Άρθρο 40 – Δομή γραπτού διαγωνισμού Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 9 ν. 4765/2021

Στην παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4765/2021 (Α΄ 6), περί της δομής και του περιεχομένου του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, η φράση «α) εξέταση γνώσεων, β) δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας» αντικαθίσταται από τη φράση «α) δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας ή β) εξέταση γνώσεων ή γ) συνδυασμό των περ. α) και β)» και η παρ. 1 του άρθρου 9 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός που αφορά στην πλήρωση θέσεων Ε.Ε.Π. και μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου κατηγορίας Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. των φορέων της παρ. 1 του άρθρου 2 περιλαμβάνει:
α) δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας ή β) εξέταση γνώσεων ή γ) συνδυασμό των περ. α) και β).».

  • 8 Ιανουαρίου 2024, 10:35 | Σταματης

    Ορισμένες κατηγορίες υποψηφίων πχ δυσλεκτικοί πως θα εξεταζονται? Πως θα βαθμολογούνται? Φανταζομαι οτι το νεο συστημα θα ειναι μέασα σε εξεταστικα κέντρα με υπολογιστικά συστήματα οπως πχ εξεταστικα κεντρα που χρησιμοποιούνται για πιστοποίηση γνωσης υπολογιστων ή με μεθολογία οπως γινονται οι εξετασεις για διπλωμα οσδηγησης

  • 8 Ιανουαρίου 2024, 07:51 | Σταματης

    Για ολους τους κλάδους θα ειναι ο διαγωνισμός της κατηγορίας ΔΕ ? ( συμφωνα με την διατυπωση ναι). Παλαιοτερα γραφόταν για μονο διοικητικές θεσεις και οχι τεχνικες .

  • 30 Δεκεμβρίου 2023, 19:53 | Γεώργιος Μ.

    Θα πρέπει η διαδικασία υπό το (α) να διενεργείται με τρόπο αδιάβλητο και να μην περιέχει προφορική ή άλλη εξέταση εάν αυτή δεν έχει σαφή τρόπο βαθμολόγησης ή δικαιο και αδίαβλητο τρόπο εξέτασης που δεν πριμοδοτεί κάποιον υποψήφιο έναντι των άλλων.