν στις ημέρες μας, μέσω του υπολογιστή , αν υπήρχε διάθεση, θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα, που συνδιάζοντας τα κενά των σχολείων με τους τόπους κατοικίας θα τοποθετούσε εξ αρχής τον κάθε εκπαιδευτικό κοντά στο σπίτι του και την οικογένειά του, με κοινωνικά κριτήρια.

  • 28 Απριλίου 2011, 13:17 | Mar D

    Συμφωνώ ότι η 3ετία για τους νεοδιόριστους είναι βαρύ τίμημα. Θα πρέπει τουλάχιστον να εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης για λόγους υγείας. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα για κατ’ εξαίρεση απόσπαση με τη διαδικασία της παρ. 3.2.3, δηλ. με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου εφόσον οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν έκτακτα και ειδικά προβλήματα

  • 28 Απριλίου 2011, 10:05 | Ολυμπία Κωνσταντακοπούλου

    Θεωρώ το θέμα της τριετίας παράλογο από τη στιγμή που πολύς κόσμος πήρε αποφάσεις για τη ζωή του με άλλα δεδομένα και άλλη νομοθεσία.
    Οι εκπαιδευτικοί, που αποκλείονται ακόμη και από το δικαίωμα της απόσπασης, είναι εκείνοι, που έχουν διοριστεί βάσει του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, όταν ίσχυε η υποχρεωτική παραμονή στον τόπο διορισμού μόνο για ένα χρόνο. Από αυτούς, κάποιοι διορίστηκαν το 2009 με τα ίδια δεδομένα ,ενώ εκείνοι, που ¨ξέμειναν¨ για το 2010 και 2011,με το Ν3848/2010 βαπτίστηκαν πρωτοδιόριστοι με υποχρεωτική τριετή θητεία, χωρίς να νοιάζεται κανείς ότι διαλύονται οικογένειες, εν μέσω μάλιστα οικονομικής κρίσης.
    Και αντί με το νέο σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων και βάσει των νέων δεδομένων στην εκπαίδευση να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο, που βιώνουν 3000 οικογένειες πρωτοδιόριστων εκπαιδευτικών-Οι αρμόδιες Επιτροπές πρότειναν την κατάργηση της τριετίας-εμφανίζεται κώλυμα ακόμη και αποσπάσεων!
    Οι αλλαγές στο χάρτη της εκπαίδευσης είναι ραγδαίες και σύντομα σε νομούς με μεγάλες πόλεις και μεγάλους μαθητικούς πληθυσμούς θα εμφανισθούν κενά σε μαζικές ειδικότητες (φιλόλογοι, μαθηματικοί,…) χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν αυτά με μεταθέσεις και θα χρησιμοποιηθεί πάλι μεγάλος αριθμός αναπληρωτών.
    Για πιο λόγο το Υπουργείο εμμένει, πλέον κόντρα και στις εισηγήσεις των αρμόδιων Eπιτροπών, σε ένα τιμωρητικού χαρακτήρα μέτρο, χωρίς αυτό να επιβάλλεται από την Τρόικα και χωρίς να εξυπηρετεί καμία εκπαιδευτική ανάγκη, εκτός από τον αφανισμό χιλιάδων οικογενειών.

  • 27 Απριλίου 2011, 18:46 | ΑΛΕΞΗΣ

    ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ.ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΝΑΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!!!

  • 26 Απριλίου 2011, 23:43 | ANASTASIS

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΙΕΤΙΑΣ
    ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΕΝΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΕΤΗΣΙΑ
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΡΓΑΜΙΚΗΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠ
    ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο Ν.3848

  • 26 Απριλίου 2011, 11:37 | Ευα

    Το 90% και πλέον της εκπαιδευτικής κοινότητας (από τους απλούς εκπαιδευτικούς έωσ και τα επίσημα όργανα ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) σας εξηγούν με βάσιμα επιχειρήματα ότι η τριετία δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως λόγο. Ακούστε τη φωνή των άμεσα εμπλεκομένων. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν.Αλλιώς, προς τι ο δημόσιος διάλογος;

  • 26 Απριλίου 2011, 10:16 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ. ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ. ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 3848/2010

  • 26 Απριλίου 2011, 00:33 | Mαριάνθη

    Προσωπικά,ακόμη αδυνατώ να κατανοήσω σε τι εξυπηρετεί το μέτρο της «τριετίας».Σε τέτοιους οικονομικά και κοινωνικά δύσκολους καιρούς θεωρώ πως κάθε μέτρο θα πρέπει να λαμβάνετε για την ενίσχυση των οικογενειών και όχι για τη έμμεση διάλυσή τους(κυρίως οικονομική).Από προσωπική εμπειρία,θέλω να αναφέρω πως αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συντηρήσουμε ως οικογένεια 3 σπίτια(δεδομένου ότι υπάρχει ένα παιδί που σπουδάζει,ένας γονιός «νεοδιόριστος» και η υπόλοιπη οικογένεια που έχει παραμείνει αναγκάστικά στον μόνιμο τόπο διαμονής).Το συγκεκριμένο μέτρο διαλύει κυριολεκτικά οικογένειες χωρίς λόγο τη στιγμή που υπάρχουν άλλα προβλήματα στην παιδεία τα οποία χρείζουν άμεσης αντιμετώπισης.Δεν είναι καιρός να λαμβάνονται «περιττά» και ανούσια μέτρα για το θεαθήναι.Επίσης,θεώρώ τελείως άδικο να ισχύει το μέτρο της τριετίας για άτομα που έδωσαν και πέρασαν μέσω ΑΣΕΠ πριν αυτό θεσπιστεί.Οι κανονισμοί όταν διεξάγονταν ο διαγωνισμός ήταν σαφείς και ο καθένας αποφάσιζε αν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία ή όχι γνωρίζοντας αυτούς και μόνο.Πώς μπορεί να αλλάζετε τα σχέδια και τη δομή οικογενειών χωρίς να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας τις συνέπειες;Εύχομαι οι φωνές όλων μας να ακουστούν γιατί εμείς,οι ζωές και οι οικογένειές μας βάλλονται από τέτοιου είδους μέτρα και εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν ξέρω πόσοι απο εμάς θα το αντέξουν.

  • 25 Απριλίου 2011, 21:59 | Περικλής Θωίδης

    Κατ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το πρόβλημα σε αυτήν την έρμη την χώρα δεν είναι οι νόμοι αλλά η εφαρμογή τους… και το λέω αυτό γιατί η υπουργός χωρίς ουσιαστικά κάποιο σοβαρό λόγο και με μόνη δικαιολογία την καταστρατήγηση του νόμου που ίσχυε ψήφισε νόμο για τις μεταθέσεις-αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Το πρόβλημα λοιπόν δεν ήταν η νομοθεσία που υπήρχε αλλά η καταστρατήγησή της από τους εκάστοτε επιτήδειους… βρίσκοντας ένα μπάχαλο στην κατάσταση που επικρατούσε και ενεργώντας βιαστικά και αψυχολόγητα το μόνο που σκέφτηκε είναι η ψήφιση νόμου !!!.
    Και ερχόμαστε στην ουσία της απεχθούς διάταξης περί παραμονής στον τόπο διορισμού για 3 χρόνια. Εντελώς άχρηστο και εκδικητικό μέτρο γιατί το να έχεις δικαίωμα μετάθεσης από τον τόπο διορισμού σου ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι θα μετατεθείς υποχρεωτικά. Το δικαίωμα δεν ήταν το πρόβλημα, η εφαρμογή του χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πολλές φορές οι ανάγκες των σχολείων δημιουργούσε πρόβλημα. Θα αναφερθώ με ένα παράδειγμα πχ εάν από το Νομό ΧΧΧΧΧ έχουν διοριστεί κάποιοι εκπαιδευτικοί σε άλλους μακρινούς νομούς και αυτοί πρέπει να περιμένουν 3 χρόνια για μετάθεση πως θα καλύψει το Υπουργείο τα κενά που θα δημιουργηθούν πχ το 2ο έτος; θα ανοίξει το Νομό για διορισμό; έγκλημα γιατί τότε οι διορισμένοι από παλιά δεν θα έρθουν ποτέ στον τόπο που επιθυμούν. Να αναφερθώ και σε ένα πραγματικό παράδειγμα μπας και μας εξηγήσει η Υπουργός τι κερδίζει η πολιτεία και η εκπαίδευση στην περίπτωσή τους!!! Μητέρα τριών παιδιών διορίστηκε ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ στη ΛΗΜΝΟ και η οικογένεια της ζει ως εξής: Αυτή και τα δύο μικρότερά της παιδιά ζουν μαζί της στη Λήμνο, ο Πατέρας ζει μόνος στη Χαλκιδική και η μεγάλη κόρη σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη!!! Πόσα ΧΡΟΝΙΑ θα αντέξει να ζει υπό αυτές τις συνθήκες; και το σημαντικότερο… ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΖΕΙ η οικογένεια υπό αυτές τις συνθήκες… επειδή η μητέρα έγινε εκπαιδευτικός και πρέπει να τιμωρηθεί που διορίστηκε;
    Τέλος για να μην νομίσουν κάποιοι ότι αυτά που γράφω τα γράφω από προσωπικό όφελος σας ενημερώνω ότι είμαι εκπ/κος με 24 έτη υπηρεσίας χωρίς ενδιαφέρον για οποιαδήποτε μετάθεση ή απόσπαση.

  • 25 Απριλίου 2011, 17:23 | Αιμιλία

    Κάποιος ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει ΠΟΤΕ στην οργανική του θέση (ακόμα κι αν την έχει «ξεχρεώσει» ως αποσπασμένος σε κάποιο γραφείο!) να μην έχει το δικαίωμα να ζητήσει ξανά απόσπαση μέχρι να ξεχρεώσει την οργανική του. Ο ένας χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στην οργανική να είναι το ελάχιστο κριτήριο για να ζητήσει κάποιος απόσπαση.

  • 25 Απριλίου 2011, 15:18 | Κώστας

    Καταργήστε την τριετία εδώ και τώρα , μας έχετε καταστρέψει τις οικογένειες.
    Έλεος, δεν έχετε θεό μέσα σας.

  • 25 Απριλίου 2011, 09:44 | ΣΜΑΡΩ

    Πριν από τρία χρόνια παραιτήθηκα από τη δουλειά μου (εργαζόμουν 8 χρόνια στο δημόσιο τομέα στο χώρο της υγείας)για να γίνω δασκάλα.Αν ήξερα ότι θα χρειαζόταν να φύγω μακριά 3 χρόνια δε θα έπαιρνα ποτέ αυτήν την απόφαση, διότι έχω σύζυγο που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, δύο παιδιά καθώς και γονείς μεγάλους σε ηλικία και με πολλά προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να εγκαταλείψω την οικογένειά μου και να πάω σε κάποιο νησί; Τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν δεν τα αναφέρω γιατί είναι αυτονόητα.Θερώρώ το θέμα της τριετίας παράλογο αλλά και παράνομο από τη στιγμή που πολύς κόσμος πήρε αποφάσεις για τη ζωή του με άλλα δεδομένα και άλλη νομοθεσία. Θα ήταν το λιγότερο τραγικό να εφαρμοστεί…..

  • 24 Απριλίου 2011, 16:30 | Βασίλης

    Τα κωλύματα αποσπάσεων για τους νεοδιόριστους θεωρώ ότι είναι άδικα.Κάποιοι νεοδιόριστοι έχουν οικογένεια,παιδιά σπουδαστές,παιδιά στο λύκειο, πληρώνουν τρία σπίτια και εγκλοβίζονται στον τόπο της πρώτης τοποθέτησης για ΤΡΙΑ έτη τη στιγμή που κάποιοι παλαιοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν υπηρετήσει στη θέση αυτή ποτέ.Οι νόμοι πρέπει να είναι ΙΔΙΟΙ για ΟΛΟΥΣ και να μην υπάρχει διαχωρισμός σε παλαιούς και νέους.Για να αλλάξουμε την εκπαίδευση πρέπει να βάλουμε πλάτη ΟΛΟΙ και όχι μόνο οι νεοδιόριστοι οι οποίοι έχουν διαβάσει και πετύχει στο Γραπτό διαωνισμό του ΑΣΕΠ κουβαλώντας μαζί τους οικογενειακά βάρη.Όταν προκυρήχθηκε ο διαγωνισμός και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ΔΕΝ υπήρχε θέμα τριετίας,οι διαγωνιζόμενοι γνώριζαν ότι θα υπηρετήσουν στο σχολείο της πρώτης τοποθέτηση 1 έτος.Στην πορεία το 1 έτος έγιναν 3….
    Μαζί με τους νεοδιόριστους καλό θα ήταν να ξεβολευτούν και οι παλαιοί (η εκπαίδευση δεν είναι στρατός παλαιάς εποχής).

  • 24 Απριλίου 2011, 16:15 | Τόνια

    Διαφωνώ με τα κωλύματα απόσπασης για τους νεοδιόριστους επειδή αρκετοί νεοδιόριστοι είναι ηλικίας 40 και άνω με οικογενειακές υποχρεώσεις.
    Σύμφωνα με το Υπαλληλικό κώδικα κάθε Δημόσιος Υπάλληλος έχει δικαίωμα μετάθεσης μετά από ΔΥΟ χρόνια από το διορισμό του και σε περιπτώσεις ανάγκης μετά από ΕΝΑ έτος.
    Ερώτηση:Γιατί ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός έχει άλλη αντιμετώπιση;
    Γιατί τα λάθη του παρελθόντος να τα πληρώνει ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός;
    Με το μέτρο της τριετίας από το ένα άκρο πάμε στο άλλο.
    Τρία χρόνια μακρυά από τα παιδιά σου είναι πάρα πολλά.
    Τρία χρόνια να συντηρείς τρία σπίτια,πληρώνοντας δύο ενοίκια (με παιδί φοιτητή)είναι εξοντοτικό με τη σημερινή οικονομική κατάσταση.
    Η ομάδα εργασίας έδωσε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ κωλυμάτων των νεοδιόριστων γιατί εδώ στη διαβούλευση υπάρχει τροποποίηση αυτού του θέματος;
    ΙΣΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ.

  • 24 Απριλίου 2011, 10:32 | Δημήτρης

    Οι αποσπάσεις ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να γίνονται κι αυτές κεντρικά και ΜΟΝΟ για να τοποθετηθεί ο εκπαιδευτικός πλησιέστερα στον τόπο ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ του. Κάθε άλλη αίτηση για απόσπαση ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να απορρίπτεται.

  • 23 Απριλίου 2011, 13:07 | Ειρήνη

    Διαφωνώ με την υποχρεωτική τριετία των νεοδιόστων γιατί το θεωρώ άδικο μέτρο. Εξάλλου,όταν προκυρήχθηκε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών του 2008 δεν υπήρχε θέμα τριετίας για τους νεοδιόριστους.
    Αγαπώ την εκπαίδευση και θέλω να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά με σαφώς καλύτερες συνθήκες για εμένα και την οικογένειά μου. Είμαι νεοδιόριστη μακριά από το σπίτι μου και βλέπω το παιδί μου μόνο τα Σαββατοκύριακα.

    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

  • 23 Απριλίου 2011, 12:07 | ΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΕΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ(1 ΜΟΝΟ ΜΟΡΙΟ) ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ(10 ΜΟΡΙΑ!!!) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ «ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ» ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΗ Η ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΜΩΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ Η ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ 12 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ,ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 2 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 31 ΜΟΝΑΔΕΣ.
    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 3 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, (ΣΧΕΔΟΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ),ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ 32 ΜΟΝΑΔΕΣ!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η Η ΕΛΛΕΙΠΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΤ΄ΕΤΟΣ(1 ΑΝΤΙ 2,5 ΣΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ)Η Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ(10 ΑΝΤΙ 4 ΣΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ).

  • 22 Απριλίου 2011, 23:43 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

    θεωρώ αδικη την υποχρεωτική τριετια των νεοδιορίστων αφού οι υποτιθέμενοι διοριστέοι για τις σχολικές χρονίες 2009-2010 και2010-2011 διορίζονται με τελείως διαφορετικούς νόμους παρόλο που ήταν στην ίδια εγκύκλιο διορισμού.Εκτός από αυτό φαίνεται το υπουργείο να συνεχίζει την παραπάνω αδικία και στις αποσπάςεις.Οι περισσότεροι απο εμας ειμαστε 35+ με οικογένειες και παιδια και αναγκαζόμαστε να μετακομίσουμε για 3 χρόνια τολάχιστον 200χλ απο τον τοπο μας.Αυτό το σύστημα διαλύει οικογένειες ειδικά σε τετοιες οικονομικά δύσκολες εποχες.

  • 22 Απριλίου 2011, 21:05 | Άννα

    Διαφωνώ με τα κωλύματα των αποσπάσεων για τους εξής λόγους:
    α)Όταν προκυρήχθηκε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών του 2008 δεν υπήρχε θέμα τριετίας για τους νεοδιόριστους.
    β)Όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των διοριστέων δεν υπήρχε θέμα τριετίας για τους νεοδιόριστους.
    γ)Οι διοριστέοι του διαγωνισμού αυτού έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες,κάθε ομάδα έχει διαφορετική αντιμετώπιση.
    Θεωρώ ότι το μέτρο της τριετίας για τους νεοδιόριστους έπρεπε να είχε ανακοινωθεί πριν το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ,ώστε ο διαγωνιζόμενος να το γνώριζε εκ των προτέρων.
    δ)Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται το ΙΔΙΟ για ΟΛΟΥΣ και ΟΧΙ να γίνεται διαχωρισμός σε παλιούς και νέους τη στιγμή που κάποιοι νεοδιόριστοι έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα αρκετά χρόνια.
    ε)Άλλο είναι να είσαι μακρυά από την οικογένειά σου για 1 έτος και άλλο για 3 έτη και να βλέπεις τα παιδιά σου μόνο τρεις φορές το χρόνο.
    Όποιος συμφωνεί με το μέτρο της τριετίας για τους νεοδιόριστους η γνώμη του είναι καλοδεχούμενη μόνο όταν και ο ίδιος έχει αποχωριστεί τα παιδία του για τρία συνεχή έτη.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

  • Για να μην θεωρηθεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα επικεντρώνεται μόνο στους νεοδιοριζόμενους, ας προστεθεί ένα ακόμη κώλυμα για:
    «Όσους δεν έχουν υπηρετήσει την υποχρεωτική τους υπηρεσία στην οργανική θέση την τελευταία 3ετία» (5ετία για αυτούς με το νέο σύστημα), με εξαίρεση ίσως τους ανήκοντες σε ειδική κατηγορία.
    Με αυτόν τον τρόπο:
    Α) θα αποφευχθεί η κατάχρηση της δυνατότητας απόσπασης
    Β) θα σταματήσουν να εξυπηρετούνται οι ήδη αποσπασμένοι επί σειρά ετών , σαν να επρόκειτο για κεκτημένο δικαίωμά τους
    Γ) θα μειωθεί ο αριθμός των αιτουμένων απόσπαση, προσφέροντας την εξέταση και ικανοποίηση νέων αιτημάτων
    Δ) θα επιστρέψουν οι πρώην αποσπασμένοι στην οργανική τους θέση, ώστε να την υπηρετήσουν και να αποκτήσουν έτσι και δικαίωμα μετάθεσης.
    Ε) θα εξορθολογιστεί το σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων, αφού θα μειωθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ‘καταλαμβάνουν’ κάποια οργανική θέση χωρίς να την υπηρετούν
    ΣΤ) θα διευκολυνθεί ο προγραμματισμός καθώς θα αποτυπώνονται έγκαιρα οι υπάρχουσες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
    Πώς αλλιώς άλλωστε να δεχτεί ένας νεοτοποθετηθείς εκπαιδευτικός τον «εγκλωβισμό» του επί τριετία, όταν θα γνωρίζει ότι παράλληλα, οι παλαιότεροι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν πάλι να αποσπούνται χωρίς να έχουν υπηρετήσει ποτέ, ούτε καν το ένα έτος στην οργανική τους θέση;

  • 22 Απριλίου 2011, 04:25 | Μαρία Α. Τσαδήμα

    Με έκπληξη διαβάζω ότι ένα απο τα κωλύματα απόσπασης είναι το «εάν είναι κάποιος στέλεχος εκπαίδευσης π.χ. διευθυντής σε σχολική μονάδα».
    Το είχα διαβάσει και στις προτάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων αλλά περίμενα να δώ εάν το υπουργείο – μια και πήρε την πρωτοβουλία εκείνο να αλλάξει το ισχύον σύστημα ( και συγχαρητήρια που το τόλμησε ) θα διευκρίνιζε τα πράγματα για κάποιες περιπτώσεις όπως π.χ. διευθυντής/τρια σε μονοθέσιο σχολείο ( αναγκαστικά λόγω υποβιβασμού το σχολείου απο διθέσιο.
    Και εξηγούμαι:
    Eίμαι έγγαμη, δόκιμη, νεοδιόριστη δασκάλα με Φ.Ε.Κ διορισμού 653/18.8.2009. Υπηρετώ το 2ο χρόνο σαν μόνιμη εκπαιδευτικός στο 2/θ Δ. Σχ. Λευκάδας Φθιώτιδας (λειτουργικά φέτος ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ).Έχω τοποθετηθεί οριστικά στο παραπάνω σχολείο στις 10-09-2010, το οποίο στη δήλωση προτίμησης φαινόταν και ήταν μέχρι την 10-09-2010 διθέσιο και ως διθέσιο σχολείο το επέλεξα.ΑΛΛΑ υποβιβάστηκε σε μονοθέσιο.Ως εκ τούτου έχω οριστεί προισταμένη της σχ. μονάδας.
    Με βάση την πρότασή σας ΔΕΝ θα έχω ΠΟΤΕ τη δυνατότητα απόσπασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας μου όπου ζούμε με το σύζυγό μου (ή μάλλον ζούσαμε διότι είναι η 2η χρονιά φέτος που είμαστε χώρια με κόστος όσον αφορά την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε οικογένεια – αφήνουμε στην άκρη το οικονομικό κόστος κ.λ.π -)όσο παραμένω σ’ αυτό το σχολείο.
    Δεν ήταν επιλογή μου να είμαι διευθύντρια. Ούτε πληρώ τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας διευθυντής/τρια (δηλ. προυπηρεσία κ.λ.π).
    Τα ολιγοθέσια σχολεία δεν είναι πολλά αλλά υφίστανται!
    Νομίζω ότι πρέπει να σταθείτε λίγο εδώ και να το ξαναδείτε!

  • 22 Απριλίου 2011, 01:48 | Γιώργος Λ

    Κάθε πρωτοβουλία πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις προτάσεις των ομοσπονδιών μας.Σε αυτό το δύσκολο μεταβατικό στάδιο,της υποχρεωτικής τριετίας για τους νεοδιορισθέντες,δεν πρέπει να αποκλείεται για μετάθεση-απόσπαση κάποιος απο τις ειδικές κατηγορίες και απο την πρώτη χρονιά.
    Ένας χρόνος οργανικής και μετά δυνατότητα για μετάθεση -απόσπαση με μοριοδότηση. Εξάλλου όταν υπάρχει οικογένεια,παιδιά, έξοδα για τρόφιμα και φάρμακα οι δυσκολίες είναι μεγάλες.Ποτέ σε βάρος όμως της λειτουργίας μας ως φορείς αγωγής και γνώσης στους μαθητές μας,που γι΄αυτούς η αγάπη μας πάντα ξεχειλίζει.

  • 22 Απριλίου 2011, 01:04 | Κώστας

    Η τριετία όπως και η διετία για μετάθεση πρέπει να καταργηθεί. Όπως έχουν πει και πολλοί παραπάνω, ούτως ή άλλως ο εκπαιδευτικός δεν βρίσκεται στο ίδιο σχολείο και τα 3 χρόνια γιατί απλά η υπηρεσία τον κάνει μπαλάκι από μόνη της. Πρώτα ο μαθητής αλλά τι να το κάνεις όταν έχεις κάνει τονεκπαιδευτικό δυστυχή εξορίζοντάς τον χωρίς ελπίδα για 3 χρόνια. Θα κάνει καλό στο μαθητή όταν ο καθηγητής του θα είναι ράκος ψυχολογικά, και θα περιμένει Παρασκευή μεσημέρι να φύγει και θα γυρίζει με την πρωινή πτήση της Δευτέρας; θα κάνει καλό στο παιδί του καθηγητή (μαθητής είναι και αυτό, ή θα γίνει μόλις γίνει 6 ετών) αυτού που δε θα έχει γονιό για 3+ χρόνια; Το χειρότερο είναι ότι ωστόσο μπορεί να προκύψουν κενά-διορισμοί στην περιοχή εντοπιότητας του εκπαιδευτικού και αυτός ενώ έχει ήδη πχ 2 χρόνια υπηρεσίας και έως και 29 μόρια (2 χ 12 + 2 χ 2.5) δε μπορεί να τα διεκδικήσει αλλά θα του πάρει τη θέση ο νεοδιόριστος! ο οποίος μπορεί να μην την ήθελε πραγματικά γιατί είναι από κάπου αλλού! και να προτιμούσε να πάει στο μέρος που θα παίρνει 12 μόρια αλλά δε μπορεί γιατί η θέση είναι δεσμευμένη για 3 χρόνια! Το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν εξυπηρετεί και απολύτως τίποτα εκτός από τον βασανίζει ανθρώπους. Το κάνανε δήθεν για να κρατάνε κόσμο στην παραμεθώριο κλπ. Μα γι αυτό αρκούσε απλά να γίνονται με σωστά και λογικά κενά οι μεταθέσεις. Αν υπάρχει κενό τον μεταθέτεις, αν όχι δεν τον μεταθέτεις και μένει. Εφόσον υπάρχει κενό πχ στην Αθήνα γιατί να μην πάει ο άνθρωπος σπίτι του μια ώρα νωρίτερα. Θα αφήσει ένα κενό αλλά θα καλύψει και ένα οπότε που το κακό. Διορισμός ούτως ή άλλως θα χρειαστεί απλά αυτός που ήδη ταλαιπωρήθηκε θα λυτρωθεί.

  • 21 Απριλίου 2011, 22:33 | maria

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ 900 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΙΕΤΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

  • 21 Απριλίου 2011, 15:36 | Eirhnh

    Γιατι ενας εκπαιδευτικος να τιμωρειται για χρονια γυρνωντας απο μερη σε μερη;Ενας νεοδιοριστος παιρνει 1000€. Μπορει καποιος να ζησει με τοσα χρηματα μακρια απ τους δικους του; Δειξτε κατανοηση. Δε ζηταω να μενω στο σπιτι μου αλλα απο τα 800χλμ μακρια εστω να ειμαι στα 300χλμ.
    Τελος δεν εχει νοημα η τριετια αφου θα αλλαξουμε φετος παλι σχολειο και θα αναγκαστουμε ακομα και σπιτι να αλλαξουμε για πολλοστη φορα.

  • 21 Απριλίου 2011, 13:10 | PANAGIOTIS

    Συμφωνώ απόλυτα με τα εν λόγω κωλύματα απόσπασης.
    Κατά τη γνώμη μου, όταν κάποιος γνωρίζει εξ’ αρχής ( πριν αποδεχθεί διορισμό δηλαδή) τους κανόνες που διέπουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν και κατά πόσον μπορεί να ανταποκριθεί ή όχι ( δηλαδή να επιλέξει εάν θέλει να διοριστεί ή όχι).
    Στο κάτω-κάτω, έτσι θα κλείσουν κάποια έστω «παραθυράκια» τα οποία δηλητηριάζουν τόσο τον ίδιο τον κλάδο των εκπαιδευτικών, όσο και το συνολικό κλίμα στην εκπαίδευση.

  • Κωλύματα αποσπάσεων

    Ναι, αλλά στο (α) που αναφέρεται στους νεοδιόριστους να επαναπροσδιοριστεί η έννοια του νεοδιόριστου, όπως ανέφερα και στο σχόλιό μου για τη θέσπιση και άλλων κριτηρίων για μεταθέσεις και αποσπάσεις. Απλά το αναφέρω και εδώ…
    Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η συνολική προυπηρεσία – εργασία του ατόμου μέσω μιας ασφαλιστικής ενημερότητας που θα προσκομίζει, τόσο στον δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα σε οποιαδήποτε θέση και ΟΧΙ ΜΟΝΟ σε εκπαιδευτική προυπηρεσία.
    Γιατί να λαμβάνεται υπόψη μόνο η εκπαιδευτική προυπηρεσία ;
    Στις προηγούμενες θέσεις που ήταν ο νυν εκπαιδευτικός καθόταν;
    Δεν πλήρωνε εισφορές;
    Δεν φορολογούνταν;
    Δεν λογίζονται αυτά τα χρόνια ως συντάξιμα;
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ άνθρωποι εργαζόμενοι επί 15 χρόνια και με 2 χρόνια διορισμού στην εκπαίδευση να αντιμετωπίζονται στις μεταθέσεις και αποσπάσεις ως νεοδιόριστοι.

  • 21 Απριλίου 2011, 08:58 | Ευγενία Παλυβού

    Όχι, επειδή υπάρχουν σοβαρότερα κωλύματα(υπέρβαση καθήκοντος, παράβαση
    καθήκοντος κ.λ.π.)

  • 21 Απριλίου 2011, 00:00 | Eλένη Γ.Κ.

    Για τους νεοδιόριστους η τριετία είναι όντως μεγάλο διάστημα.Θα μπορούσε να δοθεί η δυνατότητα μετά τη διετία να μπορεί να ζητήσει απόσπαση. Η δυνατότητα όμως αυτή αμέσως με το διορισμό που ίσχυε ως τώρα ήταν απαράδεκτη. Στο Λύκειο που υπηρετώ, την τελευταία πενταετία όσοι νεοδιόριστοι τοποθετούνταν , ως δια μαγείας, έπαιρναν όλοι απόσπαση στις περιοχές που ζητούσαν. Την προηγούμενη χρονιά τοποθετήθηκαν πέντε νεοδιόριστοι φιλόλογοι. Έμεινε μόνο ένας και περιμέναμε αναπληρωτές και ωρομίσθιους μέχρι αρχές Δεκέμβρη.

  • 20 Απριλίου 2011, 21:20 | ANΩNYMH

    Ειναι κοινωνικα απαραδεκτο,ιδιαιτερα για ατομα που εχουν οικογενεια,να αναγκαζονται να χωριζουν την οικογενεια στα δυο για 3 ολοκληρα χρονια,χωρις καν καποιος να εχει δικαιωμα αποσπασης.Ειναι απαραδεκτο να γινεται αυτο στο μεταβατικο σταδιο διορισμων με αποτελεσμα καποια ατομα να αδικουμαστε σε σχεση με καποια αλλα που διοριστηκαν μολις την προηγουμενη χρονια.Ειναι σαν καποιοι να παιρνουν τις ζωες μας στα χερια τους και θελοντας να βγαλουν το αχτι τους στην κυριολεξια να τις διαλυουν.Υπαρχουν συναδελφοι που δεν εχουν υπηρετησει καν την οργανικη τους θεση ,οι οποιοι παιρνουν συνεχως αποσπασεις γιατι απλα εχουν διοριστει με αλλο ΦΕΚ.Πρεπει οπωσδηποτε ,αν προκειται για κρατος δικαιου να αποκατασταθει η αδικια.

  • 20 Απριλίου 2011, 21:02 | ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα

  • 20 Απριλίου 2011, 20:45 | MAKHS

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

  • 20 Απριλίου 2011, 20:09 | Χρήστος

    Ο νεοδιόριστος που διανύει την υποχρεωτική υπηρεσία πρέπει να έχει δικαίωμα απόσπασης όταν έχει πρώτο παιδί που σπουδάζει,δεύτερο παιδί μαθητή Γυμνασίου,σύζυγο με αναπηρία 67%.Το ερώτημά μου είναι:μετά την τριετία θα υπάρχει αυτή η οιγένεια;
    Στο Σύνταγμα της Ελλάδας, η οικογένεια θεωρείται «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής τον Έθνους» και βρίσκεται «υπό την προστασία τον Κράτους» (πρώτη παράγραφος του Άρθρου 21). Αλλά και στη Σύμβαση (συμφωνία) που υπέγραψαν οι χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1990 και αποτελεί νόμο του Ελληνικού Κράτους από το 1992, αναφέρεται ότι «επειδή η οικογένεια είναι η θεμελιώδης μονάδα της κοινωνίας… για την ανάπτυξη και την ευημερία όλων των μελών της, και ιδιαίτερα των παιδιών, πρέπει να έχει την προστασία και την υποστήριξη που χρειάζεται για να μπορέσει να διαδραματίσει πληρέστερα το ρόλο της στην κοινότητα».

  • 20 Απριλίου 2011, 18:17 | panos

    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΡΙΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ?ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ 3 ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ?ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΥ ΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 1080 ΕΥΡΩ?ΩΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ?Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤ΄ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΠΕΝΙΧΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ.
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΥ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΜΟΡΙΑ, ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  • 20 Απριλίου 2011, 18:17 | Σταματινα

    Γιατί τόση έννοια να τιμωρηθεί ο νεοδιόριστος με τριετή παραμονή σε μια περιοχή. Γνωρίζετε βέβαια ότι τοποθετούμαστε σε περιοχή και όχι σε συγκεκριμένο σχολείο. Ποιό πάλι παιδαγωγικό επιχείρημα υπάρχει σε αυτή την επιλογή που δεν το καταλαβαίνουμε εμείς; Γιατί δεν έχω δικαίωμα ως νεοδιόριστη να αποσπασθώ και να συνταιριάξω τις επαγγελματικές με τις οικογενειακές μου υποχρεώσεις και σε άλλη στιγμή να υπηρετήσω την θέση μου. Μια θέση που ακόμη δεν είναι οργανική και δεν την γνωρίζω. Γιατί οι μητέρες στην ελληνική κοινωνία πρέπει να τιμωρούνται, να παιδεύονται και να διαλύονται οικονομικά;

  • 20 Απριλίου 2011, 18:07 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Συμφωνώ, αρκρί να είναι «επίσημα» τεκμηριωμένα.

  • 20 Απριλίου 2011, 18:00 | maria

    Η άρνηση του δικαιώματος απόσπασης στους νεοδιόριστους είναι άδικη και απαράδεκτη.Γιατί οι ίδιοι λόγοι συνιστούν δικαίωμα σε κάποιους και σε άλλους όχι;Η λογική του στρατού ¨παλιός ¨και ¨νέος¨δεν καταλαβαίνω ποιον εξυπηρετεί.Πόσο λογικό και δίκαιο είναι ένας με ένα χρόνο προυπηρεσίας,αλλά χωρίς λόγους(πχ οικογένεια,παιδιά)να έχει δικαίωμα απόσπασης και κάποιος άλλος με τους παραπάνω λόγους να μην το έχει,επειδή είναι νεοδιόριστος.Δεν καταλαβαίνω σε τι βοηθάει αυτό το κώλυμμα απόσπασης.Ειδικά με το νόμο της υποχρεωτικής τριετίας θα πρέπει όσοι έχουν υπηρετήσει ένα χρόνο να έχουν δικαίωμα απόσπασης, όπως οι υπόλοιποι.

  • 20 Απριλίου 2011, 16:33 | Δημήτρης

    Ναι, είναι σωστά.

  • 20 Απριλίου 2011, 13:51 | Κώστας

    Μάλλον σωστό είναι το κώλυμα απόσπασης για τον νεοδιόριστο γιατί δεν έχει νόημα να διορίζεται κάποιος σε ένα μέρος και αμέσως να φεύγει ΑΛΛΑ ΟΧΙ για τριετία. Πρέπει να επανέλθει και για τις μεταθέσεις το 1 έτος υπηρέτησης. Πάνω απ’ όλα όμως αν παίρνει οποιοδήποτε απόσπαση ΝΑ ΜΗΝ παίρνει τα μόρια και ΝΑ ΜΗΝ θεωρείται ότι έχει υπηρετήσει την οργανική τους. Αν μείνει η τριετία, η οποία είναι ότι χειρότερο μαζί με την διετία από μετάθεση, τότε όχι στα κωλύματα. Απλά να ισχύσουν τα παραπάνω για υποχρεωτική υπηρέτηση και τα μόρια.

  • 20 Απριλίου 2011, 00:51 | XRISTOS

    Στο σχεδιο που είχε δημοσιευθεί στα εκπαιδευτικά site (π.χ. αιρετου κ. Μπράτη) αναφέρονταν ότι :
    «4. Κωλύματα αποσπάσεων

    Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για απόσπαση οι παρακάτω κατηγορίες εκπαιδευτικών:

    α. Οι νεοδιόριστοι που διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στην περιοχή ή στο σχολείο του πρώτου διορισμού τους, προκειμένου για τις αποσπάσεις στην KY και στις ανεξάρτητες ή σε αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ΥΠΔΒΜΘ, σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από το ΥΠΔΒΜΘ, καθώς και στις περιφερειακές διευθύνσεις, στις διευθύνσεις και στα γραφεία εκπαίδευσης. Εξαιρούνται οι ανήκοντες σε ειδική κατηγορία του άρθρου … αυτού του νόμου.» .Θεωρω το παραπάνω απόσπασμα πολύ σωστό, αφού φαίνεται ότι θα μπορούσε ο νεοδιόριστος να αποσπασθεί σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, να διδάξει σε σχολείο και όχι να παέι σε Γραφεία και άλλες εξωδιδακτικές απασχολήσεις..

    Διαβάζοντας το σχεδιο που ανακοινωθηκε απο το Υπουργείο, διεπίστωσα με έκπληξη να αναγράφεται ότι

    » 4. Κωλύματα αποσπάσεων
    Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης για απόσπαση οι παρακάτω κατηγορίες εκπαιδευτικών:

    α. Οι νεοδιόριστοι που διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στην περιοχή ή στο σχολείο του πρώτου διορισμού τους »

    Ειναι σαφές ότι υπάρχει κάποιος δάκτυλος που έχει κόψει το κείμενο, με σαφή στόχευση. Υπάρχει σαφής διαφοροποίηση προς το χειρότερο, οσον αφορά τους νεοδιόριστους που τους στερεί το δικαίωμα έστω στην απόσπαση (την τελευταια ελπίδα). Μια απόσπαση σε ΠΥΣΔΕ, να πάει να διδάξει σε σχολείο, απλά να είναι κοντά στο σπίτι και στην οικογένειά του.
    Η Ομαδα εργασίας το έχει ψηφίσει ή μήπως είναι η αποψη του Υπουργείου που τελικώς επιβάλλλεται ;
    Γιατί αυτή η προσπάθειοα εξόντωσης των νεοδιόριστων ;
    Ας μπορεί μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του και με τα μόρια που θα συγκεντρώσει , να διεκδικήσει το δικαίωμα της απόσπασης.
    Θεωρώ άδικο το μετρο αυτό

    Με τιμή

    ΧΡΗΣΤΟΣ

  • 19 Απριλίου 2011, 23:33 | Ανώνυμος

    Όλοι οι νεοδιόριστοι που διανύουν την υποχρεωτική υπηρεσία στην περιοχή ή στο σχολείο του πρώτου διορισμού τους να έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για απόσπαση. Από τη στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν μετάθεση, να έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα να πάρουν απόσπαση. Σκεφτείτε κάποιον που θέλει να είναι κοντά στην οικογένειά του, κάποιον που θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του κτλ.
    Γιατί οι νεοδιόριστοι να είναι ‘καταδικασμένοι’ να ζήσουν για 3 χρόνια (και αυτό θα πρέπει να αλλάξει) σε έναν τόπο χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για απόσπαση;