Πρόταση Γεωργίου Τόκα για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση


Σχετικό Κείμενο

  • 18 Μαρτίου 2010, 15:39 | Τόκας Γιώργος

    Θα παρακαλούσα για την δημοσίευση της συμπληρωματικής – επεξηγηματικής μας πρότασης.

    Τόκας Γιώργος.

  • 11 Μαρτίου 2010, 13:30 | Τόκας Γιώργος

    Συγνώμη αλλά ΜΑΛΛΟΝ η πρόταση δεν πρέπει να έγινε κατανοητή.
    ΙΣΩΣ επειδή τυχαίνει να είμαι προγραμματιστής και όχι manager.
    Η κεντρική ιδέα είναι σε τελική ανάλυση η παρακάτω:
    1. Δημιουργία κέντρου αποθήκευσης και αναφορών.
    2. ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ιδιαίτερο πρωτόκολλο επικοινωνίας όπου ΟΛΟΙ οι δημιουργοί λογισμικού να μπορούν να το ενσωματώσουν ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ υπογράφοντας σύμβαση εμπιστευτικότητας όπως για παράδειγμα έχω κάνει εγώ με την Embarcatero (εκτός των άλλων).
    3. Οσον αφορά το λογισμικό εγώ προσωπικά ΔΕΝ έχω δει σε ιατρεία – φαρμακεία που έχω επισκευτεί άλλο λειτουργικό πέραν αυτών που αναφέρετε. Αλλά σε τελική ανάλυση ΟΥΤΕ και αυτό αποτελεί πρόβλημα μια και μπορεί να γίνει πρόβλεψη.
    Το κεντρικό νόημα είναι ασφάλεια, η υποστήριξη ήδη υπαρχόντων υλοποιήσεων και η ΜΗ μονοπώληση στα επίπεδα πέραν της καταγραφής και των αναφορών.
    Τόκας Γιώργος.

  • 10 Μαρτίου 2010, 18:49 | Μανόλης Χριστοδούλου

    Απαράδεκτη πρόταση. Η πρόταση δεν συνάδει με τις ιδέες του ανοικτού λογισμικού που προωθεί η κυβέρνηση, και της ελευθερίας του χρήστη στην επιλογή λειτουργικού συστήματος. Η πρόταση προϋποθέτει ειδικό λογισμικό-πελάτη που θα τρέχει σε πλατφόρμα Windows XP ή Winfows Vista ή Windows 7. Είναι φανερό ότι επωφελείται μόνο μια εταιρεία απ’αυτό (Αθέμιτος Ανταγωνισμός).

    Σε περίοδο οικονομικής κρίσης καλό θα ήταν να υιοθετηθεί ανοικτή cross-platform πρόταση, χρησιμοποιώντας τα web-standards και αν είναι δυνατόν να διαφημιστεί η δυνατότητα του χρήστη να χρησιμοποιήσει ανοικτά και ελεύθερα λειτουργικά συστήματα που θα τα προμηθεύεται χωρίς έξτρα κόστος.