Πρόταση της εταιρείας Digital Life

Σχετικό κείμενο

  • 25 Μαρτίου 2010, 20:34 | Έλενα Αλεξανδροπούλου

    Κάθε χρόνο τα ελλείματα από τα ταμεία είναι τεράστια όλοι οι κυβερνόντες εξεγείρονται εναντίον αυτών που δεν μπορούν να ελέγξουν. Αν λοιπόν δεν πάρουμε αποφάσεις και να τολμήσουμε να δεχθούμε τις νέες τεχνολογίες, να καινοτομήσουμε θα αγναντεύουμε τον Αχέροντα για να μας ξεπετάξει απέναντι ακόμα και χωρίς το νόμισμα στο χέρι. Να λοιπόν ένας Έλληνας δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο είναι άμεσα υλοποιήσιμο, ταυτοποιούνται αυτόματα όλα τα οικονομικά δεδομένα στους ανάλογους τομείς (φάρμακα, ιατροί κλπ), είναι σύμφωνο με την οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης και το βασικότερο δεν έχει προσωπικά δεδομένα. Στην σύγχρονη Ελλάδα τα παραγωγικά μυαλά τα οποία δουλεύουν για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας μας θα πρέπει η πολιτεία να τα αξιοποιήσει ώστε να μας εξασφαλίσουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης και να ελέγξουν τους πονηρούς μηχανισμούς και τα καρτέλ. Με αυτήν την καταπληκτική καινοτομία δεν υπάρχει τώρα πια άγνοια, οι ιθύνοντες πρέπει να τολμήσουν, να το αναζητήσουν, να ενημερωθούν και να το υλοποιήσουν. Ιδού πεδίο λαμπρό.

    Έλενα Αλεξανδροπούλου
    Ψυχολόγος-Οικογενειακή Σύμβουλος

  • 22 Μαρτίου 2010, 20:09 | Νικολαος Ψαθακης

    Το σύστημα αυτό καλύπτει όλους τους φορείς υγείας, κάτοχο-ιατρό-φαρμακοποιό-ασφαλιστικά ταμεία-νοσοκομεία, χωρίς να προσκρούει στα προσωπικά δεδομένα του κάθε κατόχου.
    Ταυτοποιουνται αυτόματα όλα τα οικονομικά δεδομένα στους ανάλογους φορείς.
    Το σύστημα αυτό εξοικονομεί χρόνο και χρήμα από το πρώτο μήνα υλοποιήσης του, πράγμα το οποίο έχει άμεση ανάγκη η Ελλάδα και δεν νομίζω ότι μεμονομένα η ηλεκτρονική συνταγογράφιση θα λύσει οποιοδήποτε οικονομικο προβλημα στον τομέα της υγείας.

    Ο εφευρέτης είναι Έλληνας επιστήμονας και είναι άμεσα υλοποιήσιμο.

    Δρ. Νικόλαος Ψαθάκης
    Αγγειοχειρούργος
    Γερμανία