Άρθρο 32 Μείωση των προστίμων – Προσθήκη άρθρου 29Ε στον ν. 3959/2011 (Άρθρο 18 παρ. 2 και 3 Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1)

 

Στον ν. 3959/2011 (Α’ 93) προστίθεται άρθρο 29Ε ως εξής:
«Άρθρο 29Ε
Μείωση των προστίμων
1. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού χορηγεί σε μια επιχείρηση, ένωση επιχειρήσεων ή σε ένα φυσικό πρόσωπο μείωση των προστίμων των άρθρων 25 και 25Β, όταν:
α) δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης απαλλαγής από την επιβολή προστίμων των άρθρων 25 και 25Β,
β) ομολογεί τη συμμετοχή του σε οριζόντια σύμπραξη του άρθρου 1 του παρόντος ή του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
γ) παρέχει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αποδεικτικά στοιχεία για την πιθανολογούμενη παράβαση, τα οποία έχουν σημαντική τουλάχιστον προστιθέμενη αποδεικτική αξία, σε σχέση με τα αποδεικτικά στοιχεία που βρίσκονται ήδη κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης στην κατοχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφορικά με την πιθανολογούμενη παράβαση.
δ) πληροί τις γενικές προϋποθέσεις χορήγησης απαλλαγής από την επιβολή προστίμων του άρθρου 29Γ.
2. Εάν ο αιτών μείωση του προστίμου παράσχει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με νέα πραγματικά περιστατικά, η παροχή των οποίων έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιβλητέων προστίμων στους συμμετέχοντες στην παράβαση σε σύγκριση με τα πρόστιμα που επρόκειτο να επιβληθούν χωρίς τα νέα αποδεικτικά στοιχεία, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν λαμβάνει υπόψη της ως επιβαρυντικά τα στοιχεία αυτά κατά τον καθορισμό του ύψους του επιβλητέου προστίμου σε βάρος του αιτούντος ο οποίος τα παρείχε.»