Πρόταση του ΟΤΕ

Σχετικό κείμενο

  • 23 Μαρτίου 2010, 22:38 | Δημήτρης Κουναλάκης

    εδώ καταλήγει και η πρόταση της onnex hellenic, κάποιο λάθος υπαρχει στα links

  • 22 Μαρτίου 2010, 22:59 | Δημήτρης Κουναλάκης

    Η πρόταση αυτή εμφανίζει λεπτομέρεια στην περιγραφή ωστόσο δείχνει ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη ακόμη και βασικών στοιχείων της νομοθεσίας που διέπει την συνταγογραφία πχ. απαγορεύεται στον ιατρό να συστήσει φαρμακείο, πόσο μάλλον να αποστείλει την συνταγή ή να ελέγχει διαθεσιμότητα φαρμάκων.
    Καλύπτει σημαντικά την τεχνική υλοποίηση αλλά απουσιάζει η οργανωτική πλευρά ενός τέτοιου εγχειρήματος.

    Πλεονεκτήματα
    α) Είναι εντυπωσιακό ότι προτείνεται λογισμικό ανοικτού κώδικα για τις web εφαρμογές που απαιτούνται, κάτι το οποίο είναι σημαντικό πλεονέκτημα καθώς είναι δυνατή η μελλοντική εξέλιξη του συστήματος με πολλαπλές λύσεις.
    β) Η τεχνική υλοποίηση είναι αξιόπιστη.

    Μειονεκτήματα
    α) Απουσιάζει η σταδιακή μετάβαση από το υπάρχον καθεστώς στο ηλεκτρονικό.
    β) Απουσιάζει ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας είτε μέσω https είτε με αποστολή και λήψη αρχείων (πχ xml) για την διατήρηση της χρήσης υπαρχόντων λογισμικών σε φαρμακεία/ιατρεία/νοσοκομεία που τα περισσότερα έχουν συμβόλαια συντήρησης. Ωστόσο, η παροχή των εφαρμογών web με τον κώδικα της εφαρμογής αφήνει περιθώρια ελευθερίας.

    Φαίνεται λογική και εφαρμόσιμη πρόταση μετά από κατάλληλες τροποποιήσεις στο οργανωτικό τμήμα της υλοποίησης και όχι η εστίαση απλά στην τεχνική υλοποίηση των διασυνδέσεων. Επίσης, προτείνεται η ενσωμάτωση κωδικοποιήσεων για τα νοσήματα που έχουν ήδη εγκριθεί από ανάλογα προγράμματα του υπουργείου υγείας